Gość: rak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 09:55 www.youtube.com/watch?v=uENTEFX2h_M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: r Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.tktelekom.pl 13.10.09, 10:31 co ma sie wydażyć, aby władze miasta zaczęły reagować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 10:52 Jak będzie duże BUM!!!!!!!! wtedy się obudzą i zrobią sprawną akcję ratunkową. Krew człowieka zalewa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 11:15 Babcia z denkami od butelek na nosie potrafi nocą rozszyfrować zagraniczne rejestracje. Babcia z Fałata, która bredzi, że kiedyś Wałbrzych miał czystsze powietrze, hehe. Fajny materiał, tak tak Odpowiedz Link Zgłoś
ksgzetor Re: Mieszkam na Podgórzu 13.10.09, 20:03 Ja natomiast proszę dzieneusza o wyjebanie w kosmos kolejnego tematu o Mobruku. Ten film powinien znalezc sie w przyszpilkowanej czesci o WaSzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moderator kosmosu Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.anonymouse.org 13.10.09, 21:03 Zwróć się z tym apelem gnido do Tuska, specjalisty od usuwania ludzi niewygodnych dla kombinatorów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .i. Re: Mieszkam na Podgórzu IP: 78.8.35.* 13.10.09, 11:52 anonimowo na tym forum wszyscy potrafią się mądrzyć i zgrywać bohaterów a najbardziej sam autor pseudo reportażu o zmienionym głosie.Jeżeli naprawdę coś macie zamiar zmienić to zróbcie to zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa ale oficjalnie."Machanie szabelką" jeszcze nic nikomu nie dało chyba że tylko dbacie o poprawienie sobie samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mokrzyknicki Józef Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 12:17 Słuchajta, muwiem wam, fszystko jest dopsze, nibespieczenstfo to mit, nasz azbest nie fruwa w powietszu, nic tesz nie pszecieka do glepy. Skoro ja tak mowiem to tak jest i basta. Jest tylko maly proplem bo unija cos wenszy bo poszly donosy ale spoko, tam tesz som nasi ludzie. Mo-Bruk forefer! A tero lecem bo som nowe pozfolenia do zalatfienia. heyy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec W-cha Re: do bohatera .i. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 13:29 Rozumiemy, ze ty już sobie anonimowo poprawiłeś samopoczucie. Jak się ma do czynienia z takimi jak Ty, to aż się prosi żeby was wytruć dla dobra mieszkańców i ich przyszłych pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wężownica Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 16:54 Widziałam kawałek nosa boa666:) A na poważnie to już mnie szlag trafia. Kruczkowski, jako prezydent jesteś skończony!! Nie martw się, przyjdzie ci za to wszystko kiedyś zapłacić. Umywasz rączki od sprawy? tak? SUMIENIE MASZ CZYSTE! BO NIEUŻYWANE!!! Mieszkańcy pamietają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 19:44 Ej! "sztygar" odezwij się. Filozofowałeś na tym forum, że się pokład nie pali pod składowiskiem, bo gdyby tak było, to by się para wydobywała na zewnątrz. Czyli to co widać na filmie to para , co ci z tej sztygarskiej mądrości z uszów bucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztygar Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 19:57 Perfidna manipulacja dla potrzeb filmu. Podobnie jak ktoś wyżej zauważył scena z niedowidzącą kobietą, która nagle w nocy odzyskuje wzrok i potrafi rozszyfrować numery rejestracyjne samochodów. Samochodów, które wcale nie jeżdżą na składowisko bo wyraźnie mówi o tym strażnik i jakiś starszy działkowicz. Dymiąca reklamówka z podłożonym i namoczonym karbidem nie przekonuje mnie. Powtarzam jeszcze raz. Po zatopieniu pokładów nie ma możliwości, aby pod ziemią był pożar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padalec666 Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 20:24 Dokladnie manipulacja ze szok pewnie rece w tym maczał boa666 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:45 Ty nie jesteś tylko głupi. Ty jesteś niebezpiecznie głupi. To nie ja kręciłem ten film i nie ja ( dla potrzeb filmu) zwożę truciznę i azbest na Wałbrzych. Pod składowiskiem płonie i żebyś się miał pochlastać nie zmienisz tego faktu. Pracowałem pod tym terenem tak jak wielu moich kolegów i wiemy, że taka jest prawda, a karbid (ten w płynie ) to widać, że ci już dawno mózg wyżarł . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztygar Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.09, 21:18 Język, jakim operujesz wybitnie wskazuje na to, iż byłeś jednak tępym kopidołem po szkole na Przywodnej i żebyś się miał pochlastać nie zmienisz tego faktu. Szczęść Boże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górnik Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 21:45 To prawda, byłem kopidołem i jestem z tego dumny, a dzięki takim jak ja, żyli wygodnie takie arogancie bydlaki jak Ty. A wracając do rzeczy - pod wysypiskiem płonie sztolnia i nic tego faktu nie zmieni, ty prymitywny łobuzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem Hardkorem! Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.anonymouse.org 14.10.09, 00:18 Słusznie górnik! Dojebać tępemu s.k.u.r.w.y.s.y.n.o.w.i! Sztygar - jebnij się w łeb tępy kutasie! Wszystko zostało zorganizowane na potrzeby filmu! Łącznie z azbestem, beczkami i ochroniarzem! Zastanawiam się tylko ile boa-666 wywalił na te kursujące niebieskie kontenerowce? O tak! Przemysł filmowy w Wałbrzychu kwitnie! Mamy odpowiednie warunki do kręcenia filmów wojennych, katastroficznych oraz... przyrodniczych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: do górnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 09:49 Jeśli to prawda, dlaczego nikt nawet Straż Pożarna o tym nie mówią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: do sztygar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 21:51 Gość portalu: sztygar napisał(a): > Perfidna manipulacja dla potrzeb filmu. Podobnie jak ktoś wyżej > zauważył scena z niedowidzącą kobietą, która nagle w nocy odzyskuje > wzrok i potrafi rozszyfrować numery rejestracyjne samochodów. > Samochodów, które wcale nie jeżdżą na składowisko bo wyraźnie mówi o > tym strażnik i jakiś starszy działkowicz. Kobita mówiła o różniących się rejestracjach, a nie o numerach, ten starszy działkowicz robi na składowisku, my tu wiemy. A co ma powiedzieć strażnik, żeby nie stracić roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: do "sztygarka" IP: *.tktelekom.pl 14.10.09, 06:54 czy tak bardzo daleko mieszkasz, żeby sprawdzić na miejscu fakty. Weź kamerę i pokaż prawdę. Chętnie obejrzę filmik zrealizowany przez Ciebie. Po twoich wypowiedziach widać, że urodziłeś się w okresie kiedy kopalnie były likwidowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztygar Re: do "sztygarka" IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.09, 11:36 Żeby była jasność, buraczki. Poniżej Mobruku są dwie sztolnie. Jedna na poziomie +94, druga +200. Jak łatwo obliczyć każdy z tych poziomów jest na tyle nisko, aby oba mogły być zatopione przybierającą wodą. Szyb Chwalibóg, którym przelewa się kopalniana woda do Pełcznicy stoi znacznie wyżej, a chyba znacie metodę naczyń połączonych? Woda osiągnęła poziom sztolni już kilka lat temu, niemożliwością jest więc aby pożar trwał do tej pory. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwestiusz Re: do "sztygarka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.09, 12:10 No, to kwestię podziemnego pożaru mamy wyjaśnioną. Są zatem sztolnie pod Mo-brukiem, mogą wystąpić szkody górnicze nie? Cos czuje, że w następnym poście ktoś udowodni że ich tam tak na prawdę nie ma:) Pozostaje jeszcze tylko kwestia świństwa wylewanego wprost do ziemii, walającego się azbestu i ultra toksycznych substancji na obszarze monitorowanym. Noo i jeszcze pare pomniejszych problemów, ale to też się wyjaśni nie? No to do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestescie zacofani Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.09, 13:02 jestescie zacofani , gadacie bzdury ze to manipulacja , to co boa666 sam nazbieral beczek i tyle substacji i chemikaliow , o toz nie bo to jest zeczywistosc nawet jak sie jedzie pociagiem to widac wszystko , a na filmie widac jak ziemia jest popekana jak na ksiezycu wyglada doly wykopane i zakopywane chemikalia , " a co do pozaru sztolni , to nie wiem czy ogladaliscie kiedys film ze w jakims miescie usupali halde i poprostu ja potem chceli usunac i w rsrodku sie palilo i tez mieszkancow zatruwalo a holda tyle lat stala i jednak sie palila i wydzielala trujacy gaz " wiec wszystko mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pythia Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 15:38 Ten "sztygar " chce Wam wmówić, że sztolnia to zakorkowana butelka wypełniona wodą. Nawet w butelce jest przestrzeń pomiędzy płynem a korkiem. Woda ma to do siebie, że idzie dołem a ogień ma to do siebie, że rozprzestrzenia się w górę, barani łbie a, że się pali pod wysypiskiem to nie tylko widać na filmie, ale też wiedzą o tym wszyscy, którzy byli odpowiedzialni za wydanie zezwolenia na utworzenie tego składowiska. Inspektorat Środowiska i wszystkie typki umoczone w tą sprawą, trzęsą teraz dupami, bo ten fakt był pierwszym powodem, dla którego nie wolno było wydać takiej zgody ! Teraz wiecie dlaczego władze unikają tego tematu ? Gdy wreszcie zajdzie się w tym mieście ktoś rozsądny i odpowiedzialny, to grozi tym przestępcom proces sądowy i poważne konsekwencje. Nie zdziwię się jeśli "sztygar" będzie wśród oskarżonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztygar Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.09, 16:33 Gość portalu: Pythia napisał(a): > Woda ma to do siebie, że idzie dołem a ogień ma to do siebie, że > rozprzestrzenia się w górę Ty masz chyba nawalone we łbie. Woda idzie dołem, a ogień górą? Ale jak górą? Po wodzie? Puknij się w dekiel. > Nie zdziwię się jeśli "sztygar" będzie wśród oskarżonych. Ja natomiast zdziwię się, jeśli będę oskarżony hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 20:27 Drogi sztygarze, czy jako ekspert możesz odpowiedziec na pytanie czy teren składowiska zagrożony jest wystąpienei szkód górniczych? Z góry dziekuje za fachową odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOS AZBESTOS Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.10.09, 14:23 witam macie może wiedze jak duże pole rażenia ma ten syf z mobruku? tzn na jaką odległość unoszą się te pyłki azbestu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 14:47 Gość portalu: LOS AZBESTOS napisał(a): > witam > macie może wiedze jak duże pole rażenia ma ten syf z mobruku? > tzn na jaką odległość unoszą się te pyłki azbestu > pozdrawiam -------------------------------------- Przy takiej pogodzie pole rażenia jest żadne. Zabawa zacznie się na nowo, gdy będzie sucho i powieje zefirkiem na Wałbrzych. Teraz tylko sprawdzaj z jakiego terenu wpierdzielasz zieleninę i czy aby roślinki nie zasysają życiodajnej wody z Mobrukowych źródełek, które rozlały się po mieście. Najlepiej sprawdzić możesz przed lustrem: Jak ci się oczy świecą to znaczy , że już jesteś pozamiatany. Odpowiedz Link Zgłoś
boa-666 Re: Mieszkam na Podgórzu 14.10.09, 21:52 Współczuję Ci i masz tu coś na pocieszenie :) takietomiasto.blox.pl/2009/10/WSSE-lekcja-4-ostatnia.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Mieszkam na Podgórzu IP: *.tktelekom.pl 15.10.09, 10:29 nie ważne jak płynie woda, a jak się pali (węgiel może tlić się w kopalni nawet kilkadziesiąt lat, którego temperatura spalnia w sprzyjających warunkach może wynosić nawet powyżej 500 st. A przemiana gazowa wody zachodzi w ilu stopniach ... w wyniku której otrzymujemy wodór i co jeszcze ... ) dlaczego znowu sobie ubliżacie na wzajem. Jest źle, bardzo źle, a Wy jak zwykle skaczecie sobie do oczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSC Re: Mieszkam wśród idiotów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 11:21 Każdy przejaw godzenia się, bagatelizowania, lekceważenia lub umniejszania skutków jakie niesie za sobą sprowadzanie na tereny zaludnione czynników mogących mieć wpływ na powstanie katastrofy ekologicznej, jest działaniem wymierzonym przeciwko zdrowiu i życiu ludzkiemu. Taka postawa jest więc antyspołeczna, kryminogenna i niesie za sobą uzasadnione podejrzenie działania w celu biologicznego wyniszczenia ludności. Z podziwu wyjść nie mogę, jak wielu z Was pragnie być teleportowanymi w zaświaty. Odpowiedz Link Zgłoś