milena.rl Re: Happening :) 27.04.06, 13:47 A swoją drogą krakówkowe radio pod kopcem bardzo elastyczne. Nie prowokujcie władzy, nu nu, puszczajcie w kółko te same wyświechtane pioseneczki, lud to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia 27.04.06, 13:53 Wprawdzie caly czas obstawiam uklad pomiedzy komisarzem wystawy a cichoniem, ale chyle czola przed geniuszem:) No i co pani Kruk teraz zrobi?? A zapomnialem, przeciez od czasu skargi na radyjo juz nic biedaczyna nie moze? A ja tak chcialem zlozyc skarge na Pasje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozOff To "dzieło" Cichonia jest bardzo mizerne, ale IP: *.crowley.pl 27.04.06, 13:56 To "dzieło" Cichonia jest bardzo mizerne. Prymitywne i kiczowate. Trudno to nazwać sztuką. Ale "ciąg dalszy" prowokacji jest naprawdę inteligentny. To doniesienie było wręcz genialne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: know thy history Re: To "dzieło" Cichonia jest bardzo mizerne, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:04 ready made pacany ready made Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacaneum Re: To "dzieło" Cichonia jest bardzo mizerne, ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:41 panie Cichoń kocham pana! Odpowiedz Link Zgłoś
from.sarah.with.love a teraz niech Nieznalska wsadzi se ją w d... 27.04.06, 14:09 ...i w ten sposób zamanifestuje swą artystyczną wrażliwość. Kurcze, to dopiero będzie sztuka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: a teraz niech Nieznalska wsadzi se ją w d... 27.04.06, 16:03 Masz bardzo ciekawy pomysł. Już go sprawdziłaś skoro polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia 27.04.06, 14:11 Ha! Doskonałe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Glupota klerykalno-antyklerykalna :-> IP: *.molgen.mpg.de 27.04.06, 14:14 Moze wroci zdrowy rozsadek. Bylo kilku zasciankowych ciemniakow, ale bardziej niepokoi mnie wielkie stado pol-inteligentow idacych jak owce za wszystkim, co jest "anty-klerykalne" "nowoczesne" "tolerancyjne" itp. Czekam, az ktos postapi praktycznie. Mozna np. Na przyklad poslac moherowa kaczke do siedziby "Agory" z sugestia, zeby kupila to "dzielo sztuki" za grube pieniadze jako lokate kapitalu. Jesli "Agora" odmowi, zaszantazowac oskarzeniem o klerykalizm i zasciankowosc. Z kolei do kosciola ojca Rydzyka moznaby dac projekt kosztownej przebudowy przez zakopanie pod ziemie. Jesli Rydzyk odmowi, zostanie zaszantazowany, ze wieza koscielna ma ksztalt falliczny. Byloby to smieszne jako Monty Python, ale niestety czesc ludzi bierze to na powazne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Prostacki wyskok artysty Cichonia IP: *.ig.pwr.wroc.pl 27.04.06, 14:30 Czytam większość postów i oczom nie wierzę. Nikogo nie razi ordynarne skojarzenie brzmienia czyjegoś nazwiska z potoczną nazwą urządzenia szpitalnego do obsługi obłożnie chorych. Dzieciom się tłumaczy, że z nazwisk nie wolno się wyśmiewać a tu, proszę, artysta się wypowiedział tworząc "dzieło sztuki" na poziomie gó..arskiego dowcipu za który w normalnej szkole stawiano do kąta. Myślę, że kurator wystawy popełnił błąd - trzeba było pracę przyjąć i napisać nazwisko autora wołowymi literami, niech się wstydzi swojego wulgarnego wyskoku (albo niech inni ocenią jego poziom). Zaś doczepianie do tego prymitywnego żartu jakiejkolwiek ideologii obraża poczucie przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Prostacki wyskok artysty Cichonia 27.04.06, 16:12 A z jakimże to nazwiskiem ci się kojarzy „Kaczka dziwaczka”? Czy należałoby również ocenzurować twórczość Jana Brzechwy, ponieważ kogoś może obecnie urazić? Czy kaczka w pomarańczach ma być zakazana w polskich restauracjach? Ponadto naśmiewanie się z kaczego postępowania nie dotyczy już jedynie konkretnych osób, ale również wszystkich, którzy są zwolennikami kaczej filozofii vide kaczka w berecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Prostacki wyskok artysty Cichonia IP: *.ig.pwr.wroc.pl 27.04.06, 17:09 A co nazywasz "kaczym postępowaniem", "kaczą filozofią" skoro rzekomo z żadnym nazwiskiem kaczka Ci się nie kojarzy? Przekręcanie, wyśmiewanie się z nazwisk i budowanie na tym niesmacznych skojarzeń, epitetów to żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Prostacki wyskok "artysty" Cichonia IP: *.telia.com 27.04.06, 17:37 Autor: Gość: WK IP: *.ig.pwr.wroc.pl Data: 27.04.06, 17:09 A co nazywasz "kaczym postępowaniem", "kaczą filozofią" skoro rzekomo z żadnym nazwiskiem kaczka Ci się nie kojarzy? Przekręcanie, wyśmiewanie się z nazwisk i budowanie na tym niesmacznych skojarzeń, epitetów to żenada. ------------------------------------- To jest "uzyteczny idiota" i reaguje typowo w znanej sobie sytuacji, jak pies Pawlowa na okreslone bodzce! - Ich wszystkich("uzytecznych idiotow") warunkuja co jakis czas na okreslony bodziec(haslo) - np. "Bush".. "oszolom".. "moher".. i odmozdzone polglowki reaguja bezblednie na dany bodziec.. Stadnie.. - jak to polglowi.. - Teraz zas.. ci leninowscy uzyteczni idioci, typu i prowieniencji "dawid_madian" (e tutti quanti), zostali po raz kolejny "przewarunkowani".. tym razem na haslo "kaczka".. "pis".. i pochodne (takie zas jak: - "rydzyk".. czy "radiomaryja" lub np. "katofaszysci" albo "ociecdyrektor" pozostaja niezmienione i sa "w trwalym" uzyciu..).. Wiec jakakolwiek "polemika" z takim odmozdzonym "dawidkiem" mija sie z jakimkolwiek celem i sensem.. Jakichbys argumentow nie uzyl, on z regularnoscia "zegarynki" lub z monotonia: - katarynki bedzie "klepal swoje": - powodz w Bangladeszu? - winne Kaczory.. - baba w ciaze zaszla?? - winne Kaczory.. - gradobicie w Kieleckiem? - winne Kaczory.. - stonka "kartochli" zzarla?? - "dawidki" chorem wrzasna: - "winne przeciez Kaczory!" Pamietaj.. Z GLUPOTA JESZCZE NIKT NIE WYGRAL!! lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Prostacki wyskok "artysty" Cichonia IP: *.ig.pwr.wroc.pl 27.04.06, 17:52 Ja tylko dla ich dobra. Niech się aż tak nie kompromitują. Legutko na ten temat: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060425/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Prostacki wyskok "artysty" Cichonia 27.04.06, 18:31 Gość portalu: WK napisał(a): > > Legutko na ten temat: > www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060425/publicystyka/publicystyka_a_1.html ----------------------------------- Dziekuje za linka.. Nie mam dostepu do polskich gazet wiec wiele mi umyka z pola widzenia, a prof.Legutko zawsze cenilem i cenie.. Juz skopiowalem do swego archiwum.. Niestety, ten artykul nie dla tych z "inteleligencja jednozdaniowa"(jak ich okreslam..) zdolnych do ogarniecia umyslem od 5 do 50 wyrazow jednoczesnie i potrafiacych "skonstruowac"(z wysilkiem) jedno zdanie proste nadrzedne, lub tylko sam tytul postu i.. nic wiecej!! :)) kiczkis Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Prostacki wyskok "artysty" Cichonia 05.05.06, 01:59 Lancecie bardzo zabawna, lecz absurdalna teoria. Mam jednak pewną (niestety nikłą) nadzieję, że to jednak swego rodzaju żart, a nie twoje prawdziwe przemyślenia. Jednakże z powagi wypowiedzi wysnuwam jedynie smutny wniosek prawdziwości… Ech, tragedia. Niestety nawet przywoływanie Pawłowa nie pomogło tej, silącej się na naukowość, wypowiedzi. Chociaż u ciebie najwyraźniej istnieje pewien typ reakcji, ktoś nie zgadza się z Pis, to na pewno komunista. Twoja usilna próba obrażania mnie jest co najwyżej irytująca, poza inwektywami i wspomnianym pseudointelektualnym bełkotem nie podjesz żadnych argumentów. Może jednak w przyszłości będziesz się bardziej wysilał intelektualnie i nie ograniczał jedynie do płytkich i bezsensownych inwektyw. Niestety jak sam to już ująłeś, z głupotą nikt nie wygrał, o tyle trudniej będzie ci wystąpić przeciwko sobie. Życzę jednak powodzenia w tym jakże trudnym zadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet A Łukaszenko i tak musi odejść :)))) IP: *.telia.com 06.05.06, 14:35 Autor: dawid_madian Data: 05.05.06, 01:59 Lancecie bardzo zabawna, lecz absurdalna teoria. Mam jednak pewną (niestety nikłą) nadzieję, że to jednak swego rodzaju żart, a nie twoje prawdziwe przemyślenia. Jednakże z powagi wypowiedzi wysnuwam jedynie smutny wniosek prawdziwości… Ech, tragedia. Niestety nawet przywoływanie Pawłowa nie pomogło tej, silącej się na naukowość, wypowiedzi. Chociaż u ciebie najwyraźniej istnieje pewien typ reakcji, ktoś nie zgadza się z Pis, to na pewno komunista. Twoja usilna próba obrażania mnie jest co najwyżej irytująca, poza inwektywami i wspomnianym pseudointelektualnym bełkotem nie podjesz żadnych argumentów. Może jednak w przyszłości będziesz się bardziej wysilał intelektualnie i nie ograniczał jedynie do płytkich i bezsensownych inwektyw. Niestety jak sam to już ująłeś, z głupotą nikt nie wygrał, o tyle trudniej będzie ci wystąpić przeciwko sobie. Życzę jednak powodzenia w tym jakże trudnym zadaniu. ------------------------------------------- Twoje to swiete prawo miec swoj poglad i opinie zarowno o mnie, jak tez i otym co pisze na przyklad.. I jak widzisz ani mi to nie przeszkadza ani tez nie rusza.. Natomiast musze cie rozczarowac nieco.. "lancet" nie "sili sie na naukowosc" a jest to codzienny jezyk "lanceta" - zas z wtornymi uwarunkowami(czy pierwotnymi eyc..) i np. chociazby ze wzmocnieniami w procesie nauczania, lancet" styka sie jesli nie codziennie to bardzo czesto.. I swojej diagnozy i analizy nie zmienie: a/ - bez trudu daje sie zauwazyc STADNE uwarunkowania na konkretny bodziec - zmieniajacy sie(ten bodziec) w zaleznosci od koniunktury politycznej i "zapotrzebowan" owych negatywnych "demiurgow" naszych czasow, czyli tych, ktorzy zbiorowo manipuluja umyslami ludzkimi(tzw."socjotechniki" i "inzynieria spoleczna") - w tym i twoim.. b/ - oczywiscie ze jakakolwiek "polemika" z tymi "wielokrotnie warunkowanymi" jest bezprzedmiotowa - a nie tylko bezpodmiotowa. Myslisz ze to przypadek iz slyszac np. "nie lubie pedalow" - ci uwarunkowani, od Wladywostoku, poprzez Berlin, Paryz, New York az po Vancouver.. - Od Islandii po New Zeland wrzasna natychmiast(w swoim jezyku): -"faszysta".. i "homofob"?? - Podobnie sie mialaby rzecz gdyby ktos(tak jak pamietny Kapera) uzyl okreslenia: "biala rasa".. "murzyn" czy "zyd".. - Znowu od Wladywostoku po Vancouver i od Islandii po Nowa Zelandie, ci odmozdzeni i "wielokrotnie warunkowani" zgodnym chorem i jednym glosem wrzasneli by natychmiast i BEZ ZASTANOWIENIA(wlasnie refleksyjnosci ich sie pozbawia w pierwszym rzedzie): - "rasista"!! - "faszysta"!.. "antysemita"!! (A normalni ludzie pukali by sie znaczaco w glowe..) Przypadek to "dawidku"?? - I nic tu nie zmieni nazywanie spokojnej i RZECZOWEJ riposty "belkotem".. Nikt tobie tego co piszę nie kaze przyjac, zrozumiec i zaakceptowac - i nikt nie oczekuje tego od ciebie(wyjasnilem juz wczesniej dlaczego jest to niemozliwe), jednak musisz sobie "dawidku" uswiadomic iz nie tylko ty czytasz to co pisze "lancet", i glownie do samodzielnie myslacych kierowane sa moje teksty.. Wcale nnie do ciebie.. - I w swietle powyzszego, chyba staje sie jasne i oczywiste dlaczego twoja reakcja ani nie zaskakuje, ani nie wywoluje zadnych negatywnych emocji.. Tak wlasnie powinienes byl zareagowac, i z kolei od ciebie nikt niczego nie oczekuje.. Niestety.. I po raz kolejny wyjasnie.. PiS nie byl i NIE JEST partia "lanceta" :)) Natomiast "lancet" wielokrotnie juz tlumaczyl i pytal wczesniej w roznego rodzaju watkach: - "Jesli nie PiS.. to KTO???? i CO???" KOGO i CO macie w zamian - czy chcecie w zamian wszyscy "przewarunkowani" na PiS?? - JAKA ALTERNATYWE???? Zacytuje ci "dawidku" fragment innego mego postu(z lekka zmodyfikowanego) na ten temat - gdyz nic nie stracil na aktualnosci: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zapytam tylko retorycznie - jak to juz pytalem: - Jesli uda sie wam "na nowo uwarunkowani" pozbyc PiSu.. to CO NA TO MIEJSCE?? - KTO??? - "PO" i "SLDe" czy inne lewackie popluczyny od Borowskiego, poprzez Siwcow i Kwachów, az po Mazowieckich, Belki, Frasyniuków.. Onyszkiewiczów.. Magdalenki Srody, Jarugi-Nowackie.. Legierskich czy ciocie Biedronia - etc.itp..?? Tego chcecie leninowscy "uzyteczni idioci"?? - To juz bylo przerabiane.. Afera gonila afere.. Parady pedalskie i szerzacy sie, niemalze BEZKARNY bandytyzm. Profesory "Waltosie" tworzacy prawo.. Wszechwladna prywata i traktowanie Panstwa jako prywatnego folwarku rozbestwionych wladza komuchow i ich przydupasów zza "okraglego stolu" w Magdalence.. Rozkradanie majatku narodowego.. Ulaskawianie mafiozów.. Powiazania polityków lewackich ze swiatem przestepczym.. Ogromna siec tajnych powiazan i szwindli wychodzacych dzis co i rusz na jaw.. Sluzby specjalne stojace za wieloma "wydarzeniami" i majce "swoich" ludzi tam wszedzie gdzie byly duze lub wielkie pieniadze.. "Pomrocznosc jasna" i chronienie synalków "Wielkiego Elektryka".. Pauperyzacja spoleczenstwa i coraz gorsza opieka zdrowotna.. etc.. etc.. etc.. Tego chcecie leninowscy "uzyteczni idioci" i "funkcjonalni analfabeci"?? Nie wszyscy chca by wrocilo "nowe stare" i wielu potrafi wlasnie SAMODZIELNIE myslec.. Moze wielu nie kochac PiSu.. Moze nie wszystko sie im podobac.. Ale rozumieja ze tego straszliwego bagna nie da sie uporzadkowac w pól roku i to bez bledów i bezbolesnie.. Tymbardziej iz oprocz tej sfory kundli zajadle i zapamietale obszczekujacych PiS, jest jeszcze "Glupi Romek" z LPRu i jemu podobni, sypiacy wytrwale piasek w tryby PiSu.. I ci ludzie(samodzielnie myslacy) - tak jak i ja, zadaja sobie pytanie(bo to potrafia jeszcze): - "Jak nie PiS i Kaczory, to KTO??"... - I wiedzą jaki jest "wybor" i miedzy KIM mozna wybierac..(...) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ lancet P.S. - A juz najzabawniejsze jest uwarunkowanie ciebie na Lukaszenke :)) - W tej kwestii("A swoją drogą, Łukaszenko musi odejść") akurat masz tyle do powiedzenia ile mial Zyd podczas okupacji, ale jednak na bodziec (haslo:"Łukaszenko") reagujesz bezblednie - "ma odejsc" i.. czesc!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: A Łukaszenko i tak musi odejść :)))) 08.05.06, 11:07 „I jak widzisz ani mi to nie przeszkadza ani tez nie rusza” – twoja odpowiedź świadczy o zgoła czymś innym, ale może sobie wmówiłeś inne pobudki i się ich trzymasz. Ponadto cytowanie samego siebie świadczy o samouwielbieniu. Czyżbyś nie miał żadnych wiarygodniejszych źródeł na poparcie swoich tez i dociekań? Czyli codziennie silisz się na pseudonaukowość. Muszę niestety ciebie uświadomić, że nawet jeżeli codziennie będziesz powtarzał swoje komunały to jednak nie zmieni to ich pseudonaukowości. Ponadto stwierdzenie, że „swojej diagnozy i analizy nie zmienię” świadczy o zacietrzewieniu, a nie naukowym i refleksyjnym podejściu. A/ - zamieszczone wzmianki o teorii spiskowej, bezmyślności ludzkiej, socjotechnice itp. nie zmieniają nadal faktu, że bawisz się w tworzenie bełkotliwej teorii, nie mającej żadnego pokrycia w rzeczywistości. Usłyszałeś kiedyś o kreowaniu wizerunku, tworzeniu elektoratu, działaniu na podstawowe instynkty, a teraz z tych zasłyszanych fragmentów starasz się coś sklecić. Jedyną zaletą twojej wypowiedzi jest to, że dzięki ogólnikowości oraz brakowi uzasadnienia da się dopasować do wszystkiego. Taka niestety jest główna cecha pseudonaukowego bełkotu - nieprecyzyjność. Inwektywy na temat: „pedałów, murzynów, białasów, żydów, żółtków” będą krytykowane nie z powodu jakichś wymyślnych działań spiskowców oraz indoktrynacji, lecz będą umotywowane zwykłą ludzką przyzwoitością. Naprawdę liczyłem na to, że jednak postarasz się o jakieś umotywowanie swoich wypowiedzi. Niestety się przeliczyłem. Ponownie zacząłeś wałkować tą samą wypowiedź ograniczając się jedynie, do kilkukrotnego powtórzenia swoich pseudonaukowych teorii oraz notorycznych ataków na moją osobę. Niestety forum internetowe uniemożliwia mi stwierdzenie, z kim mam do czynienia. Więc możesz równie dobrze być niezbyt rozgarniętym smarkaczem. Świadczy o tym dodatkowo niezbyt poważny pseudonim charakterystyczny dla dzieciaków. Niestety w związku z już z wzmiankowaną niemożliwością określenia rozmówcy, niemożliwe jest dla mnie uznanie tych założeń za fakt i prawdopodobnie nadal będę się, niestety, starał kontrargumentować coraz to nowe próby wykazania prawdziwości absurdalnych wypowiedzi. Niestety taka jest moja ułomność – odczuwam dyskomfort nie odpowiadając na zarzuty i nie demonstrując swojego sprzeciwu wobec pewnych zachowań. Tak też sprawa miewa się z moją sygnaturą dotyczącą Łukaszenki. Nie zgadzam się z tym, co dzieje się na Białorusi, więc staram się to wyrazić na różne możliwe sposoby. Natomiast twoje przyrównanie mnie do Żyda podczas okupacji jest prymitywne i najlepiej świadczy o twoim poziomie intelektualnym i kulturze osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: A Łukaszenko i tak musi odejść :)))) IP: *.telia.com 08.05.06, 15:32 Autor: dawid_madian Data: 08.05.06, 11:07 -------------------------------------------------------------------------------- „I jak widzisz ani mi to nie przeszkadza ani tez nie rusza” – twoja odpowiedź świadczy o zgoła czymś innym, ale może sobie wmówiłeś inne pobudki i się ich trzymasz. Ponadto cytowanie samego siebie świadczy o samouwielbieniu. Czyżbyś nie miał żadnych wiarygodniejszych źródeł na poparcie swoich tez i dociekań? Czyli codziennie silisz się na pseudonaukowość. Muszę niestety ciebie uświadomić, że nawet jeżeli codziennie będziesz powtarzał swoje komunały to jednak nie zmieni to ich pseudonaukowości. Ponadto stwierdzenie, że „swojej diagnozy i analizy nie zmienię” świadczy o zacietrzewieniu, a nie naukowym i refleksyjnym podejściu. ---------------------------------------------------------------------------- Chryste Panie!!:)) - Dzieciaku.. a coz ty tu kompilujesz?? :)) Sprawa wcale nie jest tajemnicza i niczego sobie nie wmawiam.. ani tez "codziennie (NIE) silę się na pseudonaukowość" :)) - To jest MOJ ZAWOD :)) - i owe "pseudonaukowosci" zostaly dawno opisane i sformulowane(czyt."wymyslone") przez roznych madrzejszych ode mnie "pseudonaukowcow", ktorzy (zapewne) hochsztaplerskimi metodami zdobyli (w ten sposob) rozglos i uznanie :)) I dzieki ci chlopcze za uswiadomienie mnie :)) - Dobre panisko kiedys z ciebie bedzie :)) ================================================================================ A/ - zamieszczone wzmianki o teorii spiskowej, bezmyślności ludzkiej, socjotechnice itp. nie zmieniają nadal faktu, że bawisz się w tworzenie bełkotliwej teorii, nie mającej żadnego pokrycia w rzeczywistości. Usłyszałeś kiedyś o kreowaniu wizerunku, tworzeniu elektoratu, działaniu na podstawowe instynkty, a teraz z tych zasłyszanych fragmentów starasz się coś sklecić. Jedyną zaletą twojej wypowiedzi jest to, że dzięki ogólnikowości oraz brakowi uzasadnienia da się dopasować do wszystkiego. Taka niestety jest główna cecha pseudonaukowego bełkotu - nieprecyzyjność. ---------------------------------------------------------------------------- Aaaaa... Oj dziecko.. :)) - Co bym "kiedys" nie uslyszal, to: - "kreowanie wizerunku", "tworzenie elektoratu", "działania na podstawowe instynkty"(a co to jest?? - miales zapewne na mysli "naukowcu" - "ODdzialywanie"?? - czyli, "wplywanie".. "manipulowanie"??), etc.etc. - oparte jest na znajomosci PSYCHOLOGII.. - a wiec praw, zasad i regul nia rzadzacych. I jest to (niestety dla ciebie) MOJA dziedzina i domena :)) - Malo tego!! - Akurat po podpunktem "b/" masz KONKRETNE przyklady i wyjasniony MECHANIZM tego, co nazwalem: - "STADNE uwarunkowania na konkretny bodziec"(itd.), a co ty, nadasany "dawidku" nazywasz: - "Inwektywy na temat: „pedałów, murzynów, białasów, żydów, żółtków”" - i ja nie mowie w swej wypowiedzi o "krytyce z powodu".. i czym by takowa "krytyka" byla "umotywowana", tylko pisze drogie dziecko o MECHANIZMACH ktore uruchamiaja REAKCJE stadne na owe wlasnie hasla(bodzce) :) - To tak jak z tą twoja "ogólnikowością" i "nieprecyzyjnośią pseudonaukowego bełkotu" - zbyt trudne do zrozumienia?? - I nie pomoze wielokrotne tlumaczenie?? - Nie przejmuj sie :)) - Toć napisalem w poprzednim poscie: - "b/ - oczywiscie ze jakakolwiek "polemika" z tymi "wielokrotnie warunkowanymi" jest bezprzedmiotowa - a nie tylko bezpodmiotowa." - tak wiec wszystko jest "w normie".. :) - Z nieskrywana uciecha zacytuje ci jeszcze raz siebie("Ponadto cytowanie samego siebie świadczy o samouwielbieniu" - "dawid_madian") . - "- I w swietle powyzszego, chyba staje sie jasne i oczywiste dlaczego twoja reakcja ani nie zaskakuje, ani nie wywoluje zadnych negatywnych emocji.. Tak wlasnie powinienes byl zareagowac, i z kolei od ciebie nikt niczego nie oczekuje.. Niestety.." I dalej nie zauwazasz iz FAKTYCZNIE nie jestem wrogo do ciebie nastawiony i ze mi aaaaaabsolutnie nie przeszkadza nic, co piszesz o mnie lub na temat mojej osoby?? :)) =============================================================================== (...) Niestety foruminternetowe uniemożliwia mi stwierdzenie, z kim mam do czynienia. Więc możesz równie dobrze być niezbyt rozgarniętym smarkaczem. Świadczy o tym dodatkowo niezbyt poważny pseudonim charakterystyczny dla dzieciaków. --------------------------------------------------------- Noooo.. Moge byc "niezbyt rozgarniętym smarkaczem".. jasne!! - Wiec jasne tez jest iz rozniesiesz mnie na drobne strzepy i rozbijesz "w puch" bez najmniejszego trudu! :)) Zas ten "niezbyt poważny pseudonim charakterystyczny dla dzieciaków" jest znany od lat i raczej odwaznych do dyskusji z tym "dzieciakiem" nie jest wielu.. Ale.. mozesz znalezc tego dzieciaka chocby na forum www.ipln.org - na Hyde Parku.. - Moze choc raz ten twoj imperatyw "ujadania" na drazniacy cie kij, przyda sie do czegos :)) =============================================================================== (...) Natomiast twoje przyrównanie mnie do Żyda podczas okupacji jest prymitywne i najlepiej świadczy o twoim poziomie intelektualnym i kulturze osobistej. ----------------------------------------------- Ujj.. "davidku".. A dyc cie ta twoja "inteligencyja" zawiodla na calej linii "tom razom".. Rozumiem twoje rozzalenie i uraze, ale.. bez goraczkowania sie prosze! :)) - Ty mozesz byc tym Zydem.. i to mi wcale nie przeszkadza :)) - Pomysl dziecko ino chwile.. - Czy jesli stwierdzilbym iz: - "tyle mozesz krzywdy zrobic Lukaszence, ile moze zrobic krzywdy sloniowi mrowka".. - to przyrownalbym cie do mrowki "davidku"?? - Az tak glupawy to ty jednak nie jestes?? :) - Tak jak i w przypadku stwierdzenia iz w sprawie odejscia Lukaszenki masz tyle samo do powiedzenia ile mial Zyd podczas okupacji, tak i w przypadku mrowki chcacej wyrzadzic "krzywde" sloniowi, chodzi i chodziloby nie o porownywanie Zyda i mrowki do ciebie, tylko chodzilo o wykazanie iz masz TAKIE SAME mozliwosci oddzialywania jak ow Zyd czy mrowka, czyli praktycznie ZADNE! :) Tyle ze znow potwierdziles to co "ogolnikowo" i "nieprecyzyjnie" pisalem :) - Na "mrowke" bys nie zareagowal.. natomiast UWARUNKOWANY na "Zyda", zareagowales bezblednie! i natychmiast! :)) - tak jak i na "Lukaszenke" :)) lancet Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Prostacki wyskok artysty Cichonia 05.05.06, 01:35 Nie chodziło o moje, lecz o twoje nazwiskowe skojarzenia. Ale skoro już nalegasz, to „kacze postępowanie” kojarzy mi się z postępowaniem PiSu, „kacza filozofia” z kolei z poglądami tejże partii. Jest to zgodnie z tym co już napisałem, czyli nie tyle już dotyczy jednostki co całej grupy. Ponadto nie jest to jedynie wyśmiewanie, ale pewien skrót myślowy. Jedno słowo zawiera w sobie od razu hasła populistyczne, namaszczenie kościoła Rydzyka etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia IP: *.fluor.com 27.04.06, 14:49 szacunek dla waldka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspianski sztuka wizualna niewidomego tworcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:57 Tym co zostalo wykpione najbardziej przez pana Cichonia (nie wiem czy swiadomie) sa wspolczesne sztuki wizualne w obrebie ktorych moga, jak widac, dzialac takze niewidomi artysci. Wspolczesna sztuka jest obszarem gdzie kazdy wyrob i kazdy wyglup moze byc podniesiony do rangi dziela jesli tylko "artysta" posiada swojego impresario (zwanego umownie "krytykiem sztuki") z dostepem do szerokonakladowej gazety lub tv. Pani Jarecka jest takim impresario dla "artystow" typu: Kozyro, Nieznalska, Althamer itp. ktorzy co prawda wzrok posiadaja dobry ale ich wyroby maja tyle samo wspolnego ze sztuka co kaczka pana Cichonia. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: sztuka wizualna niewidomego tworcy 27.04.06, 16:19 Czyżbyś uważał/a, że rzeźbą nie może się zajmować osoba niewidoma? Jeżeli tak to wspomnij na to, że jeden z najbardziej cenionych kompozytorów pomimo utraty słuchu nadal zajmował się muzyką. Dla ciebie to pewnie bezecne i niezasłużone. Z chęcią byś wydał/a zakaz uniemożliwiający mu to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspianski Re: sztuka wizualna niewidomego tworcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:27 dawid_madian napisał: > Czyżbyś uważał/a, że rzeźbą nie może się zajmować osoba niewidoma? Jeżeli tak t > o > wspomnij na to, że jeden z najbardziej cenionych kompozytorów pomimo utraty > słuchu nadal zajmował się muzyką. Dla ciebie to pewnie bezecne i niezasłużone. > Z > chęcią byś wydał/a zakaz uniemożliwiający mu to? Beethoven to oczywisty wyjatek. Czy znasz jeszcze jakiegos innego kompozytora, ktory bylby gluchy? O ile jednak ludzie obdarzeni wyjatkowa wyobraznia muzyczne sa w stanie komponowac muzyke wylacznie "w glowie" nie poslugujac sie w tym celu instrumentem, to jednak ich dzielo, aby moglo stac sie faktem musi byc zagrane zas aby moglo byc docenione - musi byc wysluchane. To niestety wyklucza z uczestnictwa w artystycznym przezyciu osoby gluche jak pien. Zupelnie natomiast niemozliwe jest tworzenie przez osoby niewidome,w sposob swiadomy i kontrolowany, tylko "w glowie": rzezby, malarstwa, grafiki, architektury itd.. Trudno tez spodziewac sie, aby osoby niewidome byly w stanie uczestniczyc w odbiorze sztuk wizualnych. To oczywiste. Proba traktowania wytworu "niewidomego rzezbiarza" w kategoriach sztuki jest raczej niezamierzonym szyderstwem i mimowolnym przyznaniem, ze pewne nurty "tworczosci wspolczesnej" nie wymagaja od wykonawcow i odbiorcow jakichkolwiek umiejetnosci ani tez predyspozycji. Sa blaga rozdmuchiwana przez "krytykow sztuki" w rodzaju pani Jareckiej. Czy w takim razie nalezy tego zabronic, jak sugeruje moj adwersarz? Alez skad!!! Nie istnieje lepszy sposob na zglebienie natury tego rodzaju "sztuki wspolczesnej" niz zezwolenie aby sama zablysla w swietle jupiterow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mireksik Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia IP: *.std.tsi.tychy.pl 27.04.06, 15:24 Nie można winić Cichonia za to żę chciał "to" wystawić. On przecież nie widział co zrobił, bo gdyby widział to by nie wystawił. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_madian Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia 27.04.06, 16:20 W przeciwieństwie do poniektórych osób on jest niewidomy, a nie opóźniony umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Butelkowy "artysta" Cichon... IP: *.telia.com 27.04.06, 16:53 Czyli paranoja zaczyna siegac powoli swego apogeum, i przeradza sie na naszych oczach dzieki roznym Szczukom.. Cichoniom czy Nieznalskim w autentyczna groteske.. KTO jeszcze KOGO.. GDZIE.. KIEDY.. i ZA CO.. i JAK??? Ci normalniejsi.. ktorzy jeszcze nie popadli w amok "postempu" i oblednej manii przyznawania wszelakich "praw" i przywilejow dla wszelakiej paranoi i surrealistycznej groteski, - niech maja zawsze na pamieci slowa Wojtka Mlynarskiego - ktory dawno przewidzial w jakich czasach nam przyjdzie zyc: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ...Bo kochani! - kto na codzien zyje w cyrku, Temu cyrkiem zdaje sie normalne zycie.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ (I na Kaczorow, ani na Busha, tym razem nie dadza rady tego polglowki zwalic.. Chociaz.. znajac gglupote i polglowkiw.. - "Gabrysia"!! wylaz garkotluku ze swej norki i do dziela!! - Juz chyba w Oxfordzie wszystkie kuchnie na "glanz" wyszorowane?? - Jakis donosik przydaloby sie splodzic!) lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia IP: 217.97.177.* 27.04.06, 17:02 ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omacku Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:36 Paranoja polega na tym, że różni absolwenciASP aby zaistnieć w życiu artystycznym (a pośrednio i na rynku, co oznacza stypendia czyli szmal),jedyne co może zaproponować to prowokacja. Zrobić coś, czego jeszcze nie było - to szansa na sukces. Byle było podszyte jakąś wątłą teoryjką, mieć znajomego w galerii (sponsorowanej przez Urząd i jazda, może ktoś zauważy. Rzezbiarka Kozyra śpiewa, rzezbiarz Althamer prezentuje rysunki nie swoje,ale dziecka,malarze zamieniają się w jakichś parafilozofów i teoretyków sztuki. Różni krytycy,jak p.Jarecka cmokają nad tym z zachwytem i "sztuka" się rozwija.Dobrze to skomentował niedawno w Art&Biznes Andrzej Matynia. Panuje takie zamieszanie, że za sztukę będą brane ewidentne bzdury.A jeśli jeszcze ktoś - np. LPR czy inni nawiedzeni zareaguje, to tylko pomaga w promocji. Zaraz podnoszą się krzyki o cenzurze itp. Mam propozycję dla jakiegoś prowokatora- artysty: Mahomet w Moherze. Oj, będzie miał przes..ne. Odpowiedz Link Zgłoś
wodokot Re: Brawo Cichoń 27.04.06, 17:55 Panie Cichon Szkoda ze jest Pan niewidomy, bo zobaczylby Pan jak plytka jest "praca" ktora Pan wykonal, po prostu kompletny banal. I po co. Nie stac Pana na nic lepszego, konkretniejsza krytyke rzadu??? Czyzby takze u Pana "sztuka wysoka zeszla zeszla do rynsztoka??" A moze Pan po prostu nigdy nie byl artysta. Durna prowokacja, aby osmieszyc poraz kolejny raz rzad, RM i ta biedna dziewczynke. Artykol tez na "wyjatkowo wysokim" poziomi i jedyna prawda w calym tym artykule to fakt, ze wystarczy tylko pisnac krytycznie na temat obecnego rzadu aby zaistniec w mediach. Jaka szkoda ze ludzie schodza do tak niskich taktyk, aby zaistniec, gdy mogliby naprawde byc wielkimi ludzmi. Zycze kolejnych sukcesow w pracy panie Cichon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:50 Brawo prosimy o wiecej. Może ta władza czegoś sie nauczy. Aby nie być wysmiewanym wystarczy nie robić rzeczy smiesznych czy kontrowersyjnych albo przynajmniej liczbe takich zmniejszać. PiS tego nie robi wystawiając sie samemu na smieszność. Jeśli ktoś chce by media o nim dobrze pisały niech dobrze czyni akceptując rolę mediów jako komentatora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Jakos inteligencji w tym nie widze... IP: *.botany.gu.se 27.04.06, 17:54 Jakos inteligencji w tym nie widze, wrecz przeciwnie... Szczuka nasniewala sie z tonu i sposobu mowienia. Nieswiadomie - tan jednak jest wynikiem choroby. Sytuacja byla by podobna gdyby nasmiewano sie z koloru kaczki lub powidzmy zanieczyszczen na szkle. A tak analogia zupelnie nie trafiona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Jakos inteligencji w tym nie widze... IP: *.botany.gu.se 27.04.06, 17:56 Moze "berecik" powinien byc rozowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruti Re: Jakos inteligencji w tym nie widze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:46 wystarczy pomyslec: wykonanie pracy bylotak marne bo artysta niewidomy i nie potrafi lepiej. i masz swoja analogie do sytuacji z Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Intelygent Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:09 Aj waj waj, ale się porobiło. Gdyby pani Jarecka wiedziała jakich epitetów uzywał zwykle pod jej adresem rzeźbiarzyna cichoń, to by nie ciamkała o "inteligencji" Ciekawe, ze trop interpretacji politycznej podsunął sam Cichoń, rozbabrując cała sprawę. Nie sądzę, by Bies brał pod uwage ewnentualny kontekst poltyczny. Co pisała wówczas Wyborcza piórem Grzegorza Szaro? Sięgnijcie wstecz. A rzeźbiarzyna poszedł na całosć - zawsze tak robi gdy jest atakowany, znam go od wielu lat. Gdy tylko znajdzie adwersarza od razu implementuje mu nienawisc do osób niepełnosprawnych. Co ma krytyka satyryczna RMF do jego niepełnosprawnosci?, ze Olbartowski kazał mu włozyć "na ptaka kaczke"? Gdzie tu mowa o niepełnosprawnosci? Jak da rade włożyć, to moze sie okazać nawet, ze jeszcze jest sprawny. Inaczej, bo inaczej ale zawsze. Pani Jarecka nie dostrzega również faktu, ze cichoń z lekka mieszał tymi intrpretacjami, jakby czekając az coś się rozwiąże. Olbartowski wyręczył odpowiedzialność cichonia za dalszy ciąg sprawy. Też mi intelygencja, phi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia IP: *.106.157.162.ptr.us.xo.net 27.04.06, 18:11 Polska pelny prymitywnych matolow w Radio i TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Wszystkie polskie matoły wyjechały do USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:28 A niektóre, jak widać, nawet się sensownie podpisać nie potrafią. Nie podpisuj się "Polska" ćwoku. Wracaj do czyszczenia kibli, zmywania garów czy zrywania azbestu. I poducz się lokalnego języka będziesz mógł tamtejsze gazety czytać i podziwiać genialne posunięcia G. W. Busha juniora. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Proponuje, zeby artysta Cichon nasikal do tej 27.04.06, 18:29 kaczki.W ten sposonb osiagnie pelnie artystycznego wyrazu i da pelen obraz swojej postawy politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia 27.04.06, 18:36 hehehe świetna prowokacja! gratulacje! pokazuje jakie wszystko jest wzgledne i stronnicze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr ...jaki artysta...to prowokator i cwaniaczek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:04 ...tego kiczu nie mozna nazywac sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo Re: Zbrodnia doskonała artysty Cichonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:15 Ja pierdziele, o co tej wyborowej chodzi? czy wy już naprawdę nie macie o czym pisać. porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Cichoń puścił baka .... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.04.06, 20:24 Cichoń puścił bąka i teraz dorabia do tego ideologię. Udaje, że to była artystyczna pefuma, pardon prowokacja. W tm wszystkim był tylko przez moment szczery jak zażądał zwrotu 100 zł od krakowskiej galerii. Cała reszta to tania psychotechnika. Prawda Waldziu? Odpowiedz Link Zgłoś