Gość: życzliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 17:49 droga pani Rapaczynsky: don't do any business with lions :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Poki Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 18:02 Z całym szacunkiem, ale ten przepis na makaron znany jest wszystkim kawalerom i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham z NY Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.net-serwis.pl 12.10.04, 18:44 Ale wasze komentarze sa glupie. Chybaze usilujecie byc dowcipni w sikaniu. CHAMSTWO TO CHAMSTWO i tego nic nie zmieni nawet SZMALEC, NY, POCHODZENIE CZY STANOWISKO. Cham to cham, jak to mawial moj dziadek. Nic go nie wychowa. Taka chamska natura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.10.04, 17:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.eva.mpg.de 12.10.04, 19:17 Co to za dziwna maniera zeby dziennikarz sie zwracal do goscia per ty? To chyba jest niegrzeczne, ja w kazdym razie jako sluchacz/czytelnik sie czuje niezrecznie... pzdr jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quark Takie damy mnie przerazaja, jest w nich cos ze ... IP: *.union01.nj.comcast.net 12.10.04, 19:29 wspolczesnej inkwizycji technokratycznej. ,,Praca, firma, pieniadze, sukces" tak jakby czlowiek byl niesmiertelny. Widze bogata, wysuszona kobiete, majaca duzo wiecej pieniedzy niz potrzebuje, ktora zamiast korzystac radosnie z tych kilku lat, ktore jej zostaly zyje zyciem urojonej fikcji, jaka jest firma. Nie znam osoby, ale na kilometr czuje jej przezarte nikotyna pluca i rozregulowane serce. Ta kobieta dawno nie spacerowala po lesie. Nigdy nie chcialbym zostac niewolnikiem wlasnego, bardzo ,,epokowo" pojetego sukcesu. Podziwiam naukowcow i lekarzy zaangazowanych w rozwoj cywilizacji i przedluzanie naszego zycia.W ich utracie wolnego czasu jest sens. W przypadku pani Rapaczynskiej i klasy, ktora ona reprezentuje mam jedno porownanie: duch Marleya dzwoniacy piekielnymi lancuchami. Nigdy nie chcialbym byc yuppi lub czlowiekiem sukcesu. Wole byc wychudlym, wolnym wilkiem niz spasionym psem na zlotym lancuchu. Droga pani Wando Rapaczynski, prosze przeczytac sobie szmire literacka Karola Dickensa pt. Opowiesc Wigilijna, niezaleznie od pani swiatopogladu religijnego. To najbardziej terapeutyczna ksiazka swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniwiec Re: Takie damy mnie przerazaja, jest w nich cos z IP: *.osk.pl / *.osk.pl 12.10.04, 19:45 . na pewno Pani Wanda to czytała. Ja raczej podziwiam takie osoby, bo mnie sie zupełnie nic nie chce, nawet za duze pieniądze nie wyobrażam sobie, ze co dzień siedzę w młynie interesów. Cóż, każdy zwykle sam wybiera sobie to, co robi w życiu :-))) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuzz Re: Takie damy mnie przerazaja, jest w nich cos z IP: *.aster.pl 12.10.04, 23:22 to jest taki rodzaj ascezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuz Re: Takie damy mnie przerazaja, jest w nich cos z IP: 81.193.183.* 13.10.04, 00:29 drogi wolny wychudły wilku korzystający z dóbr spasionych psów na złotych łańcuchach, nie mógłbyś się wypowiadać na tym forum, gdyby nie "urojona fikcja" wandy rapaczyńskiej - nie istniałoby bowiem forum, bo nie istniałaby agora. tak więc zastanów się chwilę, przynajmniej, kiedy korzystarz (i to tym razem bezpośrednio! a co z wszystkimi sytuacjami pośrednimi?) z takich "urojonych fikcji". Odpowiedz Link Zgłoś
plopli Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty 12.10.04, 21:05 > droga pani Rapaczynsky: don't do any business with lions :) Slyszales kiedys takie slowo "parafraza"? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.us 12.10.04, 22:43 Taka rozmowa o niczym. Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewcio A mnie taka Prezes wysłała do redaktorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:37 kto tam rządzi w tej megakorporacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid w warszawie juz sie nie je makaronu tylko paste? IP: *.CHEM.CWRU.Edu 13.10.04, 00:48 amazing! ;) warszawa coraz bardziej upodabnia sie do kiszyniowa, jak pisal poeta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adomas Boczuś, serek, pieniążki IP: 213.134.132.* 15.10.04, 11:08 Obrzydliwe, fuj. Dorosła kobieta a gada jak pięciolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawa strona Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.softel.elblag.pl 13.10.04, 04:10 Pan Redaktor:lizusek-pewnie czuje ten dla niego ponętny zapaszek:money,money... i wladzy;a pani Wandzia jest taka pracowita,bo albo stała się Tytanem Pracy przez kontrast do swojego mikrowymiaru cielesnego,albo miała takiego pomysła na swój żywot,albo kocha zapach forsy ,albo jest typem/typką?/chorobliwego pracoholika.Myślę,że również jest możliwe to wszystko razem w pomieszaniu róznoprocentowym.Chociaż myślę,że Ona lubi pracować,dzialać,być pozyteczną ,ale napewno lubi zapach pieniędzy/mnogo,oczeń mnogo!!/,no i dodać to wszystko co wyżej,ale wiecie /i wiemy/ na końcu jest meta :cmentarz.Do widzenia wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Trzeba Go opier..olić, tego Daniela 13.10.04, 09:59 Co to było? Tak spieprzyć okazję,(o rozmowie, ciekawej myślę, chociaż :) z wyjątkową kobietą, to pchochliwy, jak szara myszka, Daniel, tylko potrafi.Niby ,chłop- ekonom, o ciepłym głosie, a przy Szefowej, języka w gębie zapomniał i swoimi pytaniami do rozpaczy mógłby nawet Millera doprowadzić.Mieć przy mikrofonie , znakomitego menadżera, jedną z najbardziej wpływowych kobiet w Europie i w Polsce ,i o nic sensownego Jej nie zapytać? Polityka , Rywingate, SEX, a nawet to czy, z Martensem z Podkarpacia, w bridża grała? Jak Pan to robi, płochliwy Danielu? Cierpliwość wielką i wyrozumiałość Pani Wanda pokazała w tej niezrozumiałej rozmowie.Niezrozumiałej, ponieważ nie znane są powody dlaczego Daniel K. zanudzał i słuchaczy i uprzejmą , przy mikrofonie, Panią Wandę.Czyżby nie przygotował się do tej rozmowy? Jesli tak, to Go opie...lić trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Agory Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: 62.29.248.* 13.10.04, 10:05 Mialem kiedys watpliwa przyjemnosc pracowac w agorze, choc szedlem tam do pracy pelen zapalu i checi. Kontakt m.in. z pania prezes szybko mnie ostudzil. Nie dajcie sie zwiesc jej slowami wytrychami i tekstami w stylu "teamwork" i "delegowanie zadan". Ale sie usmialem! Na codzien kroluje tam chamstwo, donosicielstwo, chaos, brak szacunku dla czyjegos czasu. I p. Rapaczynska ma tym swoj udzial. Akurat pani prezes nie udzielala sie w demokratycznej opozycji, ale zal patrzec jak idealy, ktorymi na poczatku kierowali sie ludzie Gazety wziely w leb, gdy zalozyli wlasny biznes. Bo w Agorze pracownicy sa na szarym koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
konop Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty 13.10.04, 10:55 Oj prawda to prawda...! Gość portalu: ex pracownik Agory napisał(a): > Mialem kiedys watpliwa przyjemnosc pracowac w agorze, choc szedlem tam do pracy > > pelen zapalu i checi. Kontakt m.in. z pania prezes szybko mnie ostudzil. Nie > dajcie sie zwiesc jej slowami wytrychami i tekstami w stylu "teamwork" > i "delegowanie zadan". Ale sie usmialem! Na codzien kroluje tam chamstwo, > donosicielstwo, chaos, brak szacunku dla czyjegos czasu. I p. Rapaczynska ma > tym swoj udzial. Akurat pani prezes nie udzielala sie w demokratycznej > opozycji, ale zal patrzec jak idealy, ktorymi na poczatku kierowali sie ludzie > Gazety wziely w leb, gdy zalozyli wlasny biznes. Bo w Agorze pracownicy sa na > szarym koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomp Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.10.04, 00:32 Heh ! A ja miałem zawsze [nie wiem skąd] wyobrażenie, że Agora a własciwie Gazeta to taka przyjazna dla pracowników firma. Zespół życzliwych sobie ludzi, wszyscy na Ty, a nad tym wszystkim panuje dykretna kontrola Nadredaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: 212.160.172.* 13.10.04, 17:15 tez tam pracowalem i jest tak jak piszesz ciagla rotacja ludzi, brak szans dla mlodych ludzi z wiedza i zapalem ("bo starzy wiedza wszystko lepiej"), powszechna megalomania, wieczna nieomylnosc panstwa zasiedzialych na stolkach mlodych polecam omijanie tej firmy z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:46 W. Rapaczynska jest na pewno osobą fascynującą; każdy kto odnosi jakiś spekatkularny sukces swoje osiągnięcia zawdzięcza po części sprzyjającym okolicznościom czyli po prostu jakiemuś fuksowi, a po części własnej pracy i talentom; ani o jednym ani o drugim z wywiadu nie dowiedzieliśmy się niczego (!); domyślam się że przyczyną jest całkowity brak kompetencji w dziedzinie ekonomii po stronie prowadzącego redaktora; wiem co mówię bo często słucham audycji prowadzonych przez niego, ale tylko ze względu na zapraszanych gości; redaktor Kondraciuk ma spore braki w wiedzy ekonomicznej (jeżeli w ogóle takową posiada), zdarza nu się mylić podstawowe pojęcia, a jak już coś skomentuje to można sie popłakać; że nie wspomnę o tym że najprawdopodobniej nie miał nigdy do czynienia z biznesem od praktycznej strony (chyba na szczęście dla tego biznesu); w ten oto sposób dyletant - redaktor zamiast porozmawiać z człowiekiem biznesu w ciekawy sposób o biznesie, zmarnował okazję wywiadu z tak interesującą osobą i naściemniał coś o brydżu i makaronie co mogłoby być jak już ozdobnikiem wywiadu a nie jego meritum; komu ten gość zrobił dobrze że go dopuszczono do regularnego prowadzenia audycji w bądź co bądź profesjonalnym radiu?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Ago2 Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.aster.pl 15.10.04, 15:00 Niewiele mogę dodac do tak trafnej oceny tej firmy. Także miałem przyjemność wątpliwą pracować dla P. Rapaczynskiej i gratuluję jej samopoczucia. Jej opinia o samej sobie (promowanie zaangażowania i inny bullshit) ubawiła mnie do łez. W mojej opini promuje ona służalczość i bezmyślność. Wszak durnym pracownikiem łatwiej kierować. Jest b dobra w gaszeniu wszekiego zapału a motywowanie zespołu w jej rozumieniu polega chyba na poniżaniu ludzi. Tylko moze czas, Pani Prezes, się do tego przyznać. W Pani wieku nie ma się już wybujałego ego yuppiszona i pewne prawdy o sobie można chyba zaakceptować? Jednego trzeba Pani pogratulować: umiejętności manipulowania ludźmi! Zyczę szcześcia i spokoju w otoczeniu wiernych pracowników. P.S. nie polecam potraw P Rapaczynskiej. Niestrawność gwarantowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy [...] IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 13.10.04, 15:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Agory [...] IP: 62.29.248.* 13.10.04, 16:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: 10.40.68.* 13.10.04, 15:46 Chciałabym kiedys miec choc połowę wiedzy i połowe motywacji z tej jaką posiada ta kobieta. Człowiek godny nasladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Agory Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: 62.29.248.* 13.10.04, 16:01 Wiedze to ona na pewno ma, ale inteligencji emocjonalnej - w kazdym razie w stosunku do pracownikow - za grosz. Panie prezes nie jest wiec godna nasladowania osoba pod wzgledem traktowania podleglych sobie osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:37 Panie Danielu, serdecznie dziękuję za wywiad z Panią Rapaczyńską. Słuchałem go w samochodzie, jadąc natrudne spotkanie z pracownikami, a prosta myśl o zarządzaniu kooperatywnym pozwoliła mi zastosować ten model postepowania o rozwiązać trudną konfliktową sytuację w moim niesfornym zespole. Pozdrawiam Słuchacz z Babic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed [...] IP: 212.160.172.* 13.10.04, 17:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 22:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.ols.vectranet.pl 13.10.04, 23:33 drogi sluchaczu z babic (i pozostali - red.). jezeli chcesz przejsc w praktyce kooperatywne zarzodzanie, to zapraszamy do agory. potrzebujemy wiecej osob z wypranymi mozgami i calkowicie pozbawionych osobowosci. skutecznosc przekazu 100 proc. pozdrawiam wandzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:01 Przyjmuję zaproszenie. Proszę o szczgólowe informacje. bo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Panie Danielu! Ma Pan te robote! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 03:13 Panie Danielu! Ma Pan te robote w Agorze! Juz moze Pan przestac lizac! Odpowiedz Link Zgłoś
euforiusz Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty 15.10.04, 17:01 Dlaczego pytanie hazardowe? Czy dziennikarze moga zazac sie przygotowywac do wywiadow w sposob obejmujacy definicje slow ktorych uzywaja - chodzi o definicje gry "brydz" ;-). Chyba, ze jest jest jakas biznesowa odmiana gry w brydza ;-) E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:13 Wywiad był słabiutki, wsłyszelismy ze pan Daniel bał sie szefową zapytać o coś bardziej osobistego i nie poruszał drażliwych tematów, zmarnowana szansa na dobrą rozmowę niestety. Odpowiedz Link Zgłoś