Gość: Tom IP: 62.233.167.* 21.11.02, 16:39 Mam nadzieję, że nie wytrzyma długo. Sorry, ale wyłączam radio o 9.00. Mam nadzieje, że koleś wytrzyma tyle samo co p. Wrona! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obi Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.11.02, 16:49 Gość jest totalnie beznadziejny! Jeśli Wrona została wywalona za zbytnią "komercyjność", to co w takim razie dobrego możemy powiedzieć o Rokosie? Można powiedzieć tyle, że w sensie "komercyjnym" jest o 100% lepszy od Wrony - czyli megakomercja. Zero treści, jeszcze bardziej infantylne i bezpłciowe gadki i żenujące "prowadzenie" "konkursu" filmowego. Facet jest denny. Po prostu chce się rzygać, gdy się jego słucha - dlatego nie słucham. Nie nadaje się nawet na zapowiadacza wieczorków zapoznawczych na turnusach FWP i w sanatoriach w Ciechocinku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: Rokos w TrUjce!!! IP: 62.233.185.* 21.11.02, 18:39 Z trudem słucham do 9.05.Dzięki Rokosowi przestałam słuchać ciekawszych wstawek (IE itd).Również licze na to, że niebawem skończy działalność o tej porze;proponuję na zmianę z łodejem 4-6, i tak większość nie słucha o tej porze radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.gl-jp.digi.pl 21.11.02, 21:53 Rokos nie lepszy od Wrony. Smieszne jest natomiast to, ze przy Rokosie nawet Orzech wypada niezle. A to przeciez taki bezplciowy (chociaz inteligentny) facet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sata Re: Rokos w TrUjce!!! IP: 80.51.255.* 23.11.02, 02:03 Odkąd pojawił się ten człowiek w radiu zacząłem rozpaczliwie szukać innych rozgłośni nawet na innych zakresach i oto dzięki Rokosowi odkryłem,że na długich falach nadaje "Biska" o czym wcześniej nie wiedziałem.Tak więc dzięki Ci Rokosie za "Biskę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Rokos w TrUjce!!! IP: 149.156.12.* 23.11.02, 14:12 Gość portalu: Tom napisał: > Mam nadzieję, że nie wytrzyma długo. Sorry, ale wyłączam radio o 9.00. Mam > nadzieje, że koleś wytrzyma tyle samo co p. Wrona! Kończ Pan Panie Rokos wstydu oszczędź. Ewentualnie mógłby Pan budzić ludzi od 5.00-6.00 zamiast Łodeja i z lepszą play- listą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 23:55 Gość portalu: koliber napisał(a): > Gość portalu: Tom napisał: > Ewentualnie mógłby Pan budzić ludzi od 5.00-6.00 zamiast Łodeja ... Dlaczego budzenie ma być jednak niemiłe???:)) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powolniak Re: Rokos w TrUjce!!! IP: 62.233.173.* 24.11.02, 01:20 Też o 9 wyłączam radio. Ostatnio miałem torturę psychiczną, gdy nie mogłem dojść do radia i wyłączyć Odpowiedz Link Zgłoś
gerdzia1 Re: Rokos w TrUjce!!! 25.12.02, 23:52 macie racje, jest okropny, ciekawe na jakiej podstawie go przyjeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.ltk.com.pl 26.12.02, 09:07 gerdzia1 napisała: > macie racje, jest okropny, ciekawe na jakiej podstawie go przyjeli... Siegneli po "sprawdzone" wzory komercji z nadzieja na sluchalnosc zblizona do procentow stacji komercjyjnych. Zalosni... mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Kwiatki Rokosa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 13:05 Miałem wątpliwą przyjemność słuchania wczoraj od 10.00-12.00 "Muzyki Nie- dzieli". Przy tym 3 śniadanie (z uwagi na wstawki) to audcyja wręcz oświatowa. W tej audycji jest tak: 3 piosenki zwykle badziewne, albo ograne (czasem przedzielone jinglem-"usłyszysz więcej" lub "mucha lata kawałek po kawałku") a między nimi Rokos (czesem też z jinglami i reklamami) podaje godzinę i bełkocze, niewyraźnie zresztą, nie można na ogół zrozumieć (może to i lepiej) o czym bredzi, łączy zdania, róznoważniki zdań (z błędami językowymi, stylistycznymi, gramatycznymi i logicznymi), mówi na jednym wdechu, nie przestrzegając reguł intonacji i jest z siebie niezwykle zadowolony do np. Utwór "Crush" Jennifer Page skojarzył mu się z wypadkiem samochodowym, "Star" Reamon z samochodem, podobnie jak "V bieg" Budki Suflera. RATUNKU!! A szczytem było powiedzenie, że można fantazjować na temat piosenek, tak jakby fantazjować na temat "SZPINAKA" "Archiw" nie tylko nie umie mówić po angielsku, ale i po plsku. Pozwalam więc sobie podać odmianę jego nazwiska by się jej nauczył. M: Rokos (kto?- nadredaktor) D: Rokosa (kogo nie ma w Trójce?-miejemy nadzieję) C: Rokosowi (komu dajemy zwolnienie z pracy?-miejmy nadzieję) B: Rokosa (kogo nie widzimy na Myśliwieckiej?-miejmy nadzieję) N: Rokosem (Kim?......) M: Rokosie ( o kim?.....) W: Rokos, ew., Rokosie...... RATUNKU. Do tej pory myślałem, że w TŚ Pan Rokos celowo "bardzo pięknie i gorąco" robi ze siebie idiotę bo takie są a dyrektywy (by słuchacze poczuli się mądrzejsi) teraz mam wątpliwości. Kto mu dał kartę mikrofonową w publicznym radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Kwiatki Rokosa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 19:25 Kolejny dowód na nieznajomość podstaw języka angielskiego przezz Rokosa - otóż obwieścił on, że z Beyonce Knowles śpiewa "dżej-zet" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Kwiatki Rokosa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 22:09 A to to jest ta chała strasząca "Crazy in love" Beyonce Knowles featuring Jay-Z (czy jakoś tam). To Straszna kompromitacja. Pan Rokos nie rozumie że tę panienkę (wyjącą "wspomaga" drący się Murzyn). Jaka piosenka taka zapowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.lanet.wroc.pl 11.08.03, 17:11 Gość portalu: Tom napisał(a): > Mam nadzieję, że nie wytrzyma długo. > Mam nadzieje, że koleś wytrzyma tyle samo co p. Wrona! No to już Pan przegrał, bo on dawno przegonił Panią Wronę w zakresie "stażu" w Trójce. Polecam poczytać to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=5766563 (już mi się trochę znudziło opisywanie "złotych JEGO myśli", ale chyba niedługo nie zdzierżę i znowu zacznę) i to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=5861113 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mSZ Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 23:15 Biedny Mariuszek, oj, biedny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mSZ Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 11:17 No ale za to szczęśliwy - dziś obwieścił, że został tatusiem!!! Dziecko urodziło się z wagą 4400g. No gratulujemy młodemu tacie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 12:00 Życząc wszystkiego najlepszego tacie przypominam, że przysługuje mu teraz okolicznościowy urlop 14 dniowy, a następnie może skorzystać z urlopu "tacierzyńskiego". Skorzysta i on i żona i dziecko i słuchacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg F. Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 13:08 Ja też mu gratuluję i życzę, aby dziecko było ciut mądrzejsze od tatusia, zwłaszcza jeśli zechce pójść w jego ślady :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Rokos w TrUjce!!! IP: 212.244.197.* 14.08.03, 14:15 Gość portalu: koliber napisał(a): > Skorzysta i on i żona i dziecko i słuchacze. KOliber - nie tak dawno dziwiłeś się jak ja zdałem maturę z j. polskiego. W twoim zdaniu za dużo spójników. Nie uważasz ? Jak ci poszło na maturze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.icpnet.pl 14.08.03, 14:19 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > KOliber - nie tak dawno dziwiłeś się jak ja zdałem maturę z j. polskiego. > W twoim zdaniu za dużo spójników. > Nie uważasz ? > Jak ci poszło na maturze ? > Spójników jest może wystarczająco, ale zdecydowanie brak przecinków. Powinno być: Skorzysta(,) i on, i żona, i dziecko, i słuchacze. Tego przecinka w nawiasie nie jestem do końca pewien... Poza tym zdanie jest prawidłowe. Z letnimi pozdrowieniami... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Rokos w TrUjce!!! IP: 212.244.197.* 14.08.03, 14:43 Gość portalu: obi napisał(a): > Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > > > > > KOliber - nie tak dawno dziwiłeś się jak ja zdałem maturę z j. polskiego. > > W twoim zdaniu za dużo spójników. > > Nie uważasz ? > > Jak ci poszło na maturze ? > > > > Spójników jest może wystarczająco, ale zdecydowanie brak przecinków. > Powinno być: > > Skorzysta(,) i on, i żona, i dziecko, i słuchacze. > > Tego przecinka w nawiasie nie jestem do końca pewien... > > Poza tym zdanie jest prawidłowe. > Z letnimi pozdrowieniami... :-))) Nie lepiej napisać po prostu: "Skorzysta on, żona, dziecko i słuchacze". Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Rokos w TrUjce!!! IP: 195.205.139.* 14.08.03, 14:54 Nie lepiej :). "Skorzysta i on, i słuchacze" ma inny odcień stylistyczny niż "Skorzysta on i słuchacze". Chodzi nie o wymienienie stron, które skorzystają, ale o podkreślenie, że tych stron będzie aż tak wiele. Pozdrawiam - Lesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 18:06 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Nie lepiej :). "Skorzysta i on, i słuchacze" ma inny odcień stylistyczny > niż "Skorzysta on i słuchacze". Chodzi nie o wymienienie stron, które > skorzystają, ale o podkreślenie, że tych stron będzie aż tak wiele. > > Pozdrawiam - Lesiek Chyba nasz Drogi Lumbulak to łopatologiczne wyjaśnienie zrozumiał. Za brak przecinków przepraszam i pozdrawiam dyskutantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 18:05 MOŻNA PISAĆ i tak, i tak. To zabieg stylistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 18:04 Celowy zabieg stylistyczny. TO nię błedy gramatyczne czy językowe. Owszem powinny być przecinki, ale to tylko błąd interpunkcyjny. Tym to pachnie. (odpowiedź na Twoje pytanie "czym to idzie") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 12:24 też go nie cierpię - lepszy od Anetki Wrony, ale to chyba nie jest trudne zadanie. Bełkocze, pseudointelektualista, nie ma nic kompeltnie do powiedzenia. Trójko, trojko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 10:45 Nawet nie pseudointelektualista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.03, 12:27 ROKOS JEST STRASZNY. KIEDY PIERWSZY RAZ USLYSZALEM GO W TROJCE MUSIALEM SPOJRZEC NA SKALE W RADIU BO MYSLALEM ZE TO RADIO (B)Z(D)ET. tRUJKI OSTATNIO SIE NIE DAJE SLUCHAC- A TO BEATA Z BAJMEM, A TO BLU KAFE, A TO ROZYNEK, A TO KAYAH, A TO, STANKIEWICZ. RZYGAC SIE CHCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Rokośne kwiatki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 10:23 Dzisiaj się zapuściłem z uwagi na i.e.. Przed dziesiąta był adyskusja o święcie wina na Krecie. Przy okazji mówiono o rakiji pędzonej z pestek winogron. Pan Rokos jak zawsze błysnął komentarzem mówiąc, że nie "wszystkich może rakija smakować gdyż ma zapach pajeczyny, a to przecież żywica" Więc kilka słów: 1. nie jadam pajęczyny w przeciwieństwie do Pana Rokosa i nie wiem jaki ma smak 2. pewnie pajęczyna pomyliła (lub skojarzyła się) Panu Rokosowi ze stęchlizną 3. w przeciwieństwie do Pana Rokosa piłem różne rakije w południowych krajach i jako żywo nie mają one zapachu stęchlizny 4. smak żywicy ma żywicowane wino, przechowywane w sosnowych beczkach: retsina (wino białe). Jak długo można tak bleblać i bardzo pięknie i gorąco być z siebie zadowolonym. Teraz radio (3) wyłączyłem. Justin Timberlake to za dużo jak na moje nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Rokośne kwiatki IP: 172.16.3.* 26.08.03, 10:32 Może wreszcie zrozumiesz, że jak coś Ci nie pasuje to możesz wyączyć radio. To naprawdę wielki postęp, mały drobny, niewinny gest a ile radości. Dlaczego nie wpadłeś na to wcześniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Rokośne kwiatki IP: 172.16.3.* 26.08.03, 10:37 Mówię poważnie... jestem z Ciebie dumny !! Wyłączyłeś radio jak Ci sie nie podobało, promujmy tę formę ! Nie skręcamy się ze wściekłości wycierając nerwowo pianę z ust tylko kręcimy gałeczką, wyłączamy, herbatka... rumianek... ciasteczko, uśmiech :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Rokośne kwiatki IP: 195.85.227.* 26.08.03, 10:45 Gość portalu: Marcel napisał(a): > Mówię poważnie... jestem z Ciebie dumny !! Wyłączyłeś radio jak Ci sie nie > podobało, promujmy tę formę ! Nie skręcamy się ze wściekłości wycierając > nerwowo pianę z ust tylko kręcimy gałeczką, wyłączamy, herbatka... rumianek... > ciasteczko, uśmiech :) Marcelu, ja już dawno na to wpadłem i TrUjki nie słucham. Tyle że wcale nie jestem z tego zadowolony i wcale nie zamierzam z tego powodu przestać krytykować tego co tam się stało. A możliwości Pana Rokosa poznałem gdy jeszcze podsłuchiwałem. I nic mnie nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Rokośne kwiatki IP: 195.205.139.* 26.08.03, 11:06 Marcelu, czy jak ośmielę się powiedzieć, że mi się coś w moim kraju nie podoba, to każesz mi emigrować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Rokośne kwiatki IP: 172.16.3.* 26.08.03, 11:17 No ja osobiście nie jestem zwolennikiem walk, protestów... jak mi się coś nie podoba i nic nie moge zrobić to po prostu odwracam się i wychodzę. Ale to moja metoda, może są ludzie szukających wrażeń, awantur... znudzeni życiem ?? Nie szukam sobie problemów na siłę. P.S. Emigracja w moim przypadku to tylko kwestia czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Rokośne kwiatki IP: 195.205.139.* 26.08.03, 12:02 Gość portalu: Marcel napisał(a): > No ja osobiście nie jestem zwolennikiem walk, protestów... jak mi się coś nie > podoba i nic nie moge zrobić to po prostu odwracam się i wychodzę. A jeśli to jest rzecz naprawdę ważna dla Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Rokośne kwiatki IP: 172.16.3.* 26.08.03, 12:23 No w sumie masz rację, dla jednego mucha ma duszę, osobowość i charakter, inny bije je na potęgę. Dla jednego radio jest zyciem i będzie walczył za nie po grób... ja to zawsze powtarzam "inna planeta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrum Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 17:50 Rokos jest OK! świetnie brzmi o tej porze.... i nie zgadzam się z przedmówcami... Ma świeną barwę i ekpresję..."za 12 minut dziesiąta..przy mikrofinie Marisz Rokos..dwie płyty dla Państwa..siedem trójek" i te jego teksty do babki, która gada o zdrowiu..jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Rokos w TrUjce!!! IP: 149.156.12.* 26.05.04, 20:29 Super dla ćwierćinteligentów i ofiar pop=kultury Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Rokos w TrUjce!!! 27.05.04, 12:18 Dobra, dobra. A Kupa Strzyczkowski?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.wmc.net.pl 28.05.04, 22:28 popieprzylo was wszystkich. nie lepiej po prostu zmienić stację niż pisać o swoich przemysleniach na temat prowadzącego. dajcie sobie trochę luzu i przestańcie sie tak tym podniecać. na szczęcie mamy duży wybór stacji więc zamiast wypluwać te prostackie teksty, przełączcie się. i dajcie juz mu święty sopkój. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: Rokos w TrUjce!!! IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 00:38 Mhm. Zgadzam się. Może tylko nie do końca z wyborem stacji, bo tu akurat nieszczególnie jest co wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś