Dodaj do ulubionych

świąteczne piosenki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 17:49
już niedługo zaczną nas uszczęśliwiać świątecznymi piosenkami. Prosze o
informację jesli ktoś pierwszy usłyszy w tym sezonie "last christmas" duetu
Wham. Nie wątpię, że TV również nie powstrzyma się od wyemitowania
niezapomnianego teledysku (narty, kolejka linowa, kolacja itd).

janek
Obserwuj wątek
    • Gość: XSW Re: świąteczne piosenki IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 14.11.04, 18:14
      Janie - toż przecież od wieku w okresie przedświątecznym trwa zacięta walka
      wszystkich stworzeń wydobywających z siebie głos z towarzyszeniem wszelkich
      instrumentów o możliwość "zaśpiewania kolędy". I od lat jest to samo i tak samo
      czyli przekładaniec kolęd ostatniego 50 lecia i parę świeżych aktualnych
      śpiewanych z roku na rok coraz gorzej. Naprawdę tego nie zauważyłeś. Przecież
      każdy chce mieć swoje 5 minut - choćby śpiewając kolędę.
      • viking73 świątecznie przystrojone sklepy 14.11.04, 18:18
        W tej kategorii wygrywa (zapewne) supermarket Alma (dawniej Krakchemia) w
        Krakowie. Tam już w ubiegłym tygodniu przystroili wejście imitacją sianka i
        gwiazdkami:-)
        • Gość: as Re: świątecznie przystrojone sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:03
          ja już przedwczoraj zaśpiewałem sobie kolędę! Bardzo lubie święta i kolędy!
          • Gość: astat Re: świątecznie przystrojone sklepy IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 01:10
            Gość portalu: as napisał(a):

> ja już przedwczoraj zaśpiewałem sobie kolędę! Bardzo lubie święta i kolędy!

:)))))
      • Gość: jan Re: świąteczne piosenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:29
        Chodzi mi o tę konkretną piosenkę i ten konkretny teledysk. A to, że kolędy były
        i będą to wiadomo.

pozdr. nieustające

janek
        • Gość: as Re: świąteczne piosenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 01:17
          > Chodzi mi o tę konkretną piosenkę i ten konkretny teledysk
          konkretnie to było White X-mas
          • hans111 Re: świąteczne piosenki 15.11.04, 12:53
            konkretnie to ci się pomyliło. "White christmas" śpiewał Bing Crosby, ale po co
            ja ci to mówię jak pewnie i tak nie wiesz kto to był.

"Wham" śpiewali "LAST Christmas I gave you my heart..."

doczytaj sobie a potem zabieraj głos.
      • Gość: sandra Re: świąteczne piosenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:28
        ja juz słyszałam:)
        • Gość: emma Re: świąteczne piosenki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 18:49
          W Italii o świętach mówi się po 8 grudnia, Niepokalanym Poczęciu. taka tradycja
          zdobienia marketów i wprowadzania atmosfery światecznej. U nas niedługo świeta
          zaczną sie tuz po szkolnym nowym roku
          • Gość: Lesiek Re: świąteczne piosenki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.04, 20:08
            E tam, wydaje mi się, że od paru lat marketingowcy nieco wyluzowali - klimaty
            świąteczne zaczynają się gdzieś na początku grudnia dopiero.
            I tak za długo ;).

PS. Po polsku kraj, o którym piszesz, nazywa się Włochy :).
            • Gość: posener Re: świąteczne piosenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 20:38
              Ja słyszałem Last Chritsmas zespołu WHAM! w poznańskiej Esce z dwa dni temu
              • woman_28 Re: świąteczne piosenki 03.12.04, 09:28
                przed chwilą w trójce w ramach "kawałka Kevina". last christmas I gave you my
                heart lalalalalalala... błe
    • Gość: Pluszak I świąteczny album naszego ulubionego Radia Zet IP: *.chello.pl 02.12.04, 18:50
      Chyba se pójde i go kupie
      • Gość: Muzykalny Detektyw mam lepszy pomysł :-) IP: *.postinfo.com.pl 14.12.04, 11:30
        Chyba se lepiej nie kupuj ;-).
        Jak już masz wyrzucać pieniądze w błoto to lepiej to przeznaczyć na Wielką
        Orkiestrę Świątecznej Pomocy albo choćby na Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom.
        Szczególnie polecam świece ze znakiem Diakonii Kościoła Ewangelicko–
        Augsburskiego :-)
    • Gość: monisia Re: świąteczne piosenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:34
      I bardzo sie ciesze ze moge posluchac o obejrzec teledyski jakiekolwiek z
      koledami,caly rok slucham i ogladam jakieś wyglupy niedouczonych wyrostkow mam
      dosc !! wreszcie koledy choc tylko raz w roku moge obejrzec i
      posluchac,przypomina mi, ze sa swieta w Kraju,miedzy bieda a wojna w naszym
      Bialym Domu - Monisia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka