Dodaj do ulubionych

RUSZCIE DUPSKA I ............GRA NOWE RADIO

21.11.02, 18:38

Obserwuj wątek
    • traszor Re: RUSZCIE DUPSKA I ............GRA NOWE RADIO 22.11.02, 07:48
      No to chyba mamy tu milionerke.. gdyby problem załozenia radia sprowadzał sie do znalezienia chetnych
      dio jego robienia i sprzetu to byoby super. Ale 80% kosztów to zdaje sie opłaty koncesyjne i haracz dla
      zaiksu
      Zdrówko
      Kamil
    • franzmaurer Re: RUSZCIE DUPSKA I ............GRA NOWE RADIO 22.11.02, 08:41
      kamilaksiezyc napisała:

Jak widze po tytule topicu - pełka coolturka ;)

> JEŻELI KOCHACIE RADIO TO POBAWCIE SIĘ ZE MNĄ W UPRAWIANIE TEGO SPORTU
      Uprawiać to można grządkę...

> MACIE JAKIŚ CIEKAWY POMYSŁ NA PROGRAM RADIOWY PISZCIE ŚMIAŁO.
      Dziecko - naucz się że dobre pomysły kosztują...

> A JA SPRÓBUJĘ COŚ RUSZYĆ NA WYŻYNIE KRRiTV.MOŻE SIĘ UDA.
      Jaka tam wyżyna... raczej równina umysłowa...
      Mózgi wielkie jak orzeszki laskowe... zwoje w stanie zaniku...

No wiesz, jak nie czujesz obrzydzenia to możesz się zakręcić wokół takiego
      jednego Czerwonego Członka :)

> W NASZYM NOWYM RADIU A MOŻE SAMI CHCECIE PROWADZIĆ COSIK W NIM????
      Ja tam się piszę na poranną gimnastykę :))

> PISZCIE MAILUJECIE I KLIMAT CZUJCIE TAK JAK JA.
      E... może jednak postoję :)) Znowu potem zostanę oskarżony o zdeformatowanie
      radia i spowodowanie spadku słuchalności do 1% :)))
      • Gość: rolo Re: RUSZCIE DUPSKA I ............GRA NOWE RADIO IP: *.piaski.sdi.tpnet.pl 23.11.02, 01:18
        Dziękuje Ci za Twój post,pozwolisz,że nie skomentuje?Mała rada:jeżeli chcesz
        się nadal upajać swoim pesymistycznym nastawieniem do życia to chlej do
        dna,tylko daj innym działać i nie leż na drodze jak ten żółw,bo Cię kiedyś ktoś
        przejedzie i nie będziesz już pisał tak wspaniałych postów. :-) pozdrawiam
      • kamilaksiezyc Franz! 23.11.02, 01:33

• franzmaurer Re: Franz! 23.11.02, 07:39
          kamilaksiezyc napisała:

> Według Ciebie cała KRRiTV to ogólnie rzecz ujmując półgłówki,tak?

To po prostu grupka dość nieudacznych facetów którym ich kolesie zapewnili
          dostatni byt... może za wyjątkiem członka Cz.

Ależ oczywiśćie - jestem ręcami i nogami ZA wszelką zabawą w eterze, niestety
          życie sprawiło że za dobrze znam realia :(((
          Znam paru świetnych gości - łby jak piece... ich kariera zawodowa zakończyła
          się póki co na funkcji zapowiadaczy "Złotych Przebojów na XX.XX FM !!!"

Może po prostu więcej niż Ty stąpam twardo po Polskiej ziemi i wiem trochę jak
          to wygląda 'od wewnątrz'...
          • kamilaksiezyc Re: Franz! 25.11.02, 18:35
            franzmaurer napisał:

> kamilaksiezyc napisała:
            >
            > > Według Ciebie cała KRRiTV to ogólnie rzecz ujmując półgłówki,tak?
            >
            > To po prostu grupka dość nieudacznych facetów którym ich kolesie zapewnili
            > dostatni byt... może za wyjątkiem członka Cz.
            >
            > Ależ oczywiśćie - jestem ręcami i nogami ZA wszelką zabawą w eterze, niestety
            > życie sprawiło że za dobrze znam realia .
            Może raczej rękami. :-)
            To dobrze,że znasz realia,ja też je znam :-)
            Mam podobnie jak Ty kilku dobrych znajomych w tym biznesie.I wiesz co Ci
            powiem?,że są wśród nich tacy którzy siedzą na wysokich stołkach i nie są bandą
            kolesi,którym inni kolesie dali te stołki.To sa ludzie którzy X-lat pracowali
            na swój sukces i ja w przeciwieństwie do Ciebie podziwiam ich i szanuję.Wiem,że
            w naszej rzeczywistości ręka rękę ciągnie a potem ręka ręke myje,ale w tej
            rzeczywistości bynajmniej nie wirtualnej są i tacy którzy szli do przodu wiele
            lat często potykając się a nawet upadając i wiesz co doszli wreszcie do swojego
            celu.I dzisiaj mogą powiedzieć:Jesteśmy w domu.A co do zabawy w eterze to ja za
            nią nie jestem,bo to tak jakby powiedzieć bawić się z wszystkimi.Ja bawię się
            tylko z tymi wartościowymi,ok?
            • franzmaurer Re: Franz! 25.11.02, 22:52
              kamilaksiezyc napisała:

> > życie sprawiło że za dobrze znam realia .
              > Może raczej rękami. :-)

A na Slunsku moofiom rencyma :)

> To dobrze,że znasz realia,ja też je znam :-)
              > Mam podobnie jak Ty kilku dobrych znajomych w tym biznesie.I wiesz co Ci
              > powiem?,że są wśród nich tacy którzy siedzą na wysokich stołkach i nie są
              > bandą kolesi,którym inni kolesie dali te stołki.To sa ludzie którzy X-lat
              > pracowali na swój sukces i ja w przeciwieństwie do Ciebie podziwiam ich i
              > szanuję.

Bosze.... jak można z Tobą dyskutować skoro nie rozumiesz nawet co się do
              Ciebie pisze... beret za mały czy co??

W przeciwieństwie do Ciebie nie podziwiam i nie szanuję tzw. członków wysokiej
              rady zwanej KRRiT bo są to ludzie kórzy w większości
              - nie pracowali X-lat na swój sukces - zostali tam wybrani dzięki przejściowym
              ukladom przez kolegów lub urzędującego Prezydenta RP
              - w większości są niekompetentni w zakresie podejmowanych decyzji
              (podsekrytorz w MON awansowany do KRRiT czyli np towarzyszka Waniek) albo
              żałosny człowieczek bez życiorysu (ani słówka na stronie KRRiT od lat...)
              i marniutki dziennikarzyna muzyczny żyjący do dziś muzyką ze "Stodoły" który
              został psim swędem wybrany do KRRiT >>>
              ks.sejm.gov.pl:8009/kad3/025/30252041.htm , a którego żona znajdowała
              się w radzie nadzorczej firmy finasującej konkurencyjny na rynku radiowym
              holding...

O takich własnie ludzikach mówię i dla takich nie mam krzty szacunku...
              • kamilaksiezyc Twoja wola. 26.11.02, 14:19

• Gość: Jureek Re: Twoja wola. IP: 62.8.156.* 26.11.02, 17:10
                  Kamilo, nie interesuje mnie, co robią ludzie piszący na forum. Interesuje mnie to, co piszą. Wybacz więc, że nie będę Cie wypytywał o Twoje zasługi, czy znajomości. Wolałbym się dowiedzieć, czym zasłużyli się członkowie KRRiTV, żebym ich szanował. Dlaczego nie zasługują na szacunek uzasadnił już franzmaurer, teraz jestem ciekaw Twojego uzasadnienia.
                  Jak na razie podałaś (chyba mimowolnie) jeden agument na niekorzyść panów z Rady. Ciekawe, czy zgadniesz jaki?
                  Jurek
                • franzmaurer Re: Twoja wola. 27.11.02, 03:05
                  >Twoja wola nie szanuj,ale zauważ jedną rzecz,że dzisiaj niestety praktycznie
                  >większość ma stołki za układy.

Bo niestety, rację miał mądry, nieżyjący już Człowiek który powiedział
                  publicznie i bez ogródek o tym co sie na naszej scenie dzieje: "Piekło jest w
                  nas"

Zauwazam ze wiekszosc ma stołki za układy i takowego stanu nie akceptuje...
                  Ludziom z kluczyka w wiekszosci przypadkow nie nalezy się zaden szacunek bo
                  niby za co?
                  Ze smarowali kogoś wazelinką...?

Na szczescie nie musze życ tylko 'karuzelą medialną' bez której inni żyć nie
                  potrafią albo zwyczajnie nie mogą...
                  Naprawdę sprawą drugorzędną jest dla mnie to komu następnemu Czarzasty będzie
                  chciał pokazać 'co to kurwa znaczą komuniści' albo jaką następną stację
                  zaanektuje Agora...

Osobiście żal mi czasami ludzi którzy pracują w tych mediach (od telefonistów
                  po prezesów) bo po prostu 10 lat temu dali się zrobić w bambuko oddając
                  faktyczną władzę nad mediami różnym partyjniackim dupkom...

Teraz znaleźli się w sytuacji kiedy to Krajowa Rada kilkoma głosami sprawia że
                  ludzie tracą pracę a firmy ulegają likwidacji...
                  Z pewnością casus krakowskiego Blue FM jest dla ciebie jednym z powodów dla
                  których Krajową Radę szanować należy i już :)

>A Ty co robisz w życiu(o ile coś robisz)piszesz posty na forum,nie
                  >pracujesz,krzyczysz na wszystkich?

Paru rzeczy Ci brak - ale tych braków tu nie wymienię...

A nawet gdybym był zapracowany jak ten grubas Halber i nie miałbym czasu czytać
                  wniosków koncesyjnych to co?
                  Co ma piernik do wiatraka ?

Tak to się jakoś potoczyło że pracę w radiu znam z montowania reklam na Dynie,
                  grzebania w procesorze emisyjnym i siedzeniu przed mikrofonem...
                  I tak to się jakoś potoczyło że znam się też na biguanidach, glukozydazach i
                  polipeptydach... i te drugie jakoś wydają mi się ciekawsze (póki co ;)

Mniej tu po prostu miejsca na bezsensowne jatki i wylewanie żółci :)
                  Taki komfort psychiczny mam... i bewnie będę nawet z tego powodu dłużej żył...

>Jesteś taki lojalny wobec świata? Moralny?
                  A wiesz że tak?? Po prostu nie mam żadnych dylematów typu 'kto za tym stoi'
                  albo 'jak wybory wpłyną na rynek medialny'...

>Może Ciebie tez ktoś nie szanuje,może z perspektywy
                  >innch Ty też jesteś takim kolesiem?
                  Moze masz nawet trochę racji :) Jestem kolesiem ;))
                  Jestem takim kolesiem który mógł pozwolić sobie na ten komfort że z dnia na
                  dzień mógł powiedzieć "Starczy..." - zabrać z szafki setkę płyt i słuchawki....

Mogłem się z czystym sumieniem zabrać się za jakieś absurdalne dla przeciętnego
                  Kowalskiego syntezy... bez żadnych układów, smarowania 'od tylca' i kopania po
                  kostkach... Nikt mi nic nie dał ani niczego nie zabrał... KPW?
                  • jete Re: Twoja wola. 27.11.02, 07:46

> Na szczescie nie musze życ tylko 'karuzelą medialną' bez której inni żyć nie
                    > potrafią albo zwyczajnie nie mogą...
                    > Naprawdę sprawą drugorzędną jest dla mnie to komu następnemu Czarzasty będzie
                    > chciał pokazać 'co to kurwa znaczą komuniści' albo jaką następną stację
                    > zaanektuje Agora...

> Jestem kolesiem ;))
                    > Jestem takim kolesiem który mógł pozwolić sobie na ten komfort że z dnia na
                    > dzień mógł powiedzieć "Starczy..." - zabrać z szafki setkę płyt i
                    słuchawki....
                    >
                    > Mogłem się z czystym sumieniem zabrać się za jakieś absurdalne dla
                    przeciętnego
                    >
                    > Kowalskiego syntezy... Nikt mi nic nie dał ani niczego nie zabrał...

Jaki Ty fajny jesteś... i skromny taki... i masz dużo płyt i na KRRiTN się
                    znasz i na Agorze i na syntezach...

wiesz co?

nie zajmuj się niczym poza tymi syntezami, ok? taka prośba.
                  • kamilaksiezyc Re: Twoja wola. 27.11.02, 18:27

> Bo niestety, rację miał mądry, nieżyjący już Człowiek który powiedział
                    > publicznie i bez ogródek o tym co sie na naszej scenie dzieje: "Piekło jest w
                    > nas"
                    >
                    Jakoś mnie Twoja metafora nie przekonuje(uważasz,że dbanie o własny brzuch jest
                    synonimem"diabła"?)
                    > Zauwazam ze wiekszosc ma stołki za układy i takowego stanu nie akceptuje...
                    Ja również,dlatego chciałam potrząsnąć forum i
                    obudzić "młodych",kreatywnych,zdolnych ludzików,żebyśmy zrobili z tym coś razem
                    np: na początek niezalezne radio,potem niezależne media w ogólnym pojęciu,a
                    następnie niezalezny świat,z tym światem przegięłam :-)
                    > Ludziom z kluczyka w wiekszosci przypadkow nie nalezy się zaden szacunek bo
                    > niby za co?
                    Za spryt,za chamstwo(paradox)<lol>(oczywiście żart),za bezpośredniość.
                    > Ze smarowali kogoś wazelinką...?
                    > Musieli się napracować z ta wazeliną :-)
                    A swoją droga pewne stanowiska przechodzą z pokolenia na pokolenie.
                    Wiesz DROGI F ja tez kiedyś miałam taki żal do świata jak Ty.
                    U mnie problem polegał na tym,że ja chciałam iść do aktorskiej szkoły,ale
                    niestety tam już obsadzone były miejsca przez dzieci aktorów,reżyserów itp.I
                    tez mówiłam niesprawiedliwy świat.Ale wiesz doszłam do pewnego wniosku,że życie
                    zweryfikuje te błędy nP;takiej szkoły.Zobaczymy jak widzowie przyjmą taka Panią
                    X jeżeli nie będzie dobra albo Pana Y który swoją gra przypomina żółwia i na
                    ekranie tylko "wygląda".A ja sama postanowiłam nie załamywać się tylko iść
                    sobie dalej i dążyć do swoich celów,na przekór pewnym układom.I wiesz z czasem
                    ja tez zaczęłam mieć układy :-) tylko,że ja ich tak perfidnie nie
                    wykorzystuje,wiesz w moim życiu podobnych historii jest masa.Wszędzie wolą
                    obsadzić swoich niż kogos z zewnątrz i nawet jeżeli obsadza się niekompetentne
                    osoby to nic dla kolesi z górnej półki nie znaczy,pamiętaj swój to swój i tego
                    nie zmienisz,no chyba,że sam zaczniesz być góra,ale chyba szybko przekonałbyś
                    się do tej zasady pracodawców,ludzi przy berle.
                    > Na szczescie nie musze życ tylko 'karuzelą medialną' bez której inni żyć nie
                    > potrafią albo zwyczajnie nie mogą...
                    Ja potrafię żyć bez karuzeli:-),natomiast media to moja pasja,nie kręce się tam
                    tylko w jedną stronę i jak szalona żygam po szybkim tempie.Ja robie to co lubię
                    i tak jak uwazam.
                    > Naprawdę sprawą drugorzędną jest dla mnie to komu następnemu Czarzasty będzie
                    > chciał pokazać 'co to kurwa znaczą komuniści' albo jaką następną stację
                    > zaanektuje Agora...
                    > Hmm - no coments
                    > Osobiście żal mi czasami ludzi którzy pracują w tych mediach (od telefonistów
                    > po prezesów) bo po prostu 10 lat temu dali się zrobić w bambuko oddając
                    > faktyczną władzę nad mediami różnym partyjniackim dupkom...
                    > tu niestety nie mogę nic powiedzieć(w zamkniętej dyskusji chętnie się rozwinę)
                    > Teraz znaleźli się w sytuacji kiedy to Krajowa Rada kilkoma głosami sprawia
                    że
                    > ludzie tracą pracę a firmy ulegają likwidacji...
                    O tym mogę pogadać ,ale nie na forum
                    > Z pewnością casus krakowskiego Blue FM jest dla ciebie jednym z powodów dla
                    > których Krajową Radę szanować należy i już :)
                    bez komentarza
                    >
                    > >A Ty co robisz w życiu(o ile coś robisz)piszesz posty na forum,nie
                    > >pracujesz,krzyczysz na wszystkich?
                    >
                    > Paru rzeczy Ci brak - ale tych braków tu nie wymienię...
                    > Mi? czy Tobie?
                    > A nawet gdybym był zapracowany jak ten grubas Halber i nie miałbym czasu
                    czytać
                    >
                    > wniosków koncesyjnych to co?
                    > Co ma piernik do wiatraka ?
                    > bez epitetów proszę ,to porządny klub. :-) A tak wogóle to miałam na myśli to
                    że może jestes sfrustrowanym bezrobotnym,który nie ma już pomysłu na siebie i
                    siły bo go odsyłają od firmy do firmy.No ale dobrze,że nie jesteś. :-)
                    > Tak to się jakoś potoczyło że pracę w radiu znam z montowania reklam na Dynie,
                    > grzebania w procesorze emisyjnym i siedzeniu przed mikrofonem...
                    No to mam doczynienia z można powiedzieć profesjonalista, :-)
                    > I tak to się jakoś potoczyło że znam się też na biguanidach, glukozydazach i
                    > polipeptydach... i te drugie jakoś wydają mi się ciekawsze (póki co ;)
                    > To już nie moja bajka.
                    > Mniej tu po prostu miejsca na bezsensowne jatki i wylewanie żółci :)
                    > Taki komfort psychiczny mam... i bewnie będę nawet z tego powodu dłużej żył...
                    > No życzę Ci tego z całego serducha.
                    > >Jesteś taki lojalny wobec świata? Moralny?
                    > A wiesz że tak?? Po prostu nie mam żadnych dylematów typu 'kto za tym stoi'
                    > albo 'jak wybory wpłyną na rynek medialny'...
                    > To się ciesz :-)
                    > >Może Ciebie tez ktoś nie szanuje,może z perspektywy
                    > >innch Ty też jesteś takim kolesiem?
                    > Moze masz nawet trochę racji :) Jestem kolesiem ;))
                    > Jestem takim kolesiem który mógł pozwolić sobie na ten komfort że z dnia na
                    > dzień mógł powiedzieć "Starczy..." - zabrać z szafki setkę płyt i
                    słuchawki....
                    > super,tego też może i kiedyś życzę sobie,ale póki co niestety nie mam takiego
                    komfortu,jestem zadowolona z siebie i tego co robię.
                    > Mogłem się z czystym sumieniem zabrać się za jakieś absurdalne dla
                    przeciętnego
                    >
                    > Kowalskiego syntezy... bez żadnych układów, smarowania 'od tylca' i kopania
                    po
                    > kostkach... Nikt mi nic nie dał ani niczego nie zabrał... KPW?
                    > I bardzo dobrze :-)
                    Wolę termin rozumiem.
                    Pozdrawiam serdecznie -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka