mickey.mouse 27.07.06, 19:04 Fajny gosc, podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adam Hannibal Lecter nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:05 fajny koles z tego hopkinsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Hannibal Lecter nie żyje IP: *.crowley.pl 28.07.06, 10:55 uwielbiam go, chylę czoło panie hopkins i zbieram sie do kina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan_tuli_pan Re: Hannibal Lecter nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:06 A ja przestraszylem sie, ze umarl sir Hopkins... Ech... :) pTp Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Hannibal Lecter nie żyje 28.07.06, 18:20 nie pisze sie sir hopkins tylko sir anthony a. sir anthony hopkins Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Hannibal Lecter nie żyje 29.07.06, 00:56 Ja tez sie przestraszylem ze ten wybitny aktor umarl. Czyli jednak kojazymy go z postacia Hannibala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Hannibal Lecter nie żyje 29.07.06, 00:32 Gość portalu: pan_tuli_pan napisał(a): > A ja przestraszylem sie, ze umarl sir Hopkins... Ech... :) Ja też przeżyłem kilka chwil grozy. Redaktorowie Gazety Wyborczej jaja sobie robią. To wcale nie było śmieszne, wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Hannibal Lecter nie żyje IP: *.ztpnet.pl 28.07.06, 11:32 Jeżeli "Antony Hopkins" to: z kim z czym? z ANTONYM Hopkinsem, prawda, Panie wywiadowco? Ale wywiad bardzo dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macko Re: Hannibal Lecter nie żyje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.07.06, 22:33 Niestety nie masz racji, forma uzyta w artykule jest poprawna. W przypadku nazwisk/imion zagranicznych, odmieniamy tylko ALBO imie ALBO nazwisko, gdy wystepuja razem. Takie sa reguly poprawnej polszczyzny, coraz czesciej zapominane, szczegolnie w mowie potocznej. Dobrze, ze dziennikarze Gazety staraja sie jeszcze pielegnowac pewne zasady (jezykowe). Choc, jak znam zycie, za pare lat obie formy stana sie poprawne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu co to za tytuł - "Prawdziwa historia" IP: *.int.pan.wroc.pl / *.int.pan.wroc.pl 28.07.06, 12:28 kto to wymyslił? dlaczego nie "Najszybszy Indianin na świecie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: co to za tytuł - "Prawdziwa historia" 28.07.06, 23:04 Dlatego nie "Indianin" bo "Indian" to typ motoru, a nie człowiek. Ale tytuł faktycznie głupi, ludzie będą mylić z "Prostą Historią" Lyncha, zwłaszcza że i tu i tam ktoś na czymś dziwnym pomyka przez USA :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LastBoyScout Re: Hannibal Lecter nie żyje IP: *.dyn.optonline.net 28.07.06, 16:03 Beznadziejnie glupi tytul, swietny wywiad. Zazwyczaj najlepsze sa filmy z drugiej polki, zrobione przed hitami, nagrodami. Ja za taki film Hopkinsa uwazam "Joe Black" odnoszacy sie zreszta bardzo wyraznie do tresci tego wywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Hannibal Lecter nie żyje 28.07.06, 18:23 "Prawdziwa historia" ("The World's Fastest Indian"), reż. Roger Donaldson, obok Anthony Hopkinsa występują Richard Farnsworth, Jessica Cauffiel, Campbell Cooley ktory Farnsworth? bo ten Farnswort nie zyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba l. Re: Hannibal Lecter nie żyje IP: *.range81-158.btcentralplus.com 28.07.06, 19:56 Wielka strata dla swiatowego kina, bardzo wielka , osobiscie uwielbiam tego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronwen Szkoda Hannibala IP: *.wilm.ppdi.com 28.07.06, 23:36 Jesli dobrze pamietam ksiazke "Hannibal", to Hannibal Lecter wychowywal sie gdzies pod Wilnem. Jesli tak (a musial urodzic sie w latach 1920-1930), to byl obywatelem Polski. Dlatego szkoda Hannibala; moze Kaczynscy powierzyliby mu Ministerstwo Zdrowia w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczor klon Teraz red.Basara i GW chyba zkitaja sie z dumy, ze IP: *.chello.pl 29.07.06, 00:01 maja wywiad z A. Hopkinsem. Wazne, ze jest podkreslone, ze wywiad jest przeprowadzony w NY. Ktos by myslal, ze moze w Opolu? Rzeczywiscie niezle osiagniecie jak na sredni dziennik zadupia. A co do pierwszej wypowiedzi, mickey.mouse to jest ten sam kretyn wypisujacy rozne cytaciki i ciagle podpisujacy sie nowymi ksywkami (uu1). Palancie daj se owsa i przestan przepisywac te kretynskie cytaty z pamietnikow malolat ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Słaby Re: Teraz red.Basara i GW chyba zkitaja sie z dum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 01:16 Ale o Ci chodzi? Oto jest zagadka. Wracaj gburku do swojej kałuży, sio. ALE! Jeżeli się pisze: >>Hopkins: ,,Hannibal Lecter nie żyje'' << To ja rozumiem, że Hopkins to POWIEDZIAŁ, ale w treści jakoś nigdzie nie widzę takiego radykalnego stwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
telek_ Re: Teraz red.Basara i GW chyba zkitaja sie z dum 29.07.06, 18:42 Gość portalu: Zenon Słaby napisał(a): > Jeżeli się pisze: > > >>Hopkins: ,,Hannibal Lecter nie żyje'' << > > To ja rozumiem, że Hopkins to POWIEDZIAŁ, ale w treści jakoś nigdzie nie widzę > takiego radykalnego stwierdzenia. Święta racja! Świetny wywiad, tylko tytuł do fAKTU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madelaine79 Re: Hannibal Lecter nie żyje IP: *.btk.net.pl 29.07.06, 01:21 no coz.... sama klasa, pokora i inteligencja...jednym slowem-moje ukłony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... niezly...psychol...))) IP: *.hsd1.nj.comcast.net 29.07.06, 02:22 ...ogladalem ostatnio ,anthonego na...alasce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Hannibal Lecter nie żyje IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 29.07.06, 02:41 widzialam ten nowy film jakis miesiac temu (orginalny tytlu to "world's fastest indian"). Ten film to rewelacja!!! ZObaczcie go bo to piekna, wzruszajaca i madra historia. Jeden z lepszych filmow jakie widzialam w ostatnim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesimbra Wielki Aktor IP: 200.92.208.* 29.07.06, 03:38 Powoli sie zbliza do konca kariery,z tym King Lear moglby jednak pociagnac temat. Najlepsza rola w "Okruchy Dnia", James Ivory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod zapomnial dodac ;) ze zycie to jak film , a potem IP: *.adsl.alicedsl.de 29.07.06, 10:44 to juz tylko powtorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: Hannibal Lecter nie żyje IP: *.45-5-64736c14.cust.bredbandsbolaget.se 29.07.06, 11:52 jakies bardzo stare filmy w polsce ogladacie????? ten film mozna sciagnac w internecie za darmo a wy macie premiere tego filmu????a tak wogole to zadna rewelacja-po za tym ze lubie hopkinsa Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Hannibal Lecter nie żyje 29.07.06, 13:44 Wie Pan, sir Anthony, ja też uważam Zamachowskiego za najbardziej utalentowanego aktora. I czekam, aż zrobi wreszcie światową karierę, która mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś