Dodaj do ulubionych

sponsorzy klubu fair-play

25.04.06, 07:54
proszę wszytkich którzy uważają się za sponsorów godnych polecenia o
przesyłania na mój e-mail swoje kandydatury aby móc utworzyć klub lidera fair-
play.
kryteria kandydata
1) nieprzesponsorowanie osób z innych sieci przez conajmniej ostatnie trzy
lata
2) nie wypisanie zamówienia nowemu konsultantowi w ciemno
3) nie rejestrowanie osób na siłę wbrew ich woli na promocji zewnętrznej
4) nie podbieranie osób na swoją stronę z niskich pobudek
5) uczciwość, brak pychy, czysta moralność sponsorska
6) staż pracy conajmniej rok
roberti.ori@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • roberti.ori Re: sponsorzy klubu fair-play 26.04.06, 21:18
      jak widać nie ma chętnych do stworzenia listy sponsorów fair-play. pozdrawiam i
      nadal czekam pełen nadziei
      • scool Re: sponsorzy klubu fair-play 26.04.06, 21:27
        Mnie się wydaje, że pomysł na "fair" sponsorów juz powstał - vide :D salonik
        sponsorów - szylider'a ups. rekomendacji.
        p.s.
        a propos, kto miałby być sędzią w sprawie?
        • roberti.ori Re: sponsorzy klubu fair-play 26.04.06, 23:18
          myślę że najważniejsza jest samokrytyka.
        • zorina Re: sponsorzy klubu fair-play 27.04.06, 11:57
          Salonik sponsorów, to nie klub liderów fair play, ale klub sponsorów z grupy
          szylidera za których on ręczy.
          A co do pomysłu roberta, to też zastanawiałam się czemu miałoby to służyć i kto
          weryfikowałby zgłoszenia i w jaki sposób?
          Każdy może napisać, że działa fair play, i nie chodzi tu o samokrytykę. Nie
          pisz mi też, że ludziom należy wierzyć :P bo wystarczy popatrzeć na tych
          wszystkich działających na Allegro chociażby.

W regionie Śląskim akurat już jest od kilku lat konkurs na Konsultantów Fair
          Play. Weryfikowany i konsultowany na spotkaniach kapituły. Może by tak
          rozszerzyć ten pomysł na inne regiony? Wtedy miałoby to jakąś wartość i
          wiarygodność.
          • roberti.ori Re: sponsorzy klubu fair-play 27.04.06, 18:42
            problem w tym że nie wierzyłbym w ten konkurs na sląsku, znam to od srodka i
            możesz mi wierzyć że nie ma to nic wspólnego z zachowaniem fair-play ( przez
            ten konkurs przestałem jeżdzic na spotkania świąteczne (nie lubię jak jest zbyt
            smiesznie i cukierkowo)).ten Post powstał po próbie zalogowania się na stronie
            jako sponsor "w zaprzyjażnionym forum" rekomendacja stwierdziła że nie ma
            interesu w tym by mnie zarejestrować, choć korzysta z mojej gościnności na
            codzień za FRIKO bez wyciągania ręki po odpracowanie gościnności. konkurs Fair-
            play jest czystm sarkazmem. ale prawdą jest że należę do starej grupy
            konsultantów których nie wciągnoł wir sponsorowania na siłę i
            przesponsorowywania osób z innych sieci.
            • zorina Re: sponsorzy klubu fair-play 27.04.06, 21:52
              Ja też próbowałam w saloniku :P ale spodziewałam się odmowy, chociaż w Opolu
              nikogo nie mają. To pomysł na budowanie grupy, więc promują swoich, to
              oczywiste.

A co do konkursu Fair Play, to co masz na myśli mówiąc, że znasz to od środka?
              Ja też znam to od środka :)
              Może zajrzysz do mnie na gg kiedyś, to sobie pogadamy?
              Pozdrawiam
              • stachenka Re: sponsorzy klubu fair-play 25.05.06, 22:29
                Roberti, zaczynam się o Ciebie martwić :P

Zorina, wystarczy, że pierwszymi laureatami nagrody "Fair Play" i członkami
                "kapituły" są Srebro, którzy od lat łamią pewną obowiązującą w ori zasadę:
                konsultanci mogą mieć ori-strony tylko na firmowym serwerze.
                Oni mają swoją gdzie indziej i wszyscy doskonale o tym wiedzą, ale widocznie
                regulaminy są tylko dla szaraków :/
                • roberti.ori Re: sponsorzy klubu fair-play 09.06.06, 01:16
                  mnie się nawet nie chce mówić na ten temat
    • justa_79 Re: sponsorzy klubu fair-play 28.04.06, 00:08
      spełniam wszystkie kryteria oprócz ostatniego, który wg mnie jest akurat mało
      istotny. czy Twoim zdaniem osoba, która np. czasie krótszym niż rok osiągnęła
      np. status lidera czy dyrektora, nie jest sponsorem fair-play? bo to byłaby
      trochę dziwna sytuacja, kiedy ktoś opiekuje się kilkuset osobami, jego
      konsultanci odnoszą sukcesy, a Ty go nie wpiszesz na listę tylko dlatego, że do
      roku pracy w Ori brakuje mu paru miesięcy. a może ten staż pracy to się liczy
      we wszystkich firmach? czy tylko w Ori?
      • roberti.ori Re: sponsorzy klubu fair-play 28.04.06, 09:08

szczerze powiedziawszy staż jest nie ważny , zawsze liczy się charakter
        człowieka i jego nieugiętość do startowania w wyścigu szczurów.
        powtórzę tylko że wątek wziął się z sarkazmu na temat wątku sponsorów na innym
        forum, na którym podstawowym atutem do przyjęcia jest przynależność do danej
        sieci. Ale tak powaznie mozna zrobić listę fair-play pod warunkiem że kryterium
        w tym wątku będą skargi lub ich brak, ale to nigdy nie wyjdzie bo nikt nie ma
        prawa nas weryfikować.Ale każdy kto uważa że jest wuczciwy w swojej pracy niech
        wpiszę sie na listę. pozdrawiam serdecznie
        • ala1986 Re: sponsorzy klubu fair-play 20.05.06, 00:31
          Ja uważam, że jestem uczciwa i bardzo chętnie wprowadziłabym nowe osoby z
          Poznania lub Leszna. Z Leszna szylider nie ma nikogo ale na forum sponsorów ma
          wstęp tylko jego grupa co jest krzywdzące dla wielu innych osób :( List fair
          play jest dobrym pomysłem ale przydałby się jakiś element weryfikujący
          wiarygodność. Może jakiś zrzut ze strony Oriflame po zalogowaniu się? Jak
          wymyślę coś konkretnego to napiszę :)
          • justa_79 Re: sponsorzy klubu fair-play 21.05.06, 19:25
            uważasz, że dostęp do strony weryfikuje wiarygodność i rzetelność
            konsultanta? ;)
            • roberti.ori Re: sponsorzy klubu fair-play 22.05.06, 22:01
              każdy ma prawo do ustawiania osób z dostepem do forum, jesli tylko jest to jego
              forum. tutaj możecie pisac swobodnie poniewaz oriflame nie ogranicza i ja tez
              ograniczac nie zamierzam. ostatnimi czasy dzieje się coś dziwnego gdzie idea
              Oriflame gdzieś się zagubiła , cos w rodzaju ostatni wolny jest mój, ludzie ja
              pracuję w Ori już 11 lat i obawy ze nie będę miał kogo zasponsorować do grupy
              miałem tylko przez pierwsza dwa lata, póżniej zdałem sobie sprawę że raczej
              nigdy lista osób do pracy sie nie zakończy, w końu avon jest od tylu lat i
              nadal funkcjonuje jakoś na świecie. Ori ma dopiero 35 i jest młody. nie
              walczcie na siłę o każdego nowego człowieka bo zamiast patrzeć na was jak na
              biznesmenów ludzie patrzą jak na dziwaków .
            • ala1986 Re: sponsorzy klubu fair-play 12.06.06, 15:26
              > uważasz, że dostęp do strony weryfikuje wiarygodność i rzetelność
              > konsultanta? ;)

Nie. Chodziło mi o jakiś zrzut ze stażem (coś takiego jest w raporcie, ilość
              katalogów od rejestracji czy jakoś tak). Fakt, nie napisałam dokładnie ale
              właśnie dlatego wspomniałam, że napiszę konkretniej jak coś wymyślę :)
      • fuegoo Re: sponsorzy klubu fair-play 28.04.06, 09:29
        a jeżeli ja spelniam wszystkie warunki i twierdze ze jestem odpowiednią osobą
        zeby zostac wpisana na taka liste, to zostane wpisana???

pozdrwiam
        • roberti.ori Re: sponsorzy klubu fair-play 28.04.06, 10:32

ok. tworzę listę. pozdrawiam
          • jolunia01 Re: sponsorzy klubu fair-play 25.05.06, 00:20
            No, jeśli to aktualne, to prosze mnie wpisać. Jestem z Siedlec; jeśli dla kogoś
            ważny byłby kontakt osobisty - w okolicy mogę dojechać.
    • fuegoo Re: sponsorzy klubu fair-play 09.06.06, 12:17
      I jak Robercie - lista się tworzy?
      • roberti.ori Re: sponsorzy klubu fair-play 10.06.06, 18:26
        -Zaglądam na forum rzadko, żyje ono własnym życiem i jest mu dobrze, lista jest
        zrobiona w osobnym wątku, ale chyba nikt tam nie zagląda. Oriflame to wspaniała
        grupa ludzi, która niestety ostatnimi czasy zbyt bardzo chce zrobić wszystko na
        siłę i gdzie idea wspólnej pracy troszeczkę się zatraciła. W mojej grupie
        ludzie pracują spokojnie, maja pomoc techniczną i merytoryczną, ale nie będę
        ich zmuszał do jak największego sponsorowania, ponieważ niezależny mi na
        pustych zerach na drzewku. Chciałbym, aby wszyscy zrozumieli, że Oriflame to
        praca a nie wyścig szczurów. Pozdrawiam wszystkich.
        -
        www.impresja101.blox.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka