Dodaj do ulubionych

Największa indywidualność W-cha...

IP: 217.97.139.* 02.02.02, 13:30
Kto zasluguje na to miano. Oczywiście lokalnych polityków możemy pominąć. Ja
zgłaszam propozycję człowieka o ksywce Johny Radyjko (nie wiem tylko jeak to
się pisze). Mieszkając w W-chu nie sposob nie znać go i jego repertuaru. Jakieś
inne propozycje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 18:28
      Byłam świadkiem pięknej scenki: powyższemu bohaterowi pies próbował wyszarpnąć
      reklamówkę z konserwą. Johny walczył trochę, ale przegrał. Patrząc za
      oddalającym się psem stwierdził: teraz sobie draniu otwórz konserwę...
      • Gość: igrek Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.waw.cdp.pl 04.02.02, 13:13
        Gość portalu: Majka napisał(a):

> Byłam świadkiem pięknej scenki: powyższemu bohaterowi pies próbował wyszarpnąć
        > reklamówkę z konserwą. Johny walczył trochę, ale przegrał. Patrząc za
        > oddalającym się psem stwierdził: teraz sobie draniu otwórz konserwę...

coś więcej o sprawie dla wałbrzyszan na emigracji...
        Nie słyszalem o Johny'm.

• Gość: Majka Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 20:17
          Jak to opisać, żeby oddać klimat, a nie urazić...
          Johny to oryginał, jacy bywają w każdym mieście. Dał mu Bóg świetną pamięć,
          wybitny dar naśladowania języków obcych, liczy jak rainman, ma niesłychane,
          absurdalne poczucie humoru, tylko... nie ma między tym połączenia. Jakąś
          synapsę mu kiedyś przerwało. Mieszka w strasznym slamsie, trochę pije (zawsze w
          papierowym worku ma wino i kiszoną kapustę).Wygłasza wiadomości w "kilku
          językach", przeprowadza wywiady, krąży po mieście z rozmaitymi urządzeniami
          typu radiotelefon, komórki, radia. Jest niesłychanie pocieszny.
          • Gość: QUBA Re: Największa indywidualność W-cha... IP: 213.227.100.* 07.02.02, 08:11
            a nie można mu jakoś pomóc? wałbrzyszanie, czyżbyście tylko bawili się jego
            kosztem i zaśmiewali na jego widok ?
            • Gość: Majka Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 09:32
              Quba, Johny jest niezależny finansowo, dobrze ubrany, czysty, ma gdzie
              mieszkać. Straszny slams to raczej określenie typu budownictwa (są takie
              przedwojenne czynszówki w każdym mieście)."Naśmiewanie się" nie wchodzi w grę,
              to raczej on rozbawia wszystkich. To naprawdę silna indywidualność, a nie
              biedaczysko bezradne.
              • Gość: quba Re: Największa indywidualność W-cha... IP: 213.227.100.* 07.02.02, 11:19
                Dzięki za wyjaśnienia, bo wydawało mi się, że sobie z niego "dzrecie
                łacha".Pozdrowienia.
                • Gość: igrek Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 17:22
                  przepraszam, ze dopytuje, ale Johny jest bardzo fascynujacy - wg Twojego Majko
                  opisu.
                  Od kiedy się pojawił w Wałbrzychu ?
                  Czy można go uznać za ofiarę transformacji (co mogl robic wczesniej)- taki
                  postmodernistyczny menel ?
                  Czy nawiązuje kontakt z ludźmi, czy tylko z psami, jak piszecie ?
                  • koza16 Re: Największa indywidualność W-cha... 10.04.02, 17:33
                    Tak wiec Jonny byl od zawsze, nie mozna nazwac go ofiara transformacji, ani tym
                    bardziej zrzucic tego na rzad Buzka. Moim zdaniem jest to typowy przyklad
                    schizofrenika, ciezko w tym przypadku winic kogokolwiek, poza losem rzecz
                    jasna. A tak w ogole to Jonny to rowny gosc ktory nawiazuje kontakt nie tylko
                    ze wszystkimi, ale ze wszystkim i chyba jest przez to szczesliwy.
        • Gość: danek Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.proxy.aol.com 24.07.02, 08:17
          Poznalem walbrzyszanina ,ktory jest dosyc popularny w cybersrodowisku.Facet
          jest naprawde szokujacy .Super intelekt,pisze poezje i jest przeciekawym
          czlowiekiem.Wiem ze mieszkal gdzies w srodmiesciu przy ulicy Szmidta w domu od
          podworka przy parku Sobieskiego i ma na imie Rysiek .
    • Gość: Justyna Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.02.03, 09:27
      Jestem za JOHNYM. Johny jest the best.
      • Gość: Józek Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.satkabel.com.pl 28.02.03, 22:17
        Przeczytałem wszystkie posty i jestem załamany! Jeśli Johny Radyjko jest
        największą indywidualnością Wałbrzycha, to... "prawdziwi Polacy" powinni
        zareagować w swoisty dla siebie sposób: "Jezus Maria", "Matko Boska"! A tu -
        euforia - Johny Radyjko na prezydenta (won z Małyszem!). Ale się w tym
        Wałbrzychu porobiło! Chyba, że nie kumam? - Co autor pytania miał na myśli?
        Przypomina mi się jak w szkole pytano mnie co poeta miał na myśli. Wtedy się
        strasznie stresowałem, teraz mógłbym współczesnym adresatom takiego pytania
        podpowiedzieć: "A co mnie to, k...., obchodzi". Pani Majka, o ile dotrze do
        tego posta, bankowo się obrazi, a może nie?... Pozdrówka
        Józek
        • koofel Re: Największa indywidualność W-cha... 31.10.04, 19:10
          Jeśli cię to , cytuję"k.... obchodzi to po co zabierasz głos?
          • koofel Re: Największa indywidualność W-cha... 31.10.04, 19:14
            Oj przepraszam to nie na ten post kliknęłomi się.
            • koofel Re: Największa indywidualność W-cha... 31.10.04, 19:20
              A jednak na ten już cie nie przepraszam.
              • Gość: Pocztex Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.10.04, 20:13
                koofel, odkopales watek sprzed 2 lat :) Zeby kazdy gornik tak kopal jak ty, to
                by teraz nie plakali , zwlaszcza jeden, hehe....
                • koofel Re: Największa indywidualność W-cha... 31.10.04, 21:01
                  Przepraszam.Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to ,ze mimo emerytury
                  jestem"młodym" komputerowcem.Mam nadzieję,ze to chwilowa ułomnoścć.Pozdrawiam.
    • Gość: truten Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 03.11.04, 08:37
      Johny Radyjko
      jak najbardziej jest to niesamowite indywidulum,
      mozna go uznac za Walbrzyska indywidualnosc.
    • Gość: qruella Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 14:37
      Dżony Radyjko tak to jest indywidualność. Ale co do slamsów... 15% rodzin w
      Wałbrzychu mieszka w poniemieckich czynszówkach, w których nikt nic nie robił
      od 45 roku. Dżony ma na imię Albert i jest cholernie inteligentym facetem,
      chociaż przez tanie wina robi mu się gąbka z mózgu.
      Pozdrawiam!
      • Gość: slepajula Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 21:14
        Johnnego spotkałam poraz pierwszy 25lat temu w autobusie wziął moja corke na
        kolana i opowiadał jej kawały wierszem np uwaga uwaga tu lotnisko San
        Francisko samoloty lataja nisko do dzi s to funkcjonuje w mojej rodzinie
        A jesli chodzi o poniemieckie czynszówki to powinno być 88 % a nie 15%
        • Gość: QRU-ELLA Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 12:07
          Przepraszam, miało być 75%.
      • Gość: Justyna Re: Największa indywidualność W-cha... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.11.04, 07:08
        Johny ma na imię Tadeusz.
    • Gość: ewa o nim coś waznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:08
      a czy wiecie ze ta orginalość ma wyższe wykształcenie i jest bardoz
      inteligentnym meżczyzna zwiedził troche świata nie wiem dlaczego taki ejst
      teraz coć moze teraz ejst dopiwro wolny i dobrze mu z tym ja go bardzo szanuje
      i daze nutka sympati pozdrawiamy cie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka