Dodaj do ulubionych

Dekalog w "Oberży PRL"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 22:47
Był ktoś może w Oberży PRL w Jedlinie-Zdroju bo ja byłem jest tam na
ścianie fajny dekalog sama prawda z czasów PRL. A przy okazji jadłem
tam najlepsze pierogi w życiu. Jak ktoś był to niech napisze co tam
jadł i czy warto spróbować.
Obserwuj wątek
    • Gość: elan Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 21:59
      totalna rozpierducha , nie podobało mi sie
      • Gość: Rebel Yell Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 22:05
        Mila obsluga i lezace na stolach stare numery "Przyjaciolki" tak kole 70. Warto
        poczytac przy konsumpcji.
    • rudy86 Re: Dekalog w "Oberży PRL" 30.07.10, 12:35
      jak tam trafić? jaka ulica? a może koło jakiegoś widocznego punktu?
      • Gość: Gość Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:01
        Nazwa " PRL " jest zastrzeżona. Mogą być naruszone prawa autorskie.
        Taka historia miała już miejsce .
      • Gość: lol Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.07.10, 18:13
        Po pierwsze nie w Jedlinie a w Głuszycy po drugie totalna porażka jedzenie
        przeciętne z byt blisko ulicy zapach spalin hałas nie polecam znam lepsze miejsca
        • Gość: gość portalu Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 07:56
          Dla zmotoryzowanych to doskonałe miejsce,właśnie ze względu na bliskość drogi,ale jest duży parking.Znamy w okolicy lokale bliżej ulicy i bez tak przestronnego parkingu. Totalna porażka , to chyba wypowiedź mojego poprzednika(chyba konkurencja) Lokal jest super a jedzonko aż pachnie domowym i nietypowe,a że nie jest to lokal kategorii"S" więc i potrawy inne.Najlepsze smakowo i cenowo jedzenie w okolicy,gorąco polecam.
        • Gość: jedliniak Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:14
          a po trzecie oberża znajduje się w Jedlinie-Zdroju a dokladniej w dzielnicy Jedliny zwanej jedlinką
          200m przed tablicą z napisem Głuszyca ale jak nie wiesz gdzie się co znajduje to nie poprawiaj
          innych bo może inni wiedzą lepiej niż ty automapo. A jak ci śmierdzi spalinami to idz i zjedz sobie
          coś na wałbrzychu tam będziesz miał mniej smacznie ale zato czyste powietrze.
          • Gość: lolo Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 21:49
            To jakaś katastrofa !!!! następny śmietnik jak w Zagrodzie w Zagórzu tylko brakuje zapchlonych zwierząt , które patrzą w oczy czy im coś skapnie.Może powinni postawić wychodek i powiesić na gwoździu gazetki do poczytania przed jedzonkiem :):):)
            NIE POLECAM !!!!!
            • Gość: Miśka Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.jawor.vectranet.pl 19.09.10, 18:54
              Oj Lolo podpadłeś/aś. Twoja Wypowiedż jest prymitywna i pełna kłamstw. To najlepszy lokal do którego udało mi sie trafić . Polecam Wszystkim. Przepyszny schabowy na kapuście smażone ziemniaczki mniam mniam, Pozdrawiam całą Ekipę z Oberży PRL- Będę was reklamować- Wczorajszy pomysł na Plotkarza bYł super.
        • Gość: kasia Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.11, 21:32
          Po drugie to nie w Gluszycy i nie w jedlinie, a w JEDLINCE. No faktycznie taki halas, jak na autostradzie!!!!!!! A w wiekszym miescie, np Walbrzych nie czuc spalin.... ehhh
      • Gość: Gość Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.16.250.lan.e-wab.pl 12.04.11, 21:39
        ...najszybciej przez stronę internetową: www.oberza-prl.pl
    • Gość: turyści z gdańska Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.range86-132.btcentralplus.com 25.09.10, 20:13
      właśnie wrociliśmy z wczasów z tych okolic też tam wybieraliśmy się prawie codziennie na kolacje i powiem szczeże takiego wystroju takiej obsługi a w szczególności malutka i takiego jedzenia to nie jedliśmy już długo przepyszne obfite i dodać trzeba że autentycznie przygotowywane na miejscu serdecznie wszystkich tam zapraszamy i polecamy pozdrawiamy i ruszajcie na jedzinko
      • Gość: zzenek Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 09:05
        a ja nie polecam !!!!!!!!!!!!! smrod od razu jak sie wchodzi ziemniaki niedogotowane, kotlet cuchnacy, wogole danie podane prawie letnie, nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na 1 rzut oka widdac ze totalny syf gazety porozrzucane , drzwi stare sciagnieta , ie polecam
        • Gość: jola Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.centertel.pl 30.09.10, 11:09
          Drogi Zzzenku a może zzzzzzenaku jadłam w PRLu już kilka razy i nigdy nie było śmierdzącego schabowego a karkówka jest wyśmienita nie wiem więc o czym mówisz, ale to co wypisujesz o totalne brednie .
          • Gość: królik Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 20:42
            nie byłem jeszcze w PRLu w Jedlinie Zdrój,ale z tego co tu czytam to ktoś (prawdo podobnie właściciel/ka) reaguje nerwowo na wszelką krytykę,wyluzuj dobra krytyka jest lepsza niż fałszywe pochlebstwo! może kiedyś zawitam i wtedy ocenię sam :)
            • Gość: jan Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.chello.pl 03.10.10, 09:22
              nie warto !!
        • prawdziwy-pietrek Re: Dekalog w "Oberży PRL" 05.12.10, 18:13
          Zzenek może byłeś w innym PRLu. W Jedlińskiej Oberży jest fantastycznie, ciepła atmosfera, miła obsługa, przepyszne jedzenie w wielkiej ilości i dobrej cenie. Serdecznie wszystkim polecam......
    • Gość: gosc Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.10, 12:23
      bardzo zdziwil mnie fakt ze w dzisiajszych czasach otwiera sie knajpa do ktorej nie mozna znalesc adresu ani telefonu. slyszelismy ze organizuja sylwestra ale nie wiemy czy maja jeszcze miejsca i nie mamy jak sie dowiedziec.
      • Gość: gosc Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 10:33

ogłoszenia o sylwestrze sa w całej jedlinie ale nie wiem czy mają jeszcze miejsca musiałbyś sprawdzić sam
    • Gość: ROJO JODLOWSKI Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.146.87.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.01.11, 08:48
      CZAR WSPOMNIEN MINIONYCH LAT.CZARUJACA WLASCICIELKA.WYSMIENITE JEDZENIE.MILA OBSLUGA.PRZYJEMNA ATMOSFERA !.POLECAM SMAKOSZOM !.
      • Gość: Stanislaw . Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.cdma.centertel.pl 16.01.11, 20:36
        Gosciu !Nie klamiesz !Dobre jedzenie.Bylem przejazdem.Zawitam tam jeszcze.>obzarciuch Z Ket k/Adrychowa.
      • Gość: alex Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 21:16
        ea ja byłem bałagan niesamowity , na dania czeba czekac długo , i nie ładnie jest podane!! a najlepsze jest tpo ze cały czas włascicielka odpisuje i ukrywa sie o roznich nickach !!!!! wstyd
        • Gość: ALA Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 10:43
          TA WLASCICIELKA TO FAJNIE PISZE NA TYM FORUM O SOBIE, CO ONA MYSLI ZE SWOIM WYGLADEM DO SIEBIE LUDZI PRZYGARNIE, WRECZ ODWROTNIE MOIM ZDANIEM
        • Gość: ROJO JODLOWSKI Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.146.127.162.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.11, 16:50
          Niewiem kim jestes zajadly czlowieku!.Czy jakims zawistnym czlonkiem rodziny tej Pani?.Czy moze odtraconym adoratorem.Sa podstawy ku temu azeby sadzic ze wiekszosc wpisow negatywnych jest twoja.Widze sledzisz odpowiedzi tej pani.Na jakiej podstawie wysuwasz te wnioski.Kazdy ma prawo wpisac swoje odczucia wyniesione z przebywania w tym lokalu.Widze ze ty masz jakas obsesje pisywania na czyjs temat.Moze wyniosles nawyki pisania po szkolnych ubikacjach.Boto ten sam styl i tok myslenia.Wlascicielce radze zglosic ten fakt na policje.Podejrzewam ze piszesz bo myslisz ze jestes anonimowy.Mylisz sie! Idzie szybko ustalic kim jestes !.
          • Gość: gość portalu Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.11, 19:49
            Ewidentnie widać,że ktoś robi krecią robotę właścicielom oberży.Jestem znajomą właścicielki,sama kiedyś prowadziłam podobną działalność i wiem co jest dobre a co złe.Po prostu znam się na tym i nikt mi nie powie że jedzenie jest nie dobre. Frekwencja świadczy już sama za siebie. Jedzonko jest fantastyczne, jak na standard tej oberży a konia z rzędem temu kto znajdzie w najbliższej i dalszej okolicy w tej cenie tak ogromne porcje które dla mnie osobiście są nie do przejedzenia.Do oberży zjeżdżają już goście z Wrocławia specjalnie na jedzenie .Polecam oberżę swoim znajomym ,którzy zawsze wracają zadowoleni.Ten wpis nie napisała właścicielka ,tylko oburzony gość oberży, za tak tendencyjne wpisy.Trochę się nie dziwię bo oberża zabrała gości innym okolicznym restauracjom.Nie tak należy walczyć.Może konkurencja postara się o jeszcze smaczniejsze ,tańsze jedzenie niż w oberży, będzie wtedy uczciwa konkurencja .Jeżeli jednak to nie konkurencja to tak jak sugerował któryś z forumowiczów będę namawiać ,na zgłoszenie tego faktu na policję .Życzę wszystkiego dobrego Właścicielce lokalu i nie przejmowania się złośliwymi wpisami.Jedzenie i atmosfera same się obronią.Nie przejmujcie się dziewczyny.
    • Gość: gosc Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.151.246.94.ip4.artcom.pl 13.03.11, 17:09
      powiem tak jedzenie rozne raz swieze raz niesamowicie stare i odgrzewane kilkakrotnie strasznie tlusto kuchnia miesza posilki w doslownym tego slowa znaczeniu (mowie szczegolnie o zupach)raz jadlem wspanialego dorsza a drugim razem jak przejezdzalem byl smierdzacy i stary pierogi pyszne w sumie brak dyscypliny miedzy obsluga (kuchnia rzadzi robi co chce zmienia zamowienia bo zawsze czegos brakuje)moja ocena w skali 1-6 to 3
      • Gość: Rojo Jodlowski Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 13.03.11, 20:05
        Wiedzialem (Gosciu!,ze sie odezwiesz) wczesniej czy pozniej.Takie szuje nie dadza sobie tak szybko spokoj.Teraz wyraznie widac ze jestes inspirowany swoja mania. Nekania kogos.Tak sie spieszyles ,ze nie patrzysz nawet na sens tego co piszesz.Twoje wpisy sa na poziomie szkoly podstawowej.Jedno drugiemu przeczy.Dziwie sie tylko ?.Po co Ty tam wogole chodzisz do tej karczmy?.Skoro uwazasz ,ze tam jest takie stare odgrzewane jedzenie.Piszesz na zamowienie?.Masz jakies kompleksy?.Interesy Ci sie nie ukladaja?.Czy co ?.Zmieniles adres !. Nadajesz juz z innej sieci ?.Boisz sie identyfikacji ?.Niechce schodzic do Twego poziomu.Bo bym Ci powiedzial kim jestes !.Do wlascicieli mam apel !.Nie reagujcie na te zaczepki. Niech klijenci sami ocenia temat!.
        • Gość: alina Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 13:54
          ludziska ja odradzam tej niby knajpy , nie wiem jak to nazwac , budka zabita dechami czy jak. Jadłam pierwszy i ostatni raz i odradza, , wole isc obok do starej piekarni miłe sa kelnerki i szefowa
          • Gość: Rojo Jodlowski Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.11, 22:22
            Ten wpis swiadczy o wysokim prymitywizmie autorki.Nazywanie klijentow tak wiesniacko ludziskami.Wskazywanie im gdzie maja jadac,to sie nie miesci w zadnych obyczajach!.Klijent nie jest prosze Pania swinia i wie co i gdzie ma jesc.Nikt go nie powinien pouczac.Tym wpisem to wydaje mi sie Pani bardziej zrobila niedzwiedzia przysluge (Starej Piekarni).
    • Gość: Gość z W-cha Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.16.250.lan.e-wab.pl 20.03.11, 19:51
      zajrzyjcie sobie na stronę tej restauracji: www.oberza-prl.pl
      Moim zdaniem ciekawa, zarówno restauracja jak i jej strona www.
      • Gość: witex Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 08:08
        czy wy ludzie jestescie slepi, przeciez wlascicielka tej speluny reklamuje sie pod innymi nickami
        • Gość: Rojo Jodlowski Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.147.14.60.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.11, 20:20
          Szanowny kolego !.To nie wlascicielka .To Wy nie majac klijentow atakujecie konkurencyjna Oberze PRL zmieniacie niki i opluwacie atakujac wsciekle .Posuwacie sie do metod ktore sa nad wyraz obrzydliwe.Nawet nie potraficie dokladnie sformulowac zarzutow .Nawet Ci co czytaja te forum domyslaja sie o co chodzi !.Chodzi o klijentow.Uwazajcie tylko opluwajac kogos <zebyscie sie czasami sami za mocno nie opluli! Pozdrawiam serdecznie z powazaniem Robert Rojo Jodlowski .
          • Gość: do roja jodlowskie Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 07:45
            rojo opamietaj sie , od razu kapnac sie mozna ze jestes wlascicielem tej speluny, czlowieku daj spokoj swoimi wpisami klijentow nie pozyskasz
            • Gość: Adam Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 17:01
              KLIENTÓW zapamiętajcie K-L-I-E-N-T-Ó-W
              • Gość: Rojo Jodlowski Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.204.12.227.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 20:03
                Panie Adamie!.Po pierwsze nie jestem wlascicielem Oberzy PRL.Po drugie myslalem ze daliscie sobie spokoj z tym daleko idacym juz chamstwem.Podejrzewam ze tym wszystkim czynicie sami sobie wiecej szkody jak pozytku.Jezeli to ma byc forma reklamy z Waszej strony.Waszego lokalu.To jest ona zalosna.Wiem ,ze jak na Wasz lokal klijentow macie malo.Bo sam fakt ze jest on duzy nie jest zadnym plusem.Przebywajac w nim mialem wrazenie ,ze znajduje sie na wielkiej stolowce zakladowej.Przerazaly mnie te stropy z konstrukcji zelbetowych.Jak na hali fabrycznej.Podejrzewam ze klijenci czuja sie tam nieswojo.Jedzeniem tez nie zachwycacie.Po prostu przecietne.Jak wszedzie.Dlatego tez mysle ,ze taktyka niszczenia konkurencji.W tym akurat przypadku nie przyniesie efektow.Prosze sie troche postarac aby u Was bylo tak swojsko jak w Oberzy PRL i tak kameralnie.Pozdrawiam serdecznie i zycze wiekszych sukcesow i nie ta droga!.Z powazaniem takze Wasz kiedys klijent Robert Rojo Jodlowski.
                • Gość: DW Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.11, 18:21
                  Ja tam byłem w zeszłym roku i do tej pory miło wspominam zarówno klimat (był super odzwierciedleniem tamtych lat), jak i jedzenie - uważam, że było wyśmienite. Jak będę w tych okolicach ponownie (a szkoda, że jestem z Gdańska) to napewno wstąpię coś przekąsić. Pozdrawiam.
    • Gość: PRL Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 07:51
      Dekalog jest dostepny na stronie oberzy www.oberza-prl.pl , w zakładce DLA Towarzyszy na samym dole strony.
      Polecam wybrac się tam na jedzonko. Byłem w szklance kawę piłem i smacznego cieburieka jadłem:) Naprawde polecam, warto
      • Gość: Adam Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 09:01
        I tan wyśmienity smalec ze świeżutkim chlebem, który podała gratis zaraz po wejściu miła, sympatyczna kelnerka. Codziennie przejeżdżam koło tej oberży, ale nie miałem możliwości się zatrzymać. Wreszcie się skusiłem i pojechałem z rodziną na obiad, Ruskie były wyśmienite pierwszy raz jadłem takie pierogi. Karczek rozpływał się w ustach no i flaczki, które mógłbym jeść codziennie. Jak dla mnie to było naprawdę smacznie, duże porcje i nie drogo. Na pewno zawitam tam jeszcze nie raz.
        • Gość: Do cwoka Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.pools.arcor-ip.net 02.08.11, 09:20
          Badz pewny cwoku,ze PO tej autoreklamie dostaniesz sraczki !

Admin,wypie.....j te kryptoreklamy na zbity pysk !
          • Gość: Walbrzyszanin Re: Dekalog w "Oberży PRL" IP: *.197.158.213.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.11, 10:46
            Czytajac te wpisy widze ze ktos wyraznie( to widac ) stara sie niszczyc ten lokal.Jezdze tam z rodzina w niedziele na obiady i jestem bardzo zadowolony.Swieze i bardzo smaczne jedzenie.Sielska atmosfera.o kulturze nie wspomne .Zyczylbym sobie takiej kultury w naszych walbrzyskich lokalach.Dodatkowy plus to wyrwanie sie z tych betonow mieszkalnych.Przypuszczam ze wielu z nas wie jaka jest roznica przebywania na codzien w murach a w domach z drewna.Mysle ze wielu z panstwa podzieli moja opinie.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka