Dodaj do ulubionych

Chorobliwy atak na Radio Maryja

IP: *.crowley.pl 07.02.06, 14:06
A może szanowna redakcja GW i inni w końcu zakończyli by ten chorobliwy atak
na Radio Maryja bgdyż staje się to powoli nudne. Rozumiem że RM przełamało
monopol na informacje ale w końcu mamy demokracje a politycy PiS-u też robią
wiele rzeczy dobrych. NIE TYLKO PO i SLD ma monopol na nieomylność !
Obserwuj wątek
    • neandertalski Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja 07.02.06, 14:22
      mógłbyś może rozwinąć pojęcie chorobliwego ataku?
      • Gość: Adrian21 Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.crowley.pl 07.02.06, 16:42
        A jak można nazwać sytuacje w której część mediów codziennie psioczy na Radio
        Maryja jakby już nie mieli o czym pisać. Nawiasem mówiąc ta sama część mediów
        cały czas pluje na PiS tak jakby rząd już nic dobrego nie robił. Tymczasem w
        tych samych mediach politycy PO i SLD mogą mówić wszystko i ile chcą bez
        krytyki prowadzących, bez przerywania. Natomiast gdy pojawi się polityk PiSu
        no to wtedy trzeba mu przerywać, przeszkadzać, ośmieszać itp. Kiedyś z
        ciekawości posłuchałem Radia Maryja, gościem był minister sprawiedliwości.
        Dzięki tej audycji w RM wreszcie mogłem wysłuchać co ma do powiedzenia i co
        robi. To śmieszne że w mediach publicznych partia rządząca jest tak ośmieszana
        i dyskryminowana! Ciekawe dlaczego nikt z panów redaktorów w TVP, TVN czy
        Polskim Radiu nie zapyta niedoszłego premiera z Krakowa Jana Rokite o jego
        czarne wizje przedstawiane jeszcze w listopadzie że z początkiem roku benzyna
        kosztować będzie 5 zł a euro 6 zł. Czy to nie jest czysta demagogia?
        • Gość: eco Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:51
          Adrian21, zamiast korzystac z polskiej sieci dlaczego dajecie w tej waszej
          tvtrwam zarabiac jakiemus obcemu providerowi crowley zarabiac. ty wesz, jak ci
          z crowleya was sledza i pozniej niszcza? radzilbym ci korzystac z netcafe przy
          wpisywaniu swoich postow.
        • neandertalski Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja 08.02.06, 10:12
          powiem tak w swoim wpisie sam połączyłes, dla mnie nierozerwalnie PiSudskich i
          Rydzowych, sam więc dowodzisz tym którzy się przypierdzielają, ze mają rację.
          Gdyby braciszkowie mieli sobie swoją partię i jako rzecznika prasowego
          zatrudnili Rydza albo Sławoja Leszka to nic mi do tego.
          Tylko oni wygrali wybory w tym kraju i to wcale nie oznacza, ze ten kraj jest
          ich prywatnym folwarkiem. W każdym razie ich psim obowiazkiem jest informowanie
          kraju poprzez media ogólnodostępnie o kluczowych decyzjach które podejmują w
          tym kraju i które będą wszystkich dotyczyć. Wg mnie takim wydarzeniem było
          właśnie zmuszenie Endrju i Romka do podpisania cyrografu. Nie rozumiem dlaczego
          tzw. "parafowanie" mogły transmitować tylko media alternatywne? Z kolei całe
          poźniejsze próbowanie dowodzenia, ze "parafowanie" to nie było "podpisanie"
          moim zdaniem dowodzi tylko tego jak glupie jest rozumowanie braci i tym
          sposobem upada dla mnie mit ich sprytu i przebiegłosci, przebiegłość
          przedszkolaka jakoś nie bardzo mnie podnieca.
          Głupi ale obrazowy numer FAKTu z kolei tylko dowiódł tego, ze wpływy radia są
          co najmniej niepokojące.
          A gdzie tu jest niby chorobliwy atak?
          • Gość: astat Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 09.02.06, 00:23
            Janek, a ja się zgadzam trochę z adrianem, możesz mnie zabić, jak wiesz,
            wszystkim daję prawo wyboru:)

A przede wszystkim zgadzam się z PH2, że to wszystko zastępcze tematy tak
            ogólnie rzecz biorąc.

Wygrały kaczory? Wygrały. Głosowała na nich większość w wolnych demokratycznych
            wyborach? Głosowała. I widziały gały co brały.

Po pierwsze ci, co nie głosowali, niech siedzą cicho, nie chcieli, woleli, żeby
            inni wybrali za nich, ich sprawa, cudna idea 'róbmy swoje', obraźmy się, nie
            mamy na kogo głosować, mamy swoje życie a cały kraj miejmy gdzieś. Więc podoba
            nam się co inni za nas zrobili i koniec. Prawo krytyki się skończyło w tym
            momencie.

Nieposłuszeństwo obywatelskie? Rewelacja. A może w takim razie zmieńmy kraj,
            jak ten nam się nie podoba. Prosty wybór.

Do rzeczy. Skoro sobie kaczory ulubiły rydzyki a naród ulubił kaczory - no to
            demokracja. I już. Nie ma dyskusji tutaj, bo nikt niczego innego lepszego nie
            wymyślił.

Tylko... i tu zaraz pewnie mnie do więźnia wsadzą i już sobie łyżkę nawet
            przygotowałam do wydrapywania inicjałów, ale skojarzyło mi się, że niektórzy
            w '33 roku u Niemców też w demokratycznych wyborach wygrali a skończyło się jak
            skończyło. Więc ta ręka na pulsie jednak potrzebna pomimo wszystko. I zawsze.
            A ręka musi być nasza, pojedyncza, słuchacza czy obywatela.

A może jednak najbardziej ręka tego, co w mediach i coś jednak może więcej w
            kształtowaniu opinii, gustów, sympatii itd. niż ja na forum internetowym, Ty na
            rubieżach, endengo u siebie.

Sprzeciw jednak przeciw sterowaniu przez tych czy tamtych.
            I tu masz rację i Ty i adrian - albo wszyscy, albo nikt.
            Więc znowu tylko kartka wyborcza. I czujność.

To Ty czuwaj a ja jednak po stronie wyborów.
            Rozumiem jednak, że ktoś nie śpi, żeby spać mogł ktoś, co więcej, uważam to za
            niezbędne. Nie śpię i słucham. Moj wybór:)

• neandertalski Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja 09.02.06, 08:42
              trochę się nie zgodzę...
              demokracja zdaje się nie polega na tym, że jak wygraja oni a nie nasi to morda
              w kubeł i wypad z baru. Chcąc nie chcąc PiSudscy chcieli być prezydentami
              wszystkich Polaków i dlatego pchali sie tam gdzie się pchali, chcieli
              wszystkimi rzadzić a więc i mną, moją kasą może bardziej. Nie jestem bogaczem
              ale dzięki bogu i partii mam całkiem niezłą pracę, udaje mi się łapać na 30%
              podatek nawet, pewnie więc jestem gdzieś tam na granicy tzw klasy średniej,
              przy czym rozlicza mnie z podatku moja fabryka bo nie mam żadnych odliczeń,
              przez to uczciwie bulę podatki i składki przez cały rok, jest tego jakiś tam
              wkład, myślę nie taki wcale mały jak na moje możliwości, sponosoruję więc
              stosunkowo uczciwie ten cały burdel i mam prawo chyba spodziewac się, ze władza
              która utrzymuje się z takich jak ja frajerów - a nie z tacy, w pierwszym
              rzędzie poinformuje o swoich pomysłach wszystkich a nie tylko swoją sektę
              wspierającą. Jak się władzy naród nie podoba to tez droga wolna, może se władza
              kandydować w innym kraju, tym bardziej gdy poparcie jakie uzyskała w wyborach
              przelicza sie ilosciowo dosyc mizernie i nie bardzo widzę tu jakies rzady
              większości. Na wyborach akurat byłem wszystkich za wyjątkiem II tury
              prezydenckiej bo było mi dyndes i powiewandes który z Kaczorów okaże się
              większy. NIe ukrywam, ze w chwili słabości zwiodło mnie nawet przez chwilę
              uwodzicielskie spojrzenie Lecha ale na szczescie w porę sie popukałem w łeb i
              nie poszedłem za glosem uczucia, ktore szybko minęło.
              Przy czym najbardziej mnie jednak wkurza chyba to, ze to wlasnie nawet nie jest
              czy nie zapowiada się faszyzm niemiecki, czy państwo fundamentalne, co najwyżej
              jakaś sanacja II. O sanacji zreszta PiSudscy chyba tez już wspominali i to mnie
              przeraża, bo sanacja tak na dobra sprawę w naszym wydaniu oznaczała jakąś
              kolejną trzecią czy inną drogę, nie faszyzm, nie komunizm, nie kapitalizm, nie
              demokrację bynajmniej, niechłopizm, niekatolicyzm, niewiadomocoizm,
              ch..wieocochodzizm i tyle. To jest wlaśnie polski odpowiednik tego co inni
              wymyślają, stosują i nazywają systemem politycznym we własnych krajach.

A czy to wszystko są tematy zastepcze? Moze i sa ale ogolnie jako takie wpisuja
              się idealnie czy raczej dopisuja do tego co niby miałyby maskować, dla mnie
              jest to nie zasłona dymna ale część skladowa całej tej paranoi.
              A całe pieprzenie o wielkości Kaczyńskich jakoś już mi bokiem wychodzi, pasują
              idealnie na następcę Piłsudskiego i to w dodatku razy 2. Tamten też faktycznie
              był wielki, ze swoimi legionami, które same nie wiedziały o co i z kim maja
              walczyć, na końcu zaś została legenda wielkiej przemyślności Naczelnika, ktory
              jak na polaczka (choc Polakiem nawet nie był) przystało przechytrzył
              wszystkich, cesarzy niemieckich i austryjackich, cara ruskiego,
              rewolucjonistów, francuzów, ukrainców, litwinów... Czytam właśnie opowieść
              niejakiego Leżeńskiego o Rydzu Śmigłym, boże co za gniot, cos niesamowitego
              odtworzyć język propagandy lat trzydziestych do opowieści o marszałku w naszej
              III Rzeczpospolitej. Miedziński zasłuchany w poruszające słowa naczelnika,
              ktory zwiał z Warszawy i szykuje sie do oddania Niemcom do Magdeburga na
              przechowanie a przy tym wyznaje, jak to on to wszystko już dawno przewidział,
              przewidział upadek Austrii i Niemiec których sojusznikiem był na początku,
              (dlatego własnie pewnie pozwolil swoim legionistom ginąć za tych właśnie
              cesarzy), przewidzial upadek cara i rewolucję i dlatego później planował
              zaproponować przejęcie polskich wojsk w rosji do walki ze swoim dotychczasowym
              sojusznikiem, wszystko przewidział, wszystko zaplanował, wszystko wiedział, to
              byla doskonała precyzyjnie kompletowana układanka, podobnie wiedział co robi w
              1926 roku, kiedy wyruszył ratowac kraj od upadku. Kurde to wszystko juz kiedyś
              było i znów powraca mit polaczka spryciarza zbawiającego kraj, od szewczyka
              dratewki nic się w tym kraju nie zmieniło i pewnie już nie zmieni.
              • Gość: astat Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 09.02.06, 10:45
                Jak Ty na Fakt się powołujesz, to ja się może za bardzo Wprostem skompromituję,
                ale trochę uspokoił mnie artykuł sprzed dwóch tygodni, to Tobie też polecam:
                www.wprost.pl/ar/?O=86230
                A poza tym przecież tak samo, jak i Tobie, nie podoba mi się manipulowanie
                mediami, afera Rywina była jedynym serialem, który śledziłam z naprawdę dużym
                zaciekawieniem, choć zakończenie mnie nieco rozczarowało:)
                Ponadto Radia Maryja nie słucham, telewizji Trwam nie oglądam, więc muszę
                liczyć na innne źródła wiadomości z drzewa dobrego i złego.
                Ale _są_ te inne źródła, nikt ich już nie zlikwiduje, nie odbierze też ludziom
                internetu ani nie ześle wszystkich na Kubę czy do Watykanu. Więc nie czuję się
                specjalnie zniewolona przez te rządy, bywało gorzej w kwestii manipulacji. A że
                to było obrzydliwe posunięcie? No było. Nie to jedno.
                A media obronią i swoją wolność, i wolność słowa, jestem dziwnie spokojna.

A jako że forum jednak radiowe, to wróćmy do tematu. Zobacz, jak się śmiesznie
                układało, np. PRIII, za którym tu wiekszość słuchaczy tęskni (a raczej marzy o
                dawnej świetności i jakości), wznowiony został w stanie wojennym, przedtem i
                potem sobie funkcjonował za komuny w nienajgorszej kondycji a rozkładać się
                zaczął nie ze względu na to, kto akurat dorwał sie do władzy a
                najprawdopodobniej z prozaicznej przyczyny nieumiejętności pogodzenia potrzeb
                finansowych i roli misyjnej. Znaczy to tylko moja prywatna diagnoza.
                Nie zmienia to jednak faktu, że jakoś wątpię, że teraz przez parę lat będziemy
                różaniec odmawiać zamiast PzR. Powtórkę ograniczyła nieudolna dyrekcja a nie
                KRRiTv przechodząca z rąk do rąk i naprawdę trudno ocenić, które z tych rąk
                gorsze. Zlikwidować zaś tego cuda się tym razem nie udało, ale i do tego kiedyś
                dojdziemy.
                Ciekawe, co rozłożyło media komercyjne, jeśli chodzi o jakość, bo przecież jak
                nawet na tym forum można przeczytać - startowały z wysokiego pułapu.
                I to dopiero jest smutne, że wszędzie eliminuje się dobrych ludzi na rzecz
                miernych.
                Co więcej, prześladuje mnie równie smutna myśl, że odpowiedzialność spada w
                ogromnej mierze na nas, na te słupki niestety, którym w zupełności wystarcza
                badziewie, chałwa oraz piosenki, które znają.
                • neandertalski Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja 09.02.06, 11:39
                  ja oczywiście będę jak zwykle obstawal przy swojej teorii chaosu :-)
                  ktoś kiedyś napisął o tym, ze w czasie bitwy na środku pola jest po prostu
                  rzeźnia. Natomiast po zakończeniu bitwy zasiadaja do książek stratedzy i
                  dorabiają opowieść pt.: jak to było naprawdę.
                  Wzruszyla mnie opowiesc WPROST, naprawdę jestem poruszony tym, ze politycy to
                  są tacy madrzy ludzie, tylko czemu skoro tak jest to jest jak jest? Ja naprawdę
                  bardzo chętnie oddałbym kaczynskim 100% władzy i niech rządzą skoro sa tacy
                  madrzy, piękni, przewidujacy, troskliwi i w dodatku pieniędze dla wszystkich,
                  bardzo chętnie. Moja propozycja: partia dostaje władzę i olinkluzif na cztery
                  lata i ma zrobic tak, zeby było dobrze, nikt im nie przeszkadza, przekanali
                  mnie w kampanii, chce dac im szansę. Tylko z jednym malym ale, jezeli sie
                  zblaźnią i nie dotrzymają obietnic, publicznosc ma prawo im dziub ukrecić, bo
                  ja wiem 25 lat więzienia z opcją wczesniejszego wypuszczenia po 35 latach.
                  Ciekaw jestem czy wtedy też wszyscy byliby tacy przebojowi w swoich kampaniach
                  wyborczych. Inaczej to ja miedzy bajki wkladam te wszystkie opowiesci o czychś
                  wspaniałych strategiach, nie wierzę w nie. Pewnie jak ktoś ma połapane sznurki
                  to potrafiłby równie przekonująco agrumentując udowodnić z podanych tam
                  przykładów jeszcze co innego, tym bardziej w Polsce, która jest krajem jednak
                  specyficznym, w ktorym pojęcie interesu kraju po prostu nie istnieje, nie wiem
                  może z powodu zaborów czy czego innego, nie dorobiliśmy się instynktu
                  samozachowawczego niestety, za to swietnie czujemy się jak trzeba "coś załatwić"

i jaka niby wolność słowa? po opowieściach mojego kumpla z iraku jakoś nie
                  bardzo w tę wolnosc słowa wierzę. Media kreuja rzeczywistość tak jak akurat
                  komuś pasuje, nie zgaduja potrzeb, sprzedają je. Tak jest nawet z żałobą
                  narodową, to jest po prostu przemysł, taki film fabularny oparty na "faktach
                  autentycznych"
                  jakoś dziś mi przyszło dezertera w dodatku sluchać...

Płacisz za chleb, płacisz za wodę
                  Płacisz za pokój, płacisz za wojnę
                  Płacisz za prawo, płacisz za więzienie
                  Płacisz za powietrze, płacisz za ziemię
                  Płacisz za ciało, płacisz za krew
                  Płacisz za życie, płacisz za śmierć
                  Płacisz za rozrywki, płacisz za pracę
                  Płacisz za zbrodnie, płacisz za władzę

Możesz się nie zgodzić
                  Możesz się buntować
                  Ale jeden jest warunek
                  Musisz ciągle kupować

Płacisz za słowa, płacisz za muzykę
                  Płacisz za hałas, płacisz za ciszę
                  Płacisz za wolność, płacisz za niewolę
                  Płacisz za chaos, płacisz za kontrolę
                  Płacisz za ubranie, płacisz za nagość
                  Płacisz za szmelc, płacisz za jakość
                  Płacisz za zapach, płacisz za smród
                  Płacisz za kołyskę, płacisz za grób

Płacisz za szaleństwo, płacisz za rozwagę
                  Płacisz za strach, płacisz za odwagę
                  Płacisz za państwo, płacisz za granice
                  Płacisz za bandytów, płacisz za policję
                  Płacisz gdy musisz, Płacisz w potrzebie
                  Płacisz za innych, płacisz za siebie
                  Płacisz jawnie, płacisz ukrycie
                  Płacisz codziennie, płacisz całe życie
            • Gość: maro Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: 195.94.209.* 16.02.06, 17:20
              "Wygrały kaczory? Wygrały. Głosowała na nich większość w wolnych demokratycznych
              wyborach? Głosowała. I widziały gały co brały."

Otóż gdyby głosowała faktycznie większość, nie trzeba byłoby zabiegać o poparcie
              Romka czy kogokolwiek innego. PIS zdobył w wyborach najwięcej głosów spośród
              wszystkich partii, ale nie większość, bo to oznaczałoby > 50%. Nie mają więc
              mandatu do samodzielnego rządzenia, czego zdaje się nie rozumieją oni i ich
              zwolennicy.
    • Gość: olaw Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.eska.pl 07.02.06, 14:26
      i co to znaczy monopol na informacje. Rozumiem, że jak spadnie samolot, a RM
      poinformuje, że samolot nie spadł, to jest właśnie to przełamanie monopolu na
      informacje?
      • Gość: angus Chorobliwy (?) atak na Radio Maryja IP: 80.51.32.* 07.02.06, 14:33
        Jasne! Po co "chorobliwy"? Jak chcesz można przypuścić zdrowy atak.
    • neandertalski Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja 07.02.06, 14:48
      Gość portalu: Adrian21 napisał(a):
      NIE TYLKO PO i SLD ma monopol na nieomylność !

znaczy, że braciszkowie też mają? No ale jak mają licencję na nieomylność
      zarówno braciszkowie od księzyca, jak i POwcy i jeszcze komuchy to kurde ja już
      się zaczynam gubić. Przynajmniej teoretycznie, wydaje mi się, ze nie moga oni
      wszyscy mieć racji, ktoś w tym kraju musi się mylić :-)

• un1 Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja 07.02.06, 14:55
        "Chorobliwy atak" - Adrian21 ma to po swoim prezesie, jego braciszku oraz
        trzecim bliźniaku. Jarek, Leszek i Przemek alias Jacek, Placek i Bucek. Partia
        PiS - Paranoja Projekcja inSynuacja.
    • sana Chorobliwy atak Radia Maryja 07.02.06, 23:42
      Zauwaz Adrianie21, że zanim zaczął się "chorobliwy atak" mediów na Radio
      Maryja, rozgłośnia o.Rydzyka atakowała kogo popadnie i cały czas to robi. Inne
      media po prostu wreszcie wzięły z niej przykład ale i tak daleko im do tego, co
      wyprawia Twój idol Rydzyk. A tak swoją drogą, nie wstyd Ci bronić kogoś, kto
      uważa się za katolickiego księdza a nie ma poparcia Episkopatu? A może
      hierarchowie kościoła nie są dla Ciebie autorytetami i uważasz, że oni tez
      niesłusznie "czepiają się" "o." Rydzyka?
      • Gość: Adrian21 Re: Chorobliwy atak Radia Maryja IP: *.crowley.pl 08.02.06, 00:08
        Ojciec Rydzyk nie jest moim idolem. Staram się patrzeć na rzecz z dystansu,
        posłuchałem kilku audycji i nie widzę w tym nic złego. Po prostu nie przyłączam
        się do chorego chóru klakierów, którzy zamiast argumentów używają siły i
        pomówień jak choćby słynna sprawa Maybaha, która okazała się nieprawdą. Tak
        naprawdę ile redakcji napisało sprostowanie. A co do braku poparcia Episkopatu
        to sprawa nie jest przesądzona. Paru biskupów wypowiadających się nie
        pochlebnie o RM to nie cały Episkopat! Poza tym ojciec Rydzyk został przyjęty w
        zeszłym roku na indywidualnej audiencji u Ojca Świętego! Jakoś media tego nie
        zauważyły. W mediach publicznych potrzebne są głębokie zmiany personalne. Dokąd
        można tolerować aby tylko jedna opcja miała władzę w publicznych mediach.
        Płacąc abonament nie życzę sobie aby TYLKO panowie z PO i SLD mieli głos a
        reszta była traktowana jak intruzi i zło konieczne!
        • un1 Re: Chorobliwy atak Radia Maryja 08.02.06, 09:37
          >Płacąc abonament nie życzę sobie aby TYLKO panowie z PO i SLD mieli głos a
          reszta była traktowana jak intruzi i zło konieczne!

No i to właśnie są typowe urojenia modo bliźniacy, czołowi promotorzy
          pluralizmu i swobód obywatelskich.

• Gość: ;) Re: Chorobliwy atak Radia Maryja IP: 81.210.71.* 08.02.06, 13:55

> Paru biskupów wypowiadających się nie
          pochlebnie o RM to nie cały Episkopat!

hmm paru biskupów wypowiadających się pochlebnie o RM, to też nie cały
          Episkopat;-)
      • ph29 Re: Chorobliwy atak Radia Maryja 08.02.06, 09:51
        >A tak swoją drogą, nie wstyd Ci bronić kogoś, kto
        > uważa się za katolickiego księdza a nie ma poparcia Episkopatu? A może
        > hierarchowie kościoła nie są dla Ciebie autorytetami i uważasz, że oni tez
        > niesłusznie "czepiają się" "o." Rydzyka?

Akurat informacje o braku poparcia Episkopatu docierają głównie via media
        antyrydzykowe, więc miałbym zastrzeżenia co do ich wiarygodności.
    • Gość: tik rozbawiony Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.crowley.pl 08.02.06, 14:01
      Kto idzie o zaklad, ze ten Adrian21 to ktos z Torunia? Moze nawet...? Tak,
      tak ;)
      • Gość: AntyRydzyk Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:55
        Za mało użył inwektyw jak na k. Rydzyka. No i nie było nic o zatapianiu :D
        • Gość: Adrian21 Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.crowley.pl 08.02.06, 23:27
          Dzisiejsze relacje w TVP, TVN i Polsacie dotyczące 100 dni pracy rządu,
          potwierdzają niestety moje powyższe tezy. Dziennikarzy relacjonujących przebieg
          konferencji Pana Premiera nie interesują prace rządu, ale przede wszystkim
          lodówka Pana Rokity, na której koncentrują większość czasu antenowego. Szkoda
          bo przecież abonament RTV płacą wszyscy a nie tylko wyborcy PO i SLD.
          • Gość: bigelf Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.autocom.pl 09.02.06, 00:34
            Adrian Ty mozesz kochac kogo chcesz, a nienawidzic tez kogo chcesz, ale przede
            wszystkim MYSL chlopie, patrz co sie dzieje i MYSL, wyciagaj wnioski. Moze
            przejrzysz na oczy... A na temat SEKTY Radio Maryja nie bede sie wypowiadac bo
            szkoda zdrowia. Bo to jest SEKTA ze znakomitym przywodca, ktory wspaniale mąci
            podatnym na to w glowach...
          • Gość: tik Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.crowley.pl 09.02.06, 09:50
            Slonko, to Ty chyba bengalski TVN odbierasz - nie widziales Faktow i Magazynu
            24 godziny? 2 gopdziny meczyli Marcinkiewicza czy Rokite?
            No tak, ale TVN to pewnie masoni. W koncu siedziba w Warszawie, nie w Toruniu.
            A i "przywodca" jakis taki mniej wyrazny.
            • neandertalski toruń humoruń stolica europy 09.02.06, 11:09
              >W koncu siedziba w Warszawie, nie w Toruniu.

a tak na marginesie, Toruń z tego co słyszałem -nawiasem mówiąc w radiu- jest
              pierwszym polskim miastem, które wystartowało juz do wyscigu o miano
              kulturalnej stolicy europy, zdaje sie na rok 2017? Bo w tym roku jeżeli czegos
              nie pokreciłem, Polska będzie miala prawo wybrać sobie miasto, ktore bedzie
              nosiło to miano.
              Jakos nie bardzo mogę uwierzyć, ze torunskie media lokalne nie wezma udziału w
              tej walce o miano i szczerze mówiac trochę jestem ciekaw na jaki wizerunek
              miasto sie wyceluje, bo nie wiem czemu ale mam wrażenie, ze jednak sztuka
              wspołczesna moze tam mieć prawo zaprezentować się bardzo specyficznie :-)))
              • neandertalski 2016 09.02.06, 12:13
                oczywiście pomyliłem roki, ale juz wycofuje się z tego wątku po przeczytaniu
                forum mieszkańców pod tym newsem :-))))))))))

www.torun.com.pl/aktualnosci/?w=1648

• wiemalenicniepowiem Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja 14.02.06, 20:45
      List otwarty do posła Macieja Giertycha

Drogi Panie Posle.

Ostatnio słyszałem w któryms z Pana licznych wywiadów, że dla Pana,
      praktykujacego katolika, homoseksualizm jest odraza, tak jak jest to
      napisane w 3 Ks. Mojżeszowej 18:22 i nie można tego ominać.Dziękuję za
      wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w zakresie Prawa Boskiego. Dużo
      się dowiedziałem, słuchajac Pana wypowiedzi, i staram się podzielić ta
      wiedza z jak największa liczba ludzi. Gdy ktos usiłuje bronić
      homoseksualistów na przykład, przypominam mu po prostu, że 3 Ks. Moj. 18:22
      mówi jasno, że jest to obrzydliwosć. Koniec rozmowy.

Mimo tego potrzebuję Pana pomocy odnosnie kilku specyficznych praw, by móc
      je wdrażać w czyn:

1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która
      jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sasiadami. Mówia,
      że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować?

2. Chciałbym sprzedać swoja córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje
      2 Ks.Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?

3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobieta podczas jej
      nieczystosci miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego
      dowiedzieć?Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem.

4. Moja żona po wielu latach straciła upodobanie w moich oczach.
      Znienawidziłem ja, gdyż odkryłem w niej odrażajaca cechę, gadulstwo.
      Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chcę ja odprawić, tylko nie
      wiem, jak go jej wręczyć. Osobiscie, czy przez policję?

5. Mam jednego sasiada, który uparcie chce pracować w dzień szabatu. W 2
      Ks.Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na smierć. Czy
      moralnie jestem zobowiazany, by go zabić sam?

6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców
      morza jest obrzydliwoscia (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej
      gorsze od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osadzić?

7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza
      Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Muszę zdradzić, że noszę okulary do
      czytania. Czy muszę mieć wzrok 20/20 lub czy można negocjować?

8. Większosć moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kołka,
      mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni maja umrzeć?

9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza,
      staję się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożna, jeżeli będę
      nosił rękawice?

10. Mój wujek nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne
      rosliny na tym samym polu. Jego żona zreszta również, ponieważ nosi ubrania
      z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również
      zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę muszę zebrać całe miasto, by ich
      kamienować (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibysmy ich po prostu spalić
      żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobilismy dla tych,
      którzy sypiaja z ich rodzina?(3 Ks.Moj. 20:14).

Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, że mi Pan
      pomoże. Dziękuję Panu jeszcze raz, za przypominanie nam, że słowa Boże sa
      wieczne niezmienne. Z poważaniem.....

• Gość: tik Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.crowley.pl 15.02.06, 10:05
        Hehe dziadzio Giertych sie nudzi, to pewnie jakas odpowiedz skleci. Mial byc
        prezytentem, jest poki co niepowazny.
        Zreszta jak wdiac - synek w slady poszedl. Mam wrazenie, ze czesto nawet chce
        byc lepszy.
    • Gość: ... Re: Chorobliwy atak na Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 08:54

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka