Dodaj do ulubionych

LIST PROTESTACYJNY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 21:27
www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=917
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna A. Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.02.05, 09:37
      Krytykowaliśmy Lewice za ciągłe podnoszenie podatków ale jak widać to nie
      zależy od opcji politycznej to domena władzy
      PO idzie pod sztandarem obniżenia podatków
      na dole panowie prezydenci mają własną politykę... przecież kasa pusta
      tylko, że zwiększanie obciążeń tej kasy nie zapełni
      uczmy się na błędach, nawet na błędach Lewicy
      • don8 Re: LIST PROTESTACYJNY 04.03.05, 23:35

Paru facetów nawciska wam kitu, i zaraz jazda na Ratusz. Jeśli chłopcy coś tam
        mają za pzaurami, to akurat nie to. Ten podatek wymyslili w Warszwie. Jest
        ustawa, więc niech samorząd przedsiębiorcom dopieprzy. Takie jest prawo. Jak
        się chłopcy w Ratuszu z tego nie wykręcą, to im trzeba dokopać, ale na razie
        nie ma co dorabiać do tego głupiej ideologii.
    • Gość: dzidek Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:31
      Nie mogą handlowców "wykończyć" markety i inne "super", to trzeba spróbować
      podatkami!Ile taki sklepikarz może rzucić na "cele społeczne","miasta",czy jak
      to tam teraz nazywają? Supermarketu i tak nie przebije!!Więc trzeba zniszczyć
      drobny handel! Pamiętam takie stare powiedzenie "CHŁOP MA SIEDEM SKÓR ,SZEŚĆ
      MOŻNA Z NIEGO ZEDRZEĆ , PRZEŻYJE , BYLE SIÓDMEJ NIE RUSZAĆ" Tymczasem,"nasze
      władze"zdaje się zapomniały o tym i drą już nie skórę ale żywe mięso!!!!
      • Gość: Magda Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:21
        Ciekawa jestem na co ta kasa ma być przeznaczona z tych podatków ? najpierw
        niech nauczą się rządzić tym co mają bo jeszcze nic dobrego nie zrobili a juz
        im mało !!!
        • Gość: * Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.05, 14:09
          Z całym szacunkie ''Magda''--ale zanim wydasz osąd najpierw
          pomyśl......zapominasz, że \Wałbrzych jest zadłużony w sposób niesamowity i
          właśnie tym władzom udaje sie powili doprowadszić do tego żeby ten biedny
          (bogaty) Wałbrzych wydobyć z zadłużenia. Łatwo powiedziec złodziej lub leń, bo
          nic nie zrobił, ale z udowosdnieniem to juz trudniej........
          Też mogę napisać,że jesteś wstrętna.....ale nie chcę
          • Gość: Magda Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:32
            Moj przedmówca z jakiś powodów nawet się nie podpisał-zabrakło odwagi ale nie
            zabrakło tej odwagi, zeby mi nawrzucać.
            Ja nie pisałam, że ktoś jest złodziejem (uderz w stół to nożyce się odezwą)
            Jeżeli tak wychodzimy z długów, to poczekajmy jeszcze z tą pewnością do końca
            kadencji. Narazie to mamy nowy kredyt na jakieś 38 mil. oraz inwestycje nikomu
            nie potrzebne w postaci basenu za które mieszkańcy bedą płacić jeszce w
            oficjalnej wersji przez 15 lat !!!
            Drogi przedmówco, chyba jednak jesteś odosobniony w swoich poglądach nie wiem
            skąd czerpiesz swój optymiszm, bo wszystko wygląda na to, że z dobrze
            wynagradzanej pracy w urzędzie miejskim .
            • Gość: * Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.05, 18:07
              Gość portalu: Magda napisał(a):
              > Moj przedmówca z jakiś powodów nawet się nie podpisał-zabrakło odwagi ale nie
              > zabrakło tej odwagi, zeby mi nawrzucać.

Możesz i podać jaka jest różnica pomiedzy nickiem ''Magda'' a "*", chyba tylko
              taka,że Twój sugeruje płeć więc nie gadaj głupot,że komuś brak odwagi, może
              podasz swój nr telefonu to wtedzy zadzwonie do Ciebie i podyskutujemy o braku
              odwagi........

>>Narazie to mamy nowy kredyt na jakieś 38 mil. oraz inwestycje nikomu
              > nie potrzebne w postaci basenu za które mieszkańcy bedą płacić jeszce w
              > oficjalnej wersji przez 15 lat !!!

Pokaż mi gmine w naszym kraju, albo w Unii, która nie zaciąga kredytów.......
              Basen jest potrzebny mieszkancom Wałbrzych, widziałaś w Polsce miasto, ponad
              100 tys., które nie ma ośrodka rekraacyjnego z basenem? Nie chce być prowincją
              dolnegośląska.... chyba lepszy kredyt na bydowę takiego ośrodka, niż na remont
              kamienic, on ekonomicznie napewno mniej kosztuje(jakiś tam zwrot za odpłatność
              z jego korzystania będzie).....

Poza tym jest to chyba dobra prognoza dla Wałbrzycha, ponieważ od dawna gmina
              nie zaciągała kredytów inwestycyjnych, co świadczy,że kondycja Wałbrzycha jest
              coraz lepsza(można dyskutować czy basen jest najlepszym pomysłem).....

> Drogi przedmówco, chyba jednak jesteś odosobniony w swoich poglądach nie wiem
              > skąd czerpiesz swój optymiszm

Patrząc na wpisy to moja droga adswersarko nie jestem
              odosobnionym.......poz\drawiam i do zobaczenia na basenku:)

• Gość: pracownik Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.05, 13:58
              Jeżeli uważasz że w urzędzie miejskim zarabia sie tzw kokosy to jesteś w
              błędzie. Mozesz sprawdzić to sama i sie ich popytać....
          • ledwozipie Re: LIST PROTESTACYJNY 26.02.05, 09:47
            Gość portalu: * napisał(a):

> właśnie tym władzom udaje sie powili doprowadszić do tego żeby ten biedny
            > (bogaty) Wałbrzych wydobyć z zadłużenia.

Nie wiem czy zaciągnięcie pięciu nowych kredytów (bo tyle ekipa Kruczkowskiego
            od początku swojego panowania wzięła) jest wyprowadzaniem miasta z zadłużenia.
            NO ale co tam. Lud domaga się igrzysk, Ludwiczuk hali swojego imienia więc
            podwijamy rękawy i stawiamy kompleks na Ratuszowej. Po co reperować i odśnieżać
            drogi?? Po co zapalać lampy na ulicach??? Likwidujmy szkoły i spełniajmy swoje
            najskrytsze marzenia. Ma być hala, będzie hala. Do tego obejmijmy połowę
            kamienic w mieście zakazem sprzedaży, zróbmy z nich Stały Zasób Mieszkaniowy
            Gminy, a uda się utrzymać MZB. W końcu rodzina musi gdzieś pracować. Po nas
            choćby potop.

Ps. Mieliście swoje pięć minut, zawiedliście mieszkańców, Wasz czas już minął i
            nawet Pan Tertelis Was nie uratuje.
            • Gość: Pawel Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.02.05, 17:43
              Co zlego jest w budowaniu hali? Co zlego jest w likwidowaniu rozpadajacych sie
              szkol, do ktorych juz od kilku lat i tak rodzice nie chca zapisywac dzieci?

A "po nas chocby poptop" to raczej poprzednie wladze, prawda?

Socjotechnika opanowana niezle. Szczegolnie fragmenty

"Ps. Mieliście swoje pięć minut, zawiedliście mieszkańców, Wasz czas już minął i..."
              "Drogi przedmówco, chyba jednak jesteś odosobniony w swoich poglądach"

to klasyczna manipulacja a la Lepper, Miller (i wielu znakomitych poprzednikow).
              • ledwozipie Re: LIST PROTESTACYJNY 26.02.05, 20:48
                Gość portalu: Pawel napisał(a):

> Co zlego jest w budowaniu hali?

Absolutnie w hali nie jest nic złego, pod warunkiem że inwestycja jest
                przemyślana. Osobiście uważam że Wałbrzych potrzebuje nowej Hali, ale nie takim
                kosztem. Jakbyś nie był tak Drogi Pawle zapatrzony w Prezydenta i jego świtę, to
                byś zobaczył ze inwestycja na Ratuszowej to totalna pomyłka, ponieważ:
                1. Ratuszowa ma być budowana na podstawie ustawy o partnerstwie publiczno
                prywatnym, ustawy której jeszcze nie ma i nie wiadomo jaki będzie miała
                ostateczny kształt.
                2. Wałbrzycha nie stać na wydatek rzędu 5 mln rocznie
                3. Lokalizacja fatalna. Powiedz mi komu z piaskowej, czy podzamcza będzie się
                chciało jeździć na basen na Biały Kamień?? No chyba żeby to był Aquapark, ale
                niestety nie będzie.

>Co zlego jest w likwidowaniu rozpadajacych sie
                > szkol, do ktorych juz od kilku lat i tak rodzice nie chca zapisywac dzieci?

Dziwne jest że ci sami rodzice protestują przeciwko zamknięciu.

> A "po nas chocby poptop" to raczej poprzednie wladze, prawda?

Nie tylko poprzednie Drogi Kolego, ale te również. Tamte miały swoją obwodnice
                te chcą mieć Ratuszową. Zadłużając miasto na taką skalę Kruczkowski nie myśli o
                przyszłości. Jego pięć kredytów w ciągu dwóch lat mówi za siebie, Ponadto
                spłacając ratę za halę i basen nie będzie miasta stać na żadne bieżące remonty
                np. dróg, czy też oświetlenie ulic. Dziwne że nie zapytałeś co złego widzę w
                gaszeniu latarni i nie reperowaniu dróg.

> Socjotechnika opanowana niezle. Szczegolnie fragmenty

Nie ma tu socjotechniki. Wypowiadam się na tym forum od kilku lat. Krytykowałem
                Kuźniara, krytykowałem Rosiaka, Śpiewaka i innych. Niestety Rumuński Książe
                wiele się od nich nie różni. A szkoda, bo zapowiadał się lepiej.
                • abcd17 Re: LIST PROTESTACYJNY 26.02.05, 20:56
                  ledwozipie napisał:

> 1. Ratuszowa ma być budowana na podstawie ustawy o partnerstwie publiczno
                  > prywatnym, ustawy której jeszcze nie ma i nie wiadomo jaki będzie miała
                  > ostateczny kształt.

Aby realizować takie inwestycje ustawa o PPP nie jest niezbędna, podobnie jak
                  ustawy o rewitalizacji żeby rewitalizować miasto. Przydałyby się, fakt, ale bez
                  nich też da się żyć :)
                • Gość: Pawel Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.05, 08:51
                  "Jakbyś nie był tak Drogi Pawle zapatrzony w Prezydenta i jego świtę" - o
                  wlasnie, kolejna manipulacja! Nie mam ochoty z taka opinia dyskutowac.

"Dziwne jest że ci sami rodzice protestują przeciwko zamknięciu." - oczywiscie,
                  ze nie ci sami, ci ktorzy wyslali dzieci do innych szkol nie protestuja. Ludzie
                  sie boja zmian, wiec nic dziwnego, ze jest grupa rodzicow, ktora protestuje.

Gaszenie latarni i reperowanie drog oczywiscie nie jest dobre, dlatego o to nie
                  pytalem. Z drugiej strony to nie ma cudow - jesli chcemy w cos inwestowac, to
                  powinnismy na czyms oszczedzac. A jesli nie bedziemy inwestowac (inna sprawa czy
                  rzeczywiscie hala jest najlepsza inwestycja, ale o tym juz jest szerzej w innym
                  watku), to nigdy nie bedzie lepiej.

A co do socjotechniki, to oczywiscie, ze byla (moze nieswiadomie ale byla). Dosc
                  typowy chwyt, polegajacy na sprawieniu wrazenia, ze wypowiadamy sie w imieniu
                  tzw. ogolu, czyli zdania typu "wszyscy rozsadni mysla tak jak ja" (to byly te
                  cytowane przeze mnie powyzej).
            • Gość: Krzysztof 88 Czyżby pracownik starostwa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 00:02
              a wiesz dlaczego trzeba brac tyle kredytów?? bo to sa pozostałości po powiecie
              grodzkim, który posiadając więkze dochody brał je również. Aha ledwozipie w
              Wałvbrzychu jest instytucja, która wydaje opinie na temat każdego wziętego
              kredytu tz. gmina nie może iśc do banku - jeżeli nie posiada odpowiedniego
              pisma z Regionalnej Izby Obrachunkowej. Jakby ona wydała pismo negatywne to
              kredytu nie ma. z ustawy o finansach publicznych gmina może zaciągać kredty do
              15% swoich dochodów, deficyt nie może przekraczać 60% więc łaskawie nie
              wypowiadaj sie o czyms o czym nie masz ZIELONEGO pojęcia. POZDR.
              • ledwozipie Kruczkowski do parlamentu !!!! 27.02.05, 00:50
                Skoro Ty jesteś taka mądralą, a ja nie mam ZIELONEGO pojęcia, to może mi
                wyjaśnisz dlaczego PKO odmówiło gminie kolejnego kredytu, w związku z czym gmina
                musiała szukać nowego banku? Na nieszczęście znalazła. Powiedz mi też jaka jest
                prywatna opinia Kruczkowskiego i Hadasia na temat Ludwiczukowego pomysłu
                kompleksu przy Ratuszowej. W ratuszy tajemnica poliszynela jest to co Ci Panowie
                myślą. Powiedz mi tez kolego sympatyczny czy wiesz ile miesiąc w miesiąc płacimy
                za kredyty Kruczkowskiego?. Gmina wisi na krawędzi deficytu i to jest fakt.
                Dlatego m.in. podatki, oszczędności w oświetleniu, oszczędności w odśnieżaniu.
                Ratusz przestał nawet prenumerować gazety <lol>. Z utęsknieniem czekam chwili
                kiedy Pan Bartolik, Pan Ludwiczuk, Pani Pankanin i Pan Kruczkowski w nagrodę za
                zasługi dla miasta wybrani zostaną przez obywateli do parlamentu. Z radością
                pomacham im na drogę.

ps. Jakbyś uważniej czytał forum drogi Krzysiu to byś wiedział że nie jestem
                pracownikiem starostwa.
                • Gość: Krzysztof 88 Re: Kruczkowski do parlamentu !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:16
                  Jutro dam Ci odpowiedzić jak stoi gmina z kredytami.
                  • Gość: Krzysztof88 Re: Kruczkowski do parlamentu !!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.05, 14:02
                    nie przekraczaja 15% dochodów, a deficyt wynosi ok 40%. Czyli do progu troche
                    jeszcze brakuje. ale nie jest to odosobniny przypadek. Każda z gmin prowadzi
                    polityke inwestycyjna i ona jest liczona do tego deficytu. nie ma gminy która
                    by ten próg miała 0 lub 10%. każda ma od 20 do 50 %
              • Gość: marcin Re: Czyżby pracownik starostwa??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.05, 23:08
                " jeżeli nie posiada odpowiedniego
                pisma z Regionalnej Izby Obrachunkowej. Jakby ona wydała pismo negatywne to
                kredytu nie ma. z ustawy o finansach publicznych gmina może zaciągać kredty do
                15% swoich dochodów, deficyt nie może przekraczać 60% więc łaskawie nie
                wypowiadaj sie o czyms o czym nie masz ZIELONEGO pojęcia. POZDR."
                to odpowiedz mi jakim sposobem Gmina Żarów (z naszego byłego woj. była zadłużona na 90%!!!!!!!!?????? gdzie było RIO i kto jej dał kredyt
                • Gość: Krzysztof 88 Re: Czyżby pracownik starostwa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:36
                  zapomniałeś że były to kredyty długoterminowe ażarów miał komisarza
                • Gość: Krzysztof 88 do marcinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:42
                  ale za to gmina miała pierwsze miejsce w Polsce pod wzgledem rozwoju
                  inwestycyjnego itp. a deficyt mógł powstać w trakcie roku budżetowego. budżet
                  jest zmienny czyli jak zaczynamy rok budżetowy z deficytem 50% to dlaczego nie
                  może on pod koniec roku wynosić 90%. zaszły nieprzewidziane okoliczności i
                  koniec. wystarczy ze wycofa sie inwestor strategiczy,k tóry pokrywal czesc
                  wydatkow - gmina przyparta do muru musiala splacic zobowiazania i tak sie
                  zaczelo. a propo Zarów teraz stoi w miare ale gorzej jest w miedzylesiu gdzie
                  gmina poreczyla kredyt ......
            • Gość: marcin Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.02.05, 11:41
              to jest to podpisuję się dwoma "ręcami"
            • Gość: Teddy Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.isp.tvkg.net 05.03.05, 01:17
              Gdyby Kruczkowski nie brał kredytów, nie miałby za co rządzić, bo jego
              poprzednicy puścili ratusz w skarpetkach. Człowieku, czy ty nie czytasz gazet?
        • Gość: Krzysztof 88 Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:55
          Najpierw niech ludzie płaca uczciwie podatki bo takie "wałki kręca" że głowa
          boli.
    • abcd17 Re: LIST PROTESTACYJNY 26.02.05, 18:34
      Co Forum Polskie zrobiło/robi dla wsparcia rozwoju przedsiębiorczości w
      Wałbrzychu - poza tym protestem?
    • Gość: Moderator Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:23
      Jedyne co slyszalem o Forum Polskim to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=168&w=15935188&v=2&s=0
    • Gość: Krzysztof88 Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:50
      A w sumie to pierwszy raz słysze o takiej organizacji. Czy ktoś jest w stanie
      mi wytłumaczyć o co dokładniej chodzi, bo z listu nie dowiedziałem sie dlaczego
      on w ogóle powstał. Jest tylko to, że sa oburzeni....(???????)
      • Gość: HASAN_SAS Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 07:23
        Znalazlem ich strone w necie www.forumpolskie.pl
        • Gość: Waldek Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 10:25
          Do Krzysztof88
          Drogi kolego "wałki to Ty możesz kręcić" jak nie wiesz o co chodzi to się nie
          wypowiadaj ! To co wypisyjesz wskazuje ze jesteś głupszy niż ustawa
          przewiduje !!!
          Nie będe nawet z Toba polemizował bo to że się nauczyłeś pisać i czytać nie ma
          nic wspólnego z tym zę potrafisz myśleć !
          Życze Ci żebyś kiedyś założył własną firmę i "kręcił wałki" może to troche Ci
          oleju do głowy naleje !
          • Gość: Krzysztof 88 Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:18
            Podać przykłady??
          • Gość: do Waldka Re: LIST PROTESTACYJNY??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 17:27
            no może troche przecholowałem - wiadomo że nie mówie o małych podmiotach bo one
            sa może najbardziej pokrzywdzone przez ustawodastwo (wprowdzenie
            mikroprzedsiębiorcy wcale nie poprawiło ich sytuacji). Problem jest taki o
            jakich przedsiebiorcach mówimy. ci wielcy maja taki kapitał, że stac ich na
            funkcjonowanie przy stratach - natomiast małe firmy po dwumiesięczym generowniu
            strat są na skraju bankructwa. Dlatego tworzy sie błędne koło. znam
            przedsiebiorców, którzy nie tyle co łamia a naginaja prawo. I tu jest problem.
        • abcd17 Re: LIST PROTESTACYJNY??? 27.02.05, 11:41
          Gość portalu: HASAN_SAS napisał(a):

> Znalazlem ich strone w necie www.forumpolskie.pl

Przewodniczący oddziału prowadzi ciekawy portal gospodarczy.
    • Gość: Remek Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:23
      BARTOLIK MUSI ODEJŚĆ !!!
      • Gość: HASAN_SAS Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 17:30
        a TP S.A. musi upaść!!!
    • Gość: Leszek Re: LIST PROTESTACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:39
      Władza ma ręce jak grabie i potrafi nimi pracować tylko w jedną strone -
      swoją !!!
    • Gość: HASAN_SAS Płacą jak za swoje IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.05, 09:30
      www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=953
    • Gość: HASAN_SAS Spotkanie p.n.: Stop dla podatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:04
      www.walbrzych.biz/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=955
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka