Dodaj do ulubionych

"Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ...

12.07.05, 07:44

... ponadto twierdzi ze na bazarach mozna kupic zdjecia Hitlera.
Ciekaw jestem czy je kupowal, czy sprzedawal?

W wogole to czarno widze publicystyke, po dohsciu do wladzy jemu podobnych...
Obserwuj wątek
    • Gość: crassus Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... IP: dns.d* / *.mofnet.gov.pl 12.07.05, 08:05
      Trochę więcej luzu - "groził" nie groził. A zdjęcia H. na bazarach kupić można -
      oczywiście w Niemczech, bo o ten kraj w wypowiedzi chodziło. Publicystą Pan
      Rafał jest niezłym - wyraźnie określa i artykułuje swoje poglądy, ale nikomu
      nie robi kamapanii wyborczej. Niestety o Bośni i Srebrenicy wie zbyt mało, by
      moć Panu Tochmanowi zadać ciekawe pytania. Pogląd tego ostatniego (zresztą nie
      tylko jego), iż skoro narody zamieszkujące Bośnię nie mogą sami ze sobą dojść
      do porozumienia, należy ten kraj przyjąć do struktur europejskich jest
      kuriozalny.
      • dr.kidler Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... 12.07.05, 08:52
        Gość portalu: crassus napisał(a):

> Trochę więcej luzu - "groził" nie groził. A zdjęcia H. na bazarach kupić
        można
        > -
        > oczywiście w Niemczech, bo o ten kraj w wypowiedzi chodziło. Publicystą Pan
        > Rafał jest niezłym - wyraźnie określa i artykułuje swoje poglądy, ale nikomu
        > nie robi kamapanii wyborczej.

Odgrazal się, czyli załatwiał swoje prywatne sprawy na falach rozglosni TOK-FM.
        Znaczy daje sie poniesc emocjom - slowa ktorych uzyl dyskwalifikuja go jako
        rzetelnego publicyste

Doprecyzuje pytanie - Ziemkiewicz w Niemczech chcial sprzedac czy kupic zdjecia
        H.?

!!!???
        Jego chciazby dzisiejsze wypowiedzi o Cimoszewicz chociazby sugeruja ze jedank
        robi. Nie Cimoszewiczowi oczywiscie.
        Nieobiektywne, negatwane wyrazanie sie o kandydacie na prazydenta przez
        dziennikarza, jest robieniem kamanii wyborczej.
        • Gość: rgb dr. kilder - mistrz manipulacji IP: *.ssmb.com 12.07.05, 09:19
          Szanowny Kilderze dales popis manipulacji.

W audycji padlo stwierdzenie ze sprzedawanie zdjec Karadzica w Serbii to tak
          jakby sprzedawac zdjecia Hitlera w Niemczech - poza tym nie powiedzial tego
          Ziemkiewicz ale jego gosc....

pozdrawiam
          RGB
          • dr.kidler Klamiesz 12.07.05, 09:35
            Gość portalu: rgb napisał(a):

> Szanowny Kilderze dales popis manipulacji.
            >
            > W audycji padlo stwierdzenie ze sprzedawanie zdjec Karadzica w Serbii to tak
            > jakby sprzedawac zdjecia Hitlera w Niemczech - poza tym nie powiedzial tego
            > Ziemkiewicz ale jego gosc....

Nieprawda.
            Dyskusja przebiegala mnie wiecej w tak:

Gosc: W Serbii w dalszym ciagu na targu mozna kupowac zdjecia Kardzicza i
            Mladicza.
            Ziemkiewicz: ... a w Niemczech zdjecia Hitlera. ( tonem dezawuujacym informacje
            Goscia ).

• Gość: rgb Re: Klamiesz IP: *.ssmb.com 12.07.05, 13:38
              najlepiej poczekac na zapis rozmowy na stronie...
              • Gość: rgb Re: Klamiesz IP: *.ssmb.com 13.07.05, 12:28
                ciekawe ze dotad zapis wywiadu sie nie pojawil...
            • llukiz piepszysz bzdury panie kidler 15.07.05, 09:43
              Lecz się na nogi, bo na głowę już za późno.
              • dr.kidler Pan to chyba katolik od rydzyka... 15.07.05, 13:31
                bo jak widac, bez epitetow nie potrafisz napisac jednego zdania.
        • niepoprawnypolitycznie Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... 12.07.05, 14:11
          > Doprecyzuje pytanie - Ziemkiewicz w Niemczech chcial sprzedac czy kupic
          zdjecia

:)
          niezła logika - idąc tym tropem - jeżeli wiesz że w Warszawie na Hożej stoją
          panie swawolne, lub wzdłuż dróg tzw. tirówki, to znaczy, że korzystałeś z usług
          prostytutek, czy też sam się prostytuujesz?
          • dr.kidler Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... 12.07.05, 14:19
            niepoprawnypolitycznie napisał:

> > Doprecyzuje pytanie - Ziemkiewicz w Niemczech chcial sprzedac czy kupic
            > zdjecia
            >
            > :)
            > niezła logika - idąc tym tropem - jeżeli wiesz że w Warszawie na Hożej stoją
            > panie swawolne, lub wzdłuż dróg tzw. tirówki, to znaczy, że korzystałeś z
            > usług prostytutek, czy też sam się prostytuujesz?

Nie wiem czy w Warszawie stoja na Hozej panie swawolne, przyznam ze dosc
            metnie wiem gdzie jest Hoża. ( sa tam podobno male pokoiki).
            Wzdluz drog, podczas jazdy interesuja mnie tylko znaki drogowe, a inne obiekty
            staram sie wyminac w bezpiecznej odleglosci.

- Co teraz?
            • llukiz A to że jezdzić nie umiesz 15.07.05, 09:44
              Czy po wyjściu od czubkow dają automatycznie prawojazdy?
    • antediluvian Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... 12.07.05, 11:13
      Tyle wody uplynelo a wy ciagle dajecie sie podpuszczac doktorkowi, ktory
      znajduje w tym jakas obsesyjna frajde :]
      • Gość: nowy Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... IP: *.chello.pl 12.07.05, 13:01
        A Ziemkiewicz to najbardziej nieobiektywny palant w tym w miare dobrym
        radiu.Zieje łagodną nienawiścią do tylko jednej opcji pol.Panadto nie można
        wejść na strony www.podając ten adres,w reklamie,trzeba okrężnie szukać przez
        gazete.Czy oto chodzi temu portalowi?
        • antediluvian Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... 12.07.05, 13:18
          Latwo Ci mowic, ze ktos tam jest palantem bo nikt Cie nie zna.. Jestes pseudo
          anonimowy tutaj.. Natomiast nigdy nie slyszalem Ziemkiewicza aby o kims
          mowil/pisal jako o palancie :]
          • dr.kidler Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... 12.07.05, 13:46
            antediluvian napisał:

> Latwo Ci mowic, ze ktos tam jest palantem bo nikt Cie nie zna.. Jestes pseudo
            > anonimowy tutaj.. Natomiast nigdy nie slyszalem Ziemkiewicza aby o kims
            > mowil/pisal jako o palancie :]

Jako moze nie , ale jak o palancie pisal i mowil :-)

Koledze "obiektywnemu" latwo mowic, bo widocznie jest o tym przekonany.
            Zreszta niertudno byc, po przeczytaniu o posluchaniau kilku tekstow.
            Chociazby dzisiejszego Poranka w radiu TOK-FM, a wlasciwie pierwszych 45 minut.
            • antediluvian Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... 13.07.05, 01:02
              Przykro mi doktorku.. Wysluchalem powtorki audycji i to jednak gosc
              wypowiedzial kwestie ze zdjeciem hitlera. Na co Ziemkiewicz zapytal "a mozna?".
              Co do Cimoszewicza to to przynajmniej bylo zabawne.. w odroznieniu do
              propagandowego poniedzialku..
              • dr.kidler Re: "Obiektywny" Ziemkiewicz grozi GW zemsta ... 13.07.05, 07:43
                antediluvian napisał:

antediluvian napisał:

> Przykro mi doktorku.. Wysluchalem powtorki audycji i to jednak gosc
                > wypowiedzial kwestie ze zdjeciem hitlera. Na co Ziemkiewicz zapytal "a
                mozna?".

Pospieralbym sie, bo osoba ktora myli sie, piszac do mnie "doktorku", moze sie
                rowniez mylic w tej kwestii.
                Wyjasnialem ze nie jestem "doktorek", ani nawet "doktor"
                Doktorkiem jest oszust forumowy, ktory podszywa sie pod innych dyskutantow -
                wyjasnialem juz to wielokrotnie.
                W kazdym razie Ziemkiewicz nie zaprzeczyl, a ja sie tylko zapytalem, celowo w
                stylu Ziemkiewicza zreszta, i zostalem uznany za mnipulanata, a Ziemkiewicz
                nie. Ziemkiwicza uznaje sie za "jajcarza".
                • Gość: rgb A jednak manipulacja - moze NIESWIADOMA!!!!???? IP: *.ssmb.com 14.07.05, 14:35
                  no wlasnie - tez mi sie wydaje ze to byl gosc (i na dodatek tekst brzmial "TO
                  JAKBY W NIEMCZECH SPRZEDAWALI ZDJECIE HITLERA" co jest krancowo rozne od
                  stwierdzenia ze "W NIEMCZECH SPRZEDAJE SIE ZDJECIE HITLERA" niby to samo ale
                  nie do konca - niestety poki co (z niewiadomych przyczyn) zapis wywiadu sie nie
                  pojawil na stronie tokfm - czyzby pan Dr[kropka!?]Kilder wstrzymal to?

Jakby na to nie patrzec to albo:
                  - pan Dr[kropka!?]Kilder slyszal to co chcial uslyszec [zdarza sie] i dokonal
                  nieswiadomej manipulacji
                  - pan Dr[kropka!?]Kilder dokonal swiadomej manipulacji

Ergo - manipulator z Pana Doktorze[kropka!?]

pozdrawiam zyczliwie

ps. W jezyku polskim po skrocie DR nie piszemy kropki - podobnie jak po skrocie
                  MGR - jesli chcialby Pan poznac dokladna regule - sluze uprzejmie (jest dosc
                  latwa do zapamietania i dla kogos o panskiej bystrosci umyslu i niewatpliwej
                  elokwencji - bedzie to latwe do zapamietania(bystrosc) i uzywania(elokwencja)

jeszcze raz pozdrawiam
                  • dr.kidler Re: A jednak manipulacja - moze NIESWIADOMA!!!!?? 14.07.05, 15:24

> no wlasnie - tez mi sie wydaje ze to byl gosc (i na dodatek tekst brzmial "TO
                    > JAKBY W NIEMCZECH SPRZEDAWALI ZDJECIE HITLERA"

(...)
                    Mnie sie nie wydaje, swiadczy o tym chocby wielosc wersjie jednego i tego
                    samego zdarzenia.
                    O manipulacje wiec moge oskarzac kadego z Was, ale nie bede tego robil, bo
                    przeciez nie ma co krytykowac deszczu ze pada, a ognia ze sie pali.
                    Za to doceniem zacieklosc i determinacje obroncow swego zaozumialego,
                    pyszalkowatego Idola(Ziemkiewicza).

>
                    > ps. W jezyku polskim po skrocie DR nie piszemy kropki - podobnie jak po
                    skrocie

Manipulujsz albo niechcacy mijasz sie z prawda.
                    Owszem jezlei uzyjemy skorty dr na okreslenie tytulu naukowego "doktor", to
                    kropka nie powinna po nim wystaepowac, w innych przypadkach moze.
                    Skoro jednak kropka wystepuje, to znaczy ze literki "dr" nie sa skrotem
                    slowa "doktor".
                    Wielokrotnie, po roznych forach GW wyjasnialem czytelnikom ze prefix dr ktory
                    jest czescia mego nicka nie jest skrotem tylulu naukowego.
                    Owszem, wiele osob na forch GW, w tym bardzo wielu zlosliwie ( zapewne
                    czlonkowie Mlodziezy Wszechpolskoiej i Rodziny Radia Maryja ), zwracaja sie do
                    mnie, lub okreslaja roznymi mniej lub bardziej wylgarnymi epitetami jak np.
                    komuch, bydlak, lewak ... takze doktor. Oczywiscie jest to bledne i
                    nieprawidlowe i przez ludzi rozsadnych nie powinno byc brane pod uwage.
                    Ale gdybys uwzniej czytal moje posty, to bys juz wiedzial ze Mlodziez
                    Wszechpolska , Radio Maryje i organizacje do nich zblizone, nie sa godne
                    zaufania, i to co mowia nalezy przyjmowac bardzo, ale to bardzo sceptycznie.
                    • Gość: rgb Re: A jednak manipulacja - moze NIESWIADOMA!!!!?? IP: *.ssmb.com 15.07.05, 10:07
                      obawiam sie ze w sprawie skrotu to jednak Ty manipulujesz... swiadczy o tym
                      drugi czlon nick'a: KILDER nawiazujacy do "kultowego" serialu Doktor Kilder z
                      Richardem Chamberlainem w roli glownej - jest dla mnie jasne ze DR oznacza
                      jednak doktora - a w tym przypadku jednak po DR nie piszemy kropki

tak wiec ani nie manipuluje ani nie mijam sie z prawda

pozdrawiam
                      • dr.kidler Re: A jednak manipulacja - moze NIESWIADOMA!!!!?? 15.07.05, 13:41

> obawiam sie ze w sprawie skrotu to jednak Ty manipulujesz... swiadczy o tym
                        > drugi czlon nick'a: KILDER nawiazujacy do "kultowego" serialu Doktor Kilder z
                        > Richardem Chamberlainem w roli glownej - jest dla mnie jasne ze DR oznacza
                        > jednak doktora - a w tym przypadku jednak po DR nie piszemy kropki

Masz nazbyt bujna wyobraznie, niby dlaczego slowo "kidler" pisane z malej
                        litery ma nawizywac do Kildare - ba tak sie pisalo nazwisko doktora z tego
                        serialu, zreszta najprawdopodobnie od hrabstwa w Irlandii.

Gdybym ja posiadal wyobraznie taka ja ty, to bym ci wmawial ze rgb jest
                        angielskim skrote niedoswiadczony, smutny komunista.
                        ( r jak red - czerwony,
                        g jak green - zielony, niedoswiadczony,
                        b jak blue - niebieski, smutny )

Ale nie bede ci tego wmawial, bo nire jestem stukniety i nie nie twierdze ze
                        wiem lepiej co symbolizuje czyjs nick, od jego wlasciciela.
    • Gość: tet piesek i drzewo IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.05, 14:09
      dr.kidler jak piesek każde drzewo obsika. Zwłaszcza o poranku gdy pęcherz
      pełny :))))
      Ktoś mógłby powiedzieć, tak świat skonstruowany... Pieski muszą gdzieś sikać
      • dr.kidler Re: piesek i drzewo 12.07.05, 14:14
        Gość portalu: tet napisał(a):

> dr.kidler jak piesek każde drzewo obsika. Zwłaszcza o poranku gdy pęcherz
        > pełny :))))
        > Ktoś mógłby powiedzieć, tak świat skonstruowany... Pieski muszą gdzieś sikać

Ciekawe, czy wyobrazasz sobie ze jetes kardynalem Glempem, czy marszalkiem
        Cimoszewiczem.
        • Gość: tet Re: piesek i drzewo IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.05, 14:29
          Zara, zara, który to z nich śpi z pieskami?
          wlodzimierz-cimoszewicz.sejm.pl/prywatnie/pry2.htmwydrukuj
          zamknij
          • Gość: tet diabli nadali :))))))))))))) IP: *.wroclaw.mm.pl 12.07.05, 14:30
            Zara, zara, który to z nich śpi z pieskami?

wlodzimierz-cimoszewicz.sejm.pl/prywatnie/pry2.htm
            wydrukuj
            zamknij
            • preslaw Re: Nick "dr. kidler" 13.07.05, 12:09
              dr.kidler napisał:

> antediluvian napisał:
              >
              > antediluvian napisał:
              >
              > > Przykro mi doktorku.. Wysluchalem powtorki audycji i to jednak gosc
              > > wypowiedzial kwestie ze zdjeciem hitlera. Na co Ziemkiewicz zapytal "a
              > mozna?".
              >
              > Pospieralbym sie, bo osoba ktora myli sie, piszac do mnie "doktorku", moze
              sie
              > rowniez mylic w tej kwestii.
              > Wyjasnialem ze nie jestem "doktorek", ani nawet "doktor"
              > Doktorkiem jest oszust forumowy, ktory podszywa sie pod innych dyskutantow -
              > wyjasnialem juz to wielokrotnie.
              > W kazdym razie Ziemkiewicz nie zaprzeczyl, a ja sie tylko zapytalem, celowo w
              > stylu Ziemkiewicza zreszta, i zostalem uznany za mnipulanata, a Ziemkiewicz
              > nie. Ziemkiwicza uznaje sie za "jajcarza".

Nie dziw się, że zwracają się do Ciebie "Doktorku" czy "doktorze" bo skrót dr
              (bez kropki) oznacza doktora. No, chyba , że ta kropka wszystko zmienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka