Dodaj do ulubionych

Popołudnie radia TOK FM

IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 31.01.05, 12:59
Witam,

Co to ma znaczyć?!

Totalna głupota. A gdzie Tok o'clock?!?!

...Pomysł beznadziejny...

Obserwuj wątek
    • Gość: kulka Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.aster.pl 31.01.05, 13:05
      tez protestuje przeciw likwidowaniu tok o'clocku!!!
      komentarzy aktualnych jest dosc przez caly dzien, a po poludniu mozna sie bylo wyluzowac i posluchac opowiesci!!!to tez jet wartosc!!
    • Gość: Jola Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.aster.pl 31.01.05, 16:21
      Wałkowanie w kółko tzw. "tematów dnia", chyba przeniosę się do Kantereita, może
      tam będzie odrobinę inny punkt widzenia, bo przecież w Toku między 16 a 19
      będzie wracanie, powielanie, przypominanie tego się wydarzyło u Laszuk i
      Janiszeskiego.
    • magusia Re: Popołudnie radia TOK FM 31.01.05, 16:24
      I dobrze i źle. Tok o'clock był w zamiarze dobry, ale w efekcie ludzi prowadzący
      albo promowali siebie (Rybiński, Materna), albo nie potrafili prowadzić rozmowy
      (Lizut) albo kazano im kogos zapraszać, bo cos sie ukazało lub komuś się zmarło
      i trzeba dac jakiś materiał (Wellman, bodaj jedyna z obsady programu, która
      porafi rozmawiac, niesety głownie o dietach i kronice towarzyskiej).
      Ja tęskniłam za dobrym programem publicystycznym - nie informacyjnym, tylko
      podsumowujacym wydarzenia. Takie gadające głowy dziennikarskie jak rano, tylko
      właśnie wieczorem, bo jestem sową i rano nie kojarzę niczego, bo przyzwyczaiłam
      się jeszcze kiedyś kiedyś słuchając trójki. Ale moim zdaniem nie bedzie się to
      różnić od komentarzy w toku.
      Ale czemu akurat na miejsce tok o'clock? średnia decyzja - zmieściłby się i
      jeden i drugi program. Byle by dobierali umiejętnie ludzi. Nie żebym coś miała
      do Ewy Podolskiej, ale nie mogę słuchać w weekendy, bo głosem delikatnie mówiąc
      mało radiowym zadaje takie pytania jakby nie przeszła szkoły specjalnej. "Ach" -
      po pięciu pytaniach - to chodzi o to, że..." kiedy średnio inteligenty i
      niuważny słuchacz już zdażył wszystko zrozumieć. Zresztą Wojciechowski z manierą
      Mariusza Szczygła też mało strawny.
      Ale poniewaz lubię jak radio do mnie gada, to i tak będę słuchać. Po cichu maryz
      mi się połączenie gadajacego toku z rockowym 94. taka hybryda się jednak nie
      sprzeda:)
      • mariuszszcz magusiu 01.02.05, 21:33
        Magusiu, ja miałem manierę? A jaką?
        Pozdrawiam i polecam www.mariuszszczygiel.com.pl
    • Gość: zgrad Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:42
      Mam pytanie:
      Czym ten nowy program różni się od Komentarzy??? O'clock przynajmniej był
      odskocznią o ciągłego gadania o tym samym. 6 godzin włakowania tego samego, a
      nawet 8 - bo w poranku też ta sama gadka - w zupełności wystarczało. A teraz od
      7 do 19, a właściwie 20 ciągle to samo. 13 godzin dziennie. A gdzie
      oryginalność, polot??
      Jeśli to jak zwykle decyzja pani Wanat, to jak zwykle totalnie nieprzemyślana,
      jeśli czyjaś inna, to gratuluje TOKu (sic!) myślowego pani Ewy.
    • Gość: za!! Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:33
      Zauważcie, że na szczęście jest tylko 5! wpisów na nie. Zawsze znajdą się
      niezadowoleni. Treść tych wpisów jest tak cienka, że myślę iż powstały jeszcze
      przed programem.
      • magusia Re: Popołudnie radia TOK FM 31.01.05, 17:42
        przepraszam za brak precyzji - nie jestem na nie, zwłaszcza, że tok o'clock w
        zamiarze fajny, w praktyce wyglądał gorzej. Ale i nie na tak - słucham właśnie
        nowego programu i niestety są to komentarze w toku z dłuższymi wejściami.
      • Gość: przeciw Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:43
        Jeśli powstały przed programem to jet ich aż 5! Po programie będzie wiecej
        spokojnie, spokojnie. Ja jestem szósta.
      • Gość: też przeciw Re: Popołudnie radia TOK FM plusy i minusy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 18:09
        Mnie także popołudniowe powtórki z rana męczą. Może choć chwila mówienia o
        niebieskich migdałach albo innych istotnych sprawach.
        Prócz tego z muzyką chyba także gorzej.
        Ale wciąż jest jeden ogromny pozytyw decydujący o dobrym poziomie TOKu - prawie
        całkowity brak reklam (prócz męczącej autoreklamy).
        No i jeszcze dobrze, że została choć godzina BBC.

pozdrawiam i życzę powodzenia
    • burli Re: Popołudnie radia TOK FM 31.01.05, 21:00
      Moim zdaniem to strzał w dziesiątkę.
      Takiego pasma brakowało. Nie wszyscy mają możliwość obserwowania wydarzeń w
      ciągu dnia. "Popołudnie Radia TOK FM" to podsumowanie dnia wraz z fachowym
      komentarzem.

Pozdrawiam,
      prezes Fan Klubu TOK FM

www.tokfm.tk
      • Gość: przechodziłam Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:26
        Burli, popołudniowe bilanse, to typowa propaganda, wybiórczo cytowane, pasujące do
        jedynie słusznej agorowej myśli, wypowiedzi.

Usłyszałeś po południu choć raz zacytowany komentarz Kochanowskiego...albo tego
        z PISu, albo tego co porównywał sytuację do książek telefonicznych na poczcie...?
    • Gość: ala Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.magma / *.magma-net.pl 31.01.05, 21:51
      Róbcie tak dalej. Pora już poszukac nowego radia i nowej gazety. Fałsz
      Paradowskiej ciężko było znieść, ale Laszuk dzisiaj przeszła samą siebie
      z "kontrowersyjnym" ... A tak was kedyś lubiłem... I "pyskatego" Sobali można
      było kiedyś posłuchać. Szkoda
      • grzegorz-adam Re: Popołudnie radia TOK FM 01.02.05, 12:07
        troche nudne, ale to dopiero poczatki i mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej
    • burli Re: Popołudnie radia TOK FM 01.02.05, 12:59
      Skoro tak krytykujecie (moim zdaniem bez uzasadnienia) "Popołudnie Radia TOK
      FM", to powiedzcie dlaczego nie krytykujecie tvn24 czy tvp3.
      Jeśli nie lubicie informacji - nie zniechęcajcie innych.

TOK FM jest stacją elitarną. Czasami jednak odnoszę wrażenie, że dla wielu zbyt
      elitarną...

Pozdrawiam,
      prezes Fan Klubu TOK FM

www.tokfm.tk
      • marghot Re: Popołudnie radia TOK FM 01.02.05, 13:14
        burli napisał:
        >
        > TOK FM jest stacją elitarną. Czasami jednak odnoszę wrażenie, że dla wielu
        zbyt
        > elitarną...
        >
        > Pozdrawiam,
        > prezes Fan Klubu TOK FM

Elitarna, to ta radiostacja była u swego zarania. Niestety krok po kroczku
        schodzi na psy, czyli komercjalizuje się :( Smutne to.
        >
        > www.tokfm.tk
      • Gość: ooel Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:01
        Jeżeli TOK jest stacją elitarną, a członkowie jego fan klubu elitą słuchaczy, a
        prezes tych członków elitą prezesów, to gdzie się podziały elity?
        A poza tym gratuluję samopoczucia.

PS TOKFM był stacją elitarną... kiedyś...
        • burli Re: Popołudnie radia TOK FM 02.02.05, 11:53
          Stanowczo protestuję przeciwko chamskim atakom na Radio TOK FM, Fan Klub TOK FM
          oraz Fanów TOK FM!
          Łatwo domyśleć się dlaczego TOK FM jest stacją elitarną. Wystarczy trochę ruszyć
          głową. Wiem jednak, że to dla wielu zbyt trudne.

Pozdrawiam,
          prezes Fan Klubu TOK FM

www.tokfm.tk
          • Gość: ya ng Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.02.05, 09:26
            Masz bardzo brzydką manierę odrzucania czyjegoś zdania bez argumentacji. W tym
            wypadku brakuje Ci kultury. Popraw się, bo się kojarzysz z grubiutkim 16-
            latkiem, którego nikt nie lubi.
    • Gość: Leszek Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 13:13
      Bardzo mi się podoba to nowe pasmo. Poprzednio często było zwykłym ględzeniem.
      Mam prośbę i propozycję. Czy nie można redagować (na zasadzie wywiadu z
      popularyzatorami nauki)stałej, cyklicznej audycji o nowościach w nauce i
      technice (astronomia,astronautyka,komput ery, biologia itp.). Kiedyś, dopóki
      Polskie Radio Bis nie zostało przekształcone w program dla idiotów, była taka
      godzinna audycja, która emitowana była codzienne. Nazywała się Bismisja.
      Świetny program. Zawsze wiedziałem na bieżąco o wszystkich nowych odkryciach w
      nauce i technice. Bardzo proszę to rozważyć choćby na skromniejszą skalę.
      • Gość: mana Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 13:59
        Prowadzącego popołudnie w Toku, red. Pyzę, pamiętam jeszcze jako "pościgowca" u
        Ogińskiego. Bedę słuchać, chćby z sentymentu do dawnego Toku.
        • Gość: Kalafior Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 14:19
          Nie bardzo rozumiem - krytykujecie radio INFORMACYJNE, bo sa tam przez caly
          dzien - o zgrozo - INFORMACJE? To przeciec komiczne... Audycja taka jak TOK
          O'CLOCK byla potrzebna, ale pozniej - np. wieczorem, zamiast niepasujacego do
          tego radia, BBC. A popoludniowe podsumowanie dnia, cos jak Magazyn TVN24, jest
          niezbedne w radiu INFORMACYJNYM i bardzo go brakowalo.
          • Gość: Fantyna Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.ds.ae.katowice.pl 23.02.05, 11:24
            BBC nie pasuje do radia INFORMACYJNEGO??? sam/a sobie przeczysz..
    • stonoga58 Re: Popołudnie radia TOK FM 02.02.05, 15:34
      Też tęsknię Tok o'clock szczególnie za Maciejem Rybińskim, ale też za Mannem
      Ogórkiem. Jak tak dalej pójdzie będziemy słuchać innego radia.
    • Gość: Grażyna Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:44
      Chyba przestanę słuchać tego radia.
      Brakuje mi Rybińskiego i Ogórka. Nie żal mi reszty, zwłaszcza tego włazid....
      Konrada.
    • Gość: HANNA Re: Popołudnie radia TOK FM IP: 194.181.183.* 03.02.05, 10:04
      Z przyjemnoscia sluchalam codziennie TOK o'clock. Trudno mi zrozumiec, ze
      zlikwidowaliscie tak dobry i ciekawy program. Naprawde czuje sie, jakby mnie
      czegos pozbawiono.

Teraz juz was nie slucham. Przerzucilam sie na radio PIN!
      • Gość: Preslaw Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.05, 17:01
        Też bym się przerzucił gdybym mógł, ale we Wrocławiu nie ma. Popłudniowa aducja
        zstępująca TOK OCLOCK może być pod warunkiem, że wcześniej nie słuchalem
        Komentarzy, bo przez caly dzień to samo walkowane jest nie do zniesienia. Ale
        to przecież radio informacyjne, chyba o to chodzi, żeby wałkować w kółko to
        samo na różne sposoby, byle ciekawie - a z tym to już bywa różnie. Ktoś wyżej
        słusznie zauważył, że tak samo funkcjonuje TVN 24 i TVP 3.
      • Gość: steed Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:01
        Prezesie fanklubu Tok FM, burli:
        Nie zgadzam się z Tobą, że Tok FM jest stacją elitarną (mam nadzieję, że moze
        kiedyś będzie)!!!
        Na Twoje słowo "elitarny" przypomniał mi się film Ślesickiego Show - fragment, w
        którym mowa, że bohater grany przez Pazurę jest autorytetem - podobnie jest z
        Tok FM.

Poza tym zgadzam się z większością, mówiącą, że pasmo po 16h to przedłużenie
        komentarzy południowych, przyznasz, że nie ma nic w tym porywajacego.

• Gość: Szary Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:12
      Szkoda! naprawde szkoda TOK o'clock!
      To było coś innego odskocznia od całodobowej informacji politycznej i o
      gospodarce teraz mamy tvn24 i tokfm24 PRZESADA!
      Oddajcie nam nasz program !!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wsw Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.acn.waw.pl 03.02.05, 20:23
        Nie ma sprawy! Ogłoście zrzutkę na tym formu. Ustalcie abonament i z kasą idźcie
        do naczelnej albo właścicieli! I co? Gdzie są chętni? Będziecie mieli i
        Rybińskiego i Ogórka i innych. Tylko na pensyjki dla nich odkładajcie co miesiąc...
        • Gość: miguel Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.netia.pl 04.02.05, 11:19
          a ja żałuję tok-oclock. Można było torchę odświeżać audycję, zapraszając nowych
          prowadzących [Marek Kondrat miał np. bardzo ciekawy program] za to Michał
          Ogórek był nudnawy. Teraz niestety po południu przełączam się na inną stację
    • Gość: _!_ Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:41
      Szkoda, że w kolejnej stacji radiowej osobowości zastępowane są bezbarwnymi
      mydłkami. Znowu komercha wzięła górę nad programem. Zamiast ciekawego popołudnia
      mamy rozwleczone w nieskończoność "komentarze w toku". Żałuję, przyzwyczaiłem
      się, teraz, po południu, wyłączam radio.
      • andrzejszewczyk Re: Popołudnie radia TOK FM 05.02.05, 16:59
        Nie jest nagorzej.
        Teraz w TOK FM jest lepsze "Zapraszamy do Trójki" niż w samej Trójce.

Nie rozumiem tylko w jakis sposob, ta audycja jest tanśza od TOK O'Clock...
        Jeden współpracownik na 5 dni jest oczywiście tańszy niż pięciu
        współpracowników po jednym dniu. Tyle, że ci współpracownicy byli poniekąd
        samowystarczalni i wystarczył im mikrofon. A tu teraz jakieś telefony i cała
        masa dziennikarzy z GW.

Generalnie nie jest najgrorzej...
    • Gość: pyrlandczyk Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:44
      Mimo, że pyzy w Wielkopolsce to przezacne danie, o tyle najnowszy pomysł
      zastąpienia p.Pyzą przecnego "talk oclok", pozostaje nie do przyjęcia.Odszedłem
      od słuchania tego pasma. Albo pozostaniecie intelektualną niszą,. albo
      zaczniecie się formatować. Ale to już wasze buraczki.
      P.S.
      Straciłem zaufanie do p. Żakowskiego
    • Gość: Jola Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:14
      Słuchajcie przecież to już przerabialiśmy po wyrzuceniu Oginskiego, Sobali i
      Bugalskiego. Opowieści dziwnej treści w rodzaju: brak reklam i kasy (vide:
      wątek dlaczego reklamodawcy omijają TOK FM), niewiele tłumaczy. Użyję
      zszarganej formułki "ten typ tak ma", jak coś się polubi (tok o`clock), to
      robią reorganizację mętnie się tłumacząc.
      Ach jak mi się marzy stary tok, mogę się nawet opodatkować, byle ich znowu
      posłuchać.
      • Gość: aaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.crowley.pl 08.02.05, 11:16
        Tak czytam to co piszecie i zastanawiam się co na to powie Prezes Burli.
        Mogę tylko domyślać się jaka będzie jego opinia.
        Moje zdanie jest następujące: zawsze krytykujecie TOK FM bo lubicie krytykować
        bezpodstawnie.
        Jak chcecie, to starajcie się o koncesję dla Waszego nowego radia.

Pozdrawiam,
        szefowa sekretariatu Prezesa Fan Klubu TOK FM
        • Gość: MACHO Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:35
          A cóż to za arogancki tekst! Droga szefowo czy jak tam,ja tez należę do
          TOKowego fanklubu i to od chwili jego powstania.TOK nastawiony mam wszędzie od
          łazienki po samochód , nigdy nie używam innych stacji ale to nie znaczy, że
          popieram wszystko ,co tam się dzieje.To tak jak z miłością. Jesli kochasz ,tym
          bardziej boli zdrada.A odebranie nam okloku to zwyczajna zdrada.Trzeba będzie
          wyleczyć się z tej miłości!
    • tajniak000 Re: Popołudnie radia TOK FM 10.02.05, 13:23
      Bardzo dobrze, że TOK Fm zmienił swoją ramówkę . Jest to radio informacyjne (
      jak samo się reklamuje ) wszelkie pogaduszki i ploteczki na szczęście upchane
      zostały w sobotę i niedzielę ( wtedy nie słucham, bo jest to niebezpieczne dla
      zdrowia psychicznego)
      Opowiadanie o wszystkim i o niczym nie wychodziło najlepiej prowadzącym ( może
      z wyjątkiem Rybińskiego) Tok oclock musiał odejść w zapomnienie.

Dla głosów krytycznych mam dobrą radę :
      Kupcie sobie dobry sprzęt z pilotem i poskaczcie trochę po innych programach (
      patrz telewizja )

pzdr
      • Gość: Jola Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.aster.pl 10.02.05, 19:57
        Tajniaku, może zdradzisz, gdzie skakać, wszędzie tylko plejlista i nikt nie
        chce do mnie gadać.
        A właściwie wiosna tuż, tuż, dzień dłuższy, kurza ślepota nie przeszkadza w
        czytaniu, a pościgowiec niech się męczy, ciekawe kto go zastąpi, gdy pójdzie na
        urlop, zawieszą Popołudnie czy co?
      • burli Re: Popołudnie radia TOK FM 10.02.05, 22:44
        tajniak000 zgadzam się z Tobą.
        Radio informacyjne to radio informacyjne.
        Oby więcej takich pasm jak Popołudnie.
        Przynajmniej można dowiedzieć się czegoś ze świata.

Pozdrawiam,
        prezes Fan Klubu TOK FM

www.tokfm.tk
    • Gość: Marian Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 14:41
      o i juz niema co krytykowac to i wypowiedzi na forum w coraz to skromnieszych
      ilościach. A moze tak parę słów na temat prowadzacego Marka Pyzy? moim zdaniem,
      mimo wczesniejszej paniki zasianej na forum, ze nie podoła, daję rade i to
      całkiem niezle! Pesymistom pewnie łyso?
      • Gość: Jola Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.aster.pl 21.02.05, 16:51
        Nie krytykują, bo nie słuchają :(
      • anyab1 Re: Popołudnie radia TOK FM 21.02.05, 18:00
        Gość portalu: Marian napisał(a):

> A moze tak parę słów na temat prowadzacego Marka Pyzy? moim zdaniem,
        > mimo wczesniejszej paniki zasianej na forum, ze nie podoła, daję rade i to
        > całkiem niezle!
        Jestem bardzo mile zaskoczona. Jest o wiele lepszy niż Anna Laszuk i Kuba
        Janiszewski.
    • Gość: arch Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:47
      Kto mwymyślił "popołudnie"? Totalna beznadzieja.
      • Gość: lin Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:52
        Zgadzam się. Już nie słucham Radia TOK fm po południu. Ale pani E.W. wie
        wszystko lepiej. Bo jest najmądrzejsza z całej wsi.
        • Gość: aren Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.aster.pl 23.02.05, 17:07
          To prawda, najmundrzejsza. Jak pani Ewa ustawi ramuwe to ni ma ch... we wsi.
    • Gość: sten Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:15
      Jak na dziennikarza radiowego z takim stażem to p. Pyza jest po prostu żałosny.
      Może sie do tego nie nadaje?
      • Gość: Kinga Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:08
        Absolutnie się z tym nie zgadzam! Red. Pyza jest rewelacyjny i właśnie do tego
        się nadaje!!!!!!!Świetnie sobie radzi i życzę mu wszystkiego najlepszego!!!!!!!!
    • Gość: walder Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.05, 16:34
      pan pyza z tym swoim "szczęść boże" przy każdym katolickim funkcjonariuszu
      ogłupiania, nadaje się świetnie do radia maryja. przy okazji nie ma czegoś
      bardziej obleśnego niż rozmowa pana pyzy z klechą, zbiera na wymioty po paru
      zdaniach.
      • Gość: najsztub pyta Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.05, 18:09
        jedyną, albo największą zaletą Popołudnia TOK FM jest głos Marty Perchuć
        Burzyńskiej... uwielbiam jej słuchać. Ta dziewczyna to pistolet i ma głos jak
        anioł i chyba jak jedna z niewielu w tym radiu nie ma problemów z językiem
        polskim
    • Gość: kaner Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.05, 18:18
      coraz bardziej przypominacie "radio maryja" przestańcie robić z siebie
      katolicką ciemnotę i zacznijcie informować bez wrażenia jakbyście klęczeli
      przed ideologią, która nie dość, że stara to jeszcze zupełnie nie przystająca
      do rzeczywistości.
    • Gość: walso@wp.pl Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.05, 20:12
      panie pyza jest pan dość energicznym człowiekiem, ma pan głos jak karabin
      maszynowy, ale robi się pan zupełną szmatą w obliczu katolickich hierarchów, co
      świadczy o ukrytej słabości lub nieczystym sumienu. nie chcę pana podejrzewać o
      ograniczenie umysłowe, ponieważ zdarzają się panu zupełnie przyzwoite reakcje i
      nie te, w których powtarza pan ostatnie zdanie lub frazę w/g pana naważniejszą.
    • Gość: jacek Re: Popołudnie radia TOK FM IP: *.toya.net.pl 16.07.05, 21:31
      Turniak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka