Dodaj do ulubionych

ERA gsm ściemnia

06.07.01, 11:40
Sprobojcie wyslac sobie smsa ze strony ery (albo np z gadugadu lub smsexpress-a
do ERY) jak kto woli. Na stronie w polu textowym do smsa podlaczana jest
automatycznie reklama o promocji Tak-Taka czy cos takiego. Textu mozna wpisac
oczywiscie mniej bo reklama troche zajmuje ale zeby bylo smiesznie to do
adresata on nie dochodzi tzn dochodzi ale sama reklama bez wpisanego texu.
czasami zdaza sie przypadek ze text dojdzie - ale przykladowo z wyslanych 10
sms-ow tylko 2 doszly cale tzn z wpisanym textem a to przeciez najwazniejsze.
cos tu nie gra chyba. mi osobiscie era podpada caly czas odkad zlikwidowali 5
sekund za darmo. caly czas cos wydziwiaja i wcale nie sa najtansza siecia. cale
szczescie ze z niej zrezygnowalem.
Obserwuj wątek
    • sivasec Re: ERA gsm ściemnia 06.07.01, 11:58
      Inna sprawa to to z smsy dochodza z opoznieniem i to duzym. Rekord u mnie to 2
      dni bo wyslalem kiedys smsa w piatek z wazna informacja a doszedl do adresata
      dopiero w poniedzialek rano - niezle nie ale pewnie kazdy to przezyl
      • Gość: Ott Re: ERA gsm ściemnia IP: *.sympatico.ca 06.07.01, 16:45
        A kiedys wysylalo sie Jana z listem i po godzinie wracal z odpowiedzia. ;o)
        • Gość: Olin Re: ERA gsm ściemnia IP: *.satkabel.com.pl 06.07.01, 17:08
          Jan byl niezawodny w przeciwienstwie do bramki Ery. :) Faktem jest jednak, ze
          najbardziej awaryjna - wlasciwie permanentnie lezakujaca jest bramka Idei. Za
          to najmniej zastrzezen chyba mozna miec do Plusa...
          • sivasec Re: ERA gsm ściemnia 07.07.01, 09:41
            No tak ale w Idei przy odrobinie cierpliwosci przynajmniej dochodzi text a nie
            jakas reklamka słada.
            • Gość: Olin Re: ERA gsm ściemnia IP: *.satkabel.com.pl 07.07.01, 11:57
              Ale powiem Ci, ze w swoim zyciu juz wielokrotnie usilowalem wyslac SMSa do Idei
              z sieci i, co byc moze jest tylko kwestia wyjatkowego pecha, udalo mi sie to
              zrobic ledwie pare razy. Ja tam swojego zdania nie zmienie - bramka Idei kuleje
              i juz. Inna rzecz, ze reklamy w Erze moga sie nie podobac... Ale jednak SMSy
              dochodza, choc z opoznieniem. Idea zas zdaje sie byc przekonana, ze skoro
              bramka internetowa jest darmowa, to oni nie ponosza odpowiedzialnosci za jej
              dzialanie.
              • sivasec Re: ERA gsm ściemnia 07.07.01, 12:26
                W taki razie polecam programy do wysylania smsow takie jak GaduGadu
                www.gadugadu.pl lub inne. Ida one niby i tak przez bramke danej sieci ale jakby
                sprawniej (zalezy od pory dnia - szczegolnie w idei)
                • Gość: Olin Bramka http://sms.gt.com.ua IP: *.satkabel.com.pl 07.07.01, 15:48
                  Niestety GG czasem nic nie jest w stanie pomoc. W kazdym razie na pewno
                  wygodniej z niego korzystac, niz za kazdym razem wchodzic na www. Ale ja
                  polecam taka oto strone: http://sms.gt.com.ua . Czasami, gdy siec jest
                  obciazona, trudno te strone otworzyc, ale jesli chodzi - chodzi rewelacyjnie!
                  SMSy na taka ERE na przyklad dochodza w okolo 15 sekund. Nie wierzycie -
                  sprawdzcie. :) Jest tylko jeden mankament - przez te bramke mozna na dany numer
                  wyslac zaledwie 2 SMSy dziennie. Ale za to dochodza w 99%. Istnieje tez
                  mozliwosc sprawdzenia, czy dany SMS dotarl.
                  • sivasec www.freesms.net 09.07.01, 09:47
                    A takie cos. Aktualnie od jakiegos chwilowo wyłączony serwis. Smsy praktycznie
                    na caly swiat i dochodza zaraz po kliknieciu "wyslij". Jak znowu uruchomia to
                    szczerze polecam.
    • Gość: Olin Re: ERA gsm ściemnia IP: *.satkabel.com.pl 09.07.01, 22:19
      Z tego, co sie nieoficjalnie mowi, Era ma ulepszyc system sciagania oplat. I
      tak oto zapewne za opoznienie w oplacie bedzie wkrotce pobierac odsetki, a
      mozna sie tez spodziewac rychlejszego blokowania telefonu... Cos takiego jest,
      zdaje sie, w IDEI. Ech, porazka. Nie to, zebym nie chcial placic, tylko ze
      place najczesciej na poczcie => moje pieniadze trafiaja do ERY z "planowym"
      opoznieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka