IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 09:37
Witam , mam pytanie, co sądzicie o optyku na Piaskowej na rogu ulicy Duracza z
Główna i tych przy Placu Tuwima na Wyzwolenia, ewentualnie sami mozecie
jakiegos polecic. W tym temacie nie mam doswiadczenia wiec dziekuje za pomoc.
Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 11:09
      Witam w przychodni na piaskowej górze jest optyk na drugim piętrze,
      ceny oprawek przystępne i koszt robocizny i szkieł chyba najniższy w
      Wałbrzychu. Okularki gotowe w trzy dni.
      • Gość: Soczwa Re: Optyk IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.11, 20:38
        Chińszczyzna nie zawsze jest dobra - zwłaszcza w sprawie okularów !!!
        • Gość: ee Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 16:07
          :)
    • Gość: Aga Re: Optyk IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.09, 12:01
      Nie polecam optyka na Grodzkiej robiłam tam okulary STRASZNIE DROGO
      I DŁUGO SIĘ CZEKA
      • Gość: gość Re: Optyk IP: *.chello.pl 27.11.09, 12:07
        polecam pasaż auchan do końca listopada wszystkie oprawki 50% taniej
    • Gość: Ala Re: Optyk IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.11.09, 15:08
      Ja korzystam z usłg okulistycznych i optycznych w centrum OK koło Mc
      Donald. Świetna Pani doktor, dużo ciekawych okularów. Polecam
      • Gość: robert Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 20:37
        A ja nie polecam, obsługa arogancka, 3 razy zmieniali termin wizyty, w końcu jak udałem się na umówioną wizytę, to pani próbowała weprzeć mi że umówiony jestem na następny dzień, szkoda gadać chyba tym ludziom śmierdziały moje pieniądze bo nic innego nie przychodzi mi do głowy, w każdym razie ja nigdy więcej nie będę próbował skorzystać z ich usług i nie polecę ich nikomu, szkoda czasu.
        • Gość: xxx Re: Optyk IP: *.chello.pl 17.09.10, 17:57
          również nie polecam. Odnosiłem wrażenie, ze jestem raczej intruzem niż pacjentem. Poszedłem na wizytę prywatną za którą zapłaciłem ale musiałem jeszcze pokazać legitymacje ubezpieczeniową. Ciekawe dlaczego:)
    • Gość: ola Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 08:30
      Dobry jest na slowackiego
      • Gość: ala Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 09:53
        na slowackiego nie polecam
        • Gość: kama Re: Optyk IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.09, 16:54
          A jest jeszcze jakiś dobry na podzamczu???
    • Gość: Renatka Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 17:02
      Na podzamczu nie ma dobrego optyka. Piaskową górę polecam
      • Gość: ala Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 17:23
        W mieście jest jakiś optyk godny polecenia?
      • Gość: Ania Re: Optyk IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.10, 11:07
        na podzamczu jest optyk na fortecznej, wszystko na wysokim poziomie !
    • Gość: eliszka Re: Optyk IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.11.09, 20:01
      a ja polecam optyka na Piaskowej na rogu ulicy Duracza, ceny niskie,
      kiedy robiłam okulary to najdrożej szkła mi wyszł w optyku w centrum
      ok a tem dużo taniej kupiłam, polecam :)
    • Gość: optyka Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:15
      Najlepszy i najtanszy optyk na wyzwolenia
    • Gość: ja Re: Optyk IP: *.xdsl.centertel.pl 07.01.10, 15:36
      Dobra dobra, ja się przeszedłem po mieście z moją receptą żeby sprawidzić gdzie faktycznie jest tanio a gdzie lepiej omijać. W auchanie po pokazaniu recepty krzykli 200 zł ! Pojechałem do centum ok przy MC-donaldzie cena 170 i to z rabatem. Piaskowa góra optyk na głównej koło driversa 160. Optyk przy banku Getin na Słowackiego 180 zł. Zdecydowałem się u optyka na konopnickiej, chciał 130 zł.

Dodam, że szkła jakie chciałem to plastikowe z antyrefleksem.
    • Gość: Marzena Re: Optyk IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.01.10, 16:55
      Dla mnie nie do pobicia jest dr Badeńska w centrum ok koło Mc
      Donald. Ma świetny sprzęt i najważniejsze niesamowitą wiedzę. W
      sklepie dużo oprawek chyba na każdą kieszeń. Moja córeczka 6 lat
      chodzi tam bez żadnych oporów tym bardziej że wizyta u lekarza to
      jednak duże przeżycie dla takiego malucha. Pozdrowienia od okularnic.
    • Gość: oki Re: Optyk IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.10, 20:00
      nie ma dobrego w Wałbrzychu
      • Gość: zet Re: Optyk IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.09.10, 21:28
        Z tych wszystkich wypowiedzi to jest prawdą. Polecam ŚWIDNICĘ.
    • pozor_vlak Re: Optyk 18.09.10, 21:44
      Z moich doświadczeń:
      1. Bruchnicki- zakład na Słowackiego - mogę polecić bez lipy
      2. Tomczak- Szcz-Zdr. ul. Kościuszki- Kiedyś byłem b. zadowolony ale raz przycięli w ch...a i się raziłem, i przestałem korzystać.
      • haba.baba Re: Optyk 21.09.10, 16:39
        piaskowa góra na głównej_jest rewelacyjny w swoim fachu.
    • Gość: grafoman Re: Optyk IP: *.chello.pl 18.10.10, 16:55
      hej, zdarza mi się dość często korzystać z usług optyków, przeróżnych-lepszych i gorszych, jednak to, co mi się ostatnio przytrafiło u optyka na Blankowej 3a na Podzamczu to już zakrawa na kpinę. Stosują tam różne techniki sprzedażowe, które wg mnie śmiało można nazwać oszustwem i okradaniem klientów. Twierdząc, że płyn do soczewek jest niemal identyczny z płynem jaki zazwyczaj kupowałam "wmanewrowano" mi ten nowy. Ponieważ opakowania nie zwykłam rozrywać na miejscu (błąd), za zdumieniem stwierdziłam, że tego NIBY lepszego płynu jest dokładnie o połowę mniej za tę samą cenę-czyli buteleczka 60 ml kosztowała 25 zet a wcześniej kupowałam 120 ml również za 25 zeta. Jakoś dziwnie ekspedienteczka przeoczyła poinformawać mnie o tym fakcie. Dodam, że opakowania były niemal identyczne wielkością. Kiedy nastepnego dnia zgłosiłam swoje rozżalenie na takie podstępne wyłudzanie pieniędzy zostałam spławiona przez właścicielkę salOOnu. Przestrzegam i odradzam.
      • Gość: właściel Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 15:36
        Dzień dobry dla czytających.
        Chciałbym sprostować powyżej opisaną sytuacje. Jest to o tyle dla mnie proste, że całe zajście zostało nagrane jak i wszystko inne co się dzieje w zakładzie przez telewizję przemysłową działającą w zakładzie.
        Jeśli chodzi o opisaną transakcję, odbyła się ona prawidłowo, sprzedająca osoba poinformowała że jest to produkt pokrewnej firmy i zawiera związki w dużo większej kondensacji i parametrem eksploatacyjnym odpowiada dotychczas stosowanemu przez osobę zainteresowaną. I mimo mniejszej pojemności będzie w użytkowaniu odpowiadał oczekiwaniom. Paradoksalnie pani która zakupiła płyn nie miała jakiejkolwiek wiedzy w tym temacie, ponieważ był to zakup dla córki ( tak bynajmniej poinformowała nas ). Pominąwszy wiele innych niemiłych słów które padły następnego dnia , uważam za ujmujące naszemu zakładowi takie formuowanie zarzutów które są zmyślonym przebiegiem zdarzeń. Osoba po przyjściu na drugi dzień, pokazała otwarty i używany płyn ,twierdząc że oczywiście córka tak zrobiła i zarządała wymiany na nowy. Nie wiem czym szanowny klient się sugerował tak postępując, mam nadzieję że nie próbą wyłudzenia innego produktu biorac osoby przebywające i pracujące z salonie na krzyki. Myślę że nagranie które posidamy z tej transakcji upoważnia nas do stwierdzenia że są to zwykłe pomówienia osoby niezadowolonej. Przykro nam tylko z tego powodu, że starania pani sprzedającej zostały zniweczone chęcią załatwienia własnych interesów strony zainteresowanej.
        Z wyrazami szacunku, właściciel.
      • Gość: Normalnie drogo !! Re: Optyk IP: *.16.128.lan.e-wab.pl 19.11.10, 14:57
        To fakt bardzo drogo !!! Nie polecam !!! Robiłem tam okulary ceny chyba z sufitu !!! Polecam Grand Optyk ! froteczna
    • Gość: gość Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 17:44
      Witam.Polecam wam salon optyczny na ul.Blankowej 50 na Podzamczu.Robiłem tu okulary i jestem zadowolony z jakości produktu i profesjonalnej obsługi.Polecam wszystkim wymagającym.
      • Gość: frt Re: Optyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 19:01
        Nie polecam zakladu optycznego na Tuwima ( ani jednego ani drugiego= sa tam dwa rozne niemal obok siebie). W jednym byle jak robia okulary i w drugim to samo. Poza tym mowia ze okulary super jakosci a mi po paru miesiacach ( ktore kosztowaly 650 zl!!!!) zaczely sie psuc...NIE POELCAM MOCNO {PRZEREKLAMOWANE I JEDNE I DRUGIE.

POLECAM ZA TO JECHAC DO OPTYKA NP. W KAMIENNEJ GÓRZE- tam mozna okulary wykonac za 350 zl ( te same co u nas kosztuja 650 zl!!!!!)
    • gosc_47 Re: Optyk 17.03.11, 13:34
      Witam, polecam optyka w przychodni na Piaskowej Górze, zamawiałem tam okulary pół roku temu, ceny na każdą kieszeń, towar dobrej jakości głównie polski nie jakaś chińszczyzna, do tego miła i profesjonalna obsługa i krótki okres oczekiwania. Polecam wszystkim.
    • monikastokrotka Re: Optyk 27.04.13, 18:02
      Witam .Często korzystam z usług optycznych w naszym mieście ,ponieważ moja córka ma co poł roku zmieniane szkła.Nie polecam optyków na Tuwima drogo ,naciągają.
      Polecam na Konopnickiej i w centrum ok
      • werosia7 Re: Optyk 27.04.13, 19:26
        Polecam optyk w Polo na Podzamczu ceny przystepne i nie wciskaja nic na siłe bardzo miła obsługa
        • pijawka1977 Re: Optyk 13.05.13, 20:41
          Potwierdzam slowa Werosi. Kolezanka polecila mi tego nowego optyka z Polo na Podzamczu. Ceny jak wyzej bardzo przeystepne , mile malzenstwo oblugujacych. wszystko robia na miejscu (wymienialam szkla w swoich starych okularach). Opowiedzieli mi pokrotce ich historie...pan Krzysiek pracowal prawie 10 lat w Swidnicy , nabral dosiadczenia i jak sie smieje wrocil na stare smieci , bo niedaleko mieszkal w dziecinstwie. tylko chwalic i polecac takie rodzinne firmy.
    • zenek19855891 Re: Optyk 18.03.25, 18:01
      Na pewno nie polecam OPTYKA Dariusz Bruchnicki, pracownicy są niekompetentni, przy odbiorze okularów stwierdziłem że nie widzę w nich dobrze a oni orzekli że to nie ich problem i że wszystko jest ok chociaż koszt okularów to 1400 zł. Zwykle w świecie mnie pogonili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka