Dodaj do ulubionych

Kulturalne cytaty z Hiacynty,ktora szpadel wybrala

• tragarz Helga :)) 08.09.02, 14:12
      z ostatniej chwili

zbyczek
      Autor: Gość: Hiacynt IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl
      Data: 08-09-2002 13:46 + dodaj do ulubionych wątków

masz zbyczku jeden plus u mnie, że miałeś na tyle przyzwoitości, że z tymi
      zsypkami forumowymi, tragarzami Miriam - Czarnej Mańki, Sceptylkiem, Helgą
      i Perła nie rozpieprzałeś kultury, tylko pilnie czytasz

Czy sceptylek potrzebuje waszej ochrony? Beksa forumowa :((

Kiedy wpadnie na pomysł, by napisać, że z powodu wyjazdu,
      nie będzie go dwa miesiące na forum?

Zbyczku,
      za każdy post na kulturze, Zypka, Perły i Sceptylka,
      odpowiada wasz podjudzacz Sceptylek. Powiedz mu to.

Ty jesteś bezmyślne, nieskomplikowane narzędzie sCepa.

Co jakiś czas może ci się lachociąg pedalski wymsknąć

twoje reakcje sa proste

ale jesteś mało szkodliwy dla otoczenia

zakłamany obłudniku zbyczku Byczku

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

zdrówka ci i wytrawłości w dziele

hej :))
      • _helga Re: a dziekuje tragarzu:))))))) 08.09.02, 14:23
        ja tego jeszcze nie widzialam, hihiii

Dziekuje ze sie natargales, bo ten ladunek nie pachnie jak brzoskwinie:)
    • _helga Hiacynta o ataku na kulture pod wodza Sceptyka 08.09.02, 14:44
      do Byczka
      Data: 08-09-2002 14:38

mogę to dla ciebie zrobić,

byczek, gdy domyśle zbyczek

mnie nikt nie boksuje
      tylko różne śmiecie forumowe próbowały mnie szantażować
      ze szczylem Sceptylkiem na czele
      atakiem na kulturę
      tak, że czegoś nie skumałeś z tym boksowaniem

szantaż już nie skutkuje
      • Gość: Hiacynt Helga mysia cenzorka ___________dresiarz miriamowy IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 14:53
        _helga napisała:

> do Byczka
        > Autor: Gość: Hiacynt IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl
        > Data: 08-09-2002 14:38
        >
        >
        > mogę to dla ciebie zrobić,
        >
        > byczek, gdy domyśle zbyczek
        >
        > mnie nikt nie boksuje
        > tylko różne śmiecie forumowe próbowały mnie szantażować
        > ze szczylem Sceptylkiem na czele
        > atakiem na kulturę
        > tak, że czegoś nie skumałeś z tym boksowaniem
        >
        > szantaż już nie skutkuje

Zsypku, dlaczego cenzurujesz?
        Nie mogła ci przejść przez klawiturkę Czarna Mańka?
        Przecież obraża Hiacynt kobietę, no nie?

ostatnie zdania:
        (...)

szantaż już nie skutkuje
        kulturę rozpieprzyli samodzielnie dresiarze miriamowi
        ferajna zrobiła swoje
        Czarna Mańka nie ma weny
        niemoc twórcza
        -------------------

• Gość: kunce Hiacyncie - doczekałeś sie naśladowców (marnych) IP: *.chello.pl 08.09.02, 17:54
          jakże złośliwcy wyśmiewali się z Twojej rzekomej manii cytowania! nazywali
          Cytatorem i Inkwizytorem.
          Jeszcze ich śmiech nie przebrzmiał, gdy możemy oglądać żałosne theatum
          miotającej sie osoby, gromadzącej na Ciebie "kwity". Założyła Ci grubą teczkę.
          I nawet troszkę fałszuje wpisy, by pasowały do jej teorii.

Czekam na gromkie salwy śmiechu tych, którzy godzinami kpili z cytatora
          Hiacynta. Obserwując komedyjkę cenzorskiej myszki (szczurka?) powinni śmiać się
          dwa razy głosniej, bo teraz jest jeszcze zabawniej (klasyk owiedział, że
          historia lubi się powtarzać, ale już jako farsa).
          • perla_ Kto mieczem wojuje... 08.09.02, 19:50
            Gość portalu: kunce napisał(a):

> jakże złośliwcy wyśmiewali się z Twojej rzekomej manii cytowania! nazywali
            > Cytatorem i Inkwizytorem.
            > Jeszcze ich śmiech nie przebrzmiał, gdy możemy oglądać żałosne theatum
            > miotającej sie osoby, gromadzącej na Ciebie "kwity". Założyła Ci grubą
            teczkę.
            > I nawet troszkę fałszuje wpisy, by pasowały do jej teorii.
            >
            > Czekam na gromkie salwy śmiechu tych, którzy godzinami kpili z cytatora
            > Hiacynta. Obserwując komedyjkę cenzorskiej myszki (szczurka?) powinni śmiać
            się
            >
            > dwa razy głosniej, bo teraz jest jeszcze zabawniej (klasyk owiedział, że
            > historia lubi się powtarzać, ale już jako farsa).

Witaj Kunce

Hiacynt cytował jak automat manipulując tekstem. Tu jednak esencja jego
            własnych tekstów jest. Lepiej sobie to poczytaj. Tak dla równowagi. Moze
            dostrzeżesz to co każdy widzi. Hiacynt nie taki pachnący jest.

Perła
            • Gość: Hiacynt Re: Kto mieczem wojuje... IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 20:42

> Hiacynt cytował jak automat manipulując tekstem. Tu jednak esencja jego
              > własnych tekstów jest. Lepiej sobie to poczytaj. Tak dla równowagi. Moze
              > dostrzeżesz to co każdy widzi. Hiacynt nie taki pachnący jest.
              > Perła

Pod każdym swoim listem się podpisuję, każdy list miał swoje uzasadnienie.
              Wybierz trzy, wedłu ciebie najgorsze moje listy. Ja wybiorę nie trzy,
              a dziesięć listów Miriam, wulgarnych, wstrętnych, kompromitujących ją.
              Z rynsztokowym słownictwem, obrażliwych dla innych nicków.
              Dokonamy porównania Perła. Tak dla równowagi porównamy pisanie.
              Masz odwagę? mam założyć wątek?
              Przerywnikami będą cytaty zboczka Zsypka, waszego nowego druha,
              który znajduje wielką przyjemność w pisaniu z wami, zaspokoja swoje
              chore potrzeby gdy traktujecie go jako kobietę.
              Jesteście psychoterapeutami zsypkowymi?

Miriam przysyła na kulturę swoich tragarzy, transwestytę Zsypka, obłudnego
              Sceptyka i ciebie, by niszczyć kulturę. Ostatnio rozzuchwaleni ośmielacie sie
              wątki zakładać. Czyżby stan Miriam się pogłębił? Niemoc twórcza trwa?
              Zbieracie nicki, tworzycie wątki i jaki skutek? Mizerny.
              Dlatego cały czas niszczycie? Czy Miriam musi tutaj szukać usprawiedliwienia
              dla swojej impotencji forumowej? Nikt nie może jej pomóc? Spróbujcie.
              Załóźcie jej jeszcze jeden wątek. Na pewno nikt z kwietnych wam nie bedzie
              przeszkadzał.

Hiacynt

• carmina Re: Kto mieczem wojuje... 08.09.02, 22:13
                Nie chcę pisać w tym wątku założym tylko po to, by autor/ka mógł czerpać
                chorobliwą satysfakccję z ublizania komuś. Ten jeden raz dzwigam go w górę z
                odrazą i proszę: nie piszcie tutaj. Wasza uwaga, komentarze - o to chodzi. Tym
                się "to" karmi.
                Hiacyncie, to manipulatorska robota, każdy kto zna trochę historię forum - wie
                jak było. Nie jest to warte tego, by się przejmować - ktoś tak kiedyś napisał
                do mnie w cięzkiej chwili i to była racja. Tak jest i tym razem.
                Pamiętacie taki magiczny przycisk: opcja ignore. Można zaaplikować dodatkowo
                turbodoładowanie, uzyskując IGNORE TOTALLY. To jedyne wyjscie. Bo nie pomogło
                nasze - z aktualności. "To" łazić będzie za nami w przeróżnej postaci. Robić
                brzydkie miny. No i co z tego? Jedno wielkie NIC.

• _helga Ja nie ublizam. Tylko cytuje:)) 08.09.02, 22:22
                  carmina napisała:

> Nie chcę pisać w tym wątku założym tylko po to, by autor/ka mógł czerpać
                  > chorobliwą satysfakccję z ublizania komuś. Ten jeden raz dzwigam go w górę z
                  > odrazą i proszę: nie piszcie tutaj. Wasza uwaga, komentarze - o to chodzi.
                  Tym
                  > się "to" karmi.
                  > Hiacyncie, to manipulatorska robota, każdy kto zna trochę historię forum -
                  wie
                  > jak było. Nie jest to warte tego, by się przejmować - ktoś tak kiedyś napisał
                  > do mnie w cięzkiej chwili i to była racja. Tak jest i tym razem.
                  > Pamiętacie taki magiczny przycisk: opcja ignore. Można zaaplikować dodatkowo
                  > turbodoładowanie, uzyskując IGNORE TOTALLY. To jedyne wyjscie. Bo nie pomogło
                  > nasze - z aktualności. "To" łazić będzie za nami w przeróżnej postaci. Robić
                  > brzydkie miny. No i co z tego? Jedno wielkie NIC.
                  >

Cos ci sie pomylilo. To wszystko napisala panna Hiacynta, twoja zona:)))))
                • Gość: Perła do SMOKA carminowego jest IP: *.abu.pl 09.09.02, 19:55
                  Zaczynasz mnie znów irytować właśnie. Smoczyco, jesteś bezwględna, i nie
                  skryjesz tego za tanimi pościkami. Bezwględnie potraktowałas Borsuka, tylko za
                  to, iż niezbyt aktywny był, w NISZCZENIU twoich urojonych wrogów na forum tym.
                  Hiacynt załużył sobie na ordser św. Smoczycy, nieprawdaż? Chanstwem i
                  bezczelnością. W stosunku do kobiet właśnie. Wykorzystujesz go jak tylko
                  możesz. Chcesz spokoju? Naprawdę? To wiesz co masz mu nakazać. On je z twojej
                  ręki i merda ogonem. Podejrzewam, że zaszczeka też, tak jak tyu właśnie.
                  Dlatego cię posłucha.

Perła
                  • carmina Do koralika perłowego tu jest, WŁAŚNIE 09.09.02, 21:13
                    Gość portalu: Perła napisał(a):

> Zaczynasz mnie znów irytować właśnie. Smoczyco, jesteś bezwględna, i nie
                    > skryjesz tego za tanimi pościkami. Bezwględnie potraktowałas Borsuka, tylko
                    za
                    > to, iż niezbyt aktywny był, w NISZCZENIU twoich urojonych wrogów na forum
                    tym.
                    > Hiacynt załużył sobie na ordser św. Smoczycy, nieprawdaż? Chanstwem i
                    > bezczelnością. W stosunku do kobiet właśnie. Wykorzystujesz go jak tylko
                    > możesz. Chcesz spokoju? Naprawdę? To wiesz co masz mu nakazać. On je z twojej
                    > ręki i merda ogonem. Podejrzewam, że zaszczeka też, tak jak tyu właśnie.
                    > Dlatego cię posłucha.
                    >
                    > Perła

Nigdy nie przestałeś mnie irytować właśnie. Koraliku, jestes bezwzględny i nie
                    ukryjesz tego za manieryzmem z "Psów" Pasikowskiego, i niech będzie że też
                    właśnie. Bezwzględnie wykorzystałeś dobroć Borsuka, a ja nawet wiem po co Ci
                    Borsuk do szczęscia był potrzebny. Takie nasze małe polskie szczęscia, prawda?
                    A Hawk zasłużył sobie na order z tego, o czym pisał do Borsuka na mój temat,
                    nieprawdaż własnie? Juz raz zresztą go za to odznaczono, pamiętamy,
                    pamiętamy. :) Brawo!
                    Wykorzystaliscie Hawka jak tylko mogliscie ( akcent pewnie stawiasz na "-li"
                    prawda ?) Jej chamstwo i bezczelność. W stosunku do moich przyjaciół i do mnie
                    własnie. Jakie śliczne to "własnie" , UROCZE.
                    Teraz uzywacie Bykka. Wykorzystaliście i wykorzystujecie jak tylko możecie.
                    Nie chcesz spokoju? Naprawdę? To widać jak na dłoni. No to wiesz, co masz
                    mu/jej nakazać. Oni dla Was zrobią wszystko, chyba? Ona kalekę kopnie. Zaujada
                    się do bezdechu, właśnie. On toast gorzelny wzniesie i hej!
                    Więc zajmij się tymi, co Ciebie słuchać gotowi. Jest tu ich kilku. I powiadam,
                    nie zaczepiaj mnie. Nie proś o wsparcie, nie pytaj mnie o zdanie na temat
                    swojego światopogladu, nie proś o wpływanie na Hiacynta, po prostu dorosnij,
                    koraliku perłowy. Staw czoła temu, co nawarzyłeś. I nie przejmuj się mną i moją
                    opinią tak bardzo. Jako i ja Twoją się nie przejmuję. Właśnie.
                    Lepiej przyjrzyj się swojej krętej scieżce. Nim zapadnie mrok, a wokół zaczną
                    tańczyć dzieci nocy. :) Bo wtedy to juz przepadło, nawet żaden smok się już do
                    Ciebie nie odezwie. I właśnie, i jeszcze raz właśnie. Rym do "piorun trzasnie".
                    Hej!
                    • Gość: Perła ale PIANA jest IP: *.abu.pl 09.09.02, 21:27
                      św. Carmino, skąd u Ciebie tyle piany na klawiaturze jest? No, no, ja myślałem,
                      iż Ty jako święta (tu oczywiście) tylko o graficie nieba nad zgniłym debem
                      pisać potrafisz. Hawk twierdzi, iż Ty w trzech osobach występujesz tu. Ja
                      myślę, że jakiegoś faceta czasami wysyłasz tu. Tylko zbyt nerwowy jest. Zmień
                      go św. Carmino. Aleś się zapieniła, spokojnie św. Carmino, to forum jest. A
                      koralik perłowy podoba mi się. tyu, twierdził, iż nick mój od marki piwa jest,
                      bo to piwny brzuchacz jest. Właśnie.

pozdrówka

Perła
                      • carmina E tam , perła, głowy mi nie zawracaj nieciekawym.. 09.09.02, 21:52

> św. Carmino, skąd u Ciebie tyle piany na klawiaturze jest? No, no, ja
                        myślałem,
                        >
                        > iż Ty jako święta (tu oczywiście) tylko o graficie nieba nad zgniłym debem
                        > pisać potrafisz. Hawk twierdzi, iż Ty w trzech osobach występujesz tu. Ja
                        > myślę, że jakiegoś faceta czasami wysyłasz tu. Tylko zbyt nerwowy jest. Zmień
                        > go św. Carmino. Aleś się zapieniła, spokojnie św. Carmino, to forum jest. A
                        > koralik perłowy podoba mi się. tyu, twierdził, iż nick mój od marki piwa
                        jest,
                        > bo to piwny brzuchacz jest. Właśnie.
                        >
                        > pozdrówka
                        >
                        > Perła

......wpisem. Bo myślałam, że coś wykrzesałeś z siebie, a tu co widzę: motyw
                        piany, w dodatku powtarzający się. I to zadowała Cię. Marny deseń.
                        I na hawka sie powołujesz, i Tyu wołasz, oj koralku, koralku. Nie ten sam
                        chłopak, co kiedyś. Żal patrzeć. Wszyscy Swieci nie pomogą. A co dopiero biedny
                        smok.
                        • Gość: Perła Re: E tam , perła, głowy mi nie zawracaj niecieka IP: *.abu.pl 09.09.02, 21:57
                          carmina napisała:

> Gość portalu: Perła napisał(a):
                          >
                          > > św. Carmino, skąd u Ciebie tyle piany na klawiaturze jest? No, no, ja
                          > myślałem,
                          > >
                          > > iż Ty jako święta (tu oczywiście) tylko o graficie nieba nad zgniłym debem
                          >
                          > > pisać potrafisz. Hawk twierdzi, iż Ty w trzech osobach występujesz tu. Ja
                          > > myślę, że jakiegoś faceta czasami wysyłasz tu. Tylko zbyt nerwowy jest. Zm
                          > ień
                          > > go św. Carmino. Aleś się zapieniła, spokojnie św. Carmino, to forum jest.
                          > A
                          > > koralik perłowy podoba mi się. tyu, twierdził, iż nick mój od marki piwa
                          > jest,
                          > > bo to piwny brzuchacz jest. Właśnie.
                          > >
                          > > pozdrówka
                          > >
                          > > Perła
                          >
                          >
                          > ......wpisem. Bo myślałam, że coś wykrzesałeś z siebie, a tu co widzę: motyw
                          > piany, w dodatku powtarzający się. I to zadowała Cię. Marny deseń.
                          > I na hawka sie powołujesz, i Tyu wołasz, oj koralku, koralku. Nie ten sam
                          > chłopak, co kiedyś. Żal patrzeć. Wszyscy Swieci nie pomogą. A co dopiero
                          biedny
                          >
                          > smok.

to już lepiej. Nie mam czasu bo rekord bijemy na Aktualnościach.

Perła
                    • _helga Ty jestes kaleka, Carmino. Na umysle:))))) 10.09.02, 00:18
                      Tak jak twoja zona Hiacynta. Czyli pasujecie do siebie, jak najbardziej:)
              • _helga Hiacynta: Osmielacie sie watki zakladac!!!!! 08.09.02, 22:38
                Co prawda hiacynta sama to wyzej napisala, ale dala nijaki tytul, a przez to
                jej sluszne oburzenie mogloby umknac uwadze potomnosci. To cytuje. Uwaga:

Re: Kto mieczem wojuje...
                Data: 08-09-2002 20:42

Ostatnio rozzuchwaleni ośmielacie sie wątki zakładać.
    • _helga Hiacynta Zielona Ges o sobie samej (1) 09.09.02, 19:35
      Trzeba przyznac, ze istnieja posty Hiacynty bez wulgaryzmow. To te, w ktorych
      Hiacynta o sobie pisze oraz o swoich potrzebach. Sa to posty, powiedzialabym,
      nawet pelne patosu. Ponizsze fragmenty to tylko kompilacja kompilacji. Gdyby
      ktos byl ciekaw adresu Hiacynty oraz kiedy dany post napisala, zachecam do
      zajrzenia pod adres:
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=2900456&a=2918268

Re: Bezludna Wyspa_______Telepatia sieciowa adres:
      Hiacynt Samotny

Re: Bezludna Wyspa_______Telepatia sieciowa errata adres:
      Samotny Biały Hiacynt

• do Abe o łączności sieciowej adres:
      Hiacynt Samotny Biały Żagiel

• do Abe adres:
      Popluskam i poplumkam sobie w zatoczce.
      Hiacynt Pop

• do Abe - zawinąłem do przystani adres:
      Pewnie mnie nie odnajdziesz, specjalnie się
      ukryłem.
      Hiacynt Skryty
      Hiacynt Rozmyślający o Przemijaniu

• do Carminy Placek adres:
      Carmino, czas zmienić pozycję. Połóż się na brzuszku.
      Ja operuję dalej.
      Hiacynt Promienny

• do Carminy Pirackiej adres:
      Hiacynt Wolny
      Tak jest kapitanie.
      Hiacynt Wyjątkowy

• Re: Do Hiacynta Wyjątkowego adres:
      Hiacynt Admirujący

• __________STOP_________pospolitości adres:
      *.klodzko.sdi.tpnet.pl
      Hiacynt Krótki

• Borsuku _____nie lubię czosnku ____jakiś
      zamiennik?? adres:
      Hiacynt PrzerażOOOny

• Borsuku czosnek lubię adres:
      Hiacynt Aeorozolowy

• Re: Borsuku czosnek lubię adres:
      Hiacynt Zaprawiony

• Ruchy, ruchy adres:
      Hiacynt Towarzyski

• Re: Ruchy, ruchy taneczne do Mag & allludnych adres:
      Hiacynt Taneczny

• Re: Ssaki? adres:
      Hiacynt Wdechowy

• ________Szukam Piętaszka________________ adres:
      Dzień Dobry!
      Szukam Piętaszka.
      Hiacynt Leniwy

• Re: ________Szukam Piętaszka________________ adres:
      Będę goją używał.
      Hiacynt Leniwy

• __Szukam Piętaszka____znalazła się Tete adres:
      Hiacynt Zazdrosny

• Tete & All - wyprawialiśmy i tęskniliśmy adres:
      Hiacynt Pracowity

• do Tete o skorupiakach
      Hiacynt Głodny

• tete adres: *.klodzko.sdi.tpnet.pl
      Hiacynt Incognito

• do Carminy ___ goja adres:
      Hiacynt Hamakowy

• do Carminy o poławiaczach pereł miriamowych adres:
      Hiacynt Koralowy

• Abe, a już miałem Ciebie przyzywać adres:
      Abe, żebyś na mnie nie nadepnęła.
      Hiacynt Przeciwległy

• do Borsuka o robieniu Niedźwiedza adres:
      pozdrawiam wspomnieniowo
      Hiacynt Sekretarz

• Re: do Abe o pogłowsie adres:
      Będę ćwiczył, już niektóre partie opanowałem.
      Burta w burtę, i Abe
      Kaper Hiacynt

• Kochane Rozrabiaki adres:
      Chciałem powitać Anię, ale bałem się,
      że moje plumkanie i pluskanie,
      za mlaskanie weżmie
      i się wystraszy
      Hiacynt Lu...k

• Carmino adres:
      Hiacynt Żartowniś

• Borsuku____Szkorbut? - Mam schować się w norze?
      Hiacynt Pożarty??

• rosiczka za mną chodziła__Hiacynt Ofiarny adres:
      Chciałem na chwilę zostać rosiczką,
      lecz odpowiedniej ofiary nie było.
      Nina?
      Mam zostać kwiatem ofiarnym?
      Hiacynt Ofiarny

• Do Ani z Balonikiem adres:
      Hiacynt Powitalny

• Dobranoc, sny na noc, Hiacynty pod poduchy adres:
      paaaaaaaaaaaaaaa

• WYGRZEBYWAĆ SIĘ( ZLATYWAĆSIĘ--PRZYPŁYWAĆ_PRZYBIEŻAĆ adres:
      Hiacynt Czekający

• ________WYRASTAJCIE__ROZKWITAJCIE__________ adres:
      Zwijam się
      Hiacynt

• do Pani mecenas Abe adres:
      Hiacynt Zwinięty

• do Borsuka o naszej adres:
      Hiacynt Plagiator

• Tete - z ust mi to wyjęłaś adres:
      Hiacynt Krajowy

• Trzymajmy rękę na pulsie Carminy adres:
      Hiacynt Zaniepokojony

• Tete - sugeru dosyć, pamiętasz ...... adres:
      Hiacynt Niedoinformowany

• Carmino - mówisz Tete i
      Borsuk? adres:
      Hiacynt Spoglądający

• Re: Carmino - mówisz Tete i Borsuk?
      Yhm....Widzisz to co ja? adres:
      Hiacynt Wrośnięty

• Borsuku - rękoczyny społeczne adres:
      Hiacynt Czynownik

• Aniu z Anina ______ Ahoj :) adres:
      Hiacynt Holenderski

• Gdzie czyny - dziewczyny wywiewa adres:
      Hiacynt Kryptograf

• do Carminy o Naturze i Wyborze naturalnym adres:
      Hiacynt Wyborowy

• Do Carminy o odgromniku adres:
      Hiacynt Uziemiony

• do Anny o Tulących Panach i Srebrnym Pucharze adres:
      Hiacynt Cebulkowy

• ________Tulipomania adres:
      W jakimś porcie Dalekiego Wschodu wchodzi właśnie
      na pokład
      balonu Hiacynt

• ________ŚPIĄCA WYSPA_______POBUDKA
      Hiacynt Opuszczony

• do Używkomaniaczek i Używkomaniaków adres:
      Hiacynt Abstynent

• do _____NIEWIAST__WSZYSTKICH adres:
      Ze wszystkimi chętnie pop

• do _____NIEWIAST__WSZYSTKICH adres:
      Ze wszystkimi chętnie poplumkam, popluskam i dyskretnie
      pomlaskam.
      Hiacynt Zniewieściały

• do Borsuka o balonach adres:
      Hiacynt Zaciekawiony

• do ABC adres:
      Hiacynt Christie

• do Ani gorącej adres:
      Hiacynt Rozgrzany

• Hiacynt na Marxsie adres:
      Hiacynt Kosmiczny

• ___SENNOŚĆ__________NIewieścia adres:
      Biedni faceci.
      Hiacynt Rześki

• Re: Pozamiatane i zagrabione ...to Ja z Borsukiem adres:
      Tłumaczę się.
      Puszki i butelki nie moje. Słodycze i gumy to Ja.
      Hiacynt Papierkowy

• do Zdrajców Noorzastych Podpalmowych adres:
      Hiacynt Podwójnie Zdradzony

• Do Kaliny i Borysa adres:
      Hiacynt Purpurowy

• tylko do Drogiego Borsuka - wrażliwcy nie czytać
      pod żadnym pozorem adres:
      Hiacynt Planista

• do Anny pisze Hiacynt przycupnięty adres:
      Hiacynt Bezbronny

• do AABCC adres:
      i niektórych duszę uściskiem
      Hiacynt Pognieciony

• do CABAC adres:
      Hiacynt Zakneblowany

• do picnick- vteca & duszyczek zbłąkanych adres:
      Pysk z paszczą mnie się pomylił.
      Nie ma do kogo paszczy otworzyć.
      Mam otworzyć? i ryknąć?
      Hiacynt Lwiapaszcza

• _helga Re: Hiacynta Zielona Ges o sobie samej (2) 09.09.02, 19:36
        • Janowiec i Góra Puławska i Carmina
        adres:
        Hiacynt Cebularzowy

• Carmino____Chałupy? adres:
        Hiacynt Morski

• do Borsuka o Hiacyncie z Carminą oraz Borsukiem
        Hiacynt Krzewiciel

• ABE i IN FLAGRANTI adres:
        Hiacynt Gorejący

• Europa in Flagranti__Abe sprowadza Hiacynta na złą drogę
        Hiacynt Ciemnogrodzki, a po zaszczepieniu
        Hiacynt Europejski

• BORSUKU! Carmina smocza Dziewczyna Pirata, Rozbójnika
        Borsa adres:
        Hiacynt Niecierpliwy

• do Chłodnej Abe adres:
        pa
        Hiacynt Oszroniony

• Carmino, mozna prosić adres:
        Hiacynt Niepewny

• do Dziew. Anny adres:
        Hiacynt Kuszący

• Gość: Perła Toż on w samouwielbienie wpadł własnie /nt IP: *.abu.pl 09.09.02, 19:48
        • Gość: Abe Re: do Helgi z ciekawosci IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 02:44

Przepraszam, ale jaki rodzaj satysfakcji daje Ci to skrupulatne opracowywanie
          forumowej biografii Hiacynta? I jaki masz w tym cel?
          Czy nie lepiej skupić się na tworzeniu własnej biografii?

A tak na marginesie - masz poczucie humoru?
          Abe

• _helga Re: do Abe:) 10.09.02, 03:32
            Gość portalu: Abe napisał(a):

>
            > Przepraszam, ale jaki rodzaj satysfakcji daje Ci to skrupulatne opracowywanie
            > forumowej biografii Hiacynta? I jaki masz w tym cel?
            > Czy nie lepiej skupić się na tworzeniu własnej biografii?
            >
            > A tak na marginesie - masz poczucie humoru?
            > Abe
            >
            >

Ten watek to jest efekt wlasnie poczucia humoru. Na forum Aktualnosci rzeczony
            Hiacynt juz od dawna nie zajmuje sie aktualnosciami dowolnego rodzaju. Jego
            interesuja wylacznie forumowicze. Zbiera na nich "teczki" w forumowym archiwum,
            a potem publikuje setki cytatow w specjalnych watkach poswieconych tym
            forumowiczom. Pod sporzadzonym przez niego aktem oskarzenia, w ktorym
            przewaznie chodzi o to, ze dany forumowicz jest klamca, obrzydliwym wulgarysta
            oraz dnem moralnym i etycznym. Ludzie sie z nim kloca i denerwuja, tocza sie
            kolejne forumowe "wojny", a on jest chyba psychopata, ktoremu o to wlasnie
            chodzi. To zrobilam Hiacyntowi przyjemnosc. Dziela zebrane Wzorca
            Niedoscignionego Moralnosci oraz Kultury Wysokiej, Oberprokuratora Hiacynta:)

Nalezy je czytac jako utwor rozrywkowy.
            • carmina Węzykiem więc, węzykiem 13.09.02, 21:07
              _helga napisała:

> Gość portalu: Abe napisał(a):
              >
              > >
              > > Przepraszam, ale jaki rodzaj satysfakcji daje Ci to skrupulatne opracowywa
              > nie
              > > forumowej biografii Hiacynta? I jaki masz w tym cel?
              > > Czy nie lepiej skupić się na tworzeniu własnej biografii?
              > >
              > > A tak na marginesie - masz poczucie humoru?
              > > Abe
              > >
              > >
              >
              > Ten watek to jest efekt wlasnie poczucia humoru. Na forum Aktualnosci
              rzeczony
              > Hiacynt juz od dawna nie zajmuje sie aktualnosciami dowolnego rodzaju. Jego
              > interesuja wylacznie forumowicze. Zbiera na nich "teczki" w forumowym
              archiwum,
              >
              > a potem publikuje setki cytatow w specjalnych watkach poswieconych tym
              > forumowiczom. Pod sporzadzonym przez niego aktem oskarzenia, w ktorym
              > przewaznie chodzi o to, ze dany forumowicz jest klamca, obrzydliwym
              wulgarysta
              > oraz dnem moralnym i etycznym. Ludzie sie z nim kloca i denerwuja, tocza sie
              > kolejne forumowe "wojny", a on jest chyba psychopata, ktoremu o to wlasnie
              > chodzi. To zrobilam Hiacyntowi przyjemnosc. Dziela zebrane Wzorca
              > Niedoscignionego Moralnosci oraz Kultury Wysokiej, Oberprokuratora Hiacynta:)
              >
              > Nalezy je czytac jako utwor rozrywkowy.
              >
              >
              • _helga A dziekuje, Carmino:) 14.09.02, 01:31
                >
                >
                > ...oznaczaj swoje opracowania, żeby było wiadomo, że są rozrywkowe.
                >
                > Moze ja jestem kaleką, taka wersja już była. I chyba jednak nie. Ale jest mi
                > przykro, że znów takie tu stosuje się metody. Śpij dobrze, może tego Ci
                własnie
                >
                > było potrzeba - poczuć, ze komuś zrobiła/eś pzrykrość.

Jak dla mnie, to ty jestes kaleka. Umyslowa, jak juz gdzies to mialam okazje
                napisac. A twoje kalectwo umyslowe na tym polega, za jak ktos przez ciebie
                lubiany zachowuje sie skrajnie chamsko, to nawet za drobny grzeszek tego nie
                uwazasz. Za to bardzo chetnie pouczasz innych na czym polega kulturalne
                zachowanie:)

Ot, ty i Hiacynta. Towarzystwo zza stodoly wylazlo, ubralo sie w panskie stroje
                i mysli ze juz szlachta jest:))))

PS. W odroznieniu od ciebie i Hiacynty nie ciesze sie z robienia przykrosci
                innym ludziom. Nie grzebie w archiwum. Nie zabawiam sie ani w oberprokuratora
                forumowego, ani w donosiciela. Czego i wam zycze:)
                • carmina Nie dziękuj, wyznam Ci szczerze.... ( Mickiewicz) 14.09.02, 11:01
                  _helga napisała:

> >
                  > >
                  > > ...oznaczaj swoje opracowania, żeby było wiadomo, że są rozrywkowe.
                  > >
                  > > Moze ja jestem kaleką, taka wersja już była. I chyba jednak nie. Ale jest
                  > mi
                  > > przykro, że znów takie tu stosuje się metody. Śpij dobrze, może tego Ci
                  > własnie
                  > >
                  > > było potrzeba - poczuć, ze komuś zrobiła/eś pzrykrość.
                  >
                  > Jak dla mnie, to ty jestes kaleka. Umyslowa, jak juz gdzies to mialam okazje
                  > napisac. A twoje kalectwo umyslowe na tym polega, za jak ktos przez ciebie
                  > lubiany zachowuje sie skrajnie chamsko, to nawet za drobny grzeszek tego nie
                  > uwazasz. Za to bardzo chetnie pouczasz innych na czym polega kulturalne
                  > zachowanie:)
                  >
                  > Ot, ty i Hiacynta. Towarzystwo zza stodoly wylazlo, ubralo sie w panskie
                  stroje
                  >
                  > i mysli ze juz szlachta jest:))))
                  >
                  > PS. W odroznieniu od ciebie i Hiacynty nie ciesze sie z robienia przykrosci
                  > innym ludziom. Nie grzebie w archiwum. Nie zabawiam sie ani w oberprokuratora
                  > forumowego, ani w donosiciela. Czego i wam zycze:)
                  >
                  >
                  • _helga Skoro przykrosci ci nie sprawia to o co chodzi? 14.09.02, 20:37
                    Przeciez ja tylko cytuje twoja zone Hiacynte? Sama twierdzisz, ze archiwum jest
                    dla ludzi, to czemu takas wzburzona teraz? Bardzo subtelna ta twoja zona,
                    gratuluje. Na pewno dostarcza ci wielu wrazen estetycznych, sadzac po tych
                    cytatach:)))))))
                    • carmina TO sprawia mi przykrość.Nie rozumiesz tego co .... 14.09.02, 23:35
                      _helga napisała:

> Przeciez ja tylko cytuje twoja zone Hiacynte? Sama twierdzisz, ze archiwum
                      jest
                      >
                      > dla ludzi, to czemu takas wzburzona teraz? Bardzo subtelna ta twoja zona,
                      > gratuluje. Na pewno dostarcza ci wielu wrazen estetycznych, sadzac po tych
                      > cytatach:)))))))
                      >
                      • _helga Re: TO ci sprawia przykrosc? Oooooo. Doprawdy? 15.09.02, 01:58
                        Od kiedy to tworczosc Hiacynty sprawia ci przykrosc? O ile pamietam, bardzo
                        wysoko sobie cenisz jej tworczosc? Pocytowac moze?

Slusznie zauwazylas, subtelna, wysoce moralna Carmino, ktora gleboko podziwiam
                        za znawstwo w dziedzinie kultury wysokiej oraz etyki - archiwa sa dla ludzi.

Kto jakim mieczem wojuje, od takiego ginie:)))

PS. Zauwaz jak bardzo sie staram. Ani jednego brzydkiego wyrazu. Wszystkie
                        wulgaryzmy w tym watku to cytaty z twojej zony Hiacynty. Obrzydliwe, nieprawdaz?
                        • carmina Twoje niezrozumienie tekstu? Znowu? Doprawdy,HELGO 15.09.02, 10:09
                          _helga napisała:

> Od kiedy to tworczosc Hiacynty sprawia ci przykrosc? O ile pamietam, bardzo
                          > wysoko sobie cenisz jej tworczosc? Pocytowac moze?
                          >
                          > Slusznie zauwazylas, subtelna, wysoce moralna Carmino, ktora gleboko
                          podziwiam
                          > za znawstwo w dziedzinie kultury wysokiej oraz etyki - archiwa sa dla ludzi.
                          >
                          > Kto jakim mieczem wojuje, od takiego ginie:)))
                          >
                          > PS. Zauwaz jak bardzo sie staram. Ani jednego brzydkiego wyrazu. Wszystkie
                          > wulgaryzmy w tym watku to cytaty z twojej zony Hiacynty. Obrzydliwe,
                          nieprawdaz
                          > ?

_______________________________________________________________________________

Obrzydliwe, to było Twoje pisanie nocne na "grobie" Borsuka.
                          Żenujące są Twoje kłamstwa na aktualnosciach - na temat tego co napisalam tu do
                          Ciebie. Myslałam, ze Ty tylko cytowac nie umiesz, ale Ty nawet nie umiesz
                          powtórzyć z sensem. Za to manipulacja cudzym tekstem - jest tym, co Helga ma
                          opanowane. I demonstruje co sił.
                          A kiedys deklarowałes jakies dobre emocje, zawarlismy porozumienie o nie
                          wchodzeniu sobie w drogę. Czy pamięć też masz słabą?
                          W tej chwili myslisz, ze wystarczy, bys nie pisał wulgarnie, a to za mało, za
                          mało. Musisz jeszcze pisac z sensem, z korespondencją do tego co się
                          powiedziało do Ciebie wczesniej. Nie odpowiadasz na moje pytania. Nie
                          rozumiesz, co próbowałam Ci powiedziec. Nie pierwszy to raz. Moze Ty sie i
                          starasz, ale "inaczej". Twoj cel to obrazić, poniżyc, a najlepiej zlikwidować.
                          Przecież to widać, to się czyta w ten sposób.
                          Jednak na razie wychodzi Ci jedynie pisanie kompletnie ab re. W dodatku w
                          kółko, to samo zreszta niestety: Hiacynta. I zona. I miecz. I Carmino. I
                          podziwiam. I mania. I rozrywkowo. I hihi.
                          Myśl moja zbyt niecierpliwa, nie umie zatrzymac się przy Twoim pisaniu na
                          dłużej. Wraca do całkiem innych autorów. :)
                          • Gość: Hiacynt Carmino IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 11:23
                            carmina napisała:
                            _______________________________________________________________________________
                            >
                            > Obrzydliwe, to było Twoje pisanie nocne na "grobie" Borsuka.
                            > Żenujące są Twoje kłamstwa na aktualnosciach - na temat tego co napisalam tu
                            do
                            >
                            > Ciebie. Myslałam, ze Ty tylko cytowac nie umiesz, ale Ty nawet nie umiesz
                            > powtórzyć z sensem. Za to manipulacja cudzym tekstem - jest tym, co Helga ma
                            > opanowane. I demonstruje co sił.

Helga nie wyznaje żadnych zasad, napisałaś wczoraj, że łże jak pies i tak jest.
                            Ale Helga się z tym nie kryje, pisze:

"Klamię jak najęta, ale ta czynnosc ograniczam do sytuacji, w ktorych moge z
                            klamania jakas korzysc odniesc. A i to nie zawsze. Czasem mowie prawde nawet
                            jesli z klamania mialabym wieksza korzysc, wyobraz sobie"

to jest takie drugie wydanie hawka. Kunce napisała o antybajce i tak jest.
                            Opcja ignore, wyłącznie. Przecież do hawka nie napisałaś od wielu miesięcy.

Carmino dzx :))

Hiacynt
                          • _helga Carmino. Nie lubisz dziel zebranych Hiacynty!!!!? 15.09.02, 20:42
                            carmina napisała:

> Myśl moja zbyt niecierpliwa, nie umie zatrzymac się przy Twoim pisaniu na
                            > dłużej. Wraca do całkiem innych autorów. :)

Biedna ta twoja zona Hiacynta. Tak sie stara, a ty piszesz ze mysl twoja
                            niecierpliwa ku innym autorom sie zwraca. Chyba biedaczka musi sie bardziej
                            postarac, no nie? Co ci sie tak w utworach Hiacynty nie podoba? Za malo bluzgow
                            moze?
                            • Gość: Hiacynt teczka Helgi o vivapalestyna i wirusach IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 21:07
                              _helga napisała:

napisałem do ciebie w aktualnościach i tam czekam. Napisałem również, że łżesz
                              jak pies. Wczoraj nie czytałem twoich listów. Odszukaj słowa o chamach, spróbuj
                              zrozumieć list i wówczas powinieneś coś zrobić. Prawie każdym zdaniem i prawie
                              każdym listem na forum zaprzeczasz teoryjce swojej o forum.
                              Tamten wątek jest poświęcony forum i tam czekam na ciebie łgarzu.

Hiacynt
                              • _helga Re: teczka Helgi o vivapalestyna i wirusach-errata 26.09.02, 20:36
                                Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> _helga napisała:
                                >
                                > napisałem do ciebie w aktualnościach i tam czekam. Napisałem również, że
                                łżesz
                                >
                                > jak pies. Wczoraj nie czytałem twoich listów. Odszukaj słowa o chamach,
                                spróbuj
                                >
                                > zrozumieć list i wówczas powinieneś coś zrobić. Prawie każdym zdaniem i
                                prawie
                                > każdym listem na forum zaprzeczasz teoryjce swojej o forum.
                                > Tamten wątek jest poświęcony forum i tam czekam na ciebie łgarzu.
                                >
                                > Hiacynt

Hiacynta tu pisze: 'helga napisala' co moze sprawic wrazenie, ze ja napisalam
                                te zdanka ponizej. A to oczywiscie kolejne dzielo Hiacynty.
                            • carmina Helga impregnowana 15.09.02, 21:57
                              Hiacyncie, ja wiem. Ja umiem ja włączać, tę opcję ignore. Rzeczywiscie, lada
                              jest dobrym przykladem. Nie piszę do niej, bo jej nie czytam. Moja opcja ignore
                              polegała na oddaniu pola grupie Czarnej Manki na forum aktualnym. Ale to nie
                              wystarczyło. Przychodzą tu za mną. Takie rozne HELGI. Wiec i tu mam stosowac
                              strategie? Hm, ....no tak. Z helgą chyba też tak się to skończy, chyba
                              chłopina :) się wystrzelał, ciągle mówi to samo. Ale w dodatku to monolog jego
                              jest. Pzrypomina nieszczęsników bez kontaktu z rzeczywistoscia, chodzących z
                              jakimiś pakunkami, paczkami w parcianych sznurkach, którzy mamroczą coś do
                              siebie pod nosem. Co jakiś czas smieją się na głos, ktos zwróci czasem uwagę,
                              ktoś skomentuje z usmieszkiem, ale na ogól patrzy się w inną stronę. Aby
                              kontaktem wzrokowym nie zachęcić do szarpania za rękaw i zwierzeń.

Nie rozumie tego co się doń pisze, być może w ogóle tego co się pisze, miesza
                              wszystko, nie rozumie o kim i co piszę do niej/go, aż mysle sobie, ze chyba się
                              tak ze mną droczy ta HELGA. Ale za to pisze swoje majaki. Tylko, że mnie to
                              juz męczy, ja nie mam na to czasu. Posty wyprane z jakiejkolwiek mysli. Oprócz
                              pisania o moich piersiach strzelistych. Mania. Nadużycie. W tle tasma z
                              klakierskim aplauzem. No bo to przecież takie rozrywkowe pisanie.

A ja najzwyczajniej w świecie znużenie czuję. Dobranoc.
                              • Gość: Hiacynt kultura i aktualności do Carminy :) IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:28
                                carmina napisała:

> Hiacyncie, ja wiem. Ja umiem ja włączać, tę opcję ignore. Rzeczywiscie, lada
                                > jest dobrym przykladem. Nie piszę do niej, bo jej nie czytam. Moja opcja
                                ignore
                                >
                                > polegała na oddaniu pola grupie Czarnej Manki na forum aktualnym. Ale to nie
                                > wystarczyło. Przychodzą tu za mną. Takie rozne HELGI. Wiec i tu mam stosowac
                                > strategie? Hm, ....no tak. Z helgą chyba też tak się to skończy, chyba
                                > chłopina :) się wystrzelał, ciągle mówi to samo. Ale w dodatku to monolog
                                jego
                                > jest. Pzrypomina nieszczęsników bez kontaktu z rzeczywistoscia, chodzących z
                                > jakimiś pakunkami, paczkami w parcianych sznurkach, którzy mamroczą coś do
                                > siebie pod nosem. Co jakiś czas smieją się na głos, ktos zwróci czasem uwagę,
                                > ktoś skomentuje z usmieszkiem, ale na ogól patrzy się w inną stronę. Aby
                                > kontaktem wzrokowym nie zachęcić do szarpania za rękaw i zwierzeń.
                                >
                                > Nie rozumie tego co się doń pisze, być może w ogóle tego co się pisze, miesza
                                > wszystko, nie rozumie o kim i co piszę do niej/go, aż mysle sobie, ze chyba
                                się
                                >
                                > tak ze mną droczy ta HELGA. Ale za to pisze swoje majaki. Tylko, że mnie to
                                > juz męczy, ja nie mam na to czasu. Posty wyprane z jakiejkolwiek mysli.
                                Oprócz
                                > pisania o moich piersiach strzelistych. Mania. Nadużycie. W tle tasma z
                                > klakierskim aplauzem. No bo to przecież takie rozrywkowe pisanie.
                                >
                                > A ja najzwyczajniej w świecie znużenie czuję. Dobranoc.

Właśnie Helga list napisał do mnie:

Ze swoimi rewelacjami natury plotkarskiej wynocha na forum towarzyskie. Jesli
                                kiedykolwiek bedziesz chciala napisac post, w ktorym nie obrabiasz forumowicza,
                                to wroc na Aktualnosci.

W tym watku kilkakrotnie pod twoim adresem napisalam ta samo. Powtorze jeszcze
                                raz, w nadziei (co prawda niezbyt wielkiej) ze tym razem dotrze. Zajrzyj do
                                wlasnych postow, oberprokuratorko. Zacytuj sama siebie. Kiedy ostatnio
                                napisalas post dotyczacy tematu dnia, a nie innego forumowicza?
                                Bez odbioru, bo ilez razy mozna to samo tlumaczyc?

----------------------------------------------

może w końcu Helga da sobie spokój z kulturą

dobrej nocy Carmino :)

Hiacynt

• _helga Re: Hiacynto i Carmino:) 16.09.02, 06:09
                                  Najuprzejmiej dziekuje za podnoszenie watku z Dzielami Zebranymi Hiacynty do
                                  gory. Ja was za to pochwalam. Dzieki temu sama nie musze sie meczyc. Robcie tak
                                  dalej:)

Hiacynto. Pisze do ciebie w nastroju beznadziejnym, bo wiem ze i tak nie
                                  rozumiesz co sie do ciebie mowi. Ten moj apel do ciebie nie mial sluszyc
                                  cwiczeniom w dziedzinie copy-paste tylko cwiczeniom twych komorek mozgowych.
                                  Czyli chodzi o to, czy w ostatnim kwartale potrafisz znalezc swoj post ktoryby
                                  swiadczyl, ze oprocz plumkania, ciumkania oraz zbierania wirtualnych teczek na
                                  innych forumowiczow zainteresowalas sie choc raz aktualnosciami dnia. Moze
                                  twoja zona Carmina zafaluje piersia i ci wytlumaczy co to jest gazeta?
                                  Informacje dnia? O ile sama wie, rzecz jasna. Bo wydaje sie ze z jej postami
                                  jest podobny problem:))))
                                  • carmina Perfect - opisał pisanie HELGI już dawno :) 16.09.02, 22:03
                                    _helga napisała:

> Najuprzejmiej dziekuje za podnoszenie watku z Dzielami Zebranymi Hiacynty do
                                    > gory. Ja was za to pochwalam. Dzieki temu sama nie musze sie meczyc. Robcie
                                    tak
                                    >
                                    > dalej:)
                                    >
                                    > Hiacynto. Pisze do ciebie w nastroju beznadziejnym, bo wiem ze i tak nie
                                    > rozumiesz co sie do ciebie mowi. Ten moj apel do ciebie nie mial sluszyc
                                    > cwiczeniom w dziedzinie copy-paste tylko cwiczeniom twych komorek mozgowych.
                                    > Czyli chodzi o to, czy w ostatnim kwartale potrafisz znalezc swoj post
                                    ktoryby
                                    > swiadczyl, ze oprocz plumkania, ciumkania oraz zbierania wirtualnych teczek
                                    na
                                    > innych forumowiczow zainteresowalas sie choc raz aktualnosciami dnia. Moze
                                    > twoja zona Carmina zafaluje piersia i ci wytlumaczy co to jest gazeta?
                                    > Informacje dnia? O ile sama wie, rzecz jasna. Bo wydaje sie ze z jej postami
                                    > jest podobny problem:))))

Wątek wart podniesienia - daje świadectwo autorowi-manipulatorowi czyli
                                    HELDZE. - to ten, co chodzi po forum i coś mamrocze bez sensu i kredensu.
                                    Żeby nie pozostał nikt nieświadom tego , kto kryje się pod tym, jakze pięknym
                                    imieniem. Kto a właściwie co. A co? No własnie, niestety, tylko bla, bla, bla.
                                    Bla, bla, bla. Dość już tego mam. Chyba rzeczywsiscie pokona mnie swoją bronią:
                                    nuuuuuuudąąąąąa, yyyyaaawn...
                                    • _helga Carmina faluje piersia strzelista i klamie 16.09.02, 23:28
                                      Perfect - opisał pisanie HELGI już dawno :)
                                      Autor: carmina@NOSPAM.gazeta.pl
                                      Data: 16-09-2002 22:03

Kto a właściwie co. A co? No własnie, niestety, tylko bla, bla, bla.

• limakty helga_________________wejdź na mój priv__-ważne 14.09.02, 11:26
    • limakty _helga____niestety Hiacynt we wszystkim ma racje 16.09.02, 07:08
      wejdź na priv to Ci wszystko wytułmaczę...a może wtedy coś z tych przeprosin
      wyjdzie..
      L
    • limakty do ___________________helgi ___bBARDZO PILNE 16.09.02, 09:04
      masz moją odpowiedź na privie...PRZECZYTAJ!!!...zrób o com proszę i od razu
      otrzymasz pełną podpowiedź ...jestem tutaj za kilkanaście minut
      Limak
    • limakty do Helgi_____________napisałem jednak na stary 16.09.02, 10:23
      • _helga Limak 16.09.02, 17:53
        Limak, to jest twoj list.

Czy zdajesz sobie sprawę dlaczego wszyscy wiedzą , ze Zsyek to
        _helga?Jeżeli nie to przdeproś Hiacynta na forum kultura - jednym
        słowem- a otrzymasz po tym wpisie pełne wyjasnienie tej sprawy i
        jeszcze więcej...
        Jedno słowo p-rzepraszam ( w tym wątku o szpadlu) i będziesz miał
        wszystko jasne...czyli drugą moją podpowiedź...sprawa wymaga
        prędkości działania.
        Przyjazny
        LIMAK

Bardzo ci dziekuje za ten list, ale doprawdy zadnej tajemnicy nie napisales?
        Skad ta koniecznosc zalatwiania czegokolwiek na privie? Wiem skad wszyscy
        wiedza ze bylam Zsypkiem. Glownie dlatego, ze publicznie oglosilam zmiane
        nicka. Nie interesuje mnie jaka sprawa wymaga predkosci dzialania. Dzialajcie
        predko w dowolnej sprawie, ja nie mam zadnych wspolnych spraw ani z Hiacynta,
        ani, przy calym szacunku, z toba. Nie rozumiem tez skad ci wyszlo ze mam
        przepraszac Hiacynte za te cytaty. Ja mu ich nie pisalam. Sam je pisal,
        nieprawdaz? Prosze uprzejmie, daj spokoj z tymi privami i nieistniejacymi
        tajemnicami:)

pozdrawiam,
    • _helga Hiacynta do Perly o Heldze: Paszol won! 16.09.02, 18:33
      ____PASZOŁ WON
      Data: 16-09-2002 17:50

jeżeli ktoś łże jak pies, kłamie i judzi, to jak to napisać kulturaklnie?

Może napisać Heldze PASZOŁ WON, w stylu perłowym. Może w stylu miriamowym,
      cytat sobie daruję.Oczywiście, że Miram pisała o wolfie.

Hiacynt

• _helga Carmina Strzeliscie Lingwistyczna! Dobre! 16.09.02, 23:43
      Carmina strzeliscie Lingwistyczna specjalizuje sie w strzelistej
      anglopolszczyznie. Najpiekniej to robi, kiedy miesza dwa jezyki w jednym
      zdaniu, choc rownie urocze sa jej dluzsze cytaty anglopolskie. Godny
      uwiecznienia jest na przyklad ten post:

Perfect - opisał pisanie HELGI już dawno :)
      Data: 16-09-2002 22:03

Kto a właściwie co. A co? No własnie, niestety, tylko bla, bla, bla.

No to teraz komentarz, jezykiem Carminy:

Tell us flowerku strzelisty co to za word 'yyyyaaawn' in the middlu Polish
      zdania? If you nawet forgetnisz that this is powinno byc Polish zdanie then
      tell nam w jakim languagem jest this slowo?
    • Gość: krzys52 Masz szczescie, Helga, ze nie jestes moja zona... IP: *.proxy.aol.com 17.09.02, 03:50
      ...bo chyba musialbym Cie zabic - Ty bardzo zawzieta mala cholero. :O))
      ..
      Pozdrawiam
      K.P.
      • _helga Re: Masz szczescie, Helga, ze nie jestes moja zon 17.09.02, 18:02
        Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> ...bo chyba musialbym Cie zabic - Ty bardzo zawzieta mala cholero. :O))
        > ..
        > Pozdrawiam
        > K.P.

Krzysiu! Alez trudno przypuszczac, zebys dal rade podpasc mi tak bardzo, jak
        Hiacynta. To i zawzinac sie nie mialabym powodu:)
        Tez pozdrawiam:)
    • limakty LIMAK do_______________________ _helgi 17.09.02, 07:17
      Miało być prywatnie ...przedrukowałas mój list bez mojej zgody publicznie ,
      więc i publicznie Ci odpowiem.
      To nie Ty to wyjaśniłaś...to forum cie odkryło...oto wyjaśnienie:
      1.W podpowiedzi do loginu Zsypek użtłaś " kto to był Pratchett"
      2. W podpowiedzi do _helgi użyłas " jak miał na imie Pratchett"
      Jak ma na imie i kto to jest każdy wie...lub łatwo to uzyskać ...fantas- imie
      Terry...i każdy nawet nie myślący prosto to powiąże ...dlatego chciałem ci
      privem dać znać abyś zmienił hasło i podpowiedx ...inaczej tego nie mogłem , bo
      nie reagowałeś ...więć zrób to teraz...bo każdy juz nieraz z pewnością
      odwiedził juzs twoje skrzynki
      Teraz przeproś Hiacynta- o co sie dobijam odb miesiąca.
      Pozdrawiam przyjaźnie
      L
    • limakty do ____________________ _helgi___suplement 17.09.02, 07:31
      A powiem Ci na dodatek , ze mamy jednakowe doświadczenia , bo do mojej skrzynki
      tez pisali panowie? podobni jak do Ciebie piszą...i tez dużo wirusów...
      L
      ps.
      jeszcze raz podpowiadam nie trać czasu na obrażanie Hiacynta ...to w gruncie
      rzeczy bardzo fajny gość ...znam to z autopsji...tez miałem z nim zwadę i
      dlatego wiem ...warto z tego zrobić POKÓJ- czy to tak wiele kosztuje...ja tez
      kiedys myślałem , że mi korona zgłowy spadnie- i jednak mi nie spadła!
      L
      • Gość: siedem ale IP: *.tgory.pik-net.pl 17.09.02, 08:19
        limak ty pederasto napisało:

> kiedys myślałem , że mi korona zgłowy spadnie- i jednak mi nie spadła!
        > L

ale czułki ci się zrolowały

5040
      • _helga Re: do ____________________ _helgi___suplement 17.09.02, 18:12
        limakty napisał:

> A powiem Ci na dodatek , ze mamy jednakowe doświadczenia , bo do mojej
        skrzynki
        >
        > tez pisali panowie? podobni jak do Ciebie piszą...i tez dużo wirusów...
        > L
        > ps.
        > jeszcze raz podpowiadam nie trać czasu na obrażanie Hiacynta ...to w gruncie
        > rzeczy bardzo fajny gość ...znam to z autopsji...tez miałem z nim zwadę i
        > dlatego wiem ...warto z tego zrobić POKÓJ- czy to tak wiele kosztuje...ja tez
        > kiedys myślałem , że mi korona zgłowy spadnie- i jednak mi nie spadła!
        > L

Acha. Wlamales mi sie do skrzynki. To niezbyt ladnie. No i jak ci sie podobaly
        te wirusy? Przesliczne, nieprawdaz? A ilosc taka ze cale forum bym mogla po
        jednym obdzielic i jeszcze by zostalo.

PS. Sam mi uswiadomil, ze moglam postapic naczej. Zamiast puszczac list
        moglabym napisac uprzejma prosbe zebys mi wiecej takich listow nie przysylal.
        Zdenerwowalam sie i nie pomyslalam. Za sam fakt publikacji maila przepraszam.
        Niemniej zwracam ci uwage ze jesli wszystko wiesz o producencie wirusow, to nie
        ja jestem wlasciwym adresatem tylko admin lub policja. Wole tez nie zastanawiac
        sie nad tym dlaczego Limakowi az tak zalezy na dobrym imieniu Hiacynty.
        Ponownie zwracam ci uwage ze ten watek zaczelam wulgarnym cytatem z Hiacynty
        pod moim adresem. To nie ja powinnam kogokolwiek przepraszac.
        • limakty Re: do ____________________ _helgi___suplement 18.09.02, 07:22
          _helga napisała:

> limakty napisał:
          >
          > > A powiem Ci na dodatek , ze mamy jednakowe doświadczenia , bo do mojej
          > skrzynki
          > >
          > > tez pisali panowie? podobni jak do Ciebie piszą...i tez dużo wirusów...
          > > L
          > > ps.
          > > jeszcze raz podpowiadam nie trać czasu na obrażanie Hiacynta ...to w grunc
          > ie
          > > rzeczy bardzo fajny gość ...znam to z autopsji...tez miałem z nim zwadę i
          > > dlatego wiem ...warto z tego zrobić POKÓJ- czy to tak wiele kosztuje...ja
          > tez
          > > kiedys myślałem , że mi korona zgłowy spadnie- i jednak mi nie spadła!
          > > L
          >
          > Acha. Wlamales mi sie do skrzynki. To niezbyt ladnie. No i jak ci sie
          podobaly
          > te wirusy? Przesliczne, nieprawdaz? A ilosc taka ze cale forum bym mogla po
          > jednym obdzielic i jeszcze by zostalo.
          >
          > PS. Sam mi uswiadomil, ze moglam postapic naczej. Zamiast puszczac list
          > moglabym napisac uprzejma prosbe zebys mi wiecej takich listow nie przysylal.
          > Zdenerwowalam sie i nie pomyslalam. Za sam fakt publikacji maila przepraszam.
          > Niemniej zwracam ci uwage ze jesli wszystko wiesz o producencie wirusow, to
          nie
          >
          > ja jestem wlasciwym adresatem tylko admin lub policja. Wole tez nie
          zastanawiac
          >
          > sie nad tym dlaczego Limakowi az tak zalezy na dobrym imieniu Hiacynty.
          > Ponownie zwracam ci uwage ze ten watek zaczelam wulgarnym cytatem z Hiacynty
          > pod moim adresem. To nie ja powinnam kogokolwiek przepraszac.
          >
          • _helga Na drzewo limak!!!!! 18.09.02, 15:07
            Kompletnie nie rozumiem czemu akurat tak cie moja skrzynka pocztowa nie
            interesuje. I nie chce wiedziec. Nie chce tez wiedziec czy sie z hiacynta
            kumplujesz czy nie i dlaczego takie dziwne maile do mnie wysylales:(

Bez odbioru
            • limakty Re: Na drzewo limak!!!!!____________do Helgi 19.09.02, 07:43
              _helga napisała:

> Kompletnie nie rozumiem czemu akurat tak cie moja skrzynka pocztowa nie
              > interesuje. I nie chce wiedziec. Nie chce tez wiedziec czy sie z hiacynta
              > kumplujesz czy nie i dlaczego takie dziwne maile do mnie wysylales:(
              >
              > Bez odbioru
              >
    • perla_ Kulturalny zachwyt Carminy nad Hiacyntem jest 17.09.02, 18:48
      Carmina napisała do pacynki Hiacynta-boaaa:

"Wielu ma Ci za złe boa. Jakze łatwo równoważą przewiny. Ja nie mam Ci tego za
      złe w najmniejszym stopniu. Byłam też kiedys w centrum ataków, walczylam sama,
      rozumiem, ze czlowiek musi czasem odreagowac. Ty zrobiłes to własnie tak. Cięty
      dowcip, utrafiona złosliwość. Wierszyki boa podobały sie, nie tylko mnie
      zresztą :)"

Cóż takiego zachwyciło św. Carminę w "poezji" pacynki Hiacynta - boaaa? Pewno
      to:

"Śmietanka towarzyska cuchnie, bo Irtysz szcza do mleka."

"Kudo daje wolność Żydom, zostawia za drutami pedałów i anty-Żydów."

"Marynia ma na prawde bardzo ladna zgrabna dupe."

"Scur dzieli się z El Marinero własną penicyliną na syfa"

To pisanie o "szczaniu", "pedałach", "dupie" i "syfie" tak ujęło św. Carminę,
      że aż dziękowała za to właśnie.
      Carmina to nie Smok jest. To dinozaur jest. Z tych padlinożerców chyba. Bo ona
      lubi jak "cuchnie" właśnie.

Perła
      • carmina No normalnie ten Perła taki namolny,że wymiękam :) 17.09.02, 20:49
        perla_ napisał:

> Carmina napisała do pacynki Hiacynta-boaaa:
        >
        > "Wielu ma Ci za złe boa. Jakze łatwo równoważą przewiny. Ja nie mam Ci tego
        za
        > złe w najmniejszym stopniu. Byłam też kiedys w centrum ataków, walczylam
        sama,
        > rozumiem, ze czlowiek musi czasem odreagowac. Ty zrobiłes to własnie tak.
        Cięty
        >
        > dowcip, utrafiona złosliwość. Wierszyki boa podobały sie, nie tylko mnie
        > zresztą :)"
        >
        > Cóż takiego zachwyciło św. Carminę w "poezji" pacynki Hiacynta - boaaa? Pewno
        > to:
        >
        > "Śmietanka towarzyska cuchnie, bo Irtysz szcza do mleka."
        >
        > "Kudo daje wolność Żydom, zostawia za drutami pedałów i anty-Żydów."
        >
        > "Marynia ma na prawde bardzo ladna zgrabna dupe."
        >
        > "Scur dzieli się z El Marinero własną penicyliną na syfa"
        >
        > To pisanie o "szczaniu", "pedałach", "dupie" i "syfie" tak ujęło św. Carminę,
        > że aż dziękowała za to właśnie.
        > Carmina to nie Smok jest. To dinozaur jest. Z tych padlinożerców chyba. Bo
        ona
        > lubi jak "cuchnie" właśnie.
        >
        > Perła

Już to pisałes kiedyś, musialo Ci umknąć.
        Tłumaczono Ci już wtedy raz, ze to co cytujesz tak misternie - nie było
        autorstwa boaaa. Zapomnialo Ci się biedaku. Albo znowu manipulujesz. To
        kłamstwo bardzo w styku perłowe jest właśnie. Czy Ty mi kiedys dasz wreszcie
        spokój, przystojniaku? Jest tyle dziewcząt w miescie a Ty, jak zapewniano nas -
        atrakcyjny jestes. :) ( tak jak spiewał Stuhr) Przeciez zgadłes nawet, ze ja
        jestem dinozaur. Więc o co Ci chodzi?
        Prócz tego w bezsile piszesz coraz ohydniej.
        Inną meczacą Twoją cechą jest to, ze nałogowo domagasz się przeprosin. Przeproś
        mnie i przeproś mnie. NAjlepiej trzy razy. Albo lepiej nie, to i tak bez
        znaczenia. Albo moze jednak przeproś. I w koło macie...tj...perla to samo.
        No a Hołdys i tak nie napisał nic do Ciebie, choć tak go unisono go prosiłes.
        Co za madry człowiek :)

Ale nade wszystko - nie męcz już. Miales isc z Bogiem. Nie chciales. Więc
        teraz - idź do diabła.

• perla_ kłamiesz 18.09.02, 13:07
          carmina napisała:

> Już to pisałes kiedyś, musialo Ci umknąć.
          > Tłumaczono Ci już wtedy raz, ze to co cytujesz tak misternie - nie było
          > autorstwa boaaa.
          • Gość: Perła i łżesz jak pies Carmino IP: 212.160.135.* 18.09.02, 14:11
            A to czyj post był? Co??? To pisał Hiacynt - boaaa. NIGDZIE w tym poście nie
            ma, iz cytuje teksty boa. Kłamstwo to twój żywioł własciwy.

Perła

a to post Hiacynta vel boaaa:

życie salonowe Maryni
            Autor: boaaa@NOSPAM.gazeta.pl
            Data: 21-07-2002 14:16 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
            A co w temacie DUPY MARYNI ?

Po co tyle wątków, kiedy i tak wszystkie o D Maryni?
            Ciągnijcie jeden, ale NA TEMAT!!!

Marynia ma klona Kasię.
            Paniusia Jarząbek dowodzi, że nie jest Marynią.

Paniusia Jarząbek upiera się, że jest damą.
            Narcyz do niej: hańbisz.
            Klon Kasia flirtuje z Ciuciu.

Śmietanka towarzyska cuchnie, bo Irtysz szcza do mleka.
            Rozszarpywacze Mad Maxa pozują na ofiary Mad Kukiełkarza.

Klon Kasia dowodzi przez światków, że jest bytem odrębnym.
            Towarzystwo niespokojnie pyta o Marynię.
            Kudo daje wolność Żydom, zostawia za drutami pedałów i anty-Żydów.

Marynia twierdzi, że wszyscy jej pragną z powodu czarnych źrenic.
            Marynia pozdrawia Misia 25, który nazwał krucyfiks gównem.
            Jaźwiec ofuknął, reszta sterroryzowana straszakiem antysemityzmu.

Prosze nie mieszac antysemityzmu do erotyki.
            Marynia ma na prawde bardzo ladna zgrabna dupe.

Wobec niknącej popularności Marynia tłumaczy gafy alkoholem.
            Paniusia Jarząbek grozi Jaźwcowi i histeryzuje jak zawsze nie na temat.
            Wypędzeni wracają.

Scur, uwielbiający działać zakulisowo, chce kary śmierci na forum.
            Rozfikany antyfaszysta MadMax zaplątał się we własne nogi.

Scur dzieli się z El Marinero własną penicyliną na syfa.
            Skarlet wskazuje matki duchowe(?) MadKukiełkarza.

Narcyz plebiscytowym ulubieńcem forum.
            Brawurowa gra Paniusi Jarząbek w autobiograficznym monodramie "Pańskie dziady".
            • Gość: tete wyszukiwarka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 15:03

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=753089&a=753089
              Perła, przestań już z tym czepianiem się. O tym było mówione chyba ze sto razy.

tete
      • Gość: snajper Re: Kulturalny zachwyt Carminy nad Hiacyntem jest IP: *.acn.waw.pl 18.09.02, 00:50
        perla_ napisał:

> Carmina to nie Smok jest. To dinozaur jest. Z tych padlinożerców chyba. Bo ona
        > lubi jak "cuchnie" właśnie.

To Ciebie lubić powinna. Bo cuchniesz kłamstwem i tchórzostwem. A chyba jednak
        do gustu jej nie przypadłeś.

Snajper.
      • Gość: Perła wierszyki podobały się... IP: 212.160.135.* 18.09.02, 15:02
        Carmina napisała do pacynki Hiacynta-boaaa:

"Wierszyki boa podobały sie, nie tylko mnie
        zresztą :)"

Pewno ten wzruszył delikatną Carminę. I podobał się.

"Na rachitycznym dębie
        Szczebiotały jastrzębie
        Że stetryczał typ z Grodziska
        Starczą dupę żal mu ściska
        bo mocny jest tylko w gębie

Odznakę szabasową Miriam
        wpięła w ptasią pierś hawkową -
        widać obgównianie ludzi
        wielkie jej uznanie budzi.
        Oceniając sprawę ad valorem -
        Miriam PASKUDNYM jest ambasadorem."

Carmino, jestes obłudna. Sama oberwałas od pacynek. Krokodyle łzy z tego powodu
        wylewałaś. A teraz pochwały sypiesz dla pacynki właśnie. Idź zrób favorki bo
        tam chłopcy czekaja na nie, he, he...

Perła
        • carmina Biedny, biedny Perła :))) 18.09.02, 20:00
          Tobie nikt faworków nie zrobi, ja wiem. :)
          I stąd w Tobie tyle zalu dzieciecego. Tylko, posłuchaj mnie uwaznie PERŁA -
          zmęczyłes mnie. Ty i Twoje problemy z faworkami. No i masz manię na punkcie
          przeprosin. Chyba po to rozrabiasz, zeby znowu było za co. Ale ja juz drugi raz
          Twoich przeprosin nie "kupię", jak mawiasz.
          Moze ja jestem delikatna. Zresztą, cokolwiek o mnie nie napiszesz - nie ma to
          najmniejszego znaczenia. Nikt tego nie bierze na serio. Nikt już Ciebie nie
          bierze na serio.
          Jesteś albo tępy, albo złej woli człowiek. I masz powazny problem z pamięcią.
          Powtarzasz stare, zgrane chwyty. Jeśli nie pamietasz - uwierz, już raz
          cytowałeś boa, którego cytował boaaa. Wiem, to może wydac Ci się skomplikowane.
          Pzreczytaj sobie jeszcze raz przedostatnie moje zdanie, a wolno to uczyń, nikt
          nie widzi przecież. :) Wtedy już - kilka osób tłumaczyło Ci to jak dziecku.
          Teraz też - tete podaje Ci link. Wolno sobie go przeliteruj, nie spiesz się
          własnie.
          Trochę czasu upłyneło, nie masz czym się karmić, wracasz znów do tego, co za
          nudny facet.
          Za to Twoja...hm...nie wiem jak to określić, ale na Twojej ulicy mówi się
          chyba ....kobieta. Tak, no więc - Twoja Kobieta lub Kobieta Twoja Właśnie dała
          Hawkowi nagrodę szabasową, za post o kocim gównie. Ciekawe, co by na to
          powiedziano w GMINIE. Czy to nie naduzycie było własnie. A wspominam to, bo
          cytujesz wierszyk, który to wyłowił. I nazwał. Trafnie :)
          I jeszcze o pacynkach. Podaj nałogowy, notoryczny kłamco, jeden mój post w
          którym płaczę z powodu pacynek. Ja się tak łatwo nie wzruszam. A prócz tego
          zawsze pisalam, ze pacynki nie mogą sprawic mi przykrości. Musisz jesc duzo
          witaminy A. Wspomaga pamieć.

• Gość: Perła Carminowe ŚWIŃSTWO jest IP: 212.160.135.* 19.09.02, 08:19
            carmina napisała:

> Tobie nikt faworków nie zrobi, ja wiem. :)
            > I stąd w Tobie tyle zalu dzieciecego. Tylko, posłuchaj mnie uwaznie PERŁA -
            > zmęczyłes mnie.

To odpoczynij od forum wreszcie.

> Ty i Twoje problemy z faworkami. No i masz manię na punkcie
            > przeprosin.

I tu wychodzi z Ciebie pospolite chamstwo. Nie oczekuje przeprosin od Ciebie.
            One nic nie warte są.

> Chyba po to rozrabiasz, zeby znowu było za co. Ale ja juz drugi raz
            >
            > Twoich przeprosin nie "kupię", jak mawiasz.
            > Moze ja jestem delikatna. Zresztą, cokolwiek o mnie nie napiszesz - nie ma to
            > najmniejszego znaczenia. Nikt tego nie bierze na serio. Nikt już Ciebie nie
            > bierze na serio.

Aha, to sygnał dla twoich wielbicieli jest. Ja wiem, że dla ciebie poważnym
            forumowiczem pacynka Hiacynt jest. Za pacynkowanie właśnie. I pewno tyu, za
            szczekanie.

> Jesteś albo tępy, albo złej woli człowiek. I masz powazny problem z pamięcią.
            > Powtarzasz stare, zgrane chwyty. Jeśli nie pamietasz - uwierz, już raz
            > cytowałeś boa, którego cytował boaaa.

Posłuchaj Carmino. Czy twój post to twój jest, czy tez cytowany właśnie? Zawsze
            tak jest, że jak chcemy kogoś zacytować to piszemy "cytat z...". Pacynka
            Hiacynt tego nie zrobił, więc autorstwo jego jest. Wstydzisz sie za te słowa,
            on też.

> Wiem, to może wydac Ci się skomplikowane.
            >
            > Pzreczytaj sobie jeszcze raz przedostatnie moje zdanie, a wolno to uczyń,
            nikt
            > nie widzi przecież. :) Wtedy już - kilka osób tłumaczyło Ci to jak dziecku.
            > Teraz też - tete podaje Ci link. Wolno sobie go przeliteruj, nie spiesz się
            > własnie.
            > Trochę czasu upłyneło, nie masz czym się karmić, wracasz znów do tego, co za
            > nudny facet.
            > Za to Twoja...hm...nie wiem jak to określić, ale na Twojej ulicy mówi się
            > chyba ....kobieta. Tak, no więc - Twoja Kobieta lub Kobieta Twoja Właśnie
            dała
            >
            > Hawkowi nagrodę szabasową, za post o kocim gównie. Ciekawe, co by na to
            > powiedziano w GMINIE.

A to zadzwoń do Gminy i poinformuj o tym. Życzę powodzenia. Juz był jeden taki
            co to zrobił właśnie. Do dziś w milczeniu przeżuwa głopotę swą. Tylko zadzowoń
            z pracy, bo mąż Twój szlaban na telefon ci zrobi. Carmino, posuwasz się do
            świństw pisząc tak. Oszukasz się.

> Czy to nie naduzycie było własnie. A wspominam to, bo
            > cytujesz wierszyk, który to wyłowił. I nazwał. Trafnie :)
            > I jeszcze o pacynkach. Podaj nałogowy, notoryczny kłamco, jeden mój post w
            > którym płaczę z powodu pacynek. Ja się tak łatwo nie wzruszam. A prócz tego
            > zawsze pisalam, ze pacynki nie mogą sprawic mi przykrości. Musisz jesc duzo
            > witaminy A. Wspomaga pamieć.
            >

Toż pisałaś, i Hiacynt też, że odeszliście zmęczeni atakiem pacynek właśnie.
            To, że się nie wzruszasz to ja wiem. Ty jestes cyborg a nie kobieta właśnie.
            Hawk rację ma. Niektóre Twoje merytoryczne posty pisane przez mężczyznę są.

Perła
            • Gość: Hiacynt Carmino proszę :)) IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 19.09.02, 10:13

> carmina napisała:
              >
              > > Tylko, posłuchaj mnie uwaznie PERŁA - zmęczyłes mnie.

> To odpoczynij od forum wreszcie.

Droga Carmino

Peła wyraźnie ujawnia cel swoich częstych wizyt na kulturze. W każdym wątku
              używa twojego nicka i próbuje Ciebie obrażać. Wiem, jak bardzo przykre jest
              czytanie takich kalumnii, pomimo tego, że wiesz, iż już prawie nikt
              nie traktuje Perły poważnie. Taki folklorek forumowy, stoczona perełka.
              Przecież sama napisałaś:
              "Zresztą, cokolwiek o mnie nie napiszesz - nie ma to najmniejszego znaczenia.
              Nikt tego nie bierze na serio. Nikt już Ciebie nie bierze na serio."

Od dawna tak jest. Teraz Perła strzyka śliną i czeka na jakąkolwiek reakcję.
              Pozostaw jego listy bez odpowiedzi.
              Carmino proszę nie reaguj na jego jakiekolwiek "zaczepki".
              Wiem, z jaką łatwością byś go ośmieszyła, zreszta w sposób zamierzony,
              czy też przypadkowy nieustannie każdą odpowiedzią na jego "zaczepki" go
              ośmieszasz. Każdym listem do niego, bardzo spokojnym w tonie, uzmysławiasz mu,
              jaka przepaść was dzieli. Niech ta przepaść pozostanie, całkowita opcja ignore.

pozdrawiam Ciebie serdecznie

Hiacynt
              • Gość: Perła Hiacynt karetką pogotowia jest IP: 212.160.135.* 19.09.02, 10:27
                Hiacynt widząc chamstwo i nieporadność Carminy z odsieczą ruszył tu.
                Carmino, czy zrobiłaś donosik do Gminy już? I co? Z uśmiechem piszę to. Bo wiem
                jaką minę teraz masz.

Perła
                • carmina Perła - weź coś na uspokojenie :) 20.09.02, 22:25
                  Ja obiecuję Ciebie więcej już nie denerwować, słowo. Cokolwiek napiszesz, ja
                  nie będę reagować. Najlepiej jednak gdybyś mógł tę swoją radosną twórczość
                  uprawiac na swojej ulicy, ja tam do Ciebie nie zaglądam. Tam masz mnie z głowy,
                  to chyba kusząca opcja i jakieś wyjscie z tej spirali niecheci, co?
                  A propos donosu - Ty tracisz kontakt z tym co się do Ciebie pisze. Coś tam
                  sobie wymyślisz i żyjesz tą złudą przez jakiś czas. Nic z tego, od donosików
                  mamy innych specjalistów na tym forum. Na przykład Ty - miałeś robic donos na
                  jednego z forumowiczów, ze z pracy stuka, pamietasz? W kólko ględziłes o
                  panstwowych pieniadzach, dociekałes skąd stuka, to był ....Twój argument w
                  dyskusji. Jedno i to samo, jak to PERŁA.
                  A szantażowanie Tyu przez Waszą doborową spółkę autorską pamietasz? Potem, ze
                  to niechcacy się "wypsło". Kto Głupi ten kupi?
                  A Teraz moje dwa ostatnie słowa do Ciebie, chocbyś nawet i coś nowego wymyślił,
                  choć nie sądzę: BEZ ODBIORU. :)

• Gość: Perła _________________CARMINA jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 22:42
                    Widzisz Carmino, to nie takie proste jest. Właściwie mogę ci powiedzieć za co
                    nie lubię cię. Za post jeden. Jak jeszcze kwietna nie byłaś. Przekroczyłaś
                    wiele barier tu. Barier złych, wstrętnych wręcz. Odkąd jesteś tu, nienawiść na
                    forum jest. Post o którym wspominam, na wątku Vista był, rok temu to było.
                    Zastanawiałem się czy odpowiedzieć wtedy ci. Doszedłem do wniosku, że zwykłą
                    maglarką jesteś. Postąpiłaś strasznie prostacko, jak na kobietę oczywiście.
                    Starałas się zwulgaryzować coś, co dla innych piękne mogło być. Piękne REALNIE
                    właśnie. Mogłem ci wtedy odpowiedzieć, ale czy warto było? Czy warto pospolitą
                    osobę wprowadzać w tajniki życia swego? Że nie mam żony na przykład? Dlatego
                    też twoje kwietne pisanie jako brudne duchem widziałem zawsze. Zrobiłas mi
                    wtedy dużą krzywdę Carmino, ze zwykłej złośliwości zrobiłas to. Rachunki nadal
                    po mojej stronie są.

Perła
                    • Gość: Hiacynt _________________________________pamiętliwa Perła IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 23:45

Widzisz Carmino, to nie takie proste jest. Właściwie mogę ci powiedzieć za co
                      nie lubię cię. Za post jeden. Jak jeszcze kwietna nie byłaś. Przekroczyłaś
                      wiele barier tu. Barier złych, wstrętnych wręcz. Odkąd jesteś tu, nienawiść na
                      forum jest. Post o którym wspominam, na wątku Vista był, rok temu to było.
                      Zastanawiałem się czy odpowiedzieć wtedy ci. Doszedłem do wniosku, że zwykłą
                      maglarką jesteś. Postąpiłaś strasznie prostacko, jak na kobietę oczywiście.
                      Starałas się zwulgaryzować coś, co dla innych piękne mogło być. Piękne REALNIE
                      właśnie. Mogłem ci wtedy odpowiedzieć, ale czy warto było? Czy warto pospolitą
                      osobę wprowadzać w tajniki życia swego? Że nie mam żony na przykład? Dlatego
                      też twoje kwietne pisanie jako brudne duchem widziałem zawsze. Zrobiłas mi
                      wtedy dużą krzywdę Carmino, ze zwykłej złośliwości zrobiłas to. Rachunki nadal
                      po mojej stronie są.

Od roku rachunki Perła wyrównujesz. Może byś ten list zacytował?
                      Z tobą trzeba jak z jajkiem się obchodzić, oczywistości należy
                      nie zauważać.
                      Pamiętliwy jesteś.
                      Zawsze się wygadacie, lubię te wasze chwile szczerości.
                      Czyli te twoje wizyty na kulturze, to wyrównywanie rachunków?
                      To nieustanne obrażanie Carminy, to nękanie nieustanne,
                      wasze chodzenie za nią krok w krok, wątek za wątkiem, niszczenie ich,
                      to równieź skutek, jakiegoś listu sprzed roku?
                      Jestes strasznie mały Perła, mały człowieczek.
                      Zostaw kulturę w spokoju. Naprawdę ci nie służy. Nie widzisz tego?

Hiacynt
                      • Gość: Perła SOS Carminy jest IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 00:01

>
                        > Od roku rachunki Perła wyrównujesz.

Nie Hiacyncie, ja od roku czekam na poprawę.

> Może byś ten list zacytował?

Żartujesz... Wszak Ty wszystko w archiwum masz.

> Z tobą trzeba jak z jajkiem się obchodzić, oczywistości należy
                        > nie zauważać.
                        > Pamiętliwy jesteś.

Tak, ale nie mściwy.

> Zawsze się wygadacie, lubię te wasze chwile szczerości.

Wasze? Chyba w liczbie pojedyńczej pisałem.

> Czyli te twoje wizyty na kulturze, to wyrównywanie rachunków?

Na jakiej kulturze?

> To nieustanne obrażanie Carminy,

Carmina sama obraża się. Pisząc tak jak pisze właśnie.

> to nękanie nieustanne,
                        > wasze chodzenie za nią krok w krok,

"Wasze"? Niby czyje?

> wątek za wątkiem, niszczenie ich,

Jakie niszczenie. Watki te same zdychaja, że aż miło. Doceń to co piszę
                        właśnie. Mam nadzieję, że teraz nastąpi mobilizacja sił. Aby wątki podtrzymać
                        właśnie.

> to równieź skutek, jakiegoś listu sprzed roku?

Bywają listy i liściki chłopcze.

> Jestes strasznie mały Perła, mały człowieczek.

Im ktomniejszy jest, tym bardziej wyróżniony będzie...

> Zostaw kulturę w spokoju. Naprawdę ci nie służy. Nie widzisz tego?

Ale jaką kulturę?

>
                        > Hiacynt

Perła
                        • Gość: Perła Hiacyncie - pytanie do Ciebie mam IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.02, 00:08
                          Czy znasz konflikt tyu - Perła? Znasz, znasz.
                          Jak to właściwie jest?
                          Kulturalny tyu, i nikczemny Perła jest?
                          Dlaczego tak jest?
                          Co stało się?
                          Przeciez tyu dobrym kumplem Perły był.
                          Może Perła zdradzony został tu.
                          Przez kulturalnego tyu właśnie?
                          A może okazało się, że nie kulturalnego?
                          Tylko nikczemnego właśnie.

Perła
              • byyk Re: Do Hiacynta 19.09.02, 10:51
                Widać Hiacyncie nadal tak wierzysz
                tej swojej śietej.
                Perłe każdy traktuje powarznie
                czego o tobie itej twojej swiętej
                nikt zdania dobrego mnieć nie może.
                Hej!
                • Gość: Perła Carmina DONOSICIELKĄ jest IP: 212.160.135.* 19.09.02, 11:44
                  byyk napisał(a):

> Widać Hiacyncie nadal tak wierzysz
                  > tej swojej śietej.
                  > Perłe każdy traktuje powarznie
                  > czego o tobie itej twojej swiętej
                  > nikt zdania dobrego mnieć nie może.
                  > Hej!

Bykku, on nie wierzy, tylko musi trzymać tą stronę. Carmina ewidentnie donosem
                  zagroziła do Gminy. Głupia gęś, nie wie nawet jak oszukałaby się, i ośmieszyła
                  też. Kiedyś miałem do niej szacunek, teraz pogardę czuję co najwyżej. Szkoda
                  tylko pacynki Hiacynta, rozmienia na drobne swój "idealizm" właśnie.

pozdrówka

Perła
                  • Gość: snajper Re: Carmina DONOSICIELKĄ jest IP: 2.4.STABLE* / 10.1.1.* 19.09.02, 16:06

> byyk napisał(a):
                    >
                    > > Widać Hiacyncie nadal tak wierzysz
                    > > tej swojej śietej.
                    > > Perłe każdy traktuje powarznie
                    > > czego o tobie itej twojej swiętej
                    > > nikt zdania dobrego mnieć nie może.
                    > > Hej!
                    >
                    > Bykku...

Bykku ? Chyba raczej Byyku. :)))) Perła >nie zauważył<, że z pacynką gada.
                    • perla_ Re: Carmina DONOSICIELKĄ jest 20.09.02, 10:08
                      Gość portalu: snajper napisał(a):

>
                      > > byyk napisał(a):
                      > >
                      > > > Widać Hiacyncie nadal tak wierzysz
                      > > > tej swojej śietej.
                      > > > Perłe każdy traktuje powarznie
                      > > > czego o tobie itej twojej swiętej
                      > > > nikt zdania dobrego mnieć nie może.
                      > > > Hej!
                      > >
                      > > Bykku...
                      >
                      > Bykku ? Chyba raczej Byyku. :)))) Perła >nie zauważył<, że z pacynką gada
                      > .

Racje przyznaję Ci. Nie zauważyłem. Kiedyś ostro starłem sie z tyu krytykując
                      praktyki takie. A On do mnie, że to nic złego jest.

Perła
          • hawk_ Faworki dla Perly - zawsze gotowe :-))))) 22.09.02, 18:52
            carmina napisała:

> Tobie nikt faworków nie zrobi, ja wiem. :)

Perla, w faworkach to ja mam mistrzostwo swiata, wiec niech ona Ciebie swoimi
            nie mami. I zrobie dla Ciebie specjalne, na koniaku. Ona pewnie nawet nie wie,
            co to znaczy ;)))))

A postu o kocim gownie - nigdy nie bylo. Czyzby uwazala/li, ze jej/im sie
            nalezy? ;)))))))))
            L-h

> I stąd w Tobie tyle zalu dzieciecego. Tylko, posłuchaj mnie uwaznie PERŁA -
            > zmęczyłes mnie. Ty i Twoje problemy z faworkami. No i masz manię na punkcie
            > przeprosin. Chyba po to rozrabiasz, zeby znowu było za co. Ale ja juz drugi
            raz
            > Twoich przeprosin nie "kupię", jak mawiasz.
            > Moze ja jestem delikatna. Zresztą, cokolwiek o mnie nie napiszesz - nie ma to
            > najmniejszego znaczenia. Nikt tego nie bierze na serio. Nikt już Ciebie nie
            > bierze na serio.
            > Jesteś albo tępy, albo złej woli człowiek. I masz powazny problem z pamięcią.
            > Powtarzasz stare, zgrane chwyty. Jeśli nie pamietasz - uwierz, już raz
            > cytowałeś boa, którego cytował boaaa. Wiem, to może wydac Ci się
            skomplikowane.
            >
            > Pzreczytaj sobie jeszcze raz przedostatnie moje zdanie, a wolno to uczyń,
            nikt
            > nie widzi przecież. :) Wtedy już - kilka osób tłumaczyło Ci to jak dziecku.
            > Teraz też - tete podaje Ci link. Wolno sobie go przeliteruj, nie spiesz się
            > własnie.
            > Trochę czasu upłyneło, nie masz czym się karmić, wracasz znów do tego, co za
            > nudny facet.
            > Za to Twoja...hm...nie wiem jak to określić, ale na Twojej ulicy mówi się
            > chyba ....kobieta. Tak, no więc - Twoja Kobieta lub Kobieta Twoja Właśnie
            dała
            >
            > Hawkowi nagrodę szabasową, za post o kocim gównie. Ciekawe, co by na to
            > powiedziano w GMINIE. Czy to nie naduzycie było własnie. A wspominam to, bo
            > cytujesz wierszyk, który to wyłowił. I nazwał. Trafnie :)
            > I jeszcze o pacynkach. Podaj nałogowy, notoryczny kłamco, jeden mój post w
            > którym płaczę z powodu pacynek. Ja się tak łatwo nie wzruszam. A prócz tego
            > zawsze pisalam, ze pacynki nie mogą sprawic mi przykrości. Musisz jesc duzo
            > witaminy A. Wspomaga pamieć.
            >
            • _helga Re: Faworki dla Perly - zawsze gotowe :-))))) 22.09.02, 19:37
              hawk_ napisała:

> carmina napisała:
              >
              > > Tobie nikt faworków nie zrobi, ja wiem. :)
              >
              > Perla, w faworkach to ja mam mistrzostwo swiata, wiec niech ona Ciebie swoimi
              > nie mami. I zrobie dla Ciebie specjalne, na koniaku. Ona pewnie nawet nie
              wie,
              > co to znaczy ;)))))
              >

Ale ja wiem! Mniam, mniam. Juz mam slinotok:)
    • Gość: Perła gratulacje dla Helgi są IP: 212.160.135.* 18.09.02, 15:51
      Helgo, zdaje mi się, że wyciąłaś pacynkę Hiacynta z forum tego. Gratuluję!
      Moczarowiec tyu zamilkł też. Pewno rzyga favorkami biedny.

pozdrówka

Perła
      • Gość: Hiacynt gość Perła na przedpokojach ______i jego wycinanie IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 16:57

> Helgo, zdaje mi się, że wyciąłaś pacynkę Hiacynta z forum tego.

PERŁA:
        do Scana jest
        Scanie, mam poważny kłopot. nie ma do Ciebie kontaktu. Daj mi jakiś na perla_
        to Ci wytłumacze w czym rzecz.

SCAN:

A na Forum nie można?

PERŁA:

OK. Wróciłem do Lublina po blisko trzech miesiącach i zastałem w zwrotach
        kluczyki. Cos chyba popieprzyłem z adresem. Nie mogę znowu wysłac, bo tamten
        adres miałem na perla!,

SCAN:

Wyślij kluczyki od auta na (...) poste restante: (...) sekretarka odbierze

PERŁA:

OK, wysłane dziś bedą. (...)

pozdrówka

Wojowniku Perła,

nie przypominam sobie, by ktokolwiek kogokolwiek tak upokorzył
        chyba, że jakiś przymulony byłeś,
        może chciałeś, by ciebie za głupka wziąć
        i nie skumałeś jak tobą się pomiata

perłowe pozdrówka na koniec :(
        pewnie stąd twój niehumorek

Hiacynt

ps. już wiesz, że zostałeś wycięty?
        kto do kogo dzwonił, ty do bertoldiego? czy bertoldi do ciebie?
        • Gość: Perła Re: gość Perła na przedpokojach ______i jego wyci IP: 212.160.135.* 18.09.02, 17:19
          Hiacynt, ciebie juz naprawdę pogięło. Nie czuję się upokorzony. Ty tego nie
          rozumiesz bo nie wiesz w czym rzecz jest. Historia bardzo prosta jest. Gdy
          byłem u Scana to On zostawił swoje kluczyki od auta w moim samochodzie. Nie
          wiedziałem, że to jego są. Napisałem o tym na forum i Scan odezwał się.
          Przysłał mi swój adres na priv i ja je wysłałem. Potem wyjechałem na kilka
          miesięcy z Lublina i po powrocie zastałem paczkę w zwrotach, bo cos z adresem
          nie było tak. Poprosiłem Scana o ponowny adres. Otrzymałem adres na forum i
          kluczyki wysłane zostały. W drodze są. I tyle.
          Dla mnie ważne jest, aby sprawe załatwić. To, że Scan nie chciał mi dac adresu
          na privie to jego sprawa jest. Z Jego działań ostanich wynika, iż pewno jakis
          żal do mnie ma lub uważa, że napisanie do mnie w sprawie kluczyków może mu
          zaszkodzic w waszych oczach. Co wzruszeniem ramion przyjmuję.
          Menda wyjatkowa jestes pacynko Hiacynt właśnie.

Perła

• Gość: Perła aha... IP: 212.160.135.* 18.09.02, 17:27
            wciąż czekam na obiecane od ciebie cytaty jakobym Carminę o rozsyłanie wirusów
            oskarżał. To, że Scan nie chciał mi dac adresu na privie to jego sprawa jest.
            Pewno nie doczekam się bo kłamiecie jak najęci właśnie.

Perła
            • Gość: Perła portal głupieje gdy do pacynki pisze się IP: 212.160.135.* 18.09.02, 17:31

> wciąż czekam na obiecane od ciebie cytaty jakobym Carminę o rozsyłanie
              wirusów
              > oskarżał. To, że Scan nie chciał mi dac adresu na privie to jego sprawa jest.
              > Pewno nie doczekam się bo kłamiecie jak najęci właśnie.
              >
              > Perła

To zdanie o Scanie portal sam wstawił z poprzedniego postu. Ciekawe jest.

Perła
          • Gość: Hiacynt ______________________________ IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 17:31

> Hiacynt, ciebie juz naprawdę pogięło. Nie czuję się upokorzony. Ty tego nie
            > rozumiesz bo nie wiesz w czym rzecz jest. Historia bardzo prosta jest. Gdy
            > byłem u Scana to On zostawił swoje kluczyki od auta w moim samochodzie. Nie
            > wiedziałem, że to jego są. Napisałem o tym na forum i Scan odezwał się.
            > Przysłał mi swój adres na priv i ja je wysłałem. Potem wyjechałem na kilka
            > miesięcy z Lublina i po powrocie zastałem paczkę w zwrotach, bo cos z adresem
            > nie było tak. Poprosiłem Scana o ponowny adres. Otrzymałem adres na forum i
            > kluczyki wysłane zostały. W drodze są. I tyle.
            > Dla mnie ważne jest, aby sprawe załatwić. To, że Scan nie chciał mi dacadresu
            > na privie to jego sprawa jest. Z Jego działań ostanich wynika, iż pewno jakis
            > żal do mnie ma lub uważa, że napisanie do mnie w sprawie kluczyków może mu
            > zaszkodzic w waszych oczach. Co wzruszeniem ramion przyjmuję.
            > Menda wyjatkowa jestes pacynko Hiacynt właśnie.

przecież o tym pisałem, wzruszyłeś ramionami i napisałeś pozdrówka
            jak gdyby ktoś ci wcisnął w dłoń pięćdziesiąt groszy

jak petent

Hiacynt
            • Gość: Perła Re: ______________________________ IP: 212.160.135.* 18.09.02, 17:32

>
              > > Hiacynt, ciebie juz naprawdę pogięło. Nie czuję się upokorzony. Ty tego ni
              > e
              > > rozumiesz bo nie wiesz w czym rzecz jest. Historia bardzo prosta jest. Gdy
              >
              > > byłem u Scana to On zostawił swoje kluczyki od auta w moim samochodzie. Ni
              > e
              > > wiedziałem, że to jego są. Napisałem o tym na forum i Scan odezwał się.
              > > Przysłał mi swój adres na priv i ja je wysłałem. Potem wyjechałem na kilka
              >
              > > miesięcy z Lublina i po powrocie zastałem paczkę w zwrotach, bo cos z adre
              > sem
              > > nie było tak. Poprosiłem Scana o ponowny adres. Otrzymałem adres na forum
              > i
              > > kluczyki wysłane zostały. W drodze są. I tyle.
              > > Dla mnie ważne jest, aby sprawe załatwić. To, że Scan nie chciał mi dacadr
              > esu
              > > na privie to jego sprawa jest. Z Jego działań ostanich wynika, iż pewno ja
              > kis
              > > żal do mnie ma lub uważa, że napisanie do mnie w sprawie kluczyków może mu
              >
              > > zaszkodzic w waszych oczach. Co wzruszeniem ramion przyjmuję.
              > > Menda wyjatkowa jestes pacynko Hiacynt właśnie.
              >
              > przecież o tym pisałem, wzruszyłeś ramionami i napisałeś pozdrówka
              > jak gdyby ktoś ci wcisnął w dłoń pięćdziesiąt groszy
              >
              > jak petent
              >
              > Hiacynt

Właściwie to o co ci chodzi? Wytłumacz jeśniej.

Perła
      • _helga Re: dzieki, Perla:) 22.09.02, 19:36

> Helgo, zdaje mi się, że wyciąłaś pacynkę Hiacynta z forum tego. Gratuluję!
        > Moczarowiec tyu zamilkł też. Pewno rzyga favorkami biedny.
        >
        > pozdrówka
        >
        > Perła

Mam nadzieje ze sie teraz obaj uspokoja z tymi zbiorowymi napasciami i
        zbieraniem urojonych, wirtualnych 'teczek' na forumowiczow.

Pozdrawiam:)
        • kontrolant Re: dzieki, Perla:) 22.09.02, 19:41
          _helga napisała:

>
          > > Helgo, zdaje mi się, że wyciąłaś pacynkę Hiacynta z forum tego. Gratuluję!
          >
          > > Moczarowiec tyu zamilkł też. Pewno rzyga favorkami biedny.
          > >
          > > pozdrówka
          > >
          > > Perła
          >
          > Mam nadzieje ze sie teraz obaj uspokoja z tymi zbiorowymi napasciami i
          > zbieraniem urojonych, wirtualnych 'teczek' na forumowiczow.
          >
          > Pozdrawiam:)
          >
          • _helga Re: o, witaj kontrolancie! 22.09.02, 20:04
            kontrolant napisał:

> _____________
            > Eeeetam.... :((
            > A ja chcę moją czarną teczkę zobaczyć ;)))
            > Pozdro bezfaworkowe buahahaahahaha

Nie wymawaj tego slowa! Bo znowu zaczna!
            :)
            • kontrolant Re: o, witaj kontrolancie! 22.09.02, 20:20
              :))))))
              (i pozdrawiam serdecznie też ;)) -to taka ichnia tajemna formułka lol)
              Ja też mam nadzieję, że ich króciutkie i równie włochate nóżki już dawno padły
              pod ciężarem tych niemal ton ważących teczek, buahahahhahha
              Ale wciąż chcę zobaczyć me grzechy lol
              Kontrolanckie pozdro :))))
              • _helga Re: o, witaj kontrolancie! 22.09.02, 20:30
                kontrolant napisał:

> :))))))
                > (i pozdrawiam serdecznie też ;)) -to taka ichnia tajemna formułka lol)
                > Ja też mam nadzieję, że ich króciutkie i równie włochate nóżki już dawno
                padły
                > pod ciężarem tych niemal ton ważących teczek, buahahahhahha
                > Ale wciąż chcę zobaczyć me grzechy lol
                > Kontrolanckie pozdro :))))

Lepiej nie chcij, bo jeszcze wyjdzie na jaw 'cala prawda' ze jestes masonem z
                ukrytym celem objecia wladzy niepodzielnej na calym forum:) A przy okazji,
                jakbys cos wiedzial o w miare szybkim serwerze na ktorym mozna puscic plik 1,5
                mega, to bede wdzieczna. Pare dni temu sciagnelam z jednej z
                proterrorystycznych stron www plik swf robiony na rocznice zamachu na WTC.
                Chcialam go puscic na forum swiat, specjalnie dla Bimi, bo oni sie tam do
                zamachu przyznaja. A Bimi uwaza ze to spisek Mosadu i CIA.
                pzdr:)
                Helga
                • kontrolant Re: o, witaj kontrolancie! 22.09.02, 20:38
                  _helga napisała:

> kontrolant napisał:
                  >
                  > > :))))))
                  > > (i pozdrawiam serdecznie też ;)) -to taka ichnia tajemna formułka lol)
                  > > Ja też mam nadzieję, że ich króciutkie i równie włochate nóżki już dawno
                  > padły
                  > > pod ciężarem tych niemal ton ważących teczek, buahahahhahha
                  > > Ale wciąż chcę zobaczyć me grzechy lol
                  > > Kontrolanckie pozdro :))))
                  >
                  >
                  > Lepiej nie chcij, bo jeszcze wyjdzie na jaw 'cala prawda' ze jestes masonem z
                  > ukrytym celem objecia wladzy niepodzielnej na calym forum:) A przy okazji,
                  > jakbys cos wiedzial o w miare szybkim serwerze na ktorym mozna puscic plik
                  1,5
                  > mega, to bede wdzieczna. Pare dni temu sciagnelam z jednej z
                  > proterrorystycznych stron www plik swf robiony na rocznice zamachu na WTC.
                  > Chcialam go puscic na forum swiat, specjalnie dla Bimi, bo oni sie tam do
                  > zamachu przyznaja. A Bimi uwaza ze to spisek Mosadu i CIA.
                  > pzdr:)
                  > Helga
                  Kontrolant
        • Gość: Perła _____________HELGA IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 23:36
          Helgo

Najważniejsze, że kwietni wycięci zostali z forum tego. To prawdziwa zaraza
          jest. To ich bożyszcze okazało się bardzo pospolitym być. I MIT obalony został.
          Jak zapowiedziane zostało tu.
          A pacynka Hiacynt ze wstydu uciekł stąd. Dzięki Tobie oczywiście.
          Trzeba oddać honor Ci w dziele walki z podejrzanymi indywiduami tymi.
          A Hawkowi dziekuję za śliczną ripostę na kolejny chamski atak dziewki z
          przedmieścia.

pozdrówka

Perła
          • _helga Re: _____________PERLA 23.09.02, 03:42

A wiesz z czego najbardziej dumna jestem? Z wlasnego nosa! Bo w sumie w ogole
            cie nie znalam, kiedy te oskarzenia pod twoim adresem wydaly mi sie jakies
            takie szemrane. Ale dopiero dzisiaj do mnie dotarlo, jak zobaczylam ten watek o
            zydowskim miasteczku, jaka podlosc ci wyrzadzil Tyu. Jak zreszta i ci, ktorzy
            Ciebie znali, a nie raczyli na ten jego post zareagowac. To bylo bardzo podle.

Z wyrazami szacunku,
    • _helga Nurni w zastepstwie Hiacynty do Perly 23.09.02, 18:08
      Re:NURNI ZWYKŁYM CHAMEM JEST
      Autor: Gość: nurni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
      Data: 23-09-2002 17:34

generalnie rzadko kiedy reaguje na atak na mnie
      ale nie cierpie zaczepek wobec tych
      ktorych szanuje

Ty zasypek kretyn
      macie w reku recepte na pokoj

ja potrafie byc uparty

nurni

uczmy sie od lepszych np Perly
      Autor: Gość: nurni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
      Data: 23-09-2002 03:38

czy wolno zboczenca nazywac zboczencem
      klamce klamca
      kretyna kretynem...

ot tak dla wygody

dla niepoznaki posilkujac sie dowodami
      a to moja ulubiona wymowka

no bo jesli nie
      jesli sprawa helgi tak wielka jest
      to sie nie upieram

bede cwiczyl prawo zwyczajowe
      od zaraz

helga jako helga to helga
      zsypek jako zsypek to zsypek

ha!
      jakie proste juz umiem
      dziekuje koledze!

• _helga Hiacynta o Helgi zbrodniach zydowskich 26.09.02, 01:20
      Ponizszy cytat jest troche niejasny. Jak ja moge popelniac zbrodnie zydowskie
      skoro jestem Polka? No i ten etat. Moze jak poczekam, to sie dowiem, na jakim
      ja jestem etacie prowokatorskim.

Helgi zbrodnie żydowskie
      Data: 26-09-2002 00:19

Możesz mitomanie forumowy cytować. Swoich kłamstw się nie pozbędziesz z
      archiwum. Pytam się zsypku, czy jesteś na etacie?
      Po co te głupoty wypisujesz?
      Czy w twoim środowisku mówi się o zbrodniach żydowskich prowokatorze?

• _helga Teoria spiskowa Hiacynty 27.09.02, 01:48
      ____niszczenie MITU i łgarstwa Miriam i jej pionów
      Data: 26-09-2002 21:27

Obalanie Carminy trwa. Nie obalanie MITU Carminy, a obalanie Carminy.
      Wszelkie środki w użycie, kalumnie, insynuacje, manipulacje, bezpośrednie
      brutalne ataki pionów miriamowych - hawka, Perły i Helgi, oraz bardziej
      wyrafinowane samej Miriam. Wtrącone obrażliwe zdania, kłucie zatrutymi
      wtrącanymi zdaniami chorej z nienawiści osoby, straconej z piedestału.
      Ale Miriam sama się strąciła, nie potrafiłą się znaleźć gdy na forum pojawiły
      się nowe nicki - Carmina, Tete, Abe, Tumisia.
      Miriam doskonale czuła się w towarzysatwie panien ze służbówki - hawka i
      innych, łatwo przy nich mogła błyszczeć, miała słuchaczki. Wystaczyłą obecność
      nowych osób na forum - i Miriam się spaliła psychicznie, nie mogła się odnaleźć.
      Nie potrafiła założyć żadnego wątku.
      Wówczas ukuła hasło: CARMINA MUSI ZOSTAĆ ZNISZCZONA
      Ale co zwierciadełko powie wówczas Miriam? Co już mówi?
      Przecież Miriam niszcząc Carminę, siebie zniszczyła dokumentnie.
      To już się dokonało - to jest nieodwracalne. Mimo tych rąk które
      próbują Miriam podtrzymywać, mimo nicków które jej rękę podają, wątki
      podsuwają, Miriam już nie ma.
      To jest jej własne dzieło - Miriam zniszczyłą Miriam. Pozostało paru klakierów,
      ale kto jak kto, sama Miriam wie jak się robi KLAKĘ i co ona jest warta.
      Klaka z personami pokroju Helgi.

Carminy nie zniszczycie, nie jestescie w stanie tego zrobić. Może przestanie
      pisać, może będzie pisać rzadziej, sporadycznie - ale wszyscy wiedzą kim jest
      Carmina. I wszyscy wiedzą kim jesteście WY - Miriam i mirimowe PIONY.

Hiacynt

ps.

Hawk nie potrafi niczego złego o Visćie napisać, bo nie znajdzie takich
      słow na naszym forum więc cóż czyni? Powołuje się na KATA piszac :

"Vist to twoj wielki ideal, a KAT nazywal go bratem i podtrzymywal:
      "Viscie, nie jestes sam" to czy ja wiem.... czy ja wiem?
      żałosny hawku, znajdź cytaty Vista? Pokaż wątki?
      Podobną metodą Perła robił z Limaka mojego przyjaciela.

• _helga Hiacynta broni Plakow. 27.09.02, 23:43
      TYPOWE POLACZKOWATE ZACHOWANIE!!!!!
      Data: 27-09-2002 21:25

Może Zsypku napiszesz, czym się cechuje

TYPOWE POLACZKOWATE ZACHOWANIE!!!!!

na forum aktualności najwięcej pogardy dla Plaków było w osławionym poście
      Hawka, ty dołączyłeś swoimi słowami do niej.
      Na forum, gdy jest to ci wygodne, chcesz uchodzić za prawicowca.
      Chyba wszystkim należyu się wyjaśnienie.

• _helga Hiacynta o uzbrojeniu wlasnym 28.09.02, 01:07
      zdziwiony?
      Data: 27-09-2002 09:17

nie znam ciebie Zdziwiony?
      moczarka chadza po forum z maczugą, a mnie chciałbyś widzieć z gałązką?
      mamy kilku biczowników, im wręcz gałązki

Hiacynt
      • kontrolant Re: Hiacynta poetycka 28.09.02, 01:47
        Sorki, ze Tobie, Helgo - psuje - byc moze ? ;) koncepcje dramaturgiczna, ale
        PLEASE, PLEASE, spojrz na dzialalnosc "poetycka" panny Hiacynty z zakonu
        Archiwistow Bosych pod wezwaniem Rycerzy Niepokalanych na Bialych Koniach:
        Data: 17-09-2002 11:53 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------

spuścila światło na Ulicę
        w nawisły gęsty mrok
        lecz nie ma cienia
        jesteś?

jej kamienne krawędzie
        jak wielkie kolana
        co dzień próbuję
        wspiąć sie

czy znajdę ciebie
        za zakrętem

Hiacynt

No comments.....
        Kontrolant

• Gość: Hiacynt dla Scana _____________________Helga poetycka IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 07:51
          kontrolant napisał:

> Sorki, ze Tobie, Helgo - psuje - byc moze ? ;) koncepcje dramaturgiczna, ale
          > PLEASE, PLEASE, spojrz na dzialalnosc "poetycka" panny Hiacynty z zakonu
          > Archiwistow Bosych pod wezwaniem Rycerzy Niepokalanych na Bialych Koniach:
          > ____________

> *********
          > No comments.....
          > Kontrolant
          >

Pewien pijany kajtek,
          zobaczyl dziewuche bez rajtek;
          Podglądał dziewuchę
          I trzepał gruchę,
          Ponieważ była bez majtek.

Raz krwi spragniona mend zgraja
          Obsiadła Dwom Mieczom jaja.
          Menda - stworzenie boże
          Bez jajek żyć nie może,
          Dwa Miecze się wiec przyzwyczaja.

Pewien KAT gdy znudził się on
          krzyknął: "Na nic ten cały bonton!
          Żadna nie chce mnie zatem
          wezmę chyba łopatę
          na cmentarzu nakopię se żon!"

I nekrofil - KAT nerwowy w mieście Piła
          miętę poczuł do kobiety co pod Ziła
          wpadła we wtorek
          Rozpiął rozporek....
          Lecz niestety owa pani jeszcze żyła!!!!!

Zyjac w kraju, gdzie sie konczy tęcza
          bywa- w prosektorium kase komus wręczam
          Oni są tacy sexy, gdy -
          natychmiast po sekcji!
          Jak ja lubie gdy mezczyzna sie wywnętrza!
        • _helga Spuscila... hmmm.... swiatlo na ulice....? 28.09.02, 19:00
          Kontrolancie, bardzo dziekuje za dostarczenie tego wybitnego utworu. Tez
          komentowac nie bede, bo nie chce sploszyc autora. Niech pisze dalej!
          • kontrolant Re: Spuscila... hmmm.... swiatlo na ulice....? 29.09.02, 08:37
            Droga Helgo, ja zawsze do uslug, jesli chodzi o udostepnianie wielkiej
            literatury, z wielka poezja wlacznie ;)))
            Mi sie wydaje, ze Hiacynta tak naprawde jest wrazliwa - a nawet w porywach
            neurotyczna - panna, ktora maskuje swa wrazliwosc checia przesladowania i
            oswiecania innych (stad te lampy w cytowanym utworze, buaahhahahaha)
            I w formie innych obsesji tez lol
            Z kontrolanckim pozdro
            Czuj czuj czuwaj :)))
            Kontrolant
    • _helga Hiacynta o problemach mieszkaniowych na forum 28.09.02, 18:50
      Zsypek ________________________________usługodawca
      Data: 28-09-2002 08:37

Moczarko, ja nie pytalem o twoje poglądy, gdyż ty nie masz poglądów.
      Łżesz jak pies. Masz poglądy tego z kim się sprzymierzasz by zamieszac
      na forum. Poczytałem sobie twoje listy, dlatego archiwum ci przeszkadza, op
      czarnychj teczkach piszesz. Jestes PROWOKATOREM.
    • _helga Jajacek do Hiacynty, cioty nawiedzonego 28.09.02, 23:03
      Do Hiacynta - Kłamcy nawiedzonego
      Autor: Gość: jajacek IP: *.kabel.telenet.be
      Data: 14-12-2001 23:10

Powiem ci krotko .
      Pierdolnij sie w łeb.
      Do tej pory bylem grzeczny w stosunku do nawiedzonego mitomana i psełdo
      intelektualisty .
      Teraz sie okazuje ,ze masz wtyczki CIA.
      Powiedz lepiej ile cwiczysz ,zeby napisac cos na forum.
      Zylaki na mozgu ci sie zrobia .
      Pierdyknij sie lepiej łbem o sniezna chatke ,albo zaplacz sie w korzeniach debu.
      Jestes bezplciowym mieczakiem ,ktory dowartosciowuje sie pisaniem
      bzdur,uzurpuje sobie prawo pouczania innych co widocznie daje ci poczucie
      zachwianej wartosci.
      Co ty kurwa wiesz o zyciu i stanie wojennym oprocz tego co wyczytales ?
      Twoje poglady na zycie sa takie same jak i twoj nick -ciotowate!
      • Gość: Hiacynt do śmiecia i nie tylko IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 18:03
        _helga napisała:

> Do Hiacynta - Kłamcy nawiedzonego
        > Autor: Gość: jajacek IP: *.kabel.telenet.be
        > Data: 14-12-2001 23:10
        >
        >
        > Powiem ci krotko .
        > Pierdolnij sie w łeb.
        > Do tej pory bylem grzeczny w stosunku do nawiedzonego mitomana i psełdo
        > intelektualisty .
        > Teraz sie okazuje ,ze masz wtyczki CIA.
        > Powiedz lepiej ile cwiczysz ,zeby napisac cos na forum.
        > Zylaki na mozgu ci sie zrobia .
        > Pierdyknij sie lepiej łbem o sniezna chatke ,albo zaplacz sie w korzeniach
        debu
        > .
        > Jestes bezplciowym mieczakiem ,ktory dowartosciowuje sie pisaniem
        > bzdur,uzurpuje sobie prawo pouczania innych co widocznie daje ci poczucie
        > zachwianej wartosci.
        > Co ty kurwa wiesz o zyciu i stanie wojennym oprocz tego co wyczytales ?
        > Twoje poglady na zycie sa takie same jak i twoj nick -ciotowate!
        >
        >
        >
      • Gość: Hiacynt _____________________moczarka ściekowa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 21:23
        Moczarko ściekowa nie wklejasz moich listów, a kilka śmieciu o tobie napisałem.
        Wyręczam ciebie: prawniku, biznesmenie, pracowniku ambasady, hackerze i co tam
        jeszcze sobie dopiszesz mitomanie.

Nikodema Helga pięć minut i______ zwycięstwo Vista
        Data: 29-09-2002 15:26 + odpowiedz na list

Widzę zboczku, że szukasz na mnie haka w archiwum. Efekt mizerny moczarko
        ściekowa. Zdaje się, że swoje 5 minut na aktualnościach już miałeś,
        pewnie na towarzyskie się przerzucisz.

Spytaj się swojego kumpla od wirusów i Vista - Scana. On wie najwięcej o
        działaniach Jeniseja.
        Oto PRZEPROSINY Jajacka, nie wklejam ich dla ciebie śmieciu, ale aby wszyscy
        zrozumieli na czym między innymi polegały działania Jeniseja. Napuszczał
        jednych forumowiczy na drugich, na forum, ale i na priovach. Włamywał się do
        sktrzynek, publikował listy. Trochę w twoim stylu działał Zsypku, tylko tajnie:

Re:Hiacynt
        jajacek 29-12-2001 18:03 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Przepraszam za ostre slowa .
        Widze co dzieje sie w dziale "Informacje dnia"
        To jakas paranoja ,wszyscy zaczynaja sie klucic ,podejzewac ,oskarzac .
        Dla tego ,zeby nie prowokowac i nie zostac drugi raz tak potraktowany narazie
        czesto tu nie zaglondam. Co do tych listow to przed swietami wywalilem je ze
        skrzynki jak robilem przeglad. Nawet jak bym mial to nie wiem czy bym je
        publikowal . Znowu zaczelo by sie jontrzenie dochodzenia itp.
        Jesli chcesz zaloze osobny watek w kory ,ze tak powiem oczyszcze cie z
        podejzen :)) Pozdrawiam

-----------------------------------------------------
        fragment mojej odpowiedzi:

jajacku
        Nie musisz osobnego wątku zakładać, oczyszczać mnie z podejrzeń,
        ale dziwię się, że po tak długim pisaniu na forum mogłeś pomyśleć,
        że mógłbym obraźliwe listy do kogokolwiek wysyłać.
        ----------------------------------------------------------

Chyba zdajesz sobie sprawę, że czas jaki miałeś na forum aktualności się
        skończył. Już nikt ciebie nie będzie traktował jako prawnika, pracownika
        naukowego, czy za kogo się jeszcze przedstawiałeś. Zdaje się, że na forum
        wrocławskim brano ciebie za pracownika ambasady? a czasmi za biznesmana?
        Czyż nie tak Zsypku? Pisałeś o sobie, że jesteś PODŁĄCZONY?

Piszesz do Kunce bardzo dziwne rzeczy. Jeżeli wielokrotnie nazywano ciebie
        członkiem, więc mamy ciebie uważać za członka?
        Przegrałeś, a Vist wygrał. Nie zdajesz sobie jeszcze z tego sprawy?
        Gdy znajdę czas podsumuję wasze działania, twoje i kingfisha na forum.
        Kingfish zrobił film, w którym sikał na nicka Vista i przyleciał z nim na
        forum info dnia. Teraz ma puste ręce, żadnego argumentu, gdybanie i domysły.
        I ma takiego zsypka jak ty za druha.

Hiacynt
    • _helga Carmina zapisuje sie do fanklubu Vista 30.09.02, 00:32
      Najpierw dziekuje Hiacyncie Kulturalnej za to ze sama uzupelnia swoje Dziela
      Zebrane swoimi podnioslymi myslami. Dzieki temu mam mniej pracy z cytatami.

A ponizej dzielo Carminy, jak najbardziej subtelnej.

Re: Vist fanclub
      Data: 29-09-2002 23:01 + dodaj do ulubionych wątków

Teraz okazuje się, ze wspomnienie jego imienia grozi kontaktem z niejakim
      Helgiem. On Vista starsznie prześladował, ten Helg. Teraz atakuje Hiacynta.
      Obsesyjnie. Ohydne pisanie. Niesposób sobie z nim poradzić. Pisze najgorsze
      rzeczy, plugawe. Bez żadnych hamulców. Zadomowił się na forum aktualnosci
      dzieki porozumieniu, które nawiązał z Miriam i jej grupą.
      Ja nie chcę mieć z Helgiem nic wspólnego, schodzę mu z drogi jak
      ekshibicjoniscie, ale nikt nie zabroni mi wspominać kogo mam ochotę, i w
      sposób, jaki uwazam za słuszny.
      A Vista wspominam dobrze, nie był antysemitą. I będę pisać o tym, jeśli tak
      uznam. Bez względu na ataki Helga na mnie, pisał juz do mnie w swoim stylu, za
      to, ze wspomniałam imię Vista. Dobrze wspomniałam. :)

Blong
      Hiacynt
      Pozdro

Carmina
    • _helga Hiacynta widzi koniec!!! 30.09.02, 00:38
      Hiacynta jest bardzo nieporzadna z tymi swoimi tekstami. Najpierw kilometry
      cytatow z innych, a potem dopiero ona sama sie wypowiada. Zdjeta trwogo, ze
      nikt nie dotrze do cennej mysli Hiacynty, kopiuje ja mimo, ze z postu w tym
      watku zamieszczonego. Ale co robic. Ci autorzy tacy nieporzadni.

do śmiecia i nie tylko
      Data: 29-09-2002 18:03

moczarko ściekowa, już swoje pięć minut miałeś, gdy kręciłeś się przy Sceptyku
      i Stoiku. Koniec z tobą nikodemie Helgo.

Hiacynt
      • Gość: Hiacynt moczarka forumowa ______mitoman IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 00:50

wierszyk helgi:

Kat dupą do dziupli gada,
        a ona mu odpowiada.
        Dupa do dziury pierdzi
        a przy okazji smierdzi
        Prochno z tej dziupli sie sypie
        i echem po dupie rypie.

helga o sobie

Moja najlepsza kolezanko Schone! Chcialam ci wyjasnic, ze moja plec sie
        przestawia w zaleznosci od postu, jaki akurat wieszam. Jako zsypek obrzydliwie
        smarkam i pluje spomiedzy zebow, groznie mruze oczy, a w kieszeni mam majcher.
        Jako zsypka jestem delikatna i niewinna, erotyczna i zainteresowana sprawami
        plci wlasnie.

tak się rozpisywałeś o swojej pracy mitomanie i nagle zamilkłeś
        za dużo kłamstw? kto ci pozostał? Hawk? Miriam? Perła?
        zobaczymy łgarzu?

mitoman o Polsce i o sobie:

Kaktus, FraMauro i in. :) adres: *.wroclaw.dialog.net.pl

Gość: Zsypek 12-01-2002 14:43
        Hej, milo mi, ze moge sobe poczytac to co piszecie. Z racji zawodowej duzo
        bujam po swiecie, i za kazdym razem jak wracam do Polski to przezywam szok
        kulturowy. Jasne, wszedzie ludzie ciesza sie, ze maja znakomita sytuacje
        materialna, ale rzadko gdzie poza Polska zdarza mi sie uslyszec tak wyrazna
        pogarde w stosunku do mniej zamoznych czy bezrobotnych. Rzadko tez widze tak
        jawna chec upokorzania ludzi za sytuacje niekoniecznie zawinione, jak tutaj.

• pro100 Heluta - Róża Jerychońska 30.09.02, 08:38
      Przepis : "Weź łajno krowie na półmisek, połóż na na oknie. Przez siedem
      tygodni podlewaj. To co otrzymasz to właśnie Róża Jerychońska."
    • _helga Hiacynta grozi swoim szpadlem 30.09.02, 17:17
      W chwili slabosci napisalam do Hiacynty niearesywny post, majac na celu
      poszerzenie jej wiedzy oraz ewentualnie pomoc w zakresie uzytkowania komputera.
      A ona na to wyciagnela szpadel.

do śmiecia
      Data: 30-09-2002 17:10

nie czytałem śmieciu listu - jestem zajęty

ale póki będziesz zboczeńcu od gruch, świec i grzebania w rzyci

pisał do mnie per

Hiacynta

będę pisał do ciebie zboczku

zboczek, moczarka forumowa, śmieć itd.

Hiacynt
Inne wątki na temat: