29.08.12, 12:42
Witam wszystkich. Potrzebuje pomocy, kredyt hipoteczny powoli dobija naszą rodzinę, szukam wszelkich rad jak wyjść z tej sytuacji? HELP!
Obserwuj wątek
    • Gość: aga09 Re: pomoc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.08.12, 12:45
      a co się dokładnie dzieje z tym kredytem? Macie już przyznany, czy nadal czekacie?
    • Gość: gość40 Re: pomoc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.08.12, 12:48
      Sprawdź inne zobowiązania i je zredukuj lub zlikwiduj:
      > tv
      > telefony komórkowe
      > internet
      > papierosy/ tytoń
      > benzyna (może warto komunikacją miejską?)
      > ogranicz kupowanie drogich produktów
      > nie kupuj kosmetyków firmowych

Poszukaj dodatkowej pracy/ zleceń
    • Gość: prawda Re: pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.12, 12:51
      czyli jednym słowem wegetuj,bo masz kredyt :D
      • Gość: kkk Re: pomoc IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.08.12, 14:55
        cięcie wszystkich zbędnych kosztów, pozbycie się nałogów (alkohol, tytoń, kofeina, obżarstwo)
        i znalezienie nowych źródeł dochodów np.uprawa warzyw i owoców
        • Gość: ja Re: pomoc IP: *.ip.netia.com.pl 29.08.12, 15:35
          i tak przez najbliższe 30 lat???? Przecież to nie życie. Może trzeba znaleźć lepiej płatną pracę, np we wrocku albo za granicą
          • Gość: prawda Re: pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.12, 15:45
            napisz do Tuska że nie żyje się lepiej że nabycie schronienia kosztuje cię wiele wyrzeczeń
          • wladyslaw_grabski Re: pomoc 29.08.12, 17:39
            Gość portalu: ja napisał(a):

> i tak przez najbliższe 30 lat???? Przecież to nie życie. Może trzeba znaleźć le
            > piej płatną pracę, np we wrocku albo za granicą

Tylko czy to logiczne ? Przecież jest zabetonowana kredytem więc wchodzi w grę tylko dojazd do Wrocławia (bo i po co pracować daleko aby spłacać jakieś tam mieszkanie?). Dojazd zeżre połowę lub 1/3 zarobków i zabierze kilka godzin życia dodatkowo.

W dzisiejszych czasach w Polsce gdzie sytuacja zmienia się na gorsze, wiązanie się na 30 lat kredytem to wbijanie sobie noża w gardło.

Nie będę pisał co myślę o takich ludziach bo nie o tym temat. Proponuję natomiast poważne zastanowienie się czy warto się ścierać ? może lepiej rzucić to, sprzedać mieszkanie, wyjechać z rodziną za granicę i spłacić ewentualną różnicę w cenie ?
    • oskar772 Re: pomoc 03.09.12, 12:10
      Witaj, ja dzięki perlatorom oszczędzam wodę i energię którą bym zużył na podgrzanie tej zaoszczędzonej wody. Ja mam perlatory od www-water-wise.pl , towar jest OK, wszystko działa tak jak w opisie i na filmikach.
      Myślę, że to godny polecenia sposób na oszczędzanie, trzeba jakoś walczyć z ciągle rosnącymi opłatami, życzę szybkiego powrotu do płynności finansowej :)
      • Gość: lop Re: pomoc IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.09.12, 12:47
        napisz do zusu i zapytaj gdzie twoje pieniadze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka