Dodaj do ulubionych

pytanie o okna z firmy expert system

24.04.13, 19:16
Czy ktoś słyszał lub osobiście zamawiał w tej firmie okna? Reklamują się na tablicach ogłoszeniowych (zielone ulotki) w całym Wałbrzychu jako Dolnośląska Fabryka Okien i Drzwi. Proszę o informacje
Obserwuj wątek
    • marzenka741 Re: pytanie o okna z firmy expert system 10.06.13, 09:34
      Tak ja spisałam umowę na montaż okien i drzwi w kwietniu bieżącego roku,po kilkudziesięciu telefonach do firmy zamontowano mi okna po półtorej miesiąca oczekiwania.Do tej pory czekam na obróbkę okien ,montaż parapetów i drzwi.Są tak bezczelni że nie odbierają ode mnie telefonu.Zgłaszam sprawę do PIH i Rzecznika ochrony praw konsumenta.Serdecznie NIE POLECAM!!!
      • magdalenamegi Re: pytanie o okna z firmy expert system 14.06.13, 10:38
        Witam,ja podpisałam umowę w kwietniu i do teraz czekam na okna.Albo nie odbierają telefonu a jeśli juz odbiorą to wymyślają naprawdę coraz to śmieszniejsze wymówki np: uszkodzone palce monterów, wypadek samochodowy i takie tam .Tracę cierpliwość i nie wiem co teraz dalej z tym.Na policję???
        • marzenka741 Re: pytanie o okna z firmy expert system 18.06.13, 16:23
          Na początek Federacja Konsumentów w Wałbrzychu ul.Limanowskiego 11 a następnie Państwowa Inspekcja Handlowa.Zabezpieczyli się w umowie 60 dniowym terminem wykonawczym w szczególnych wypadkach,więc już nie dzwonie bo szkoda zdrowia i Pani także radzę sprawę zglosic,jak PIH i Sąd Cywilny dobierze się gburowatemu i bezczelnemu szefowi firmy do "czterech liter" to okna szybciutko Pani zamontują.Ja co prawda mam zamontowane okna po półtorej miesiącu oczekiwania i dziesiątkach telefonów a teraz oczekuję na montaż drzwi wejściowych panelowych,które podobno tydzień po zawarciu umowy już czekały na montaż....a teraz się okazuje że ich nie ma:)Pozdrawiam
          • magdalenamegi Re: pytanie o okna z firmy expert system 03.07.13, 13:57
            Zgłosiłam sprawę w dwóch miejscach,najśmieszniejsze jest to, że teraz ta firma próbuje robić z nas oszustów!!!! Jakaś masakra!!!!!!
            Nie mogę doprosić się nr umowy o kredyt ponieważ chciałabym odstąpić od niego.
            Takich oszustów w mediach trzeba ujawniać bo uczciwy człowiek sam wiele nie zdziała.
            Pani Marzeno , może mogłybyśmy się skontaktować aby szerzej omówić ten temat??
    • ma-rgaret osp o pytanie o okna z firmy expert system 21.08.13, 19:02

Dzień dobry.
      Podpisałam umowę na okna i drzwi z tą firmą, z siedzibą w Oleśnicy.
      Jestem z Jeleniej Góry wiec poszerzają pole działania i naciągania ludzi.
      Nadal czekam na realizację a mija już 1,5 m-ca.
      Nie wiem czy w ogóle się doczekam.
      Chciała bym odstąpić od umowy ale tak mnie zwodzili że minął okres wypowiedzenia.
      Proszę uważać.
      Byłam w federacji konsumentów ale wszystko to jakoś źle wygląda.
      Proszę o kontakt osoby w podobnej sytuacji może razem uda nam się coś zdziałać wobec nieuczciwych przedsiębiorców.

• gorayka Re: osp o pytanie o okna z firmy expert system 27.08.13, 22:49
        Ja mam tez problem z tą firmą, a właściwie moja mama. W sobotę 24 sierpnia podpisała umowę z nimi na drzwi. Początkowo umówiła się,że mają jej tylko zrobić wycenę, i chce zamówić tylko jedne drzwi. Przedstawiciel jednak tak nakręcił mamę, że zmówiła 4 pary drzwi w tym frontowe bo powiedział, że też nadają się do wymiany. Po podpisaniu umowy okazało się że trzeba zapłacić zaliczkę w kwocie jaką się chce. Mam dała aż 2000zł- strasznie wtopiła. Przedstawiciel powiedział,że odezwie się po niedzieli i ekipa do niej wejdzie w tygodniu. Mama jednak zadzwoniła już wczoraj ponieważ chciała zrezygnować z drzwi frontowych. Do tej pory miły pan, stał się nagle aroganckim gburem nie chcącym słuchać w ogóle mamy i zbywał ją mówiąc że oddzwonił, czego oczywiście nie robił. Boimu się że to oszuści i że nawet jak odstąpi od umowy to nie odzyska zaliczki. Co robić? Mama mieszka w Kowarach.
        • ma-rgaret Re: osp o pytanie o okna z firmy expert system 29.08.13, 18:22
          Witam
          Ma Pani prawo by w ciągu 10 dni odstąpić od umowy zawartej na odległość, proszę koniecznie zgłosić się do Federacji Konsumenckiej w Jeleniej Górze ul. Wojska Polskiego 18 ( telefon można znaleźć w internecie, jak również wzór oświadczenia odstąpienia od umowy ). Będzie to już kolejne zgłoszenie dotyczące tej firmy. Odstąpienie należy wysłać jak najszybciej listem poleconym ,priorytetem i koniecznie za potwierdzeniem odbioru. W razie problemów z odzyskaniem zaliczki czy z odstąpieniem od umowy uzyska Pani pomoc w Federacji Konsumenckiej. Proszę o informację jak się sprawa ma na maila : malgorzatak61@o2.pl
          życzę powodzenia i pozdrawiam :)
    • h62 Re: pytanie o okna z firmy expert system 29.08.13, 21:59
      Nie są żadną fabryką, chyba ,że fabryką robienia ludzi w bambuko.Nie polecam.
    • fenomenona Re: pytanie o okna z firmy expert system 17.09.13, 13:22
      Witam w klubie. U mnie okna miały być wstawione pod koniec sierpnia. Mamy 17.09 i cisza. To co słyszę przez telefon (o ile odbiorą) powoduje u mnie drgawki. Jedna z ciekawszych odpowiedzi brzmiała, że jeszcze nie ma okien, bo oni nie mają pieniędzy i czekają na kredyt. Ręce mi opadły - co to za fabryka?! W końcu pieniądze znaleźli i umówili się na poniedziałek. Po moim telefonie we wtorek dowiedziałam się, że jestem głucha, bo na pewno oni nie umawiali się na poniedziałek, bo w poniedziałki oni mają załadunek okna i nie pracują. Kolejny termin to piątek rano. Ciekawe co będzie tym razem? Ps. Pan pod telefonem jest gburowaty, niemiły i nie stroni od bluzgów. Pluję sobie w brodę, że wcześniej nie poczytałam o tej firmie.
    • anitusia9 Re: pytanie o okna z firmy expert system 13.01.14, 15:06
      witam jestem Anita i mieszkam w wałbrzychu,ta firma jest beznadziejna i nie wywiązująca się z umowy, moja babcia podpisała z nimi umowę w lipcu na montaż 3 okien do tej pory nikt się u niej nie pokazał, gdy się do nich dzwoni to nikt nie odbiera a jak już odbiorą to maja tysiące wymówek na póżniejszy termin wstawienia okien,niby okna jeszcze nie są wyprodukowane, nie ma monterów ponieważ mają urlop, i wiele wiele innych. Kredyt wzięli raty moja babcia płaci a okien dalej niema, szef jest bardzo wulgarny, obojętny , nie uczciwy, jednym słowem mówiąc to jest złodziej i oszust który naciąga ludzi a póżniej nie wywiązuje się z umowy.. sprawa trafi na policje albo i wyżej bo ile można słuchaż tych kłamst, nie można tego zostawić bez karnie.... TO JEST JEDEN WIELKI SYF I BURDEL A NIE FABRYKA OKIEN ... UWAŻAJCIE NA NICH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • h62 Re: pytanie o okna z firmy expert system 14.01.14, 23:33
        To jeszcze tych złodziei nie złapali?
        • anitusia9 Re: pytanie o okna z firmy expert system 21.01.14, 19:09
          no właśnie nie , dalej oszukują porzadnych ludzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka