Gość: marta IP: *.icm.edu.pl / *.e-loko.pl 05.05.02, 21:56 Doczekaliśmy się chwalebnych Pięciu Braci. Kto był niech coś napisze, bo jestem bardzo ciekawa jak wam się podoba. Ja oddaję sprawiedliwość Rozmusowi - wie, jak rozbujać publiczność. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kubu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: 193.0.117.* 06.05.02, 17:10 nie wiem czy pojde bo juz przeklad tytulu mi sie nie podoba five guys named moe to nie to samo co pieci braci moe :-/// bylem w londynie jak ten show mial swoja premiere wierze w wojtka dmochowskiego i damiana aleksandra co do reszty mam obiekcje :-/// pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: 217.153.45.* 07.05.02, 14:42 Idź z czystej ciekawośći i potem napisz krótką charakterystykę porównawczą. Myśle że jako jeden z nielicznych miałeś okazję zobaczyć to w londynie. Dmochu - świetny, Adaś Krylik też. Damian Aleksander taki jak zwykle... Czekam na twoją recenzję. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.telenergo.pl 07.05.02, 15:40 A co z Jankiem Bzdawką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZ-a Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 22:24 Wierzysz w KOGO? NA BOGA we wszystkich tylko nie w DAMIANA ALEKSANDRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 07.05.02, 23:45 Gość portalu: kubu napisał(a): > nie wiem czy pojde > bo juz przeklad tytulu mi sie nie podoba > five guys named moe to nie to samo co pieci braci moe > LITENTIA POETICA czy jakos tak...mam nadzieje ze za tymi niezbyt przemyslanymi komentarzami drogi Kubu kryje sie autor-mile rozczarowanie:-) > :-/// > > bylem w londynie jak ten show mial swoja premiere >KIEDY TO BYLO??? BO MATERIAL STARY ALE SAMA SZTUKA? > wierze w wojtka dmochowskiego > i damiana aleksandra Swietny byl Steciuk nie schodzi ponizej pewnego - wysokiego - poziomu > > co do reszty mam obiekcje > Alez to jakie?????Lapu precz od Steciuka:-) > :-/// > > pozdrawiam pozdrawiam rowniez.... a mi sie srednio podobalo to znaczy fajna zabawa ale zeby mnie rozbujac nie wystarczy wyskoczyc w kobiecym przebraniu...przykladajac do tego miare poprzedmich wyczynow romy to jednak ciut slabiej...a moze poprostu to jest troche inne...nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.dwi.uw.edu.pl 08.05.02, 09:11 hmmm to byl chyba pierwszy wyjazd do londynu, choc wiem, ze nie ma takiego miasta jest lądek lądek zdroj ;-))) czyli to byl drugi semestr mojej pierwszej klasy w liceum czyli czyli czyli (mysle....) chyba w 1993 o boze jestem stary *** a pan steciuk zle na mnie dziala najwyrazniej NIE URZEKLA MNIE JEGO HISTORIA ;-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.e-loko.pl 08.05.02, 20:53 Jasiu Bzdawka jak zwykle wyluzowany. W porównaniu z Kordkiem... nieeeee, bez porównania - Jasiu górą. Kubu, nie marudź i idź, mówię ci. do Beznazwy - to nie jest produkcja ROMY, Kępczyński nie miał z tym wiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 10.05.02, 19:34 A racja...tyle ze wposcil do teatru...nie zmienia to jednak faktu ze moga sie troche przejechac na porownaniach... kubu: nie dales sie sprowokowac i troche sie zrefletowales...duzo odzyskales w moich oczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.dwi.uw.edu.pl 11.05.02, 18:21 Przedwczesna Twa pochwala ja nie dosc ze sie nie dalem sprowokowac to nawet nie wiem gdzie ta prowokacja :-//// prosze pokazac palcem (pozwalam) i glosno przeczytac ;-))) poza tym co to znaczy "duzo odzyskales"???? a kiedy stracilem???? :-/// hmmm no nic pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.dwi.uw.edu.pl 11.05.02, 19:07 aaaaaaaa chyba wszystko jasne zajrzalem jeszcze raz wczesniej ucieklo mi jedno Twoje zdanie dlatego nie lubie jak ktos odpowiada cytujac calosc :-/// nie no mimo wszystko boje sie tlumaczenia pewnych rzeczy na polski za nie do konca udane uwazam np. trojmiejskie tlumaczenie HAIR a poza tym w tym spektaklu pierwotnie wystepowali czarnoskorzy wykonawcy no i ja sie boje pojsc na spektakl i zobaczyc jak Darek Kordek kladzie role :- /// nie kupuje czegos takiego no ale moze pojde zobaczyc zeby zobaczyc, czy mialem racje krytykujac ;-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.chello.pl 11.05.02, 20:24 Kordek ostatnio nie gra! a Bzdawka ma wiele uroku. Nie mogę znaleźć w necie żadnych recenzji, jak coś znajdziecie to dajcie cynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.telenergo.pl 13.05.02, 10:02 Recenzja była w Rzeczpospolitej w sobote ("..spektakl to 2 godziny bezpretensjonalnej zabawy) oraz w Życiu Warszawy (że żenada, poniżej poziomu itd.). Po obejrzeniu potwierdzam, niestety, ten dugi głos. Dziwie się, że Kępczyński wpuścił takiego knota na swoją scenę. Spotkania z piosenką biesiadną mają wyższy poziom....dowcip grubo ciosany, wykonawcy nieciekawi (że też Steciuk czyli beznazwy dał się w coś takiego wrobić). Ale publika (w pierwszym rzędzie Cezary Pazura i...Jan Krzysztof Bielecki.) ryczy z zadowolenia - im głupiej tym głośniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: 193.0.117.* 13.05.02, 13:09 eeee moze wykaze sie kiepskim refleksem ale zdemaskuje moje trudnosci w rozumieniu tekstu pisanego (a takim razie nowej matury z polskiego bym tak dobrze nie zdal) ale beznazwy = pan steciuk???? ups Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 13.05.02, 17:33 kiedys tam straciles mniejsza o to.... co gdzie kiedy jaka matura???? cos sie zgubilem... steciukowych domyslow komentowac nie bede bo cokolwiek bym napisal spowoduje ze bedziecie w to brnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.waw.cdp.pl 13.05.02, 18:26 kiedyś ktoś już ustalił, że beznazwy to kępczyński. a steciuka widziałam dziś w KLANIE jak zwykle w za dużym garniaku... o wiele rzeczy mogłabym go podejrzewać ale, Boże drogi, klan?? mimo mojej przeogromnej sympatii, podnoszę alarm i krzyczę ile sił w pełnej piersi: steciuku, litości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 13.05.02, 20:04 LITOSCI!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.waw.cdp.pl 14.05.02, 12:05 yyyyyyyyy...... to było do steciuka czy do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.dwi.uw.edu.pl 14.05.02, 17:09 tez widzialem jako zywo z wrazenia zalalem sie zupa (w moim domu obiadami rzadzi matrix i ustawia je pod seriale) :-/// prosze natychmiast rozwinac watek mojego pograzenia sie to jest rozkaz chce dokonac samoobrony (nie laczyc tego z formacja Leppera) i samooczyszczenia (nie łączyć z jogą) :-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 14.05.02, 23:03 do CIebie...jasne ze do CIebie...ze niby mialo byc do Steciuka phi....:- )))))))))))))))))))) (na wszelki wypadek: nie do Ciebie) nie widzialem moze i dobrze.... ciagle sie ludze ze to jednorazowy epizod...mam racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: 217.153.45.* 15.05.02, 13:22 tak,tak... chyba tak... grał jakiegoś wkurzonego kolesia w garniturze i z teczką, który przyszedł do jakiejś firmy i kogośtam opieprzał. niestety widziałam tylko drugie wejście (czyli wyjście z biura) i nie mogę na tej podstawie wywróżyć mu kariery w tasiemcach - za mało danych. może potraktujmy to jako taki mały żart muzyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 18.05.02, 21:28 To, że spektakl jest prezentowany w ROmie nie znaczy, że jest to produkcja Romy. To jest tak zwana impreza obca. Ktoś to wyreżyserował (czyt. Olaf), ktos wyprodukował (m.in. TVN) a Roma tylko użyczyła sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: 213.25.158.* 19.05.02, 16:16 i paru innych rzeczy te rozowe peruczki widzielismy chyba I'M CRAZY FOR YOU ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 22.05.02, 14:08 Niestety nie widziałam Crazy For You. Moja qlpa :( Ale wierzę na słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.waw.cdp.pl 24.05.02, 13:12 Wczoraj Damian po raz pierwszy miał grać za Milowicza, wiecie coś jak to wyszło? Ja wiem tylko tyle, że połowa technicznych poszła robić Edzię Górnik i była poruta bo nikt nie wiedział co w jakim momencie ma wjechać na scenę o braku efektów dźwiękowych nie wspominając... Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 27.05.02, 03:12 Damian mówił, że wypadł świetnia ale tym akurat nie należy się przejmować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 11:55 czemu ciągle robicie sobie jaja z Damiana Aleksandra??? Uważam ,że to świetny aktor... nie mam mu nic do zarzucenia! Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 28.05.02, 14:13 MOja droga. Tak się składa, że Damian to bożyszcze napalonych nastolatek. Nie ulega wątpliwości, że ma ogromny talent i wspaniały głos ale są iwnni równie dobrzy a nawet lepsi. A większość ludzi, którzy, jak to poetycko ujęłaś, "robi sobie jaja" z niego zna go prywatnie. I to zostwiam bez komentarza. Pozdrawiam Devojce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 19:48 No o to jestem z tej mniejszości, która "nie robi sobie jaj". dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 29.05.02, 15:47 Rozumiem, ze tez znasz go prywatnie. Widocznie jeszcze nie pokazal na co go stac. ALe cierpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 17:02 A na co go stać? Bo może się potem niepotrzebnie zawiodę... chętnie posłucham! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 17:35 Można wiedzieć skąd go znasz i na co go stać??? Brzmi tak zachęcająco, że umieram z ciekawości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 10:23 Damian był świetny jako Big Moe, ale grał to bez próby z orkiestrą, więc był z siebie trochę niezadowolony. Rzeczywiście technika nawaliła... ale on bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.netfriend.org / 172.16.100.* 01.06.02, 12:44 załóżmy fanklub damiana. załóżmy, załóżmy!! już widzę te nagłówki w gazetach: "Boski Daminan doczekał się fanklubu" "Damian Bogdam Aleksander i jego haremik" "Damian - gigolo" "Kacper, Melchior, Baltazar i Damian" pozdrawiam jajecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 13:30 zabawne... zabawne... zakładaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 02.06.02, 16:07 > "Damian Bogdam Aleksander i jego haremik" Ja powiem więcej. Damian Bogdan Emanuel Aleksander (bez jaj, tak przedstawiał się moim znajomym, hi, hi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.02, 22:13 wymyślne...holernie... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie 04.06.02, 15:44 Fan club rozpoczął już działalność??? Ciekawa jestem co jeszcze się tu pojawi... Napiszcie odrazu wszystko co macie do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.waw.cdp.pl 05.06.02, 15:10 nie możemy tak wywalić z grubej rury. to mogłoby się skończyć trybunałem w hadze. asiu, nie bierz tego wszyskiego tak zupełnie poważnie. nie chcę nikogo obrażać a tak naprawdę wszyscy wiemy, że Damian to porządny ludzik. ma swoje za uszami ale, mój Boże, któż z nas nie ma? a że robimy sobie trochę z niego... no cóż, taki jego los, pieski niebieski. ale to jest niegrożne. dopóki przymyka się na to oko i bierze to z lekkim uśmieszkiem. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: 213.77.235.* 10.06.02, 21:36 No i co!!! Miał być fa club i nic!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.lex.pl / *.lex.pl 12.06.02, 15:15 Cieszy, ze w ogole na "takie" tematy komus chce sie dyskutowac, ale z drugiej strony pisanie o tym spektaklu, ze jest do niczego to przesada w korzystaniu z wolnosci wypowiedzi! Swietna rzecz - w Romie dawno nie bylo niczego ambitnego. Dyrektor Romy zrobil doskonaly interes - otworzyl tylko drzwi i ma dobry spektakl na afiszu, z oryginalna muzyka i dobrymi glosami. Idzcie do teatru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 12.06.02, 15:58 Gość portalu: jamul napisał(a): > Idzcie do teatru!!! Już byliśmy. Na "Pięciu braciach Moe" dwa razy i wybieramy się trzeci. A o innych spektaklach nie wspomnę ile razy bo się będziecie śmiać. Szkoda, że w przyszłym sezonie ma nie być żadnej premiery w Romie. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie 12.06.02, 17:20 A ja byłam już 5 razy z "PIęciu braci Moe" - i mi się nie nudzi!!! W czerwcu chcę pobić twój rekord Grease - ile razy byłaś??? Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 12.06.02, 23:10 asia_dba napisał(a): > A ja byłam już 5 razy z "PIęciu braci Moe" - i mi się nie nudzi!!! W czerwcu > chcę pobić twój rekord Grease - ile razy byłaś??? Mnie się też nie nudzą "Bracia" tylko nie miałam kiedy chodzić. na Grease byłam do tej pory 16 razy ale zamierzam jeszcze parę razy pójść w czerwcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: 212.244.73.* 13.06.02, 09:42 Nie jestem wyrobiona muzycznie, i żaden ze mnie autorytet, ale ja się bawiłam fantastycznie! Nie ma w tym spektaklu kolorowych dekoracji, ani pierzastych kostiumów, ani roznegliżowanych tancerek baletowych, i generalnie cała odpowiedzialność spoczywa na sześciu aktorach (5 braci Moe + nieudacznik, któremu doradzają). I oni sobie radzą superdobrze. Wybiore się znowu z pewnością, i polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie 13.06.02, 14:45 no właśnie!!! Publiczność jest najważniejsza,a ja do dziś nie mogę pojąć sensu recenzji Izy Nataszy Czapskiej o Pięciu Braciach Moe - "Barowy szowinizm"... Wązne,że ludziom się podoba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.dwi.uw.edu.pl 13.06.02, 16:20 ale wiesz ludziom rowniez sie podoba ICH TROJE (napisalem ICH TORJE, a stad juz tylko jeden krok do ICH TORSJE) czy to znaczy, ze ten zespolik prezentuje cos wartosciowego? Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 13.06.02, 17:37 Gość portalu: kubu napisał(a): > ale wiesz > ludziom rowniez sie podoba ICH TROJE (napisalem ICH TORJE, a stad juz tylko > jeden krok do ICH TORSJE) > czy to znaczy, ze ten zespolik prezentuje cos wartosciowego? Osobiście uważam, że Ich Troje już lepsi od Big Brother a ile ludzi to ogladalo. To co zrobic? Wymienic spoleczenstwo? A "Pieciu braci Moe" uważam za świetną rozrywkę. Niektórzy po ciężkim dniu, zawaleni kłopotami nie mają już ochoty zastanawiać się nad sensem życia tylko chcę trochę odpocząć. I ja ich rozumiem. i dla nich polecam "Pięciu braci Moe". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie 14.06.02, 13:54 A kolejny spektakl już 20 czerwca!!! Gorąco polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.e-loko.pl 14.06.02, 21:05 iza natasza czapska to w rzeczywistości facet, który nie znosi się z olafem i milem. dlatego tak potwornie zjechał pięciu braci. nie zachował się orginalnie - robi to za każdym razem kiedy olaf wypuści na rynek jakąś produkcję niezależnie od tego jakiej jest jakości Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 14.06.02, 22:06 asia_dba napisał(a): > A kolejny spektakl już 20 czerwca!!! Gorąco polecam... ostatni w tym sezonie więc to ostatnia szansa. POtem dopiero po wakacjach. idziesz Asiu? Bo ja tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: 213.77.235.* 14.06.02, 22:13 No pewnie!!! Takiej okazji nie wolno przegapić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.dwi.uw.edu.pl 16.06.02, 16:30 sorry Wy macie jakas pensje za promowanie tego spektaklu????? :-/// Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 16.06.02, 18:11 Gość portalu: kubu napisał(a): > Wy macie jakas pensje za promowanie tego spektaklu????? O ile mi wiadomo w Polsce mamy wolnośc słowa. A my chcemy sobie akurat pogadać o tym spektaklu. Przeszkadza Ci to? No to trudno. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie 16.06.02, 23:01 bo my jesteśmy wolontariuszkami... ALE I TAK PIĘCIU BARCI MOE TO ŚWIETNY SPEKTAKL!!! ZApraszam 20 czerwca - ostatni w tym sezonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 17.06.02, 13:10 No nie wydaje mi sie...nie ma w repertuarze na stronie romy i nei bardzo wyobrazam sobie jak poghodzic to z dekoracjami do Grease... Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 17.06.02, 14:54 Gość portalu: beznazwy napisał(a): > No nie wydaje mi sie...nie ma w repertuarze na stronie romy i nei bardzo > wyobrazam sobie jak poghodzic to z dekoracjami do Grease... Bo repertuar Romy na stronie jest aktualizowany, że pożal się Boże. Wogóle ta strona kuleje i to bardzo. A "Pięciu braci Moe" jest na bank 20 czerwca. Chyba słyszałeś o zmiaanch w repertuarze? I co to ma wspólnego z dekoracjami do Grease? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 17.06.02, 15:07 to b.proste.... 5 braci Moe jest grane ok 2 razy w miesiacu...w tym czasie rowniez sa grane megaprodukcje romy. O ile w Piotrusiu i Miss Saigon mozna uprzatnac scene to w Grease jest b duza stacjonarna dekoracja ktorej nie mozna wycofac tak by postawic przed nia dekoracje do braci...z reszta zobaczymy 20 jak oni to zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie 17.06.02, 19:52 a ja myślę,że sobie poradzą!!! Ale ja niestety chtba nie pójdę 20... chlip! chlip!!! a szkoda, bo fajna obsadka... Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 18.06.02, 00:32 asia_dba napisał(a): > a ja myślę,że sobie poradzą!!! Ale ja niestety chtba nie pójdę 20... chlip! > chlip!!! a szkoda, bo fajna obsadka... Fajna? A ja słyszałam, że bez Damiana. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 07:30 no i bez niego... ha ha !!! zadziwiam cię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.chello.pl 18.06.02, 15:50 macie jakieś wieści o recenzjach CHICAGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.lex.pl / *.lex.pl 19.06.02, 11:32 Obsada fajna, mimo, że bez Damiana. Siłą tego spektaklu jest generalnie dobrze dobrana obsada, także ta "druga", która nie wzięła udziału w premierze. Oprócz aktorów znanych i uznanych jest kilka osób w tym przedstawieniu, które lata czekały na możliwość pokazania swoich możliwości (np. Adam Krylik) i się doczekały. Uznanie dla producentów!!! Komercyjna do bólu Roma nie ma ochoty ryzykować i promować nowe twarze i głosy. Oglądamy więc ciągle tych samych ludzi. Trochę szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 19.06.02, 12:20 Dziwi mnie ze nazywasz ten teatr komercyjnym do bolu...Mysle ze np Buffo jest komercyjne bo to tear prywatny i musi zarabiac na wlasne utrzymanie.w Romie po prostu inwestuja w reklame bo takie przedsiewziecia jak Gerase czy Miss Saigon musza sie zwrocic...a co do nowych twarzy no to sorry-K.Łaska, A Przygócka, K.Szydlowski, M Drezek, B. Adamczyk, K.Imiela (warszawskiej publicznosci wczesniej nieznany)...A takich osob jak Steciuk, Milowicz, Bzdawka czy D.Aleksander (hough!) sie nie zmienia bo a)sa dobre i sprawdzone b)maja status gwiazdy 9jedni bardiej inni mniej). Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie 19.06.02, 12:50 a powinni szukać nowych,młodych,zdolnych osób!!! Jest ich mnóstwo i każdy chciałby się pokazać. jak widać na niektórych przykładach to się opłaca. I WIELKIE BRAWA DLA ADAMA KRYLIKA ZA ROLĘ LITTLE MOE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.lex.pl / *.lex.pl 19.06.02, 13:36 Gość portalu: beznazwy napisał(a): > Dziwi mnie ze nazywasz ten teatr komercyjnym do bolu... Nazwanie czegoś "komercyjnym" nie oznacza, że to coś jest gorsze. Komercyjne, czyli popularne, raczej bez eksperymentów, proponujące towar sprawdzony, o uznanej renomie. Przyznasz, że trudno ostatnie realizacje Romy uznać za odkrywcze dla polskiej publiczności, czy też za szczególne wyzwanie artystyczne; co najwyżej można uznać za osiągnięcie organizacyjne czy finansowe... Jednak, gdy piszę, że Roma jest komercyjna do bólu, to mam na myśli wtórność sztuki uprawianej w tym przybytku. OK - fajnie, że teatr stał się popularny, ale nic ambitnego od trzech lat w Romie się nie zdarzyło. Oglądamy w miarę dobrze zrobione hity, z oczywstą obsadą, z przyzwoicie przygotowaną warstwą muzyczną, ale bez żadnych rewelacyjnych pomysłów, czegoś, co by uczyniło z Romy ważne miejsce pod względem artystycznym. Roma jest dotowana przez samorząd - wiadomo, że nie może być deficytowa, ale na pewno ma bardziej komfortową sytuację niż np. Buffo - może sobie dyrektor Romy pozwolić raz na sezon na premierę, która nie będzie bezpieczną kalką z teatru w Berlinie czy Londynie... Można przecież zaprosić jakiegoś zdolnego i odważnego reżysera, który by trochę zaszalał... Sztuka musicalowa w Romie umiera. Smutno mi. > Mysle ze np Buffo jest > komercyjne bo to tear prywatny i musi zarabiac na wlasne utrzymanie. Forma własności nie ma nic do komercyjności. Dla mnie Roma jest komercyjna jak wyżej, a Buffo to eksperyment udany..., z bardzo małą salą i wieloma problemami... Nowe twarze - Łaska jest znana z Radomia, o Imieli się mówi i słyszy od lat, Adamczyk to stary wyjadacz... Gwiazdy są potrzebne i konieczne dla promocji przedstawienia. Ale nasze GWIAZDY są słabe, m.in. przez brak silnej konkurencji. Duszny w ogóle ten światek i mały - ciągle te same nazwiska, ta sama maniera. Brak indywidualności, poza kilkoma wyjątkami (Rozmus i Milowicz dla mnie) i ta sama szkoła wymuszonej naturalności oraz braku myślenia na scenie. Głosy - generalnie przeciętne, a przecież, jak pokazało Metro (dziesięć lat temu) nie brakuje talentów. Chodzi mi po prostu o odwagę przy obsadzaniu głównych ról, o szukanie nowych talentów... Zaściankowe te nasze teatry muzyczne... Cieszy mnie więc ostatecznie produkcja "Pięciu Braci..." - kameralny spektakl, komercyjny jak najbardziej i dobry... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie 19.06.02, 13:49 Wielkie brawa dla Ciebie za tak trafną analizę ROmy! Może z paroma punktami bym polemizowała ale nasze zdanie na teamt tego teatru pokrywa się w 85%. Dużo tam jeszcze jest do zrobienia. Pozdrawiam Devojce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy polemiki cd... IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 19.06.02, 15:32 choc krotki bo musze wychodzic:-) Nie odebralem okreslenia komercyjny jako negatywnego - finanse sa elementem sztuki i ta nie moze istniec bez nich... Nie zgadzam sie napewno ze teatr muzyczny w Romie podupada bo jest to scena ktora pobudzila i nadal pobudza klimat teatru muzycznego - ot chocby Chicago... Nie ma innego teatru (na razie) ktory ma szanse wystawiac takie hity jak Miss Saigon. Opinia ze w Romie nie bylo dawno niczego ambitnego jest sluszna ale to jest konsekwencja formuly teatru muzycznego - to jest sztuka majaca wywolac te same emocje u widowni, ale nie wieczor majacy pobudzac do refleksji...oba gatunki teatru (drugi to ten "dramatyczny") uzupelniaja sie i swietnie wspolnie funkcjonuja (no moze nie w oczach recenzentow Naszego Dziennkika - prosze nie traktuj tego jako ofensywy, to nie porownanie , po prostu niechcay przeczytalem ostatnio kilka ich recenzji i sa bardzo smieszne)...poza tym 5 braci Moe choc bardzo mis ie podobalo uwazam za spektakl majacy troszke nizszy (ew mniej ambitny) poziom dowcipu. Tanszym grepsem jest Rozmus (owszem swietny) przebrany za kobiete niz zart zawarty w mentalnosci Szefa (tudziez Rozmus lub Steciuk)... Nie zgadzam sie ze glosy cieniutkie - 5 braci Moe jednak oparte w duzej mierze na obsadach Romy - Bzdawka, Steciuk, Aleksander(hough!rece do gory), Szydlowski, Milowicz, Paszkowski, Kordek, Rozmus jest zaspiewane FENOMENALNIE- to jest najwieksza sila tego spektaklu. Owszem zdarza sie ze ktorys spadnei z dzwieku, ze go zdlawi, ale sadze ze formula castingu daje szanse wszystkim ktorzy jakos pasuja do pomyslu... Zgadzam sie ze w romie jest jeszcze sporo do zrobienia ale jest to chyba najnowoczesniej dzialajacy teatr w Polsce...tak sie prowadzi teatr na swiecie (prawie bo tam jest troszke inny rozklad sil i jest jedna premiera w teatrze na kilka lat)...nic nie jest idealne ale cieszmy sie ze jest naprawde najlepsze w tym kraju (wlaczajac wg mnie najlepszy zespol realizatorow) Nie jest tez kalka (tak zrozumialem, ze jest w twojej opinii popraw mnie jesli nie bo to byl moment gdzie zgubilem sie nieco)Londynu to co jest w Romie...to jest tak samo jak z zagranicznymi sztukami w innych teatrach...sa realizowane "po swojemu" tu na miejscu...inna sprawa to show ktore musza byc identyczne ale ani M.S ani G takim nie jest... pozdrawiam Cie niezmiernie cieplo... bznzwy Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: polemiki cd... 19.06.02, 15:45 Gość portalu: beznazwy napisał(a): > Aleksander(hough!rece do gory), > Ależ oczywiście... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beznazwy hough! IP: *.acn.pl / 10.133.131.* 20.06.02, 00:38 To bylo na jednym ze spektakli Miss Saigon jak zapomnial pistoletu...widzialas to? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: hough! 20.06.02, 10:39 żałuję,ale nie... on wogóle ma czasem fajne akcje na scenie!!! A to mu się kompletnie tekst pomyli w piosence Pokochaj samotność i śpiewa urywki innych zwrotek,oczywiście nie fo rymu,a to zapomni rzucić w stronę orkiestry piłkę i jest zabawnie... W Miss Saigon też czasami zapomin atekstu i improwizuje... Zaczekaj...WIDZIAŁAM WIDZIAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha HA HA!!! widziałam... to też mi się podobał...poprostu tyle miał wpadek ,że mi się mylą... Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: hough! IP: *.chello.pl 20.06.02, 13:01 asiu, jestem pełna podziwu dla twojego uwielbienia dla damiana ale dam ci radę- nie wytykaj mu błędów jeśli chcesz z nim żyć w dobrych stosunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: hough! 20.06.02, 15:48 ja już tak z przyzwyczajenia...przeszło mi...ale fajnie się z niego żartuje (dobrze,że boski tego nie czyta)!!! A poza tym forum grease ostatnio pisało o Damianku właśie,a że za długo się otwierało... Przenieśmy się tutaj i kontynuujmy ten ciekawy wątek!!!!!!! Pozdro Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Pomyłka... 20.06.02, 15:50 Bardzo przepraszam - podłączyłam się nie pod ten temat co chciałam... Mówiłam o przeniesieniu na temat DAMIAN ALEKSANDER!!!!!!!!!!!!!! zapraszam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Do Pani Marty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 00:03 No i po "Pięciu braciach" :( To znaczy w tym sezonie. Dziś Milowicz był rewelacyjny. No może poza jedną mała wpadką, zapomniał słów w pierwszej zwrotce K(C?)aldonii. Pewnie ktoś mnie zlinczuje ale uważam, że Milo jest lepszy od Damiana jako Big Moe. Ma zdecydowanie lepszy kontakt z publicznością. A właśnie, Marta byłaś w końcu? Nie widziałam. Pozdrawiam P.S.: Ale ile dzis VIP-ów było! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Milo jako Big Moe 21.06.02, 13:04 Też uważam że jest lepszy! za to w roli NO MOE wolę boskiego... A jak tam bankiecik po spektaklu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Re: Milo jako Big Moe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 15:15 asia_dba napisał(a): > Też uważam że jest lepszy! za to w roli NO MOE wolę boskiego... POdzielam twoje zdanie. Mimo całej sympatii dla tomka Steciuka uważam, że boski wypada lepiej. No może nie tyle lepiej co inaczej. I to "inaczej" bardziej mi odpowiada. Za to Four Eyed Moe zdecydowanie Kuba. > A jak tam bankiecik po spektaklu??? Bankiecik był ale mnei na nim nie było bo miałam inne plany wieczorne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Polemika polemiką nie będąca IP: *.lex.pl / *.lex.pl 21.06.02, 16:06 Drogi Beznazwy i wszyscy pozostali użytkownicy, czytelnicy i rozmównicy Właściwie się zgadzamy z Beznazwy: klimat naszych wypowiedzi jest bardzo podobny. Moje zarzuty pod adresem Romy, są wyrazem mojego zdania na temat w ogóle teatru muzycznego w Polsce i w tym znaczeniu rzeczywiście jestem trochę niesprawiedliwy, bo w końcu właśnie w Romie wystawiono Piotrusia Pana. Co do konwencji zgodnie z którą działa teatr muzyczny. Zgadzam się, że nie można wymagać, by teatr Roma zrezygnował z Grease na rzecz wystawiania rzeczy ambitniejszych artystycznie i nie o to mi chodzi. Chcę tylko, żeby co jakiś czas pojawiło się coś mało znanego, nie będącego wielkim hitem, a wysmakowanego w formie i treści - jednym słowem "odlot dla koneserów", wymagający odwagi nie finasowej czy organizacyjnej tylko odwagi artystycznej... Piotruś Pan pod wieloma względami takim odlotem właśnie jest. Już samo libretto i muzyka zadziwiają - niby spektakl dla dzieci, a w warstwie muzycznej dzieje się bardzo wiele... Ale już dorośli wykonawcy w Piotrusiu, szczególnie w zestawieniu z obsadą mocno nieletnią, wypadają sztampowo... Co do "kalki" - chodziło mi o samą realizację - każdy spektakl można wystawić na wiele sposobów i są rozwiązania bezpieczniejsze i bardziej ryzykowne - pożądam tych drugich. Może jednak tak jest, że w wielkich teatrach repertuarowych nie można pozwolić sobie na zbyt wielkie szaleństwa (jak już mamy nowoczesne libretto i dysonansową linię dzwiękową, to przynajmniej ustawienie aktorów niech będzie tradycyjne - vide Piotruś Pan). Co do głosów w "Pięciu" - zgadzam się. Faceci świetnie śpiewają i chwała im za to!!! Jednak to nie Roma wykreowała Steciuka, Aleksandra(hough!rece do gory), Szydlowskiego, Milowicza, Paszkowskiego, Kordka, Rozmusa - prawda? (jak jest z Bzdawką - to nie wiem). Roma korzysta ze sprawdzonych aktorów. Pięknym wyjątkiem jest z wczorajszej (20. 06.2002) obsady Adam Krylik, tyle że Pięciu Braci Moe nie jest produkcją Romy, więc ostatecznie przykład Krylika jest potwierdzeniem mojej tezy, co mnie wcale nie cieszy... Co do Romy, jako "najnowocześniej działającego teatru w kraju" - nie wiem jak jest w innych teatrach, ale Roma nie wydaje mi się teatrem nowocześnie zarządzanym w chwili obecnej. Co najwyżej zmierza w dobrym kierunku, choć i tego wcale nie jestem pewien... Skłonny jestem jednak w tym przypadku dać dyrekcji Romy jeszcze klika lat czasu na reformę i obiecuję, że nie będę już narzekać na owoą dyrekcję... (*dużo mnie to kosztuje). Czekam na teatry impresaryjne, czekam nieustępliwie - to jest nowoczesny teatr. Mój postulat konkurencyjności byłby wtedy napewno spełniony. Pozdrawiam Beznazwy i wszystkim innych też Jamul Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: Polemika polemiką nie będąca 22.06.02, 14:20 Witaj! Ja tylko w kwestii zarządzania. Pod tym względem w Romie jest mnóśtwo do zrobienia. Mówię to z punktu widzenia fachowca. Zabieram się właśnie za pisanie pracy magisterskiej z zarządzania, znam sposób zarządzania Romą, a raczej jego brak. Jest tam wiele do zrobienia ale niestety propozycja jakielkowiek zmainy natrafia tam na mur. To normalne, że ludzie boją się zmian ale czasem warto podjąć ryzyko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.02, 16:21 A następni "Bracia" dopiero 7 września... No ale ja poczekam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 00:08 Powiedzcie - jak oceniacie debiut Adasia Krylika w tym przedstawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 00:13 Gość portalu: Milka napisał(a): > Powiedzcie - jak oceniacie debiut Adasia Krylika w tym przedstawieniu? Mi podobał się bardzo. Przede wszystkim świetny wokal. Może trochę aktorsko na początku czuł się niepewnie ale pod koniec było dużo lepiej. Nie rozumiem dlaczego Adań Krylik jeszczenie zrobił conajmniej ogólnopolskiej kariery solowej tylko chórki u Edzi Górniak śpiewa. On jest lepszy od niej. No ale miało być o "Pięciu Braciach". Uważam, że bardzo dobrze sobie poradził. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie 27.06.02, 16:57 swietnie!!! Ma facet talent... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fido Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 17:15 Nie mozna mowic, ze Krylik jest lepszy od Edyty Gorniak. To demagogia. Edyta ma za soba pare plyt, kilkanascie przebojow i mnostwo zarobionych pieniedzy... A to swiadczy, ze jest bardzo dobra - moim zdaniem w tym kraju absolutnie najlepsza. Krylik jest w/g mnie swietnym wokalista - ale nie ma jeszcze tych umiejetnosci (i osobowosci tworczej) na tyle, zeby zrobic kariere solowa. Ale naprawde mam nadzieje, ze to sie niedlugo stanie! Nie pamietam tez, zeby On spiewal na koncertach chorki Edycie Gorniak - z tego co wiem, bylo tylko pare studujnych spotkan jego zespolu (pieciu swietnie spiewajacych gosci) z Pania Edyta. Moge sie mylic - chetnie poslucham sprostowania w tej sprawie. W koncu moze cos przeoczylem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_dba Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 19:40 śpiewa, śpiewa u Edyci. np.w Opolu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 23:21 Gość portalu: fido napisał(a): > Nie mozna mowic, ze Krylik jest lepszy od Edyty Gorniak. Nie twierdzę, że Krylik jest lepszy od Górniak. Raczej nie porównywałabym głosu męskiego z żeńskim. Chodziło mi raczej o to, że jest za dobry na chórki, u jakiegokolwiek artysty. > Edyta ma > za soba pare plyt, kilkanascie przebojow i mnostwo zarobionych pieniedzy... A > to swiadczy, ze jest bardzo dobra Niekoniecznie. W dzisiejszych czasach dobry menadżer i miernotę potrafi wypromować. Treba mieć tylko odpoweidnio dużo kasy i odpowiedni sprzęt w studio nagraniowym. I od razy wyjaśniam, iż nie uważam pani Górniak za miernotę. Uważam, że ma fenomanlny głos, byc może najlepszy w Polsce, chociaż nei odpowiada mi ani jej styl śpiewania ani osobowość (sceniczna oczywiście). > Nie pamietam tez, zeby On > spiewal na koncertach chorki Edycie Gorniak > Moge sie mylic - chetnie poslucham sprostowania w tej sprawie. W koncu > moze cos przeoczylem. Pozdrawiam Opole 2002, Super Jedynki. To przeoczyłeś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta obrona adasia IP: 193.0.117.* 28.06.02, 14:14 poza tym śpiewa w zespole. i to jako solista. tak tak, moi drodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fido Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 16:54 To nie jest takie proste jak myslisz. Masz racje, ze trzeba miec kase na produkcje i promocje - ale zaden sponsor Ci jej nie da, jezeli nie bedzie mial pewnosci ze mu sie to zwroci. A zwroci sie tylko wtedy, gdy produkt bedzie bardzo dobry (czytaj - bedzie sie sprzedawal jak cieple buleczki. Edyta jest bardzo dobra i kazdy chetnie w Nia zainwestuje. A Adam Krylik rzeczywiscie spiewal w Opolu - sorry, ale nie ogladalem tego festiwalu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 17:31 Nic nie straciłes nieogląając Opola. A z tym inwestowaniem tylk ow to co się zwróci to nie jest do końca tak. A Monika Sewioło? Jeszcze sporo miernot by sie znalazło, które dobrze się sprzedają. No mOnika się nie sprzedała akurat. A jest też tak, że wielu utalentowanych ludzi nie przebije się bo nie mają kasy i odpoweidnich znajomości. W dzisiejszych czasach niestety nie sprawdza się powiedzenie, że prawdziwa sztuka obroni się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fido Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 17:55 I jeszcze w sprawie spiewania w zespolach. Otoz mi sie zdaje, ze spiewanie w zespole (mowie o dobrym spiewaniu w dobrym zespole a nie robieniu chorkow dla kogokolwiek) jest chyba bardzo trudna sprawa. W Polsce tych zespolow mamy bardzo malo. Dlaczego? Dlaczego mowiac o zespolach wokalnych wymienia sie ich piec a moze szesc na swiecie i dalej trzeba sie zastanowic kto tu jeszcze. Obserwujac poczynania Romy stwierdzam, ze we wszystkich musicalach Kepczynskiego spiewa ten sam zespol wokalny (ten niewidoczny dla ludzi a wymieniany w programach). Idac za ciosem, sprawdzilem w internecie co bylo wczesniej - w jego radomskich produkcjach znowu ten sam zespol... Czyli tyle lat spiewaja ze soba zeby zdobyc tak perfekcyjne brzmienie - bo temu chyba nikt nie zaprzeczy, ze sa znakomici. Jest to chyba jedyny wspolny mianownik, ktory laczy wszystkie musicale w rezyseri Kepczynskiego. Ale oprocz Krylika spiewa tam terz Krzysztof Pietrzak i Jacek Kotlarski - przeciez sa to wybitni wokalisci mlodego pokolenia! Idac dalej, dowiedzialem sie, ze dostac sie do tego zespolu jest absolutnie nie mozliwe i ze oni maja placone duzo wiecej, niz artysci na scenie!!! Kolezanka z Gdyni mowila mi, ze jak raz zaproponowala po nieudanym castingu do Miss Saigon, ze moze choc przyda sie w zespole wokalnym - to wszyscy parskneli smiechem i w odpowiedzi uslyszala, ze duzo ludzi ze sceny chcialaby tam spiewac - ale sa za slabi... Nie wiem czy to prawda, czy jakas kolejna legenda - ale cos w tym jest i wedlug mnie chwala Adamowi Krylikowi, ze spiewa od lat w tym zespole. W tej sytuacji to nie potwarz, tylko zaszczyt. Czy ktos cos wie na temat tych "cichociemnych" artystow pochowanych gdzies za scena, a robiacych cala wspaniala robote choralna w musicalach Romy? Pozostale nazwiska sa dla mnie zagadka (sorry, spiewa tam ze znanych postaci jeszcze... Wlazlowska - odtworczyni glownej roli w Miss Saigon). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 13:37 POlecam koncert w Romie 12 lipca. Śpiewają tam solo właśnie osoby z tego zespołu wokalnego (Five LInes). Będziesz miał okazję usłyszeć jak wspaniały głos ma Jacek Kotlarski czy Agata Warda. Już dla tych dwóch osób warto jest póść na ten koncert. Najsłabiej wypadają Agnieszka Piotrowska (chociaż też z FIve Lines) i PIotr Hajduk. Wiele do życzenie pozostawia angielszczyzna niektórych wykonawców ale cóz zrobić. Trudno jest zaśpiewać dobrze piosenkę po angielsku nie znając tego języka. Pozdrawiam Devojce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.ppp.polbox.pl 01.07.02, 10:40 Droga GOSIU, (a może powinnam napisać Devojce). Małym problemem było odgadnięcie Twojej tożsamości. Widzisz moja droga, już od jakiegoś czasu obserwuję tę żenującą nagonkę na Aleksandra, którą rozpętałaś i delikatnie mówiąc poirytowało mnie to do tego stopnia, że nie mogłam odmówić sobie przyjemności napisania na ten temat. Myślę, że Twoim współrozmówcom należy się parę słów wyjaśnienia na temat pobudek Twojego perfidnego działania. No cóż, zastanawiając się nad potworną rządza zemsty, która Cię ogarnęła , doszłam do wniosku, że źródłem Twoich działań może być sytuacja,kiedy to Damian publicznie powiedział, że jesteś hmm..."pojebana"... cóż, zastanówmy się...chyba miał ku temu jakiś powód. Przyznaję, że mógł to powiedzieć mniej dosadnie i może troszeczkę "ograniczyć ilość świadków zdarzenia"...,ale jak sama świetnie wiesz, taką ma naturę. Nie mogę powstrzymać się od jeszcze kilku komentarzy nawiązujących do dyskusji, jaką prowadzisz od jakiegoś czasu: Ad1. Pijesz do Damiana, że w krótkim czasie utył. Cóż Kochaniutka,(przepraszam za szczerość...) spójrz w lustro. Tobie też się utyło i to nie mało. Nie krytykuj innych, skoro sama nie jasteś miss (ja zresztą też nie, ale zapewniam Cię, da się z tym żyć). Ad2. Krytykujesz Aleksandra za błędy ortograficzne, a ja po przestudiowaniu twoich wypowiedzi na forum, zaobserwowałam zatrzęsienie literówek. Cóż Małgosiu, zdaje się, że nikt nie jest doskonały - nawet Ty z całym swoim profesjonalizmem.(ja profesjonalistką nie jestem, przepraszam więc ewentualnych czytelników za wszystkie błędy, no może poza tymi w przemyśleniach). Ad3. Piszesz, że Damian jest obłudny, bo zmienia panny jak rękawiczki... Tak, zmienia, ale wydaje mi się, że to jego sprawa, i że tylko on poniesie w przyszłości konsekwencje tego, jak traktuje innych ( nie tylko kobiety). Myślę sobie, że po pierwsze to nie Twoja sprawa, a po drugie- Moja Droga - według mnie, szczytem obłudy jest to, że oczerniasz kogoś w internecie podpisując się jakimś kretyńskim pseudo, a w teatrze rozmawiasz z wyżej wymienionym udając dobrą koleżankę. Zapewniam Cię, że Damiana równie dobrze jak ja bawi się obserwując Twój teatrzyk, tyle tylko, że (wbrew temu , co wypisujesz) zachował jeszcze resztki rozumu i "nie rusza gówna..."(sorrki za dosadność wypowiedzi, ale taka jest moja uroda). Ad4. I jak na razie ostatnia sprawa. Tak sobie myślę, że to forum dotyczy przedstawienia "Pięciu Braci Moe" i teatru "Roma", a nie pierdół wypisywanych przez osoby pełne kompleksów i znudzone pozbawioną barw egzystencją. Droga Gosiu odnoszę nieodparte wrażenia, że naskakujesz na Damiana, ponieważ "żal Ci ... ściska", że ma pracę, która jest jego ogromną pasją, a w twoim życiu od ostatniego wyjazdu do Kosowa nic ciekawego się nie wydażyło. Cóż, wiem, że na dniach znowu wyjeżdżasz. Mam więc nadzieję, że znajdziesz w Kosowie, coś, co bardziej Cie zainspiruje do działania, niż życie prywatne Damiana Aleksandra. DO WSZYSTKICH CZYTELNIKÓW. MOI DRODZY, Nie jestem nawiedzoną i zaślepioną fanką Damiana. Jestem dwudziestopięcioletnią kobietą, która stara się ( oczywiście z różnym skutkiem) nie szuflatkować ludzi i nie przyklejać nikomu etykietek. Ty Gosiu sumiennie zapracowałaś na etykietkę -(Uwaga! będzie bolało) niespełnionej frustratki. Początkowo myślałam, że twoje działania spowodowane są tym, że nie masz faceta, ale z autopsji wiem, że i z tym można żyć, gdy ma się wilu cudnych znajomych. Zapewniam Cię, że jeśli nadal będziesz tak postępować , to nici z gromadki przyjaciół, ponieważ każdy będzie się bał, że stanie się obiektem dyskusji na forum. Wracając do Damiana- znam go (na ile można go znać) i wiem, że takich ludzi jak on albo się lubi, albo nie i nie ma nic po środku. Mi on nic złego nie zrobił. Niech sobie żyje jak chce, to nie moja sprawa. Interesuje mnie głównie to,co ma mi do zaproponowania jeśli chodzi o kreacje teatralne i na razie "kupuję" jego propozycje sceniczne. Co do jego życia prywatnego ,to myślę, że każdy dostaje w życiu różnego rodzaju lekcje. Damian na pewno kiedyś dostanie lekcję będącą następstwem tego, w jaki sposób teraz żyje. Tyle tylko, że to " nie moja brożka". Pozdrawiam Wszystkich, a przede wszystkim ciebie Gosiu. Kasia Walczak P.S. Gosiu, mogłam Ci to wszystko powiedzieć chociażby wczoraj w teatrze, ale chciałeam, żebyś zrozumiał , co czuje osoba zaatakowana. Nie chodziło mi o wywlekanie drobiazgów z Twojego życia na światło dzienne (a wiesz, że znam kilka Twoich sekretów).Chciałam, żebyś następnym razem mając w planie atak na kogoś ,zastanowiła się nad tym, co robisz, a nie "szastała jęzorem" na prawo i lewo jak opętana. Przepraszam wszystkich zainteresowanych dyskusją na temat "Pięciu Braci Moe" za tę chwilę prywaty, a wszystkich wrażliwych, za cięty język i ewentualne błędy. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: 212.244.101.* 01.07.02, 15:17 Na wstępie serdecznie wszystkich przepraszam, że pozwolę sobie odpowiedzieć Kasi na forum gdyż nie podała swojego prywatnego adresu. > Małym problemem było odgadnięcie Twojej tożsamości. Rzeczywiście małym zwłaszcza, że chyba nawet mówiłam Ci, że tu piszę. A jeśli nie ja to nasza wspólna zanjoma. Imienia nie będę wymieniać bo nie chcę ją w to wciągać. > No cóż, zastanawiając się nad potworną rządza zemsty, która Cię ogarnęła , > doszłam do wniosku, że źródłem Twoich działań może być sytuacja,kiedy to Damian > publicznie powiedział, że jesteś hmm..."pojebana"... cóż, zastanówmy > się...chyba miał ku temu jakiś powód. Otóż mylisz się Moja Droga. Nie zostało to powiedziane publicznie. Świadkiem tego byłam tylko ja i moja koleżanka. Wiem dlaczego Damian to powiedział i tym bardziej jest mi go szkoda. Szczegółów całej tej sytuacji nie wyjawię ani na forum ani Tobie w cztery oczy właśnie ze względu na Damiana. > Ad1. Pijesz do Damiana, że w krótkim czasie utył. Cóż Kochaniutka,(przepraszam > za szczerość...) spójrz w lustro. Tobie też się utyło i to nie mało. Nigdy nie twierdziłam, że jestem miss. Tylko, że ja nie zarabiam swoim wyglądem na życie. POza tym nie wiem ile mi się utyło bo poznałaś mnie może jakiś miesiąc temu kiedy już byłam utyta. > Ad3. Piszesz, że Damian jest obłudny, bo zmienia panny jak rękawiczki... > Tak, zmienia, ale wydaje mi się, że to jego sprawa, i że tylko on poniesie w > przyszłości konsekwencje tego, jak traktuje innych ( nie tylko kobiety). > Myślę sobie, że po pierwsze to nie Twoja sprawa, NIe nazwałabym obłudą tego co robi Damian. Na to jest inne, dosadniejsze sformułowanie ale nie będę używać wyrazów nieparlamentarnych na forum "kultura". NIe moja sprawa dopóki nie dotyczy mnie czy też kogoś z osób mi bliskich. > a po drugie- Moja Droga - > > według mnie, szczytem obłudy jest to, że oczerniasz kogoś w internecie > podpisując się jakimś kretyńskim pseudo, a w teatrze rozmawiasz z wyżej > wymienionym udając dobrą koleżankę. Nie wiem czy zauważyłaś, że już od dawna nie rozmawiam z Damianem i nawet się z nim nie witam. O ile sobie przypominam to Ty sama mówiłaś o Damianie ciekawe rzeczy. Ja mogę wszystko powtórzyć Damianowi prosto w oczy jeśli Cię to usatysfakcjonuje. > Ad4. I jak na razie ostatnia sprawa. > Tak sobie myślę, że to forum dotyczy przedstawienia "Pięciu Braci Moe" i > teatru "Roma", a nie pierdół wypisywanych przez osoby pełne kompleksów i > znudzone pozbawioną barw egzystencją. Nie wiesz jak wygląda moja egzystencja. Zapewniam Cię, że to wiele innych rzeczy oprócz teatru Roma. A co do kompleksów to ma je prawie każdy. Ja też. Ale nie determinują one mojego życia. A TY ich nie masz? A tak wogóle skoro mnie nie lubisz to czemu się ze mną wczoraj ze mną witałaś? Trzeba było mnie olać. Proste. > Droga Gosiu odnoszę nieodparte wrażenia, że naskakujesz na Damiana, > ponieważ "żal Ci ... ściska", że ma pracę, która jest jego ogromną pasją, a w > twoim życiu od ostatniego wyjazdu do Kosowa nic ciekawego się nie wydażyło. Skąd wiesz, że nic ciekawego? Nie znasz mnie na tyle, żeby się wypowiadać na ten temat. Jeśli uważnie przejrzałaś moje wpisy to zauważyłaś, że na jkażdym kroku podkreślałam, że mimo wszystko cenię talent Damiana. Gdy ktoś krytykował jego aktorstwo czy głos zawsze stawałam po stronie Damiana. Ale Damian jako człowiek to zupełnie inna historia. > Mam więc nadzieję, że znajdziesz w > Kosowie, coś, co bardziej Cie zainspiruje do działania, niż życie prywatne > Damiana Aleksandra. To nigdy nie była dla mnie inspiracja. NIe rozmyślam o życiu Damiana dzień i noc. Mam ciekawsze rzeczy do roboty. > Jestem dwudziestopięcioletnią kobietą, która stara się ( oczywiście z różnym > skutkiem) nie szuflatkować ludzi i nie przyklejać nikomu etykietek. > Ty Gosiu sumiennie zapracowałaś na etykietkę -(Uwaga! będzie bolało) > niespełnionej frustratki. Bolałoby gdyby to była prawda. Poza tym nie czuję się niespełniona. Robiłam w życiu wiele ciekawych rzeczy. I uwierz mi, życie to nie tylko teatr, śpiew i aktorzy. Są rzeczy o wiele ciekawsze. > Początkowo myślałam, że twoje działania spowodowane > są tym, że nie masz faceta, Tu mnie ubawiłaś :))))))))))))))))))))))))) > się wilu cudnych znajomych. Zapewniam Cię, że jeśli nadal będziesz tak > postępować , to nici z gromadki przyjaciół, ponieważ każdy będzie się bał, że > stanie się obiektem dyskusji na forum. Ja nie mam gromadki przyjaciół i nie chcę mieć. Ma dwoje sprawdzonych przyjaciół i to mi wystarczy. Chyba miałaś na myśli gromadkę znajomych. > Wracając do Damiana- znam go (na ile można go znać) i wiem, że takich ludzi > jak on albo się lubi, albo nie i nie ma nic po środku. > Mi on nic złego nie zrobił. No widzisz, a mi zrobił. I ja go nie lubię. > Nie chodziło mi o wywlekanie drobiazgów z Twojego życia na światło dzienne (a > wiesz, że znam kilka Twoich sekretów).Chciałam, żebyś następnym razem mając w > planie atak na kogoś ,zastanowiła się nad tym, co robisz, a nie "szastała > jęzorem" na prawo i lewo jak opętana. Dobrze wiesz, że wiem dużo o różnych ludziach i jakoś nic o nich na forum nie piszę. Bo oni zasługują na szacunek. Również Cię Kasiu pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamul Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.lex.pl / *.lex.pl 01.07.02, 17:15 Drogie Panie Devojce i Kasiu Proszę, dajcie sobie spokój... Wątek "Pięciu Braci Moe" i tak już wygląda jakby był prywatną rozmównicą kilku osób, a nie publicznym forum na temat przedstawienia teatralnego. Każdy teatr ma swoje smaczki i brudy, ale taka jest specyfika środowiska - nie należy czynić z wzajemnych niechęci i prywatnych doświadczeń z życia teatralnego tematów na forum... Obie Panie serdecznie pozdrawiam i życzę Paniom szybkiego pogodzenia się... jamul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devojce Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 17:27 Gość portalu: Jamul napisał(a): > Proszę, dajcie sobie spokój... Wątek "Pięciu Braci Moe" i tak już wygląda jakby > był prywatną rozmównicą kilku osób, a nie publicznym forum na temat > przedstawienia teatralnego. Masz absolutną rację. Gdybym mogła to wysłałabym odpowiedź Kasi na priv ale niestety nie miałam adresu. Gdybys Ty lub ktokolwiek innych chciał mnie "ustawić do pionu" to zapraszam na wątek "Pręgierz dla Devojce". Tam możecie mi nawrzucać. > Obie Panie serdecznie pozdrawiam i życzę Paniom szybkiego pogodzenia się... dziękuję za pozdrowienia :) W prawdzie część ludzi twierdzi, że "Pięciu Braci Moe" to taki sobie wodewilek i nic wartościowego to ja jednak uważam, że to ciekawie zrobiony spektakl. I chętnie zobaczę go jeszcze raz w nowym sezonie. Oczywiście z Damianem Aleksandrem w roli No Moe bo jest w tym bardzo dobry. Pozdrawiam Devojce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamul Re: Pięciu Braci Moe w Romie IP: *.lex.pl 27.09.02, 19:16 Spektakl wraca na deski ROMY. W październiku będzie wystawiony czterokrotnie... Zróbmy TAM tłum. WARTO!!! Warto także odwiedzić oficjalną stronkę spektaklu. Oto adres: moe.art.pl/. Jest tam nawet FORUM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal sdres internetowy Teatru Roma IP: *.skane.se 28.09.02, 05:12 Podajcie aktualny adres internetowy Romy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dba Re: sdres internetowy Teatru Roma 28.09.02, 14:18 www.roma.warszawa.pl bardzo ładnie wygląda po remoncie! www.moe.art.pl - świetna stronka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halka Re: sdres internetowy Teatru Roma IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 01:28 Kiedy teraz beda grani Bracia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: sdres internetowy Teatru Roma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 23:06 wieści nie są najlepsze, bracia w najlepszym wypadku tylko się wyprowadzą z teatru, ale prawdopodobnie znikną zupełnie. tak jak wyskoczyli z radia tak i do niego powrócą. a szkoda, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś