hdtvpolska next gen technologi kinowej i zaraz domowej 28.12.09, 18:49 Jest mi wstyd, że napiszę coś na poważnie; Fabryki telewizorów 3D gotowe do startu, fabryki odtwarzaczy BD 3D gotowe, fabryki płyt BD 3D gotowe, fabryki okularów 3D gotowe, wytwórnie filmów 3D gotowe ... Wszystko zależy od sukcesu 3D AVATAR. Już wiemy, że jest. I to gigantyczny !!! Film widziałem w IMAX Orange (Wawa, Powsińska). Nie znoszę SF ani za specjalnie fabularnych filmów. Mimo to wysiedziałem te 2,5 h wciśnięty w fotel przez przestrzeń na ekranie. Żadnej wymuszonej sztuczności, niesamowita realność planów 3D. I tylko z tego powodu trzeba to zobaczyć w kinie. Czekam na filmy przyrodnicze, koncerty itp. Moje Wielkie TAK dla 3D. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 To pogaństwo jest plenione za nasze pieniądze 28.12.09, 18:52 Pogańskie wierzenia w drewniany pniak plenią się jak zaraza! Bóg kazał czynić sobie ziemię uległą więc jeśli ludzkość potrzebuje ropy, gazu, węgla i drewna to jakieś tam roślinki nie mają tu znaczenia, bo to jest herezja i wbrewa naukom świątobliwych autorytetów. Na kolana mówię! I do konfesjonału po pokutę ale to na podskokach! Odpowiedz Link Zgłoś
kontonagownie "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... 28.12.09, 19:01 Jakbym czytał opinie n.t "Dystrykt 9". Wielka głębia, wielkie przesłanie, zła ludzkość, niesamowite podejście do tematu, świetne efekty. Kto się nie zgadza, jest 'gupi' Za miesiąc: film to chała, nie da się oglądać, męczący, przereklamowany i infantylny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszczuziemianinow Gniot z brzydkimi niebieskimi potworami IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.12.09, 19:30 Gniot a te niebieskie ludziki-słonie od razu do piachu nie wiem po co sie z nimi bawili atomówka i papa brzydale. Kto ogole wymyslil to cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: th Polak - marudzę więc jestem... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.12.09, 20:14 jest oczywistą oczywistością, że amerykański film musi być do dupy, zresztą według krytyków wszystkie dochodowe filmy (w szczególności SF) są do dupy. Filmy powinno się kręcić amatorską kamerą z ręki i puszczać za półdarmo w offowym kinie ;-) A prawda jest taka, że film jest po prostu piękny, już nie pamiętam kiedy oglądałem tak wartką akcję - 2,5h umknęło błyskawicznie. To film z przesłaniem zbliżonym do "Final Fantasy", pochwała harmonii z przyrodą i krytyka globalizacji. Nie polecam jednak wersji 3D puszczanej w sieci Kinoplex zarówno w Opolu jak i Legnicy obraz był zbyt ciemny, co odbijało się na jakości. W porównaniu do trailera oglądanego w 1080p, to istna tragedia. Jak 3D to tylko IMAX. Szkoda tylko, że w IMAX zarezerwowany bilet trzeba było odebrać 2 dni przez filmem, dla mnie było to niewykonalne (100 km do kina w jedną stronę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: 80.48.35.* 28.12.09, 20:14 OGLĄDAŁEM i napiszę :skrzyżowanie Pocahontas z bajką fantasy w wersji S.F. Świetne efekty, tylko ta fabuła banalna...Ale zobaczyć warto choćby dla samej animacji komputerowej ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: 89.107.158.* 28.12.09, 20:16 Najlepszy film jaki widzialam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.09, 20:16 co tu dużo mówić świetny film, byłem na nim i pójdę jeszcze raz ale już do IMAXA. Polecam ten film, arcydzieło pod wzgledem graficznym i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 20:50 Bardzo mnie bawi to stwierdzenie "banalna fabuła". Rozumiem, że jeśli film nie traktuje o kanibalu, obdzierającym ludzi żywcem ze skóry, czy też zadającym im cierpienie w inny, wyrafinowany sposób, albo nie mówi o innych,równie "niebanalnych" aspektach naszego życia (może jakiś zapijający się na śmierć nieudacznik, a może odrobina perwersji...?), nazywany jest "banalnym"? Macie rację...o ileż bardziej fascynujące jest zło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtf is this Niebieska morda IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.12.09, 20:29 Co to za niebieska morda z nosem jak dinosaur? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMA Re: Niebieska morda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 21:57 TATY nie poznajesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... 28.12.09, 20:36 Polecam. Fajnie bylo zobaczyc premiere 18. grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita IP: *.tktelekom.pl 28.12.09, 20:40 a ja mam pytanie techniczne : ile jest tych wersji? 2D, 3D a co to jest 3D imax? sadzac po niektorych postach to jeszcze lepsza wersja? ale nigdzie takiej nie moge znalezc w repertuarach. pomocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry tylko downi z polandii sa naburmuszeni 28.12.09, 21:00 avatar to wspanialy film odbierany entuzjastycznie na calym swiecie, oprocz polandii, tam w krainie downow ogromne niezadowolenie, mlaskanie, i wydymanie warg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahaha a sami potrafią zrobic tylko europalety! IP: *.chello.pl 28.12.09, 21:58 aha - słyną jeszcze z pijanstwa, chamstwa i sklonnosci do drobnych kradziezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapi7 "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: *.toya.net.pl 28.12.09, 22:01 U mnie też jest numerem 1!!! Jutro idę trzeci raz, a w Nowy Rok czwarty. Oczywiście tylko w 3D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita IP: *.inowroclaw.mm.pl 28.12.09, 22:13 Wychowałem się na punku i sądzę, że w wielu rzeczach wciąż jestem niezależny z racji wyznawania idei DIY. Film oglądałem i bardzo mi się podobał. Więc pajacom, którzy tutaj wypisują swoje opinie radzę: Nie oglądałeś? Do It Yourself. A dopiero później dziel się kąśliwymi uwagami. Odpowiedz Link Zgłoś
mirekmm "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... 28.12.09, 22:13 Fabuła boleśnie przewidywalna, w każdym szczególe. Solidnie się zdrzemnąć nie pozwalają ponadprzeciętne efekty i scenografia. Niestety przebogata flora i fauna Pandory to dosłownie kilka gatunków - większa bioróżnorodność panuje w sali posiedzeń z "12 gniewnych ludzi", a już na pewno w mojej piwnicy. Film w 3D dla tych, którzy otrząsnęli się po niedawnym wymarciu dinozaurów, to nic nowego. Czemu więc marketing "Avatara" nie poszedł na całość i nie przylepił etykiety o rewolucji w udźwiękowieniu? Choć na ekranie pojawiały się napisy to nikt mi w kinie na pianinie nie przygrywał, dźwięk leciał z głośników. Więc czemu nie? Żeby nie być niesprawiedliwym dodam, że nazywanie "Avatara" "Tańczącym ze smurfami" jest krzywdzące. Film z Costnerem pamiętam jako całkiem ciekawy, z trzymającymi w napięciu, miejscami chwytającymi za serce scenami. Smurfy natomiast, dostarczały wiele radości dzieciom i niektórym dorosłym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 22:41 idź się utopić pacanie !!! bolka i lolka pokazać ci to za dużo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirekmm Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita 29.12.09, 19:34 Utopić? Aż tak źle, jak na Tytaniku to nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Felix Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita IP: 91.198.15.* 29.12.09, 10:17 Bardzo celny komentarz. Miałem takie same wrażenia. Może kiedy skończy się budżet marketingowy poczytamy trochę rzeczowych recenzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubba Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita IP: 198.176.19.* 18.01.10, 18:05 Zapraszam do zrobienia lepszego filmu niż AVATAR, drzwi otwarte, jest wolność i demokracja. Masz pomysł ? Bardzo chętnie obejrzę twoje dzieło a jeszcze chętniej jak prześcignie AVATAR-a. Łatwo krytykować, trudniej chocby dorównać czynem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrns Obrazki bardzo ładne 29.12.09, 02:03 Oglądane w 3D krajobrazy naprawdę ładne. Ludziki też, chociaż w trailerach 2D wyglądają raczej sztucznie (jak w reklamie kart graficznych NVidia sprzed kilku lat). Tak więc warto obejrzeć dla "efektów specjalnych". Fabuła skrajnie prosta i przewidywalna: na złożach cennego minerału na obcej planecie mieszkają "tambylcy" i trzeba ich wypędzić. Aby przyspieszyć wypędzenie, ludzie konstruują i wysyłają tam sztucznych, zdalnie sterowanych "tambylców" - każdym kieruje jeden człowiek. Ale jednego rusza sumienie (bo m.in. spotkał żeńską odmianę tambylca), potem kilku innych i walczą przeciw Ziemianom, którzy w końcu uciekają z planety. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Obrazki bardzo ładne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.12.09, 02:15 O, nastepny inteligentny inaczej. Jak bys byl nieco madrzejszy od drozdzy, to wiedzial bys, ze cale zycie, a nie tylko "fabula jest przewidywalna". Jakis kretyn uzyl tego idiotycznego zwrotu, a ty juz jako 40 go powtarzasz. Pewnie caly swoj umyslowy wysilek skupiles na rozszyfrowaniu fabuly, stad to rozczarowanie, ze juz po obejzeniu i przeczytaniu 20 recenzji ja zalapales? Czterech pancernych i Klosa to ci 3 dni musieli tlumaczyc co? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrns Re: Obrazki bardzo ładne 29.12.09, 14:58 Żałosny jesteś. Lepiej ci po tych bluzgach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.09, 08:33 Warto zobaczyć choćby z uwagi na samego mistrza gatunku J.C. Dobra konwencja, utrzymująca napięcie ze zwrotami akcji. Faktem jest, że fabuła jest przewidywalna ale przecież to lubimy. No i najważniejsze EFEKTY, EFEKTY, EFEKTY - krajobrazy, sceny bitewne i cała reszta poprostu extra. Polecam ale tylko 3D - mimo mankamentów film naprawdę godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubba Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita IP: 198.176.19.* 18.01.10, 18:08 Mankamenty ? Mankamentem to były ciasne siedzenia i brak szatni w IMAX, nawet uchwytów na kubki nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amiro09 "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 14:36 Film naprawde dobry warty obejrzenia goraco zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: *.chello.pl 29.12.09, 22:36 R-E-W-E-L-A-C-J-A...polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita IP: 94.254.186.* 29.12.09, 22:56 i tu DiCaprio i tam DiCaprio..... www.pisarka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: *.tvk.torun.pl 30.12.09, 00:26 Właśnie wróciłam z kina. Nie lubię fantastyki, ale poszłam z ciekawości. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Fantastyczne efekty,scenografia,genialna muzyka, akcja trzymająca w napięciu i przede wszystkim sens i przesłanie dające do myślenia. Prawie trzy godziny zleciały nie wiem kiedy. Polecam gorąc, wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: *.centertel.pl 30.12.09, 08:57 moja subiektywna opinia po obejrzeniu filmu w 3D - film odjechany (efekty/krajobrazy/postacie) - trzeba miec ogromna wyobraznie zeby takie cos wymyslic - uwazam, ze chocby z tego powodu film warty obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapi7 Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita IP: *.toya.net.pl 03.01.10, 00:00 MAM TOTALNEGO FIOŁA NA PUNKCIE TEGO FILMU !!! Byłam 4 razy, idę 5-ty :) Oczywiście tylko i wyłącznie w 3D! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil "Avatar" awatarem ale fajna polska muza IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.01.10, 05:33 www.youtube.com/watch?v=9DctqYm6cmE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaku "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.10, 14:08 Avatar is the best only in 3D cinemas Odpowiedz Link Zgłoś
tomeknht Re: "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Tita 18.01.10, 19:56 tyle w temacie www.youtube.com/watch?v=bTdYILQyGhA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xfgvbn "Avatar" wszędzie numerem jeden. Pobije "Titani... IP: *.telpol.net.pl 19.02.10, 16:57 zgadzam sie to jest super film i kto tak nie uwaza to nie ma wyobrazni. to jest jeden z najlepszych filmów jakie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś