Dodaj do ulubionych

Wcześniejszych wyborów nie będzie

18.01.06, 19:44
Wiem, że to śmiała teza, ale skoro Olejniczak co tydzień, jako niczym sejmowy
Nostradamus, ogłasza co będzie (najpierw ogłosił wybory 4 czerwca, potem że
wyborów nie będzie) to co mi tam.
Ogłaszam, że wyborów nie będzie, a przynajmniej nie w 2006 r.
Obserwuj wątek
    • Gość: ech Re: Wcześniejszych wyborów nie będzie IP: *.aster.pl 18.01.06, 20:12
      Na 95%, że nie będzie. Od godziny w sieci są informacje o koalicji PiS, SO /bez
      udziału w rządzie Leppera/, PSL i LPR. Tylko wejście LPR jest lekko zaskakujące
      po nieodpowiedzialnych wystapieniach Giertycha/Kotlinowskiego.
      Zmasowany atak propagandowy PO i SLD polega wyłacznie na wzniecaniu histerii
      oskarżeń PiS o wszystko - chaos, kłamstwa, oszustwa, Lepper v-ce premierem,
      rozwiazanie parlamentu, przyspieszone wybory, absolutna władza, szantaz kwitami
      - obłęd. Dochodzi do tego,że Szmajdziński mający fizis 16-letniego chłpczyka
      na konfernecji prasowej czyta z kartki przymiotniki z inwektywami pod adresem
      szefa partii rządzącej - co przystoi właśnie chłopczykowi.
      Za chwile, kolejny raz - ręka w nocniku....
      • Gość: no to Re: Wcześniejszych wyborów nie będzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.01.06, 23:20
        Obejrzałem wywiad M.Olejnik z J.Kaczyńskim w TVP1.
        Tak to jest, że prawda zawsze się obroni. Kaczor to świetny polityczny
        strateg. W polityce rozgrywa wszystko co jest możliwe.
        Jednak przy tym, jak się patrzy na niego i słucha tego co mówi, widać że kłamać
        nie potrafi.
        Do tego nikt mu nie zarzuci, że robi to dla własnych interesów lub interesów
        swojej partii. Nawet opozycja nie jest w stanie podważyć jago uczciwości.
        Uczciwość, to wielki i ważny oręż w jego dłoni. Tej broni brakuje wielu innym
        politykom.
        • leon22222 to ściema, ale ciemny naród to kupi 19.01.06, 09:37
          > Nawet opozycja nie jest w stanie podważyć jago uczciwości.
          > Uczciwość, to wielki i ważny oręż w jego dłoni.

No i kupił!!! ;)
          Fakt, że po wczorajszej rozmowie miałem też wrażenie, że Kaczor nie potrafi
          kłamać - robi to wyjątkowo nieudolnie....
          • Gość: ech Re: to ściema, ale ciemny naród to kupi IP: *.aster.pl 19.01.06, 10:59
            Kaczor nie potrafi
            kłamać - robi to wyjątkowo nieudolnie....
            Nie to co perfekcjoniści w tej sztuce działacze SLD z preziem, Lesiem, Józkiem
            na czele, a i nowy Mlodziezowy Mistrz Polski w szkalowaniu Napieralski, tez
            prezentuje wysoki poziom!
            • leon22222 Re: to ściema, ale ciemny naród to kupi 19.01.06, 11:58
              Dokładnie :)
              W ekipie PiSu jedynie Kurski sie nadaje do publicznego kłamania - jest w tym
              doskonały!!! Porównać go można spokojnie do Urbana końca lat 80tych. I dziś na
              1000% obejrze sobie jego występy w POLSACIE u Lisa.
              • Gość: TEOŚ Re: to ściema, ale ciemny naród to kupi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.06, 22:45
                Nawet Kurski sie w tym Kaczym burdlu gubi....
                Oj, cieniutko PiS cieniutko....
                W TVN24 gratulowal juz Lepperowi teki ministra, a tu sie okazalo ze to sciema.
                U lisa to samo - co chwila strasznie belkocze.
                • Gość: prawicowy_z_wyboru Re: to ściema, ale ciemny naród to kupi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.06, 10:53
                  /to mialo byc tu - chyba - nie?/
                  TEOS Pan Kurski mówi z sensem
                  PO mogło mięć marszałka
                  i połowę rządu i to odrzucili

no cóż teraz mają kaca
                  (trzeba się pogodzić z faktem że się przegrało wybory)
                  a media „mówią” że wszystkiemu jest winien no kto ..........
                  kto miesza no kto wg wiodących mediów ........ .

nawet wciskają się PiSowi w brzuch dyktaturę itp.
                  tylko kto to kupi ?
                  jakoś wcześniej dyktatury nikomu nie wciskano
                  a afery się mnożyły

ten cały szum medialny i zamieszanie w sejmie
                  Przypomina mi się jak odwoływano rząd Olszewskiego
                  bo chciał zrobić lustracje
                  a argumentacją było m. in. to że Rząd jest chory z nienawiści

mam nadzieję że będą dalej rządzić
                  i przegłosują te 11 ustaw
                  i że uda im się oczyścić nasze Państwo
                  i że będzie m. in. Urząd Antykorupcyjny
                  (wiem, że zaraz mnie zjedzą „forumowi agenci” ale mam to gdzieś)

przez 16 lat morelowi nie można było cofnąć emerytury ?
                  (a teraz zanosi się że ta gnida nie będzie już dostawać kasy)
                  tej drugiej (nie pamiętam nazwiska) już zawiesili wypłacanie pieniędzy
                  chcieć to móc

Premier Marcinkiewicz bardzo dobrze rządzi
                  co prawda co jakiś czas próbuje mu się przeszkadzać
                  na szczęście chaotycznie i niekonsekwentnie
                  i w Europie się „odnalazł”
                  z bardzo dobrym skutkiem
                  Chyba Węgierska albo Czeska prawica stwierdziła że PiS jest dla nich wzorem
                  (bo dba o interes narodowy i o obywateli a nie „internaconalizuje” się)
                  ale tego się nie nagłaśnia
                  tylko to że PiS miesza w sejmie
                  a ja mam wrażenie że to raczej PiSowi próbują mieszać

................................................................

radzę Ci z sympatii
                  poczytaj coś z innej beczki
                  • Gość: TEOŚ cd.. czyli TKK(aczyńscy)M IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.06, 11:38
                    Klamstwo nr 1 - PO nie moglo miec marszalka tylko PiS chcial sobie wybrac
                    marszalka z PO
                    Racja ze maja kaca - i dobrze

> nawet wciskają się PiSowi w brzuch dyktaturę itp.
                    > tylko kto to kupi ?

Teogo nie trzeba kupować - to widać od samego początku jeżeli się potrafi
                    poskładać do kupy parę faktów, zacznijmy od początku:
                    1. odsunięcie PO od wszelkich służb spec. - co proponował PiS i poropozycja
                    zajęcia się gospodarką to tak jakbyś proponował niewolnikowi sprzątanie twojego
                    podwórka, ciągle nad nim stojąc i trzymając w kaburze pistolet. To że Kaczyński
                    tak to sobie umyślił potwierdzają jego słowa sprzed kilku dni, że ma papiery na
                    PO. (PiSowi nie przeszkadzli ludzie z ukladu warszawskiego, a wręcz przeciwnie -
                    patrz p. Ławniczak)
                    2. akcja opanowania mediów publicznych
                    3. Wielkie oszutwo z terminem przyjęcia budżetu mające wyłącznie na celu
                    podpożądkowanie sobie opozycji
                    4. Pakt stabilizacyjny - który właściwie jest kulminacją AKCJI BUDŻET,
                    polegający na propozycji podpisania lojalki (!!!) przez opozycję.

> jakoś wcześniej dyktatury nikomu nie wciskano
                    > a afery się mnożyły

Włąśnie - a co to dopiero teraz będzie... Pierwsze miesiące władzy PiSu dość
                    mocno różnią się od porównywalnego okresu gdy SLD miało władzę.
                    PiS dużo brutalniej łamie prawa i obyczaje a jednocześnie ma na to przyzwolenie
                    społeczne (poparcie rządu jest wysokie). To dlatego, że ludzie wierzą w
                    koncepcję Kaczyńskich na "odbudowę" państwa. Problem w tym jednak, że to
                    państwo wcale nie było w ruinie gospodarczej, wręcz przeciwnie. Ruina dotyczyła
                    moralności, etyki władzy itepe. Pytanie mam, czy poprzez totalną rozpierdziuchę
                    moralną można zbudować następnie etyczne postawy ludzi władzy? Mieliśmy w
                    historii Europy już kilka rewolucji, z których można wyciągnąć jakieś wnioski.
                    Szafowanie obrazem krzyża niekoniecznie musi doprowadzić do odnowy moralnej, w
                    co wierzy poki co ok 50% polaków. Pięknie jest wierzyć, ale wiara nie zwalnia
                    od rozsądku. Swego czasu gościli u nas panowie z napisami GOTT MIT UNS i nie
                    było to przyjemne, a wierzyli, modlili się, śpiewali kolędy (przynajmniej na 4
                    pancernych widziałem ;P ). A - i też nienawidzili Żydów.

> Chyba Węgierska albo Czeska prawica stwierdziła że PiS jest dla nich wzorem
                    > (bo dba o interes narodowy i o obywateli a nie „internaconalizuje”
                    > się)

Nieładnie sąsiadom świnie podkładać ;)
                    A co do zagranicy - może to na inny wątek. Mieliśmy kryzys na linii UE - Moskwa,
                    mamy rozwalone stosunki z Moskwa, Merkel spotykała się z Putinem...
                    A co robi nasz prezydent???
                    Co zrobiło nasze MSZ?
                    A no właśnie - też jestem za wsadzaniem zbrodniarzy z PRLu do pierdla, ale
                    jeżeli AKCJA BUDŻET ma temu służyć, a nie uchwaleniu budżetu. Jeżeli
                    Kaczyńskiego, Lecha, bardziej zajmuje polityka wewnętrzna albo nie wiem co on
                    tam robi, a z np. MSZtu zwalnia się w tak ważnym dla Polski momencie dobrych i
                    rzetelnych ambasadorów. To co to ma do zbrodniarzy z PRLu? Tu chyba jednak
                    chodzi o coś innego - nie?

BTW Sorki ze samowolnie przenioslem twoj post, ale niech zapanuje jakis
                    porzadek, choć tu.
                    • czerwony_sen kalasz gniazdo świadomie czy na zlecenie ? 14.02.06, 01:30
                      krew mnie zalewa jak takie coś widzę

TEOŚ napisał:
                      > Swego czasu gościli u nas panowie z napisami GOTT MIT UNS i nie
                      > było to przyjemne, a wierzyli, modlili się, śpiewali kolędy
                      >(przynajmniej na 4 pancernych widziałem ;P ). A - i też nienawidzili Żydów.

Po pierwsze stosujesz dosyć prymitywne porównanie
                      Polaków do niemieckich nazistów
                      [A - i też nienawidzili Żydów.]
                      Polak nie równa własnego narodu z niemieckimi faszystami
                      bez względu na wiarę katolicką czy też jej brak (czy też inną wiarę)
                      z polskiego punktu widzenia to niedopuszczalne

zastanawia mnie fakt czy zrobiłeś to z „niewiedzy” czy ze złej woli
                      i wpisujesz się w antypolską nagonkę świadomie czy też nieświadomie
                      która służy pewnym środowiskom na zachodzie i nie tylko

Mądralo najwięcej drzewek oliwnych w Izraelu
                      „sprawiedliwi wśród narodów” mają Polacy
                      (a tych drzewek jest znikoma ilość w stosunku do tego co być powinno)
                      tylko w Polsce ukrywanie Żyda było wyrokiem śmierdzi dla całej rodziny
                      na zachodzie była to kara pieniężna

zapewne oglądałeś „Listę Schindlera” jak to dobry Niemiec uratował wielu Żydów
                      (nie pamiętam ilu i nie chcę ściemniać ale jego intencje chyba nie były
                      idealistyczne - może ktoś wie ?)
                      ciekawe że nie nakręcono wzruszającego filmu
                      o Polce która uratowała 2500 żydowskich dzieci

to że na zachodzi pisze się powszechnie
                      o „polskich obozach koncentracyjnych”
                      i o nazistach którzy mordowali Żydów
                      jak myślisz jakie przeciętny pochłaniacz hamburgerów na zachodzie
                      wyciąga wnioski ze zbitka takich wiadomości
                      (że to byli Polscy naziści czyli Polacy)
                      i ten pogląd ostatnio staje się coraz popularniejszy na Zachodzie
                      jest też promowany przez tamtejsze media (czy to z niewiedzy czy ze złej woli)

Sam ten fakt każe mi podchodzić do
                      Twojej wiedzy w innych sprawach sceptycznie i to bardzo

co do punktów
                      1 po pierwsze zastanawiający jest fakt że koalicja rozbiła się o resorty siłowe
                      2 gdyby przejęli wszystkie media w tym prywatne można by podejrzewać
                      że myślą dyktaturze a na razie nawet TVP nie opanowali (wiec bijesz pianę)
                      3 politycy powinni znać konstytucje a nie tylko brać pensje i diety poselskie
                      (to dużo mówi o profesjonalizmie opozycji)
                      4 wyjaśnij mi jak można rządzić skutecznie nie mając większości w sejmie
                      (pakt to konieczność)
                      osobiście byłem za wcześniejszymi wyborami
                      ale to mogło być ryzykowne albo nic nie zmienić

(generalnie na razie nie jest źle przynajmniej na razie)

.......................................................

dbanie o własne interesy nie oznacza nienawiści
                      ale tak to zawsze można przedstawić

• kpt.klops Oczywiście że wcześniejszych wyborów nie będzie 19.01.06, 23:16
      Giertych niepotrzebnie spanikował tydzień temu. Nikt z tych co mają diety
      poselskie nie jest zainteresowany zmianą status quo. PiS i tak ma to co go
      interesuje tzn. resorty siłowe. O gospodarkę ma dbać liberałka Zyta. To dla
      Kaczorów nie jest zresztą ciekawy temat. Był tylko drobny niepokój czy budżet
      zostanie przyjęty. Ale wystarczyło postraszyć Samoobronę, PSL i LPR i Kaczyńscy
      uzyskali to co chcieli. PO i PiS także nie jest zainteresowane nowymi wyborami,
      bo na nich mogą stracić na rzecz zjednoczonej lewicy, co już widać z
      najnowszych sondaży. PiS zaczął się tego naprawdę bać. Stąd tez żałosny atak na
      Olejniczaka że poparł (tak jak wszyscy inni wicemarszałkowie) działającego
      jakoby wbrew regulaminowi Kotlinowskiego tydzień temu. Kaczyńscy chcą
      zastosować tutaj zasadę "dziel i rządź" i skłócić te partie które działając
      razem przeforsowały wbrew nim drugie becikowe. Olejniczak się z tego śmieje, bo
      mu w to graj. Tylko zyska na popularności a Kaczory się ośmieszą tak jak i ci
      co ich poprą. Do przyśpieszonych wyborów SLD jednak wbrew pozorom się nie
      pali, bo by na nich jako samo SLD straciło, musiałoby się podzielić mandatami z
      SDPL i PD, stąd to nagłe porozumienie "w obronie demokracji". Borowski i
      Frasyniuk niepotrzebnie się podniecają. Poczekają na powrót do Sejmu pełne
      cztery lata. Dla nas to jest zła wiadomość bo mamy w tym okresie jak w banku
      nieustający burdel w kraju odzwierciedlający stan umysłu braci K..
      • Gość: TELEGRAF eh wojenka. wojenka ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.06, 23:59
        to nie burdel w glowie!!! To sie teraz nazywa IV RP !!!
    • llukiz Re: Wcześniejszych wyborów nie będzie 20.01.06, 00:48
      Wyborów nie będzie. Będą się żreć do upadłego.
      • llukiz Re: Wcześniejszych wyborów nie będzie 13.02.06, 23:51
        Minął miesiąc i nadal mam racje :-)
    • ipn_bu_0777 Re: cd.. czyli TKK(aczyńscy)M 20.01.06, 13:52
      bi.gazeta.pl/im/0/3097/z3097760N.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka