ewa10-0 12.02.09, 09:48 Witam!Mam do przewiezienia dużą lodówko-zamrażarkę w rejon wielkopolski.Czy ktoś może mi polecić wałbrzyską Firmę Kurierską,która by zrealizowała moją przesyłkę?Proszę o jakieś namiary. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mnm Re: Firma Kurierska IP: *.sattom.pl 12.02.09, 10:03 Witam, Nie wiem czy standardowy kurier Ci to weźmie. Na pewno weźmie za to firma JAS-FBG. Oddział Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logistyk Re: Firma Kurierska IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.09, 11:07 ewa, skorzystaj z usług firmy kurierskiej a nie przewozowej. Za przesykę dedykowaną w firmie przewozowej zapłacisz o wiele więcej niż w firmie kurierskiej, no chyba że ktoś zgodzi się to wziąć tzw. transportem łączonym-przy okazji transportu w to miejsce weźmie Twoją lodówkę. Jeśli chodzi o firmę kurierską to taka na przeciętną kieszeń to pocztex. DHL, TNT czy UPS są oczywiście najlepsze, ale przesyłki ad hoc (dedykowane) dla zwykłego zjadacza chleba są bardzo drogie, ale tutaj też możesz dogadać się z jakąś firmą, która ma podpisaną umowę np. z DHL (są to np. wszystkie firmy na strefie, a więc jeśli tam pracujesz...), zniżki takie to nawet 50% i wtedy zapłaciłabyś o wiele mniej. Pamiętaj, że są "dwie wagi"- rzeczywista i objętościowa. Lodówka będzie pewnie liczona jako waga objętościowa (szer x wys x dług/6000) i pamiętaj aby ubezpieczyć przesyłkę, są to groszowe sprawy (0,1% wartości lodówki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Firma Kurierska IP: *.xdsl.centertel.pl 12.02.09, 11:32 ja polecam UPS z ich usług jestem bardzo zadowolony (z inną firmą kurierską miałem problemy) ul. Starachowicka 1 58-302 Wałbrzych Tel.: +48-(0) 74 843 96 93 www.ups.com/content/pl/pl/shipping/dropoff/index.html?WT.svl=SubNav#Wa%C5%82brzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Firma Kurierska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:57 NIEDŁUGO JADĘ W TE REJONY ZABRAĆ TOWAR I MOGĘ TO ZAWIEŚĆ PRYWATNIE JAK CHCESZ ZA ODPŁATĄ OCZYWIŚCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do AS 12.02.09, 12:33 Byłoby fajnie.Konkretnie chodzi mi o miejscowość Szamocin.Jaki koszt tego transportu? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa10-0 do AS 14.02.09, 09:15 Rzuciłeś hasło,że możesz mi odpłatnie zawiezć tą lodówkę,ja zadałam pytanie,za ile?Jak do tej pory nie odpowiedziałeś mi na zadane pytanie.Czy się rozmyśliłeś?Dziękuję chociaż za szczere chęci.Szerokiej drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kom Re: Firma Kurierska IP: *.vnet-inc.com 14.02.09, 17:47 firma kurierska DHL Odpowiedz Link Zgłoś