Dodaj do ulubionych

Patryk Wild - podziekowanie

IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 13:11
Panie Patryku dziękujemy, że tak się Pan angażuje w ten nasz biedny Wałbrzych. Referendum tym razem się Panu uda! Jestem całym sercem z Panem. Proszę się nie poddawać. Będzie Pan naszym Prezydentem, wygramy w następnych wyborach. Wspaniałych ludzi ma Pan koło siebie, wierze w ich uczciwości i oddanie dla tego miasta. Pan też jest bardzo uczciwym człowiekiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: biedaszybnik Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 13:14
      i ukradłeś bogom ogień i przyniosłeś biednym wałbrzyszanom. pokłony
      • Gość: xxx Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.12, 14:09
        Czyżby to pisała Danuta Wild?
        • Gość: heheh Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 14:17
          Hahah dobre sobie Wild w Stoszowicach nie dał rady go wywalili w PO to samo, a od 2009 roku jest wiceszefem MPK we Wrocławiu które upada i jest zadłużone ledwo zipie. I Wild mam tutaj w Wałbrzychu rządzić haha dobre.
          • Gość: wolf Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.12, 16:44
            co ty pieprzysz ????????????? MPK WROCKA ŚWIETNIE FUNKCJONUJE CO DO SZTOSOWIC WILD WYCIĄGNOŁ ICH Z SYFU DO DZISIAJ MA SZACUNEK NAWET DO PIJACZKÓW NIE NOSI GŁOWY WYŻEI DUPSKA SPOKO GOSCIU
    • hopex Re: Patryk Wild - podziekowanie 20.06.12, 14:19
      Panie Patryku dziękujemy, że tak się Pan angażuje w ten nasz biedny Wałbrzych.
      > Referendum tym razem się Panu uda! Jestem całym sercem z Panem. Proszę się nie
      > poddawać. Będzie Pan naszym Prezydentem, wygramy w następnych wyborach. Wspania
      > łych ludzi ma Pan koło siebie, wierze w ich uczciwości i oddanie dla tego miast
      > a. Pan też jest bardzo uczciwym człowiekiem.

To mówiłem ja, Jarząbek Wacław. Aha i jeszcze jedno : Łubudubu, łubudubu, niech żyje nam prezes naszego klubu, niech żyje nam. To śpiewałem ja, Jarząbek.
      • Gość: dlatego dlaczego Wild? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 14:55
        Ano dlatego, ze wysadził z tronu Piotrusia Pana, że za jego sprawą wyszły machloje wyborcze i przekręty w miejskich spółkach. Jest też jednym z nielicznych którzy nie boją się poruszać skandalu z działalnością truciciela w mieście! Reszta elit pochowała głowy w piasku i udaje, że nic sie nie dzieje. Wstyd i hańba
        • Gość: broni i żywi Re: dlaczego Wild? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 21:38
          Mnie nie martwią czyje machloje wyszły

BARDZIEJ MNIE MARTWIĄ TE MACHLOJE WYBORCZE O KTÓRYCH WSZYSCY WIEDZĄ

A NIE WYSZŁY...

Ty Wild był za cienki by uszczknąć więcej niż "bojówki" zresztą nie ten target.
    • sol.77 Re: Patryk Wild - podziekowanie 20.06.12, 15:11
      to prawda Wild jako jedyny wypowiedział Mokrzyckiemu wojnę - nie zrobił tego ani Kruczkowski ani obecnie Szełemej,a wystarczyłoby dać sygnał aby złożyć pozew zbiorowy np. pod patronatem Szełemeja /toć na sercu mu leży dobro Wałbrzycha i jego mieszkańców?/ nasuwa mi się pytanie dlaczego poprzedni ani obecny prezydent nie ma dobrej woli aby wykorzystać przeciwko Mokrzyckiemu wszystkie środki prawne?
      • Gość: ehehe do : sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 15:29
        A dlaczego to Wild nie złoży wniosku zbiorowego pod swoim patronem ? toć mu też zależy na mieście i ludziach hahaha a raczej na stołku.
        • sol.77 Re: do : sol.77 20.06.12, 15:47
          Gość portalu: ehehe napisał(a):

> A dlaczego to Wild nie złoży wniosku zbiorowego pod swoim patronem ? toć mu też
          > zależy na mieście i ludziach hahaha a raczej na stołku.

A kto powiedział,że nie zrobi?
          Dlaczego Kruczkowski czy Szełemej nie zorganizowali referendum?
          Tylko własnie Wild - który miał wtenczas mniejszą siłę przebicia jak Kruczkowski?
          Przecież Kruczkowski miał umiejętności organizacyjne :)
        • Gość: ? Re: do : sol.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 15:47
          "...wniosku zbiorowego pod swoim patronem?" - A ta "zbiorowość" to niby kto?
          Ty, czy może ta reszta przgłupów co go tutaj atakują?
          • sol.77 Re: do : sol.77 20.06.12, 16:33
            Gość portalu: ? napisał(a):

> "...wniosku zbiorowego pod swoim patronem?" - A ta "zbiorowość" to niby kto?
            > Ty, czy może ta reszta przgłupów co go tutaj atakują?

Tak reszta tych "przygłupów",którzy mają świadomość,ze składowisko skutecznie blokuje,aby Wałbrzych mógłby być miastem turystycznym /no Szełemej w swoich wypowiedziach często używa słowa "turystyka" w odniesieniu do Wałbrzycha i tak się zastanawiam, pajaca robi z nas mieszkańców czy z siebie? I nie atakuje miłościwie nam panującego reprezentanta PO - ja tylko zadaję pytanie dlaczego?-a mam do tego prawo,skoro mieszkam w sąsiedztwie tego gooowna.
            • Gość: ? Re: do : sol.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 17:00
              sol.77 napisał(a )- [wkleiła]:

> Gość portalu: ? napisał(a):

> > "...wniosku zbiorowego pod swoim patronem?" - A ta "zbiorowość" to niby kto?

O ile mnie wzrok nie myli to autorem kretyńskiego wywodu jest "ehehe" i od tego egzemplarza a nie od ciebie spodziewałem się odpowiedzi.
              Życzę większej wnikliwości "sol.77"
              • sol.77 do ? 20.06.12, 17:09
                Faktycznie - zwracam honor i pozdrawiam :)
        • Gość: Jacek Wild - senator IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 15:51
          Wildowi zależny jedynie na tym aby zostać senatorem z tego okręgu a reszta to fikcja . Wild po uszy siedział w PO a jak nic nie ugrał zaczął rozróbę i za to go wywalili. Nie bronie Szełemeja ale wystarczy spojrzeć Wildowi w oczy a prawda o jego" szczerości i miłości" do Wałbrzycha powali na glebę
    • Gość: kabotyn Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.06.12, 17:24
      Wild im dalej od Wałbrzycha, tym lepiej dla Wałbrzycha.
      Frekwencja na referendum: 0,5 %
      Wałbrzych już raz wybrał. Fakt, że nie najlepiej. Teraz do koryta pchają się inni.
      Kosztami referendum obciążyć organizatorów.
      • Gość: kurde balans Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.12, 17:30
        a dlaczego organizatorów obciążyć kosztami?
        Gdyby rada wywiązywała się ze swoich obowiązków nie doszło by do referendum.
        Może to radnych obciążyć kosztami,że dostali zaufanie od swoich wyborców i przycięli w chu....ja. I swoim postępowaniem zmusili wałbrzyszan do referendum?
        Demokracja jest piękna !!!!!
        Wolność wypowiedzi również
        Rada oddawać kasę za miesiące w których zamiast pracował udawaliście tylko,ze pracujecie.
        Może na hospicjum?
        Lub inny szczytny cel?
        Czy rada ma honor?
        • Gość: Mirosław B. Ja tu jeszcze wróce!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 18:10
          prawo i sprawiedliwości jest po stronie radnych i wara wam od diet! Samiście tak wybrali więc po co szczekacie????
          • Gość: kurde balans Re: Ja tu jeszcze wróce!!! IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.12, 18:16
            bo nas w chu...ja zrobili,obiecali a potem okazało się,że okłamali,oszukali - kasę brali za nic nie robienie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            pierw rada,potem PO spadówa z naszego miasta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: piguła Re: Ja tu jeszcze wróce!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 19:16
              Ja i cała moja liczna rodzina wraz z sąsiadami i znajomymi z pracy jesteśmy zadowoleni z działań rady. Nikt z nas nie idzie na referendum
              • Gość: jasne Re: Ja tu jeszcze wróce!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 19:28
                Romuś, wiemy że twoja rodzina nie idzie i wiemy dlaczego....
                • Gość: piguła Re: Ja tu jeszcze wróce!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 19:54
                  Jeśli wasza wiedza jest tak wielka, że wiecie, iż jestem romusiem, to tak naprawdę gó... wiecie, w związku z czym wasz post zupełnie pozbawiony jest sensu :)
                  • Gość: Pierre Dol77 Re: Ja tu jeszcze wróce!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 20:01
                    Przeczytałem tu tak wiele pochlebnych opinii o Patryku Wildzie, że nie pozostaje mi nic innego, jak zmarszczyć sobie freda przed snem.
                    • Gość: Gesio Re: Ja tu jeszcze wróce!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.12, 21:18
                      Patryś i jego dziewczyna Paweł zrobią wam Nowoczesny Wałbrzych ;)
    • Gość: doktor Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 22:33
      Już dobrze Romku. Oddychaj głęboko...
      • Gość: czytajacy Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.12, 01:53
        Ta Wild ze Stoszowic nie potrafił zrobić nowoczesności i z MPK Wrocław nie zrobił nowoczesności , a z Wałbrzycha zrobi hahahah .

Bo romus to jeszcze przynajmniej może pochwalić się szpitalem i karetką dla noworodków ( takie są tylko dwie na DLŚ )
        • Gość: !!! Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 06:43
          youtu.be/MhI5PpGn9MM
        • Gość: fgh Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.play-internet.pl 22.06.12, 09:31
          Idz do tego szpitala na zabieg to przekonasz się jak tam jest w rzeczywistości "fajowo".

Komuchy zaczęły ujadać i truć. Achhh, a trzeba było ich wypędzić do Rosji w 92...Byłoby fajnie jak w Cechach, może nawet Euro byśmy nie przerżneli sromotnie...
    • Gość: koldi Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.16.213.lan.EkoNet.info 22.06.12, 11:29
      Patryk ja tobie też dziękuje. Dziekuje Ci za to, że miałem taki ubaw czytając twoje deklaracje wyborcze. Naprawdę dawno się tak nie ubawiłem. Zasługujesz nie tylko na pochwały ale chyba na nobla. Kabaret Ani Mru Mru to przy tobie pikuś. Chciałeś przejąć budynek na Gaju i zrobić tam mieszkania, tylko zapomniałeś chyba, że ten budynek wciąż jest własnoscią szpitala. Chciałeś zrobić wyciąg krzesełkowy z Pl Grunwaldzkiego na Chełmiec, a nawet obiecałeś przyspieszyć pociągi na trasie Wałbrzych-Wrocław ! Toż ty Bogiem jesteś ! Ale największy hit to palnąłeś jak powiedziałeś, że aby zamknąć Mobruk wystarczy postawić tam zakaz dla ciężarówek. Patryk kurna no, jestem twoim wielkim fanem. Naprawdę. W Stoszowicach też byłeś uwielbiany, dlatego przygotowali dla ciebie taczke. Poraża mnie też twoja wielka miłość do Wałbrzycha. jaki ty jesteś oddany temu miastu ! Jestem pod wrażeniem. Niedługo po przegranych wyborach na miłościwego króla tego miasta, twój jakiś przydupas zbierał już podpisy dla ciebie do senatu ! Nie no Patryk, ja pitole, ale ty obrotny jesteś. Do senatu się nie udało, to znowu szukasz szansy w mieście. Gratuluję parcia na stołek.
    • sol.77 Re: Patryk Wild - podziekowanie 22.06.12, 11:49
      Gość portalu: Danuta napisał(a):

> Panie Patryku dziękujemy, że tak się Pan angażuje w ten nasz biedny Wałbrzych.
      >

Nie znam politycznych ambicji Patryka Wilda i szczerze mówiąc mało mnie one interesują,ale jedno jest pewne - dzięki Wildowi dowiedziałam się o składowisku /mimo,że mieszkam w sąsiedztwie/ a właściwie o tym,co na tym składowisku się znajduje.
      I tu takie małe pytanie - dlaczego Kruczkowski jak i wszystkie partie polityczne w Wałbrzychu o tym milczały? Łącznie z PIS ?Dlaczego żaden lokalny polityk /Rosiak czy Nowak np./ nie podjął się zadania uświadomienia wałbrzyszan,co też takiego tutaj mamy? Tutaj również ukłon i to duży w stronę boa 666 i pozdrawiam :)
      Szełemej też w strusia wali i szerzy propagandę,że Mo-Bruk jest nie do ruszenia - a gó... prawda jest.
      Tylko trzeba dobrej woli.
      Tyle w temacie
      • Gość: referendum Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 12:01
        masz wybór

www.youtube.com/watch?v=MhI5PpGn9MM&feature=youtu.be
        • Gość: koldi Re: Patryk Wild - podziekowanie IP: *.16.213.lan.EkoNet.info 22.06.12, 12:15
          Tak zgadza się, mam wybór. Wkur.mnie tylko piep.rzenie głupot w stylu postawmy znak zakazu i Mobruk zniknie. Nie zniknie. Przypomne tylko, że Mobruk w myśl prawa działa legalnie. LEGALNIE. Dostali pozwolenia, pozytywną opinię wydał Wojewódzki Inspektor Środowiska ! Co ma teraz rada do tego? W tym filmiku nic nie innego praktycznie się nie przewija tylko Mobruk i Mobruk. Jakieś półtora roku temu było referendum w sprawie cen wody i właśnie składowisk typu MObruk. I co ? Tak wszyscy płaczecie, że Kruczek nic nie zrobił, że Szełemej nic w tej sprawie nie robi, a sami co zrobiliscie? Byłem na tym referendum i głosowałem za dopłatami do wody i przeciw Mobrukowi. I co ? I wielkie gów.no ! 18% frekwencja ! Gdzie byliście wtedy? Ciężko było cztery litery ruszyć i zagłosować? A teraz płacz bo Mobruk truje ? Pretensje miejcie głównie do siebie, bo jak można było coś zrobić to brakło chętnych. Skoro tylu osobom to składowisko przeszkadza, to czemu nie byli zagłosować? Ceny wody też wam pasują tak? To po jaką cholere tak płaczecie? Internetowe trole i tyle
          • sol.77 Re: Patryk Wild - podziekowanie 22.06.12, 13:33
            Gość portalu: koldi napisał(a):

Ciężko było cztery litery ruszyć i zagłosować? A teraz płac
            > z bo Mobruk truje ? Pretensje miejcie głównie do siebie, bo jak można było coś
            > zrobić to brakło chętnych. Skoro tylu osobom to składowisko przeszkadza, to cze
            > mu nie byli zagłosować? Ceny wody też wam pasują tak? To po jaką cholere tak pł
            > aczecie? Internetowe trole i tyle

Człowieczku nie siej propagandy.Jak pisałam wcześniej większość wałbrzyszan w ubiegłych latach nie miała pojęcia,co też znajduje się na składowisku,ba poniektórzy nie wiedzieli nawet,że coś takiego istnieje w naszym mieście - to raz.
            Dwa - informacji odnośnie referendum było bardzo mało,jakoś urząd wałbrzyski nie informował zbytnio o tym zdarzeniu /po za paroma afiszami /
            Następnie - dlaczego nikt z lokalnych polityków nie zajął się tym składowiskiem?
            A w momencie gdy zrobił to Wild,zaczęli mu zarzucać grę polityczną?
            Dlaczego Kruczkowski milczał i pozostali wałbrzyscy politycy? Co, może nie wiedzieli o tym?
            A może nie chcieli aby wałbrzyszanie mieli świadomość tego,co znajduje się w środku naszego miasta? Tylko w ten sposób mogę sobie to wytłumaczyć.
            A odnośnie Szełemeja i składowiska powtórzę raz jeszcze brakuje mu dobrej woli aby bardziej konsekwentnie działać przeciwko temu trucicielowi - dlaczego brak mu tej woli? Dlaczego bezczelnie łgał,że ze składowiska ulatnia się para wodna w momencie pożaru - jaki miał w tym interes?
            Przemyślenia pozostawiam Wam, tym kumatym
            pozdrawiam ....
            • Gość: czytajacy do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.12, 14:03
              Ty jesteś głupia czy tylko udajesz głupa ?

I co ci z tego że się dowiedziałaś że jest Mo Bruk ? i co ty możesz z tym zdziałać ? zbierzesz się z sąsiadką i wydasz wyrok ? zamkniesz ten Mo bruk i Mokrzyckiego wsadzisz za kratki ?

Zaraz mi napiszesz że wybierzesz nowych radnych i co ci nowi radni zrobią ? urządzą w ratuszu SĄD ? skażą Mokrzyckiego na lata więzienia ? czy Wild nie mający pojęcia o substancjach może wydać opinie że one są trujące ? czy weźmiesz ewe krawcową aby wydała opinie czy to jest szkodliwe ?

A może postawisz tam znak jak Wild ?
              To tak jak by Ktoś otworzy sobie sklep meblowy na słowackiego ( legalnie ) , a głupi Wilduś da tam znak zakazu ciężarówek, wtedy sklep działa legalnie a nie może funkcjonować i taki właściciel sklepu idzie do sądu i wygrywa sprawę z dużym odszkodowaniem .
              Podobnie jest z Mo brukiem on działa legalnie bo władze województwa wydały pozwolenie i rada miasta ma tu góowno do gadania jedynie SĄD lub władze województwa.

A żeby stwierdzić i wydać opinie że są tam substancje szkodliwe, musi być do tego powołana odpowiednia osoba z uprawnieniami , bo taka ewa ( krawcowa czy księgowa ) z ulicy nie może sobie wydać opinii o tych substancjach , to samo tyczy się radnych oni nie mogą wydawać opinii bo nie są osobami które mają na ten temat wiedzę i odpowiednie wykształcenie.

Więc co ci z tego że ty wiesz co tam jest ?
              • Gość: straż Re: do sol.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 14:22
                Gość portalu: czytajacy napisał(a):
                A żeby stwierdzić i wydać opinie że są tam substancje szkodliwe, musi być do t
                > ego powołana odpowiednia osoba z uprawnieniam

A jakie uprawnienia miał prezydent aby twierdzić, że paliły się "bawełniane liny okrętowe"? Jakie miał uprawnienia aby twierdzić, że nie było zagrożenia a dym to była "para wodna"? Czy wezwał w czasie pożaru odpowiednie jednostki chemiczne które dysponują aparaturą do pomiaru skażenia powietrza? Gdzie są oficjalne papiery potwierdzone przez sprzęt i specjalistów, że dym który walił na Wałbrzych i Szczawno nie zagrażał zdrowiu? Pokażcie te papiery!
              • Gość: ... Re: do sol.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 14:28
                Jak jesteś taki kozak, to udowodnij swoje racje i wsadź swój durny łeb w piekarnik .
                Gaz (mam nadzieję) też masz przecież legalnie.
    • sol.77 do czytajacy 22.06.12, 14:49
      Z choinki sie urwałeś przyrównując sklep do składowiska?
      Właśnie dlaczego Szełemej twierdził,że w czasie pożaru wydobywała się ze składowiska para wodna /śmiech/ skoro nie ma żadnych mierników służących do pomiaru zanieczyszczeń powietrza koło składowiska i pytanie czy nie powinny się znajdować właśnie tam aby monitorować zanieczyszczenie powietrza.I kto to zaniedbał?
      Dwa, polskie prawo w niektórych kwestiach jest śmieszne i dostosowane do tych,co robią kasę /może czas podburzyć,uświadomić,zmusić do myślenia ludzi, co się dzieje w państwie?/- i tak to ma miejsce ze składowiskiem.Czy wyobrażasz sobie takie składowisko np. w jednym z Niemieckich,ba Czeskich miastach? JA O NICZYM PODOBNYM NIE SŁYSZAŁAM.W Niemczech istnieją tez takie składowiska /sprawdzałam/ ale .......... z dala od gospodarstw domowych,odpowiednio zabezpieczone /betonowa wylewka,przynajmniej/ i nie do pomyślenia aby tam na tych składowiskach dochodziło do samozapłonów /widocznie Mo-Bruk żle zabezpieczony i to własnie kwalifikuje do zamknięcia? / -Dlaczego do tej pory tego nikt nie zrobił - przecież taki pożar może doprowadzić do klęski ekologicznej.Ponadto składowisko nie spełnia norm odnośnie położenia /kąt nachylenia oraz położone jest na wyrobiskach po górniczych - czyli to dyskwalifikuje "legalność" - trudno się tu nie zgodzić prawda?
      Tych powodów jest tysiące - ale warto zapytać,dlaczego sam Minister Ochrony Środowiska wali w strusia?
      Jest ustawa określająca warunki działania "legalnie" takiego składowiska więc dlaczego Minister Ochrony Środowiska nie stosuje tej że ustawy /prawa/ wobec Mobruku?
      Dobre pytanie prawda?
      Pozostawiam wszystkim forumowiczom do przemyślenia
      dlaczego?
      A Ty czytający nie wygłupiaj się więcej swoimi porównaniami
      Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
      • Gość: spoko do czytającego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 14:59
        Autor: Gość: czytajacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.12, 14:03

Podobnie jest z Mo brukiem on działa legalnie

obozy śmierci w III Rzeszy też działały legalnie
        • Gość: . Re: do czytającego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 15:18
          Prowadzicie polemikę ciągle z jednym i tym samym przygłupem, a jak wiadomo z podstaw psychiatrii; na kretynów nie działają nawet najbardziej logiczne argumenty. Dlatego mówi się potocznie: Urodziłeś się idiotą - idiotą umrzesz.
          • sol.77 Re: do czytającego 22.06.12, 15:30
            Gość portalu: . napisał(a):

> Prowadzicie polemikę ciągle z jednym i tym samym przygłupem, a jak wiadomo z po
            > dstaw psychiatrii; na kretynów nie działają nawet najbardziej logiczne argumen
            > ty. Dlatego mówi się potocznie: Urodziłeś się idiotą - idiotą umrzesz.

Może i masz rację ........ ale nie można pozwolić by jeden idiota sprowadził do swojego poziomu i zniechęcał ludzi do słusznego działania.
            • Gość: colander Podziękowania...ale nie pod ten adres IP: *.server4you.net 22.06.12, 15:40
              sol.77 napisał(a):

> ...dzięki Wildowi dowiedziałam się o składowisku /mimo,że mieszkam w sąsiedztwie/
              > a właściwie o tym, co na tym składowisku się znajduje.
              --------------------.......................---------------------------------

Co niektórzy dziękują tutaj Wildowi za wiedzę o składowisku a mnie ciekawi dlaczego Wild i jego zwolennicy nie dziękują Boa i WaSzowi. Bo dla mnie jest jasne, że gdyby te osoby nie pokazały w internecie całej przerażającej prawdy o tym składowisku, to do dzisiaj ani Wild ani pies z kulawą nogą nie wiedziałby co to jest Mobruk i jakie niesie zagrożenie dla ludzi i dla środowiska.
              • sol.77 Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres 22.06.12, 15:51
                Gość portalu: colander napisał(a):

> sol.77 napisał(a):
                >
                > > ...dzięki Wildowi dowiedziałam się o składowisku /mimo,że mieszkam w sąsi
                > edztwie/
                > > a właściwie o tym, co na tym składowisku się znajduje.
                > --------------------.......................---------------------------------
                >
                Tak to prawda dlatego tez napisałam w jednym ze swoich postów,ze duże, bardzo duże ukłony w stronę boa 666 /pozdrawiam :)/
                Jednak dowiedziałam się o składowisku w jednych ze sklepów w którym leżały druki dla tych,którzy chcieli dać swój podpis /organizowane przez Wilda/ aby doszło do referendum,następnie doszłam do wniosku że to słuszne i sama potem latałam aby zebrać podpisy /wymagane było 10 tys./ Nie muszę pisać jakież moje rozgoryczenie było - gdy frekwencja okazała się niewystarczająca :(
                Oczywiście nie chcę tu umniejszać wkładu boa 666 bo wkład jest nieoceniony i dobrze się stało,że zaczęli ze sobą współpracować./boa 666 Wild/Mam nadzieję,że boa 666 nie zniechęcił się i wróci.
              • Gość: kls Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 16:05
                Gość portalu: colander napisał(a):

> Co niektórzy dziękują tutaj Wildowi za wiedzę o składowisku a mnie ciekawi dlac
                > zego Wild i jego zwolennicy nie dziękują Boa i WaSzowi. Bo dla mnie jest jasn
                > e, że gdyby te osoby nie pokazały w internecie całej przerażającej prawdy o ty
                > m składowisku, to do dzisiaj ani Wild ani pies z kulawą nogą nie wiedziałby co
                > to jest Mobruk i jakie niesie zagrożenie dla ludzi i dla środowiska.

Wazniejsze jest jak reagują osoby publiczne na wiedzę o trucicielu w środku miasta. Większość podkula ogon i udaje, że nie wie, nie zna się, nie chce się mieszać. Na tym wstydliwym tle Wild to prawdziwy debeściak. I za to go cenię
                • Gość: colender Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres IP: *.server4you.net 22.06.12, 16:21
                  Szkoda, że kłaniacie się tylko "Boa" i Wildowi, bo jeśli chodzi o mnie to więcej zobaczyłam i zrozumiałam jakim problemem jest w Wałbrzychu składowisko z reportaży "Wasza" niż z całej tej tasiemcowej pisaniny i slajdów podszytych propagandą wyborczą.
                  Chyba , że Boa, Wild i WaSz to jedna i ta sama osoba, to wtedy wszystko robi się jasne.
                  • Gość: wiedzący co i jak Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 16:27
                    Zapewniam cię, że "WaSz" nie ma nic wspólnego z tym towarzystwem wzajemnej adoracji.
                    • sol.77 Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres 22.06.12, 16:32
                      Zapewniam,że boa 666 i Wild to dwie różne "osoby""stowarzyszenia"
                      Przy czym faktycznie działania boa 666 odnośnie składowiska wyprzedzają znacznie w czasie Wilda.
                      • Gość: He,he :) Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres IP: *.odrioo.com 22.06.12, 17:04
                        Ten Wasz to musiał ci nieźle skopać dupsko skoro go tak pomijasz .
                        Popatrz na datę tego reportażu. W tym czasie Wild z tym twoim Boa pierdzieli jeszcze w stołek gdzieś na zadupiu.
                        www.youtube.com/watch?v=weIJkrqCbes
                        • sol.77 Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres 22.06.12, 17:16
                          Gość portalu: He,he :) napisał(a):

> Ten Wasz to musiał ci nieźle skopać dupsko skoro go tak pomijasz .
                          > Popatrz na datę tego reportażu. W tym czasie Wild z tym twoim Boa pierdzieli
                          > jeszcze w stołek gdzieś na zadupiu.

Zobacz sobie datę powstania bloga boa 666
                          • Gość: He,he :) Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres IP: *.odrioo.com 22.06.12, 17:47
                            Bloga to możesz sobie pod pierzyną czytać a materiał z reportażu Wasza jako pierwsza wykorzystała ogólnopolska telewizja ( i nie tylko !) , dzięki temu obejrzało to wiele tysięcy ludzi w tym również i ja chociaż nie mieszkam w Wałbrzychu. To właśnie dzięki telewizji a nie jakiemuś blogowi obejrzałem w internecie wszystkie reportaże na ten temat.
                            A tak w ogóle to co chcesz tym swoim gadaniem udowodnić. Że jesteś i najmądrzejsza i najpiękniejsza ? Żenada.
                            • sol.77 Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres 22.06.12, 17:58

> A tak w ogóle to co chcesz tym swoim gadaniem udowodnić. Że jesteś i najmądrzej
                              > sza i najpiękniejsza ? Żenada.

A czy ja muszę komuś cokolwiek udowadniać?
                              W jakim celu i po co?
                              Ale widzisz, dzięki mnie mogłeś "zabłysnąć" jak gwiazda betlejemska w noc świętojańską.
                              A temat Mo-Bruku przerabiam od lat ponad dwóch - miałam przyjemność poznać wiele osób,które jak i ja chcą doprowadzić do zamknięcia składowiska - więc akurat w tym względzie wiem bardzo dużo - lecz zapewniam nie mam pojęcia np. o fizyce czy śpiewaniu - tak,że najmądrzejsza to chyba nie jestem /a szkoda :)/ i piękna również nie :(
                              ale może Ty?
                              najpiękniejszy i najmądrzejszy?
                              • Gość: He, he :) Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres IP: *.odrioo.com 22.06.12, 18:12
                                W ramach wdzięczności za tą możliwość "zabłyśnięcia" , gdy nauczysz się szczekać w języku innym niż polski, to załatwię ci prace w tutejszym ZOO.
                        • Gość: do he he Re: Podziękowania...ale nie pod ten adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 22:40

> Ten Wasz to musiał ci nieźle skopać dupsko skoro go tak pomijasz .
                          > Popatrz na datę tego reportażu. W tym czasie Wild z tym twoim Boa pierdzieli
                          > jeszcze w stołek gdzieś na zadupiu.

Wasz nakręcił materiał we współpracy z boa666, który nie siedział na zadupiu i pierdział w stołek tylko pierwszy odkrył, udokumentował i nagłośnił tą makabryczną ZBRODNIĘ na mieszkańcach Wałbrzycha. Zresztą, to naprawdę nie ma znaczenia kto pierwszy o tym napisał tylko jak się zachowują osoby publiczne w obliczu w tego skandalu. Mają dowody podane na tacy przez boa ale z jakiegoś powodu rżną głupa, ze nie ma sprawy. Strach? Głupota? Kasa? Układy? Bo chyba nie troska o mieszkańców! Odpowiedzcie sobie sami, najlepiej głosując w referendum.

takietomiasto.blox.pl/2009/08/PROMUJEMY-czI.html
        • Gość: lol Re: do czytającego IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.12, 18:05
          > obozy śmierci w III Rzeszy też działały legalnie

To dlaczego domagasz się odszkodowania za śmierć swojego dziadka w Auschwitz? pomijam już fakt, że dziadek spadł z wieżyczki wartowniczej, ale miał byś przynajmniej jakąś rentę.
      • Gość: podbijacz Re: do czytajacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.12, 18:05
        > Właśnie dlaczego Szełemej twierdził,że w czasie pożaru wydobywała się ze składo
        > wiska para wodna

No ja jebie. Prawdopodobnie dlatego, że tak go uczono na fizyce, tępy tłuku. Jeżeli pożar /ogień/ gaszono wodą, to logiczne, że jak wyżej.

> monitorować zanieczyszczenie powietrza

Teren Mobruku monitoruje WaSz. Zazwyczaj tuż po "samozapłonie" czatuje z kamerą na nasypie kolejowym :)

> przecież taki pożar może doprowadzić do klęski ekologicznej

może, ale nie musi. całe wasze paplanie jest oparte na gdybaniu

> Ponadto składowisko nie spełnia norm odnośnie położenia /kąt nachylenia

sprawdzalas kątomierzem ?

• sol.77 Re: do czytajacy 22.06.12, 18:11
          Gość portalu: podbijacz napisał(a):

> > Właśnie dlaczego Szełemej twierdził,że w czasie pożaru wydobywała się ze
          > składo
          > > wiska para wodna
          >
          > No ja jebie. Prawdopodobnie dlatego, że tak go uczono na fizyce, tępy tłuku. Je
          > żeli pożar /ogień/ gaszono wodą, to logiczne, że jak wyżej.

Nim zaczęli gasić pożar to też "para wodna"?

> > monitorować zanieczyszczenie powietrza
          >
          > Teren Mobruku monitoruje WaSz. Zazwyczaj tuż po "samozapłonie" czatuje z kamerą
          > na nasypie kolejowym :)
          >
          > > przecież taki pożar może doprowadzić do klęski ekologicznej
          >
          > może, ale nie musi. całe wasze paplanie jest oparte na gdybaniu

Skoro istnieje realna groźba takiej klęski,a istnieje /rozprzestrzenienie się ognia na całe składowisko/ składowisko powinno być zamknięte !!!!
          No chyba,że ktoś lubi szarżować zdrowiem ludzi .....

> > Ponadto składowisko nie spełnia norm odnośnie położenia /kąt nachylenia
          >
          > sprawdzalas kątomierzem ?

linijką :)
          • Gość: Romek Re: do czytajacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.12, 18:23
            Niech z fabryki wszystkie ścieki
            Mkną szybciutko wprost do rzeki
            Ryby w sposób nietypowy
            Opanują styl grzbietowy
            Chodzę sobie ulicami
            Sam na sam ze spalinami
            Chcę napełnić wodą dzbanek
            A tu z kranu cieknie cyjanek

koty za płoty, koza do woza
            azor do budy, ropa do morza
            koty za ploty, wół do karety
            Azor do budy, śledzie do sety
            • Gość: czytajacy do jepnietej Soli. 77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.12, 23:05
              Wytłumacz mi przygłupie co ci dało to że się dowiedziałaś o składowisku ? no wiesz że jest składowisko niebezpieczne i truje, i co ty w tym momencie masz z tym zrobić ?

Odwołasz rade ? ok . A co nowa rada zrobi ? zgromadzą się pod ratuszem i zabawią się w SĄD ? wydadzą wyrok pozbawienia wolności dla Mokrzyckiego ?

Czy może myślisz że ludzie się zbiorą pod ratuszem i zabawią się w SĄD i pozbawią wolności Mokrzyckiego ?
              A w tym wszystkim stanie głupkowaty Wild i powie jestem z zawodu architekt i wyda opinie że składowisko jest niebezpieczne i zagraża. A ktoś mądry się zapyta na jakiej podstawie architekt wydaje taką opinie ? i w tedy co głupkowaty Wild powie ?

Ludzie dużo krzyczycie mało robicie a wszystko to po to aby dostać się do stołków i otumanić garstkę wałbrzyszan ( naiwnych wałbrzyszan )
              • sol.77 Re: do jepnietej Soli. 77 23.06.12, 13:23

> Wytłumacz mi przygłupie co ci dało to że się dowiedziałaś o składowisku ? no w
                > iesz że jest składowisko niebezpieczne i truje, i co ty w tym momencie masz z
                > tym zrobić ?
                >
                > Odwołasz rade ? ok . A co nowa rada zrobi ? zgromadzą się pod ratuszem i zabawi
                > ą się w SĄD ? wydadzą wyrok pozbawienia wolności dla Mokrzyckiego ?
                >
                > Czy może myślisz że ludzie się zbiorą pod ratuszem i zabawią się w SĄD i pozbaw
                > ią wolności Mokrzyckiego ?
                > A w tym wszystkim stanie głupkowaty Wild i powie jestem z [b]zawodu architekt[
                > /b] i wyda opinie że składowisko jest niebezpieczne i zagraża. A ktoś mądry si
                > ę zapyta na jakiej podstawie architekt wydaje taką opinie ? i w tedy co głupkow
                > aty Wild powie ?

Wyjaśniałam w poprzednich postach,skoro nie zrozumiałeś co pisałam to chyba sam inteligencją nie grzeszysz.
                Odwołanie rady to raz /za ich walenie w strusia,a nie pracę/
                Poparcie moje dla idei Wilda / rozróżnij - Wilda nie jako polityka tylko jego stanowisko odnośnie Mo-Bruka/ to dwa.
                Może i jestem jepnieta jak to określiłeś ale nie na tyle aby siedzieć w okienku i wdychać Mobrukowe opary i udawać,że mi to pasuje.
                I jeszcze jedno - tak wierzę,że jeżeli wałbrzyszanie się zbiorą /bo w kupie siła :)/ to Mokrzycki nie dość,że dostanie koopa w dooopę to i jeszcze zostanie osądzony za narażanie ludzkiego zdrowia,a to że Szełemej powiedział /bez żadnej podstawy/ że ze składowiska ulatnia sie para wodna to nie jest dla mnie wiarygodna informacja.
                A teraz spadówa od mojej osoby,nie ta forma rozmowy.
        • Gość: antygłupek Re: do czytajacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 23:39
          Gość portalu: podbijacz napisał(a):

> > Właśnie dlaczego Szełemej twierdził,że w czasie pożaru wydobywała się ze
          > składo
          > > wiska para wodna
          >
          > No ja jebie. Prawdopodobnie dlatego, że tak go uczono na fizyce, tępy tłuku. Je
          > żeli pożar /ogień/ gaszono wodą, to logiczne, że jak wyżej.

A na jakiej podstawie twierdził, że paliły się tylko bawełniane liny okrętowe? Nauczył się tego na fizyce, czy uwierzył na słowo właścicielowi płonącego bajzlu? Nawet straż pożarna stwierdziła w oficjalnym dokumencie, że paliły sie tworzywa sztuczne a w filmie boa widac na fotce płonace beczki z chemikaliami. Gdyby uważał na lekcjach chemii to by wiedział, ze bawełna nie zapala się sama z siebie ale substancje chemiczne w reakcji egzotermicznej moga doprowdzic do samozapłonu. Poza tym z bawełny to dzisiaj produkuje się majtki a liny okrętowe z tworzyw sztucznych.
          • Gość: marynarz Re: do czytajacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.12, 13:04
            O linach okrętowych dowiedział się ode mnie. EOT
            • Gość: czytajacy do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.12, 14:12
              Ale dalej nie odpowiedziałaś na pytanie zadawane !

Co ci to dało że się dowiedziałaś o Mo Bruku ?

Co teraz zrobisz ? ( tylko nie pisz o nowej radzie )

Czy uważasz że nowa rada wyda wyrok na Mokrzyckiego ?

Przypominając Ci że wyroki wydaje Sąd a nie mieszkańcy czy nowa rada

Sąd musi mieć też dowody i opinie ekspertów aby wydać wyrok

Sąd też jest niezależny i nie będzie ulegał pod naporem Wilda czy innych ludzi, czy też nowych radnych.

Do wszczęcia postępowania sądowego ws. Mo bruka nie jest potrzebna nowa rada, ani ubieganie się o prezydenta miasta Wałbrzycha, oraz tworzenie filmów przez Wilda i umieszczanie ich w internecie, nie jest to potrzebne do wszczęcia postępowania.

Wild jak chce walczyć z Mo brukiem niech złoży wniosek do sądu, bo tu mu prezydentura nie jest do tego potrzebna, ani dostanie się do rady . Wild skoro posiada odpowiednie dokumenty, dowody i ma opinie ekspertów śmiało może złożyć wniosek do sądu w Świdnicy lub jakimś innym mieście.

Więc zanim coś napiszesz to się zastanów kilka razy

• sol.77 Re: do sol.77 23.06.12, 14:41

> Ale dalej nie odpowiedziałaś na pytanie zadawane !
                >
                > Co ci to dało że się dowiedziałaś o Mo Bruku ?
                >
                > Co teraz zrobisz ? ( tylko nie pisz o nowej radzie )

Świadomość zyskałam świadomość,wiedzę którą mogę się podzielić z innymi - za mało?

> Czy uważasz że nowa rada wyda wyrok na Mokrzyckiego ?

Mam nadzieję,że będzie wspierać nie tylko w problemie składowiska,ale również innych,a nie tylko jak obecna potakiwać Szełemejowi

> Przypominając Ci że wyroki wydaje Sąd a nie mieszkańcy czy nowa rada
                >
                > Sąd musi mieć też dowody i opinie ekspertów aby wydać wyrok
                >
                > Sąd też jest niezależny i nie będzie ulegał pod naporem Wilda czy innych ludzi,
                > czy też nowych radnych.

Ani Kruczkowski ani obecny jaśnie panujący nie zarządzili żadnych badań w momencie gdy płonęło składowisko /dlaczego?-dlaczego nie ma przy składowisku wskaźników pomiaru zanieczyszczeń powietrza,dlaczego nikomu z poprzednich ani obecnych rządzących nie zależy aby coś takiego tam zamontować skoro dochodzi do samozapłonów i podpaleń?

> Do wszczęcia postępowania sądowego ws. Mo bruka nie jest potrzebna nowa rad
                > a, ani ubieganie się o prezydenta miasta Wałbrzycha, oraz tworzenie filmów prze
                > z Wilda i umieszczanie ich w internecie, nie jest to potrzebne do wszczęcia po
                > stępowania.

Filmy są jak najbardziej wskazane ku przestrodze aby Mokrzycki innym mieszkańcom tak nie zaśmiecił życia /dosłownie i w przenośni/

> Wild jak chce walczyć z Mo brukiem niech złoży wniosek do sądu, bo tu mu pre
                > zydentura nie jest do tego potrzebna, ani dostanie się do rady
                . Wild skoro
                > posiada odpowiednie dokumenty, dowody i ma opinie ekspertów śmiało może złożyć
                > wniosek do sądu w Świdnicy lub jakimś innym mieście.

Ja nie jestem Wildem,więc to pytanie nie powinno być skierowane do mnie.

> Więc zanim coś napiszesz to się zastanów kilka razy
                >

Dobrze - a teraz Ty mi wyjaw powody dlaczego uparłeś się abym odpowiadała Tobie na pytania jak uczennica przy tablicy?
                Interes?
                Strach o stołek?
                lub inny?
                • Gość: czytajacy Re: do sol.77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.12, 15:05
                  Jak to narzucasz swoje teorie razem z Wildem, więc oczekuje merytorycznych odpowiedzi na ten temat i dowodów oraz skoro tacy jesteście mądrzy i tak wam zależy na mieście i mieszkańcach.

Wasze efekty są takie że nic się w tej sprawie nie robi tylko się umieszcza filmy o których już wiemy i My mieszkańcy Wałbrzycha już wiemy o Mo bruku.

Piszesz że Szelemej i Kruczkowski są źli i niedobrzy ok.

Ale jest Wild ten niby dobry i co on zamierza zrobić przez cale życie produkować filmy o Mo bruku ? Czy może będzie czekał aż zostanie prezydentem Wałbrzycha czy radnym i dopiero odważy się złożyć wniosek do sądu ?

Przypominam że każda osoba może złożyć wniosek do sądu i nie jest potrzebne do złożenia wniosku stanowisko prezydenta miasta czy też radnego

Skoro Wildowi przeszkadza Mo Bruk ma na to dowody że tam się źle dzieje to na co on czeka ? Czy po prostu trzyma to dla kampanii wyborczej ?

Ja też mogę złożyć wniosek do sądu ws. Mo bruka ( tylko że ja na Mo bruku się nie znam, nie mam opinii ekspertów ani dowodów takich jak ma Wild )

Jeżeli ja bym miał takie dowody jak Wild to już bym nie kręcił filmów tylko działał.

Bo ludzi już nie trzeba uświadamiać co to jest Mo Bruk , chyba że to kampania wyborcza. I Wild che pokazać jaki to on jest SuperWildos
                  • sol.77 do czytajacy 23.06.12, 15:31
                    To teraz ja pozadaję parę pytań.
                    Zarówno Kruczkowski i Szełemej doskonale wiedzieli/wiedzą o składowisku
                    - dlaczego żaden z nich nie podjął się zadania powiadomić wszystkie orany właściwe o częstych pożarach na składowisku
                    Jakiej trzeba wiedzy chemicznej aby mieć podejrzenia co do toksyn z np. palącej się gumy /opon/ a takowe są na składowisku - poziom podstawówki szkoły średniej czy magisterki?
                    Dlaczego Szełemej perfidnie łgał,ze w trakcie pożaru ze składowiska ulatnia się para wodna - to,że łgał to wiadomo bo nie ma żadnej dokumentacji, co do zrobionych wtenczas pomiarów zanieczyszczenia powietrza.
                    Dlaczego nasi rządzący ta sprawę traktują bardzo marginalnie - mając świadomość tego,że składowisko to przekreśla zupełnie pozycję Wałbrzycha jako miasta turystycznego,a równolegle inwestowane sa pieniądze w remont starej kopalni jako "atrakcji turystycznej" - czy nie są to przypadkiem intratne przedsięwzięcia za które powinien ktoś odpowiedzieć?
                    itp.itd.
                    przemyślenia pozostawiam kumatym i raz jeszcze dla jasności - mnie interesuje ideologia Wilda jako tego który stanął przeciwko Mobrukowi - natomiast nie interesują mnie jego aspiracje jako polityka.
                    • Gość: Romek Re: do czytajacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.12, 15:53
                      Szacun dla Zibrowa który jako pierwszy podjął temat Mo Bruku i nie stwarza wokół siebie atmosfery świętości i nieomylności. Zibrow zainicjował sprawę, a teraz Wild i jego przydupasy próbują coś tam ugrać. Referendum im nie wyszło, to organizują kolejne i tak będzie aż do skutku. Do usranej śmierci. Następne referendum ekologicznego oszołomstwa będzie poświęcone likwidacji ruchu samochodowego w mieście, bo to dopiero jest trucizna. Czy zdają sobie Państwo sprawę, ile syfu wdychają spacerując ulicami sam na sam ze spalinami? Mo Bruk to pikuś. Owszem, raz na jakiś czas zdarzy sie tam pożar, ale najczęściej jest to podpalenie bo chyba tak wynika ze statystyk straży. Podziwiam WaSza, który ze zmysłem detektywa depcze podpalaczowi po piętach i już kilkakrotnie omal go nie namierzył. Chodzi mi o filmy z pożarami, które są kręcone niemal tuż po podpaleniu. Gdyby WaSz wdrapał się na nasyp trzy minutki wcześniej, mielibyśmy sfilmowana postać wrednego podpalacza. A tak co? Dupa zbita.
    • Gość: sonda do Romek IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.12, 16:05
      Co nie znaczy,że chemikalia Mobrukowskie maja nas jeszcze bardziej podtruwać ..
      • Gość: Romek Re: do Romek IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.12, 16:58
        Zgadza się. Słyszałem jednak, że następuje systematyczny wywóz syfu. Gdzie? Tego nie wiem. Może do Korzennej ?
        • Gość: czytajacy Może poczytajcie kto ma jakie uprawnienia IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.12, 17:06
          Powiat wykonuje określone ustawami zadania ponadgminne w imieniu własnym i na własną odpowiedzialność w zakresie:

1) edukacji publicznej
          2) promocji i ochrony zdrowia
          3) pomocy społecznej
          4) polityki prorodzinnej
          5) wspierania osób niepełnosprawnych
          6) transportu zbiorowego i dróg publicznych
          7) kultury i ochrony dóbr kultury
          8) kultury fizycznej i turystyki
          9) geodezji, kartografii i katastru,
          10) gospodarki nieruchomościami
          11) administracji architektoniczno-budowlanej
          12) gospodarki wodnej
          13) ochrony środowiska i przyrody
          14) rolnictwa, leśnictwa i rybactwa śródlądowego
          15) porządku publicznego i bezpieczeństwa obywateli
          16) ochrony przeciwpowodziowej, przeciwpożarowej i zapobiegania innym nadzwyczajnym zagrożeniom życia i zdrowia ludzi oraz środowiska
          17) przeciwdziałania bezrobociu oraz aktywizacji lokalnego rynku pracy
          18) ochrony praw konsumenta
          19) utrzymania powiatowych obiektów i urządzeń użyteczności publicznej oraz obiektów administracyjnych
          20) obronności
          21) promocji powiatu
          22) współpracy z organizacjami pozarządowymi
          23) zapewnienie wykonywania określonych w ustawach zadań i kompetencji kierowników powiatowych służb, inspekcji i straży.

PONADTO

Do wyłącznej właściwości Rady Powiatu, która jest organem stanowiącym i kontrolnym powiatu należy:
          1) stanowienie aktów prawa miejscowego, w tym statutu powiatu,
          2) wybór i odwołanie zarządu oraz ustalanie wynagrodzenia jego przewodniczącego
          3) powoływanie i odwoływanie, na wniosek starosty, sekretarza powiatu i skarbnika powiatu, będącego głównym księgowym budżetu,
          4) stanowienie o kierunkach działania zarządu powiatu oraz rozpatrywanie sprawozdań z działalności zarządu, w tym z działalności finansowej,
          5) uchwalanie budżetu powiatu,
          6) rozpatrywanie sprawozdania z wykonania budżetu oraz podejmowanie uchwały w sprawie udzielenia lub nieudzielania absolutorium dla zarządu z tego tytułu,
          7) podejmowanie uchwał w sprawach wysokości podatków i opłat w granicach określonych ustawami,
          8) podejmowanie uchwał w sprawach majątkowych,
          a) zasad nabycia, zbycia i obciążania nieruchomości oraz ich wydzierżawiania lub wynajmowania na okres dłuższy niż trzy lata, o ile ustawy szczególne nie stanowią inaczej,
          b) emitowania obligacji oraz określenia zasad ich zbywania, nabywania i wykupu,
          c) zaciągania długoterminowych pożyczek i kredytów,
          d) ustalania maksymalnej wysokości pożyczek i kredytów krótkoterminowych zaciąganych przez zarzą oraz maksymalnej wysokości pożyczek i poręczeń udzielanych przez zarząd w roku budżetowym,
          e) zobowiązań w zakresie podejmowania inwestycji i remontów o wartości przekraczającej granicę ustaloną corocznie przez radę,
          f) tworzenia i przystępowania do związków stowarzyszeń, fundacji i spółdzielni oraz ich rozwiązywania lub występowania z nich,
          g) tworzenia i przystępowania do spółek, ich rozwiązywania i występowania z nich oraz określania zasad wnoszenia wkładów oraz obejmowania, nabywania i zbywania udziałów i akcji,
          h) współdziałania z innymi powiatami i z gminami, jeżeli związane jest to z koniecznością wydzielenia majątku,
          i) tworzenia, przekształcania i likwidacji jednostek organizacyjnych oraz wyposażania ich w majątek,
          9) podejmowanie uchwał w sprawie przyjęcia zadań z zakresu administracji rządowej oraz w sprawie powierzenia prowadzenia zadań publicznych organom administracji rządowej,
          10) określanie wysokości sumy, do której zarząd może samodzielnie zaciągać zobowiązania,
          11) podejmowanie uchwał w sprawach współpracy ze społecznościami lokalnymi innych państw oraz przystępowania do międzynarodowych zrzeszeń społeczności lokalnych,
          12) uchwalanie powiatowego programu zapobiegania przestępczości oraz ochrony bezpieczeństwa obywateli i porządku ublicznego,
          13) uchwalanie powiatowego programu przeciwdziałania bezrobociu oraz aktywizacji lokalnego rynku pracy,
          14) podejmowanie uchwał w sprawach herbu powiatu i flagi powiatu,
          15) podejmowanie uchwał w sprawie zasad udzielania stypendiów dla uczniów i studentów,
          16) podejmowanie uchwał w innych sprawach zastrzeżonych ustawami do kompetencji rady powiatu.
          17) dokonywanie oceny stanu bezpieczeństwa przeciwpożarowego i zabezpieczenia przeciwpożarowego powiatu.

NA TĄ CHWILE STAROSTWO MA TAKIE UPRAWNIENIA I POWINNO TO REALIZOWAĆ A NIE REALIZUJE a tylko zgania się wszystko na prezydenta miasta.
      • Gość: Tomek Re: do Romek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 17:18
        Zapomniałeś jeszcze napisać, że WaSz szcza jadowitym zajzajerem prosto do cieków wodnych pod mobrukiem a później filmuje tubylczą latorośl jak się tapla w tym trującym gownie.
        www.youtube.com/watch?v=o3UzgPQge8Y
        • Gość: czytajacy ktoś tu słodzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.12, 17:31
          Zobaczcie jaki to Wild dobry heheh a poznajecie głoś kamerzysty ? to zwróćcie uwagę na głos kamerzysty oraz nick,. Tak to WaSz pojechał do Stoszowic po reklamę dla Wilda, WaSz to ten sam co kręci filmy o Mo bruku tylko tam używa nicka WaSz a tu do zachwalania Wilda użył innego myślał że nikt się nie zorientuje .

Promocja Wilda i tajemniczy głos kamerzysty WaSza pod innym nickiem na you tube

www.youtube.com/watch?v=uc5INOLkNrk

Teraz można porównać głos tutaj

www.youtube.com/watch?v=uc5INOLkNrk
          • ksgzetor Re: ktoś tu słodzi 23.06.12, 17:36
            Bo to jest WeSz, nie WaSz ..............................
          • sol.77 Re: ktoś tu słodzi 23.06.12, 17:39

> Zobaczcie jaki to Wild dobry heheh a poznajecie głoś kamerzysty ? to zwróćcie u
            > wagę na głos kamerzysty oraz nick,. Tak to WaSz pojechał do Stoszowic po reklam
            > ę dla Wilda, WaSz to ten sam co kręci filmy o Mo bruku tylko tam używa nicka Wa
            > Sz a tu do zachwalania Wilda użył innego myślał że nikt się nie zorientuje .
            >
            > Promocja Wilda i tajemniczy głos kamerzysty WaSza pod innym nickiem na you tube
            >
            >
            > www.youtube.com/watch?v=uc5INOLkNrk
            >
            > Teraz można porównać głos tutaj
            >
            > www.youtube.com/watch?v=uc5INOLkNrk

Noż - teorie spiskowe poszły w ruch .........
            żałosne ....
        • Gość: fan kina Re: do Romek IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.06.12, 17:34
          Film fajny. Ciekawe było zdziwienie WaSza w chwili, gdy tatuś kąpiącej się Janki stwierdził, że nigdzie nie słyszał o toksynach i mobruku. Kurde flak, tyle filmów, akcji, blogowania i smęcenia na forum, a tu pojawia się kolo, który nic nie słyszał. Zero info o WaSu, Boa, jakimś Wildzie. Zaiste, szczęśliwy chłopina. Potem jeszcze woła do córki, żeby wyszła z wody ... Janka, chodź tu, nie słyszysz? A Janka słyszy, ale nie może wyjść, bo już nie ma nóżek lol
          • Gość: . Re: do Romek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 17:38
            Na szczęście ojciec Janki miał rozum, którgo tobie brakuje.
            • Gość: Wałbrzyszanin Re: do Romek IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.12, 21:43
              Patryk, dziękuję :)

Znowu ci nie wyszło :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka