Gość: xyz IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.12, 20:20 Witam. W naszym mieście jest kilka firm zajmujących się pośrednictwem kupno-sprzedaż nieruchomości.Prosiłbym o opinie,sugestie,oceny które firmy są rzetelne a których należy unikać. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwia Re: biura nieruchomości w Wałbrzychu IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 12:03 Ja aktualnie korzystam z House Expert na Armii Krajowej, nie narzekam, facet pomocny ,dostępny w każdych godzinach,dba o klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: biura nieruchomości w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.03.12, 14:34 Również polecam Haus Experta, bardzo zaangożowany i pomocny przedstawiciel. Także Home Broker jest soldną firmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchacz SOWA IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.03.12, 13:24 Witam, nie byłem klientem żadnego z pośredników nieruchomości, ale miałem do czynienia z jednym z nich. Dokładnie to kupowałem mieszkanie ale nie chciałem skorzystać z ich pośrednictwa, a sprzedawca porozumiał się ze mną bezpośrednio. Tym oszustom z Sowy bardzo jednak zależało na znalezieniu się pośrodku tego interesu. Pech jedynie chciał, że Państwo od których kupowałem mieszkanie , kupowali od Sowy inny lokal. Te sępy z sowy podsuwali im więc umowy pakujące tych Państwa w tarapaty. Wymyślali kary za nie przestrzeganie terminów, nikomu się tak naprawdę nie spieszyło- to te sępy robiły sztuczną nagonkę aby wyciągać pieniądze. W tym przypadku starali się żerować na nie wiedzy i strachu starszych ludzi. Udało się zrobić interes bez nich. Słownictwo jakiego dopuszcza się właściciel firmy przynosi wstyd całej szkole jaką skończył( jeśli skończył cokolwiek). Szczerze odradzam kontatku, oszuści i naciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: biura nieruchomości w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 05.03.12, 14:36 My kupowalismy mieszkanie przez nieszczesne biuro Home Broker masakra tylko pieniadze ich interesuja na poczatku pieknie ładnie pokazuja mieszkania twierdza ze pomagaja w załatwieniu wszystkich formalnosci a na koniec jak ma juz dojsc do tnansakcji wyjezdzaja na urlop i przysylaja na zastepstwo kogos kto nie ma pojecia o niczym porazka tylko zapłacic im trzeba mnostwo pieniedzy zreszta pierwsza rate trzeba zapłacic jeszcze przed kupnem mieszkania a caly czas twierdzili ze placimy dopiero w momencie zakupienia mieszkania oszusci...kupujcie sprzedawajcie bez biur szkoda kasy na nich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klezmer Re: biura nieruchomości w Wałbrzychu IP: 78.9.31.* 05.03.12, 15:03 po co korzystać z usług biura? rynek nasycony ofertami dla każdego. że biuro pomoże? może i pomoże, ale w przypadku poważnych kłopotów w zawarciu, albo co gorsza po zawarciu, umowy - umywają ręce, bo nie ponoszą żadnej odpowiedzialności. można o to zapytać przy pierwszej rozmowie. jeśli ktoś poważnie przestudiował przepisy i prawo w tym zakresie, to wie, że nawet notariusz nie jest gwarantem przeniesienia własności. on potwierdza stan na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
bakalia123 Re: biura nieruchomości w Wałbrzychu 05.03.12, 15:11 Najmniej wiedzą i pracują Ci, którzy się najbardziej reklamują. Mam bardzo złe doświadczenia z Partner Plus czy Partners jak się tam nazywają. Wchodzisz i każdy patrzy na Ciebie z myślą "po co Ty tutaj". Więc na wstępie nie wiesz do kogo podejść. Szukałam mieszkania i jeździłam z kilkoma osobami. Pan łysy po prostu żenada, zero przygotowania, prawie nic nie wiedział o mieszkaniach i wszystko wypytywał właściciela. Nie wspomnę już o tym, że oni chyba sprzedają to z czego mają największe zyski, bo żadne z mieszkań, nie było tym, czego szukałam, wciskali mi do oglądania mieszkania, które były na innych dzielnicach. Potem zaproszono mnie, aby sprawdzić zdolność kredytową. I blond-solara udawała, że coś wie o kredytach. Bardzo odradzam to biuro, to sępy, które tylko chcą z ludzi kasę wyciągnąć. Polecam samemu szukać, taniej. Odpowiedz Link Zgłoś