Dodaj do ulubionych

Brat Łata show-biznesu

IP: *.telia.com 17.08.04, 20:00
Tanczylam przy Trubadurach kiedy bylam uczennica liceum w Lodzi. Minelo
baaaardzo wiele lat, ale nadal mam sentyment do Krawczyka, czesto go slucham
ze wzruszeniem. Jest dla mnie symbolem mlodosci, ktora minela.
Obserwuj wątek
    • Gość: Czytacz Pytanie do redaktora IP: *.digimer.pl / 62.233.169.* 17.08.04, 20:22
      Krawczyk uznawany za króla obciachu? A przez kogo można wiedzieć?
      • Gość: Michal Re: Pytanie do redaktora IP: *.sa.bigpond.net.au 17.08.04, 23:39
        Przeze mnie na porzyklad i wiele innych osob tez.
        • Gość: anty-krytyk Re: Pytanie do redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 09:30
          A moim zdaniem jestes kretynem, tak jak reszta twoich znajomych
        • Gość: Dar a hip-hop to nie obciach? IP: 80.48.255.* 18.08.04, 14:59
          a hip-hop to nie obciach?
          wyskoczy paru kolesi w szerokich spodniach cos pogada w rytm muzyki i to ma byc
          muzyka?
          • Gość: basia Re: a hip-hop to nie obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:19
            nie, hip-hop to nie obciach. disco-polo to był i jest obciach. polecam artykul
            o dawnych gwiazdach dicho.
            • Gość: D Re: a hip-hop to nie obciach? IP: 80.48.255.* 18.08.04, 15:24
              > nie, hip-hop to nie obciach. disco-polo to był i jest obciach. polecam
              artykul
              > o dawnych gwiazdach dicho.

a co to jest hip-hop?Ani melodii ani wirtuozerii instrumentalnej, tylko paru
              kolesi przeklinajacych w rytm muzyki lub spiewających kiczowate teksty.W tej
              chwili hip-hop nie rózni się specjalnie od disco polo
              • Gość: pirxon Re: a hip-hop to nie obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:41
                Ja
            • Gość: adam Re: a hip-hop to nie obciach? IP: 207.229.0.* 18.08.04, 17:43
              hip-hop to muzy dla malpek

pozdrawiam
            • Gość: Rafał Re: a hip-hop to nie obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:39
              Hip hop to jeszcze wiekszy obciach niż disco polo, sorki ale jeżli ktoś myśli
              ze się spali napisze 2 teksty a potem je wyrecytuje do muzyki która niczym nie
              odbiega od Disco Polo to się myli. Nie jestem fanem Disco Polo ani fanem Hip
              Hopu, przyznam ze pare kawałków HH jest OK ale nie są to polsie szmaty tylko
              korzenie - czarna muza. Dla mnie Krawczyk to obciach, no nie mówcie ze nie jak
              słucham w radio tego ostatniego "przeboju" to śmiac mi się chce, Krawczyk myśli
              ze tak dobrze śpiewa, że zachciało mu się śpiewać drugi głos hehe żałość, ta
              laska jako tako ale Krzsiu.. oj nie ładnie.
          • Gość: koko Re: a hip-hop to nie obciach? IP: 213.241.6.* 19.08.04, 09:39
            Jeszcze śmieszniejsze w hip-hopie jest to wywijanie paluchami. Wygląda to jak
            język migowy troglodytów.
          • Gość: marcin Re:a hip-hop to nie obciach?Po śmierci disco polo. IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:08
            Po śmierci disco-polo w telewizji Polsat (za co im dziękuję), coś ci ludzie
            musieli robić. Nie wystarczyło już ładować w klawisze i śpiewać te
            same "piosenki". Najłatwiejsze okazało się gadanie na tle sampli posklejanych
            na komputerze, pościąganych od innych twórców. I co okazuje się, że młodym się
            to podoba, a że stacje radiowe nie chcą straić popularności no to puszczają to
            coś. Przez to nie słucham już kilku "popularnych" stacji radiowych.
            • Gość: elektromonter Re:a hip-hop to nie obciach?Po śmierci disco polo IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:23
              Zgadzam się, układanie muzyki na komputerze jest nawet mniej skomplikowane niż
              pogrywanie na syntezatorze z wbudowanymi melodiami. Apropos dlaczego to coraz
              częściej słychać - to znaczy częściej niż disco polo na polsacie kiedyś -
              ponieważ tej muzyki nikt nie neguje jak to było w przypadku disco polo,
              słuchanie hip-hopu to nie tylko nie jest "obciach" ale to "szpan".

• Gość: koko Re: Pytanie do redaktora IP: 213.241.6.* 18.08.04, 09:44
        A przeze mnie choćby. Niech ten badziewiarz z Marylką Rodowicz coś nagra to się
        wszystkie buraki posikają z radości.
        • Gość: romek848 Re: Pytanie do redaktora IP: *.rybnet.pl / *.rybnet.pl 18.08.04, 13:09
          Pewnie lepszy jest hip hop :)
      • Gość: McGoo Re: Pytanie do redaktora IP: *.stacje.agora.pl 18.08.04, 13:41
        Ano wlasnie - podobno to Pan Michal Wisniewski jest krolem obciachu - czy
        ostatnio zmienil sie krol ? w Obciachowie (Polsce ?? )? - slyszalem tez glosy,
        ze krolem obciachu jest Pan Aleksander K. - wobec tego mam pytanie kto tak
        naprawde jest krolem obciachu bo juz sie gubie - nie moze byc kilku kroli, bo
        to zadni krolowie lecz tylka ksiazeta obciachu.
        Gdzie jest moj krol ??

z Obciacholandu
        pozdrawiam
        Obciachowy McGoo
        • Gość: f Re: Pytanie do redaktora IP: *.visp.energis.pl 18.08.04, 14:10
          Królów Obciachu koronuje dworski błazen - redaktor Adam M.
          • Gość: roy Re: Pytanie do redaktora IP: *.stacje.agora.pl 18.08.04, 16:38
            Gość portalu: f napisał(a):

> Królów Obciachu koronuje dworski błazen - redaktor Adam M.

Co za lotność umysłu
            • Gość: mio IP twojego komputera mowi wszystko IP: *.cs.UMBC.EDU 18.08.04, 17:49
              Czyzby Agora zatrudniala etatowego obronce redaktora Adama M.?
    • zwora Re: Brat Łata show-biznesu 17.08.04, 20:24
      CO? Krawczyk królem obciachu? Fajny jest z niego gość. Umiał się zestarzeć. To
      nie o nim Dezerter śpiewa "40 letnią młodzież".
      No i fajnie opowiedział o polskim Show businesie w "Nakręconych" Latkowskiego.
      • Gość: edek KRZYSZTOF KRAWCZYK ZGÓL SOBIE WĄSY IP: *.cable.mindspring.com 18.08.04, 01:49
        Dlaczego wszyscy Polacy mają wąsy. Wyglądacie jak ze wsi z tymi wąsami. Polacy
        pora zgolić wąsy.
        • Gość: M Re: KRZYSZTOF KRAWCZYK ZGÓL SOBIE WĄSY IP: *.wi.rr.com 18.08.04, 03:32
          Edek! Napisz jakiej jestes narodowosci i gdzie sie tak nauczyles po polsku?
        • Gość: Zili Przynajmniej się facet zmienia IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 09:35
          ciagle uczy i jest otwarty na nowe trendy, a nie jak Budka Suflera, która od 20
          lat robi to samo a żenadę TEGO zespołu podkreśla wers z jednego ich utworu:
          ZNOWU W ŻYCIU MI NIE WYSZŁO
          • Gość: aga Re: Przynajmniej się facet zmienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:08
            a ja Budkę lubię i owszem, gdyby wszystkim tak "nie wyszło" nie mielibyśmy na
            co narzekać
        • Gość: koko Re: KRZYSZTOF KRAWCZYK ZGÓL SOBIE WĄSY IP: 213.241.6.* 18.08.04, 09:49
          ...bo najlepsza fryzura, jeśli chcecie wiedzieć, krótko z przodu, długo z tyłu
          i wąsy na przedzie... Wypisz wymaluj nasz Krzyś.
      • Gość: muzyk badziewie, tyle, że z D.O.J.Ś.C.I.A.M.I. IP: 213.25.40.* 18.08.04, 11:00
        I TYLE W TEMACIE.
    • Gość: subrealism Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:43
      No tak, Miliony emigrantów kupują płyty Krawczyka z sentymentu a przy okazji
      kupują też Smolika, Bartosiewicz, Staszczyka itp. warto się podpiąć
      pod "Krawca". Tak samo było z Bregowiczem ,jako że międzynarodową sławą się
      cieszy, nagrywał płyty do tej samej muzyki z kilkoma polskimi artystami.
      • Gość: Emigrantka DO SUBREALIZM IP: *.telia.com 18.08.04, 07:18
        Pojecia nie mam kto to jest Smolik, Bartosiewicz czy Staszczyk. Podejrzewam, ze
        disco-polo, a to juz jest zjawisko, ktore powstalo dlugo po moim wyjezdzie z
        Polski. Nigdy ich nie sluchalam, a sentyment mozna miec tylko do idoli mlodosci.
        • Gość: tiggy Re: DO SUBREALIZM IP: *.wroc.bauer.pl / 195.94.215.* 18.08.04, 08:34
          Staszczyk to przez lata punk rock, pozniej rock a pozniej jakis poprock
          Bartosiewicz to bardzo sobra wokalistka poprockowa.
        • Gość: Antoni Re: DO SUBREALIZM IP: *.lot.pl 19.08.04, 14:05
          Droga emigrantko, rozumiem Twój sentyment, lubię posłuchać starych, "dobrych??"
          utworów, ale to tylko wspomnienia, które powinno się pielęgnować, odkurzać i
          słuchać, ale z rzadka. Kocham Czerwone Gitary, Shadowsów, lecz jak ich
          widziałem na scenie z okazji odgrzewania imageu, to czułem zażenowanie. Niech
          mi nikt nie psuje kochanych wspomnień, niech będą takie, jakie je pomiętam.
          Kocham Trubadurów, ale na tego faceta patrzeć nie mogę i basta, mam odruch
          wymiotny, podobny do tego, który trafił mi się po lekturze wypocin Pani?
          E.Górniak. Pozdrawiam, wydaje mi się , że byliśmy na tych samych prywatkach.
          • Gość: D Re: DO SUBREALIZM IP: 80.48.255.* 19.08.04, 14:34
            ale na tego faceta patrzeć nie mogę i basta, mam odruch
            > wymiotny, podobny do tego, który trafił mi się po lekturze wypocin Pani?
            > E.Górniak. Pozdrawiam, wydaje mi się , że byliśmy na tych samych prywatkach

Zawsze możesz zmienić kanał, nikt cię nie zmusz do słuchania
    • Gość: vvv Panie redaktorze, cóz to za protekcjonalny ton? nt IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:51
      • Gość: mimi CZYTANIE "WYBORCZEJ" TO OBCIACH IP: *.classcom.pl / *.77.classcom.pl 17.08.04, 21:40
        Powolutku czytanie "Wyborczej" staje się obciachowe - niestety - a to kiedyś
        byłą taka fajna gazeta.....
        • Gość: Michal Re: CZYTANIE "WYBORCZEJ" TO OBCIACH IP: *.sa.bigpond.net.au 17.08.04, 23:40
          A jednak uparcie czytasz - nie dosc, ze jestes dwulicowy, to jestes albo idiota
          albo masochista. Moze jedno i drugie?
          • Gość: Grzes To sentyment przyjacielu IP: *.wi.rr.com 18.08.04, 03:33
    • ania.alek Re: Brat Łata show-biznesu 17.08.04, 21:05
      Zmienność jest najbardziej ludzką rzeczą...Podziwiam ludzi, którzy potrafią się
      odbić od dna, a KK jest taką osobą. Pamiętam czasy kiedy spiewal dla garstki
      przypadkowych ludzi w muszli Parku Praskiego w W-wie....A teraz...ostatnia
      płyta jest naprawdę wspaniała, lepsza niż ta Rynkowskiego, cieplejsza i
      bardziej optymistyczna...Widać (słychać) że ten facet w coś wierzy i chce się
      tym podzielić. Tym czymś jest oczywiście MIŁÓŚĆ :)
      • Gość: ja@@ Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 17.08.04, 21:16
        Co byście nie pisali,ON jest moją młodością i moim idolem!!!
        • Gość: kiczofobia LUUUDZIIEE!!idźcie po rozum do głowy!!! IP: *.tomaszow.mm.pl 17.08.04, 21:39
          krawczyk jest jedna z najbardziej kiczowatych postaci polskiej estrady. a ż
          zmienia styl, no dobra... ale nie lubię ludzi, którzy są jak chorągiewka i grają
          zawsze pod publikę.. ZAWSZE! Zmieniają się nie dlatego że rozwijają się, tylko
          dlatego, że publiczności znudziła się poprzednia weersja... myślę, że KK zrobi
          wszystko, żeby natrzepać kasy... bez urazy... jego piosenki charakteryzują się
          niewszukaną muzyką, teksty nic nie przekazują... nic nowego... gadanie o bele
          czym... nie skłaniają człowieka do żadnej refleksji...ech.. ci co go lubia i tak
          tego nie pojmą, bonie lubią ambitniejszej muzyki... jak to zwykle mawiam: prosta
          muza dla prostych ludzi, banalna muza dla banalnych ludzi...
          • Gość: gosc Re: LUUUDZIIEE!!idźcie po rozum do głowy!!! IP: *.hrl.com 17.08.04, 21:56
            Kiczofobia ty pajacu, nie kazda sztuka tym bardziej wokalna jest do intelektualnuch przezyc, jezeli tak chcesz to sie mylisz , gdyz grono najlepszych naukowcow ,
            literatow i filozofow bardzo chetnie sluchaja muzyki Krawczyka, przytym oczywiscie obrazasz tych wszystkich ludzi, ciekawe jakim prawem. Przejdz choc w
            swoim zycie polowe co zrobil Krawczyk jako czlowiek, bedac dalej muzykiem i wtenczas zabierz glos.
            Pismak GW , ktory to napisal uwaza ze Elton John, Fran Sinatra i Armstrong to sa dopiero artysci prawda?, duzo sarkazmu i zolci u tego pismaka, chyba ma ciagle
            niespelnione ambicje zostania najlepszym w redakcji. (F) Luck You.
            • Gość: spalic pokomune polski "talent "blaknie w usa IP: *.client.comcast.net 18.08.04, 06:31
              to co w polsce uchodzi za talent w usa jest miernota. polsy "artysci" to
              miernota, polska to prowincja. Polacy narod uposledzony umyslowo. Polscy
              spiewacy, maja bardzo przecietne glosy, wyja, a panienki spiewaja tak jak przy
              stole po pijanemu, no coz glupcy ktorzy w wolnym kraju oddaja wladze
              komunistom, wlasnym oprawcom, uwazaja ze to wyraz demokracji sa debilami i taki
              to narod, glupkow i wiesniakow. Drzyjcie te pijackie mordy, jestescie prowincja,
              z kulczykiem waszym krolem i kwasem pedalem walacych was wszytkich w odbyt.
              • asci Re: polski "talent "blaknie w usa 18.08.04, 07:51
                Jesteś tak żenujący, że szkoda słów. Dobrze, że taki kretyn jak ty nie mieszka
                w Polsce i nie zatruwa nam atmosfery swoją głupotą. Nie wracaj tu i nie
                pojawiaj się więcej na forum
              • Gość: mo Re: polski "talent "blaknie w usa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 09:48
                O ludzie! Ty to dopiero jesteś wieśniak. Jak dobrze,że już Cię tu nie ma!
                Polaczku ty jeden!
            • Gość: iPG Re: LUUUDZIIEE!!idźcie po rozum do głowy!!! IP: 212.160.138.* 18.08.04, 09:45
              niepotrzebnie się unosisz... Krzysztof Krawczyk jest jaki jest. Nosi zarost
              połączony z prowincjonalnym wąsem, w jego twórczości i sposobie jej
              prezentowania mutują się wzory zaczerpnięte z Króla Elvisa ale w bazarowym
              wydaniu. Jeżeli komuś to odpowiada nie jest to dobre ani złe tylko pozbawione
              dobrego smaku, stąd trącające o kicz. Kiczem jest też sposób bycia, który nie
              musi koniecznie przeszkadzać innym jemu podobnym. A co do wykształcenia i
              pozycji społeczniej, w kraju takim jak Polska, wrażliwość, kultura osobista
              etc., nadal ma do niej przeciętne odniesienie. Przykładów możnaby mnożyć,
              faktem jest, że Krzysztof Krawczyk jest kiczowatym artystą, a jeżeli
              wyznacznikiem jest dla Ciebie liczba sprzedanych płyt... to popatrz na disco
              polo. Demokracja do rządy motłochu, a popularność Krzysztofa Krawczyka to
              sympatie podobnie ogromnej liczby mało wymagających osób.
          • maciejslu Re: LUUUDZIIEE!!idźcie po rozum do głowy!!! 17.08.04, 22:11
            kiczowaty jest Wiśniewski. Kiczowaty do bólu. A Krawczyk umie śpiewać, ale nie
            pozuje na gwaizdę (choć nią jest). To normalny facet, który śpiewa normalne
            piosenki dla normalnych ludzi. I chwała mu za to!
            • Gość: koko Re: LUUUDZIIEE!!idźcie po rozum do głowy!!! IP: 213.241.6.* 18.08.04, 10:15
              "normalne piosenki dla normalnych ludzi" - dobre. Oglądałem kiedyś bodajże
              Duffy`ego Duck`a i był tam taki tekst - łagodne pastylki dla łagodnych ludzi.
              Ten sam poziom konwersacji
          • Gość: ats Re: LUUUDZIIEE!!idźcie po rozum do głowy!!! IP: *.3.14.vie.surfer.at 17.08.04, 23:18
            byc moze jest nie oryginalny ale sluchaja go ludzie a ty co prezentujesz i kim
            jestes moze mniej niz zero tez dobrze trzymaj sie okraglo
          • Gość: koko Re: LUUUDZIIEE!!idźcie po rozum do głowy!!! IP: 213.241.6.* 18.08.04, 10:01
            A teksty to on ma naprawdę zajebiste. Taka perełka np. " ... skasowałem kilka
            bryk ...". Dreso-polo istne
      • Gość: koko Re: Brat Łata show-biznesu IP: 213.241.6.* 18.08.04, 09:57
        Niezłe porównania - Sutka Buflera, Rynkoski... No nie moja bajka to jest,
        płaszczyzny wspólnej nam tu brakuje. Mieszkam w wysokiej wieży otoczonej fosą,
        mam parasol, który chroni mnie przed nocą...
    • Gość: MARIA Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.chello.pl 17.08.04, 22:01
      KRAWCZYK - kicz, hipokryzja, koniunkturalizm, sentymentalizm, ckliwość, obleśna
      fizyczność, zły gust masowej publiczności. Symbol plskich niskich potrzeb
      kulturalnych.
    • Gość: Lope największe postaci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 22:03
      Dopuszczalne jest w mianowniku postacie i postaci. Pretensjonalni pisza
      postaci. Chyba z lęku, że jakiś tuman powie im że postacie to nie to. Mądrzej
      jest postacie, bo wtedy rózni się od dopełniacza (największych postaci). Pilch
      i ja piszemy postacie.
      • Gość: Lope wywiady IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 22:10
        "Z jego wywiadów jasno wynika że - w przeciwieństwie do paru innych ikon naszej
        muzyki rozrywkowej - potrafi zachować do siebie zdrowy dystans" - calkowicie
        się zgadzam z autorem. Wywiady Krawczyka są świetne.
      • Gość: Pytanie Re: największe postaci IP: *.client.comcast.net 18.08.04, 03:08
        Przepraszam a Pilch to kto ;)
      • Gość: koko Re: największe postaci IP: 213.241.6.* 18.08.04, 10:21
        Ano właśnie, denerwuje mnie to silenie sie na wyszukanie i erudycję,
        a "postaci" brzmi trochę bezsensownie. Jeśli intelektualiści chcą to niech
        sobie używają, lepiej nie jest, ale śmieszniej na pewno.
        • Gość: Lope Re: największe postaci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 10:50
          Z przyjemnością witam osobę o podobnej wrażliwości językowej. Otóż
          intelektualiści zostali przy "postacie" - tak jest np. napisane na tablicy
          pamiątkowej na ścianie budynku Teatru Narodowego przy Wierzbowej, o Pilchu
          wspominałem (uchodzi za wyjątkowo czującego język autora). Postaci to teraz w
          Życiu na Gorąco rządzą i wśród niepewnych swego statusu intelektualnego
          inteligentów, he, he
          • Gość: koko Re: największe postaci IP: 213.241.6.* 18.08.04, 11:00
            Właściwie powinieniem tych intelektualistów ująć w cudzysłów, ale jako że
            trochę mnie śmieszy ta kategoria jako taka więc napisałem jak napisałem.
            Osobiście wolę dzielić ludzi na mądrych i głupich, a o głupich intelektualistów
            nietrudno, co tworzy zamęt pojęciowy. Uff... przydługi ten mój wywód, czasem
            miewam takie zakrętasy myślowe.
    • maciejslu Re: Brat Łata show-biznesu 17.08.04, 22:09
      Znam osobiście p. Krzysztofa, napisałem dla niego kilka tekstów piosenek i
      pracowałem z nim w studio przy ich nagrywaniu. Z tonu artykułu nie wynika
      jednoznacznie, że to jeden z najlepszych polskich wokalistów, a przy tym
      człowiek niezwykle skromny i serdeczny. To wielki artysta, który umie śpiewać -
      a to w dzisiejszych czasach prawdziwa rzadkość.
      • Gość: korq Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 17.08.04, 22:16
        Mr. Kristoph jest wporzo - kilka wywiadów z nim czytałem, i widać, że to
        normalny facet. A nie "gwiazdor" na polskiej - pożal się Boże - scenie
        muzycznej... A zmienianie stylów nie jest wcale powodem do wstydu... A już na
        pewno nie dla piosenkarza pop.
    • Gość: Zonk! 20 lat temu go nie lubiłem IP: *.net.autocom.pl 17.08.04, 22:22
      za jego beczący głos, ckliwe, zniewieściałe utwory.
      Ale w międzyczasie odkryłem w nim dobrego człowieka z pięknym głosem.
      Który potrafi śpiewać! (ostatnie produkcje słuchają moi dwudziestokilkuletni
      kolesie z pracy, których na świecie nie było kiedy Kris zaczynał być sławny)
      • subrealism Niech sobie śpiewa wolno mu,najwyżej zmienię stacj 17.08.04, 22:29
    • Gość: Ewa - imigrantka Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.client.comcast.net 17.08.04, 22:26
      Podoba mi sie, ze tak szczerze mozna napisac. Zgadzam sie calkowicie z opinia
      autora. Mozna tez wyciagnac wnioski dla siebie
      • Gość: grisza Re: Brat Łata show-biznesu IP: 213.199.221.* 17.08.04, 22:55
        ewa, a masz brata maćka ginekologa?
    • Gość: gosc2004 gostek jest skromny a porownuje sie do Elvisa... IP: *.chello.pl 17.08.04, 22:42
      ... polskiego, oj, zartownis, zartownis :)z niego
    • Gość: paul CHALTURA I KICZ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.08.04, 22:57
      TRZY CZWARTE ALBO I WIECEJ POLAKOW TO TAKIE KRAWCZYKI. KICZ I DOBRA MINA DO
      ZLEJ GRY. TO SYNONIM SLD KTOREGO NIE LUBIMY A NA KTORY GLOSUJEMY, DISCO POLO
      KTOREGO NIE SLUCHAMY ALE KUPUJEMY PLYTY. TO TAKI WSPOLCZESNY POLAK - SASIAD Z
      PODWORKA - JAK KIEPSKI Z POLSHITU :/
      • Gość: ats Re: CHALTURA I KICZ IP: *.3.14.vie.surfer.at 17.08.04, 23:24
        a kim ty jestes pelnym stresow gownem i rzuc sie w lepsze a polske i styl
        muzyki zastaw nam to juz nie twoj kraj volksdeutschu
        • Gość: p@ul Re: CHALTURA I KICZ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 07:09
          > "a kim ty jestes pelnym stresow gownem i rzuc sie w lepsze a polske i styl
          > muzyki zastaw nam to juz nie twoj kraj volksdeutschu"
          no comments - oto jeden z Krawczykow vel Kiepskich
        • Gość: koko Re: CHALTURA I KICZ IP: 213.241.6.* 18.08.04, 10:25
          kalifornia uber alles - takie luźne skojarzenie
    • Gość: mee... ACH...TA WYBORCZA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 17.08.04, 23:31
      ...ona mysli ...,ze chrzescijanin...to taki ..,ktory tylko o wodzie i suchym
      chlebie...a wszystko ponad ta wode i chleb to grzech...tak to jest ...jak
      nieobeznani z wyborczej zabieraja glos w nie swoim temacie...
      • Gość: matiz Re: ACH...TA WYBORCZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:53
        A co masz do Krawczyka chrześcijanina młotku?
        • Gość: mee... Re: ACH...TA WYBORCZA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 18.08.04, 00:00
          ...kozaczek...skatuj text do konca...a nie wal cepem na oslep
          • york222 Re: ACH...TA WYBORCZA 18.08.04, 00:03
            spokojnie byle jaki pismak napisal to w tonie obrazliwym i zydowskim kupa
            smiecia obrzezanego a krawczyk jest o.k. bo nasz gosc i polak a wyborcza to
            kupa gowna
            • Gość: mee... Re: ACH...TA WYBORCZA IP: *.avenel01.nj.comcast.net 18.08.04, 00:09
              z ciebie tez rowny gosc i polak...matiz
    • Gość: nieszczesliwygdypa Re: Brat Łata show-biznesu IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 18.08.04, 00:35
      Dla równowagi, odbędzie się benefis Krzysztofa Krawczyka, dla którego
      rozlicznych talentów i estradowego sznytu Sopot to tak naturalne środowisko jak
      knajpa dla pijaka.
      • Gość: czosnek Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.04, 01:04
        a wy wszycy dziwni jestescie,wszystko skatujecie i skrytykujecie...gosc sie zmienil zdjal brudna koszule i nameczyl sie by ja wyprac ale wy widzicie tylko brudna wode po praniu,jest taka zasada ze nie krytykoje sie kogos kto wiecej zrobil od Ciebie,jak wam sie cos nie podoba to odwroccie sie plecami i kupcie se stopery,gosc i tak ma najlepszy glos w Polsce,no moze poza Kazikiem,krytykujecie polska niska kulture muzyczna a widzieliscie niemieckie Szlagiery (Schlager hits)? Mowie wam ze to co robil KK nawet w najgorszym momencie swoej kariery i tak nie jest takie zle jakie by byc moglo!!!
        • Gość: znany dla KK Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.proctr01.fl.comcast.net 18.08.04, 03:48
          Krzysztof to prawdziwy rzemieslnik muzyczny gra i koponuje to co ludzie chca
          sluchac dlatego zawsze jest na fali mimo 40 lat na scenie.Takiego artyste
          nalezy szanowac.Ktory ze wspolczesnych wykonawcow utrzyma sie tyle lat na
          scenie? Krawczy to taki drugi Fog.Krzysiu Florida sie Tobie klania - zapraszamy
          do odwiedzenia S-ty.
          • Gość: halcia Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.08.04, 04:05
            jesli ktos zmienia style "jak chorogiewki" - to Maryla Rodowicz, ktora (w/g
            mnie, zaznaczam) nie moze sie poddac i jakos kurczowo probuje byc ciagle na
            fali... Krawczyk nigdy moim ulubiencem tez nie byl, ale go szanuje i uwazam, ze
            ma talent
            • Gość: Ben Re: Brat Łata show-biznesu IP: 210.21.235.* 18.08.04, 06:24
              Jak mozna kogos nazwac 'obciachem'? Troszke kultury GW. KK jaki jest taki jest.
              Ale trzeba uszanowac jego jako czlowieka, ktory przeszedl przez wiele trudow i
              nie spoczal i w moim mniemaniu jest normalnym czlowiekiem.
        • Gość: koko Re: Brat Łata show-biznesu IP: 213.241.6.* 18.08.04, 10:31
          Totalna bzdura. Kazik wcale nie ma głosu, w "Idolu" by go Zapendowska z Cyganem
          za drzwi wyrzucili. Cudny ponoć głos to mają Edytka Górniakówna albo Viola
          Villas vel Czesława jakaśtam. Ale Kazik ma coś więcej - talent i pomysł. I nie
          porównuj gówna do twarogu.
    • Gość: Mirek Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 07:44
      Krzysztof jest jednym z czołowych muzyków w Polsce. Jak zobaczyłem opcztek
      tekstu autorstwa niejakiego Roberta Sankowskiego odechciało mi się czytać dalej
      jeżeli p. Sankowskiego bedzie czytać tyle osób co słucha Krawczyka to niech sie
      tak wypowiada jeżeli nie to niech sie lepiej zamknie bo raczej sam pisze
      obciachowo. Jestem przedstawicielem młodego pokolenia mam 23 lata i chętnie
      słucham i śpiewam piosenki Krzycha. Pozdrawiam Krzysia krawczyka ...
    • Gość: * Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.proxyplus.cz / *.plock.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 07:59
      super piosenki niesmiertelne!!!!!!!!!!!
      A Krawczyk ma super hiper głos-nawet po pijaku;))))))
    • Gość: Ga Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.chello.pl 18.08.04, 08:33
      Ale przypięli mu łatę, to wredne. Nie przepadam za Krawczykiem, ale jego
      piosenki nie są obciachowe.
    • Gość: obserwator nie ma dykcji i sepleni IP: *.cti.us.edu.pl 18.08.04, 08:52
      Dziwię się, że jak dotąd nikt nie zauważył, iż Krawczyk w ostatnim przeboju
      popisuje się brakiem dykcji i seplenieniem. Niestety, Bartosiewicz dzielnie w
      tym dziele dotrzymuje kroku Krawczykowi. a szkoda, bo piosenka mogłaby się
      podobać... gdyby nie typowe niechlujstwo...
    • Gość: mr.czips Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:56
      krawiec jest cool i zaden obciach itd. po prostu gra w innej lidze i tyle, wiec
      znawcy muzyki niech sie nie burza, wlacza sobie szopena, demarczyk czy jakis
      dżezz albo poproka i juz.

krotko mowiac respect-szacuneczek! graj krzsiek "jak minal dzien...lalalala"
      • Gość: koko Re: Brat Łata show-biznesu IP: 213.241.6.* 18.08.04, 10:52
        Pewnie, niech sie "jakis dżezz" schowa, któż by takie rzępolenie wyrozumiał. Za
        to u Krzysia jest fajnie, prosto i skocznie.
    • Gość: gt Re: Brat Łata show-biznesu IP: 62.233.236.* 18.08.04, 09:43
      W artykule to prawie wszystko prawda, poza tym że Krawczyk ma głos.
      Od początku swojej kariery małpował Presleya i to tak że w końcu śpiewał
      falsetem. Szkoda że w młodości nie trafił na profesjonalnego nauczyciela śpiewu
    • Gość: qasa Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.dgt.com.pl / *.dgt.com.pl 18.08.04, 09:49
      to on jeszcze żyje?
      • Gość: blesia Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:01
        a wiecie co mnei najbardziej dziwi? niski pozmiom dyskuski tutaj...bo po co to
        cale doagadywanie komus? po co szybkie oceny? po co ublizanie? kazdy slucha
        tego co lubi i juz:) o gutsrach sie nei dyskutuje:) a ci co tak bardzo pisza ze
        wola bardzie ambitna muzyka niechc sie zastanowia czy ona cos im daje? bo
        przeciez muzyka lagodzi obyczaje....a tego tu nie widac i zreszta w wielu
        dyskusjach na gazecie tez...
      • Gość: obserwator Re: Brat Łata show-biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:30
        -jeszcze żyje, lecz pewno przy takim trybie ???(prochy i gorzała) Każdy organizm
        ma swoją wytrzymałość (nawet Elvis)
        "Gwiazda" bierze pieniądze i nie zjawia się na koncert (po Opolu 2003r.) olewając
        kilkanaście tys. ludzi. Sprawa w sądzie - chyba nie pierwsza. (i nie ostatnia)
        Pozdrawiam fanów
    • Gość: FIKU-MIKU gosc fajny, chociaz po przejsciach IP: 195.94.207.* 18.08.04, 12:30
      FACIO SIE NAWROCIL, MOWI SENSOWNIE, SPIEWA FAJNIE (CHOCIAZ TROCHE DO KOTLETA) I
      W OGOLE SWIAT JEST PIEKNY. ALLELUJA, ALLELUJA...A GAZETA CHYBA PRZESADZILA Z TA
      TANDETA... SA LEPSI W TEJ DZIEDZINIE...
    • propaganda.sukcesu Wlosy deba staja 18.08.04, 12:35
      Miala byc dekomunizacja a co jest? Caly ten kiczowaty komunistyczny syfilis,
      wszystkie te czerwone padalce dalej tluka swoje smuty.
    • Gość: AA BO TO POCZCIWIEC... IP: 217.153.143.* 18.08.04, 12:43
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka