Dodaj do ulubionych

Absolwenci I LO

IP: 81.186.235.* 20.04.04, 19:24
Absolwenci I LO odezwijcie się, znalazłam na forum absolwentów IV LO, może
warto powspominać naszą szkołę, starych profesorów. Ja kończyłam liceum na
początku lat 90, jeszcze uczyła legendarna profesor Marciniak (postrach
uczniów słabo przyswajających jęz. ros.), historię miałam z obecną dyrektorką
O. Citak (też bywało ciężko), polski z prof. Mitko. (wspominam super).
Francuskiego uczyła Saciukowa, a muzyki przez pierwsze lata Góran, no i super
zabawne lekcje łaciny Z E. Wróblewską.
Obserwuj wątek
    • olin Re: Absolwenci I LO 22.04.04, 21:06
      O, byl i watek dotyczacy I LO. Albo i kilka. :) Ale ich popularnosc mozna
      okreslic jako, hm, sredniawa. :(

Obecna dyrektorka byla moja wychowawczynia i narzekac nie mozna bylo, choc,
      oczywiscie, za darmo pozytywnych ocen nie stawiala.
      • Gość: kd Re: Absolwenci I LO IP: 81.186.235.* 23.04.04, 13:42
        Zainteresowanie jest żadne, mieszkam od dawna poza Wałbrzychem, sprawdzam co
        jakiś czas, co słychać w rodzinnym mieście, ale nikt się nie odzywa, być może
        niewiele osób wie o forum. I LO ma dosyć ciekawą stronę internetową, wpisani są
        wszyscy absolwenci szkoły, nawet ci z lat 40. Trochę mało jest zdjęć, mogliby
        dołożyć jakieś z dawnych lat. Jest lista obecnych i byłych profesorów,
        oczywiście też olimpijczycy.
        • Gość: Cedur Re: Absolwenci I LO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.04.04, 18:19
          Pozdrawiam , moich sympatycznych Przyjaciół z mojego przezacnego I LO.Pod jakim
          adresem szukać witrynki naszego I LO. Jestem przejazdem . Mieszkam i pracuję
          za wielką wodą. Odezwę się. Spróbujmy , trzymać się razem. Pamiętajcie , wśród
          nas są tacy którym się powiodło , ale są i tacy z sąsiedniej ławki , którym
          los nie był łaskawcą - o nich tez trzeba pamiętać..I jeszcze jedno
          świerczewskiego kończyłem ...zaraz , matura 1964 ! Profesorowie sama
          śmietanka ...Nabielcowa , Manikowa, Sikora , Klimas, Stec / Pimpuś-łacina/,
          Janik ......bez urazy wielu zasługuje tu na wspomnienie.Ale na koniec wymienię
          tą naszą najbardziej ukochaną , naszą panią , wychowawczynię ,profesor
          Wilusz .... jest o czym wspominać, ale jest i o czym pamiętać , dlatego
          próbujmy odnawiać nasze przyjażnie.Mile mi będzie usłyszeć Was, z IV c ..
          • Gość: MT Re: Absolwenci I LO IP: *.fas.harvard.edu 23.04.04, 22:09
            Ja tez za wielka woda, od bardzo dawna ('76)...ale od czasu do czasu wpadam do
            Walbrzycha, i do szkoly. Czy byl kiedykolwiek zjazd mojego rocznika --'68?
            • Gość: kd Re: Absolwenci I LO IP: 81.186.235.* 24.04.04, 17:55
              Podaję adres strony www.lo1.heapmail.com.pl,miłego wspominania. Pozdrawiam
            • as79 Re: Absolwenci I LO 04.08.04, 14:57
              ja najmilej wspominam pania od polskiego(p.Bałakuszew?, cholerna skleroza, ale
              chyba tak się pisze jej nazwisko), ostra była, nie powiem, ale miała kawał
              serducha dla nas wszystkich, a jak świetnie wszyscy z nazej klasy zdali maturę!
              Świetny był też nasz pan od historii(p.Derwich), typ naukowca, miał swój swiat,
              staruszek, myslę, ze ucieszyl się,że zdałam właśnie na historię, obecnie jestem
              juz od czerwca absolwentka UWr. A ta jego żona-p.Derwich, biedaczka za punkt
              honoru postawiła sobie, że zrobi ze mnie fizyka, kiedy mnie w dalszym ciągu
              przeraża wzor na droge!No i moj wychowawca, p.Bezowski (geografia), jeden z
              najlepszych ludzi, jakich udało mi się spotkać w życiu. Ogolnie zatem
              wspomnienia mam miłe , bardziej jednak pamiętam nauczycieli niż kolegów z
              klasy, może dlatego ,że przyszłam do tej szkoły dopiero w połowie?
          • Gość: Max Re: Absolwenci I LO IP: *.icpnet.pl 10.06.04, 02:55
            Panie Cedur! Przepraszam, ze tak piszę ale innej formy jakoś niesporo było
            złapać. Sam kończyłem "Jedynkę" w 1991 r. ale moja nieżyjąca, niestety, Mama w
            1964 r. Wtedy figurowała jako Helena Rogalska. Jeżeli miałby Pan jakieś
            informacje, wspomnienia będę bardzo wdzięczny za kontakt
    • koza16 Re: Absolwenci I LO 26.04.04, 14:00
      Gość portalu: kd napisał(a):

> Absolwenci I LO odezwijcie się, znalazłam na forum absolwentów IV LO, może
      > warto powspominać naszą szkołę, starych profesorów. Ja kończyłam liceum na
      > początku lat 90, jeszcze uczyła legendarna profesor Marciniak (postrach
      > uczniów słabo przyswajających jęz. ros.), historię miałam z obecną dyrektorką
      > O. Citak (też bywało ciężko), polski z prof. Mitko. (wspominam super).
      > Francuskiego uczyła Saciukowa, a muzyki przez pierwsze lata Góran, no i super
      > zabawne lekcje łaciny Z E. Wróblewską.

Ja skonczylem w 99. Zpania marciniak tez mialem do czynienia.
      • Gość: Wicio Re: Absolwenci I LO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.05.04, 23:54
        I tak najlepszy byl MMMIIIIIIIEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTTEEEEEEKKKKKKKK!!!!!!
        • Gość: gaza Re: Absolwenci I LO IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 06.05.04, 16:24
          Kto z Mieciem wojuje, od Miecia ginie...Kto nie z Mieciem tego Zmieciem itd.
          tak trzymać Panie Mietku..słyszałem że ostatnio na kombatantów...he he
          • Gość: Wicio Mazio Re: Absolwenci I LO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.04, 10:22
            Gaza znalazlem cie morda jedna no. My przecie z tej samej klasy. Wiedzialem ze
            jak z Mieciem wyskocze to sie odezwiesz. A pamietasz jak zesmy mieciowi
            procesje na silowni zrobili?
    • Gość: roxie-72 Re: Absolwenci I LO IP: *.magma / 81.219.231.* 27.04.04, 15:13
      ja kończyłam I LO w 1991 r.Pamiętam prof. Marciniak,p.Citak(którą wspominam
      bardzo miło:)),E.Wróblewską,która za moich czasów zaczynała prace jako
      nauczyciel:) a prof.Mitko była moją wychowawczynią....ech,to były wspaniałe
      lata:) i pomimo tego,że na samym początku nieźle dostawaliśmy w kość bardzo
      miło je wspominam:)
      • Gość: kd Re: Absolwenci I LO IP: 81.186.235.* 28.04.04, 12:03
        Ja też kończyłam szkołę w 1991, moją wychowawczynią była R. Mitko.
        • Gość: roxie-72 Re: Absolwenci I LO IP: *.magma / 81.219.231.* 30.04.04, 10:24
          Hm...moją wychowawczynia też była R.Mitko:)Mam przeczucie że się znamy...:)))
          Dzięki temu forum znalazłam juz jedną osobe ze swojej klasy..:)..
          • Gość: kd Re: Absolwenci I LO IP: 81.186.235.* 30.04.04, 12:28
            Roxie, my się musimy znać, bo najprawdopodobniej chodziłyśmy do tej samej
            klasy, ale ja sie na razie nie domyślam, kim jesteś. Gdzie siedziałaś na
            polskim, w której ławce, może coś mi się skojarzy. Możemy sobie powspominać...
      • Gość: woyt Re: Absolwenci I LO IP: *.pap / *.pap.net.pl 30.04.04, 11:09
        Dla tych, którzy jeszcze nie trafili na strone
        www.lo1.heapmail.com.pl/main.html Bardzo prosze. Absolwent'93. Pozdro
        dla slynnej klasy prof. Mosingiewicz
        • Gość: rafalpp Re: Absolwenci I LO IP: 195.117.40.* 05.05.04, 16:03
          Pozdro pozdro - byliśmy najlepsi n'est-ce pas? Tylko czy ktos nas jeszcze
          pamieta? Też absolwent '93/human
      • Gość: Max Re: Absolwenci I LO IP: *.icpnet.pl 10.06.04, 02:58
        Roxie, kim jesteś??? PO ksywce chyba wiesz kto pisze jeśli wychowawczynią Twoją
        była Micia:}}
    • Gość: roxie-72 Re: Absolwenci I LO IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 03.05.04, 21:48
      Droga kd,
      siedziałam w drugiej ławce przy oknie:))z Agnieszką ,a na imią mam Asia..myślę
      że juz mnie rozszyfrowałaś:)
      • koza16 Re: Absolwenci I LO 04.05.04, 13:07
        KTO Z MIECIEM WOJUJE OD MIECIA GINIE!!!!!!!!!!
      • Gość: kd Re: Absolwenci I LO IP: 81.186.235.* 04.05.04, 20:15
        Droga Roxie, już wiem, ja siedziałam w ławce z Aśką G, przede mną Magda B. i
        Włodek O., a na imię mam Kasia, nazwisko od 5 lat inne, na D. Od 13 lat
        mieszkam w Krakowie, a ty, we Wrocławiu, czy w Wałbrzychu? Pozdrawiam!!!
        • Gość: roxie-72 Re: Absolwenci I LO IP: *.magma / *.magma-net.pl 05.05.04, 11:46
          Hej Kasia:),
          oczywiście pamiętam Cię:),ja też 5 lat temu zmieniłam nazwisko:).Studiowałam we
          Wrocławiu i tu zostałam.Dochodziły mnie od czasu do czasu jakieś słuchy o
          ludziskach z naszej klasy:).Miałam przez pewien czas kontakt z Maksem:).
          W Wałbrzychu nie byłam juz pare lat,ale w tym roku sie tam wybiorę...w podróz
          sentymentalną:))).Pozdrawiam ciepło.
          • Gość: kd Re: Absolwenci I LO IP: 81.186.235.* 05.05.04, 20:04
            Cześć Asia, ja długo miałam kontakt z Włodkiem i Magdą, wspólne studiowanie,
            teraz wszystko się urwało. W Wałbrzychu bywam regularnie, jeżdżę z dzieckiem w
            odwiedziny do babci. Niedawno odnalazłam stronę naszego liceum i pomyślałam,
            żeby napisać na forum do byłych absolwentów.
            • Gość: Max Re: Absolwenci I LO IP: *.icpnet.pl 10.06.04, 03:06
              Czesc kasiu, wiem, że już Roxie ci pisała o mnie, bo prześledziłem wątki na
              forum. Daj znać na maila (maxec@icpnet.pl} jeśli masz ochotę się spotkać w
              Wałbrzychu. Ja od 13 lat mieszkam w Poznaniu, gdzie pracuję na UAM, na Wydziale
              Prawa. Studiowałem z Pawłem Augustowskim. Skończył sędziowską i wrócił do
              Wałbrzycha. Orzeka w Sądzie na ul. SŁowackiego i wiem, że ma kontakt z Włodkiem
              O. Pozdrowienia
              • Gość: nie-z-pierwszego Re: Absolwenci I LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:11
                Fajnie się Was czyta, chociaż nie jestem z pierwszego, ale rocznik ten sam.
                Duuużo o Was słyszałam w swoim czasie bo znam się z Agnieszką z Waszej klasy i
                wymieniałyśmy "plotki". Pozdrowienia dla wszystkich humanistów '91, zwłaszcza
                dla Kasi z Krakowa, z która się znałyśmy dawno temu.
    • Gość: - A - Re: Absolwenci I LO IP: 62.233.177.* 14.06.04, 23:22
      a jest ktoś z 96 r.?

PS. ale Szybki Lopez (prof. Barto) i tak bił na głowę wszystkich :-)))

pozdro
      • Gość: Wicio Re: Absolwenci I LO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.04, 10:26
        Ja jestem absolwentem 2000, alel w te 4 lata szybki lopez nic ze swojej werwy
        nie stracil. Pamietam ze trzeba bylo zaczynac dzien dobry 50 metrow wczesniej,
        a i tak nieraz to nie wystarczalo. No i te szelki,"boskie szelki
        madrosci".Ocena p. Barto - 5!!!
    • Gość: beata Re: Absolwenci I LO IP: *.kaptech.net 14.06.04, 23:55
      A absolwenci 1986 ???
      Czy jeszcze ktos z was pamieta 1 LO??
      To juz byly czasy Marciniak oraz Citak (obecna Dyrektor?? Dzieki, ze w moich
      czasach byla jeszcze tylko nauczycielka, bo inaczej cianko mogloby sie dla mnie
      skonczyc, gdy zlapala nas w toalecie damskiej na 2-gim pietrze na
      wyprobowywaniu nowego gatunku "CARO" w trakcie Jej lekcji historii.
      Co do Saciukowej, to bede jej wdzieczna do konca zycia za to, ze sasiadujac na
      co dzien z wieza "Eiffla" nie jestem analfabetka!!!!
      Z checia nawiaze kontakty z moim (i nie tylko rocznikiem - "byla 4 e" -
      Wychowawczyni: Bogumillo - ciekawe, czy jeszcze uczy???)
      Wiem, ze wielu z nas rozjechalo sie po swiecie-niestety: jak sie kazdemu
      ulozylo?
      To tyle - czekam na kontakt!!!
      Jak to dobrze, ze ktos wpadl na pomysl z tematem 1 LO.
      ABSOLWENTKA
      • olin Re: Absolwenci I LO 15.06.04, 00:28
        > Wychowawczyni: Bogumillo - ciekawe, czy jeszcze uczy???)

Uczy, uczy. :)
      • olin Re: Absolwenci I LO 15.06.04, 00:40
        Jeszcze jedno. :)

> obecna Dyrektor?? Dzieki, ze w moich
        > czasach byla jeszcze tylko nauczycielka, bo inaczej cianko mogloby sie dla
        mnie
        > skonczyc, gdy zlapala nas w toalecie damskiej na 2-gim pietrze na
        > wyprobowywaniu nowego gatunku "CARO" w trakcie Jej lekcji historii.

Nie byloby tak zle. Mnie zlapala, jak gralem sobie w ping-ponga na balkonie nad
        aula w trakcie jej lekcji, a byla juz dyrektorka... A zarazem moja
        wychowawczynia. Ale jakos zadnych konsekwencji, o ile pamietam... Czy to w
        ogole mozliwe? Pozno jest...
        • Gość: - A - Re: Absolwenci I LO IP: 62.233.177.* 15.06.04, 08:27
          balkon nad aulą... to było miejsce ;-)
          aż się łezka w oku kręci
          • Gość: Wicio Re: Absolwenci I LO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.06.04, 10:29
            W moich czasach to tez bylo miejsce, ale na szatnie!
            • olin Re: Absolwenci I LO 15.06.04, 20:02
              Gość portalu: Wicio napisał(a):

> W moich czasach to tez bylo miejsce, ale na szatnie!

Szatnie to i owszem sa na balkonie, ale na tym nad sala gimnastyczna. :) A tym
              balkonem nad aula to mialem nawet okazje kiedys "zarzadzac". :D
              • Gość: - A - Re: Absolwenci I LO IP: 62.233.177.* 15.06.04, 21:56
                kiedy ???
                • olin Re: Absolwenci I LO 15.06.04, 23:32
                  Gość portalu: - A - napisał(a):

> kiedy ???

Dokladnie Ci moge powiedziec. :) Czerwiec 1997-luty 1998, tzn. do ferii
                  zimowych, kiedy to "poradzono" mi odpuscic ze wzgledu na mature. Bez sensu. :)
                  Ale to chyba nie Twoja epoka juz, jak wynika z ktoregos z postow powyzej...
                  • Gość: - A - Re: Absolwenci I LO IP: 62.233.177.* 16.06.04, 00:16
                    A więc po Krzyśku. Chyba Cię kojażę... Pamiętasz grafitti kredką świacową na
                    wzmacniaczach???
                    • olin Re: Absolwenci I LO 16.06.04, 18:24
                      Graffiti oczywiscie kojarze... :) A te wzmacniacze mialybyc nawet zlikwidowane
                      za mojej kadencji, ale nie skreslono ich, bo przeciez tworzyly klimat.
                      Niestety, jakos rok pozniej ktos pozwolil, by je wywalono.

A ja nie bylem po Krzysku, tylko po Konradzie. :)
                      • Gość: - A - Re: Absolwenci I LO IP: 62.233.177.* 16.06.04, 23:58
                        A więc to faktycznie już nie moja epoka...
                  • Gość: - A - Re: Absolwenci I LO IP: 62.233.177.* 16.06.04, 00:18
                    Co do epoki, to było "na styk" ;-)))
              • Gość: Wicio Re: Absolwenci I LO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.04, 12:27
                Tak, przyznaje sie do bledu, przeciez to chodzi o ten drugi balkon, wyzszy. ok
                1999 - 2000 zarzadzal tym koles sebek l . no i wtedy troche tam przegarowalem,
                a calkiem mi z glowy wypadlo. Ale ogolnie ta szkola to mniej niz sredniawka,
                nie po=szedl BYM TAM DRUGI RAZ!!!!
    • Gość: R Re: Absolwenci I LO IP: *.ib.pwr.wroc.pl 19.06.04, 21:08
      ŁACINA Z PANIĄ POBIEDZIŃSKĄ TO BYŁA JAZDA<
      HISTORIA Z OKSANĄ pamietam świtne lekcje i te odpytki jak w jeden z dzisięciu :)
      WF Z MIEKIEM :)
      BILOGIA Z PANIĄ ŁAWIŃSKĄ

ENGLISH Z PANEM KULINIAKIEM (CIĄGŁE POSZUKIWANIA W WĄSACH :))
      POZDRAWIAM ROCZNIK
    • Gość: Beata Re: Absolwenci I LO IP: *.kaptech.net 26.06.04, 23:38
      Czyzby goscie 4-go liceum byli lepsi od nas
      .
      Zadnej odpowiedzi
    • Gość: slepajula Re: Absolwenci I LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 03:44
      Hej Pierwszaki! Jak sie macie ,słyszałam coś o zjezdzie a wy ?
      • Gość: - A - Re: Absolwenci I LO IP: 62.233.177.* 31.10.04, 00:58
        "spęd" ogólny, czy tylko rocznika ???
        pytam by bym się wybrał :-)))
        to se ne wrati

pozdro
        • olin Re: Absolwenci I LO 31.10.04, 09:02
          Ogolny. Juz za rok 60-lecie.
          • Gość: slepajula Re: Absolwenci I LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:35
            za moich czasów w I LO była kochana Maniusia i pani Nabielec,oraz Pimpus a
            TERAZ JEST pan Ryszard hm....latajacy Ryszard swietny pedagog i swietny
            nauczyciel . Znacie ... ? To poznajcie ,naprawde warto!
          • Gość: - A - Re: Absolwenci I LO IP: 62.233.177.* 14.11.04, 18:58
            to się wybiorę... KONIECZNIE!!!!
            notabene cykałem fotki na półwieczu, ale negatywy zostały w szkole; może je
            pokażą???

pozdro
    • Gość: Pawel Re: Absolwenci I LO IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.04, 23:27
      Dzisiaj w szkole odbyl sie pierwszy wyklad z cyklu Walbrzyskich Spotkan
      Matematycznych. Wykladowca byl prof. Narkiewicz, specjalista od teorii liczb,
      absolwent naszej szkoly jeszcze z lat 50-tych.
      Moglem przy okazji odwiedzic szkole, rozmawiac z obecna p. dyrektor O. Citak,
      spotkac sie z wice - prof. Kuta.
      Ladny zielony kolor, podobno oryginalnie przed wojna byl taki, tylko potem sie
      przybrudzil na szaro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka