Gość: e IP: *.watrfd01.mi.comcast.net 07.07.05, 05:18 Widzialem War of the Worlds wczoraj i jest to najgorszy film roku i napewno jedned z najgorszych filmow Spilberga! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bart_canada To fakt IP: *.ed.shawcable.net 07.07.05, 09:30 Poza poczatkiem filmu (do momentu przeprawy promem), ktory jest w miare interesujacy, jest juz tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pizemel Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.fameg.pl 07.07.05, 10:09 Potwierdzam. Syf jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi nuda i wspaniałe efekty IP: 62.29.253.* 07.07.05, 10:17 film stanowczo przegadany, pierwsze 14 minut to zero akcji. W środkowych partiach filmu tez sporo gadaniny. Bardzo dobre efekty specjalne. W sumie standard amerykańskiego filmu - troche dobrych scen plus masa szpachlowa do wypełnienia ramówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yxz Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.05, 13:03 Spielberg to cwaniaczek. Wie, na czym mozna zbic kase. "Wojna swiatow" jest nudna, przepelniona prymitywna psychologia, mysle, ze H. G. Wells w grobie sie przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sendek Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.lr.centurytel.net 07.07.05, 18:11 czy nie sadzicie ze Cimoszewicz to alien, Tez nordyk, mozna go czasem podpatrzec jak lapie muchy jezykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikk Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.aster.pl 07.07.05, 18:28 czyli widziales wszystkie wyprodukowane w tym roku filmy (te, ktore juz mialy premiere oraz te krore dopiero kreca lub beda krecic)... niezle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.watrfd01.mi.comcast.net 07.07.05, 18:44 najgorszy film jaki sie do tej pory ukazal w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikk Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.aster.pl 07.07.05, 19:59 niezle... jednak widziales wszystkie filmy zrealizowane w tym roku... gratulacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.watrfd01.mi.comcast.net 08.07.05, 17:10 a co zazdroscisz Mikk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maki Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.pl / 62.233.210.* 07.07.05, 23:41 Film po prostu szokujący... banałem i nudą. Efekty istotnie niesamowite (momentami można się było poczuć jak w samym centrum totalnego kataklizmu) ale to jedyna dobra rzecz w tym filmie. Dialogi jak w telenowelach, fabuła (jeśli można tak to określić) rozjeżdża się na maxa - totalny bezsens, a silenie się na głębię przekazu na samym początku filmu i na sam koniec - ni przypluł ni przyłatał - beznadzieja. Pozdrawiam i przestrzegam przed wyrzuceniem pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
kk_ss Film jest na podstawie ksiazki. 07.07.05, 23:54 Jesli ktos przeczytal ksiazke, to doceni ze Spielberg bardzo dobrze oddal klimat ksiazki. Inaczej to nie byla by wojna swiatow, tylko cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbaal Jak dla mnie Super IP: *.miechow.com / *.miechow.com 11.07.05, 16:28 Zgadzam się. Jak dla mnie super. Prawie w 100 procentach zgodne z książką Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102_t_34_85 Roboty i lasery vs. Antek Boryna. 08.07.05, 13:50 Nie rozumiem czemu kolejni autorzy ekranizacjii WOJNY ŚWIATÓW starają się na siłe uwspółcześnić ten utwór.Pierwsza ekranizacja z lat 50-tych pokazała inwazję z Marsa w tamtejszych realiach a sami Marsjanie używali modnych wtedy "latających talerzy" o których w orginale Wellsa nie ma ani słowa.Film Spielberga też jest osadzony w realiach współczesnych.A przecież cała wielkość dzieła H.G.Wellsa polega na nowatorstwie i niesamowitym wizjonerstwie objawionym w epoce której realia znamy z CHŁOPÓW czy ZIEMI OBIECANEJ! Pomyślcie tylko;Antek Boryna młóci zborze,Jagna oprządza izbę w chacie,Ślimak siedzi na PLACÓWCE a Justyna Orzelska NAD NIEMNEM a tu nagle,w tym samym universum pojawiają się najeżdżcy z kosmosu uzbrojeni w bojowe roboty,lasery i broń chemiczną prowadzący nowoczesną "wojnę błyskawiczną" w/g zasad obmyślonych przez wojskowych z połowy następnego stulecia (ciekawe czy sztabowcy Hitlera w rodzaju Guderiana czytali WOJNĘ ŚWIATÓW).To prawdziwy szok kulturowo- poznawczy,prawdziwa WOJNA SWIATÓW (czy raczej zderzenie jak chce Hutchington).Prawdziwy turboodrzutowy kopniak,który wystrzelił fantastykę naukową o całe wieki do przodu.Żadna inna książka z tego gatunku nie była tak wizjonerska,nie wykreowała czegoś tak rażąco odmiennego od kultury epoki w której powstała...Sensowna ekranizacja tego dzieła powinna być wierna realiom epoki,bo tylko tak odtworzy faktyczną atmosferę tego co stworzył geniusz Wellsa. Powinniśmy zobaczyć inwazję Marsjan na tle realiów życia końca XIX stulecia,tamtejszej techniki i kultury.Niechby to była jakaś "historia alternatywna".Jak to miałoby wyglądać..? Wychodzący za komuny periodyk popularno-naukowy pt.ALFA zamieścił w numerze 4 (z 1976 roku) komiks Waldemara Andrzejewskiego i Andrzeja Milczarka pt.WOJNA ŚWIATÓW,będący wierną adaptacją powieści.To w/g mnie jedno z NAJWYBITNIEJSZYCH dzieł polskiej sztuki komiksowej,szkoda że zupełnie zapomniane.Strona graficzna to coś pomiędzy XIX wiecznymi grawiurami a rysunkami Moebiusa.Wspaniały,mroczny klimat no i Marsjanie dokładnie tacy,jak ich Wells opisał.Gdyby udało się coś takiego przełożyć na język filmu TO BYŁOBY WŁAŚNIE TO!!! Może to szansa dla nas,ostatecznie komiks jest polski a w konwencjii filmu animowanego nie wypadłoby to tak kosztownie.Możnaby połączyć klasyczną animację z przetworzonym komputerowo obrazem jak np.w SIN CITY.Zamiast kolejnego gniota w stylu ekranizacjii pozytywistycznych lektur szkolnych...Ech,pomarzyło mi się.A póki co,to może szanowna GW odkurzyłaby ten komiks,dogadała się z autorami i wydała go jako dodatek do gazetki kulturalnej o filmie czy w Dużym Formacie.Objętościowo nie jest zbyt duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Kolejny nudny film ze wspaniałymi efekatami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 15:04 Kolejny nudny film ze wspaniałymi efekatami specjalnymi. Nie mam zamiaru wybrać się na niego do kina, ale przewiduję, że pewnie ma pewnie bogatą scnografię, jest dobrze zmonowany, są świetne zdjęcia. Ale fabuła jest znowu pewnie taka sama: coś zagraża Ziemii-nikt się tym nie przejmuje-jeden superbohater ocala Ziemię.NUUUUUUUUUDA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalamany Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:21 obejrzalem ten film i sie zalamalem. poza efektami specjalnymi nic w nim nie ma. jest totalnie nudny, zupelnie bez sensu, nic sie w nim ze soba sesownie nie laczy i nic na koniec sie nie wyjasnia poza tym ze bohaterski tom ocala swoje dzieci. KICZ KICZ KICZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phil Re: Świetny film IP: *.aster.pl 11.07.05, 22:53 Świetny film. Oczywiście wszystcy tępi dresiarze nie zrozumieją go, bo dla nich będzie nudny.. Bo akcja czasem zwalnia i nic im nie miga przed oczyma.. Klimat taki sam jak w książce, świetna realizacja. Ale niektórzy nie wiedzą, że taka książka była kiedyś napisana... Odpowiedz Link Zgłoś
v.ci Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające 13.07.05, 01:01 Stwierdzenie "mapa gęstości spotkań z kosmitami pokrywa się z zasięgiem fantastyki naukowej" nie jest prawdziwe. W 1978 roku doszlo w Polsce do najsłynniejszego 'spotkania trzeciego stopnia'z UFO. Jego "ofiarą" padł staruszek z zapadłej wsi Emilcin na Lubelszczyźnie, półanalfabeta, który nie miał w domu TV ani nawet radia! Chyba nikt normalny nie sugeruje, że zaczytywał się w literaturze SF? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panzer666 Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: 194.149.228.* 13.07.05, 11:56 Tak, kosmici których opisał przypominali Chińczyków, a jego UFO było "jak pół PKS-u" z przymocowanymi "wiertłami". Ciekawe, do jakiego stopnia na jego opis wpłynął facet, który go wtedy wykreował, a do jakiego stopnia sam rolnik to zmyślił? Wiejski folklor od dawna produkował takie bujdy. Po wojnie powien rolnik na Śląsku opowiadał, że skrzyżowały mu się króliki z myszami. I ludzie mu wierzyli - opisuje to prof. Czubala w jednej ze swoich książek. Dziś nikt by nie dał wiary, ale UFO, panie, to insza inszość. Albo taka matka boska na szybce od garażu. Cud! chodel.webpark.pl/emilcin.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herqool Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.SM.osi.pl 13.07.05, 23:24 A mi się podobało. Nawet Cruise nie zepsuł kolejnego filmu (pierwszy raz od dekady!). Dobry i dobrze zrobiony film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdihu Hemracek Re: Zidentyfikowane Obiekty Latające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 19:06 Wniosek z tego jest taki, że efektem ubocznym zabaw z materiałem radioaktywnym jest masowe głupienie ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś