Gość: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 19:37 Witam macie w centrum dobry odbiór kablówki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: odbiorca Re: UPC IP: *.chello.pl 27.09.10, 20:00 Wszystko ok. jeśli idzie o UPC. Tylko dlaczego zniknął program Polsat 2? Już prawie od tygodnia, a ja tak bardzo lubię ten program, a szczególnie Ferdka Kiepskiego o 23 wieczorem. Czy coś się dowiem na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: UPC IP: *.18.102.lan.e-wab.pl 27.09.10, 20:28 w piatek na Moniuszki nie bylo od mniej wiecej 12 do 18, a dzis po 15 kilka razy nie było sygnału Odpowiedz Link Zgłoś
sese9 Re: UPC 20.07.14, 13:00 Uwaga na oszustów z UPC!!! Na początku skorzystałem z oferty internetu 60mb/s. UPC chwali się internetem bezprzewodowym ale tak naprawdę gwarantują tylko internet po kablu. Kiedy pojawił się problem z softem w ruterze Techicolor i prędkość spadła z 50mb/s które odbierałem przez wifi do 18mb/s oświadczyli, że wifi to nie ich sprawa bo po kablu prędkość jest dobra czyli 70% z prędkości 60mb/s. Przez ponad miesiąc po kablu odbierałem 18mb/s zamiast 60mb/s za które płacę 60zł msc. Po złożeniu kilku reklamacji w tej sprawie okazało się że nie chcąmi wymienić rutera pomimo jego wady z softem to do tego jeszcze chcą mi dać jednorazowo tylko 10zł obniżki abonamentu za okres kiedy korzystałem z internetu po kablu z prędkością tzy razy mniejszą niż ta za którą płacę. Oszuści i nic więcej !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m4x44 Re: UPC 20.07.14, 13:48 Zaraz, zaraz.... chciałeś na tym Technicolor osiągnąć 60 po WIFI... powodzenia, po WIFI nie osiągniesz tego co po kablu, to co piszą na pudełkach że standard "n" że 300M+ to tylko liczby trzeba się liczyć ze stratami na kodowanie czy zakłócenia, alternatywą jest 5GHz zasięg mniejszy ale prędkość pójdzie w górę, co do softu- jaki problem? Nazwę i model znasz? No to i stronę producenta znajdziesz, ściągasz Firmware aktualizujesz (producent opisuje całą procedurę) i po sprawie, ewentualnie kupić swój własny porządny sprzęt i mieć spokój (ja tak zrobiłem i jak dostawca mi proponuje swój sprzęt to grzecznie dziękuję a jak i tak dadzą to leży w pudełku) Co do rabatu to bym się "cieszył" teraz stosują takie myki i w regulaminie napiszą że oferują prędkość DO 60Mb/s czyli nigdzie nie masz powiedziane wprost czy to będzie 10-20-50 czy 60 zawsze się mogą wytłumaczyć, gdzieś na ich stronie widziałem jeszcze info że prędkość po WIFI może być znacząco niższa niż na kablu, teraz nie moge tej notki znaleźć. Reasumując, zanim na coś się zdecydujemy warto poczytać i pytać, zanim podpiszemy umowę warto ją przeczytać (tym bardziej w dzisiejszych czasach- wałek na wałku) Odpowiedz Link Zgłoś
ilezarabiam Re: UPC 01.08.14, 17:15 Problem z WiFi wynika z wadliwego ostatnio wgranego softu routera STD 6. 02. 08 z 60MB po wifi jest 3MB, aby troszkę przyśpieszyć trzeba w routerze / WIFI / Tryb 802.11 ustawić na wyłączony, wtedy mamy szybciej bo 13MB , do póki nie zmienią softu tak będzie. A problem ten występuje z kartami WiFi Atheros. ... .... .... ... .. .... . . Ja rozwiązałam ten problem kupując swój router wifi, w tym z upc wyłączyłam wifi połączyłam go kablem z moim i z niego mam wifi, teraz po wifi mam spokojnie 53MB. Odpowiedz Link Zgłoś