Gość: HASAN_SAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 21:27 www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=917 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joanna A. Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.02.05, 09:37 Krytykowaliśmy Lewice za ciągłe podnoszenie podatków ale jak widać to nie zależy od opcji politycznej to domena władzy PO idzie pod sztandarem obniżenia podatków na dole panowie prezydenci mają własną politykę... przecież kasa pusta tylko, że zwiększanie obciążeń tej kasy nie zapełni uczmy się na błędach, nawet na błędach Lewicy Odpowiedz Link Zgłoś
don8 Re: LIST PROTESTACYJNY 04.03.05, 23:35 Paru facetów nawciska wam kitu, i zaraz jazda na Ratusz. Jeśli chłopcy coś tam mają za pzaurami, to akurat nie to. Ten podatek wymyslili w Warszwie. Jest ustawa, więc niech samorząd przedsiębiorcom dopieprzy. Takie jest prawo. Jak się chłopcy w Ratuszu z tego nie wykręcą, to im trzeba dokopać, ale na razie nie ma co dorabiać do tego głupiej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:31 Nie mogą handlowców "wykończyć" markety i inne "super", to trzeba spróbować podatkami!Ile taki sklepikarz może rzucić na "cele społeczne","miasta",czy jak to tam teraz nazywają? Supermarketu i tak nie przebije!!Więc trzeba zniszczyć drobny handel! Pamiętam takie stare powiedzenie "CHŁOP MA SIEDEM SKÓR ,SZEŚĆ MOŻNA Z NIEGO ZEDRZEĆ , PRZEŻYJE , BYLE SIÓDMEJ NIE RUSZAĆ" Tymczasem,"nasze władze"zdaje się zapomniały o tym i drą już nie skórę ale żywe mięso!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:21 Ciekawa jestem na co ta kasa ma być przeznaczona z tych podatków ? najpierw niech nauczą się rządzić tym co mają bo jeszcze nic dobrego nie zrobili a juz im mało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.05, 14:09 Z całym szacunkie ''Magda''--ale zanim wydasz osąd najpierw pomyśl......zapominasz, że \Wałbrzych jest zadłużony w sposób niesamowity i właśnie tym władzom udaje sie powili doprowadszić do tego żeby ten biedny (bogaty) Wałbrzych wydobyć z zadłużenia. Łatwo powiedziec złodziej lub leń, bo nic nie zrobił, ale z udowosdnieniem to juz trudniej........ Też mogę napisać,że jesteś wstrętna.....ale nie chcę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:32 Moj przedmówca z jakiś powodów nawet się nie podpisał-zabrakło odwagi ale nie zabrakło tej odwagi, zeby mi nawrzucać. Ja nie pisałam, że ktoś jest złodziejem (uderz w stół to nożyce się odezwą) Jeżeli tak wychodzimy z długów, to poczekajmy jeszcze z tą pewnością do końca kadencji. Narazie to mamy nowy kredyt na jakieś 38 mil. oraz inwestycje nikomu nie potrzebne w postaci basenu za które mieszkańcy bedą płacić jeszce w oficjalnej wersji przez 15 lat !!! Drogi przedmówco, chyba jednak jesteś odosobniony w swoich poglądach nie wiem skąd czerpiesz swój optymiszm, bo wszystko wygląda na to, że z dobrze wynagradzanej pracy w urzędzie miejskim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.05, 18:07 Gość portalu: Magda napisał(a): > Moj przedmówca z jakiś powodów nawet się nie podpisał-zabrakło odwagi ale nie > zabrakło tej odwagi, zeby mi nawrzucać. Możesz i podać jaka jest różnica pomiedzy nickiem ''Magda'' a "*", chyba tylko taka,że Twój sugeruje płeć więc nie gadaj głupot,że komuś brak odwagi, może podasz swój nr telefonu to wtedzy zadzwonie do Ciebie i podyskutujemy o braku odwagi........ >>Narazie to mamy nowy kredyt na jakieś 38 mil. oraz inwestycje nikomu > nie potrzebne w postaci basenu za które mieszkańcy bedą płacić jeszce w > oficjalnej wersji przez 15 lat !!! Pokaż mi gmine w naszym kraju, albo w Unii, która nie zaciąga kredytów....... Basen jest potrzebny mieszkancom Wałbrzych, widziałaś w Polsce miasto, ponad 100 tys., które nie ma ośrodka rekraacyjnego z basenem? Nie chce być prowincją dolnegośląska.... chyba lepszy kredyt na bydowę takiego ośrodka, niż na remont kamienic, on ekonomicznie napewno mniej kosztuje(jakiś tam zwrot za odpłatność z jego korzystania będzie)..... Poza tym jest to chyba dobra prognoza dla Wałbrzycha, ponieważ od dawna gmina nie zaciągała kredytów inwestycyjnych, co świadczy,że kondycja Wałbrzycha jest coraz lepsza(można dyskutować czy basen jest najlepszym pomysłem)..... > Drogi przedmówco, chyba jednak jesteś odosobniony w swoich poglądach nie wiem > skąd czerpiesz swój optymiszm Patrząc na wpisy to moja droga adswersarko nie jestem odosobnionym.......poz\drawiam i do zobaczenia na basenku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.05, 13:58 Jeżeli uważasz że w urzędzie miejskim zarabia sie tzw kokosy to jesteś w błędzie. Mozesz sprawdzić to sama i sie ich popytać.... Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: LIST PROTESTACYJNY 26.02.05, 09:47 Gość portalu: * napisał(a): > właśnie tym władzom udaje sie powili doprowadszić do tego żeby ten biedny > (bogaty) Wałbrzych wydobyć z zadłużenia. Nie wiem czy zaciągnięcie pięciu nowych kredytów (bo tyle ekipa Kruczkowskiego od początku swojego panowania wzięła) jest wyprowadzaniem miasta z zadłużenia. NO ale co tam. Lud domaga się igrzysk, Ludwiczuk hali swojego imienia więc podwijamy rękawy i stawiamy kompleks na Ratuszowej. Po co reperować i odśnieżać drogi?? Po co zapalać lampy na ulicach??? Likwidujmy szkoły i spełniajmy swoje najskrytsze marzenia. Ma być hala, będzie hala. Do tego obejmijmy połowę kamienic w mieście zakazem sprzedaży, zróbmy z nich Stały Zasób Mieszkaniowy Gminy, a uda się utrzymać MZB. W końcu rodzina musi gdzieś pracować. Po nas choćby potop. Ps. Mieliście swoje pięć minut, zawiedliście mieszkańców, Wasz czas już minął i nawet Pan Tertelis Was nie uratuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.02.05, 17:43 Co zlego jest w budowaniu hali? Co zlego jest w likwidowaniu rozpadajacych sie szkol, do ktorych juz od kilku lat i tak rodzice nie chca zapisywac dzieci? A "po nas chocby poptop" to raczej poprzednie wladze, prawda? Socjotechnika opanowana niezle. Szczegolnie fragmenty "Ps. Mieliście swoje pięć minut, zawiedliście mieszkańców, Wasz czas już minął i..." "Drogi przedmówco, chyba jednak jesteś odosobniony w swoich poglądach" to klasyczna manipulacja a la Lepper, Miller (i wielu znakomitych poprzednikow). Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: LIST PROTESTACYJNY 26.02.05, 20:48 Gość portalu: Pawel napisał(a): > Co zlego jest w budowaniu hali? Absolutnie w hali nie jest nic złego, pod warunkiem że inwestycja jest przemyślana. Osobiście uważam że Wałbrzych potrzebuje nowej Hali, ale nie takim kosztem. Jakbyś nie był tak Drogi Pawle zapatrzony w Prezydenta i jego świtę, to byś zobaczył ze inwestycja na Ratuszowej to totalna pomyłka, ponieważ: 1. Ratuszowa ma być budowana na podstawie ustawy o partnerstwie publiczno prywatnym, ustawy której jeszcze nie ma i nie wiadomo jaki będzie miała ostateczny kształt. 2. Wałbrzycha nie stać na wydatek rzędu 5 mln rocznie 3. Lokalizacja fatalna. Powiedz mi komu z piaskowej, czy podzamcza będzie się chciało jeździć na basen na Biały Kamień?? No chyba żeby to był Aquapark, ale niestety nie będzie. >Co zlego jest w likwidowaniu rozpadajacych sie > szkol, do ktorych juz od kilku lat i tak rodzice nie chca zapisywac dzieci? Dziwne jest że ci sami rodzice protestują przeciwko zamknięciu. > A "po nas chocby poptop" to raczej poprzednie wladze, prawda? Nie tylko poprzednie Drogi Kolego, ale te również. Tamte miały swoją obwodnice te chcą mieć Ratuszową. Zadłużając miasto na taką skalę Kruczkowski nie myśli o przyszłości. Jego pięć kredytów w ciągu dwóch lat mówi za siebie, Ponadto spłacając ratę za halę i basen nie będzie miasta stać na żadne bieżące remonty np. dróg, czy też oświetlenie ulic. Dziwne że nie zapytałeś co złego widzę w gaszeniu latarni i nie reperowaniu dróg. > Socjotechnika opanowana niezle. Szczegolnie fragmenty Nie ma tu socjotechniki. Wypowiadam się na tym forum od kilku lat. Krytykowałem Kuźniara, krytykowałem Rosiaka, Śpiewaka i innych. Niestety Rumuński Książe wiele się od nich nie różni. A szkoda, bo zapowiadał się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: LIST PROTESTACYJNY 26.02.05, 20:56 ledwozipie napisał: > 1. Ratuszowa ma być budowana na podstawie ustawy o partnerstwie publiczno > prywatnym, ustawy której jeszcze nie ma i nie wiadomo jaki będzie miała > ostateczny kształt. Aby realizować takie inwestycje ustawa o PPP nie jest niezbędna, podobnie jak ustawy o rewitalizacji żeby rewitalizować miasto. Przydałyby się, fakt, ale bez nich też da się żyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.05, 08:51 "Jakbyś nie był tak Drogi Pawle zapatrzony w Prezydenta i jego świtę" - o wlasnie, kolejna manipulacja! Nie mam ochoty z taka opinia dyskutowac. "Dziwne jest że ci sami rodzice protestują przeciwko zamknięciu." - oczywiscie, ze nie ci sami, ci ktorzy wyslali dzieci do innych szkol nie protestuja. Ludzie sie boja zmian, wiec nic dziwnego, ze jest grupa rodzicow, ktora protestuje. Gaszenie latarni i reperowanie drog oczywiscie nie jest dobre, dlatego o to nie pytalem. Z drugiej strony to nie ma cudow - jesli chcemy w cos inwestowac, to powinnismy na czyms oszczedzac. A jesli nie bedziemy inwestowac (inna sprawa czy rzeczywiscie hala jest najlepsza inwestycja, ale o tym juz jest szerzej w innym watku), to nigdy nie bedzie lepiej. A co do socjotechniki, to oczywiscie, ze byla (moze nieswiadomie ale byla). Dosc typowy chwyt, polegajacy na sprawieniu wrazenia, ze wypowiadamy sie w imieniu tzw. ogolu, czyli zdania typu "wszyscy rozsadni mysla tak jak ja" (to byly te cytowane przeze mnie powyzej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof 88 Czyżby pracownik starostwa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:02 a wiesz dlaczego trzeba brac tyle kredytów?? bo to sa pozostałości po powiecie grodzkim, który posiadając więkze dochody brał je również. Aha ledwozipie w Wałvbrzychu jest instytucja, która wydaje opinie na temat każdego wziętego kredytu tz. gmina nie może iśc do banku - jeżeli nie posiada odpowiedniego pisma z Regionalnej Izby Obrachunkowej. Jakby ona wydała pismo negatywne to kredytu nie ma. z ustawy o finansach publicznych gmina może zaciągać kredty do 15% swoich dochodów, deficyt nie może przekraczać 60% więc łaskawie nie wypowiadaj sie o czyms o czym nie masz ZIELONEGO pojęcia. POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Kruczkowski do parlamentu !!!! 27.02.05, 00:50 Skoro Ty jesteś taka mądralą, a ja nie mam ZIELONEGO pojęcia, to może mi wyjaśnisz dlaczego PKO odmówiło gminie kolejnego kredytu, w związku z czym gmina musiała szukać nowego banku? Na nieszczęście znalazła. Powiedz mi też jaka jest prywatna opinia Kruczkowskiego i Hadasia na temat Ludwiczukowego pomysłu kompleksu przy Ratuszowej. W ratuszy tajemnica poliszynela jest to co Ci Panowie myślą. Powiedz mi tez kolego sympatyczny czy wiesz ile miesiąc w miesiąc płacimy za kredyty Kruczkowskiego?. Gmina wisi na krawędzi deficytu i to jest fakt. Dlatego m.in. podatki, oszczędności w oświetleniu, oszczędności w odśnieżaniu. Ratusz przestał nawet prenumerować gazety <lol>. Z utęsknieniem czekam chwili kiedy Pan Bartolik, Pan Ludwiczuk, Pani Pankanin i Pan Kruczkowski w nagrodę za zasługi dla miasta wybrani zostaną przez obywateli do parlamentu. Z radością pomacham im na drogę. ps. Jakbyś uważniej czytał forum drogi Krzysiu to byś wiedział że nie jestem pracownikiem starostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof 88 Re: Kruczkowski do parlamentu !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:16 Jutro dam Ci odpowiedzić jak stoi gmina z kredytami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof88 Re: Kruczkowski do parlamentu !!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.05, 14:02 nie przekraczaja 15% dochodów, a deficyt wynosi ok 40%. Czyli do progu troche jeszcze brakuje. ale nie jest to odosobniny przypadek. Każda z gmin prowadzi polityke inwestycyjna i ona jest liczona do tego deficytu. nie ma gminy która by ten próg miała 0 lub 10%. każda ma od 20 do 50 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Czyżby pracownik starostwa??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.05, 23:08 " jeżeli nie posiada odpowiedniego pisma z Regionalnej Izby Obrachunkowej. Jakby ona wydała pismo negatywne to kredytu nie ma. z ustawy o finansach publicznych gmina może zaciągać kredty do 15% swoich dochodów, deficyt nie może przekraczać 60% więc łaskawie nie wypowiadaj sie o czyms o czym nie masz ZIELONEGO pojęcia. POZDR." to odpowiedz mi jakim sposobem Gmina Żarów (z naszego byłego woj. była zadłużona na 90%!!!!!!!!?????? gdzie było RIO i kto jej dał kredyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof 88 Re: Czyżby pracownik starostwa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:36 zapomniałeś że były to kredyty długoterminowe ażarów miał komisarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof 88 do marcinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:42 ale za to gmina miała pierwsze miejsce w Polsce pod wzgledem rozwoju inwestycyjnego itp. a deficyt mógł powstać w trakcie roku budżetowego. budżet jest zmienny czyli jak zaczynamy rok budżetowy z deficytem 50% to dlaczego nie może on pod koniec roku wynosić 90%. zaszły nieprzewidziane okoliczności i koniec. wystarczy ze wycofa sie inwestor strategiczy,k tóry pokrywal czesc wydatkow - gmina przyparta do muru musiala splacic zobowiazania i tak sie zaczelo. a propo Zarów teraz stoi w miare ale gorzej jest w miedzylesiu gdzie gmina poreczyla kredyt ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.05, 11:41 to jest to podpisuję się dwoma "ręcami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.isp.tvkg.net 05.03.05, 01:17 Gdyby Kruczkowski nie brał kredytów, nie miałby za co rządzić, bo jego poprzednicy puścili ratusz w skarpetkach. Człowieku, czy ty nie czytasz gazet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof 88 Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:55 Najpierw niech ludzie płaca uczciwie podatki bo takie "wałki kręca" że głowa boli. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: LIST PROTESTACYJNY 26.02.05, 18:34 Co Forum Polskie zrobiło/robi dla wsparcia rozwoju przedsiębiorczości w Wałbrzychu - poza tym protestem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moderator Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:23 Jedyne co slyszalem o Forum Polskim to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=168&w=15935188&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof88 Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:50 A w sumie to pierwszy raz słysze o takiej organizacji. Czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć o co dokładniej chodzi, bo z listu nie dowiedziałem sie dlaczego on w ogóle powstał. Jest tylko to, że sa oburzeni....(???????) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 07:23 Znalazlem ich strone w necie www.forumpolskie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 10:25 Do Krzysztof88 Drogi kolego "wałki to Ty możesz kręcić" jak nie wiesz o co chodzi to się nie wypowiadaj ! To co wypisyjesz wskazuje ze jesteś głupszy niż ustawa przewiduje !!! Nie będe nawet z Toba polemizował bo to że się nauczyłeś pisać i czytać nie ma nic wspólnego z tym zę potrafisz myśleć ! Życze Ci żebyś kiedyś założył własną firmę i "kręcił wałki" może to troche Ci oleju do głowy naleje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof 88 Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:18 Podać przykłady?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Waldka Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:27 no może troche przecholowałem - wiadomo że nie mówie o małych podmiotach bo one sa może najbardziej pokrzywdzone przez ustawodastwo (wprowdzenie mikroprzedsiębiorcy wcale nie poprawiło ich sytuacji). Problem jest taki o jakich przedsiebiorcach mówimy. ci wielcy maja taki kapitał, że stac ich na funkcjonowanie przy stratach - natomiast małe firmy po dwumiesięczym generowniu strat są na skraju bankructwa. Dlatego tworzy sie błędne koło. znam przedsiebiorców, którzy nie tyle co łamia a naginaja prawo. I tu jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
abcd17 Re: LIST PROTESTACYJNY??? 27.02.05, 11:41 Gość portalu: HASAN_SAS napisał(a): > Znalazlem ich strone w necie www.forumpolskie.pl Przewodniczący oddziału prowadzi ciekawy portal gospodarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:23 BARTOLIK MUSI ODEJŚĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:30 a TP S.A. musi upaść!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:39 Władza ma ręce jak grabie i potrafi nimi pracować tylko w jedną strone - swoją !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Płacą jak za swoje IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.05, 09:30 www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=953 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HASAN_SAS Spotkanie p.n.: Stop dla podatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:04 www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=955 Odpowiedz Link Zgłoś