IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 16:16
Czy mieszkańcy naszego pięknego miasta zauważyli jak władza rozpuszcza nasze
pieniądze. W obiekcie Starostwa wymieniają okna, aby nie przeszkadzać
darmozjadom w ich ciężkiej pracy. Ale jak wyglądają bydynki zarządzane przez
gminę tego władza nie widzi. W tym tygodniu byłem w MZB pytać kiedy będzie
naprawiony dach u nas w budynku, otrzymałem odpowiedź nie ma pieniędzy, może
uda się naprawić w roku 2008. I co myślicie o tym
Obserwuj wątek
    • Gość: mzb Re: nowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:29
      A pytal sie pan o wymiane okien?
    • Gość: dóp Re: nowe okna IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.04.06, 17:30
      A co maja wladze miasta do okien w starostwie, mozesz mi powiedziec??? To na
      pewno wina Kruczkowskiego, nie?
    • Gość: Pracownik MZB Re: nowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 22:22
      Lepiej sprawdź stan konta wspólnoty do której należysz. Z pustego i Salomon nie
      naleje. Jeżeli macie kasę na koncie wspólnoty, to dach będzie zrobiony. Proste.
      Wkur*** mnie ludzie, którzy zawieszają Fundusz Remontowy, nie mają kasy na
      wspólnym koncie, ale mają pretensje, że nic nie robimy. Dorośnij.
      • Gość: marta Re: nowe okna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 10:32
        no tak a wy czyli MZB czekacie aż wspólnota nazbiera pieniążki!!!
        ja mieszkam w budynku 6 rodzinnym gdzie wspólnota składa się z 2 rodzin. 4
        rodziny nie mają wykupionych mieszkań to za nich powinno akurat MZB dopłacić do
        w naszym przypadku remontu dachu ale oczywiście ten sam tekst: NIE MA KASY
        • Gość: gość Re: nowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:13
          Jeżeli sa to mieszkania w zasobie Gminy, to Gmina płaci za remont. Wystarczy
          przyjść na coroczne zebranie Wspólnoty w BOK-u, i dogadać się z przedstawicielem
          Gminy co do remontu.
        • react Re: nowe okna 28.04.06, 10:48
          Gość portalu: marta napisał(a):

> no tak a wy czyli MZB czekacie aż wspólnota nazbiera pieniążki!!!
          > ja mieszkam w budynku 6 rodzinnym gdzie wspólnota składa się z 2 rodzin. 4
          > rodziny nie mają wykupionych mieszkań to za nich powinno akurat MZB dopłacić
          do
          >
          > w naszym przypadku remontu dachu ale oczywiście ten sam tekst: NIE MA KASY

Na zebraniu wspólnoty należy podjąć uchwałę o remoncie - może zaciągnięciu
          kredytu na remont... Prosta sprawa... Koszty zostaną rozłożone zgodnie z
          udziałem międy właścicieli... Owszem - będzie trzeba podnieść fundusz
          remontowy, ale nie ma nic za darmo... :P
      • Gość: smutek21 Re: nowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 17:47
        Do pracownika MZB - nie w kazdej firmie da się przełazić pół dniówki, może to
        jest częścio przyczyną braku kasy.
    • Gość: kolo Re: nowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:28
      Dzidek. Okna w starostwie wymienia się w ramach termomodernizacji aby
      ograniczyć straty ciepła. To w przyszłości oznacza oszczędności. Jak nie masz o
      tym pojęcia to się nie odzywaj.
      • Gość: smutek21 Re: nowe okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 17:38
        Dzidek zgadnij dlaczego w budynkach gminnych nie można wymienić okien w ramach
        termomodernizacji, albo spytaj u zarządcy np(MZB) odpowiedź - brak kasy
        albo budynek jest w planie na rok 2015.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka