14.07.06, 14:29
CtrlAlt - najlepsza audycja z muzyką alternatywną w polskim eterze, jedyna w
Bis Pr której słucham i co? jak mam rozumieć to co jest napisane w zajawce
jutrzejszego CrlAlt:

" Zbliżamy się do końca, bądź o 13-ej "

???
Obserwuj wątek
    • gordon.cole Re: CtrlAlt ? 14.07.06, 15:30
      Biorąc pod uwagę to, co się dzieje w tym radiu od czasu powołania dyr. Sobali,
      obawiam się, że można to rozumieć zupełnie dosłownie :-( Byłem z tą audycją od
      początku, jeszcze gdy funkcjonowała jako "Co was kręci" i uważam ją, obok HCH,
      za najlepszą w całej ofercie radia BIS. Uważam, że to co tam się dzieje, to
      jakaś paranoja. To nie jest ewolucja, nawet nie rewolucja. Jacek Sobala
      przypomina pijanego faceta, króry dobrał się do radia z młotkiem i niszczy
      wszystko, co ma w zasięgu wzroku. I te jego jakże konkretne zapowiedzi zmian:
      BISka radiem "uśmiechniętym"? "Rozkołysanym"? "Oddychającym"? WTF??!! O co
      chodzi temu "ziomalowi"?!
      • 2tik Re: CtrlAlt ? 14.07.06, 21:56
        Ciekawe co na to Ziomal Sobala?
        Pewnie sie dopiero zaczyna kolysac.
    • campari.wawa Re: CtrlAlt ? 14.07.06, 15:52
      theagata napisała:

> " Zbliżamy się do końca, bądź o 13-ej "

taaak te słowa też mnie mocno zastanawiają i obawiam się, że to może byc, <tfu
      tfu>, koniec mojej ulubionej audycji :-(((

i to przez jedną gnidę, która nie ma pojęcia o nowoczesnej rozgłośni radiowej
    • theagata Re: CtrlAlt ? 15.07.06, 13:56
      dzisiaj otrzymałam potwierdzenie z wiarygodnego źródła - koniec audycji CtrlAlt
      nastąpi z końcem lipca.

:(
      • gordon.cole Re: CtrlAlt ? 15.07.06, 14:08
        Ale jak to w ogóle możliwe, żeby jeden facet wywalał po kolei wszystkie audycje
        autorskie z publicznego radia!? Co on zamierza zaproponować w zamian? Cała ta
        sytuacja jest tak absurdalna, że nie wierzę, że to wszytko może się dziać
        naprawdę. Przecież TAKIEGO orania nie było nawet za czasów najgoszych zmian w
        Trójce! :-(
        • nonajlepiej Re: CtrlAlt ? 17.07.06, 13:47
          to, że spada kontrol, to akurat niewielka strata, audycja notorycznie była eterycznym wydaniem NME, czyli Bravo o tyle podlejszego, że wciskającego dzieciom, że są alternatywne, niezależne.
          zestawianie jej z HCH to jak zrównywanie coelho z Marquezem.

ale zmiany w bis są niepokojące, to fakt.
          czy w czterdziestomilionowym kraju nie ma miejsca na radio z audycjami autorskimi (prócz trójki, ale i temu inwalidzie może wkrótce dokopią. oby nie)???
          nie wierzę, że wszyscy chcą słuchać tylko plejlistnej papki przeplatanej skretyniałym, naspeedowanym wodzirejem. większość tak, to smutna prawda, ale do k...wy nie wszyscy.
          ogłupianie "ciemnego ludu" rozpoczęte, i nawet nie próbują się z tym kryć, na dyskrecję się nie silą.
          • gordon.cole Re: CtrlAlt ? 17.07.06, 14:20
            nonajlepiej napisał:

> to, że spada kontrol, to akurat niewielka strata, audycja notorycznie była eter
            > ycznym wydaniem NME, czyli Bravo o tyle podlejszego, że wciskającego dzieciom,
            > że są alternatywne, niezależne.
            > zestawianie jej z HCH to jak zrównywanie coelho z Marquezem.

Niektórzy twierdzą, że już w dzieciństwie słuchali norweskiego jazzu i rzucali
            pogardliwe spojrzenia na kolegów w przedszkolu zasłuchanych w ...(proszę sobie
            coś wstawić wg uznania) ;-)

Ok, nie twierdzę, że to audycje sobie równe. Bartek Czarkowski rzeczywiście w
            dużej części audycji prezentuje muzykę, o której piszą w NME (co jest "grzechem
            pierworodnym audycji" zapewne nie tylko wg Ciebie) i wydaje się to być
            założeniem programu. Jednak czasami prezentuje muzykę, którą można usłyszeć
            także u Chacińskiego i Hawryluka. Pierwsze z brzegu przyłady: Antony & The
            Johnsons, czy ostatnio solowy York. Wydaje mi się, że jest to obszar muzyki,
            który jednak usprawiedliwia zestawianie obok siebie obu audycji. W Ctrl Alt masz
            popularne wśród "indie-nastolatków" zespoły plus coś dla ekm, nazwijmy to
            "bardziej wymagających" ;-), natomiast HCH penetruje muzyczne rejony zaczynając
            od tego na czym kończy Czarkowski i sięgając po dźwięki awangardy, eksperymentu,
            po to co "niezależne", a nie "indie" itd.

Nie czytam Coelho (znaczy się próbowałem, ale jednak nie mogłem przebrnąć ;-),
            jednak czytam np. Stephena Kinga. I nie przeszkadza mi to w czerpaniu podobnej
            przyjemności z lektury Marqueza. Dlatego też myślę, że pomimo wszystkich
            zastrzeżeń, szkoda jednak sobotniego programu i strata mimo wszystko jest
            większa niż może się to wydawać.

No i zgadzamy się co do rzeczy najważniejszej: zmiany w BISce są niepokojące.

Pozdrawiam :-)
          • theagata Re: CtrlAlt ? 17.07.06, 15:02
            ze strony bis:

CTRL ALT
            Kontroluj alternatywę! Najnowsze płyty, miażdżące single i koncerty!

ja słucham dla muzyki.

HCH ma zupełnie inny charakter, mi nie odpowiada.

audycji autorskich słucham w Antyradiu.

aha - czasami też Program Alternatywny panny Szydłowskiej w Trujce.
            • magorny Re: CtrlAlt ? 19.07.06, 21:45
              hehe, antyradio to stacja dla ignorantow i glabow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka