Dodaj do ulubionych

klimatyzacja w samochodzie

25.07.12, 12:50
Proszę pomóżcie mi gdzie w Wałbrzychu można nabić klimatyzację do auta.
Obserwuj wątek
    • Gość: maly kazio Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.centertel.pl 25.07.12, 13:51
      Jedz do Swiebodzic.W Wałbrzychu skoszą cię bezlitośnie a gó... potrafią.
      • Gość: Kaska Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.12, 11:06
        a gdzie w swiebodzicach?
        • Gość: Adam Re: Do Kaska IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 12:20
          > a gdzie w swiebodzicach?<

58-160 Świebodzice, Pilsudskiego31
          dolnośląskie
          Tel.: 609165178
          Tel. : 607240412
    • Gość: Grzegorz Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.12, 10:41
      Ja korzystam od dwóch sezonów w aucie moim oraz żony z usług gościa na andersa 104 .Wjazd obok apteki w podwórko (obok był kiedyś szrot) Polecam za jakość usługi i niewygórowaną cenę.
      Mimo ,że warsztat w małym garażyku jakość wysoka a najważniejsze ,że mechanik nie oszukuje na ilości dodanego czynnika (wszystko widzisz a jeśli masz wątpliwości mechanik ci tłumaczy przebieg procesu)
      • haba.baba Re: klimatyzacja w samochodzie 26.07.12, 16:11
        Gość portalu: Grzegorz napisał(a) z usług gościa na andersa Polecam za jakość usł
        > ugi i niewygórowaną cenę.
        > Mimo ,że warsztat w małym garażyku jakość wysoka a najważniejsze ,że mechanik n
        > ie oszukuje na ilości dodanego czynnika (wszystko widzisz a jeśli masz wątpliwo
        > ści mechanik ci tłumaczy przebieg procesu)
        -Panie Grzegorzu a jaki jest koszt takiej usługi-bardzo dziękuję
        • Gość: Grzegorz Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.12, 09:43
          Witam
          koszt oscylował w okolicy 110 zł (sprawdzenie szczelności ,wyciągnięcie czynnika,dodanie oleju dodanie czynnika chłodzącego -o ile mnie pamięć nie myli to 15 g )pisemna gwarancja.
          Mechanik jeszcze poleca ozonowanie ale ja jestem zwolennikiem zwykłej chemii wpuszczanej do nawiewów w warunkach domowych cena jest dużo tańsza :-) a proces banalnie prosty i skuteczny.Żeby nie było nieprzyjemnego zapachu z nawiewów należy pamiętać aby wyłączyć klimę na parę minut przed zakończeniem jazdy (wilgoć odparuje i wysuszy się parownik i tak nie powstanie pleśń odpowiedzialna za zapaszek)Warto od razu wymienić filtr kabinowy (jeśli jest w aucie) i jest brudny ,i zabity ponieważ ogranicza wydajność klimy.
      • Gość: Kierowca Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.07.12, 23:55
        Pojechalem za forumowa namowa, wyczyscilem klime i zdacydowanie polecam. Cena naprawde dobra a jakosc uslugi na wysokim poziomie, rzeczywiscie bez naciagania itp Cos co u innych klimiarzy kosztuje 150 zl tu kosztuje 60 zl ...
    • Gość: on Re: klimatyzacja w samochodzie IP: 78.9.164.* 27.07.12, 08:34
      kolo poliobudy
      • haba.baba Re: klimatyzacja w samochodzie 27.07.12, 10:53
        faktycznie cena jest dobra,bo ja pytałam koło dworca miasto to 200 zł,jednak warto się zorientować ,ale zakład na tyle uczciwy że sprawdził i okazało się że chłodnica uszkodzona.Skorzystam z uprzejmości i proszę mi doradzić gdzie najlepiej naprawić belkę tylną w aucie.
        • Gość: Grzegorz Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.12, 11:27
          nie miałem nigdy potrzeby szukać fachowca do takiej naprawy ale przejeżdżałem kilkakrotnie przez Lubomin i tam widziałem reklamę na samochodzie stojącym obok wulkanizacji odnośnie naprawy belek (chyba chodziło o marki francuskie)To jedyna wulkanizacja w Lubominie tak więc może ktoś od nich poradzi albo da namiar na serwis

Główna 73
          58-311 Lubomin
          tel. +48695909000, +48748463224
          • haba.baba Re: klimatyzacja w samochodzie 29.07.12, 21:23
            Gość portalu: Grzegorz
            >
            > Główna 73
            > 58-311 Lubomin
            > tel. +48695909000, +48748463224

na komputerze jest też Główna 70 i podane inne telefony -zgupiałam.
            • Gość: Grzegorz Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.12, 09:31
              proszę namiar na regenerację belki
              ul.Główna 73 58-311 Lubomin‎
              74 846 32 24 kom 505 746 813
              to jest ten sam adres jak ten z wcześniejszego posta -czyli mają i wulkanizację, i regenerację belek (w opisie francuskich aut) ale może warto zadzwonić popytać
              • haba.baba Re: klimatyzacja w samochodzie 30.07.12, 10:05
                Panie Grzegorzu dziękuję bardzo już wszystko wiem,zmyliło mnie że na komputerze jest strona warsztatu podana przy Głównej 70 i są inne telefony podane.Dziękuję panu bardzo.
                • Gość: mysza Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 21:59
                  Ja też byłem na ul Andersa 104.Naprawdę profesjonalnie i bez naciągania.Kilka dni wcześniej byłem na Ogrodowej i tam mi schrzanili tylko.Musiałem jechać wszystko prostować, bo prawdopodobnie sprężarka by mi padła od ich" profesjonalnego" nabicia.
                  • Gość: zadowolony Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 23:01
                    Andersa 104, polecam zdecydowanie!!!
                    U mnie koszt 168 zł, a klimka robiona pierwszy raz od 4 lat.
                    czynnik 58 gram do uzupelnienia wiec 58 zł, (10 zł za 10 g)
                    110 zł "porzadki" w klimie.
                    Teraz chłodzi ze hej :) 8,5 st C na wylocie :))))
                    Pan bardzo sympatyczny, profesjonalny, kompetenty.
                    • sokolasty Re: klimatyzacja w samochodzie 11.08.12, 09:32
                      Niezłe przebicie, 1000 zł za kg. Czynnik w butli kosztuje ok 40 zł za kg.
                    • Gość: user Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 12:06
                      Jak tylko napić klimę to można i na Andersa.
                      Jak coś więcej to odradzam. Naprawy mechaniczne - wymiana osuszacza na przykład trzeba się udać gdzie indziej. I tu się zaczyna problem jak coś zostanie spartaczone. Trzeba zapłacić za czynnik jeszcze raz bo to nie ja, że śruba pękła na drugi dzień i wszystko poszło...
                      Klima nie działa do tej pory pomimo wydania w sumie 5 stówek jak nie lepiej.
                      Kiedyś jeździłem do Świebodzic. Tam oddawałem auto i odbierałem zrobione bez latania do jednego co ma przykręcić śrubę i drugiego co ma zalutować rurkę. To mnie nie interesowało.
                      • Gość: bolo Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.16.213.lan.EkoNet.info 13.08.12, 12:14
                        W Wałbrzychu polecam Poniatów, przy kościele w prawo kawałek pod górke i po lewej. Wczoraj byłem we wrocławiu, odgrzybianie klimy z ozonowaniem, dobicie 250g i zapłaciłem niecałe 80zł. Kupione na citeam:)
                      • Gość: Adam Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 12:14
                        TYLKO ŚWIEBODZICE. U MNIE 4 LATA TEMU WYMIENIAŁ CHŁODNICE I DO DZISIAJ KLIMATYZACJA DZIAŁA PRAWIDŁOWO.
                    • Gość: mysza Re: klimatyzacja w samochodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 14:23
                      zadowolony-chyba coś pomyliłeś.100 g czynnika 10 zł.musiał ci dołożyć 580 g.
        • Gość: gosc12345qw Re: klimatyzacja w samochodzie IP: 65.123.167.* 13.08.12, 12:30
          Tylna belka tylko w Świdnicy lub Lubominie. Lubomin już jest więc podaję Świdnicę:
          TYLNA BELKA ŚWIDNICA
          ul. Fieldorfa 5,
          58-100 Świdnica
          BIURO: tel. 74 662 60 82,
          SERWIS: tel. 694 305 656
          Ja robiłem w Świdnicy (800 za całość). Gratis dostałem wymianę paru elementów już posiadanych z przodu autka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka