tuhanka Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 21.11.02, 17:30 Można o tym pomyśleć...Tylko ja, mimo moich 25 lat, za bardzo młodzieżowa nie jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 21.11.02, 19:43 Hmm...nie chcę pisać ogólników, więc proszę o kilka dni do namysłu :) Na pewno radio autorskie...Nawet miałam parę fajnych koncepcji, ale nie wiem, czy nadadzą się do radia młodzieżowego - no i muszę to wszystko sobie w głowie uporządkować :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilaksiezyc TUHANKA 22.11.02, 21:29 Dam Ci nawet więcej czasu,tylko daj konkrety.Jakbyś chciała tak prywatnie to napisz do mnie,wystarczy kliknąć na mój nick.pozdrawiam.A poza tym to nie musi być typowo młodzieżowe.Za to musi być bardzo twórcze,oki i inne niż pozostałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 19:56 Ja nie chcę tworzyć własnego radia, bo ja jestem słuchacz(-ka). Niech radio robi ktoś, kto się na tym naprawdę zna. Tak samo niech ludzi leczy lekarz na przykład a nie ktoś, kto tylko bardzo chce. Co do moich preferencji, to wystarczy mi Trójka sprzed dwóch lat. Część mi się podobała, część nie, gusta są jednak różne i to akurat szanuję. Wystarczy trzymać poziom i klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 21.11.02, 20:14 Gość portalu: astat napisał(a): > Ja nie chcę tworzyć własnego radia, bo ja jestem słuchacz(-ka). Niech radio > robi ktoś, kto się na tym naprawdę zna. Tak samo niech ludzi leczy lekarz na > przykład a nie ktoś, kto tylko bardzo chce. > Co do moich preferencji, to wystarczy mi Trójka sprzed dwóch lat. Część mi się > podobała, część nie, gusta są jednak różne i to akurat szanuję. Wystarczy > trzymać poziom i klasę. Droga Astat, masz rację - niech radio robi ktoś, kto się na tym zna. Jednakże my, słuchacze, mamy prawo napisać naszą "ramówkę marzeń", a specjaliści, ale tacy prawdziwi radiowcy, niech to zrealizują. Propozycje można zgłaszać...i ja nad nimi pomyślę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 21:17 tuhanka napisała: > mamy prawo napisać naszą "ramówkę marzeń" Oj, Tuhanko... Lubię Cię ogromnie, ale marzenia to jednak nasze prywatna sprawa. I ile nas (ludzi, słuchaczy, forumowiczów), to będą one zawsze odmienne. I dlatego przecież te nieszczęsne badania, focus grupy i inne takie. Dlatego piszę 'nieszczęsne', bo akurat wiem, że potrafią być i mało reprezentatywne, i można je dość dowolnie interpretować. Ale i tak mają w sumie większy sens, komercyjnie rzecz ujmując, niż nasze dywagacje (nawet jeślibyśmy doszli do tysiąca na tym forum). Natomiast tak sobie myślę, że jednak jest całkiem sporo ludzi, którzy trzymają klasę i poziom pomimo a) czasów b) globalizacji i macdonaldyzacji c) zalewowi tandety d) walki o przetrwanie itd. W teatrach naprawdę pełno i jakoś ludzie rozróżniają co szmira a co warte obejrzenia. Z koncertami tak samo. Książki, poezja. Wymieniać można długo - na szczęście. Szaman mnie w końcu zabije za tę nocną kryptoreklamę, ale naprawdę okazuje się, że nocą jest świetny program w 3 i można go słuchać z przyjemnością. Czyli niektórym się chce robić taki program. Pomimo wszystko. I w nich siła... Ania A prawo mamy, oczywiście, to przecież wolny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boltzmann Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? IP: *.icm.edu.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.11.02, 11:53 kamilaksiezyc napisała: > Możemy stworzyć Własną radiostację only dla młodzieży,odjechaną w 100% > pod patronatem jakiegoś innego radia.piszcie pod którego patronatem radyjka. Jeśli ma być 'only dla młodzieży', to chyba tylko pod patronatem BBC?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xz Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.02, 12:33 Only? to ja niestety odpadam... W W-wie only? też nie dobrze, no chyba, że na KF(RWE?) niestety, sieroty po PRIII porozrzucało po kraju, potrzebna byłaby antena ogólnopolska, a z tym problem... Chyba, żeby wywalić z Trujki RDS, a alternatywną antenę umieścić tam na zasadzie kanału SCA, jak w Ameryce...Mogła by na poczatek nadawać w dzień nocną trójkę...(marzyciel jestem...) Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 22.11.02, 12:50 Każda dyskusja jest dobra...A na dobrą sprawę można by pomyśleć o radiu internetowym, ewentualnie dogadać się z rozgłośniami prywatnymi, lokalnymi w różnych stronach kraju, żeby w określonych godzinach retransmitowały ten program - dla nich byłoby za darmo, więc praktycznie bez kosztów - oczywiście mogliby tam mieć swoje bloki reklamowe, wszystko jest do uzgodnienia. Dodatkowo audycje warto archiwizować - w formacie mp3 (niektórzy nie mają sztywnego łącza, inni mają firewalle - i nie mogą odbierać radia przez internet). Naprawdę można pomyśleć - nagrywać jakieś amatorskie kabarety, robić nagrania z festiwali, przeglądów piosenki studenckiej, namawiać twórców alternatywnych do udostępniania swoich nagrań, prowadzić ciekawe dyskusje z ciekawymi ludźmi. Nie gadaka_o_byle_czym, ale coś rozwijącego zainteresowania - może trochę wzorowane na KLCW... Oprócz tego dyskusje na ważne tematy, zgłoszone przez słuchaczy... Podyskutujmy, może coś się z tego wykluje. Skoro zamiast Trójki mamy TrUjkę, dlaczego nie mielibyśmy sobie stworzyć Trójki alternatywnej - może trochę połączonej z dawną Radiostacją? Pomyśleć i podyskutować zawsze możemy, inna sprawa, czy coś z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 23.11.02, 07:08 tuhanka napisała: > Każda dyskusja jest dobra...A na dobrą sprawę można by pomyśleć o radiu > internetowym W Krakowie przyszło na świat pewne niemowle :) Więcej: www.bezkitu.com Odpowiedz Link Zgłoś
alazpodhala Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 18.07.14, 18:22 mam pytanie,czy zakładając takie radio to się opłaci ,czy są z tego jakieś zyski,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.02, 20:22 Jak znam internautów to będzie sporo gadania ale faktyczna aktywność w realizacji tego pomysłu wyniesie zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Tworzę stronkę więc,jeżeli .... IP: 212.244.27.* 25.11.02, 22:39 kamilaksiezyc napisała: > Więc jeżeli masz ochotę mi pomóc to pisz do mnie,wystarczy kliknąć na mój nick przy temacie,albo napisać do mnie na forum. Tylko nie zapomnijcie usunąć słowa NOSPAM z adresu e-mail!!! Inaczej list nie dojdzie!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 23.11.02, 11:32 Niezły pomysł. Jest nawet wolna częstotliwość po Radiu RACJA w Białymstoku. Padło to radio, od miesiąca nie nadaje. także 105,5 MHz czeka.... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kalor_god Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 23.11.02, 21:59 no, a koncesja? koncesja kosztuje koszmarne pieniadze.. no i jaka, do diaska, mialaby tam leciec muza?? Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 23.11.02, 23:38 kalor_god napisał: > no, a koncesja? koncesja kosztuje koszmarne pieniadze.. Koncesje możesz mieć za darmo (prawie) - jest cos takiego w Ustawie o Radiofonii jak status "nadawcy społecznego" Oznacza to ni mniej ni wiecej tylko 0 wydatkow na koncesję :)) > no i jaka, do diaska, mialaby tam leciec muza?? No cool i odjazdowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 00:12 Franz - racja, ale bez reklam - musisz lyknac sponsora (uwaga na chore plemniki). Zalozycielka watku - zaloz, ale majtki na glowe. Gowno ci sie uszami wylewa. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 24.11.02, 00:29 Gość portalu: Niech napisał: > Franz - racja, ale bez reklam - musisz lyknac sponsora Wiem :)) Najlepiej jak się jeszcze zaprosi kogoś z PARPA albo anonimowego Piotrka który raz w tygodniu będzie opowiadła jak zupa stawała się bardziej słona po flaszce... ZAIKS i opłaty za używanie częstotliwości i tak trzeba bulić :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilaksiezyc Re: Załóżmy własne radio-co Wy na to? 25.11.02, 18:25 Gość portalu: Niech napisał: > Franz - racja, ale bez reklam - musisz lyknac sponsora. > Zalozycielka watku - zaloz, ale majtki na glowe. Gowno ci sie uszami wylewa. Przepraszam Szanownego Pana Niech czy my się znamy?Bo ja nie sądze,więc może troszkę szacunku.To,że Twoim rodzicom w życiu nie wyszło (mieć normalnego dzidziusia)to nie znaczy,że ja z pomocą forumkowiczów,pasjonatów nie urodzimy wspólnie czegoś fajnego.A co do moich uszu to słyszą one więcej niz byś chciał. Jeżeli Arkadius,albo Prada wprowadzą modę na noszenie majtek na głowie to chętnie,ale póki co noś sobie je sam,bo rozumiem,że nosisz skoro mi proponujesz to napewno wiesz jaka to fajna zabawa i z pewnością wielka przyjemność(inaczej chyba byś nie proponował czegoś takiego kobiecie,nieprawdaż?)W takim układzie mam do Ciebie pytanie czy lepiej nosić czyste majtki na głowie czy może takie juz z lekka schodzone?Jakie Ty preferujesz?pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i proponuje abyś został projektantem. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Jest nawet wolna częstotliwość 19.04.25, 18:42 Teraz przynajmniej ten problem odpada - można wystartować w necie ;) Odpowiedz Link Zgłoś