mgr_lewicka 24.10.06, 12:08 Czy ktos z Was słuchał może wczoraj Trójki? Bo podobno gościli w Olsztynku, czy może ktoś pamięta co tam się działo, o czym mówili itd? Poproszę o zeznania jeśli można Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neandertalski Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 12:30 mówili, ze w Olsztynku jest osiem zakładów fryzjerskich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_lewicka Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 12:37 To fakt, jest osiem zakładów fryzjerskich i ze 3 kosmetyczki:) ale nic więcej nie mówili?:) Proszę skupcie się i przypomnijcie jeszcze cokolwiek:) Ale i za tą informację dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 13:26 Zastanawiali się jak nazywać obywatelkę/obywatela Olsztynka ale nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_lewicka Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 14:15 ech, nie wiedzieli kogo zapytać, otóż jest to OLSZTYNECCZANKA I OLSZTYNECCZANIN - prosta sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
z.malik Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 14:23 Wiadomo. Wyjaśniali to po 18:00. Ale czy zapamiętałem? Spróbuję: Olsztynetczanka? Nie, chyba Olsztyneczczanka. Albo Olsztynienczanka? A może to mieszkanka Olsztynka będzie wiedziała, kim jest. A poza tym zadzwonił słuchacz z Trzcianki, który ożenił się właśnie z mieszkanką Olsztynka. Spróbujcie to powiedzie: Trzcianczanin (???) ożenił się z Olsztynienczanką(???) Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 14:12 no to skupiam się jeszcze... już wiem mówili, ze jest duże bezrobocie i że dużo ludzi dojeżdża do pracy do Olsztyna i że wczoraj zdaje się kilka osób dostało robotę z pośredniaka. ogólnie rzecz biorąc brzmiało wszystko naprawdę sensacyjnie, naprawdę od razu zainteresowało mnie to fascynujące miasteczko ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_lewicka Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 14:22 ej, no weź, to miasteczko jest naprawdę fascynujące, skansen mamy, bitwa pod grunwaldem niedaleko i bitwa pod Tannenbergiem na miejscu, mauzoleum Hindenburga tu było - waliły tu wycieczki Niemców tabunami, Hitler był w Olsztynku, obóz jeniecki był, drugi pod względem wielkości w Prusach Wschodnich, pierwszy noblista z dziedziny medycyny Emil von Behring tutaj się uczył, Mrongowiusz się urodził, Albrecht Hohenzollern na zamku bawił na jakimś weselu, mało brakuje żeby lotnisku w Olsztynku wybudowali, niedawno było o nas głośno bo rozbił się samochód przewożący ule i chmara pszczół unosiła się nad krajową siódemką:)mamy rzekę i jezioro (mniejsza o gabaryty, sztuka się liczy) no i do tego te zakłady fryzjerskie, więc naprawdę jest o czym podyskutować:) P.S niedowiarków zapraszam do naocznego sprawdzenia:) Aha Długosz o Olsztynku pisał i Jagiełło odpoczywał (dlatego jedna z miejscowości w gminie nazywa się Jagiełek) Odpowiedz Link Zgłoś
z.malik Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 14:26 Ładnie to wszytko opisujesz. Rzeczywiście warto odwiedzić to miasteczko. Chyba się kiedyś skuszę, choć droga daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
muka77 Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 14:31 No prosze, powinni pania do audycji zaprosic, gadali w sumie nieciekawie, jakby co najmniej z ksiezyca nadawali ;). (jakie to fascynujace w malych miastach tez mieszkaja ludzie i umieja mowic ;) taki to mialo wydzwiek) Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 14:37 az dziw ze pani mgr nie wspomniala, ze i huta szkla w Olsztynku funkcjonuje (no w kazdym razie w zeszlym roku dzialala) i tez wycieczki walily zeby obejrzec a takze zakupic szklane wyroby :) Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 14:38 mgr_lewicka napisała: > ej, no weź, to miasteczko jest naprawdę fascynujące, skansen mamy, bitwa pod > grunwaldem niedaleko i bitwa pod Tannenbergiem na miejscu, mauzoleum > Hindenburga tu było - waliły tu wycieczki Niemców tabunami, Hitler był w > Olsztynku, obóz jeniecki był, drugi pod względem wielkości w Prusach > Wschodnich, pierwszy noblista z dziedziny medycyny Emil von Behring tutaj się > uczył, Mrongowiusz się urodził, Albrecht Hohenzollern na zamku bawił na jakimś > weselu, mało brakuje żeby lotnisku w Olsztynku wybudowali, niedawno było o nas > głośno bo rozbił się samochód przewożący ule i chmara pszczół unosiła się nad > krajową siódemką:)mamy rzekę i jezioro (mniejsza o gabaryty, sztuka się liczy) > no i do tego te zakłady fryzjerskie, więc naprawdę jest o czym podyskutować:) > P.S niedowiarków zapraszam do naocznego sprawdzenia:) > Aha Długosz o Olsztynku pisał i Jagiełło odpoczywał (dlatego jedna z > miejscowości w gminie nazywa się Jagiełek) zwracam honor i przepraszam za moje niegodne niedocenianie, naprawdę jestem pod wrażeniem, mogę tylko ubolewać, ze wczoraj na trUjce nikt nie wspomniał o tym o czym piszesz :( zamiast tego - ja przynajmniej - tylko słyszałem te pierdoły o tórych napisałem, smutne to kurde, jeżeli taka audycja z jakiegoś miejsca miała na celu zaciekawić, to ta wczorajsza mnie przynajmniej nie wciągnęła, miałem zresztą wrażenie, ze Panowie z eteru też raczej łacha darli z tej mieściny niż chcieli w niej coś ciekawego znaleźć, w sumie podobnie jak ja teraz, tym bardziej mi wstyd i za siebie jeszcze raz przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_lewicka Re: Trójka z Olsztynka 24.10.06, 15:59 ja tam się nie gniewam, ale miasteczko jest całkiem całkiem i zapraszam wszystkich którzy jeszcze tu nie byli do przybycia, wspomnę tylko jeszcze, że wokół jest pełno ośrodków wypoczynkowych, pól biwakowych i gospodarstw agroturystycznych, z tego większość położona nad jeziorami.aha no i to u nas robią soczki marchewkowe znane na cały kraj, nazwy nie wymienię, żeby nie reklamować, ale i tak na pewno wszyscy je znacie. Polecam też Olsztynek jako bazę do wypadów do okolicznych miast (do Ostródy, Olsztyna i Nidzicy, a nawet Szczytna)- bo stąd jest wszędzie blisko, ale będę do końca świata utrzymywać, że to Olsztynek jest stolicą Warmii i Mazur;) P.S Potwierdzam opinię kogoś z góry, że jest też huta szkła, no ale czego tu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
agatttt Re: Trójka z Olsztynka 25.10.06, 21:03 a ja słuchałam uważnie wejść z Olsztynka, czekałam aż coś wspomną o tamtejszym teatrze, o szczudlarzach ale chyba nic nie mówili... było za to o ponoć pysznych jagodziankach, bardzo małej celi na komisariacie policji i o tym, że o 6 rano jakaś pani zaprosiła reporterów do domu na kawę i ciasto... salut agat Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_lewicka Re: Trójka z Olsztynka 26.10.06, 11:20 o tych jagodziankach, to z kolei ja nie słyszałam, będę się musiała nimi zainteresować:) Odpowiedz Link Zgłoś