Dodaj do ulubionych

Dziś się zagotowałem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:45
Słuchajcie!
Ogólnie jestem prostym człowiekiem, olewam to, co się dzieje na górze,
denerwują mnie maruderzy i wiecznie narzekający na wszystko dookoła. Nie
wymagam od życia cudów. Lubię szczerych ludzi, chłodne piwo, dobre jedzenie,
solidne auta. Wałbrzych, pomimo wielu wad, wydaje mi się pięknym miastem. Mamy
jedyne w swoim rodzaju okolice. Rower, wycieczki piesze, off-road, czyste
powietrze i inne blabla. Zarobki i praca może nie takie jak w Wawie czy
Wrocku, ale proporcjonalne do kosztów utrzymania.
Ale do czego dążę, bo się lekutko rozgadałem:
Od zaj*ebanych trzech dni 50 metrów od ronda tesco przy przystanku leży
rozpier*dolony śmietnik i nikt ku*wa mać nie jest odpowiedzialny za
posprzątanie tego burdelu. Poleży ten syf jeszcze trochę i dołączę chyba do
maruderów, których tak nie lubię. Czy to jakaś je*ana filozofia aby ktoś to
uprzątnął? Chyba ktoś za to bierze kasę? Jakiś przetarg na utrzymanie porządku
w mieście był? Czy ALBA jedynie opróżnia śmietniki a za sprzątanie już się nie
bierze?
Sorry za słowotok i wulgaryzmy.
Pozdrawiam serdecznie!
/Janek8
Obserwuj wątek
    • radcom Re: Dziś się zagotowałem 22.04.08, 18:52
      Przystanki sprząta MPK, Alba wywozi smieci, a władza ma większe
      problemy niż czystość w mieście, więc strzel browca i Olej to.
      Szkoda prądu na tych*******(wsawić właściwe)
      • Gość: kkk Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 19:17
        A kto sprząta ulice??? Jeżdzą jakieś śmieciary. Ktos mógł
        zadzwonić - może ktoś z budynku telekomunkacji np.??? Albo z
        Kauflandu np.Albo z jakiejś Taxi??? Albo ktokolwiek - mieszkaniec
        Piaskowej Góry np.???? A może trzeba było się zatrzymać i samemu to
        sprzatnąc na bok np.???. Co chcesz od władz. Przecież nie są na
        kazdej ulicy przez 24 godz. na dobę.
        • radcom Re: Dziś się zagotowałem 22.04.08, 19:20
          Ale mają od tego odp służby. Więc brak nadzoru, żaden urzednik nie
          przejeżdza tam do pracy? Dziwne.
          • Gość: bywalec Re: Dziś się zagotowałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.08, 19:24
            To nie dotyczy Wałbrzycha, może Świdnicy lub innego miasta.
            Forum jest na temat Wałbrzycha.
            • Gość: janek8 Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:53
              a teraz jeszcze raz, powoli i wielkimi literami bo nie bardzo zrozumiałem
      • Gość: ... Re: Dziś się zagotowałem IP: *.wlb.vectranet.pl 23.04.08, 10:04
        > Przystanki sprząta MPK (...)

Pudło.

Obowiązek sprzątania ma zarządca (tutaj trzeba sobie wybrać odpowiedni zarząd -
        dróg powiatowych, miejskich, itd. - do konkretnej drogi - co jest IMO powodem
        zadymy :). Zarządy te natomiast dzielą (albo powinny tak robić!) koszty tego
        sprzątania na użytkowników. MPK jest jednym z nich i płaci za sprzątanie
        przystanków (ale ich nie sprząta), tak jak Ty płacisz za wywóz śmieci w swoim
        budynku (ale też ich nie wywozisz osobiście). Tak więc ktoś wygrywa przetarg na
        obsługę (w tym wypadku utrzymanie czystości na przystankach) i pewne grupy
        użytkowników zrzucają się na tę usługę.
    • Gość: Rebel Yell Re: Dziś się zagotowałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.08, 21:43
      > Chyba ktoś za to bierze kasę? Jakiś przetarg na utrzymanie porządku
      > w mieście był? Czy ALBA jedynie opróżnia śmietniki a za sprzątanie już się nie
      > bierze?
      Dzwoń do Straży Miejskiej. Oni ustalą właściciela miejsca i ścigną do posprzątania.
      • Gość: janek8 Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 21:52
        Myślę, że jeżdżą tamtędy kilkanaście razy dziennie. Sam komendant jadąc z domu
        do pracy mija to miejsce. Tak się składa, że wiem gdzie mieszka.
        Mają to głęboko w d*pie. Liczy sie tylko ilość założonych dziennie blokad.

Shitt! Ale mam dziś marudny nastrój. Obiecuję poprawę ;)
        Pozdrawiam serdecznie!
        /janek8
        • Gość: bywalec Re: Dziś się zagotowałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.08, 22:37
          Komendant czego ?
          W Wałbrzychu nie ma TESCO, nie ma też ronda przy TESCO .
          W Świdnicy , Wrocławiu, Warszawie jest TESCO - o jakie miasto chodzi ?
          • Gość: janek8 Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 22:40
            kiepski z Ciebie bywalec. Czy ul. Długa jest w Szczawnie? Czy przystanek, o
            którym mowa, obok dawnej savii jest w Szczawnie albo Świdnicy?
            Tak sobie piszesz aby pisać? Wniosłeś coś pożytecznego do dyskusji?
            • Gość: bywalec Re: Dziś się zagotowałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.08, 23:13
              Rondo jest w Szczawnie, Tesco też, czy chodzi Ci o Szczawno?
              W Wałbrzychu nie ma TESCO.
              Jeśli chodzi o teren Szczawna władze Wałbrzycha nie maja wpływu na porządek na
              tym terenie .
              • Gość: agk Re: Dziś się zagotowałem IP: *.magma-net.pl 23.04.08, 03:42
                Prośba do >bywalca< - jeżeli nie masz zielonego pojęcia o sprawie to nie
                wypowiadaj się i nie męcz pozostałych zbędnymi pytaniami.

W drodze krótkich wyjaśnień dla bywalca (heh) - hipermarket Tesco stoi na
                terenie Szczawna-Zdroju; dosłownie kilkadziesiąt metrów od niego zaczyna się już
                miasto Wałbrzych i w tym rzecz.

>Posprzątali to wreszcie?
                • Gość: gość Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 08:28
                  Piszesz nieprawdę! Nie jest to kilkadziesiąt metrów. Szczawno jest do wiaduktu i
                  toru kolejowego. Faktycznie wałbrzyskie pojemniki na śmieci były regularnie
                  kradzione przez mieszkańców Szczawna(na wielu są jeszcze wałbrzyskie napisy).
                  Lecz całe rondo to teren Szczawna aż do wiaduktu na Podzamczu. Kłamliwą
                  informacją jest że jest to kilkadziesiąt metrów od TESCO.
                  • radcom Re: Dziś się zagotowałem 23.04.08, 08:30
                    A smieci dalej leżą.....
                    • Gość: TSC Re: Dziś się zagotowałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 10:38
                      To idż i posprzątaj. Skąd ty się wziąłeś? Jesteś tu zaledwie od
                      dwóch dni a wszystkich pouczasz.
                      • radcom Re: Dziś się zagotowałem 23.04.08, 10:59
                        Skoro moje wypowiedzi Traktujesz jako pouczenia, to kiepskich
                        masz/miałeś nauczycieli.
                      • Gość: TSC Re: do mojego "fana" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:30
                        Gość portalu: (rzekomy) TSC napisał(a):

> To idż i posprzątaj. Skąd ty się wziąłeś? Jesteś tu zaledwie od
                        > dwóch dni a wszystkich pouczasz.
                        ***********************************************************
                        Cieszę się, że ci imponuję, skoro próbujesz mnie naśladować
                        podszywając się pod mój "nik".

Następnym razem spróbuj jednak zmienić IP, bo co bardziej kumaci
                        wezmą cię za idiotę.
                        TSC

• Gość: TSC Re: do mojego "fana" IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 13:00
                          Ciebie to akurat mam głęboko w dupie. Podoba mi się tylko układ
                          literek. Nie schlebiaj sobie.
                          • Gość: TSC Re: do mojego "fana" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:13
                            Gość portalu: (rzekomy)TSC napisał(a):

> Ciebie to akurat mam głęboko w dupie. Podoba mi się tylko układ
                            > literek.
                            ********************************************************
                            I kto by pomyślał, że literki mogą pobudzić u pedała tak głębokie
                            fantazje erotyczne...
                            TSC
                            • Gość: TSC Re: do mojego "fana" IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 15:48
                              Gość portalu: TSC napisał(a):

> I kto by pomyślał, że literki mogą pobudzić u pedała tak głębokie
                              > fantazje erotyczne...

To nie fantazje. Nie wiesz, że miejsce czopka jest w dupie ?
                              Pedałów natomiast poszukaj w swojej rodzinie. Może znajdziesz kilku ?

• Gość: kruczkowski Re: do mojego "fana" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 20:59
                                widzę, że trolling ma się w najlepsze nawet podczas mojej nieobecności.
                                wałbrzych - miasto troli i rozpieprzonych śmietników.
                    • Gość: bywalec Re: Dziś się zagotowałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 19:48
                      Od lat za komunikację w Szczawnie płaci Wałbrzych, przez lata koszty
                      działalności przychodni lekarskiej w Szczawnie ponosił Wałbrzych (ustawa o
                      duzych miastach) za oczyszczenie i odprowadzenie ścieków. Władze Szczawna
                      tymczasem wprowadziły zakaz poruszania sie po drodze krajowej dla mieszkańcow
                      Wałbrzycha (szybko uchylony ze względu na niezgodność z prawem). Od lat władze
                      Szczawna blokowały budowę obwodnicy licząc na korzystną inwestycję (trafili
                      TESCO, które by nie istniało gdyby nie mieszkańcy Podzamcza). Prawie wszystkie
                      pojemniki na śmieci na posejach Szczawna zostały skradzione w Wałbrzychu,
                      kradzież zieleni to temat co roku. Nie uważam , by Wałbrzych musiał sprzatać
                      teren Szczawna a forum o Wałbrzychu to forum o problemach Wałbrzycha a nie
                      miejsce do wymuszania działań na terenie innej gminy.
                      • Gość: józek Re: Dziś się zagotowałem IP: *.wlb.vectranet.pl 23.04.08, 22:36
                        Ty bywalec to chyba bywasz w tzw. "czarnej dupie"!!! janek8 dał ci
                        namiary wałbrzyskiej kupy gnoju, ale ty jesteś za głupi, żeby
                        te "cyferki" zrozumieć!!! Te inne bzdety, które powypisywałeś, to
                        jakaś stara historia, bo teraz, gdyby nie przejazd przez Szczawno,
                        to jak by ktoś jeb..ł bombę na ulicę Wrocławską to byś kmiocie do
                        Kruczka nie dojechał!!! zeby się poskarżyć, że Szczawno kradnie
                        pojemniki na śmieci z Wałbrzycha! I tu to już całkiem cię
                        poje.ało!!! Napisz jeszcze, że Świebodzice podpierd..ły Wałbrzychowi
                        pomnik Jana Pawła II!!! A tak na marginesie - skąd się biorą takie
                        pojeby jak "BYWALEC"?????????????????
                        • Gość: Hrabia Horvath Re: Dziś się zagotowałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.08, 13:12
                          Gość portalu: józek napisał(a):

> Napisz jeszcze, że Świebodzice podpierd..ły Wałbrzychowi
                          > pomnik Jana Pawła II!!!

Nie, ale myśmy za..i im zamek Książ :)
                    • Gość: kazio Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 15:26
                      Najlepszy komentarz. Pozdrawiam!
                  • Gość: janek8 chcesz dokładne miejsce smieci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:33
                    To proszę:
                    N 50st 48'47.51"
                    E 16st16'29.64"
                    Będziesz tam sprzątał, wyjadał te smieci czy dalej bedziesz drążyć o ile to
                    metrów cię okłamałem?
                    • Gość: gość Re: chcesz dokładne miejsce smieci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.04.08, 19:59
                      Łgarz to jest łgarz i dalej łżesz jak naoczny świadek.
                      Dzwoń do sołtysa ze Szczawna, to jego działka i jemu możesz nabluzgać.
    • radcom Re: Dziś się zagotowałem 23.04.08, 11:49
      W TAKIM RAZIE POWYŻSZY WPIS DOTYCZY NAŚLADOWCY TSC. Skoro podszywasz
      się pod innych to raczej wcale nie miałeś nauczycieli.
      • Gość: doda Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 23:17
        Dodaj : NIEUDACZNEGO I DEBILNEGO jak zarząd miasta NAŚLADOWCY.
        • Gość: ojoj Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 10:27
          Panowie. Jeden śmietnik, a tyle obelg pod swoimi adresami. Czy warto.
          • Gość: lula Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 22:05
            warto-dzisiaj leży śmietnik, jutro ciebie tam rozjedzie i też
            będziesz leżał bo do wszystkiego się można przyzwyczaić więc chwała
            za to że są jeszcze tacy co to widzą
            • Gość: janek8 Amen!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 22:28
              A dziś śmieci jeszcze leżą
              • Gość: tezsie zagotowalem Re: Amen!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.04.08, 23:36
                idac trawnikiem do domu z dzialek wdepnalem qwa w wielke G.. ja
                pi.rd.ole czy juz kazde trawniki wygladaja jak pola minowe w tym
                miejscie.. ? jak bym znalazl wlasciciela psa ktorego chyba brzuch
                bolal to bym najchetniego rozmazal tym gownem twarz.. jeszcze mi
                j.b.ie z pod buta....
                • Gość: prawdziwa Re: Amen!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.08, 02:08
                  spod a nie z pod
    • Gość: piaskiem w oczy Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 03:20
      "ALBA" (nie wiem skąd ta nazwa) nie zajmuje sie takimi
      pierdołami.Kierowcy tej firmy są dobrze wyszkoleni i zapierd..ają
      tak szybko,że nie widza takich małych śmietników.To jest firma co
      widzi tylko duże rzeczy.
    • Gość: janek8 Re: Dziś się zagotowałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 14:45
      jaka miła niespodzianka
      jadę wczoraj długą a tam ekipa sprząta przystanek.
      A juz myslałem, że pozostawili smieci aby uległy biodegradacji. Gratuluje refleksu!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka