IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.1.* 19.10.03, 15:17
Ciekawe co się dzieje teraz z Harcówką czy są ludzie którzy pili tam
pierwszy raz piwo. Pamietam to miejsce lata65-70.Ciekawe czy ktos sie
odezwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikuś Pierwsze i ostatnie piwo w Harcowce :) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.03, 13:49
      W styczniu 1990 roku w Harcowce kolega robil pozegnanie w zwiazku z powolaniem
      do woja...Korzystajac z okazji chcialem serdecznie przeprosic obsluge
      schroniska za nieporzadek jaki po sobie zostawilo 20 chlopa i babeczki :)
    • Gość: wiesiek Re: Harcówka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.03, 14:15
      ale walnołes w 10 , kurcze ja ta piłem, wspaniałe miejsce, skrzynkami sie
      nosiło. do kogo apelowac . jak to przywrócić do dawnego stanu. kurzcze trzeba
      coś z tym zrobić ,to trzeba rozkrecić , pozdrawiam bywalców hzrcówki
      • Gość: DAN Re: Harcówka IP: 195.117.68.* 25.10.03, 15:27
        MIŁE mam wspomnienia zSYLWESTRA -1969-1970 gdzie byłem z dziewczyna ,która
        została moją zoną. WRACAJĄC rano okazało sie ze przez noc spadło duzo
        śniegu. PIEKNY ranek był . DAN.
        • Gość: woyt Re: Harcówka IP: delta:* / 10.10.10.* 27.10.03, 10:05
          Ech, Harcówka... jak byłem mały, to rodzice prowadzali mnie tam, żeby pokazać
          kominy koksowni. "Tu pracuje wujek Stefan, a tu wujek Adaś dymi..." - mówił
          Tato. A potem to do Harcówki było całkiem blisko z I LO, więc chodziło się tam
          na wagary, na piwko... zielony Okocim z tańczącą parą, jak Żywiec - pamięta
          ktoś? A po maturze'93 zrobiliśmy tam sobie imprezkę. W międzyczasie była tam
          hinduska knajpa chyba, a co się teraz dzieje? Wie ktoś?
          pzdr
          • Gość: Justyna Re: Harcówka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.03, 07:37
            Knajpka chyba działa. Byłm tam niedawno z mamą , a później z koleżanką. Było
            super. W lecie robią tam imprezy na wolnym powietrzu. Wszystko jest zadbane. Są
            piękne ławki i drzewa. Pamiętam , że kiedyś przyjeżdzali tam niemcy.
            • Gość: woyt niemcy w harcowce IP: delta:* / 10.10.10.* 30.10.03, 20:50
              ...no pewnie, że niemcy przyjeżdżają! Podobno (na 99 procent) gdy Adolf H.
              odwiedzał Waldenburg i na stadionoie Górnika na Chopina odbywał się wiec,
              fuehrer mieszkał w Harcówce!!!
    • Gość: von Preuss Re: Harcówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 12:23
      Harcówka wciąż działa i chyba nie najgorzej jej się wiedzie. Właściciele są
      bardzo sympatyczni, mozna się napić piwa, czegoś mocniejszego również... A na
      piętrze funkcjonuje hotelik, w którym można się niedrogo zatrzymać. Latem
      otwierają dolny taras i można tam sobie pogrilować - kompletnie za darmo,
      jeśli przyjdzie się z własnym oprowiantowaniem... Pozdrawiam
    • max461 Re: Harcówka 31.10.03, 03:28
      Tak byly to piekne czasy.O ile sobie przypominam sprzedawano tam piwo
      SOBOTKA.Mozna by zorganizowac zlot bylych bywalcow HARCOWKI,a zeby latwo bylo
      poznac uczstnika wszscy przychodzimy w ortalionach.
      • Gość: DAN Re: Harcówka IP: 195.117.68.* 03.11.03, 17:31
        POMYSŁ dobry na wiosne mozna by zorganizować .HASŁO -ortalion odzew BRAK.
        KAZDY uczestnik opowiadałby kiedy tutaj był. POZDR. DAN.
        • Gość: Sanitariusz Re: Harcówka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.11.03, 20:54
          Hasło : HAR
          Odzew: CóWKA :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka