Dodaj do ulubionych

Panie abcd17 daj Pan już spokój,co?

22.02.05, 19:29

Daj Pan już spokój ze swoją radosną twórczością,dobrze?
Niech Pan sam zacznie myśleć,a nie wykorzystywać pomysły
internautów jako swoje.Podobno za ich wdrażanie bierze Pan
od Miasta = od Nas podatników pieniądze.Za pomysły Szanowny abcd17
się płaci.Tak jest w normalnym świecie.Podobno jest Pan wybitnym
ekspertem.Proszę się pochwalić jakie korzyści mają Wałbrzyszanki
i Wałbrzyszanie z Pana obecności w mieście.Wymierne korzyści.
Pozdrawiam.MG
Obserwuj wątek
    • Gość: HASAN_SAS Re: Panie abcd17 daj Pan już spokój,co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:18
      zbieranie pomyslow w kupe :)
      • politruk Re: Panie abcd17 daj Pan już spokój,co? 22.02.05, 20:27
        Mgnac napisał :

Daj Pan już spokój ze swoją radosną twórczością,dobrze?
        Niech Pan sam zacznie myśleć,a nie wykorzystywać pomysły
        internautów jako swoje.Podobno za ich wdrażanie bierze Pan
        od Miasta = od Nas podatników pieniądze.Za pomysły Szanowny abcd17
        się płaci.Tak jest w normalnym świecie.Podobno jest Pan wybitnym
        ekspertem.Proszę się pochwalić jakie korzyści mają Wałbrzyszanki
        i Wałbrzyszanie z Pana obecności w mieście.Wymierne korzyści.
        Pozdrawiam.MG

rzadko sie zgadzam z Panem Michałem ale tym razem święta racja,
        zapraszamy na prowincję Panie abcd17, więcej kreatywności ............

• abcd17 Re: Panie abcd17 daj Pan już spokój,co? 22.02.05, 22:15
      Co się stało, że mnie Pan tak atakuje? Przecież dobrze Pan wie, że w ocenie
      wniosków składanych pod fundusze unijne liczy się diagnoza lokalnych potrzeb =
      a więc zdanie lokalnej społeczności a nie zdanie ekspertów z zewnątrz. Jestem w
      czwartek w Wałbrzychu może byłaby wreszcie okazja wypić wspólnie kawę. Gorąca
      prośba by zechciał Pan na emaila mtertelis@remarket.pl przesłać swój
      telefon bo musiałem zmienić komputer i straciłem stare emaile.
      • ledwozipie ehh 23.02.05, 06:36
        abcd17 napisał:

> Co się stało, że mnie Pan tak atakuje? Przecież dobrze Pan wie, że w ocenie
        > wniosków składanych pod fundusze unijne liczy się diagnoza lokalnych potrzeb =
        > a więc zdanie lokalnej społeczności a nie zdanie ekspertów z zewnątrz.

Panie Macieju, niezwykle szalenie zakłada Pan hipotezę że Michał Gnacy coś
        dobrze wie, myślę że jest wręcz przeciwnie. Pan Gnacy nie ma pojęcia, a jego
        ataki na Pańską osobę są największym przykładem tej niewiedzy.
        Bardzo dobrze się dzieje że sprawami rewitalizacji i projektów unijnych zajmuje
        się ktoś z zewnątrz, ktoś kto tryska energią i potrafi czerpać z pomysłów
        społeczności. Bo właśnie na tym to polega. Nie jest sztuką wymyślić kilka
        tematów. Sztuką jest powiązać swoje pomysły z tym czego chcą mieszkańcy, napisać
        wniosek i dostać wysokie miejsce na rankingu. Patrząc na naszych urzędników,
        zarówno tej jak i poprzedniej ekipy, jestem przekonany że sami nic by nie zrobili.
        Życzę Panu Panie Macieju sukcesów i trzymam za Pana pracę kciuki.
      • Gość: Pawel Re: Panie abcd17 daj Pan już spokój,co? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.02.05, 10:05
        Jasne, ze dobrze wie. Ale jak ktos za dobrze pracuje, to trzeba mu "dowalic",
        prawda? Obrzydliwe. Za to jakie lewicowe!
      • mgnac Panie abcd17 wczoraj 08.03.miało być spotkanie... 09.03.05, 09:24
        Panie abcd17 zapowiadał Pan tu na forum,że 8 marca odbędzie
        się z Pana inicjatywy kolejne spotkanie.Ba,napisał Pan do mnie,że
        mnie zaprosi.Chyba Pan zapomniał,albo spotkanie się nie odbyło,a jeśli
        jednak się odbyło to proszę się podzielić wiedzą - co uradziliście.
        Pozdrawiam.MG
        • abcd17 Re: Panie abcd17 wczoraj 08.03.miało być spotkan 09.03.05, 09:39
          mgnac napisał:

> Panie abcd17 zapowiadał Pan tu na forum,że 8 marca odbędzie
          > się z Pana inicjatywy kolejne spotkanie.Ba,napisał Pan do mnie,że
          > mnie zaprosi.Chyba Pan zapomniał,albo spotkanie się nie odbyło,a jeśli
          > jednak się odbyło to proszę się podzielić wiedzą - co uradziliście.

Witam,
          Były planowane dwa spotkania, oba się nie odbyły. Pierwsze to zaprezentowanie
          koncepcji "Traktu Wałbrzyskiego" radnym przy okazji prezentacji połączonym
          komisjom Rady Miasta finalizowanej właśnie strategii zrównoważonego rozwoju.
          Komisje zbiorą się 15 marca i w tym dniu Jarek Chołodecki zaprezentuje w kilku
          słowach nasz pomysł na sposób realizacji w praktyce celów określonych w
          strategii i zapowiedzi wzmiankowanych w uchwalonym już Lokalnym Programie
          Rewitalizacji Miasta.
          Drugie spotkanie - ze studentami - optymalnie reprezentującymi wszystkie
          uczelnie wałbrzyskie - miało się odbyć 8.03. Ponieważ chciałbym w nim
          uczestniczyć - bo pomysł jest mi szczególnie bliski - zorganizujemy je
          prawdopodobnie pod koniec miesiąca. Niestety 15.03 nie będę w Wałbrzychu (będę
          również w górach, choć znacznie wyższych :).

Są rónież nowości w programie "Traktu". UNDP nie podjęło decyzji o objęciu
          patronatu nad budową partnerstwa pod realizację tego pomysłu. Będziemy więc
          poszukiwali innego wiarygodnego partnera (np. banku). Wstepne kontakty zostały
          już nawiązane.
    • Gość: dzidek Do mgnac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 11:06
      Michałku - nie masz innego sposobu na zaistnienie?? Spróbuj-może Ci wpadnie do
      głowy coś sensownego!Zauważyłem(z przykrością zresztą)że wyczerpał-wypalił Ci
      się zapas pomysłów i zamiast wnosić na to forum coś nowego tylko krytykujesz
      (ziejąc ogniem i obryzgując jadem) wszystkich wkoło.MICHAŁKU - MYŚLENIE
      NAPRAWDĘ NIE BOLI!!!
      • mgnac Do dzidka 23.02.05, 11:28

Dzidek po pierwsze zastanów się jakie brednie piszesz,zanim napiszesz raz
        jeszcze zastanów się,po drugie nie jestem dla Ciebie żadnym Michałkiem,po
        trzecie mógłbyś
        się przedstawić,po czwarte każdy ma prawo do krytki,Ty też,choć jej styl
        jest żenujący.Po piąte wreszcie daj sobie spokój z ocenami ludzi.
        Ja nie oceniam Pana abcd17,tylko jego sposób i efekty działania.
        Pan abcd17 jest Człowiekiem Rozumnym i jak mogłeś przeczytać chce się ze mną
        spotkać.I to mi się akurat w nim podoba.Miłego Dnia życzę.MG
        • Gość: dzidek Re: Do mgnac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 13:57
          I o to Ci Michałku chodziło! O zaistnienie!
          • Gość: JamCijest Re: Do mgnac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 14:27
            Wypraszam sobie przypisywanie wypowiedziom Pana Gnacego charakteru lewicowego.
            Czy zawsze jak ktoś wygaduje pierdoły to lewicowiec?? Kolejny raz Pan Gnacy nie
            wykazał sie należytym przygotowaniem i nie zna specyfiki pracy Pana Macieja.
            Ale tak to juz jest z Panem Gnacym że poziom znajomości tematu jest ścisle
            skorelowany z jego wzrostem. Pozdrawiam.
            • mgnac Re: Do mgnac 23.02.05, 15:27

A kto sobie wyprasza? Gdzie ta cywilna odwaga? Tak się kryć?
              WSTYD !
              A Pan Maciej pobiera stosowne wynagrodzenie z naszych kieszeni.
              A JamCijest - jego rzecznik - na pewno objaśni mi i innym ową
              specyfikę jego pracy.Pozdrawiam
              • Gość: Pazdzioch Re: Do mgnac IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.02.05, 20:26
                mgnac napisał:

> A Pan Maciej pobiera stosowne wynagrodzenie z naszych kieszeni.

A Twoi koledzy z SLD brali z mojej kieszeni stosowne wynagrodzenie i GÓWNO
                zrobili ! Afera za aferą. Ze tez ja, głupi, głosowałem zawsze na lewice.
                Zreszta teraz i tak nie ma na kogo, ale na czerwonych juz postawilem krzyżyk. I
                to nie na karcie wyborczej, bynajmniej. Nie przedstawię Ci się, bo moje
                nazwisko nic Ci nie powie :P Jestem skromnym facetem i nie potrzebuje
                rozgłosu :P Maćku T. Trzymaj sie ! :)
          • mgnac Re: Do mgnac 23.02.05, 15:30

Tobie też brak odwagi ? Kim jesteś? Przedstaw się
            Oj nie zrobisz tego...Ale w sumie czego się obawiaasz???
            • Gość: HASAN_SAS Re: Do mgnac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:53
              masz manie przedstawiania sie czy co?
              • mgnac Re: Do HASANA 23.02.05, 17:43

Mam taki zwyczaj.Przedstawiania się.Pozdr.MG
                • Gość: obrońca Re: Do HASANA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.02.05, 17:49
                  To napisz jeszcze życiorys, żebym wiedział z kim mam do czynienia......
                  • Gość: odyseusz adres. koniecznie adres IP: *.wlb.vectranet.pl 23.02.05, 19:44
                    i koniecznie podaj adres domowy bo nie wiem gdzie wysyłac kartki na święta :-)
                    • Gość: Anonim Re: adres. koniecznie adres IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.02.05, 20:29
                      Gość portalu: odyseusz napisał(a):

> i koniecznie podaj adres domowy bo nie wiem gdzie wysyłac kartki na święta :-)

Areszt śledczy, Słowackiego 10, 58-300 Wałbrzych :)

• Gość: Hochwald_869 Re: adres. koniecznie adres IP: 217.30.143.* 23.02.05, 20:34
                      heheh... TAK! nasze małe lokalne piekiełko!

swojsko się czyta takie mądre dysputy, gdzie poza znikomą warstwą merytoryczną
                      pełno arogancji i uszczypliwości personalnych...
                      i mysle ze wlasnie dlatego walbrzych znalazl sie wlasnie tam gdzie sie znalazl -
                      wszyscy tryskaja lokalnym patrioryzmem i checia poprawy wizerunku/kondycji
                      miasta ale tak naprawde czekaja by wyskoczyc z kims na "pyskowke" i maja
                      gleboko gdzies meritum tematu.

ja rowniez uwazam, ze bez wizji kogos z zewnatrz to miasto po prostu
                      zdechnie... a my zapieniaczymy sie szczekajac na siebie na forum.

/// Do mgnac:
                      mozesz podac konkretne zarzuty co Ci się nie podoba w działalnosci abcd17?
                      jasne ze za pomysly sie placi ale... co nam tu po pomyslach nawet najlepszych
                      jesli nie ma u nas komu tego realizowac? a nikt nie bedzie tego robil dla idei
                      chocby nie wiem jak oczarowal go walbrzych - zreszta to miasto przezylo juz
                      tyle afer i przekretow ze kolejna wpadka z programem rewitki nikogo juz nie
                      poruszy...
                      Ale właśnie w tym rzecz by za takie przedsiewziecia nie tylko bulic ale
                      jednoczesnie umiec je ewaluowac!

/// Do abcd17:
                      - mozesz napisac w jaki sposob poczynania nad LPR są weryfikowane i oceniane,
                      jak kontrolowana jest (np. z poziomu wladz w-cha, a moze innych instytucji?)
                      Twoja praca bedaca na etapie projektu, jeszcze przed podjęciem konkretnych
                      zmian w infrastrukturze miasta?
                      Zebranie pomysłow to jedna rzecz - ale gdybym wzorem San Francisco zaproponowal
                      kolej linowa ze srodmiescia na Chelmiec, to czy taki absurdalny pomysl mialby
                      szanse znalezc sie w LPR?
                      Chodzi mi wlasnie o to kto ocenia zasadnosc tych pomyslow i realne mozliwosci
                      ich wdrozenia - idzie o to by nie tworzyc bańki mydlanej bez szans na
                      powodzenie a ogromnie kosztownej.
                      • Gość: E.N.Y. Re: adres. koniecznie adres IP: *.nyc.rr.com 24.02.05, 01:45
                        Panie mgnac.W normalnym swiecie jest tak ,ze to spoleczenstwo wlasnie decyduje
                        wypowiada sie na tematy dot. swojego miasta wsi czy kraju .To nazywa sie
                        demokracja o to przeciez niektorzy walczyli. Oprocz tego jest ktos lub jakas
                        grupa ktora te pomysly rady ispostrzezenia spolecznosci koryguje ,wdraza w
                        zycie. Za to bierze pieniadze i to jest drogi panie wlasnie normalne . Panu sie
                        pomylily epoki.Proponuje aby pan mgnac swoj potencjal intelekualny spozytkowal
                        w lepszej sprawie niz tylko sianie zawisci(nasza gl. cecha).Parafrazujac
                        slynne powiedzenie amerykanskiego prezydenta JFK -dedykuje panu - nnie pytaj co
                        miasto moze zrobic dla ciebie ,ale co ty mozesz zrobic dla miasta.I tym
                        optymistycznym akcentem koncze na dzisiaj.
                      • mgnac Odpowiadając Hochwaldowi i innym 24.02.05, 09:28
                        Jestem z tej epoki.Cenię sobie uczciwość,rzetelność
                        i efekty z realizowanych przedsięwzięć.
                        Nie uważam ,że Wałbrzych zdechnie bez wizji kogoś
                        z zewnątrz.Za często samych siebie uznajemy za ludzi,którzy
                        nic nie mogą.Tu w Wałbrzychu są kadry,tyle,że decydenci
                        nie umieją (nie chcą ) ich wykorzystać.
                        W wielu dziedzinach wykorzystuje się ludzi z zewnątrz,tymczasem
                        wykształceni Wałbrzyszanie "uciekają" stąd.
                        Niechże to będzie kooperacja ekspertów z zewnątrz mających
                        inne spojrzenie i ekspertów miejscowych.
                        A nie analiza jednego eksperta.Czy ktoś zapytał fachowców
                        z Wałbrzycha,czy mogą nawet za darmo pracować przy projekcie
                        takim,czy owym.
                        W działalności abcd17 nie podoba mi się to,że Pan ten czyni takowe
                        działania nie tylko w Wałbrzychu,ale i w innych miejscach kraju.
                        Nie skupia się na naszym mieście tylko.Projektuje wiele,ale nie wiem
                        czy skutecznie.Nie podoba mi się,że w taki sposób czerpie wiedzę
                        i pobiera za to wynagrodzenie.Niech zorganizuje spotkanie,przedstawi
                        się lokalnej społeczności,niech zaprosi ekspertów ,w tym również
                        uczestników forum.
                        Nie chcę żyć w mieście którego przyszłość projektuje wąska grupa.Słowa JFK znam
                        dobrze.Dedykuję je Wszystkim.Sobie również.
                        Z Panem abcd17 umówiłem się na spotkanie.Będę go namawiał
                        do publicznego przedstawienia swoich dotychczasowych działań
                        w ramach LPR.Pozdrawiam.MG
                        • Gość: JamCijest Re: Wolne żarty Pana Gnacego!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:53
                          Niechże to będzie kooperacja ekspertów z zewnątrz mających
                          > inne spojrzenie i ekspertów miejscowych.
                          > A nie analiza jednego eksperta.Czy ktoś zapytał fachowców
                          > z Wałbrzycha,czy mogą nawet za darmo pracować przy projekcie
                          > takim,czy owym.
                          Drogi kolego pisząc o ekspertach miejscowych bardzo proszę o podanie nazwisk
                          bo chyba nie chodzi koledze o głównego eksperta od funduszy strukturalnych
                          Starostwa Powiatowego?? A może? Pozdrawiam.
                        • abcd17 Re: Odpowiadając Hochwaldowi i innym 25.02.05, 15:16
                          mgnac napisał:

> Jestem z tej epoki.Cenię sobie uczciwość,rzetelność
                          > i efekty z realizowanych przedsięwzięć.
                          > Nie uważam ,że Wałbrzych zdechnie bez wizji kogoś
                          > z zewnątrz.Za często samych siebie uznajemy za ludzi,którzy
                          > nic nie mogą.Tu w Wałbrzychu są kadry,tyle,że decydenci
                          > nie umieją (nie chcą ) ich wykorzystać.

Nie umieją, zgadzam się. To charakterystyczne dla większości miast w Polsce.
                          Proszę więc o nazwiska, telefony, doświadczenie, co zrobili. Chętnie pomogę ich
                          dołączyć ich do zespołu który tworzymy pod kontynuację prac nad rewitalizacją.

> W wielu dziedzinach wykorzystuje się ludzi z zewnątrz,tymczasem
                          > wykształceni Wałbrzyszanie "uciekają" stąd.
                          > Niechże to będzie kooperacja ekspertów z zewnątrz mających
                          > inne spojrzenie i ekspertów miejscowych.
                          > A nie analiza jednego eksperta.

Myli się Pan sądząc że pracowałem nad LPR samodzielnie. Pracował nad nim sztab
                          ludzi, zarówno po mojej stronie (Remarketu), jak i po stronie Miasta czy też
                          jego mieszkańców (organizacje pozarządowe, pojedyncze osoby itp.). Proszę więc
                          nie twierdzić że to ja zbieram pomysły i sprzedaję je jako swoje bo to jest
                          kłamstwo.

> Czy ktoś zapytał fachowców
                          > z Wałbrzycha,czy mogą nawet za darmo pracować przy projekcie
                          > takim,czy owym.

Szykujemy projekt tworzenia subregionalnego programu rewitalizacji, czas
                          trwania - 2 lata, w którym chcemy współpracować z ok. 20 studentami bądź
                          absolwentami wałbrzyskich uczelni. Chcemy również zorganizować środowisko
                          studenckie tak aby pozyskiwało środki finansowe z unii i samo (bądź przy naszym
                          wsparciu) realizowało swoje projekty inwestycyjne i społeczne.

> W działalności abcd17 nie podoba mi się to,że Pan ten czyni takowe
                          > działania nie tylko w Wałbrzychu,ale i w innych miejscach kraju.
                          > Nie skupia się na naszym mieście tylko.Projektuje wiele,ale nie wiem
                          > czy skutecznie.
                          > Nie podoba mi się,że w taki sposób czerpie wiedzę
                          > i pobiera za to wynagrodzenie.

Przyjmijmy że nie napisał Pan tego fragmentu. Zewnętrzne doświadczenia to
                          właśnie to co ceni się w niezależnych doradcach. Trudno również żeby pracowali
                          za darmo. Ja mam rodzinę i ktoś musi zarobić na jej utrzymanie. Jeśli Pan
                          wytłumaczy mojemu 5-latkowi, że jego tata może pracować dla Wałbrzycha za
                          darmo - zrobię to :).

> Niech zorganizuje spotkanie,przedstawi
                          > się lokalnej społeczności,niech zaprosi ekspertów ,w tym również
                          > uczestników forum.

Przedstawiałem się na wielu spotkaniach organizowanych dla mieszkańców
                          Wałbrzycha. Zaproszenia były w internecie na stronie miasta.

> Nie chcę żyć w mieście którego przyszłość projektuje wąska grupa.Słowa JFK
                          znam
                          >
                          > dobrze.Dedykuję je Wszystkim.Sobie również.
                          > Z Panem abcd17 umówiłem się na spotkanie.Będę go namawiał
                          > do publicznego przedstawienia swoich dotychczasowych działań
                          > w ramach LPR.

Z miłą chęcią to zrobię. Może być problem z czasem bo dużo działamy na rzecz
                          realizacji idei wypracowanych w LPRze.

Z chęcią poznałbym to co Pan zrobił dla miasta w imię jego ożywienia. Może
                          będzie wkrótce okazja, na 8 marca, zaproszenie wkrótce Pan dostanie.
                • Gość: HASAN_SAS Re: Do HASANA IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 07:59
                  mysle, ze niektorym osoba latwiej wyrazac poglady pod pseudonimem i nie widze w
                  tym nic zlego (mysle ze posrednio po to jest to forum)
    • Gość: dorota Re: Panie abcd17 daj Pan już spokój,co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:47
      Nie rozumiem co złego widzisz w pytaniu internautów o ich własne miasto i co
      chcieliby tu mieć. Jest to forma zbierania danych; jak niby ma się czegos
      dowiedziec nie pytając o to ludzi - mieszkańców. To dobrze że pyta bo moze
      przynajmniej nie zostanie zrobione w W-chu cos co byłoby tu nie potrzebne.
      • Gość: E.N.Y Re: Panie abcd17 daj Pan już spokój,co? IP: *.nyc.rr.com 26.02.05, 03:00
        Chce opdowiedziec mgnacy.Gdzie lezy problem ,zeby ktos z zewnatrz nie mogl
        pracowac nad "odnowa" naszego miasta. Jesli jest niekompetentny to przeciez
        niebawem to wyjdzie na jaw. Zycie samo zweryfikuje jego(abcd17)poczynania .Ale
        jesli potrafi cos ruszyc cos zdzialac to chyba nie ma sensu mu utrudniac. Widac
        nie ma w Walbrzychu chetnych do dzialania ,a jesli sa to niech cos robia a nie
        biadola. A jesli chodzi o pieniadze ktore za to pobiera? No coz nie kazdy jest
        Rockefellerem,zeby pracowac charytatywnie. Zyjemy w demokracji. Mozna go
        pozniej rozliczyc z jego poczynan. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka