Dodaj do ulubionych

AUCHAN - oszukuja

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 05.07.07, 22:15
po udanych zakupach proponuje usiasc na ławeczke i porownac towar z cena.
Obserwuj wątek
    • Gość: Prezes Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:23
      Ostatnio na urodziny mej ukochanej zakupilem w AUCH. maly torcik mrozony. cena
      towaru nie pamietam ale okolo 20zł...do torcika dobralem jeszcze jakies
      drobiazgi typu swieczki itp na kwote okolo 10zł, czyli jakby nie patrzec
      rachunek powinen w kasie wyniesc ok30 zł :) po okolo 25min(sic!) oczekiwaniu w
      niewielkiej kolejce...młoda Pani ktora chyba byla pierwszy raz w pracy (zamiast
      kasowac towar poprawiala sobie okolo 1-2min jeden z rzemykow ktory odwiazal jej
      sie z nadgarstka ) ..skasowala moj towar i z usmiechem stwierdzila ze do zaplaty
      mam 39,90 :) gdybym byl zabiegany i sie spieszyl nie zwrocilbym pewnie
      uwagi...ale zapytalem ktory produkt - ile kosztuje wedlug niej :) oznajmila mi
      owa Pani ze torcik wart jest 30zł..wiec nie czekajac dlugo poprosilem Panią
      kasjerke o sprzedanie mi tego towaru po cenie w jakiej jest wystawiony na ladzie
      (takie nasze prawo nieszczesnych konsumentów)..Pani z wielkim oburzeniem
      stwierdzila ze: cyt "ja nic nie poradze" i z obrazą sie odemnie odwrocila i
      przestala cokolwiek robic ;] nie musze mowic jakie miny mieli ludzie ktorzy
      stali w tej kolejce :D Sprawa skonczyla sie dosc szybko bo po okolo 5
      minutach..przyjechala "Pani wrotka"..cene zmienila..szast prask i po sprawie !
      ale...ale..czy aby napewno ? Torcik zle "wybity" na kasie za pierwszym razem,
      zostal przez kasjerke doslownie rzucony na polke za kasą, na ktora odklada ona
      zwroty towaru itp:) kupujac w koncu mrozony torcik..po weryfukacji ceny
      stwierdzilem ze chce tort ktorym nikt nie rzucal...wiec pani wrotka przywiozla
      mi nowy towar z lady :D ucieszylem sie od ucha do ucha :)
      P.S w markecie bylem jeszcze pozniej przez okolo 15 minut :) zgadnijcie co sie
      stalo z tym tortem ktory byl juz czesciowo rozmrozony oraz troszke poturbowany(z
      tym ktorego w efekcie nie kupilem)? taaaaaak...yes yes yes...dobrze myslicie :D
      ciekwe czy ktos juz zjadł tort po przejsciach :/
      • charlotte.karola Re: AUCHAN - oszukuja 09.07.07, 12:43
        Drogi Prezesie, nie broniąc kasjerki która zwiazywała sobie rzemyk, którego w ogóle nie powinna mieć muszę powiedzieć że sama jestem studentką która pracowała przez prawie pół roku na kasie w tym markiecie. niestety kasjerka nie ma wpływu na to jakie ceny pojawiają się na paragonie. fakt jest taki, że market oszukuje a klient najczęsciej wyżywa się na kasjerce. a ta jedyne co może i powinna zrobić to grzecznie skierować do punktu obsługi klienta aby nie blokowac kolejki a tam zostaje wrócona różnica bądź całość ...
        pozdrawiam
    • Gość: tja... Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.07.07, 00:02
      Tak to prawda. Ceny "przy kasie" bardzo czesto roznia sie od cen "na polce".
      Ostatnio kupowalem dla dziecka zabawke - zestaw do mini golfa. Towar z gazetki - cena 12,99. A ze robilem duze zakupy, to wyszla duza kwota przy kasie. Zaplacilem karta. Po kilku dniach w domu, wyciagam z kieszeni marynarki paragon i tak odruchowo rzucilem na niego okiem. Co zobaczylem ?? Zestaw mini-golf, 15,99. 3 zlote, niby nie duzo, ale nie lubie byc oszukiwany. Poszedlem do POK-u, powiedzialem ze skasowali mnie wiecej, niz bylo na polce. Kobieta nawet nie sprawdzala, oddala mi 3 zlote. Niby powinienem byc zadowolony... Ale czy jestem ? Nie. Wezwalem kierownika zmiany, zazadalem pisemnego oswiadczenia o sprawie. To pismo, wraz z moim pismem opisujacym sytuacje kieruje do Panstwowej Inspekcji Handlowej.

Wczesniej tez czulem wielokrotnie, ze place wiecej niz powinienem, ale nie mialem dowodow. Teraz mam, trzeba powiedziec STOP tym molochom ktore nas okradaja...

Pozdrawiam,
      • Gość: konsument Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.07, 00:16
        i chociaż kupuję często i jestem zadowolony z tego, że są markety i że pracują
        non-stop (najczęściej w niedzielę i s.r.a.m na LPR)
        to... potwierdzam!
        też miałem taką sytuację i też pani w POK mi zwróciła kasę.
        Ale przecież to jest naciąganie i złodziejstwo!
        Czy muszę za każdym razem kontrolować paragon?
        Nie chcę zwrotu pieniędzy! Nie obchodzi mnie to!
        Chcę kupić to co chcę za tyle, co jest napisane!
        A na razie pójdę do... no własnie - gdzieś indziej. Mało to marketów w
        Wałbrzychu?
        • Gość: tja... Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.07.07, 00:17
          Pojdziesz gdzies indziej... WSZEDZIE TO SAMO !! ;/
          • Gość: konsument Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.07, 00:25
            Ty, no nie mów, że nie ma już uczciwych ludzi na tym łez padole.
            Co? Wyjechali?
            • Gość: tja... Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.07.07, 00:32
              Nie... zostali albo kupieni, albo sa "terroryzowani"... Wymuszane sa na nich pewne zachowania... Nie zgadzaja sie z tym, ale co maja zrobic... Jak sie tylko jakis wychyla to mu lapki przetracaja... Ehh :|
              • Gość: konsument Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.07, 00:36
                nosz koorfa...
                to gdzie ja teraz kupie serki i winko na francuską kolację.
                Że nie wspomnę o bagietce?
                Jest jakiś sklepik w tym "zielonym mieście", który ma sprawdzone i pewne towary?
                • Gość: tja... Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.07.07, 02:17
                  We Wroclawiu na Hallera jest fajny francuski sklepik ;D Duzo serow, duzo win, czekolady i takie tam ;p
                  • Gość: nazdór ksa Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.07.07, 11:25
                    ludzie, jak się wam nie zgadza cena na paragonie z ceną na półce,należy udać
                    się do punktu obsługi klienta, lub do punktu informacyjnego (ewentualnie do
                    kasy zwrotów), ponieważ zwyczajna kasjerka na prawdę nie może już nic z tym
                    zrobić,odpowiedzialne są za to osoby funkcyjne w sklepie,również te które
                    wystawiły złą cenówkę na półce, (uwierzcie, to nie kasjerki rozkładają towar
                    oraz cenówki na regałach)!
                    • Gość: Prezes Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 22:01
                      to do Pani sugerujacej ze ktos tu ma pretensje do kasjerek:
                      otoz nie mam pretensji do kasjerki o ile wykonuje ona dobrze swoją pracę :) a do
                      tej pracy nalezy wedlug mnie to, ze jesli w trakcie kasowania produktow
                      stwierdzony zostanie blad, kasjerka powinna wezwac kogo trzeba za pomocą
                      telefonu,radia cb, telegrafu czy czego tam uzywają :) kasjerka ktora mnie
                      obslugiwala, w momencie gdy wyszedl blad w rachunku zachowala sie jakbym byl jej
                      wrzodem na nie powiem czym i z oburzeniem stwierdzila ze "ja nic nie
                      poradze"..wiec wytlumaczylem spokojnie tej pani, po co ma ten swoj malutki
                      telefonik..czy tam jakis inny przycisk wzywajacy pania "wrotkę"...i nagle nie
                      uwierzycie... olsnilo ją :) heh..ah ten stres :) a to wszystko i tak pikuś te
                      nasze problemy ;) zal mi czasem tych wszystkich kasjerek, pielegniarek,
                      policjantow, strazakow i innych zawodów ktore mają się w tym kraju tak dobrze ze
                      żal dupe ściska...ale tak byc musi aby gdzie indziej bylo lepiej :P Komunisci
                      zrobili biznes i ot co mamy :) narzekamy na zle ceny w marketach, coz nam
                      pozostalo..mrówkom bidnym :)
    • Gość: ..... Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.07.07, 11:32
      ...ale tak to jest, że ludzie zamiast na spacer do parku idą do
      supermarketu....tak mi ich szkoda....
      • Gość: kera Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.07.07, 14:18
        do marketu sie chodzi na zakupy, a nie na spacer... chyba, ze ktos nie ma
        pieniedzy, to moze isc do parku :)

ps. w tesco jest tak samo, poprostu przestali sie przejmowac cenami, kiedys
        zwracali podwojna roznice w cenie, a teraz juz chyba tak nie robia.

widzialem goscia, ktory kupil jakas zabawke dla dziecka i mial zaplacic 99.9, a
        on mowi, ze cena na polce wynosila 20 zl... kłócił sie, az w koncu podszedl
        jakis pan w garniturku z marketu (mial plakietke) i poprostu wzial od niego ta
        zabawke... :| i sie szybko oddalil
        • b.bujak Re: AUCHAN - oszukuja 06.07.07, 20:47
          w Tesco może i jest ciut większy porządek w cenach, ale za to trzeba pilnować
          terminów ważności - wielokrotnie widziałam tam przeterminowane produkty
    • Gość: oliwka Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 21:52
      Nie dość, że oszukują to w dodatku mają niekompetentny personel. Raz spędziłam
      w tym sklepie 1,5 godz i wyszłam bez monitora, który chciałam zakupić, ponieważ
      nikt nie potrafił go odnaleźć na magazynie, nik w tym czasie mnie nawet nie
      poinformował o sytuacji, straszny bałagan tam mają, nie szanują klientów. W tym
      czasie spławiono również kilku innych klientow, stwierdzeniem, że lepiej będzie
      jeśli przyjdą za kilka dni, gdyż cały personej działu AGD przebywa obecnie na
      urlopie, a Pani ktora jest w zastępstwie nie ma pojęcia co sprzedaje.Wyszłam z
      pustymi rękami i założeniem , że nigdy więcej nie przyjadę do Auchan. No a w
      dodatku tempo obsługi przy kasach również pozostawia wiele do życzenia.
      • Gość: .... Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.07.07, 22:10
        to do cholery nie robcie tam zakupów,to przecież takie proste!
        • Gość: oliwka Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 09:17
          i od tego czasu nie robię
          • Gość: wnerwiony Re: AUCHAN - oszukuje i lekceważy...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.07, 11:38
            Nagminny brak cen przy towarze,jeżeli już jest, to cena często inna w kasie
            kasującej w ślimaczym tempie.Udzielający kredytu oszukują, nie udzielając
            pełnych imformacji(ubezpieczenie kredytu,nie obowiązkowy koszt,podnoszący cenę
            kredytu).Ciągły brak personelu do obsługi klientów,ponieważ załatwiają swoich
            znajomych lub załatwiają swoje sprawy.Więc pytam,gdzie są ludzie odpowiedzialni
            za ten bałagan,zaznaczam że jest coraz gorzej.Jak dobierany jest personel
            kierowniczy,to jest zagadką,klika?Nie chwalę CASTORAMY,niech zobaczą czy tam
            tak brakuje cen,przy takim podejrzewam celowym "bałaganie" w AUCHAN robią duże
            zyski.
            • Gość: pracownik kas Re: AUCHAN - oszukuje i lekceważy...... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.07.07, 12:23
              jak jesteś taki mądry to sam usiądź za kasą i kasuj w błyskawicznym
              tempie,zwłaszcza na starym, ciągle zawieszającym się sprzęcie....dziewczyny
              starają się jak mogą a i tak słyszą ciągle, że np. są głupie tylko dlatego, że
              papier w drukarce kasy fiskalnej się skończył bądź, że doradca wystał źle kwit
              sprzedaży....każdy mądry,a do pracy fizycznej nikt nie chce się zabrać!!!
              • Gość: sprostowanie :-) Re: AUCHAN - oszukuje i lekceważy...... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.07.07, 12:26
                dla idiotów czepiających się każdej literówki zaznaczam, że powinno być
                napisane "doradca źle wystawił"....
                • Gość: Humma Re: AUCHAN - oszukuje i lekceważy...... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.07.07, 20:18
                  personel w market olewa swoją pracę bo jest beznadziejnie opłacany. Nikt tak
                  bardzo nienawidzi Tesco jak jego pracownicy, więc fakt że klienci będą
                  niezadowoleni nie jest dla nikogo naprawdę istotne i tak zawsze wracają.
              • Gość: wnerwiony Re: AUCHAN - oszukuje i lekceważy...... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.07, 22:24
                Zrób zakupy mądrusiu w każdym innym markecie pracowniku kas,prócz "AUCHAN" to
                wreszcie zobaczysz różnicę pracy za kasą.Brednie o skończonym papierze,możesz
                opowiadać w domu.Niestety,w kasach jesteście beznadziejni,jednak dalej nic
                sobie z tego nie robicie.
                • Gość: anty. [...] IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 08.07.07, 00:35
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: ble ble ble Re: AUCHAN - oszukuje i lekceważy...... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 08.07.07, 00:43
                  mój drogi, masz rację kasjerki z Auchan się ślimaczą,ale proszę....jak nie
                  usiądziesz sam za kasą, to nie docenisz takiej pracy...ale wam to się nic nigdy
                  nie podoba...a to pani na poczcie się nie uśmiecha, a to pani w urzędzie ma
                  krzwyą minę, a to kasjerka za wolno kasuje, a to kierowca autobusu kogoś
                  przycisnął drzwiami....każdy tylko marudzi.....najlepiej jest stać po drugiej
                  stronie i narzekać....
                • Gość: anty. Re: AUCHAN - oszukuje i lekceważy...... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 08.07.07, 00:47
                  panie wnerwiony, jak ci się nie podoba, to sobie zakupy przez internet
                  zamawiaj!!!
                  • Gość: tja... Re: AUCHAN - oszukuje i lekceważy...... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 08.07.07, 00:59
                    Internet pewnie tez ma za wolny ;p
    • Gość: Aplikantka Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 12:31
      sprawa zawyżania cen jest (czyli inna na półce inna na kasie) sprawą dla
      prokuratury jest to po prostu próba wyłudzenia i jest to karalne tylko nikomu w
      takiej sytuacji nie chce sie dzwonić do prokuratury... Prokuratura Rejonowa w
      Wałbrzychu Pl.Magistracki tel. 074 842 34 71 ....
      ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
      PS.też nie znoszę Auchana za to że zawsze jest otwartych mało kas w tygodniu tak
      średnio 3 i czeka się w kolejce minimum 25min a w Tesco idzie wszystko na bieżąco.
      • Gość: D. Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.07.07, 12:39
        Inna sprawa dlaczego tak jest - też nie chodzę do Auchan ze względu na kolejki
        przy kasach i fatalne oświetlenie, od którego bolą oczy. Poza tym bliżej mi do
        Reala - ale tam też połowa kas nieczynna i to nie tylko w tygodniu. Kiedyś
        zapytałam w punkcie obsługi kas dlaczego tak jest - pani od razu wręczyła mi
        druczek - wypelniam i przyjmują mnie do pracy na kasę. Ale czas pracy i zarobki
        to już temat na nowy wątek
        • Gość: nadzór Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 08.07.07, 13:19
          ...winę za to ponoszą osoby odpowiedzialne za układanie cenówek na półce jak i
          wprowadzanie do systemu kas kodów (wg którch kasjerka kasuje towar), są to
          przeważnie kierownicy działu, bądź kierownik handlowy sklepu,jak i kierownik
          działu kas (czy jak kto woli nadzór kasowy),szkoda, że u ludzi brak zrozumienia
          i wyrozumiałości....potrafią tylko mówić :proszę paniom, wziełem,poszłem,
          wyszłem, dźwi :-),wyciąg mi portfel a ostatnio hitem sezonu jest tekst "w którą
          stronę mam się cofnąć?",po czym mówią do kasjerki "jakby pani skończyła szkołę
          to by pani tu nie pracowała,proszę paniom!"
          • Gość: klient Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.07, 12:50
            To wszystko każdy wie, ale nawet płytki "anty"nie lubi być chyba oszukiwany,
            jest niestety coraz gorzej.Dlaczego na inne markety tak nie narzekają,choć
            nie wszystko jest cacy,jaki market,tacy i obrońcy na forum.
            • Gość: Anty. Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.07.07, 12:59
              ...mój drogi, Anty nie robi zakupów w Auchan,już od dłuższego czasu, właśnie
              dlatego, że panuje tam niesamowity bałagan, ja tam po prostu nie chodzę,bo nie
              mam po co,wiec nie muszę o tym wypisywać na forum, to przecież takie
              proste..ludzie jak się wam nie podoba to tam nie chodźcie,a nie stwarzacie
              sobie na siłe problemy!!!! Na prawde, są w życiu ważniejsze sprawy niż wieczne
              narzekanie na jakiś śmieszny market!!!
            • Gość: Anty. Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.07.07, 13:07
              ...i nie obrażaj ludzi na forum, jak nie nauczono cię kultury osobistej to
              milcz. (czy ktoś od razu musi być "płytki" tylko dlatego, że ma swoje zdanie?
              zdawało mi się,że publiczne forum służy do KULTURALNEJ wymiany zdań.)
              • Gość: klient Re: AUCHAN - oszukuja IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.07.07, 13:22
                Kulturo osobista,to co napisałeś 8.07.07.godz.00.35 że usunięto Twoje bazgroły?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka