Gość: xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 16:56 Czy ktoś próbował rzucić palenie kupując sobie e-papierosa? Może mnie ktoś wtajemniczyć jakiej firmy kupić najlepiej? Czy to smakuje tak jak prawdziwy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unhappy Re: e-papieros 25.10.11, 10:31 Gość portalu: xxx napisał(a): > Czy ktoś próbował rzucić palenie kupując sobie e-papierosa? Tak, na przykład ja. Na razie z sukcesem. Ale takich ludzi jest sporo. Wejdź sobie na papierosyforum.pl > Może mnie ktoś wtaj > emniczyć jakiej firmy kupić najlepiej? To tak jakbyś zapytał jaki samochód najlepiej kupić. Ja używam zestawu Ego Volish 2. Koszt - 300 zł. W e-papierosie kluczowym elementem jest bateria z odpowiednim gwintem. Resztę, czyli element zamieniający płyn w parę możesz sobie dopasowywać wedle upodobań. > Czy to smakuje tak jak prawdziwy? Nie. Jednym smakuje lepiej, innym smakuje gorzej. Musisz podejść do stoiska i poprosić o test. Aha, zapomnij o poziomie zwykłego papierosa, który kupujesz w kiosku, zapalasz i używasz. Korzystanie z EP to trochę więcej zachodu, bo jest to urządzenie bardziej skomplikowane od zwykłego papierosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: e-papieros IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.10.11, 10:44 Radze Ci od SERCA : Kup go mój ojciec ok. 10 lat rzucał papierosy.Chodził nawet na terapie - gdzie zakładali mu na głowę dziwną "opaskę" - i podłączali po aparaturę - nic nie pomogło. Dzisiaj nie pali już od roku.To niesamowite - a jednak prawdzie.Wiem że pewnie nie na wszystkich to działa tak samo , ale idąc za przykładem mojego ojca - mogę tylko szczerze polecić. Pozdrawiam i życzę wytrwałość w walce z tym ścierwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok Re: e-papieros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 11:32 1. Probowalem. Rzucilem palenie zwyklych, ale nadal jestem uzalezniony od nikotyny, jade na elektronicznych i... nie chce tego zmieniac :) 2. Elektroniczne smakuja o niebo lepiej, mi podchodza liquidy owocowe. 3. Z epapierosem jest duzo zachodu. Na poczatku jego uzytkowanie to bajka, jednak z czasem zaczynaja sie problemy z dzialaniem i awarie- rozwiazaniem jest dokupowanie nowych elementow lub majsterkowanie. Wejdz na forum, dowiesz sie wszsytkiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz Re: e-papieros IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.10.11, 17:19 Ja próbowałem od najprostszych i najtańszych. Zanim się popsuły (2 tyg.) to popróbowałem je troche z różnymi smakami. Wszystko niby fajnie, tylko drażniło mnie jedno: CIĘŻAR samego e-papierosa. Jest za ciężki i źle się go trzyma w palcach. Trzeba więcej siły używać i już komfort znika i podobieństwo do zwykłego lekkiego papierosa też :( Nie wkręcisz sobie do psychiki że palisz papierosa, bo ciężar e-papierosa będzie Ci o tym przypominał, że się oszukujesz :) Podstawowa wada, czyli waga e-papierosa. Cały e-papieros jest zbudowany z metalowej rurki (mogłaby być aluminiowa i lżejsza, a nawet plastikowa) oraz waga samego akumulatorka (baterii) w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: e-papieros IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.10.11, 20:48 szkoda kasy,ohyda,pełno z tym zachodu,napełnianie, ładowanie ,nie da się tym zaciągać raz za razem kompletnie nie spełnia oczekiwań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: e-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 21:45 No więc zaczęło się,dzisiaj kupiłem i jadę z koksem:-) fajna sprawa, Nie zapaliłem ani jednego normalnego po 20latach kopcenia. zabawy trochę jest faktycznie ale chodzi mi przede wszystkim zeby olać to śmierdzące gów.no raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: e-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 21:52 Ja używam na razie trendy tr-108 pen i jestem dość zadowolony . Dziś 9ty dzień bez śmierdziela po 20tu latach jarania 30tu sztuk dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
net_marika Re: e-papieros 02.11.11, 20:32 Ja jestem zadowolona. Po przeliczeniu kasy ile wydawałam na zwykłe papierosy w ciągu miesiąca, a ile kosztuje mnie taki e-papieros to wychodzę na plus - jest to dużo tańsze rozwiązanie. A smaki - jest ich tak dużo do wyboru, że na pewno każdy trafi na coś odpowiedniego dla siebie. Dodatkowo w niektórych można te smaki komponować, np. w Cigito. A Wy jakich "marek" e-papierosów używacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok Re: e-papieros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.11, 11:53 Pierwszy (jak chyba wiekszosc) "health" - porazka. Potem Joye 510, Ego Kamikadze, Ego Tornado, Joyetech Tank, Czesc juz rozwalona, jeden zgubiony. Obecnie wlasnorecznie wykonany wynalazek ze strzykawki i clearomizera na bateriach ego. Liquidy tez sam, z inawery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: e-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 09:24 Mi w trendy 108 dwie baterie wystarczają na cały dzień , Może to niezły wynik ale może ktoś napisze z którym modelem jest najmniej zachodu? tzn. są może takie w których bateria trzyma kilka dni przy intensywnym paleniu, które dobrze dymią i są najmniej awaryjne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok Re: e-papieros IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.11.11, 09:48 sa np GLV lub ProVari - z tym, ze to sa body, w ktorych wymienia sie baterie, kosztuja krocie( 600-1000 zl), wielkie jak granat i niedostepne w polskich sklepach. Zasada jest prosta - im dluzej ma dzialac bateria - tym musi miec wieksza pojemnosc, a im wieksza pojemnosc - kolosalne rozmiary. Mi jedna bateria od EGO - 1000mAh starczaj na dwa dni zwyklego, lub jeden dzien baardzo intensywnego palenia. Mozesz tez, jesli duzo czasu spedzasz przy komputerze, kupic tzw kibelek, czyli baterie na kablu podlaczana bezposrednio do portu USB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były palacz Re: e-papieros IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.11, 15:29 Ludzie nie szkoda wam pieniędzy na to badziewie?Ja rzuciłem papierochy znana dzień,fakt przytyłem 5kg ale bez jakiś e papierosów.Sukces żeby rzucić?Silna wola i kilogramy słonecznika ot co.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: e-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.11, 17:07 ten epapieros to jak wibrator... niby to samo .. ale nie do końca ;) Ja tez próbowałam z epapierosem ale zniechęciła mnie włąsnie absorbująca w uzytkowaniu forma. Napelnianie, nasączanie, rozkręcanie ładowanie. Rzucę bez niego... ale jeszczze nie dziś. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: e-papieros 06.11.11, 22:45 Gość portalu: ad napisał(a): > ten epapieros to jak wibrator... niby to samo .. ale nie do końca ;) Ja tez pró > bowałam z epapierosem ale zniechęciła mnie włąsnie absorbująca w uzytkowaniu fo > rma. Napelnianie, nasączanie, rozkręcanie ładowanie. Dokładnie tak. Zwykły papieros jest o wiele prostszy w użytkowaniu. Ale też wielu palaczy sami sobie kręcą papierosy. Im pewna doza dodatkowych czynności obsługowych nie przeszkodzi. > Rzucę bez niego... ale jes > zczze nie dziś. Ano właśnie. Większość ludzi rzuci palenie. Ale nie wszyscy zdążą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: e-papieros IP: *.opera-mini.net 07.11.11, 18:46 Mi nie przeszkadza ładowanie, zakraplanie, rozkręcanie i inne pierdoły, a takie gadanie "rzucę palenie ale nie dziś" to wmawiałem sobie 20lat i żeby nie ten wynalazek pewnie do dziś bym tak gadał. Dzisiaj mija 2 tygodnie bez ani jednego śmierdziela :-) Za zestaw trendy 108 dałem 129zł paliłem 1,5paczki dziennie więc już się zwróciło i przynosi zyski, do końca roku i elektronik idzie do kosza i będę wolny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
net_marika Re: e-papieros 07.11.11, 23:16 Popieram w 100% Mnie tez nie przeszkadza cały ten "rytuał" jak rozkręcanie, ładowanie itp. Poza tym dla każdego jest odpowiednia inna metoda na rzucenie palenia - jedni rzucają z dnia na dzień (ale przyznajmy, że jest takich niewielu), inni potrzebują etapu przejściowego, jaki zapewnia e-papieros. Poza tym, jeżeli ktoś jest tylko okazjonalnym palaczem i nie chce całkowicie zrezygnować z palenia to chyba lepiej, żeby przeszedł na e-papierosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palacz Re: e-papieros IP: *.play-internet.pl 09.11.11, 22:59 Witam Próbowałem różnych e-papierosów i "odkryłem" ich główne wady. 1. Duża awaryjność elektroniki. 2. Mała pojemność baterii. 3. Duży koszt gotowych liquidów. 4. Czasochłonność przy przygotowaniu atomizerów lub kartomizerów. Ostatecznie stanęło na Indulgence. 1. Całkowity brak elektroniki (oczywiście chiński wyłącznik po jakimś czasie przestaje działać, ale własna bardzo prosta konstrukcja z 2 blaszek okazała się strzałem w 10. Prostota i niezawodność) 2. Bateria o mocy 2800 mAh, spokojnie wystarcza na cały dzień CIĄGŁEGO "palenia". 3. Liquidy przygotowane samemu za składników z Inawery, bardzo tanie i dokładnie o takiej mocy i smaku jak chcę. 4. Kartomizery o dużej pojemności z plastikowym driperem, błyskawiczne i bezproblemowe napełnianie dużą ilością liquidu. Wadą jest ciężar tego e-petka, ale już przywykłem. Oczywiście nie musi być Indulgence (który moim zdaniem za dużo kosztuje jak na parę aluminiowych elementów z których się składa) ale coś w tym stylu polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: e-papieros IP: *.play-internet.pl 09.11.11, 23:08 BARDZO WAŻNE dla tych, którzy chcą rzucić palenie zwykłych papierosów. Kiedy zaczynacie "palić" elektroniczne MUSICIE przestać palić zwykłe. Palenie równoczesne tych i tych do niczego was nie zaprowadzi, prędzej czy później wrócicie do nałogu. Odpowiedz Link Zgłoś
net_marika Re: e-papieros 12.11.11, 21:47 Jak najbardziej się zgadzam. W momencie przestawiania się na e-papierosy trzeba całkowicie zrezygnować z palenia zwykłych papierosów. Inaczej rzucenie palenia będzie niemożliwe, a przynajmniej bardzo utrudnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaFANe-fajka Re: e-papieros IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.11, 02:19 Jeżeli e-papieros, to tylko Cigito. Ja mam za sobą już wiele przetestowanych e-fajek, więc wiem co mówię. Tanie badziewia rozwalały mi się po kilku tygodniach (max!), więc zainwestowałem w coś droższego i znów klops... Kasa wyrzucona w błoto. Przez to wszystko już chciałem rzucać te e-papierosy w cholerę, ale znajomy namówił mnie na to Cigito. Byłem nieco podejrzliwy, bo cena w granicach 100 zł wydawała mi się aż za niska, ale dałem wiarę kumplowi i kupiłem. I z chwilą pierwszego użycia już wiedziałem, że to był strzał w dziesiątkę. Cigito palę już pół roku i nie miałem z nim ŻADNYCH PROBLEMÓW. "Chodzi" idealnie, a smak oddaje fantastycznie i do tego te kłęby dymu się z niego wydobywające. Coś pięknego. Aha i ja wcale nie mam zamiaru rzucać mojego e-papierosa. Kupiłem go, bo lubię palić, lubię się zaciągać przy kawce czy piwku i z tego nie zrezygnuję. A dzięki e-p mogę palić gdzie chcę i nikomu to nie przeszkadza. Zero smrodu = zero problemów :) A jaka oszczędność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były palacz Re: e-papieros IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 17:15 Ludzie wy nienormalni jesteście z jednego nałogu popadacie w drugi,nie palicie petów to po jakiego h..a smolicie e-szlugi?Nie macie co z rękami robić?Konia trzepcie przynajmniej przyjemność z tego jakaś.Pozdrowienia dla wolnych od nałogów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KubaFANe-fajka Re: e-papieros IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.11, 18:16 No tak faktycznie inteligentna wypowiedź... Czy to tak trudno zrozumieć, że ludzie przerzucają się ze zwykłych papierosów na te elektroniczne ze względów oszczędnościowych? Policz sobie wszystko dokładnie, a zrozumiesz. Palacz, który wypala 20 fajek dziennie, miesięcznie wydaje na to 300 zł! Natomiast paląc e-papierosa te koszty możesz zniwelować nawet o 1/3 !!! Albo i więcej - zależy kto co pali i jak mocne. Poza tym zdrowie, zdrowie i jeszcze raz zdrowie! W zwykłych fajkach masz nie tylko nikotynę, ale i 4000 innych trujących, rakotwórczych, smolistych i radioaktywnych substancji!!! Paląc e-papierosa te wszystkie obrzydliwe dodatki odpadają. Wdychasz samą nikotynę. Więc, serio, to tak trudno pojąć? :) Odpowiedz Link Zgłoś
net_marika Re: e-papieros 23.11.11, 20:17 Zgadzam się w pełni z wypowiedzią :) Poza tym kto powiedział, że e-papierosy są tylko po to, żeby rzucić palenie? Niektórzy wcale nie chcą rzucać, ale przerzucają się na e-papierosy ze względów zdrowotnych bądź czysto estetycznych, np. brak smrodu. Chciałam oduczyć palenia mojego mężczyznę. Jednak powiedział mi wprost, że jemu palenie sprawia przyjemność i nie ma zamiaru rzucać. Poszliśmy więc na kompromis - przerzucił się z analogów na e-papierosy. No i nie narzeka. Wręcz przeciwnie, jest bardzo zadowolony, bo teraz przynajmniej może palić w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: e-papieros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 15:22 Ostatnio znajomy polecał mi sklep www.mptech.com.pl/ i faktycznie mają niskie ceny i szeroki wybór różnych zestawów do e-palenia. Kupowaliście już u nich? Odpowiedz Link Zgłoś