Dodaj do ulubionych

Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 17:49
droga pani Rapaczynsky: don't do any business with lions :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Poki Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 18:02
      Z całym szacunkiem, ale ten przepis na makaron znany jest wszystkim kawalerom i
      nie tylko...
      • Gość: cham z NY Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.net-serwis.pl 12.10.04, 18:44
        Ale wasze komentarze sa glupie. Chybaze usilujecie byc dowcipni w sikaniu.
        CHAMSTWO TO CHAMSTWO i tego nic nie zmieni nawet SZMALEC, NY, POCHODZENIE CZY
        STANOWISKO. Cham to cham, jak to mawial moj dziadek. Nic go nie wychowa. Taka
        chamska natura.
      • Gość: KKK [...] IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.10.04, 17:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: jarek Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.eva.mpg.de 12.10.04, 19:17
      Co to za dziwna maniera zeby dziennikarz sie zwracal do goscia per ty? To chyba
      jest niegrzeczne, ja w kazdym razie jako sluchacz/czytelnik sie czuje niezrecznie...

pzdr
      jarek
    • Gość: Quark Takie damy mnie przerazaja, jest w nich cos ze ... IP: *.union01.nj.comcast.net 12.10.04, 19:29
      wspolczesnej inkwizycji technokratycznej. ,,Praca, firma, pieniadze, sukces"
      tak jakby czlowiek byl niesmiertelny. Widze bogata, wysuszona kobiete, majaca
      duzo wiecej pieniedzy niz potrzebuje, ktora zamiast korzystac radosnie z tych
      kilku lat, ktore jej zostaly zyje zyciem urojonej fikcji, jaka jest firma. Nie
      znam osoby, ale na kilometr czuje jej przezarte nikotyna pluca i rozregulowane
      serce. Ta kobieta dawno nie spacerowala po lesie.
      Nigdy nie chcialbym zostac niewolnikiem wlasnego, bardzo ,,epokowo" pojetego
      sukcesu. Podziwiam naukowcow i lekarzy zaangazowanych w rozwoj cywilizacji i
      przedluzanie naszego zycia.W ich utracie wolnego czasu jest sens. W przypadku
      pani Rapaczynskiej i klasy, ktora ona reprezentuje mam jedno porownanie: duch
      Marleya dzwoniacy piekielnymi lancuchami. Nigdy nie chcialbym byc yuppi lub
      czlowiekiem sukcesu. Wole byc wychudlym, wolnym wilkiem niz spasionym psem na
      zlotym lancuchu.
      Droga pani Wando Rapaczynski, prosze przeczytac sobie szmire literacka Karola
      Dickensa pt. Opowiesc Wigilijna, niezaleznie od pani swiatopogladu religijnego.
      To najbardziej terapeutyczna ksiazka swiata.
      • Gość: leniwiec Re: Takie damy mnie przerazaja, jest w nich cos z IP: *.osk.pl / *.osk.pl 12.10.04, 19:45
        .
        na pewno Pani Wanda to czytała. Ja raczej podziwiam takie osoby, bo mnie sie
        zupełnie nic nie chce, nawet za duze pieniądze nie wyobrażam sobie, ze co dzień
        siedzę w młynie interesów. Cóż, każdy zwykle sam wybiera sobie to, co robi w
        życiu :-)))
        .
      • Gość: fuzz Re: Takie damy mnie przerazaja, jest w nich cos z IP: *.aster.pl 12.10.04, 23:22
        to jest taki rodzaj ascezy
      • Gość: wuz Re: Takie damy mnie przerazaja, jest w nich cos z IP: 81.193.183.* 13.10.04, 00:29
        drogi wolny wychudły wilku korzystający z dóbr spasionych psów na złotych
        łańcuchach, nie mógłbyś się wypowiadać na tym forum, gdyby nie "urojona fikcja"
        wandy rapaczyńskiej - nie istniałoby bowiem forum, bo nie istniałaby agora. tak
        więc zastanów się chwilę, przynajmniej, kiedy korzystarz (i to tym razem
        bezpośrednio! a co z wszystkimi sytuacjami pośrednimi?) z takich "urojonych fikcji".
    • plopli Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty 12.10.04, 21:05
      > droga pani Rapaczynsky: don't do any business with lions :)

Slyszales kiedys takie slowo "parafraza"? ;-)
      • Gość: ja Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.us 12.10.04, 22:43
        Taka rozmowa o niczym. Dziwne.
    • Gość: Lewcio A mnie taka Prezes wysłała do redaktorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:37
      kto tam rządzi w tej megakorporacji
    • Gość: dawid w warszawie juz sie nie je makaronu tylko paste? IP: *.CHEM.CWRU.Edu 13.10.04, 00:48
      amazing! ;) warszawa coraz bardziej upodabnia sie do kiszyniowa, jak pisal
      poeta. :)
      • Gość: Adomas Boczuś, serek, pieniążki IP: 213.134.132.* 15.10.04, 11:08
        Obrzydliwe, fuj. Dorosła kobieta a gada jak pięciolatek.
    • Gość: prawa strona Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.softel.elblag.pl 13.10.04, 04:10
      Pan Redaktor:lizusek-pewnie czuje ten dla niego ponętny
      zapaszek:money,money... i wladzy;a pani Wandzia jest taka pracowita,bo albo
      stała się Tytanem Pracy przez kontrast do swojego mikrowymiaru cielesnego,albo
      miała takiego pomysła na swój żywot,albo kocha zapach forsy ,albo jest
      typem/typką?/chorobliwego pracoholika.Myślę,że również jest możliwe to wszystko
      razem w pomieszaniu róznoprocentowym.Chociaż myślę,że Ona lubi
      pracować,dzialać,być pozyteczną ,ale napewno lubi zapach pieniędzy/mnogo,oczeń
      mnogo!!/,no i dodać to wszystko co wyżej,ale wiecie /i wiemy/ na końcu jest
      meta :cmentarz.Do widzenia wszystkim.
    • homosovieticus Trzeba Go opier..olić, tego Daniela 13.10.04, 09:59
      Co to było?
      Tak spieprzyć okazję,(o rozmowie, ciekawej myślę, chociaż :) z wyjątkową
      kobietą, to pchochliwy, jak szara myszka, Daniel, tylko potrafi.Niby ,chłop-
      ekonom, o ciepłym głosie, a przy Szefowej, języka w gębie zapomniał i swoimi
      pytaniami do rozpaczy mógłby nawet Millera doprowadzić.Mieć przy mikrofonie ,
      znakomitego menadżera, jedną z najbardziej wpływowych kobiet w Europie i w
      Polsce ,i o nic sensownego Jej nie zapytać? Polityka , Rywingate, SEX, a nawet
      to czy, z Martensem z Podkarpacia, w bridża grała? Jak Pan to robi, płochliwy
      Danielu? Cierpliwość wielką i wyrozumiałość Pani Wanda pokazała w tej
      niezrozumiałej rozmowie.Niezrozumiałej, ponieważ nie znane są powody dlaczego
      Daniel K. zanudzał i słuchaczy i uprzejmą , przy mikrofonie, Panią Wandę.Czyżby
      nie przygotował się do tej rozmowy?
      Jesli tak, to Go opie...lić trzeba.
    • Gość: ex pracownik Agory Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: 62.29.248.* 13.10.04, 10:05
      Mialem kiedys watpliwa przyjemnosc pracowac w agorze, choc szedlem tam do pracy
      pelen zapalu i checi. Kontakt m.in. z pania prezes szybko mnie ostudzil. Nie
      dajcie sie zwiesc jej slowami wytrychami i tekstami w stylu "teamwork"
      i "delegowanie zadan". Ale sie usmialem! Na codzien kroluje tam chamstwo,
      donosicielstwo, chaos, brak szacunku dla czyjegos czasu. I p. Rapaczynska ma
      tym swoj udzial. Akurat pani prezes nie udzielala sie w demokratycznej
      opozycji, ale zal patrzec jak idealy, ktorymi na poczatku kierowali sie ludzie
      Gazety wziely w leb, gdy zalozyli wlasny biznes. Bo w Agorze pracownicy sa na
      szarym koncu.
      • konop Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty 13.10.04, 10:55
        Oj prawda to prawda...!

Gość portalu: ex pracownik Agory napisał(a):
        > Mialem kiedys watpliwa przyjemnosc pracowac w agorze, choc szedlem tam do
        pracy
        >
        > pelen zapalu i checi. Kontakt m.in. z pania prezes szybko mnie ostudzil. Nie
        > dajcie sie zwiesc jej slowami wytrychami i tekstami w stylu "teamwork"
        > i "delegowanie zadan". Ale sie usmialem! Na codzien kroluje tam chamstwo,
        > donosicielstwo, chaos, brak szacunku dla czyjegos czasu. I p. Rapaczynska ma
        > tym swoj udzial. Akurat pani prezes nie udzielala sie w demokratycznej
        > opozycji, ale zal patrzec jak idealy, ktorymi na poczatku kierowali sie
        ludzie
        > Gazety wziely w leb, gdy zalozyli wlasny biznes. Bo w Agorze pracownicy sa na
        > szarym koncu.
        • Gość: jaszczomp Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.10.04, 00:32
          Heh !
          A ja miałem zawsze [nie wiem skąd] wyobrażenie, że Agora a własciwie Gazeta to taka przyjazna dla pracowników firma. Zespół życzliwych sobie ludzi, wszyscy na Ty, a nad tym wszystkim panuje dykretna kontrola Nadredaktora.
      • Gość: edi Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: 212.160.172.* 13.10.04, 17:15
        tez tam pracowalem i jest tak jak piszesz

ciagla rotacja ludzi, brak szans dla mlodych ludzi z wiedza i zapalem ("bo
        starzy wiedza wszystko lepiej"), powszechna megalomania, wieczna nieomylnosc
        panstwa zasiedzialych na stolkach

mlodych polecam omijanie tej firmy z daleka
        • Gość: adam Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:46
          W. Rapaczynska jest na pewno osobą fascynującą; każdy kto odnosi jakiś
          spekatkularny sukces swoje osiągnięcia zawdzięcza po części sprzyjającym
          okolicznościom czyli po prostu jakiemuś fuksowi, a po części własnej pracy i
          talentom; ani o jednym ani o drugim z wywiadu nie dowiedzieliśmy się niczego
          (!); domyślam się że przyczyną jest całkowity brak kompetencji w dziedzinie
          ekonomii po stronie prowadzącego redaktora; wiem co mówię bo często słucham
          audycji prowadzonych przez niego, ale tylko ze względu na zapraszanych gości;
          redaktor Kondraciuk ma spore braki w wiedzy ekonomicznej (jeżeli w ogóle takową
          posiada), zdarza nu się mylić podstawowe pojęcia, a jak już coś skomentuje to
          można sie popłakać; że nie wspomnę o tym że najprawdopodobniej nie miał nigdy
          do czynienia z biznesem od praktycznej strony (chyba na szczęście dla tego
          biznesu); w ten oto sposób dyletant - redaktor zamiast porozmawiać z
          człowiekiem biznesu w ciekawy sposób o biznesie, zmarnował okazję wywiadu z tak
          interesującą osobą i naściemniał coś o brydżu i makaronie co mogłoby być jak
          już ozdobnikiem wywiadu a nie jego meritum; komu ten gość zrobił dobrze że go
          dopuszczono do regularnego prowadzenia audycji w bądź co bądź profesjonalnym
          radiu?!
      • Gość: ex pracownik Ago2 Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.aster.pl 15.10.04, 15:00
        Niewiele mogę dodac do tak trafnej oceny tej firmy. Także miałem przyjemność
        wątpliwą pracować dla P. Rapaczynskiej
        i gratuluję jej samopoczucia. Jej opinia o samej sobie (promowanie
        zaangażowania i inny bullshit) ubawiła mnie do łez. W mojej opini promuje ona
        służalczość i bezmyślność. Wszak durnym pracownikiem łatwiej kierować. Jest b
        dobra w gaszeniu wszekiego zapału a motywowanie zespołu w jej rozumieniu polega
        chyba na poniżaniu ludzi.
        Tylko moze czas, Pani Prezes, się do tego przyznać. W Pani wieku nie ma się już
        wybujałego ego yuppiszona i pewne prawdy o sobie można chyba zaakceptować?
        Jednego trzeba Pani pogratulować: umiejętności manipulowania ludźmi!
        Zyczę szcześcia i spokoju w otoczeniu wiernych pracowników.
        P.S. nie polecam potraw P Rapaczynskiej. Niestrawność gwarantowana.
    • Gość: Jerzy [...] IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 13.10.04, 15:40
      • Gość: ex pracownik Agory [...] IP: 62.29.248.* 13.10.04, 16:11
    • Gość: zuzka Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: 10.40.68.* 13.10.04, 15:46
      Chciałabym kiedys miec choc połowę wiedzy i połowe motywacji z tej jaką posiada
      ta kobieta. Człowiek godny nasladowania.
      • Gość: ex pracownik Agory Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: 62.29.248.* 13.10.04, 16:01
        Wiedze to ona na pewno ma, ale inteligencji emocjonalnej - w kazdym razie w
        stosunku do pracownikow - za grosz. Panie prezes nie jest wiec godna
        nasladowania osoba pod wzgledem traktowania podleglych sobie osob.
    • Gość: bolo Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:37
      Panie Danielu,
      serdecznie dziękuję za wywiad z Panią Rapaczyńską. Słuchałem go w samochodzie,
      jadąc natrudne spotkanie z pracownikami, a prosta myśl o zarządzaniu
      kooperatywnym pozwoliła mi zastosować ten model postepowania o rozwiązać trudną
      konfliktową sytuację w moim niesfornym zespole.
      Pozdrawiam
      Słuchacz z Babic.
      • Gość: ed [...] IP: 212.160.172.* 13.10.04, 17:13
        • Gość: bolo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 22:38
      • Gość: dede Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.ols.vectranet.pl 13.10.04, 23:33
        drogi sluchaczu z babic (i pozostali - red.). jezeli chcesz przejsc w praktyce
        kooperatywne zarzodzanie, to zapraszamy do agory. potrzebujemy wiecej osob z
        wypranymi mozgami i calkowicie pozbawionych osobowosci. skutecznosc przekazu
        100 proc.
        pozdrawiam wandzia
        • Gość: bolo Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:01
          Przyjmuję zaproszenie. Proszę o szczgólowe informacje.
          bo.
    • Gość: bez Panie Danielu! Ma Pan te robote! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 03:13
      Panie Danielu! Ma Pan te robote w Agorze! Juz moze Pan przestac lizac!
    • euforiusz Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty 15.10.04, 17:01
      Dlaczego pytanie hazardowe? Czy dziennikarze moga zazac sie przygotowywac do
      wywiadow w sposob obejmujacy definicje slow ktorych uzywaja - chodzi o
      definicje gry "brydz" ;-).

Chyba, ze jest jest jakas biznesowa odmiana gry w brydza ;-)

E.
      • Gość: michu Re: Wanda Rapaczyńska nie lubi sikania na płoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:13
        Wywiad był słabiutki, wsłyszelismy ze pan Daniel bał sie szefową zapytać o coś
        bardziej osobistego i nie poruszał drażliwych tematów, zmarnowana szansa na
        dobrą rozmowę niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka