Gość: Greengirl Re: Ciotka rewolucji IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 09:07 Niekoniecznie może bełkoczesz ale z pewnością masz wszystkie inne dysfunkcje (podejrzewam 100% rotacyzm,niepełny kapacyzm, seplenienie, szeplenienie). Pewnie nie raczkowałaś w dzieciństwie.Dziwi mnie także wiadomość,że całe życie spędziłaś w książkach i nie trafiłaś na żadną logopedyczną,która wskazałaby CI drogę do wyleczenia Twoich zaburzeń artykulacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as BIEDNA KOBIETA. WSPÓŁCZUJĘ JEJ. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 09:07 TAKA MĄDRA, TAKA INTELIGENTNA A W DODATKU TAKA NAIWNA. TELETURNIEJ "WIELKIEGO LOTU". BHUUHAHHAHA. ALE PEWNIE SIĘ POCIESZY, ŻE BYŁ TO TAKI MĄDRY TELETURNIEJ I DLATEGO MA TAK KIEPSKIĄ OGLĄDALNOŚĆ. BIEDNA KOBIETA.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABSTRAKCYJNY POWINNA POROZMAWIAĆ Z MOJĄ ŻONĄ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 09:15 O KOBIECOŚCI, MIŁOŚCI, MACIERZYŃSTWIE, A PRZEDE WSZYSTKIM O ANTYKONCEPCJI. Z RELACJI WNIOSKUJĘ ŻE PANI SZCZUKA NIE WIE NIC O TABLETCE, KTÓRĄ MOŻE PRZEPISAĆ LEKARZ GINEKOLOG I KTÓRĄ SIĘ BIERZE 24 GODZINY PO STOSUNKU? DLACZEGO POLSKIE FEMINISTKI NIE ZNAJĄ TEJ METODY, ALBO DLACZEGO TAK UPARCIE DĄŻĄ DO TEGO, ŻEBY KOBIETA PODDAWAŁA SIĘ TYLKO ABORCJI, CZYLI "CHIRURGICZNEMU KROJENIU". PRZECIEZ TA PIGUŁKA JEST BARDZIEJ BEZPIECZNIEJSZA NIŻ TZW. SKROBANKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: POWINNA POROZMAWIAĆ Z MOJĄ ŻONĄ IP: *.dialup.warszawa.pl 06.04.04, 13:22 konska dawka hormonow "bardziej bezpieczna" od zabiegu chirurgicznego... ciekawe... a co to znaczy "bardziej bezpieczniejsza"? a poza tym chlopie skad ty czerpiesz wiedze na temat calego ruchu feministycznego? przeciez w powyzszym wywiadzie masz czarno na bialym, ze feministki nie mowia jednym glosem... a poza tym ostatnio cos mi sie obilo o uszy, ze "pigulki po" najnowszej generacji (a wiec "najbardziej bezpieczne" ;) nie znajduja sie na liscie lekow dopuszczonych do sprzedazy/uzytku w Polsce. no i jeszcze: przeczytaj moze chociaz z jedna ulotke jakiejkolwiek organizacji kobiecej (feministycznej) z postulatami odnosnie wychowania seksualnego i dostepnosci pelnego wachlarza metod antykoncepcyjnych dla kobiet i mezczyzn - dopiero potem sprobuj sobie sformulowac jakies zdanie na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABSTRAKCYJNY Re: POWINNA POROZMAWIAĆ Z MOJĄ ŻONĄ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 08:37 SŁUCHAJ ANULA, JA CIEBIE NIE OBRAŻAM, A TY OD RAZU 'RZUCASZ" INWEKTYWY. NIE JEST TO POLEMIKA, A TYLKO LEPPERIADA Z TWOJEJ STRONY. PROTESTUJESZ PRZECIWKO TEMU, ŻE NIE WGŁĘBIAM SIĘ W CAŁY RUCH FEMINISTYCZNY, ŻE FEMINISTKI TO NIE TYLKO ABORCJA. JAK TO NIE! KAŻDY WASZ MARSZ, KAŻDA ZADYMA JEST ROBIONA POD TYM HASŁEM! POZA TYM DROGA ANULO, POTWIERDZASZ FAKT WASZEGO NIEDOUCZENIA - OTÓŻ TE TABLETKI O KTÓRYCH MÓWIŁEM SĄ DOPUSZCZONE W POLSCE, I LEKARZ NA KAŻDE ŻYCZENIE PACJENTKI MA OBOWIĄZEK JE WYPISAĆ. WIĘC CHYBA TO TY POWINNAŚ CO NIECO DOCZYTAĆ, I NAPRAWDĘ NIE SKAZYWAĆ KOBIET NA TYLKO I WYŁĄCZNIE ABORCJĘ, KTÓRA JEST GŁĘBOKĄ INGERENCJĄ NIE TYLKO FIZYCZNIE W CIAŁO KOBIETY, ALE I W PSYCHIKĘ. W DZISIEJSZYCH CZASACH, KIEDY FARMAKOLOGIA POSZŁA DO PRZODU, WY CHCECIE ABORCJI, CZYLI METODY PRZESTARZAŁEJ, PROSTEJ, PRYMITYWNEJ. I CHYBA TAKIMI PRZYMIOTNIKAMI MOŻNA OKREŚLIĆ CAŁY WASZ RUCH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: POWINNA POROZMAWIAĆ Z MOJĄ ŻONĄ IP: *.dialup.warszawa.pl 07.04.04, 10:43 1. poprosze o zacytowanie tych inwektyw. 2. nie mowie o tabletkach wczesnoporonnych wogole, tylko o tych najnowszej generacji, czyli najbezpieczniejszych. czytaj uwazniej i ze zrozumieniem. 3. marsze i "zadymy" to tylko margines dzialalnosci ruchow feministycznych. feminizm nie aktywizuje sie raz w roku na osmego marca - stowarzyszenia dzialaja caly rok. slyszales np. o ulicy siostrzanej? slyszales o zbiorkach podpisow pod obywatelskim projektem ustawy o edukacji seksualnej w szkolach? jest tego duzo, duzo wiecej - jezeli chcesz szukac, to znajdziesz. 4. to, czy aborcja jest "gleboka ingerencja" w psychike czy w cialo kobiety, to sprawa mocno dyskusyjna. zastanowilo cie to kiedys, dlaczego nazywa sie to zabiegiem, a nie operacja? a co do psychiki to jest to sprawa tak indywidualna, ze wyciaganie wnioskow ogolnych wydaje mi sie wrecz bezczelne. jasne, ze jezeli kobiety w Polsce od dziecka wychowywane sa w przekonaniu, ze kobieta bez dzieci to kobieta niespelniona, ze kazda chce miec dzieci a jesli nie, to jest nienormalna, to maja wieksze "szanse" na problemy psychiczne po aborcji. tylko nalezy sie zastanawiac, co je tak naprawde wywolalo. zabieg chirurgiczny? czy moze przekonanie, ze dwunastotygodniowy plod mial wlasna osobowosc (co probuje sie wciskac ludziom - patrz film "niemy krzyk") i "zabilo sie czlowieka"? wiesz - ja po aborcji odczuwalam tylko i wylacznie wscieklosc, ze musialam zaplacic tyle kasy facetowi, ktoremu oficjalnie "sumienie nie pozwala zabijac nienarodzonych". po godzinach juz mu pozwala. aborcje zrobilam lat temu ponad trzy - i ciagle czekam na te "tragiczne skutki" psychiczne i fizyczne. [oczywiscie pisze w duzym skrocie - zainteresowani bez trudu moga znalezc dyskusje na temat prawdziwych i rzekomych skutkow aborcji, takze w sieci] 5. wbrew temu, co zdajesz sie sugerowac, farmakologia nie jest odpowiedzia na wszystkie bolaczki swiata. tabletka "po" to konska dawka hormonow a naukowcy wciaz spieraja sie na temat bezpieczenstwa przyjmowania hormonow min. w kontekscie zapadalnosci na raka. 6. i znowu czytales bez uwagi i zrozumienia - feministki z tego, co wiem i co widzialam na "sztandarach" i w ulotkach na nic kobiet nie skazuja, tylko ciagle domagaja sie prawa pelnego wyboru. jak to bylo? "nie chcesz aborcji, to jej sobie nie rob"? chodzi o wybor - jezeli kobieta ma watpliwosci co do bezpieczenstwa tabletek hormonalnych, to niech ma prawo wyboru i dostepnosc innych metod. jezeli woli tabletki, to niech ma dostep do tych najnowszej generacji, co do ktorych jest najmniej zastrzezen. tylko i az tyle. 7. nie rozumiem, dlaczego ciagle krzyczysz (kapitaliki) i dlaczego obrazasz caly ruch feministyczny odnoszac sie do mojej wypowiedzi. dlaczego piszesz "wasz ruch" - przeciez nigdzie nie deklarowalam, ze jestem feministka? czyzby stereotypy w twojej glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: TY TEŻ POWINIENEŚ POROZMAWIAĆ Z ŻONĄ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 22:04 bo jakoś nie wydaje mi sie ze jej słuchasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARINI OBNIŻA POPRZECZKI DLA KOBIET????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 09:17 A TO DOBRE, POMIMO ŻE POPRZECZKI DLA KOBIET ZOSTAJĄ OBNIŻANE, TO I TAK MAŁO WCHODZI ICH DO PROGRAMU. ZAPRZECZA SAMA SOBIE!!!! CZYLI ŻE KOBIETY JEDNAK NIE SĄ TAK MĄDRE, I ŻE TRZEBA IM ONIŻAĆ POPRZECZKĘ. I TO MA BYĆ PROPAGOWANIE TZW. FEMINIZMU W PROGRAMIE? BUHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeki Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:20 Pani Szczuka za swoje zachowanie w programie, powinna dostać щукой prosto w twarz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedmo jest prawdą Re: Ciotka rewolucji IP: *.b-m.pl 06.04.04, 09:27 telewizja daje popularność, ale popularna telweizja. Ogłupiacz dla nas szarych ludków, którzy nie mają dość sił aby doczekać nocnych programów lub nie interesują one ich. Czemu,... ponieważ sprzedają jakąś nie rzeczywistą wizję swiata, którego nie ma za oknem. Jaka jest rzeczywistość można przeczytać pomiędzy zdaniemi. Upraszczając " liczy się kasa a cala reszta to szysz". Ciekawa jak wykrzystasz swoją popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terka Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:30 Nasłabsze o gniwo w programie to właśnie Szczuka. beznadzieja, ton, głos styl prowadzenia. Kto dał zatrudnienie takiej osobie. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terka Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:33 I jeszcze jedno do Krakowa też nie przyjeżdżaj - tu feministek nie potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amber Re: Ciotka rewolucji IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 09:47 Program jest podobny do pierwowzoru The Weakest Link z BBC. Tez antypatyczna na czarno ubrana baba przysrywajaca uczestnikom. Ot taka chwilowa moda niszowa. A Szczuka pasuje do tej konwencji bo brzydka niemilosiernie co podkresla jeszcze swoimi zlosliwymi uwagami. Jest jak piskliwy pekinczyk ktory gryzie cie w kostke. Jak ponura wdowa na cmentarzu. Gdyby takich ciotek byla wiekszosc, co bys Polaku robil wieczorem zamiast tego o colubisz najbardziej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Ciotka rewolucji IP: *.tarchomin.pl 06.04.04, 10:27 a kogo potrzebujecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministk@ re: terka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 10:57 oj, no to w takiem razie nie pozostaje mi nic innego, jak chodzenie po mieście w worku na głowie, żeby przez przypadek się nie wydało, że jestem feministką :), bo jeszcze do samosądu by doszło. żenada, ludzie, żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: powiedz, powiedz! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 22:06 a czego to potrzebujecie w krakowie? nie moge sie doczekac! no czego?! Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: Ciotka rewolucji 06.04.04, 09:41 Wszyscy jesteście co najmniej śmieszni!!!!!!!!! Nie rozumiecie , że nakręcacie tylko popularność tej Pani; prezes Walter tylko zaciera rece; osiągneli bowiem to na czym najbardziej im zalezy - żeby o tym programie było głośno i o osobie prowadzącej ten program równiez; abstrachując od w/w wypowiedzi pragne jedynie dodać, że mi ten teleturniej w ogóle nie odpowiada; formuła jego jest nudna a osoba prowadząca jest mało charakterystyczna; generalnie widziałem chyba z 5 minut tego teleturnieju i zamierzam go nigdy oglądać, nawet jak Pani Szczuka wyprostuje sobie zeby i przestanie seplenić pzdr czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministk@ re: druhroman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 11:01 zgadzam się: to i nie tylko to forum, to niezła reklama TVN-u i teleturnieju - i o to chyba głównie chodzi nie zgadzam się: Szczuka jest jak najbardziej charakterystyczna - zauważ, że wszyscy ją kojarzą - i jako prowadzącą teleturniej, jak i jako [niestety, wstyd przyznać] feministkę poza tym: wada wymowy tej pani nie jest spowodowana tym, że ma krzywe zęby, tylko tym, że nosi aparat korekcyjny - wszystkie osoby, które taki noszą, mówią niewyraźnie, ponieważ taki aparat do konfortowych nie należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:46 Szczuka tu, Szczuka tam, Szczuka tedy i owedy. Dziewcze staje sie juz nieco nudne i nuzace swoja wszechobecnoscia. Taki Bralczyk w spodnicy wyzierajacy ze wszystkich mozliwych mediow.Boje sie juz otworzyc drzwi lodowki by czasem nie wyskoczylo z niej to kobieciatko pod pache ze zlotoustym. Mamona rulez! I tyle pozostalo z niezlych niegdys polonistow i literaturoznawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministk@ Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:50 tak, sama jestem feministką i nie wstydzę się tego - ale to, co wyprawia Pani Szczuka, to wstyd i hańba feminizmu - tyle, co mogę powiedzieć, to to, że gratuluję odwagi, bo nie każdy miałby jej na tyle, żeby przyznać, że prowadzi teleturniej jedynie dla kasy... generalnie nie oglądam 'najsłabszego ogniwa' i w ogóle TVN-u, ale uważam, że Pani Szczuka nie powinna prowadzić tego programu, bo jest [przepraszam] beznadziejna i obraża ludzi, a przy okazji wystawia naprawdę marne świadectwo polskim feministkom. a ja nie lubię, jak się mnie obraża. i na pewno nie będę jej nazywać SIOSTRĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: Ciotka rewolucji 06.04.04, 09:54 co rozumiesz przez feminizm? jestem ciekaw bardzo:) Gość portalu: feministk@ napisał(a): > tak, sama jestem feministką i nie wstydzę się tego - ale to, co wyprawia Pani > Szczuka, to wstyd i hańba feminizmu - tyle, co mogę powiedzieć, to to, że > gratuluję odwagi, bo nie każdy miałby jej na tyle, żeby przyznać, że prowadzi > teleturniej jedynie dla kasy... generalnie nie oglądam 'najsłabszego ogniwa' i > w ogóle TVN-u, ale uważam, że Pani Szczuka nie powinna prowadzić tego programu, > > bo jest [przepraszam] beznadziejna i obraża ludzi, a przy okazji wystawia > naprawdę marne świadectwo polskim feministkom. a ja nie lubię, jak się mnie > obraża. i na pewno nie będę jej nazywać SIOSTRĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feministk@ re: druhroman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 10:26 a co to ma za znaczenie, co ja rozumiem przez słowo 'feminizm' [a w ogóle co to za stwierdzenie?! - słowo 'feminizm' oznacza SŁOWO 'FEMINIZM' i nic więcej - to logiczne, tak samo, jak np. słowo 'mleko' oznacza SŁOWO 'MLEKO]? ludzie i tak mają swoje zdanie na temat feminizmu i feministek - wg. większości i tak jesteśmy nieszczęśliwymi, niewyżytymi babochłopami... nawet, gdybym uparcie tłumaczyła, że tak nie jest i broniła przed uogólnieniami - to i tak większość wie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: re: druhroman 06.04.04, 11:35 i dalej nie wiem co przez to rozumiesz:(; może są ludzie , którzy nie myśla szablonowo czy schematycznie Ty jednak skreślasz wszystkich, niemniej pozdrawiam Gość portalu: Feministk@ napisał(a): > a co to ma za znaczenie, co ja rozumiem przez słowo 'feminizm' [a w ogóle co to > > za stwierdzenie?! - słowo 'feminizm' oznacza SŁOWO 'FEMINIZM' i nic więcej - to > > logiczne, tak samo, jak np. słowo 'mleko' oznacza SŁOWO 'MLEKO]? > ludzie i tak mają swoje zdanie na temat feminizmu i feministek - wg. większości > > i tak jesteśmy nieszczęśliwymi, niewyżytymi babochłopami... nawet, gdybym > uparcie tłumaczyła, że tak nie jest i broniła przed uogólnieniami - to i tak > większość wie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministk@ re: druhroman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 11:46 nie skreślam, człowieku, tylko nie mam czasu na dyskusje - poza tym, każda osoba, feministka, czy nie, na to pytanie odpowiedziałaby Ci inaczej. o to mi chodzi. sorry, jeśli Cię uraziłam, ale pracuję [niekoniecznie siedząc przed lusterkiem i plotkując z koleżankami] i po prostu nie mam czasu. myślę, że jeśli chciałbyś faktycznie dowiedzieć się czegoś o feminiźmie, manifach etc. to poszukaj w Internecie - definicje znajdziesz np. w encyklopedii WIEM, jest też dużo różnych stron o feminiźmie, nie tylko polskojęzycznych. to forum nie jest o feminiźmie - nie taki był jego pierwotny temat. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magorek wnioskuje, ze... IP: .53.99.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 09:57 Aha.No wiec po prostu kolejny raz okazaBo sie ze w zyciu nie mozna zyc sama idea. szczuka zamienila idee na zwykle- czytaj konkretne zycie. czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Ciotka rewolucji IP: *.4web.pl 06.04.04, 10:00 troche mnie pociesza, ze na pierwszej warszawskiej manifie bylo 15 osob. w tym roku w Łodzi stawila sie dokladnie taka liczba - troche mnie to zalamaŁo. ale najwyrazniej niepotrzebnie - ot trudne poczatki... Acha, do Łodzi przyjezdzaj. Tu Cie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: Ciotka rewolucji 06.04.04, 10:02 o co chodzi feministkom? Gość portalu: anka napisał(a): > troche mnie pociesza, ze na pierwszej warszawskiej manifie bylo 15 osob. w tym > roku w Łodzi stawila sie dokladnie taka liczba - troche mnie to zalamaŁo. ale > najwyrazniej niepotrzebnie - ot trudne poczatki... > Acha, do Łodzi przyjezdzaj. Tu Cie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: Ciotka rewolucji 06.04.04, 10:07 co to jest manifa? Gość portalu: anka napisał(a): > troche mnie pociesza, ze na pierwszej warszawskiej manifie bylo 15 osob. w tym > roku w Łodzi stawila sie dokladnie taka liczba - troche mnie to zalamaŁo. ale > najwyrazniej niepotrzebnie - ot trudne poczatki... > Acha, do Łodzi przyjezdzaj. Tu Cie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesia Re: Ciotka rewolucji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 10:38 Uważam ,że program jest ciekawy tylko i wyłącznie przez osobę prowadzącej , która łamie schemat nudnych,lalusiowatych teleturniejów. Przyznam ,że gdy mam okazje oglądam ten program.Mam nadzieję,że Kazia Szczuka po tym programie będzie bardziej widoczna w mediach i tego jej serdecznie życzę.Podejrzewam ,że wiekszość wypowiadających się tu facetów (sam jestem facetem hetero ) wolało by blond laskę z cycami na wierzchu z pięknym usmiechem.A jak zareagowali by polacy gdyby program prowadziła osoba za wózku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZDANKA Ludzie,poczytajcie jakąś książkę,może!!! IP: 62.233.181.* 06.04.04, 10:40 O!Dzień dobry!Ja też jestem z Łodzi:) A teraz coś z zupełnie innej beczki.Ktoś powyżej napisał,że poziom dyskusji na forum w internecie zazwyczaj kręci się wokół rynsztoka,a ja dodałabym jeszcze,że przypomina zabawę w wymiotach.Rzyganie jedem i złością na wszystkich dookoła. Kazia nie jest medialna i ciężko jej się odnależć w takiej formule teleturnieju,w czym wada wymowy nie pomaga.Nie jest szybka,stanowcza i ostra,a taka powinna być prowadząca ten teleturniej,sądząc po wzorcach zachodnich.Jest jednak inteligentna i niekiedy w dość dobry sposób daje odczuć matołkom,że są matołkami ,bo nie wiedzą podstawowych rzeczy,ktorych uczą w szkole od 100 lat.To takie przykre,że pan Zenek musi odpowiedzieć na trudne pytanie,a nie przejść na jednej nodze pod poprzeczką z bibułki,krzycząc "Wiesia,dla ciebie wszystko?" Można powiedzieć,że jakoś się sprzedała,ale ,cholera,w jej wypadku ja tego sprzedania się za bardzo nie odczuwam.Spróbowała tak samo ,jak Religa w sejmie...O nim też moznaby było powiedzieć ,że się sprzedał i wszedł w smród polityki. W każdym razie znów nikt nie przeczytał tego artykułu.Tego,że ona mówi ironiczn ie o swoim image`u,ma sporo racji,zjechała Gretkowską,która pierdoli głupoty od 6 książek w tył,a przede wszystkim myśli i mówi ,to co mysli.A mówienie tego co się mysli,to w dzisiejszych czasach argument do kanonizowania:) Nie lubię jej słuchać,ale lubię czytać.Choćby ten esej "Nuda buduaru" z "Lalką " w rolach głównych i kobietą desygnatem pustym.Bardzo dobry i piekielnie oryginalny,jak na Polskę:)Kazia,rzuć tę robotę,nie bedziesz miała kasy,ale będziesz mogła pisać i czytać,jak sama o tym mówisz w wywiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal Przeczytałem dokładnie caly artykuł IP: *.bg.am.poznan.pl 06.04.04, 12:47 Rzuciło mi się w oczy to co celnie wypunktował(a?) już raddan4: "Nawet kiedy obniża się dla nich poprzeczkę, wśród ośmiu uczestników są dwie, trzy kobiety. Jeśli zaczynają siebie eliminować, odpadają bardzo szybko. A jeśli się wspierają, często dochodzą do finału. Zaryzykuję twierdzenie, że dla kobiety do wygrania tego turnieju prowadzi tylko ścieżka feministyczna. Niedawno zostały trzy osoby - dwie kobiety i facet. I one wyrzuciły faceta." Na jakim gruncie wg Szczuki kobiety powinny się wspierać - takim że są jednej płci? A mężczyzn na tym samym gruncie eliminują. Moim zdaniem ma to taką ładną nazwę: "dyskryminacja ze względu na płeć". Czy nie z tym walczą feministki? Toż to mentalność Kalego pod pseudointelektualną przykrywką, nie ma co. Jeśli więcej feministek myśli jak Szczuka, to dlaczego mam popierać ich dążenia do zmarginalizowania mężczyzn, w tym i mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaźmirz A ... tam z tom telewizjom.... IP: *.chello.pl 06.04.04, 15:47 Ale ciekawe czy ta pani ze aparatem na zymbach jest dziewicom?? Co nie? Wpisujta się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gOSPODARZ Re: Ciotka rewolucji IP: *.sk5.am.poznan.pl 06.04.04, 10:30 kAZIA JESTEŚ TRENDY-PRAWIE TAK POPULARNA JAK lEPPER.oN BEŁKOCZE,TY SEPLENISZ,MYŚLĘ ŻE W BALECIE ZROBILIBYŚCIE PRAWDZIWĄ KARIERĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Ciotka rewolucji IP: *.tarchomin.pl 06.04.04, 10:42 przeczytalam sporo komentarzy na forum i rysuje mi sie jedna prosta odpowiedz na pytanie postawione przez jednego z internautow - o co chodzi feministkom? otoz chodzi o to, zeby kobiety, ktore zaczynaja dopominac sie o rowne traktowanie i szacunek dla swojej kobiecosci przestaly byc traktowane jak zagrozenie atomowe i obrzucane stekiem chamskich, upokarzajacych wyzwisk. o czym swiadczy fakt, ze w komentarzach dominuje tyle jadu saczonego na kobiety, zwlaszcza te, ktore pozwalaja sobie na bezczelnosc wobec glupoty? my naprawde mamy w tym swiecie przechlapane i musimy to zmienic. jestesmy tak samo ludzmi jak faceci, czy sie to komus podoba, czy nie i nie uwazam, zebym miala godzic sie na pozycje gorszej istoty tylko dlatego, ze moje widzenie swiata jest inne. i to jest feminizm, wszystko inne to mniej wazne dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feministk@ re: marti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 11:27 słusznie i naukowo. grunt to się nie bać wyrażać własnych opinii i jeszcze umieć to zrobić w inteligentny, jasny, czytelny sposób, nie obrażając i nie obrzucająch innych błotem... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
druhroman Re: Ciotka rewolucji 06.04.04, 11:50 Gość portalu: marti napisał(a): > przeczytalam sporo komentarzy na forum i rysuje mi sie jedna prosta odpowiedz > na pytanie postawione przez jednego z internautow - o co chodzi feministkom? > otoz chodzi o to, zeby kobiety, ktore zaczynaja dopominac sie o rowne > traktowanie i szacunek dla swojej kobiecosci przestaly byc traktowane jak > zagrozenie atomowe i obrzucane stekiem chamskich, upokarzajacych wyzwisk. o > czym swiadczy fakt, ze w komentarzach dominuje tyle jadu saczonego na kobiety, > zwlaszcza te, ktore pozwalaja sobie na bezczelnosc wobec glupoty? my naprawde > mamy w tym swiecie przechlapane i musimy to zmienic. jestesmy tak samo ludzmi > jak faceci, czy sie to komus podoba, czy nie i nie uwazam, zebym miala godzic > sie na pozycje gorszej istoty tylko dlatego, ze moje widzenie swiata jest inne. > > i to jest feminizm, wszystko inne to mniej wazne dodatki. a poza tymi nielicznymi ( moim zdaniem ) wyzwiskami obrażającymi kobiety jak napisałaś, są jeszcze jakies działania/ zaniechania w społeczeństwie polskim, które uprawniają do stwierdzenia że kobiety i ich prawa nie sa respektowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof syndrom oblężonej twierdzy IP: *.argo.grey.com.pl 06.04.04, 13:35 oto na co cierpi niejaka marti. choć ja nikogo nie obrażałem, sam zostałem wyzwany najmarniej od pajaców. feministek nie można krytykować, bo to politycznie niepoprawne, no i one mają zawsze rację, niezależnie od sensu głoszonych poglądów. bidula nie rozumie chyba, że tu nikt nie podważa tego, że one są "tak samo ludzmi jak faceci". sobie przyznaje prawo do bezczelności wobec głupoty (męskiej rzecz jasna), natomiast mnie już bezczelnym wobec jawnej głupoty niektórych feministek być nie wolno. śmiechu warte i nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal podpisuję sie obiema rękami IP: *.bg.am.poznan.pl 06.04.04, 13:09 Droga feministko, wszyscy zasługują na równe prawa, w każdej dziedzinie. Zarówno kobiety jeśli chodzi np. o zrównanie płac, czy szacunek jak i mężczyżni jeśli chodzi o urlop - nomen omen - macierzyński, czy o przyznawanie praw rodzicielskich. "my naprawde mamy w tym swiecie przechlapane i musimy to zmienic." Faceci też nie mają lekko więc nie rób z siebie męczenniczki i ofiary systemu, nie mieszkasz w Iranie - tam byś naprawdę miała przechlapane. Poza tym nie musisz iść do wojska w najlepszym okresie młodości, i last but not least: Masz średnio 8 dodatkowych lat życia w zamian za donoszenie 1-2 ciąż. Wszystkie pozostałe rzeczy może z czasem uda się na stopniowo zmienić, oprócz tej jednej, i kto tu ma przechlapane? Mam nadzieję że zastanowisz się nad moją argumentacją i jeśli odpowiesz to ad rem, a nie zaczniesz mnie obrzucać wyzwiskami z okopów oblężonej twierdzy jedynie słusznych prawd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: podpisuję sie obiema rękami IP: *.tarchomin.pl 06.04.04, 14:04 nie robie z siebie meczenniczki, tylko stwierdzam fakty. i dziwie sie, ze tak cie rozzloscil moj wpis. dlaczego sadzisz, ze obrzuce kogokolwiek wyzwiskami i bede odpowiadac z pozycji oblezonej twierdzy??? po prostu niemal na kazdym kroku stykam sie z mniej lub bardziej zakamuflowana niechecia do kobiet, ktorym na dodatek z gory zarzuca sie, ze za wiele wymagaja i maja postawe roszczaca. nie odmawiam tez facetom prawa do urlopu wychowawczego, a za to, ze nie kaze mi sie nosic chusty zakrywajacej twarz i wlosy i nie traktuje jak przedmiotu nie zamierzam nikomu dziekowac - twoje blyskotliwe spostrzenie, ze powinnam sie cieszyc, bo nie mieszkam w iraku pozostawiam bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eof fakty hmmm IP: *.argo.grey.com.pl 06.04.04, 14:42 stwierdzenie typu "mamy przechlapane" to nie fakt, tylko twoja ocena. a z niechecia spotyka sie zajadlosc i zacietrzewienie. nie z uwagi na fakt, ze wyglaszajaca jest kobieta. no i przyjelo sie mowic o postawie "roszczeniowej", nie zas roszczacej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlewap Re: Ciotka rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 11:08 nawet fotki jej kobita robila.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muka! Re: Ciotka rewolucji IP: *.chello.pl 06.04.04, 11:08 "Prowadzącą ma być kobieta o wyrazistym stylu bycia, niemiła, nieukładna, której można się bać. Weź i znajdź taką w Polsce. To musi być feministka." E tam, wszystkie te warunki spełnia Elżbieta Jaworowicz, a to niezbyt mądra histeryczka, a nie feministka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA KAZIA dawno chlopa nie miala ;-)!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 11:37 ... wiec troche fiksuje Jak zawsze. Ideologia ideologia ale troche kaski zawsze sie przyda. Po co ta cala sciema?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moka Re: Ciotka rewolucji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 11:45 Szczuka jest beznadziejna! Swoim zachowaniem w teleturnieju szkodzi feministkom, bo powiela stereotyp feministki jako wrednej babym która nienawidzi facetów. Jest też zwyczajnie niesprawiedliwa i to w dość żałosny sposób. Czepia się facetów nawet jak nie ma racji, za wszelką cenę, a kobiety faworyzuje bardzo wyraźnie. No i ta wada wymowy, to, że mówi tak wolno (a czas leci!)- beznadzieja. W jednym ma rację- Najsłabsze ogniwo to świetny teleturniej! Wystarczy obejrzeć wersję oryginalną na bbc z Anne Robinson- rewelacja (oglądam codziennie). Tvn marnuje sporą szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Kazia - the best! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 11:48 Kazia jest świetna! wreszcie jakaś niebalna prowadząca, a nie te banalne osoby pozbawione osobowości w rodzaju Ibisza czy Strasburgera. Szczuka przelamała schemat prowadzącej! Brawo! ja oglądam ten teleturniej tylko dla niej! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesia Re: Kazia - the best! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 12:24 To jest nas dwóch facetów podobnie myślących .Niestety dziś będę w pracy do wieczora nie zobacze Kazimiery.Ps.dleczego nazywacie ją ciotka - przecież Kazimiera jest atrakcyjną kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyfeminista Re: Kazia - the best! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:41 Chłopie, przypomnij sobie 5 dowolnych kobiet które znasz... I teraz powiedz, że Kazia jest atrakcyjna. Jest niestety denna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen-ek babcia rewolucji IP: *.smsnet.pl 06.04.04, 12:23 Jedna z najmniej szanowanych osób w polskiej telewizji, wypowiada takie tandetne i proste uwagi podczas teleturnieju, że oglądanie tego programu zakrawa na heroizm. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ciotka rewolucji 06.04.04, 12:37 Pani Kazimiero! Trzymam kciuki, a teleturniej radze potraktowac instrumentalnie i w pewnym momencie odejsc z podniesiona glowa. Poza tym, moze to Pania zdziwi, ze ja mezczyzna o dosc specyficznym nicku za chwile powiem, ze popieram postulaty feministyczne. Ale tak wlasnie mowie. Pozdrawiam! PS. Pani niewyrazna mowa dodaje programowi charyzmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: I Tak daleko do oryginalu -Anne Robinson IP: *.spt.fr.prserv.net 06.04.04, 13:05 Pani Szczuka i tak jest tylko marna kopia oryginalu z BBC . Nasza jest bardzo grzeczna i malo dynamiczna.Tak wiec nie narzekajcie bo angielska wersja jest duzo bardziej zlosliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ciotka rewolucji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:14 Prowadząca Kazia pyta: Co wskazuje KUŁEK na dachu? uczestnik odpowiada: Nie wiem. Prowadząca Kazia wyjaśnia: KIEŁUNEK WIATŁU. W tym momencie spadłem z fotela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczaki pieczone Rewolacyjna cipka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 13:40 Mysle, ze jestes dobra w te klocki, tylko sie troche wstydzisz. Chcialbym Cie ladnie zerznac, a jesli sie bedziesz opierac, to mnie to jeszcze bardziej rozbali. Cmokusie w pipeczke. Odpowiedz Link Zgłoś