www.podroznicy.tk 28.04.05, 12:19 A Ja jestem z Zabrza;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tejaktakisobie Re: Jestem z Nowej Huty IP: *.autocom.pl 28.04.05, 23:51 Tam gra taka Kangurzyca. Uwielbiam ją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vvoi Re: Jestem z Nowej Huty IP: 81.193.133.* 29.04.05, 11:41 teatr offowy tak naprawdę dopiero się w polsce odradza. dobrze, że gazeta o nim pisze i wyraźnie coraz przychylniej. co do konkretnego przedsięwzięcia w nowej hucie, mam spore wątpliwości. projekt znam tylko z opisów, jednak wyłania się kolejny obrazek "artystów zjednoczenia", którzy mają do zaproponowania jedynie krytykę istniejącego stanu rzeczy i narzekanie lub naigrywanie się, parodiowanie. historia sztuki, a w szczególności teatru, powinna nauczyć, że takie moralizatorskie podejście nie zachęca do działania - wręcz przeciwnie. cieszę się, że powstał "lodołamacz", który wydaje się pamiętać o potrzebie tworzenia pozytywnych wzorów, inicjatyw, propozycji, z których "zwykli śmiertelnicy" mogą skorzystać. tymczasem forma teatralna wydaje się przestarzała, nieprzemyślana, i przede wszystkim - niepragmatyczna, co w tym kontekście jest zarzutem poważnym ( new-art.blogspot.com ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodołamek Re: Jestem z Nowej Huty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 23:12 przyjdź, nie teoretyzuj, nie powtarzaj dziwnych opinii. Łaźnia jest w 100 % zaprzeczeniem Twoich nie wiadomo skąd wziętych zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee a w Nowej Hucie IP: *.server.ntli.net 02.05.05, 23:31 nadal bandytyzm Odpowiedz Link Zgłoś