Dodaj do ulubionych

WIATA PRZYSTANKOWA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:01
Puściłem "mejla" do UM,a konkretnie do Prezydenta Wałbrzycha z pytaniem o to,
kiedy postawią zdemontowaną podczas remontu chodnika wiatę(Wieniawskiego przy
Senatorskiej)Odpowiedż brzmiała cyt."wystąpiliśmy do Urzędu Wojewódzkiego o
ZEZWOLENIE NA POSTAWIENIE WIATY,BO UL.WIENIAWSKIEGO JEST DROGĄ WOJEWÓDZKĄ!!??
Swoją drogą bardzo mnie ciekawi CZY MIELI ZEZWOLENIE NA ROZEBRANIE STAREJ
WIATY??? Może ktoś coś wie na ten temat? Bo jeżeli nie mieli zezwolenia na
rozbiórkę to ZNOWU SAMOWOLA BUDOWLANA!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysztof 88 Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.01.05, 22:06
      Wieniawskiego to droga powiatowa a nie wojewódzka. Wojewódzką w Wałbrzychu jest
      ul Armii Krajowej i Wrocławska - kierunek Wrocław. Obecnie jest konflikt
      pomiędzy Starostwem a UM z racji braku porozumienia - przeciwne ugrupowania
      polityczne, hamują jakiekolwiek inicjatywy, w szczególności powiat (budowa
      podjazdu na poczcie głównej w W-chu dla niepełnosprawnych bya zwykłą
      przepychanką ponieważ starosta utrudniał uzyskanie zezwolenia)
      • Gość: aands Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.se.client2.attbi.com 09.01.05, 22:14
        Krew mnie zalewa,jak czytam,co sie w tym "moim" Walbrzychu dzieje.Powy......
        tych opatentowanych "politykow"
      • Gość: dzidek Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:24
        I teraz jestem w kropce-komu wierzyć?Krzysztof 88 napisał>Wieniawskiego to
        droga powiatowa a nie wojewódzka.Nie dowierzając własnej pamięci,sprawdziłem
        jeszcze raz odpowiedź UM Wałbrzycha -stoi jak byk - UL. WIENIAWSKIEGO JEST
        DROGĄ WOJEWÓDZKĄ!!!!!! Może ktoś wie - JAKA TO DROGA I CZYJEJ KOMPETENCJI
        PODLEGA??
        • Gość: cichutki Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.05, 10:35
          To droga wojewódzka nr 376 Wałbrzych - Szczawno Zdrój - Boguszów Gorce.
          Wystarczy małe rozeznanie w numeracji wałbrzyskich dróg i chwila w necie.
          Polecam www.dzdw.wroc.pl/.

• Gość: aands Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.se.client2.attbi.com 09.01.05, 22:12
      I to jest wlasnie cale nieszczescie ,niekompetencja we wladzach:((((( Ale
      rzadza hehehe:))
      • Gość: pas Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 10.01.05, 21:00
        Chyba nie rozumiesz pojecia kompetencji. Drogi publiczne na całym cywilizowanym
        świecie podzielone są na kategorie w zależności od znaczenia komunikacyjnego.
        Wałbrzych nie jest tu więc jakimś wybrykiem natury. Dziwactwem absolutnie
        miejscowym jest, że w tak dużym mieście funkcjonują (zgodnie z prawem i
        określonymi w nim KOMPETENCJAMI) 4 (słownie: cztery!) zarządy dróg. Stało się
        to wtedy (jesień 2002 r.), kiedy władcy miasta postarali sie, aby Wałbrzych
        przestał być tzw. powiatem grodzkim. Cała operacja nazywała się łączeniem
        powiatów i podobno przeprowadzona została wyłącznie dla dobra nas - mieszkańców
        tego grodu.
        • Gość: cichutki Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.05, 10:35
          To droga wojewódzka nr 376 Wałbrzych - Szczawno Zdrój - Boguszów Gorce.
          Wystarczy małe rozeznanie w numeracji wałbrzyskich dróg i chwila w necie.
          Polecam www.dzdw.wroc.pl/.
          • Gość: krzysztof 88 Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.01.05, 12:59
            Masz rację. Jednak to droga wojewódzka. ale to i tak nie jest w kompetencji
            gminy Wałbrzych. pozdrawiam
    • Gość: dzidek Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:39
      Połowa stycznia minęła,a wiaty jak nie było, tak nie ma.Nie ma też odpowiedzi,
      czy "władze" miały zezwolenie na rozebranie starej wiaty, czy nie??? Bo jeśli
      nie potrzebne było zezwolenie na rozebranie,to może nie potrzeba i zezwolenia
      na postawienie-czyli odtworzenie stanu pierwotnego?????????
    • Gość: dzidek Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:12
      Dziś 22 stycznia,a wiaty jak nie było tak nie ma!!!"Olano"też moje pytanie "czy
      było pozwolenie na rozbiórkę starej wiaty".Może ktoś ma jakąś wiedzę na ten
      temat???
    • Gość: dzidek Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:35
      Wiata na Wieniawskiego już jest!!!Szkoda tylko że z nowym
      rodzajem "klimatyzacji" bo bez jednej szyby-zapomnieli wstawić???
      • Gość: * Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.01.05, 19:03
        nie marudz dzidek........ciągle ci sie cos nie podoba
        zobacz co w lusterku widzisz
        • Gość: dzidek Re: WIATA PRZYSTANKOWA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:28
          Do * Ja nie marudzę!Postaw się w sytuacji ludzi stojących na ptzystanku w
          deszczu i czekających na autobus,a zrozumiesz czym jest dla nich brak wiaty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka