Dodaj do ulubionych

Firma AFI okna drewniane

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 00:38
Witam co powiecie o firmie AFI w Dziecmorowicach, warto tam kupić okna czy raczej nie ?
Obserwuj wątek
    • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 25.11.10, 13:43
      Odradzam, firma oszukuje na potęgę. Ode mnie pobrano zaliczkę za okno 1 700 pln, które miało być 26 września 2010, do dnia dzisiejszego nie mam okna i pieniędzy. Każdy tel do firmy kończył się tak samo: oko pobiło się, szef zemdlał, okradziono jego córkę, nie dostali dofinansowania na szyby, zmienił się właściciel, rama okna zamontowana nie z tej stron, brak ekipy do montażu.... Pomijam fakt, ze w tej firmie możecie Państwo kupić OKNA BEZ FAKTURY VAT!!!
      Moja sprawa w dniu dzisiejszym została zgłoszona na policję tytułem WYŁUDZENIE PIENIĘDZY.
      Pozdrawiam i bądźcie czujni.
    • Gość: nieznam Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.prothost.com 25.11.10, 14:23
      Nie miałem do czynienia z firma może jakieś forum branżowe ?
      • Gość: anka Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.1and1.pl 04.12.10, 10:08
        up
    • Gość: gość Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 20:21
      Z całego serca nie polecam! Od czterech miesięcy czekam na zakończenie realizacji - ale nie to jest najgorsze - najgorsze jest oszukiwanie przez Pana Edwina Ficka - właściciela firmy o kolejnych terminach przyjazdu - (już chyba z 15 razy powiedział, że na pewno przyjadą)
      Mam nadzieję, że się doczekam ale z każdym kolejnym miesiącem myślę, że padłem ofiarą oszustów - chyba będę musiał sprawę skierować do sądu.
      • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 26.11.10, 12:53
        Widzę, że mamy podobny problem z firmą, która bazuje na wyłudzeniu, a nie realizowaniu zamówień. Może porozmawiamy na ten temat przez tel. Jeżeli jest Pan zainteresowany proszę dać znać.
        • Gość: PK Re: Firma AFI okna drewniane IP: 193.43.181.* 26.11.10, 13:12
          Pan Edwin Ficek po raz kolejny obiecał mi że w sobotę przyjedzie i dokończy realizację (jest to 18 obietnica przyjazdu) Jeżeli jednak tym razem nie dotrzyma słowa na pewno się odezwę do Pana i w takim wypadku proponuję złożyć zbiorowe zawiadomienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa art. 286 § 1 Kodeksu karnego.
          Pozdrawiam
          • Gość: ten z gluszycy Re: Firma AFI okna drewniane IP: 89.74.76.* 27.11.10, 00:20
            i ja sie dolacze
            • Gość: gość Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 23:05
              Brak słów!!! Po milionie telefonów do Edwina Ficka po 5 miesiącach przyjechali w sobotę założyć uszczelki i naprawić zepsute okno ale oczywiście parapetów nie wzięli ze sobą!@!!!!! Uważam że jest to chamstwo a klienta mają w głębokim poważaniu.
              Żeby nie być dłużnym takiego traktowania wykupiłem domenę www.afiokna.pl - już niedługo uruchomię stronę opisującą praktyki firmy AFI !!!!
              • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 29.11.10, 11:04
                Witam,
                Chętnie się przyłączę i pomogę w wypromowaniu firmy, która doprowadziła do tego, że wczorajszą noc spaliśmy w temperaturze 10 stop. C z małym dzieckiem! Wynik oczywisty -jedziemy do lekarza. Zastanawiam się nad tym DLACZEGO DAŁAM SIĘ TAK OSZUKAĆ! Czy Ci ludzie poniosą tego konsekwencje, takie jak my ponosimy teraz?!
              • Gość: gosc Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 00:08
                Od kiedy rusza nowa witryna www.afiokna.pl bo chętnie bym poczytała o praktykach tej zajefajnej firmy.
              • Gość: dorota Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 01:27
                I co założyli Ci parapety
              • Gość: Pawel K Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 22:57
                No i mamy kolejny rok a parapetów jak nie było tak nie ma tylko kolejne obietnice i wykręty....
                Żeby nie być dłużny założyłem firmową stronę - zapraszam serdecznie www.afiokna.pl
        • Gość: Beata Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.182.86.141.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.11, 20:19
          Jestem bardzo zainteresowana sprawą. Jestem kolejną ofiarą Oszusta! Proszę o kontakt b.sowa12@wp.pl.
          • Gość: Beata Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.182.66.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.11, 21:22
            Jak po zadatek to w ciągu 15 min. przyjechał w umówione miejsce!!! A teraz usługa wykonania okien i zwrot pieniędzy stały się niemożliwymi. Zbyt późno odczytałam opinie na forum, lecz czas mnie naglił, poza tym naiwnie pomyślałam, że w dzisiejszej dobie renomowanej formie zależy na podtrzymaniu wizerunku. Bardzo myliłam się, trudno, lecz chcę przestrzeć innych. Ja nie zbiednieję ale Ficek się już nie wzbogaci, to jego ostatnie podrygi bazujące na ludziach uczciwych!!! Trzeba tylko czasu (a niewiele go już ma, właściwie nie ma w go już w ogóle) a sprawiedliwość go dopadnie. Osobiście dołożę wszelkich starań, by poniósł karę za wyłudzanie pieniędzy!!!!!!
            • Gość: Krzysztof A Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 22:52
              No wizerunek mają piękny - zwłaszcza firmowa strona www.afiokna.pl
        • Gość: Chłond Krystyna Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.11, 10:48
          Już od października 2010r. czekam na okno, na które wpłaciłam 800,-zł. zaliczki i do dziś nie mam okna ani pieniędzy. Ficek jest nieuchwytny, unika kontaktu. Zgłosiłam fakt na Policji - I Komisariat w Wałbrzychu, Ficek zgłosił sie i powiedział że wykona okno, a Policja i Prokuratura odstąpiła od wszczęcia dochodzenia. Ficek jak widać nie boi się ani Policji ani Prokuratury. Obecnie składam zażalenie do Prokuratury i pismo do Federacji Praw Konsumenta. Chciałabym skontaktować się telefonicznie z osobami oszukanymi - mój telefon 696147318, 74/8413356, 74/8871106 - nie można dopuścić aby taki oszust dalej działał.
      • Gość: Maks Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 14:18
        U dziewczyny rodziców dokładnie ta sama sytuacja! Wzięli kasę i się zwinęli! Telefonów multum, sprawa poszła do UOKiK, do tego zawiadomienie do US o kombinacjach z fakturami, bo żadnych potwierdzeń, niczego nie wystawiają. Jak dla mnie patologia! Uwaga!
        • palladynka33 Re: Firma AFI okna drewniane 01.12.10, 16:02
          Dobrze że informujecie o takich rzeczach, byłam skłonna tam zamówić, bo mam niedaleko do nich ale w takim wypadku zamówię gdzie indziej. Dziękuję wszystkim za informacje.

Pozdrawiam
          • Gość: Majacy okna Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 20:09
            Po to podpisujecie umowę, aby w razie niewywiazania sie strony z zobowiązania, móc dochodzić swych praw przed sądem.
            Jesli umowy nie macie to mozecie zapomnieć o zwrocie zaliczek itp., natomiast jesli umowa jest ( a myśle, że kazdy z was ją ma) to prosze wysłac za potwierdzeniem , wezwanie do uregulowania należnosci bądx tez dostarczenia okien.

Ja mam okna od Pana E.Ficka i wiekszych problemów nie miałem z firmą tego Pana. Ponadto na jesien bez problemu przyjechali i wyregulowali drzwi balkonowe , które są na gwarancji...

• Gość: gosc Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 22:43
      Ja mam okna tej firmy w domku od jakis 7 lat. Sa piękne i od czasu ich zamontowania nic sie z nimi nie dzieje. potrzebowalismy wymienic uszczelki raz bo byly do d.. przyjechali bez problemu wymienili. Jestem gotowa wyslac swoj adres zeby sobie inni popatrzyli bo dziwie sie tym złym opiniom, ale trochę się boje podawac na forum. w zeszlym roku wybiljalismy nowe drzwi na ogrod i bez wahania zamowilismy szklane drewniane drzwi balkonowe u nich. a i jeszcze moja tesciowa takze ma od nich okna jeszcze dłuzej niz my i równiez są super. ja ich polecam z czystym sumieniem. rowniez z terminem nie było zadnych opoznien.
      moja rada nie sluchac opini z forum tylko jechac do Afi i poprosic komu montowali i sprawdzic samemu. BYc moze podadza nasz adres:)
      • 5-em Re: Firma AFI okna drewniane 03.12.10, 12:14
        Pan Ficek od tego roku ma problemy. Zakładał nam okna w 2009 było wszystko ok.
        W sierpniu zamówiłam drzwi wejściowe i niestety straszne problemy - milony telefonów, ale po kilku wizytach w firmie oddał zadatek. Facet upada i upominam wszystkich by nie dawali temu Panu zadatków. A najlepiej udać się do innej firmy.
        • Gość: roman Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 01:20
          Nie od tego roku lecz od zawsze, to firma kogucik. Zawsze maja jakiś problem chciałam zamówić okna na cały domek nawet mi wyceniali, lecz po pierwsze drogo po drugie nie wiadomo czy zrobią
          • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 08.12.10, 13:43
            U mnie nadal tragedia tzn. okno zostało dowiezione (przypominam termin założenia okna miało być na 26 wrzesień 2010), ale 2 szyby były POBITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Jutro mają być dowiezione brakujące szyby.
            Na prośbę osobuy X z firmy AFI informuję: to nie są OSZUŚCI, tylko firma nie wywiązuje się ze zobowiązań i pobiera zaliczki bez dowodu wpłaty.
            • Gość: Jerzy Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.10, 01:00
              Z jednym oknem tyle problemów chyba trochę przesadzasz
              • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 07.01.11, 12:45
                Panie Jerzy,
                Tak jak Pan słusznie stwierdził Z JEDNYM OKNEM TYLE PROBLEMÓW, a nie jestem jedyna z takim problemem podczas współpracy z firmą Afi z Wałbrzycha.

Minął rok 2010, a szyby nadal są niewymienione.
                Kłamstwo za kłamstwem, teraz mam termin na sobotę 15 stycznia.
                Ilu jeszcze ludzi nabierze się na zapewnienia firmy AFI ?!
            • Gość: Beata Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.182.56.64.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.11, 22:01
              Kolejne bzdury opowiada osoba X z firmy AFI !!! Kogo obchodzą zobowiązania firmy w momencie wpłaty zadatku za przyszłe okna (jak się okazuje niedoszłe okna) ??? Pobierając zadatki i nie wywiązując się z wykonania usługi - dofinansowuje siebie, traktuje je jako nieoprocentowany kredyt!!! Żaden bank by na to nie pozwolił!!! Dla niego wzięcie kredytu też nie jest miżliwe z powodu fatalnej kondycji finansowej!!! Jak ma zobowiązania, niech szanownej pupy nie wozi samochodem, niech spienięży swój cały majątek (prawdopodobnie przepisany na osoby inne) by ratować firmę!!! Co mają powiedzieć osoby oszukane, które pozostały bez pieniędzy i okien? Czy szanowny Ficek wyżywi ich i rodziny??? Nie ma wytłumaczenia, oszust w pełnym calu!!!
              • Gość: X Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.11, 01:46
                A kto to jest osoba X
                • Gość: Beata Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.182.57.206.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 16:24
                  Osoba X to osoba z firmy AFI na prośbę której, użytkownik tego formu "czrny_janka" w dniu 08.02.10 poinformował "to nie są OSZUŚCI, tylko firma nie wywiązuje się ze zobowiązań i pobiera zaliczki bez dowodu wpłaty."
                  • Gość: Beata Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.146.4.0.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 16:29
                    Przepraszam za pomyłkę!!! Podałam w dniu 08.02.10 a winno być w dniu 08.12.10
              • Gość: Tadeusz W Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 22:51
                Zgadzam się w 100% Pani Beato proszę wejść na ich firmową stronę www.afiokna.pl ktoś chyba zrobi z nimi porządek
      • Gość: gosc tr Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 09:52
        7 lat temu firma stała dobrze ale od 2 lat lezy i kwiczy choc pan Edwin robi dobrą mine do złej gry.
        • Gość: ogrody zimowe Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 00:08
          Slyszalem ze fajne ogrody zimowe robia
      • Gość: dodo Re: Firma AFI okna drewniane IP: 82.160.22.* 23.03.11, 18:59
        Co do jakości okien firmy Afi nie można mieć zastrzeżeń, ale jak się przytrafi okno wadliwe to też je zamontują, chętnie skasują kasę za bubla i obiecają, że usterka zostanie usunięta w ciągu dwóch tygodni ( nawet napiszą zobowiązanie). W rzeczywistości tak jak u większości forumowiczów, wszelkiej maści wykręty, milczące telefony. Generalnie rzecz ujmując olewanie klienta to chyba specjalność tej firmy, głównie wówczas gdy pojawiają się problemy. Znam klientów tej firmy którzy są zadowoleni i byli jej poręczeniem przy wyborze dostawcy okien.
    • Gość: keksus Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.linet.net.pl / 10.0.7.* 19.01.11, 16:56
      wielkie kpiny!!
    • Gość: Stefan Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 22:48
      Haaaa! dzisiaj wszedłem na stronę tej firmy www.afiokna.pl i oczy przecieram ze zdziwienia! Ktoś chyba naprawdę się na nich wkurzył bo stronę mają imponującą!
      • Gość: Beata Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.182.56.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.02.11, 16:46
        To nie jedyne forum, poczytajcie jeszcze troszkę tu: www.firmy.net/okna-drewniane/afi,9QMT5,opinie-klientow.html
        • Gość: K. Kuszpietowski Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.ip.netia.com.pl 11.02.11, 21:33
          Ja również mam negatywne doświadczenia z firmą Pana Edwin Ficek
          Mimo kilkukrotnych obietnic nie poajwił się osobiście na żadnym spotkaniu, nie odbierał telefonów.
          Osobiście nie straciłem pieniędzy, ale za to sporo czasu i energii, bo zamiast czekać na nierzetelną firmę, mogliśmy wybrać inną, która szanuje klientów. Mój sąsiad też nie może się doprosić o dokończenie pracy. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!
          • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 14.02.11, 12:07
            Dwa tygodnie temu podczas rozmowy telefonicznej oznajmiłam, iż jadę do firmy z policją, usłyszałam "A niech sobie ku... jedzie", jednak drzwi były zamknięte... Okna nadal nie mam....
            • czarny_janka Re: AFI okna drewniane Wałbrzych 15.02.11, 09:53
              Proszę o pomoc!
              Proszę mi doradzić co mogę teraz zrobić. Prawo każe mi czekać spokojnie, aż się dobiorą do tylka pana Ficka, ale... Mam małe dziecko, a szyba która bez mojej zgody została została wstawiona składa się z dwóch części i ledwo trzyma się w ramie. Jest uszkodzona i pęknięta na pół. Dziecko nie może zostać samo w pokoju, bo boję się że szyba wypadnie na nie podczas beztroskiej zabawy. Musiałam przemeblować cały pokój, żeby dziecko nie miało swobodnego dojścia do okna.
              Az się boję pomyśleć co się może wydarzyć jak córeczka bawi się sama w pokoju (a mamy tylko jeden) a ja na chwilę muszę wyjść do kuchni. Firma AFI doprowadziła do tego, że moje codzienne życie stało się horrorem, ja już nie mam sił!
              • Gość: Beata Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: 213.158.217.* 15.02.11, 19:21
                Bardzo Państwu współczuję czarny_janka! Ale Ficek jak się zwie tak i sam wygląda! Jest wyzuty z człowieczeństwa. Pajac przyjął strategię, że tanimi kłamstwani wyłudzaniem pieniędzy przywróci kondycję firmie. Osobiście powstrzymałam trzy osoby wyrażające chęć wymiany okien, i dalej sukcesywnie ostrzegam współpracowników i znajomych, a oni dalej!!! Już nie będzie miał kogo naciągać!!! Drodzy użytkownicy, opowiedzmy się i złóżmy zbiorowy wniosek do prokuratury.
                • Gość: Michał Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 16:10
                  Jak facet ma wyjść z dołka, skoro nie będzie miał klienów? Jak wam zwróci wasze pieniądze? Zamiast go wesprzeć, to okrutnie go dołujecie.
                  • Gość: Jolanta Helmin Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.146.53.214.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.02.11, 22:35
                    Jestem w szoku, czytając powyższe wypowiedzi!!! Firmie AFI wpłaciłam zadatek w dniu 30.12.2010 r. a dziś tj. 26.02.2011r. okna zostały zamontowane. Są rewelacyjnie piękne!!! Przy tym spory upust w stosunku do ceny ustalonej w momencie złożenia zamówienia. Uważam, że firma boryka się z przemijającym dla nich kryzysem. Istotnie, wystarczy dwóch potężnych zagranicznych kontrahentów, którzy nie uregulowali dużych zobowiązań za wykonaną usługę a co w konsekwencji przyczyniło się do nietereminowej realizacji bieżących krajowych zamóweń. Moim zdaniem, w chwili obecnej kondycja finansowa firmy zmierza ku pozytywnej aktywa firmy. Chwała im, że nie poddają się i walczą na rynku o swój byt, niezaprzepaszcząjąc dotychczasowej renomy. Dla zainteresowanych jestem skłonna przedłożyć faktury Vat, dokumentujące datę wpłaty zadatku i finalizujące usługę oraz okna fizycznie zamontowane (podaję swój nr tel. 668 043 184). Jolanta Helmin.

• Gość: Jolanta Helmin Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.146.53.214.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.02.11, 22:53
                      Pomieszałam na klawiaturze komputera swój nr telefonu. Prawidłowym nrem jest 668 943 184. Jolanta Helmin.
                    • Gość: Mirol Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.11, 14:33
                      Heh... Widzę że firma Afi albo zapłaciła komuś za robienie PR, albo jest Pani osobą związaną z firmą lub znajomą właściciela. Wnioskuję po patetyczności wypowiedzi.

"Chwała im, że nie poddają się i walczą na rynku o swój byt, niezaprzepaszcząjąc dotychczasowej renomy."

Większych bredni nigdy nie słyszałem. Jeśli nie mogą wyjść z dołka, to nie podejmuje się nowych zobowiązań, których nie są w stanie zrealizować. Jeśli uważa Pani za etyczne i odpowiedzialne takie postępowanie, to ja bym radził wrócić do poprzedniego ustroju. Teraz oczekuje się społecznej odpowiedzialności od firmy i jeśli podejmuje się ryzyko własnego biznesu to nie ma ŻADNEGO usprawiedliwienia dla niewywiązywania się z umowy. Metody zaś które pan Ficek stosuje kwalifikują się nie tylko aby zgłosić je do odpowiednich instytucji, ale na "zdecydowaną reakcję społeczeństwa".
                      Myślę że nie ma sensu dalsza polemika, ponieważ mimo potwierdzeń autentyczności, wpis jest wpisem promocyjnym.

Pozdrawiam
                      Mirol
                      • Gość: Jolanta Helmin Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.146.115.74.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.11, 17:30
                        Ta wiadoność to totalna bzdura. A dlaczego szanowny użytkowniku "Mirol" nie masz odwagi wykonać JEDNEGO telefonu do mnie by sprawdzić fakt zamontowanych okien i dowodów zakupu usługi i ewentualnego potwierdzenia ich autentyczności w Urzędzie Skarbowym???!!! Brednią i wpisem promocyjnym jesteś Ty użytkowniku forum!!!! Poza tym, skąd się wziąłeś nagle "Mirol", dotąd nie wypowiadałeś sie na tym forum, więc skąd ta negatywna wypowiedż??? Czyim poplecznikiem jesteś????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: Jolanta Helmin Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.180.35.140.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.11, 18:07
                          C.D. Jak mozna stwierdzić "ponieważ mimo potwierdzeń autentyczności, wpis jest wpisem promocyjnym", bez podjęcia jakichkolwiek ustaleń i proponowanego przeze mnie sprawdzenia faktów???. CIEMNOGRÓD!!!
                          • Gość: Mirol Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.formlessnetworking.net 03.03.11, 12:31
                            Droga Jolanto,
                            Po prostu znalazłem i śledzę wątek, czy muszę być czyimś poplecznikiem żeby zareagować na niekompetencje i brak etyki firmy? Twój wpis przelał szalę goryczy ludzkiej ignorancji do tego stopnia że musiałem zareagować (zazwyczaj nie widzę takiej potrzeby, więc możesz być z siebie dumna). Jeśli faktycznie akceptujesz takie działania to masz problemy z własną moralnością. Powstrzymam się od sarkazmu.

Jolanta Helmin napisał(a):
                            > C.D. Jak mozna stwierdzić "ponieważ mimo potwierdzeń autentyczności, wpis jest
                            > wpisem promocyjnym", bez podjęcia jakichkolwiek ustaleń i proponowanego przeze
                            > mnie sprawdzenia faktów???. CIEMNOGRÓD!!!

Kobieto po bredniach które wypisujesz, to od razu widać. W dalszym ciągu powstrzymuje się od sarkazmu, a wystarczyłoby przytoczyć Twoją wcześniejszą wypowiedź. :)

Co ja mam sprawdzać może pan F. Ci rzeczywiście zamontował okna, ale nie uwierzę że nie jesteś w żaden sposób związana z firmą (znajoma p. Ficka, rodzina, pracownica etc.). Wystawić fakturę to nie problem. Tym bardziej że im się to opłaci, bo po tym co się dzieje w sieci to nikt normalny produktu od nich nie kupi.
                            • Gość: Kamiński Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: 76.10.214.* 03.03.11, 14:37
                              Brawo!!!!! Dobra odpowiedź! Nic więcej dodawać nie trzeba.
                            • Gość: Jolanta Helmin Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.182.17.204.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.11, 21:25
                              "Mirol": ignorancja, problemy z własną moralnością i wypisywanie bredni - to raczej Twoje cechy. Nie krytykując negatywnych wypowiedzi, powyższych konkretnych klientów, opisałam tylko stan faktyczny i ocenę dotyczącą przebiegu mojej transakcji. Żenującym jest fakt, że będąc jedynie śledzącym wątek a nie bezpośrednim ewentualnym pokrzywdzonym klientem wypisujesz brednie o moim związku z firmą. Na tym kończę tę bezsensowną polemikę z niekompetentną osobą!!!
                              • czarny_janka Re: AFI okna drewniane Wałbrzych 07.03.11, 14:45
                                Moi Drodzy,
                                Po co kłótnie i przepychanki?! Najważniejsze są fakty: ja nadal nie mam zwrotu pieniędzy, wymienionej szyby, ani spokoju psychicznego. Teraz latam po prawnikach i wypisuję przedziwne i drogie pisma.
                                • Gość: marek Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 00:20
                                  Zamówiłem okna, miały być szybko nadal czekam dzwonie na numer Ficka 601343761 a odbiera jakiś fiut co się przedstawia Tadzio i mówi że on nic nie wie.
                                  O co tam chodzi czy oni padają czy oszukują ludzi
                                  • xxx-28 Re: AFI okna drewniane Wałbrzych 18.03.11, 15:29
                                    Użytkowniku "marek" - nie piszesz kiedy złożyłeś zamówienie. Ja czekałam 2 miesiące od dnia złożenia zamówienia. Ten okres wyczekiwania kosztował trochę nerwów, ale teraz przejeżdżając Wałbrzych i obserwując inne drewniane okna-każde umywają się.
                                    • Gość: Mirol Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: 174.138.169.* 18.03.11, 17:14
                                      A co lornetką je obserwujesz czy jak? Bo nie za bardzo rozumiem w jaki sposób inne (tzn jakie?) drewniane okna się umywają? :)

Myślę że użytkownikowi "Markowi" chodzi bardziej o to że jest robiony w balona niż o jakoś okien, których nie ma. :)

Pozdrawiam
                                      • Gość: xxx-28 Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.opera-mini.net 18.03.11, 20:12
                                        Tylko cierpiący na potężną wadę wzroku potrzebowałby lornetki, by odróżnić ramy okienne kanciaste od zaokrąglonych. Widać laik jesteś w tej dziedzinie. Ta różnica jest widoczna na odległość!!!
                                        • Gość: Marek Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 01:15
                                          O czym ty kurde mówisz naczytałaś się muratorów jakie kanciaste to softline, każdy producent okien takie robi. A wracając do tematu Ficek olewa telefony od klientów po prostu nie odbiera zamówiłem 2 okna czekam 3 miesiące ani widu ani słychu tylko scieme wali. A teraz dzwoniąc na numer Ficka odbiera jakiś fiut i mówi że okna są w lesie, albo że on nic nie wie. To coś nie tak?
                                          • Gość: xxx-28 Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.147.250.225.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.11, 20:06
                                            Mylisz się Marku. Żaden producent (dostępny w Wałbrzychu) nie robi okien drewnianych w tym kształcie. Zwróc uwagę na zamontowane już okna w którejś z dzielnic. Szkoda, że pasywnie nastawiłeś się do mojej wypowiedzi, jest sposób by przyspieszyć realizację zamówienia. Powodzenia, radź sobie!
                                            • Gość: Mirol Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.cb3rob.net 29.03.11, 23:36
                                              Gratuluję sprytu, Jolanta Helmin i xxx-28 to ta sama osoba, końcówka adresu IP prawdę Ci powie... :) Stąd też wybacz, ale nie mam zamiaru nawet z tobą podejmować jakiejkolwiek dyskusji na temat twoich fachowych argumentów. Dodam również że tak, w branży jestem laik, za to z biznesem mam często do czynienia.

Marku jest sposób żeby przyśpieszyć realizację zamówienia! Chwal firmę, a będzie Ci dane zaznać ich łaski! Widzę że grunt im się pali pod nogami.

Sparafrazuję więc słowa xxx-28, jest sposób by uratować biznes: prowadzić go odpowiedzialnie i etycznie. Proponowałbym też skontaktować się z ludźmi, którzy tutaj piszą i jakoś normalnie załatwić z nimi sprawę. Jest to proste i skuteczne rozwiązanie.
                                              • Gość: Jolanta Helmin Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.182.104.79.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.03.11, 21:17
                                                "Mirol", podane przeze mnie nazwisko nie upoważnia Ciebie do posługiwania się nim !!! Przyznajesz, że jesteś laikiem w tej branży, więc nie mając bezpośredniego związku z zakupem usługi a jedynie występujesz w roli obserwatora tego forum, nie mieszaj tu i w takim razie zajmij się swoim biznesem!!! Okres oczekiwania na montaż okien jest dyskusyjny, lecz nie z Tobą szanowny użytkowniku!!! Jak do tej pory, nie ma tu postu, z którego wynikałaby chęć podejmowania z Tobą "jakiejkolwiek dyskusji" - bo jak można dyskutować z laikiem branżowym , a i jednocześnie biznesowym!!! Podtrzymuję, zamontowane okna są rewelacyjne, bez jakichkolwiek znajomości i powiązań (co zarzucasz mi!!!).
                                                • Gość: renata Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 23:15
                                                  Pierdoli...e chipolicie co z tymi oszustami ?
                                                  • Gość: tania Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.linet.net.pl 15.05.11, 09:21
                                                    oszust i spryciarz już dawno powinien ktoś z oszukanych przypie...ć mu w ten siwy łeb
                                                • Gość: Mirol Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.formlessnetworking.net 01.06.11, 13:37
                                                  "Mirol", podane przeze mnie nazwisko nie upoważnia Ciebie do posługiwania się nim !!!

A to niby jak mam się do Ciebie zwracać, może masz jakiś pseudonim szkolny? O ile istniejesz droga Jolanto? :)

"Przyznajesz, że jesteś laikiem w tej branży, więc nie mając bezpośredniego związku z zakupem usługi a jedynie występujesz w roli obserwatora tego forum, nie mieszaj tu i w takim razie zajmij się swoim biznesem!!!"

Laikiem w branży okien jestem i to przyznaję, jednak o biznesie trochę wiem. Zarówno z zakresu wiedzy akademickiej, jak i doświadczenia. :) Szczególnie dużo wiem o etyce biznesu, myślę że mogę udzielić panu Fickowi kilku wykładów, myślę że Tobie też by się przydały. :)

Kiedyś też trafiłem na taką firmę jak Afi, stąd też nie popuszczę Wam. Przez brak reakcji społeczeństwa takie firmy panoszą się jak bakterie w toalecie.

"Okres oczekiwania na montaż okien jest dyskusyjny" - Ludzie nie dostają okien, albo dostają po pół roku, a Ty chcesz powiedzieć że jest dyskusyjny! To jest demagogia ! I po takich tekstach widać, że masz dużo wspólnego z firmą pana F. :)

"Jak do tej pory, nie ma tu postu, z którego wynikałaby chęć podejmowania z Tobą "jakiejkolwiek dyskusji". " Haha Kobieto/ Mężczyzno zastanów się dwa razy zanim cokolwiek napiszesz, bo na samym początku Twojego postu jest zwrot osobowy do mnie.

"bo jak można dyskutować z laikiem branżowym (...)"- Nie
                                                  muszę się znać na produkcji okien, żeby wiedzieć czy okno jest dobre i czy w ogóle jest. :) :) Ty za to widzę znasz doskonale proces produkcyjny, ofertę na pamięć- zastanawiające?

I masz rację zarzucam Tobie, powiązania z firmą pana Ficka. O ile nim nie jesteś. Pan F. ma problem i to duży, a kłamstwem nie da się zatrzeć innych kłamstw. Dlatego radzę się zastanowić, naprawić błędy, a nie kombinować. Mam nadzieję że cała "karma" wróci do Was. :)

Z pozdrowieniami
                                                  Mirol :)

• Gość: gosc123 Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.11, 05:47
                                        Nie kupujcie stolarki od Urzędowskiego!

Właśnie mam z nimi straszne klopoty, a budowa się przeciąga

Tak naprawdę to są DWIE firmy z taką samą nazwą i logo! Jedna zajmuje się produkcję a druga tylko sprzedażą i montażem. W razie problemów to Wy będziecie mieli problem!!!

Kiedyś nie było alternatywy a oni chcieli robić dobrą stolarkę, teraz tylko pieniądze.

Są alternatywne dobre i znacznie mniejsze firmy - im nadal zależy na jakości i zadowoleniu klienta.

Nie kupujcie stolarki od Urzędowskiego!
                                  • Gość: hh Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.centertel.pl 02.06.11, 22:35
                                    do Ficka i jego przydupasa z tłustymi włosami siedzącego przy oknie w ich biurze: zostałem przez was oszukany i nie daruję wam tego buraki !!!!!!
                                    • Gość: mika Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.linet.net.pl 08.06.11, 19:06
                                      kto zamówił okna u tego oszusta, i wpłacił zaliczkę niech się z tą kasą pożegna na wieki!!!!
                                      • Gość: mika Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.linet.net.pl 07.07.11, 19:25
                                        leży oszust z swoim przydupasem z długimi kłakami po ciemku, bo mu odłączyli prąd
                                        • Gość: klio Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.linet.net.pl 07.07.11, 19:28
                                          i dobrze oszustom !!! za krzywmy wszystkich ,niech siedzą przy świeczkach
                                          • Gość: gosc Re: AFI okna drewniane Wałbrzych IP: *.opera-mini.net 07.07.11, 22:32
                                            maja agregat dadza se radę
    • Gość: ddd Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.238.64.16.ip.abpl.pl 21.06.11, 15:28
      A ja polecam. Stopniowo wymieniałam okna w całym domu. Okna dobrej jakości, rzetelna obsługa. Odnosze wrażenie, że pan XY nakręca tą całą antyreklamę (nie bedę podawała nazwisk, bo nie chcę za zniesławienie mieć sprawy w sądzie). Żałosne to wszystko!
      Pan Edwin ma miękkie serce i za to musi mieć twardy tyłek. Dla mnie facet jest za "dobry" i za bardzo ufa ludziom, dzięki cwaniakom, którzy to spostrzegli i wykorzystali firma "padła", bo nie zapłacili za okna! Tyle w temacie! I wy się dziwicie, że zaczeli brać zaliczki?
      Ciekawe czy wy mając swoją firmę nie bralibyście zaliczek kiedy kilkukrotnie by was wystawiono?
      • Gość: ddd Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.238.64.16.ip.abpl.pl 21.06.11, 15:51
        Jeszcze jedno INTERNET TO PRZEKLEŃSTWO!!!
        Łatwo jest anonimowo zniesławiac czyjeś nazwisko i naruszać dobra osobiste! Za to co Wy tu robicie powinniście i mozecie dostać 2 lata za zniesławienie nazwiska!
        Piszcie nazwę firmy ok. Ale jakim prawem podajecie imię i nazwisko?
        Według konstytucji nie można nikogo nazwac złodziejem, oszustem, oskarżać itd dopóki nie orzeknie tego sąd! Nawet najgorszy przestępca co zgwałcił czy zabił kiedy o nim mówią w TV nie podają nazwiska tylko imię i pierwsza literę nazwiska!

Ja równiez zostałam zniesławiona z imienia i nazwiska na internecie i najgorszemu wrogowi nie zycze tego przez co przeszłam i przechodzę! Nie zdajecie sobie sprawy, że w internecie zniesławienie zostaje na zawsze? To nie gazeta, że dzisiaj jest jutro nie ma i wszyscy zapominają. W internecie takie informacje zostają na zawsze!

Psychologia tłumu tu dokładnie się sprawdza. Nie ma to jak w stadzie atakować pojedynczą osobę! Pamietajcie Bóg jest miłościwy, ale i sprawiedliwy. Dzisiaj Ty oczerniasz kogoś za pomocą internetu - jutro ciebie może ktoś zniesławić i bedzie to przekleństwem dla całej twojej rodziny!

Ps. Nie jestem nikim podstawionym, nikim z firmy Afi - jestem zwykłą osobą, która bierze pełną odpowiedzialność za to co pisze i w przeciwieństwie do was nie oceniam, nie oczerniam i nie zniesławiam, bo nie nam wydawać osądy od tego jest SĄD!
        Więc darujcie sobie dalsze zniesławienia bo łamiecie prawo karne i tym samym pokazujecie z jakimi ludźmi ma się do czynienia na tym forum.
        • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 20.07.11, 09:27
          Każdy złodziej i oszust niestety musi być napiętnowany i pokazany palcem. Taki sku...el, który kłamie w twarz jest przestępcą!!!!!!! Biorą nadal zlecenie, a tą kasą łatają długi. ZŁODZIEJE!!!
      • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 22.07.11, 11:21
        Pani ddd!!!

Odpowiadam na poniżej zadane pytanie:

Ciekawe czy wy mając swoją firmę nie bralibyście zaliczek kiedy kilkukrotnie by
        was wystawiono?

Nie, nigdy nie ratowałabym swojej firmy kosztem setek oszukanych ludzi. Nie pozwoliłabym, aby ktoś z mojej rodziny postępował w taki sposób jak właściciele firmy AFI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Paweł K Re: Firma AFI okna drewniane IP: 193.43.181.* 21.07.11, 13:42
      Witam,

Ja otrzymałem okna z dwu tygodniowym opóźnieniem ale był warto poczekać. Okna są rewelacyjnie (plastiki i inne mogą się chować).
      Towar najwyższej jakości! polecam.

Zadowolony klient z Dębogóry ;)
      • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 22.07.11, 11:15
        Ja czekałam kilka miesięcy i wstawiono mi pękniętą szybę, która miała być wymieniona w ciągu kilku dni. Minęło kolejnych kilka mc. i dalej czekam.

Pomijam fakt, że okna chciano sprzedać mi bez faktury po niższej cenie bez VAT!!!!!!

Duże ilości takich okien bez faktur ponoć są wysyłane do Niemiec, to tylko słyszałam w sądzie, ale nie byłam świadkiem takich transakcji.

Osobiście w sądzie poznałam kilkanaście osób z takim samym problemem- OSZUKANI PRZEZ AFI OKNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: klio Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.linet.net.pl 24.07.11, 10:51
          czarny janka, popieram pana w 100% tego oszusta należy ukarać jak najszybciej, bo jeszcze ucieknie za granicę.
          • Gość: S Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.41-129-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 08.08.11, 12:50
            Witam wszystkich
            Zamowilam u AFI okna na duza kwote i wlasnie sprawa zajal sie adwokat wszystkich chetnych do pomocy na drodze sadowej i byc moze za jednym razem odzyskanie swoich pieniedzy prosze o kontakt dardeco@hotmail.com Wieksza ilosc poszkodowanych pomoze nam wygrac ta sprawe
            Pozdrawiam
            • Gość: jaro Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.opera-mini.net 08.08.11, 23:06
              Ja pitole to aż z belgijskiego ip scigają ficka, ale facet ma zasięg oszustw nie tylko wałbrzych i okolice. Swoją droga ta firma jeszcze istnieje.
              • Gość: ddd Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.238.64.16.ip.abpl.pl 09.08.11, 11:11
                Łamiecie prawo karne i kontytucyjne. Nie mozna publicznie z imienia i nazwiska nazywac kogoś złodziejem, oszustem itp. Proszę zapytac swojego adwokata co w związku z tym WAM grozi za niesławienie nazwiska i to jeszcze za sprawą internetu - publiczne, medialne zniesławienie. W efekcie nic nie wygracie - rzekomo Pan X wam zaszkodził a Wy jemu = sąd wszystko umorzy! Bo wina się wyrówna. Z nowych informacji wiem, że duże firmy nie zapłaciły za okna, przeszło pół miliona złotych firma ma nie zapłacone za robotę! Wy robicie nagonkę na firmę tymczasem firma ma problemy przez takich klientów jak WY = klientów, którzy nie zapłacili za robotę do dziś, a minął już rok! ILe w was jadu i braku zrozumienia. Co ten człowiek ma zrobić? Czeka na kasę od firm, które nie zamierzają zapłacić, przez to firma pogrążyła się w długach bo nie mają za co wykonać następnych robót. Jak ktoś jest winny to te firmy, które mają dług u p. Edwina! Nie zamierzam więcej pisać na tym forum z takim pod ludźmi jak wy. Widzicie drzazgę w oku bliźniego a u siebie belki nie widzicie. Nie wam oceniać, bo nie znacie szczegółów, od tego jest sąd tu na ziemi, a w niebie BÓG. POzostało sie za was tylko modlić, abyście się opamiętali i nie wyrzadzali innym szkód! Jak jesteście tacy odważni czemu nie podpiszecie się imieniem i nazwiskiem? Boicie się, że na 2 lata wylądujecie w pierdlu za zniesławienie? Łamiecie prawo karne z art 212 KK
                • Gość: Mirol Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.torservers.net 11.08.11, 14:54
                  Ddd nie gadaj głupot, nie zastraszysz ludzi. Nie wiem czy wiesz jeśli osoba wykonuje działalność gospodarczą można w pełni posługiwać się i udostępniać jej dane w myśl ustawy o ochronie danych osobowych. :) Zniesławienie występuje wtedy, kiedy twierdzenie nie ma pokrycia, a myślę że wiesz dobrze zarówno Ty, jak i osoby tutaj zgromadzone jak wyglądają fakty. Żaden sąd nie skaże za to.

Poza tym nie istnieje coś takiego jak odpowiedzialność zbiorowa i nie działa to w taki sposób że wynik spraw wyjdzie na zero. Nie rekompensuje się jedenej kary, inną w przypadku dwóch różnych spraw. Zastanów się co piszesz i nie strasz tu nikogo!

Zauważyłem inny problem, przeglądając dyskusję. Powtarzające się IP osób "zadowolonych z usług firmy". To jest właśnie sprawa dla sądu! Jest to podszywanie się pod internautów i jawne poświadczenie kłamstwa. Myślę że osoby te mogłby mieć większe problemy niż internauci piszący o firmie Afi.

Co do kłopotów przedsiębiorstwa, to pan Ficek zakładając firmę dobrze znał ryzyko rynkowe. Jeśli go nie znał i wszedł na rynek to był po prostu głupi. Jeśli firma ma kłopoty przez klientów to ja dziękuję i pozostawię to bez komentarza...

Pan Ficek ma problem z przepływem pieniężnym (cashflow) ale to jest tylko i wyłącznie jego wina! Jeśli nie potrafi dobierać kontrahentów to niech lepiej pasie krowy. :) Poza tym są kredyty i inne formy spłaty zadłużenia. Jeśli nie potrafi tego załatwić, niech pasie krowy.

Nazywasz oszukanych ludzi "podludźmi", więc co Ty wiesz o zrozumieniu bliźniego. Koleś zrobił ludzi w jajo, a oni jeszcze mają ubolewać nad jego problemami. Mam dla ciebie propozycje nie do odrzucenia: wsadź głowę między drzwi a futrynę i mocno przytrzśnij. :)
                  W efekcie na pewien czas oszczędzisz nam tych bzdur.

DDD żebyś Ty się podpisał, podpisała imieniem i nazwiskiem to byłoby dobrze, szczególnie pod pozytywnymi opiniami, które wczesniej wypisywaliście.

Ludzie czytający ten wątek sami ocenią czy ludzie słusznie czepiają się firmy Afi okna i zdecydują się lub nie na okna. Internet nie wmawia nikomu co ma zrobić. To jest ich decyzja.

• Gość: gosc Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 00:43
                    coś temat Afi ucichł
                    • Gość: Sokol Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.11, 16:21
                      Witam,

Zakupiłem mieszkanie gdzie okna są od firmy AFI. Niestety trzeba wykonać usługę gwarancyjną lecz od 3 dni dzwonię do tej firmy i cisza ... Ta firma istnieje jeszcze bo czytając wypowiedzi na tym forum to zaczynam wątpić.
                    • Gość: lena Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.linet.net.pl 01.11.11, 10:54
                      temat ucichł! a co tu pisać więcej o oszuście
                • Gość: Tadeusz Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.range86-150.btcentralplus.com 10.02.12, 01:01
                  na Twoj art .212 jest mój 213 poczytaj
              • Gość: zeba Re: Firma AFI okna drewniane IP: *.linet.net.pl 18.09.11, 19:11
                nawiążcie kontakt z byłymi pracownikami to się dowiecie ciekawych rzeczy o ficku, ile zalega z wynagrodzeniami dla nich oszust!!!
    • czarny_janka Re: Firma AFI okna drewniane 19.04.13, 19:46
      Czy komus udalo sie odzyskac pieniadze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka