Gość: Kate Do wszystkich negatywnie nastawionych... IP: *.cust.tele2.ch 04.03.05, 19:33 Ogladam ten serial prawie od poczatku. Zauwazylam tam mase problemow z ktorymi przyszlo i mi i moim znajomym borykac sie. Czasami dobrze jest popatrzec na znajoma sobie sytuacje stojac z boku. Mozna nabrac wiekszego dystansu do otaczajacej nas rzeczywistosci. I szczerze mowiac wole ten serial (zreszta jedyny jaki ogladam) niz programy typu BigBrother, Bar czy inne wymysly. Tu przynajmniej widze normalnych i dobrych ludzi. ktorych coraz rzadziej mozna spotkac w dzisiejszym swiecie oszolomow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Do wszystkich negatywnie nastawionych... IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.05, 20:06 Przykre to ale masz absolutną racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos na nie Re: Do wszystkich negatywnie nastawionych... IP: *.autocom.pl 04.03.05, 21:14 Bedac za granica ,szczegolnie dlozej to oglada sie wszystko w Polskiej Telewizji ,jak leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos na nie Re: Do wszystkich negatywnie nastawionych... IP: *.autocom.pl 04.03.05, 21:14 Bedac za granica ,szczegolnie dlozej to oglada sie wszystko w Polskiej Telewizji ,jak leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: F jak fenomen IP: *.ne.client2.attbi.com 04.03.05, 20:48 Jak sie czyta te wszystkie posty, ziejace agresja, nienawiscia i zloscia, to wtedy rzeczywiscie mozna dojsc do wniosku, ze Polska to narod idiotow, potrafiacych tylko opluwac siebie nawzajem i swoj kraj. Zeby dolac oliwy do ognia dodam tylko, ze ogladam ten serial (fakt, ze przeslodzony, ale ukazujace polska rodzine i polskie realia) i pozwala mi on choc na chwile poczuc sie blizej Polski. Oglada go rowniez moj maz i wszyscy moi znajomi mieszkajacy w Stanach (wszyscy po studiach wyzszych w Polsce, a wielu po kolejnych studiach na prestizowych uniwersytetach w Stanach). No i jak to sie ma do ogladania serialu wylacznie przez wiejskie gospodynie domowe? Z niecierpliwoscia czekam na niezwykle trafne 'inteligentne' odpowiedzi forumowiczow. Nie musze chyba dodawac, ze serial nie jest moja jedyna rozrywka 'intelektualna'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo szkoda ze skasowali watek o geju w tym serialu IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.05, 21:44 jak zwykle pewno moherowe berety protestowaly przeciwko "obrazie moralnosci" Odpowiedz Link Zgłoś
alabamaboy Re: F jak fenomen 05.03.05, 02:36 Niestety 90 % społeczeństwa tą miernoty intelektualne, sorry ale taka jest prawda , jak szanujący się dorosły obywatel może oglądać takie pierdoły , to już lepiej iść na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: F jak fenomen IP: *.devs.futuro.pl 05.03.05, 03:45 www.m-jak-milosc.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b jak badziew M jak masturbacja IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.03.05, 09:32 Od dawna wiadomo że ułamek społeczeństwa to elity, a większość to matoły i to dla nich produkuje się tego typu szajs. Mamy wynik 1/4 norodu pasjonuje się tym badziewiem. I za to każą płacić nam dodatkowy podatek. Misja TVP śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Do dan3iger!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:17 Spieprzaj dupku z tego forum i nie psuj powietrza swoim śmierdzącym oddechem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: F jak fenomen IP: *.lemabo.pl 05.03.05, 10:46 nie wiem dlaczego ten serial oglada tyle ludzi przeciez jest on glupi i beznadziejny jak kazda telenowela.Fenomen serialu na dobre i na zle polega na tym iz ludzie pragna byc traktowani jak pacjeci z lesnej gory stanowi to odskocznie od naszej beznadziejnej sluzby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Do autorki artykułu IP: *.customer.telia.com 05.03.05, 13:37 Droga autorko! rozumiem, że jesteś doktorantką i z pewnością przeczytałaś wiele mądrych książek, ale nie nie musisz się popisywać znajomością angielskiego czy francuskiego. Czytając artykuł odnosi się wrażenie, że brakuje ci polskiego słownictwa. Zapewniam cię, że zwroty typ: prime time czy też emploi maja polskie odpowiedniki. Zastanów się następnym razem czy chcesz pisać po polsku czy w obcym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de la Fuente do Dawida IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.05, 16:48 Autorka napisała do tych co oglądają te bzdury.Zwroty obcojęzyczne czy odpowiedniki polskie nie mają znaczenia.Oni i tak tego nie zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: F jak fenomen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 16:36 Ja zaczełam oglądać i oglada też mąż bardzo fim nam sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Re: F jak fenomen IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.03.05, 08:09 w mojej rodzinie nikt takich głupot nie ogląda, bo dla każdego byłby to wstyd, jak mawia moja 80 letnia babcia. Takie coś moga oglądac tylko gołodubce i "kurki domowe". A sjoro to fenomen, to w taki razie nie jest to żadnym fenomenem, że w naszym kraju jest tak jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: F jak fenomen IP: .55.229.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 12:43 jeszcze lepsze niż "czterej pancerni i pies" , a gdzi jest pobozność bohaterów. Statystyczna polska rodzina to rodzina katolicka a w serialu ten wątek nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: F jak fenomen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 02:16 istnieje ale dyskretnie, basia juz wyjasniala tej ich adoptowanej wnoczce po co sie ludzie modla, i nawet ksiadz byl u nich w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francuz polska nie zmien sie !! IP: *.102.119-80.rev.gaoland.net 06.03.05, 12:48 Walka z islamem o Europie bedzie toczyła się właśnie na ulicach i wygrają ją arabowie. Nie da sie w tej walce wykorzystać nowoczesnej broni, wyrzutni rakiet ani nawet helikopterów. Przewagę bedą mieli wyznawcy islamu choćby z racji wieku; za 15 lat wiekszość rodowitych Europejczyków zbliży się do 55 roku życia. Połowa rodzących się w Europie to dzieci emigrantów islamskich. W tej wojnie zdecyduje liczba gotowych i zdolnych do noszenia broni. Napór ludności arabskiej na kontynet nie ulegnie zmniejszeniu a wrecz wzrośnie, choćby z powodu tego, ze arabowie są świadomi kończących się złóż ropy. Ich morale bedzie o niebo wyższe od morale zarażonych lewactwem, wygodnych, nauczonych jedynie konsumcji europejczyków. Mimo iż ich liczba będzie jeszcze wtedy mniejsza, europejczycy będą bez szans. To są ostatnie lata chrześcijańskiej Europy i nie bedzie pomocy ze strony USA. Nad Europą już wkrótce będą powiewały sztandary z półksiężycem, białe kobiety bedą przysłaniały twarz kwefem, a arabowie będą dymali wasze żony, córki i wnuczki. Już dzisiaj we Francji, Niemczech i Wielkiej Brytani zamienia się chrześcijańskie świątynie na meczety. Kto się burzy przeciwko takiej wizji i kto powie, ze europejskie elity nie dopuszczą do takiego scenariusza europejskiej przyszłosci temu powiem, ze lewackie ELYTY Unijne jak najbardziej do tego doprowadzą. Wystarczy spojrzeć w historię Cesarstwa Rzymskiego. Podobieństwo pomiedzy upadkiem Cesarstwa Rzymskiego jest uderzające, a zachowanie polityków unijnych głupie i krótkowzroczne; wzrost podatków, wzrost napływającej obcej ludności, spadająca dzietność (w Rzymie na kobietę, która urodziła dwójkę dzieci patrzyło się jak bohaterkę, w Europie dzisiaj patrzy sie jak na dziwaczkę), ogólna dekadencja i rozkład moralny (we Francji pani minister edukacji wprowadziła obowiązkowe rozdawanie dziewczetom pigułek wczesnoporonnych), unijni politycy nieustannie mówią o wejściu Turcji do UE. Przyszłosć, którą gotujemy dla naszych dzieci i wnuków będzie będzie okropna a wszystkiemu winna polityczna poprawność, tolerancja, lewactwo unijnych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
mkr17 Re: F jak fenomen 06.03.05, 15:06 Uważam, iż nie jaki serial ,,M jak miłość" to tandeta i kicz polskiej kultury.Uważam , iż ten serial to zwykłe pośmiewisko i śmieć a ma taką oglądalność gdyż oglądają go ludzie z niższym wykształceniem. Najlepszy jest i zawsze pozostanie serial .. Na dobre i na złe" dlatego wołajmy N jak Nadobre i na złe czyli serial wszechczasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cichaczu Re: F jak fenomen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 15:06 jakie szczęście że ja do tych 12 milionów nie należę... Z dumą oświadczam, że nie widziałem ani jednego odcinka Odpowiedz Link Zgłoś
mkr17 I jak idiotyzm 06.03.05, 15:12 Uważam, iż nie jaki serial ,,M jak miłość" to tandeta i kicz polskiej kultury.Uważam , iż ten serial to zwykłe pośmiewisko i śmieć a ma taką oglądalność gdyż oglądają go ludzie z niższym wykształceniem. Najlepszy jest i zawsze pozostanie serial .. Na dobre i na złe" dlatego wołajmy N jak Nadobre i na złe czyli serial wszechczasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barszczyk Re: I jak idiotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 17:12 Uważam, iż słowo "niejaki" pisze się razem, nie osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony Re: F jak fenomen IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.05, 15:49 I laski fajniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Teraz wiem IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.03.05, 16:59 Zawsze sie zastanawiałem na co idą nasze abonamenty. Słyszałem o jakiejś misji w telewizji i teraz wiem. Chodzi o misje przeobrażania naszej telewizji w Wenezuele albo Brazylię. Wstyd i hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyZduński Re: F jak fenomen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 20:28 Najbardziej w serialu podoba mi się postać Kamila. Oczywiście wiadomo, jak to jest, gdy zaczyna się grać na giełdzie. Właściwie od razu spada deszcz gotówki. Można zaraz jeździć świetną bryką, na wszystko cię stać i w ogóle jest wspaniale. Szkoda, że scenarzyści serialu nie rozbudowali tego wątku i nie pokazali jakichś szczegółów. Sam bym sie chętnie dowiedział, jak to się robi, bo wygląda tak prosto. Może na tym pieprzonym "Wall Street" z Charliem Sheenem coś przeginali i oszukiwali widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szok Aż tylu .... IP: *.chello.pl 06.03.05, 23:45 Nie widziałem ani jednego odcinka, jestem w szoku, że 12 mln Polaków oglądało 300 odcinkow tego serialu. Albo cos jest ze mną nie tak, albo z tymi ludźmi. Ktoś tu jest jełopem, pewnie ja, ale juz nic nie wiem, bo czy jest możliwe aby w Polsce było 12 mln jełopów oglądających takie filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przeżyłem szok Az tylu .... IP: *.chello.pl 06.03.05, 23:47 Nie widziałem ani jednego odcinka, jestem w szoku, że 12 mln Polaków oglądało 300 odcinkow tego serialu. Albo cos jest ze mną nie tak, albo z tymi ludźmi. Ktoś tu jest jełopem, pewnie ja, ale juz nic nie wiem, bo czy jest możliwe aby w Polsce było 12 mln jełopów oglądających takie filmy. Odpowiedz Link Zgłoś