Dodaj do ulubionych

samobójcy

19.11.10, 00:21
Obserwuj wątek
    • Gość: dymkujący Re: samobójcy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.10, 00:50
      Słabo ci wyszła ta ankieta... My - palacze - nie jesteśmy trędowaci. Ludzie dla ludzi wymyślili papierosy, więc czego się czepiasz? Może jeszcze prohibicję wprowadzisz? Najlepiej siedźmy w domach i się izolujmy, bo wam - niepalącym - tak strasznie nasz nałóg przeszkadza? Nigdy nikomu nie dmucham dymem w twarz. Moja sprawa, czy jestem samobójcą. Wkur... mnie traktowanie palących jak jakiejś niszy społecznej, która winna jest wszystkiemu. Gówno wiesz, bo gó... jesz! Takie posty tylko mi ciśnienie podnoszą i idę sobie zapalić w miejsce publiczne, a ty mi możesz nagwizdać, bo luki w prawie są po to, żeby je umiejętnie wykorzystywać. Ty tego nie potrafisz. Idź smrodź gdzie indziej, a ja sobie zapalę. :)
      • Gość: aaa Re: samobójcy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.11.10, 14:25
        A czy prostytutki to samobójczynie? Czy alkoholicy o samobójcy? Czy pracownicy dużych fabryk to samobójcy? Każdy robi co chce, ja palę, inna się puszcza. Ja dostanę raka, ona hiv. A leczyć nas będą tak samo. Każdy sam pracuje na swoją śmierć i chorobę. Jeśli nie trzymasz diety i dostaniesz cukrzycę, to też Cię będą leczyć, choć to Twoja wina. Wszystko jest dla ludzi. I pieniądze na leczenie tych ludzi też są "nasze". Także taka ankieta to głupota. Wszystko teraz jest szkodliwe i chorobotwórcze. Jak nie dostanę raka od fajek, to nawciągam się dymu z pożarów w mobruku.
        • haba.baba Re: samobójcy 19.11.10, 16:03
          a mówi się -wolny kraj,czy naprawdę kiedyś nie było lepiej....
          • Gość: whatever Re: samobójcy IP: *.range86-184.btcentralplus.com 19.11.10, 19:02
            Radze przeczytac pare artykulow o paleniu. Nie porownuj palenia z popelnianiem samobojstwa poniewaz palenie to uzaleznienie. Czy samobojstwo to tez nalog dla ciebie? Ta ankieta jest po prostu bzdurna.
            pl.wikipedia.org/wiki/Papieros
            www.kardioserwis.pl/page.php/1/0/show/167/rzucanie_palenia_palenie_papierosów.html
    • Gość: ja Re: samobójcy IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.10, 19:08
      "przecież mają prawo do dymka, a społeczeństwo niech płaci za ich choroby" hmm a tak sobie myślę, dlaczego mamy płacić za choroby grubasów? Miażdżyca,cukrzyca i cała reszta..niech tyle nie żrą. Jednym słowem, jak całe społeczeństwo osiągnie wagę w granicach normy, to wszyscy palacze rzucą fajki. Czyli nigdy :) Ja tam lubię zapalić i nie sądzę aby to niosło większe szkody, niż otyli wpie * dalacze fastfoodów.
    • Gość: faja Re: samobójcy IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.10, 21:29
      Uważam, ze posrednią winę za to, zę wiele osób pali ponosi również panstwo. Tak, tak...papierosy sa łatwop dostępne , jeszcze niedawno były w dośc niskiej cenie, przed bardzo długi czas społeczeństwo nie było informowane o szkodliwości palenia. Czemu? Bo sprzedaż papierosów jest bardzo opłacalna dla państwa pomimo kosztów leczenia. Najpierw człowiek się uzależni czy też inni chcą aby się uzaleznił a potem wiuelki lament. Oczywiscie ktoś napisze, ze człowiek ma swoja wole i może w ogóle nie palić ale sami dobrze wiecie, ze nastolatki myśla inaczej njiż dorosli. Nie zastanawiają się na\d śmiercią i chorobami a kiedy już taka mytśl się pojawi to jest już uzależniony.
      • Gość: samobójca Re: samobójcy IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.10, 22:01
        mogę i szybciej umrzeć , każdy w końcu umrze.nie zależy mi. pale ale nikomu tym nie szkodzę , nie dmucham w twarz nie palącym, życie jest na tyle cieżkie że odrobina przyjemności wynikająca z palenia nie zaszkodzi
        • lekarzspecjalista Re: samobójcy 17.12.10, 22:30
          Brawo. Męska postawa - godna pochwały.
          Ale, oczywiście, gdy" będziesz chory na choroby odtytoniowe" to rozumiem, że sam będziesz płacil za leczenie!
          Obecny reżym nie bierze za to odpowiedzialności ostrzegając o szkodliwościach.
          • Gość: samoboj.. Re: samobójcy IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.10, 22:35
            gó... Cię to obchodzi , widzę, iż na wszystko masz ripostę!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka