Gość: od jutra IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.10, 12:29 Od jutra jest CAŁKOWITY ZAKAZ PALENIA W MIEJSCACH PUBLICZNYCH w końcu ktoś się za to wziął www.tvn24.pl/-1,1682257,0,1,ostatnia-niedziela-wolnego-papierosa,wiadomosc.html#sonda1003283 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ! Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.dialog.net.pl 14.11.10, 12:59 i bardzo dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOM Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.10, 23:21 Super-prawidłowo!!!!!!!!!!!!!!! Już od 1997 roku zakaz palenia obowiązuje w szpitalach, placówkach wychowczo-oświatowych, urzędach... ale załatwiając sprawy urzędowe ustawa ta nie była przestrzegana(ZUS, UM, itp) - lecz teraz obowiązywać będzie całkowity zakaz. Taki kierowca palący papierosa podczas kierowania samochodem prowadzi go jakby miał 2 promila alkoholu we krwi (to nie brednie, lecz badania amerykańskich naukowców - najniebezpieczniejszy jest moment zapalania papierosa). Wolność do palenia polega na tym, że zwraca się uwagę na inne osoby w mieszkaniu, klatce schodowej, czy otoczeniu... ale przez 42 lata życia spotkałam tylko 2 osoby pytające się czy mogą zapalić... palacze to egoiści... ale nikt was do drzewa nie przywiązywał i nie kazał palić. Bez papierosów można żyć, a niepalący bez oddychania nie mogą (pitolenie Najsztuba, że ogranicza mu się wolność to dla mnie bzdura). Czy Najsztub lub inni "biedni Palacze" nie będą potrzebowali między innymi moich pieniędzy ze składki zdrowotnej, wrzucanej obecnie do jednego worka składki zus, aby leczyć choroby od tytoniowe???????? Nie mamy swoich kont w zusie, na które wpływają składki zdrowotne(jak to jest we Francji, Kanadzie czy innych krajach) i wtedy palcze róbta se co chceta ze swym zdrowiem. Zdrowia życzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.11.10, 16:00 A ja będę palić gdzie mi się podoba(chodzi o wolną przestrzeńtypu przystanek autobusowy) Jestem wolnym człowiekiem w wolnym kraju. A gdzie zakazy sikania w miejscach publicznych typu bramy mieszkalne,przystanki,drzewa,śmietniki,itd..??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.11.10, 16:20 narkomani tytoniowi będą karani kwotą 500 zł od łepka, wspaniały interes dla służb mundurowych, może by powstały prywatne firmy zarabiające na ściganiu tych ćpunów, w końcu śmierdziele dostaną popalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.11.10, 20:30 a ciekawe kto bedzie scigal takich debili jak ty? moze panowie z kaftanem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.xdsl.centertel.pl 14.11.10, 19:30 ja taż chcę być wolnym człowiekiem w wolnym kraju. nie chcę być zmuszana do wdychania dymu tytoniowego!nie chce być zmuszana ustępować palaczom miejsca pod wiatą przystankową!mam nadzieję, że na łamiących prawo będą nakładane kary to się w końcu niektórzy nauczą, że innych trzeba szanować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PDV Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: 62.87.160.* 16.11.10, 15:54 Jesteś wolny to dlaczego nie chodzisz środkiem ulicy tylko tak jak przepisy mówią po chodniku, jesteś wolny to dlaczego jeździsz prawą stroną drogi a nie tak jak Ci wygodniej, jesteś wolny to dlaczego płacisz za cokolwiek a nie po prostu sobie to bierzesz.... Według mnie to jesteś głupi a nie wolny... chyba, że "wolny intelektualnie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do durnej baby Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.10, 00:56 Ty chyba się napaliłaś ale czegoś innego... ;) Mylisz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poparcie Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.10, 00:54 W pełni popieram! Możecie mi wszyscy skoczyć, razem ze strażakami wiejskimi. Zapalę sobie gdzie tylko zechcę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.10, 20:41 Gość portalu: gość napisał(a): >Jestem wolnym człowiekiem w wolnym kraju.> Piszesz z Ameryki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.12.10, 15:57 radzę sobie polecieć chociażby do bezwizowej Kanady, można na własne oczy zobaczyć jakie tam są super restrykcje dla palaczy, dziecko może zgłosić na policję, że rodzice przy nich palą i ich trują tytoniem za co rodzice mogą dostać wysoką grzywnę jeżeli chodzi o inne nałogi są również zwalczane w sposób niezwykle rygorystyczny, w Europie z nałogowcami się pieszczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.10, 17:37 no wkoncu ZAKAZA PALENIA w restauracjach i pabach nie dosc ze wracajac do tej pory smiardzualem tytoniem jak cap po przyjsciu do domu to jeszcze jadlem z niesmakiem nikotynowego smierdziastwa BRAWO BRAWO !!!!! dla ustawodawcow Restauratorzy nie obawiajacie sie zayski teraz bedziecie miec wieksze bo zaczna przychodzic ludzie ktorzy teraz was omijali szerokim lukiem co pokazaly juz wyniki innych restauracji kore wprowadzily taki zakaz znacznie wczesniej. biezcie z przyklad z pizzeri na pisakowej mexicana w ktorej nigdy nie barkoalo klientow a palic nie wolno bylo od zawsze. wkoncu mozna bedzie pujsc do restauracji zjesc smacznie i wrocic do domu bez smrodu w ciuchcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.11.10, 20:16 Czy "domy publiczne" jako miejsca publiczne z definicji, będą strefą bezdymną ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pale Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.11.10, 20:55 Jak najbardziej jestem za tym zakazem ! i nie jest to ograniczanie wolności palącym ! a dbanie o ludzi nie palących którzy nie chcą być zmuszani do wdychania dymu tytoniowego ! palacze sa strasznymi egoistami i nie widza ze palac np na przystanku zmuszaja innych do wdychania dymu i nie chca zrozumiec ze w ten sposob ograniczaja ich wolny wybor do tego czy chca wdychac dym czy tez nie mam nadzieje ze ten zakaz dotyczy tez palenia papierosow na korytarzu bo sasiedzi pala sobie na korytarzu by w domu nie smierdzialo (dziwneze im to przeszkadza) i ten smrod dostaje sie do mieszkan innych lokatorow,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.11.10, 21:00 bzdura z tym zakazem,w wiekszosci tych miejsc juz dawno byl zakaz np. w szkolach, przychodniach,urzedach itd. a co do przystankow mam pytanie czy dotyczy to tylko miejsca pod wiata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortografia Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.10, 00:59 Zaraz niedaleko pizzerii jest też gimnazjum, więc może je skończysz, zanim zaczniesz mi oczy kłuć swoimi umiejętnościami ortograficznymi. Tępak i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lm Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 21:54 Zakaz palenia w miejscach takich jak państwowe szpitale, szkoły, urzędy uważam za zasadny i logiczny. Nieporozumieniem jest natomiast zakaz palenia w prywatnych knajpach, zakładach pracy czy samochodach służbowych. Kto opowiada się za takim zakazem jest idiotą, idiotą który nie zdaje sobie sprawy z przyszłych konsekwencji łamania prawa swobodnego dysponowania swoją własnością i łamania zasady, że chcącemu nie dzieje się krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 09:15 Byłem przeciwko dopalaczom zlikwidowali sklepy dzięki im za to ,skoro palenie szkodzi dlaczego nie zakazać handlu i zamknąć fabryki , nie zrobią tego bo budżet państwa by się rozłożył ,więc po co te głupie zakazy ,ponoć żyjemy w wolnym kraju a mamy same zakazy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.11.10, 10:42 Ciekawe dlaczego tym wszystkim, którym tak bardzo przeszkadza to, że ktoś inny pali, nie przeszkadzają spaliny z samochodów !!! Żebyście czasem nie poumierali od razu, jak ktoś niedaleko was zapali papierosa oszołomy jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
diventex Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny 15.11.10, 11:05 art. 5: a) ust. 1 otrzymuje brzmienie: "1. Zabrania się palenia wyrobów tytoniowych, z zastrzeżeniem art. 5a: 1) na terenie zakładów opieki zdrowotnej i w pomieszczeniach innych obiektów, w których są udzielane świadczenia zdrowotne, 2) na terenie jednostek organizacyjnych systemu oświaty, o których mowa w przepisach o systemie oświaty, oraz jednostek organizacyjnych pomocy społecznej, o których mowa w przepisach o pomocy społecznej, 3) na terenie uczelni, 4) w pomieszczeniach zakładów pracy innych niż wymienione w pkt 1 i 2, 5) w pomieszczeniach obiektów kultury i wypoczynku do użytku publicznego, 6) w lokalach gastronomiczno-rozrywkowych, 7) w środkach pasażerskiego transportu publicznego oraz w obiektach służących obsłudze podróżnych, 8) na przystankach komunikacji publicznej, 9) w pomieszczeniach obiektów sportowych, 10) w ogólnodostępnych miejscach przeznaczonych do zabaw dzieci, 11) w innych pomieszczeniach dostępnych do użytku publicznego." "Art. 13. 1. Kto: ... 2. Kto pali wyroby tytoniowe w miejscach objętych zakazami określonymi w art. 5 podlega karze grzywny do 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak i bardzo dobrze gratulacje rzadowi PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.10, 12:01 juz kocham PO ,a co do palenia to mi sie nie podobalo jak na przystanku stoje czy kolo sklepu a jakies cos mi dmucha w twarz , a teraz jest zakaz i jest wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz Re: i bardzo dobrze gratulacje rzadowi PO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.11.10, 12:32 Na szczęście koło sklepu można i obok budynków również, i na ulicy też, aby nie na przystanku i placu zabaw :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepalący. Re: i bardzo dobrze gratulacje rzadowi PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 12:41 No, to już Was do końca ubezwłasnowolnili w tym kraju. Teraz czas aby PO całemu narodowi przyznało żółte papiery. Nie bez przyczyny Amerykanie durni nazywają: "głupi jak Polak". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: i bardzo dobrze gratulacje rzadowi PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 13:03 Jesteśmy ( wolnym narodem )ale w kajdanach ciekawe co jeszcze nam ludziom zabronią Mili Wałbrzyszanie jeszcze trochę będą same zakazy , tylko po to aby Straż Miejska karała i zarabiała większe pieniądze tak zwane zyski za mandaty .a ci co się cieszą to macie problem bo wprowadzą zakaz radości z życia (wszystko jest możliwe ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 12:49 Są w Wałbrzychu lokale dla niepalących? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 12:55 Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 13:03 Epoka www.walbrzych.info/pl/katalog,8,24,1,503,epoka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko to? Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.10, 16:04 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Gdzie policja i straż miejska do cholery jasnej IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.11.10, 20:17 Dzisiaj jechałam do pracy , a na przystanku linii 31 na ulicy Sikorskiego , stali i palili nikt im nie wstawił mandatu czuli się bez karni , to w końcu jak mamy zakaz to niech go ktoś respektuje i pilnuje , jestem oburzona tym że płazem niektórym to uchodzi , a policje i straż miejską zachęcam do patroli w tych rejonach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &%^$# Żółte papiery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 20:28 Do kryminału z palaczami ! Qrva , ale Hitler i Stalin byli na tyle głupi, że nie wpadli na pomysł żeby pozwolić Polakom rządzić się samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: tylko cyklon B IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.11.10, 20:37 do gazu z nimi, cyklonu B jeszcze trochę zostało w KL Auschwitz, arbeit macht frei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżem Zakaz palenia a... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:03 Dobrze że nam jeszcze oddychać nie zabraniają ,a co będzie jak ktoś Pierdnie na ulicy?Jak wysoki będzie mandat?Przecież to też zanieczyszcza środowisko he he he!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razy 2 Re: Zakaz palenia a... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.11.10, 21:46 mandat podwójny po 22 godz za zakłócanie ciszy nocnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 21:29 ja zawsze pale na tym przystanku i będę to robic , staje tylko z dala od osob aby nie czuli dymu i mam to w dupie , chyba nikt mi nie zabroni palic skoro staje daleko i nikt tego nie czuje. niech nam jeszcze wydadza limit na ilosc dziennego wypalenia papierosów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytia Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 22:06 Gość portalu: ja napisał(a): > chyba nikt mi nie zabroni palic skoro staje daleko i nikt tego nie czuje. -------------------- Aleś ty głupi. Jakiś frajer zobaczy, że palisz i powie glinie, że czół dym. Masz przejebane, bo jak udowodnisz , że nie czół? O to chodzi, żeby Was wyjebać z kasy na zasadzie: "Jak nie staniesz z tyłu zawsze dupa". Nawet "komuna" tak nie jebała ludzi. HHuj 2x z taką Waszą nibywolnością i nibydemokracją. BIBLIA: A w one dni przyjdzie ucisk wielki, jakiego nie było od początku świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do oburzonej Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.11.10, 21:57 Kurcze, a ja dziś widziałem jak koleś zawracał samochodem, przekraczając podwójną linię ciągłą !!! To jak, jest ten zakaz przekraczania linii ciągłej czy nie ma ? (cyt. Ciebie, minimalnie zmieniłem odmianę) "...i nikt MU nie wstawił mandatu czuł się bez karny , to w końcu jak mamy zakaz to niech go ktoś respektuje i pilnuje. Jestem oburzony tym, że płazem niektórym to uchodzi , a policje i straż miejską zachęcam do patroli..." P.S. 1. Straż miejska nie ma jeszcze uprawnień do wystawiania mandatów palącym. 2. Jesteś KRETYNKĄ, która totalnie nie myśli logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.11.10, 23:55 hahaha a niech mi ktos powie czy zakaz palenia jest tylko pod wiatą? bo jesli nie,to ile metrow chodnika obejmuje przystanek? i co z przystankami,na ktorych nie ma wiat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do do oburzonej Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.10, 11:25 Jak jest zakaz to jest zakaz , ktoś ma uprawnienia do tego aby tego pilnować i nie porównuj tu jednego przypadku z linią ciągłą , bo to mniejsze zło , a ktoś kto stoi na przystanku nie pali a musi wdychać dym , i to nie paliło 2 osoby czy 3 tylko paliło około 10 osób , już nie wspomnę o kierowcy w busie który palił , więc o czym ty tu piszesz o jakiej ciągłej kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO ? Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.10, 11:29 Przystanek jest przystankiem a wiata jest elementem przystanku która nie określa przystanku tylko ma inne zadanie , a z reszta poczytaj to będziesz wiedział ( a) i nie komentuj jak nie masz pojęcia na ten temat filozofie pl.wikipedia.org/wiki/Przystanek_autobusowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.11.10, 14:09 chce sie stosowac do zakazu dlatego nie komentuje tylko grzecznie pytam czy przystanki maja jakas okreslona wielkosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO ? Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: 78.9.29.* 16.11.10, 19:36 z definicji masz podane że nie ma wielkości jest to umowne pole gdzie ludzie stoją i czekają na pojazd , wiata nie ma zadania , wyznaczać przystanku tylko chronić przed deszczem czy też wiatrem, tu chodzi o to że jak stoisz w obrębie przystanku miedzy ludzmi lub koło nich i będziesz palił(a) masz prawo dostać mandat , a jeśli nie chcesz mandatu to musisz odejść kilka metrów dalej gdzie nie ma ludzi czekających na pojazd przewożących pasażerów , to chyba logiczne , na autobus jak idziesz to wiesz doskonale gdzie jest przystanek , czy też nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Oburzonej cd. Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.11.10, 15:04 Przekroczenie linii ciągłej to tylko mały przykład i nie chodziło o porównanie obu sytuacji, tylko uzmysłowienie Tobie, że jest od groma różnych zakazów i ludzie je łamią i nie zawsze jest to karane, bo to fizycznie i technicznie NIE MOŻLIWE !!! Wymagasz, aby na każdym przystanku stała osoba z uprawnieniami do nałożenia mandatu i to już w pierwszym dniu obowiązywania zakazu !!! Fajnie by było, jakby też co 100 metrów stał radiowóz policji na każdej drodze, aby karać osoby łamiące przepisy ruchu drogowego. (to był kolejny przykład). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do oburzonej cd cd Re: Gdzie policja i straż miejska do cholery jasn IP: 78.9.29.* 16.11.10, 19:29 tak tylko że wiedzą że nie wolno palić, część z nich stoi specjalnie nie odejdzie tylko dmucha na drugiego człowieka, a to co było na przystanku to faktycznie jak by ktoś stanął i dawał mandaty to bydło by się nauczyło że trzeba odejść kawałek dalej , a nie dmuchać na ludzi którzy nie palą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOK Re: terapia antytytoniowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.11.10, 19:44 Wałbrzyski Ośrodek Kultury zaprasza na bezpłatną terapię antytytoniową w dn. 22-26.11 godz.18 dzięki temu można zlikwidować swoje narkotyczne uzależnienie od tytoniu , zgodnie z zasadą w zdrowym ciele zdrowy duch PAMIETAJ: Palisz, płacisz, zdrowie, tracisz a resztę kasy zostawisz u lekarzy, a tylko od Ciebie zależy aby było na odwrót, powodzenia w walce o lepsze jutro i silny charakter, nie daj się złemu bo on tylko czeka aby Cię ciągle niszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orka Re: terapia antytytoniowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.10, 12:19 przeciez ludzie nadal palą w pubach i zlewaja ten zakaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: terapia antytytoniowa IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.10, 12:09 znowu Polskie pieniactwo górą!!!! przecież tylko nieliczni palacze nie są jeszcze zorientowani gdzie można palić a gdzie nie, za to niepalący już atakują jak psy gończe nie mając nawet najmniejszego tropu /pojęcia o ustawie /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oburzonej [...] IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.10, 01:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info R terapia antytytoniowa-siłowa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.10, 20:03 jeżeli cham i prostak nie chce zachowywać się zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi to trzeba mu fizycznie wytłumaczyć , wtenczas trafi to do jego zniszczonego nałogami mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona banda tępaków IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.10, 22:47 ci co palą i trują innych to bada debili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak, tak Re: banda tępaków IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.12.10, 22:03 i banda chamów oraz śmierdzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak brawo ,restrykcje dla śmierdzieli IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.12.10, 20:38 nareście Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny 20.11.10, 14:20 Na palaczy nie ma sposobu. To grupa, która jest pod destrukcyjnym wpływem i jeśli jest świadomie to powinna ponieść pelne konsekwencje. Jeśli nie to konsekwencje ponosi ten kto czerpie korzyści. Przykład: Proponuję im leczenie prywatne lub odpowiednio wysokie stawki składek zdrowotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 22:47 TAAAAAAK,A CO PAN PROPONUJE PATOLOGI SPOŁECZNEJ,KTÓRA ŻERUJE NA SKŁADKACH LUDZI PRACUJĄCYCH,PATOLOGI ,KTÓRA NICZYM SIĘ NIE PRZEJMUJE ,OPRÓCZ TEGO, ABY BYŁO DO GARDŁA CO WLAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 23:04 NO I JESZCZE NA DO KŁADKĘ DODAM,ŻE ŻARŁOKOM POWINNO SIĘ WPROWADZIĆ ZAKAZ JEDZENIA,BO PRZECIEŻ TO TEŻ PROWADZI DO WIELU,WIELU CHORóB.A NAJLEPIEJ WPROWADZIĆ LECZENIE PRYWATNE.PANIE LEKARZU SPECJALISTO,NIE WIEM CO Z PANA ZA SPECJALISTA,ALE POWINIEN PAN WIEDZIEĆ,ŻE ABY DOSTAĆ SIĘ DO SPECJALISTY,TO WŁAŚNIE,TRZEBA UDAĆ SIĘ PRYWATNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny 22.11.10, 21:44 Ponieważ widzę pewne niezzrozumienie, a mam ochotę wyjascić więc z tym spieszę: żarłok nikomu nie szkodzi, zarłok prawdopodobnie jest i będzie zdrowy, specjaliści w ramach NFZ bez skierowania: okulista, dermatolog, ginekolog, onkolog, pediatra, internista, stomatolog oraz wszystkie nagłe przypadki, społeczeństwo, a zwłaszcza widoczne jest to na tym forum, posiada tak dużą wiedzę, że nie potrzebuje zbyt wielu lekarzy, do których ma zrestą stosunek demonstrowany, życzę zdrowia i dużo czosnku dla żony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.11.10, 21:49 nagly przypadek to rozumien,ze natychmiastowa smierc w danej chwili bo z innymi naglymi przypadkami to g....o prawda i nie dodales,ze do specjalistow sie czeka tyle w kolejce,ze ze trzy razy mozna sie przekrecic po drodze dlatego zostaje leczenie prywatne Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny 22.11.10, 22:02 No tak, chyba nie byłeś q żdnej przychodni, zapomniałem dodać, że do psychiatry czeka się długo ... Co do nagłych przypadków to przypomnę, że dyżur ma PR na Chrobrego, telefon bez zmian. Jeśli klasyczne "bóle głowy po stosunku" czy "gorączka 40 stopni" są według ciebie nagłym przypadkiem to wiedz, że się bardzo mylisz i jestes niedouczonym i niesamodzielnym osobnikiem albo wymagasz specjalnej troski, z całym należnym szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny 22.11.10, 22:10 Już odpowiadam, mamy praktyczny sposób: Ustawa o przeciwdziałaniu .... Ustawa o ochronie zdrowia psychicznego ... KPK A jeśli ta PATOLOGIA komuś szkodzi to niech ją likwiduje. Dzieki sprzedaży alkoholu takie partie jak PIS, PO czy PSL mają na kampanię! Ja staram się pomagać, rząd mi za to płaci TWOIMI pieniędzmi. Jeśli chcesz to składki zlikwiduj, ja na tym nie stracę, ktoś musi ich leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekator Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 23:24 A co powiesz gamoniu o pacjentach szpitali psychiatrycznych , gdzie 95% to osoby uzależnione od nałogu nikotynowego. Im też zaproponujesz leczenie prywatne czy może społeczeństwo ukarzesz wyższą sałatką zdrowotną za to , że płodzi idiotów. Zapewniam: wariaci nie łykną Waszych argumentów i przynajmniej w tej materii okażą się mniej ubezwłasnowolnieni niż reszta społeczeństw. Ciekawe również czy więźniom pod celą wydłużycie wyroki za palenie pod celą ? Jebnięte społeczeństwo, któremu nie przeszkadza dymiący Mobruk ale nałogowiec z petem w gębie już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sektor Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: 78.9.28.* 21.11.10, 12:40 masz cos chlopie z glowa nie tak zakaz palenia obowiazuje w calej polsce i w niektorych panstwach europy wiec o czym ty tu nawijasz , a Mo Bruk jesst tu jedyny na swiecie i wszystkim sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Do bęłkoczącego IP: 81.19.217.* 21.11.10, 12:54 Spróbuj głąbie jeszcze raz napisać coś "mundrego", jak wytrzeźwiejesz po tej nalewce za oddany głos. Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny 22.11.10, 22:05 Dobrze określiłeś do jakiego kręgu należysz. Wyrok nie ma związku z paleniem. Nie jest ono karalne. Ale jeśli sam zepsujesz sobie swoją Omegę, to chyba nie domagasz się od inych by ci ją naprawiali? I tak jest z chorobami odtytoniowymi: napisałem ci czym ono szkodzi, a ty nadal palisz. Sam za siebie odpowiadasz i sam płać za swoje leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.11.10, 23:13 a na co ida pieniadze z akcyzy tytoniu? na cos tam przeciez chyba ida? ależe tak owe wogole istnieja nikt z przeciwnikow palenia jakos nie wspomni,i wogole co to za durna gadka o zdrowiu,kazdy ma prawo do decydowania o tym czy to zdrowie sobie zrujnuje czy nie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no! Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.11.10, 12:39 I dobrze. W końcu niepalący odetchną z ulgą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.11.10, 21:25 wszyscy tak podniecacie sie tym zakazem ale tak naprawde niczego on nowego nie wnosi oprocz zakazu palenia na przystankach bo w innych miejscach np. przychodniach,szpitalach,szkolach itp. juz dawno byl zakaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++ Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.11.10, 21:36 bo w końcu jest długi bat na śmierdzących ćpunów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.11.10, 21:44 ale jak wkoncu? przeciez tak juz bylo od dawna wiec dlaczego dopiero teraz sie tak podniecacie? zapisem o tych przystankach? niektorzy skacza tu do gory z radosci,ze nie mozna juz palic w knajpach,a czytaliscie dokladnie ta ustawe? slyszycie tylko cos jednym uchem i robicie z geby banana a nie macie pojecia o niczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++ Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.11.10, 17:36 będą egzekwowane wysokie kary pieniężne przez mundurowych co do tej pory w ogóle nie było wykonywane, a nawet można wezwać mundurowych jeżeli palacz nie stosuje się do przepisów np. palenie na klatkach schodowych w blokach co było bardzo nagminne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.11.10, 18:43 akurat w klatkach mozna palic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do :) Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.10, 19:09 czy ty wiesz co to miejsce publiczne np klatka schodowa to tez miejsce publiczne bo sam tam nie mieszkasz w bloku sam po klatce schodowej sie nie poruszasz , wiec pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++ Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.11.10, 20:07 no właśnie, że ktoś jest nierozgarnięty to nie jest to taryfa ulgowa w odstąpieniu od ukarania i nałożenia mandatu, zgodnie z zasadą: nie znajomość prawa nie usprawiedliwia popełnianie czynów karalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.11.10, 21:43 ulice,chodniki,plaże,parki....to tez miejsca publiczne i jakos palic mozna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terapia Re: Całkowity zakaz palenia w miejscach publiczny IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.11.10, 23:26 Przychodnia uzależnień ul. Broniewskiego 83 prowadzi psychoterapię uzależnionych od różnych popularnych środków narkotyczno-odużających jak: alkohol, nikotyna, kofeina, lekomania itp. Odpowiedz Link Zgłoś