Dodaj do ulubionych

Gdzie piwo bez konserwantów ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 22:23
jak w temacie gdzie w Wałbrzychu można kupić piwo niepasteryzowane i bez
konserwantów np.takie jak Noteckie z browaru w Czarnkowie ( www.browar-
czarnkow.pl/piwo.html ) ale to jest u nas nie dostepne, może więc jest jakieś
inne z naszego regionu.
Obserwuj wątek
    • waldemar.kiepski Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? 16.08.06, 07:07
      W maksie koło mc donald's - piwo żywe z browaru amber - nienajtańsze ale dobre.
      Pozdrawiam
      • Gość: msr Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 14:33
        Lwowek Ślaski w Andrezjówce - jest lane!!!
        • Gość: msr Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 14:36
          Dodatkowo polecam:

1. Browar Namyslow - niestety pasteryzowane
          2. Lubelska Perla Chmielowa (jasna) w Auchan - pasteryzowana
          3. Porter z Witnicy (powszechnie uznany za najlepszy w kraju)- InterMarche
          (Świebidzice)
          4. Piwo o smaku miodu z browaru w Jablonowie (rowniez w intermarche)

osobiscie zaopatruje sie w piwo z czarnkowa we Wroclawiu :(

pozdrawiam i zycze milej degustacji:)

PS. Jakby ktos mial namiary na jakies lepsze smaki piwne w naszym miescie to
          zamieniam sie w sluch ;))
          • waldemar.kiepski (OT) Browar Czarnków we Wrocławiu 16.08.06, 15:05
            A gdzie kolego można dostać piwo z tego browaru we wrocku? Pozdrawiam
            • Gość: abc Re: (OT) Browar Czarnków we Wrocławiu IP: 195.229.242.* 16.08.06, 15:18
              Browar i piwiarnia jednoczesnie Spiz we Wroclawiu.(jesli jeszcze istnieje)
              • Gość: msr Re: (OT) Browar Czarnków we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:50
                najtańsze piwo w Spizu kosztuje 6zl :/
                • Gość: ph Re: (OT) Browar Czarnków we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:33
                  Piwo "niepasteryzowane"z Lwówka jest piwem niepasteryzowanym...ale tylko z
                  nazwy.
                  Zachęcam do lektury forum internetowego, którego adres padł już wyżej.
                  A może podzielilibyście się opiniami, nt. klimatycznych, typowych mordowni ? :)
                  Są na pewno w Wałbrzychu "lokale" do których, na pierwszy rzut oka, strach
                  wchodzić. A w nich piwa inne, niż wszędzie...

Co do Spiża - dobrze, że powstało w naszym kraju już kilka mikrobrowarów, które
                  produkują piwo przez duże P. Spiżowi do nich daleko. Mówiać krótko wrocłąwskie
                  piwo jest beznadziejne :)

msr: jesteś użytkownikiem browar.biz'u ? :)
            • Gość: msr piwko do kupienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:47
              w sklepie 101 piw przy ulicy legnickiej (niestety nie mam numeru) na
              skrzyzowaniu z ul. mlodych technikow
        • Gość: w60 Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:01
          a ja w ogóle nie pije piwa.
          • Gość: Mądra Jola Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 08:31
            I slusznie, bo od piwa sie glowa kiwa!!!
        • Gość: wierch Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.06, 18:47
          Równiez w pijalni ,,Pod wierzbami "na Piaskowj Górze jest dostępne keeg/butelka.
          W sklepie pod mrówkowcem na Hirszfelda równiez.
        • Gość: wierchowina : Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.06, 18:50
          Równiez w pijalni ,,Pod wierzbami "na Piaskowj Górze jest dostępne keeg/butelka.
          W sklepie pod mrówkowcem na Hirszfelda równiez.
      • Gość: Smakosz Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:29
        dzięki
        jadę na zakupy (auchan i Inermarche) narazie te ale czały czas kombinuje jak
        załatwić to z Czarnkowa.

jak znacie jeszcze jakieś to wpisujcie napewno się komuś przyda.
    • Gość: mj Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:54
      polecam się przejechac do czech i kupić piwo karkonosz
    • Gość: Smakosz Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 13:29
      Niestety :
      Lubelska Perla Chmielowa (jasna) (Auchan) - pasteryzowana
      Porter z Witnicy - (InterMarche)
      Piwo o smaku miodu z browaru w Jablonowie (intermarche)

zawierają konserwant jako Przeciw utleniacz E-300
      od którego w nadmiarze mam nadkwaśność (zgage) czyli totalny duskomfort.

więc szukamy dalej (Wałbrzych i okolice) dobrego piwa bez konserwantów.
      • Gość: msr tez mam zgage :(( ale znalazlem wyjscie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:17
        tej sytuacji. Piwo robie sam!! Zakupuje odpoiwednie ilosc skladnikow, gotuje,
        fermentuje, czekam 2-3 tyg i mmniam mniam:)Jestes zainteresowany, sluze pomoca.
        • Gość: Smakosz Re: tez mam zgage :(( ale znalazlem wyjscie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:24
          opisz jak się to robi
          i gdzie można kupić wszystkie potrzebne składniki

opisz krok po kroku
          może sie skuszę i spróbuję zrobić
          • Gość: msr Re: tez mam zgage :(( ale znalazlem wyjscie z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:34
            nie bede się rozpisywał bo mi się nie chce. jeśli chcesz to poszukaj na
            www.browamator.pl lub www.browar.biz, potem zadawaj konkretne pytania to
            odpowiem. Powiem tylko, ze butelka kosztuje mnie mniej niz 1zl no i wrazenia
            smakowe sa super :)
        • Gość: ph Re: tez mam zgage :(( ale znalazlem wyjscie z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:39
          Możesz zdradzić jakie piwa do tej pory udalo Ci sie uwarzyć?
          No i najważniejsze: reprezentujesz zacieraków czy ekstraktowców? :)
          • Gość: msr zacieram osobiście:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:47
            do tej pory: pszeniczne, pils, india pale ale no i kilka piwek z ekstaktów
    • Gość: Smakosz Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 09:53
      największy wybór Piw znalazłem jak narazie w sklepie w Szczawnie na rondzeie
      (skret na Strugę , pętla 14) full wypas. ps. i będa tu mieli Żywe.

w Albercie koło mcdonalda znalazłem jasne pełne bez konserwantów i
      stabilizatorów nazwa "PIWO" 4,7% produkcja AHOLD Polska (Czechy).
      ale to jeszcze nie to.

waldemar.kiepski napisał:
      "W maksie koło mc donald's - piwo żywe z browaru amber - nienajtańsze ale
      dobre."
      Gdzie (co) jest ten maks ??? (czy to jest Albert ?)

• waldemar.kiepski Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? 19.08.06, 13:37
        tak
      • Gość: msr Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 18:38
        jakie konkretnie piwka tam znalazles??
        • Gość: Smakosz Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:07
          ciężko Mi opisać ale naprawdę wiele.

poczytałem o samodzielnej produkcji piwa na stronie co podałeś i nie wiedziałem
          że (teoretycznie) takie proste i że wszystko do domowego warzenia mozna tam
          kupić.
          z decyzją czy zrobić samemu poczekam do czasu zakupu piwa z Czarnkowa i jego
          degustacji.
          • Gość: msr Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:10
            hehe nie ograniczaj sie, jak zaczniesz sam warzyc to zrozumiesz o co mi chodzi.
            bedziesz w stanie zrobic sobie takie piwo jakie smakuje tobie, poznasz
            dziesiatki roznych smakow. ja sie w to bawie juz ponad rok i pasja nie przemija:)
    • Gość: msr Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 12:35
      dzisiaj bylem w tym sklepie w szczawnie na rondzie - wybor piwa faktycznie
      fantastyczny! szkoda tylko ze ceny nie sa juz takie fajne :/
    • Gość: Smakosz Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 16:41
      też dzisiaj (26-08-06) tam byłem i nadal czekam aż przywiozą im "Żywe" może w
      końcu go skosztuje.
      • pressforum Re: Gdzie piwo bez konserwantów ? 26.08.06, 17:36
        tylko browar Amber z pobliskiego Bielkówka. rzut beretem od mojego domostwa pod
        Gdańskiem. jak spotkacie w knajpach albo sklepach to kupujcie Żywe. nie zebym
        reklamowal ale naprawde uwazam ze jest wporzo.
        • Gość: Dorota Na Piaskowej oczywiście IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.09.06, 13:40
          Hmmm .... aż dziw bierze, że nikt nie wspomniał o sklepie z alkoholami na
          Piaskowej Górze na Kusocińskiego (obok salonu meblowego Bodzio, w tunelu).
          Wybór piwa baaaaaardzo duży i niepasteryzowane też są chyba). Zerknęłam do
          szafkii spożywaliśmy ostatnio jakieś - JAKO, LUZAK i KAMRAT :)niska cena a
          piwko niezłe i naprawdę ...."ekonomiczne" ;), ale pasteryzowane.Słyszałam, że
          ludzie skrzynkami wożą piwo niepasteryzowane z Lwówka Śląskiego.
          • Gość: msr Re: Na Piaskowej oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:49
            zgadza sie. lwowek jest w sumie niedaleko a wyroby maja na bardzo wysokim
            poziomie. udalo mi sie wczoraj kupic w czechach 3 rodzaje niepaseryzowanego piwa.
            • Gość: ghoor Re: Na Piaskowej oczywiście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 19:02
              Piwo z Lwowka Sl. lane jest w Agawie na Podzamczu (dawny czarny), 0,5l za 3zł.
              • Gość: vito lwówek śląski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 01:58
                bylem przedstawicielem browaru lwóweckiego na walbrzych - swego czasu :) piwo
                dobre, jesli nie najlepsze jakie pilem :) polecam wycieczke do lwówka po
                skrzynke...dwie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka