Dodaj do ulubionych

okrągłe 21 lat minęło

23.04.03, 10:08
albo raczej minie zdaje się w nadchodzący piątek. LP3 to już kawał historii,
dla mnie osobiście to jest też kawał mojej historii, najbardziej pamietam jak
lista leciała jeszcze w sobotę i wtedy często w różnych dziwnych sytuacjach
była często gdzieś obok mnie. A później to sam nie wiem jak te latka
zleciały... Dlatego ja osobiście bardzo Panu Markowi za tą listę dziękuję i
cieszę się, że jest nadal, choć nie zawsze muszą mi sie wszystkie piosenki
podobać a czasami to nie podobają mi sie prawie wszystkie;) Ale to chyba nie
o to w tej liście przebojów chodzi, tak sobie myślę, że tu chodzi o coś
innego, to wręcz jedyna taka lista przebojów chyba na świecie w której muzyka
nie jest najważniejsza;)
Tak więc niniejszym Panie Marku po prostu dziękuję i niech to nie będzie
ostatnia równie okrągła rocznica!
Obserwuj wątek
    • mh2 21 lat - nieporozumienie 23.04.03, 10:31
      Dla mnie Pan Marek "nie mam na nic wpływu" Niedźwiecki rok temu, wyrzekając się
      nazwy (i logo) "Lista Przebojów Programu 3" wyrzekł się również historii. I ja
      Mu do tej historii prawa nie daję. Niech sobie prowadzi "Listę Przebojów
      trUjki", konia pociągowego tego radiowęzła.
      Koniec.
      • Gość: astat Re: 21 lat IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 10:48
        mh2 napisał:

> Dla mnie Pan Marek "nie mam na nic wpływu" Niedźwiecki rok temu, wyrzekając
        się
        >
        > nazwy (i logo) "Lista Przebojów Programu 3" wyrzekł się również historii. I
        ja
        > Mu do tej historii prawa nie daję. Niech sobie prowadzi "Listę Przebojów
        > trUjki", konia pociągowego tego radiowęzła.
        > Koniec.

Po pierwsze to jest nadal Lista Przebojow Programu III i nazwy nigdy nie
        zmienila. Po drugie MN niczego sie nie wyrzekal.
        Po trzecie lista jest nie dlatego koniem pociagowym, ze ktos z nowej dyrekcji
        tak sobie wymyslil, ale dlatego ze ma sluchaczy i tych wiernych, i tych nowych,
        jest sluchana, lubiana, tworzona przez ludzi i zdecydowanie odrozniajaca sie od
        wszystkich innych list przebojow. Przez te wszystkie lata zachowala swoj styl,
        klimat i urok, przyciagala i przyciaga kolejne pokolenia i warto to docenic.
        A na pewno najwieksza w tym zasluga Pana Marka bedacego niezmiennie w czolowce
        najlepszych radiowcow.
        Dolaczam do zyczen koalicjanta:))
      • Gość: Lesiek Re: 21 lat - nieporozumienie IP: 195.205.139.* 23.04.03, 10:59
        mh2 napisał:

się nazwy (i logo) "Lista Przebojów Programu 3" wyrzekł się również historii.

Nie zgadzam się. Nie popadajmy w paranoję. To, jak oceniamy obecną działalność
        Marka N. w Trujce (a oceniam ją podobnie do Ciebie, Mirku) nie zmienia w niczym
        mojej pamięci o tamtej liście. (Analogicznie, jeśli wielce zasłużony polityk X
        wstąpił do bardzo dziwnej i absolutnie nie do zaakceptowania dla mnie partii Y,
        nie umniejsza i podważa to przecież jego przeszłych zasług, a tylko oznacza, że
        _obecnie_ zatracił orientację.
      • neandertalski Re: 21 lat - nieporozumienie 23.04.03, 11:26
        powiem tylko tyle, nie Tobie dawać albo odbierać Niedźwiedziowi prawo do
        historii Listy Przebojów Programu III.
        Koniec.
      • Gość: Filip Re: 21 lat - nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 11:55
        mh2 napisał:

> się nazwy (i logo) "Lista Przebojów Programu 3" wyrzekł się również historii.
        > I ja Mu do tej historii prawa nie daję.

Dawać to Pan(i) może jedynie na tacę, albo d... .
        Wara Chamy od Niedźwiedzia.
        • Gość: Lesiek Re: 21 lat - nieporozumienie IP: 195.205.139.* 23.04.03, 12:15

> Dawać to Pan(i) może jedynie na tacę, albo d... .
          > Wara Chamy od Niedźwiedzia.

Filipie... kulturalnie i spokojnie proszę.
          I przeczytaj może zapis czatu z Markiem Niedźwieckim z dnia 7 marca 2002. Może
          wyjaśni Ci on, dlaczego wiele osób straciło do redaktora Niedźwieckiego
          szacunek.
          • Gość: Filip Re: 21 lat - nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 12:41
            Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Filipie... kulturalnie i spokojnie proszę.
            > I przeczytaj może zapis czatu z Markiem Niedźwieckim z dnia 7 marca 2002.
            Może
            > wyjaśni Ci on, dlaczego wiele osób straciło do redaktora Niedźwieckiego
            > szacunek.

Zapis czata znam. Ale on nic tu nie ma do rzeczy.
            Poruszony wątek dotyczył LP3 i jej 21 lecia, a nie samego Pana Niedźwieckiego.
            A na "zabieranie" Niedźwiedziowi prawa do historii LP3 zareagowałem właśnie tak.
            Trzeba odróżnić, czy dyskusja dotyczy LP3, czy samego pana Niedźwieckiego.

A "wara chamy" to cytat.
            Z "Potopu".

Pzdr
    • Gość: maro Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.bogucicka7.com.pl 23.04.03, 11:27
      Podczas każdej okupacji jedni prawi ludzie schodzą do
      podziemia, inni prawi ludzie idą na układy z okupantem.
      licząc na to, że bedą mogli działać dalej dla dobra
      okupowanych, za co - jeśli sie nadarzy okazja - dostają
      kulkę od tych pierwszych.
      Mam nadzieję, że w przypadku PR3 nie będziemy aż tak
      radykalni. Proponuję więc nie strzelać do Niedźwiedzia,
      pomimo jego kolaboracji. W końcu jego lista to dla
      większości starych słuchaczy nadal perełka w morzu tandety.

Przyłączam się do życzeń długich lat życia dla Listy i
      jej twórcy.

maro
      • Gość: Lesiek Re: okrągłe 21 lat minęło IP: 195.205.139.* 23.04.03, 11:54
        Gość portalu: maro napisał(a):

> Podczas każdej okupacji jedni prawi ludzie schodzą do
        > podziemia, inni prawi ludzie idą na układy z okupantem.
        > licząc na to, że bedą mogli działać dalej dla dobra
        > okupowanych, za co - jeśli sie nadarzy okazja - dostają
        > kulkę od tych pierwszych.

Problem nie w tym, że Niedźwiedź został w Trujce. Problem w tym, że lekceważąco
        wypowiadał się o tych swoich kolegach, których wyrzucano. Nawet nie tyle, że
        nic dla nich nie zrobił - bo może nie mógł. Ale gadać bzdur typu: "ja
        wiedziałem, że tak będzie" i "przecież nikogo się nie wyrzuca" nie musiał na
        pewno.
        • mektos Re: okrągłe 21 lat minęło 23.04.03, 12:08
          A że Pan Marek klasy nie stracił niech świadczy 3 godzinna audycja "Muzyka
          Ciszy" w Wielki Piątek. Kto słuchał wie o czym mówię;)
    • neandertalski NIEdźwiedziożercom mówimy NIE 23.04.03, 12:52
      ludzie zalożyłem ten wątek nie po to aby znowu się zebrali opluwacze i Ci
      którym sie opluwać nie chce ale dlatego, że jednak jest jakaś okazja. Kto nie
      chce nie musi Niedźwiedziowi życzyć dobrze, to wolny kraj. Ale czy te
      złorzeczenia muszą być akurat tu i teraz? Było już tu kilka wątów do opluwania
      lub do walki z tym odruchem, ten wątek myślałem, ze tym sie nie skończy.
      Szkoda.
    • tuhanka Re: okrągłe 21 lat minęło 23.04.03, 13:08
      Czy musicie się kłócić? Podzielam w dużym stopniu opinie Mirka, Niedźwiedź
      chlapnął kiedyś parę słów, przez które utracił mój szacunek. Jednak nawet
      Niedźwiedź stał się niewygodny dla dErekcji, tak przynajmniej to odbieram. Z
      drugiej strony będzie mu trudno odzyskać szacunek wielu słuchaczy, ale mam
      nadzieję, że choć częściowo mu się to uda, w moim przypadku ten proces już się
      zaczął, choć takim malutkim strumyczkiem... Dlaczego? A to już moja tajemnica.
      Abstrahując od tego wszystkiego, lista faktycznie obchodzi swoje 21-lecie i
      wciąż jest - że tak powiem - dość dobrej jakości (oczywiście także dzięki
      słuchaczom, którzy na byle co nie głosują), zwłaszcza na tle otaczającego nas w
      innych stacjach chłamu. Nawet jeśli nazywana jest obecnie Listą Przebojów
      TrUjki (tak, Astat, niestety tak ją teraz nazwano), a nie Listą Przebojów
      Programu III.
      • rotkader Re: okrągłe 21 lat minęło 23.04.03, 22:49
        tuhanka napisała:

>Jednak nawet
        > Niedźwiedź stał się niewygodny dla dErekcji, tak przynajmniej to odbieram. Z
        > drugiej strony będzie mu trudno odzyskać szacunek wielu słuchaczy, ale mam
        > nadzieję, że choć częściowo mu się to uda, w moim przypadku ten proces już się zaczął, choć takim malutkim strumyczkiem... Dlaczego? A to już moja tajemnica.

"Wiem, ale nie powiem..."
        Jak forumowicze ladnie poprosza, to moze tuhanka udzieli ze swej tajemnej skarbnicy wiedzy... Ale tylko na priv.
        Zenujaca kokieteria i zwracanie na siebie uwagi.
        RotKader
    • viking73 Re: okrągłe 21 lat minęło 23.04.03, 14:27
      Dołączam się do życzeń. Przy okazji dorzucę najlepsze życzenia imieniniowe - to
      już w piątek.
    • mh2 Jednak nieporozumienie 23.04.03, 16:21
      Neandertalski: powiem tylko tyle, nie Tobie dawać albo odbierać Niedźwiedziowi
      prawo do historii Listy Przebojów Programu III.

Neandertalski: ludzie zalożyłem ten wątek nie po to aby znowu się zebrali
      opluwacze

Filip: Dawać to Pan(i) może jedynie na tacę, albo d... . Wara Chamy od
      Niedźwiedzia.

Rozpoczynając mój wpis słowami "Dla mnie Pan Marek..." dawałem wyraz moich
      prywatnych odczuć wobec postępowania Niedźwiedzia, tego, że już nie jestem w
      stanie cieszyć się z tego święta. Miałem nadzieję, że czytelnie. Kto chciał to
      zrozumiał - nie wszyscy, jak widać, niestety. Do niektórych będę więc w
      przyszłości pisał jaśniej i dużymi literami. Panowie Neandertalski i Filip, do
      których to najwyraźniej nie dotarło, z wrodzoną sobie kulturą, miast
      ustosunkować się do opinii raczą mnie pouczać, choć mogli tak jak ich
      poprzednicy napisać, że się ze mną nie zgadzają. Mam jednak nadzieję, że czasy
      rodem z Orwella minęły i mogę jednak myśleć to co myślę. Bo jak nie minęły, to
      niech sobie będzie trUjka.
      Zresztą kilkakrotnie w prywatnej korespondecji dawałem Niedźwiedziowi wyraz
      swojego krytycyzmu co do Jego postępowania. I szkoda, że ani razu nie
      doczekałem się odpowiedzi. Widać Pan Marek się ze mną zgadzał.
      • Gość: Filip Re: Jednak nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 16:33
        mh2 napisał:

> I ja Mu do tej historii prawa nie daję.

A kimże Pan jest, aby komuś dawać lub nie prawo do historii?
        Zresztą - nieważne.

Pan pisze "DUŻYMI LITERAMI", że to Pana opinia, a my (tzn. Pan Neandertalski i
        ja) nie zrozumieliśmy wpisu.
        No więc ja też napiszę "DUŻYMI LITERAMI", że to co Pan może WEDŁUG MNIE dawać,
        a czego nie może, to też jest MOJA OPINIA, ustosunkowująca się do Pana
        wypowiedzi.
        I to, że ją wyrażam świadczy, że Orwella Ci u nas nie uświadczasz.
        • mh2 Re: Jednak nieporozumienie 23.04.03, 16:50
          Panie Filipie, Pan wybaczy. Panu wolno uwielbiać Niedźwiedzia, mnie wolno Mu
          nie wierzyć. I nie będę, przeto, pisał do Pana, że "Pan sobie może...".
          Pozostańmy przy odmiennych zdaniach. Ponownie do Niedźwiedzia będzie mi się
          bardzo ciężko przekonać.
          • Gość: Filip Re: Jednak nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 17:40
            Jednak temat tego wątku dotyczy 21 lat Listy Przebojów, a nie tego, czy ktoś
            lubi lub nie lubi Niedźwiedzia za to, co ostatnio powiedział, bądź tego, czego
            nie powiedział.
            Pozostańmy przy temacie, tak, jak i przy własnych zdaniach.

A prawda jest taka, że gdyby nie Niedźwiedź, to nie byłoby ani LP ani naszych
            wpisów teraz w tym temacie.
            • Gość: Jarek Re: Jednak nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 17:44
              Gość portalu: Filip napisał(a):

> ..A prawda jest taka, że gdyby nie Niedźwiedź, to nie byłoby ani LP ani
              naszych
              > wpisów teraz w tym temacie...

To już trzeci na znanej liście - po Marconim i Popowie- gdyby nie oni, nie
              byłoby tego forum;-))
              j.
            • Gość: Lesiek Re: Jednak nieporozumienie IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 23.04.03, 18:51

> A prawda jest taka, że gdyby nie Niedźwiedź, to nie byłoby ani LP ani naszych
              > wpisów teraz w tym temacie.

Dokładnie, gdyby nie Andrzej Turski. To on wymyślił Listę Przebojów w Trójce w
              1982 roku i pewnie gdyby nie znalazł do jej prowadzenia Marka Niedźwieckiego,
              to poprowadziłby ją kto inny. To, że Lista nie stałaby się prawie na pewno
              wówczas takim radiowym fenomenem i nie doczekałaby się tysiąca wydań, to inna
              sprawa :).
              • Gość: Filip Re: Jednak nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 20:32
                Gość portalu: Lesiek napisał(a):

To, że Lista nie stałaby się prawie na pewno
                > wówczas takim radiowym fenomenem i nie doczekałaby się tysiąca wydań, to inna
                > sprawa :).

To właśnie miałem na myśli, tylko zastosowałem skrót myślowy.
                Może i ta lista z kimś innym by wypaliła.
                A może i nie.
                "Co by było, gdyby" jest w "Trzecim śniadaniu".
                W każdym razie, patrząc na "co było naprawdę", to Panu Niedźwieckiemu należą
                się za LP tylko pozytywne słowa.
                • Gość: jarek Re: Jednak nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 20:58
                  Gość portalu: Filip napisał(a):

> W każdym razie, patrząc na "co było naprawdę", to Panu Niedźwieckiemu należą
                  > się za LP tylko pozytywne słowa.

Za LP - tak!!!
                  j.
                  • Gość: Teresa Re: Jednak nieporozumienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.03, 00:04
                    Gość portalu: jarek napisał(a):

>> Za LP - tak!!!
                    > j.

Za Smooth Jazz Cafe też.
      • neandertalski Re: Jednak nieporozumienie 24.04.03, 08:04
        mh2 napisał:

> Neandertalski: powiem tylko tyle, nie Tobie dawać albo odbierać
        Niedźwiedziowi
        > prawo do historii Listy Przebojów Programu III.
        >
        > Neandertalski: ludzie zalożyłem ten wątek nie po to aby znowu się zebrali
        > opluwacze
        >
        z jednej strony miło mi, że ktoś mnie cytuje ale z drugiej strony trochę
        szkoda, że mnie nie rozumie, widzę, że masz ochotę być ostatnim sprawiedliwym a
        ja dla odmiany mam być ostatnim chamem, no cóż masz prawo postrzegać świat po
        swojemu w końcu to wolny kraj.
        • tuhanka Re: Jednak nieporozumienie 24.04.03, 11:50
          Ja jednak rozumiem Mirka, bo wiem, jakie ma powody, by oceniać Niedźwiedzia
          surowo. Zresztą przez długi czas miałam bardzo podobny punkt widzenia na tę
          sprawę, który trochę ostatnio złagodziłam (Astat, to głównie pod Twoim
          wpływem).
          • Gość: Janusz Re: Jednak nieporozumienie IP: 217.153.90.* 24.04.03, 12:12
            tuhanka napisała:

>trochę ostatnio złagodziłam (Astat, to głównie pod Twoim
            > wpływem).

Potwierdzam - Astat łagodzi obyczaje.
          • Gość: astat Re: Jednak nieporozumienie IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 12:21
            tuhanka napisała:

> Ja jednak rozumiem Mirka, bo wiem, jakie ma powody, by oceniać Niedźwiedzia
            > surowo. Zresztą przez długi czas miałam bardzo podobny punkt widzenia na tę
            > sprawę, który trochę ostatnio złagodziłam (Astat, to głównie pod Twoim
            > wpływem).

Dzieki.
            Ale chyba nie w tym rzecz. Jest rocznica Listy, Listy, która dla tylu z nas
            znaczy a dla niektorych przynajmniej znaczyla bardzo duzo przez bardzo wiele
            lat. Ona sama sie broni, tak jak Pan Marek sam broni sie tym co i jak
            prezentuje na antenie i zadnych adwokatow na pewno nie potrzebuje.

Mirka (?) ja natomiast nie rozumiem, bo w watku zyczen rocznicowych dla audycji
            bedacej fenomenem zarowno lat temu 21, jak i w dobie dzisiejszej konkurencji
            roznorakich list przebojow, wyciaganie jakis personalnych animozji - jest moim
            zdaniem po prostu nietaktem. Co wiecej, obraza jakos rzesze sluchaczy, ktorzy
            wspoltworza Liste, czekaja na nia co tydzien, dla ktorych jej sygnal a potem
            glos pana Marka sa po prostu niezastapionym skladnikiem radiowego zycia.

Nawet przy odmiennym zdaniu warto je czasem przemilczec.
            • Gość: astat ps IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 15:05
              Ja tu dwa slowa prywaty, przepraszam. Do Tuhanki i Janusza.
              Za wszystkie mile slowa dziekuje, ale trzeba je uczciwie rozdzielic miedzy
              koalicjantow (i to ze znaczaca przewaga zaslug drugiej strony) i zachowalam sie
              okropnie, nie czyniac tego od razu. Niniejszym chcialam oficjalnie przeprosic
              koalicjanta. Bez wsparcia neandertali brakowaloby mi i odwagi i czesto checi do
              publicznych wypowiedzi. A juz na pewno usmiechu i czesto dystansu. Na tego
              ostatniego niedostatek i tak niestety cierpie dotkliwie:)
              • neandertalski ps 2 25.04.03, 07:19
                no nie przesadzajmy, nie przesadzajmy;) nie chcę już cytować wolfa z
                palpfikszyn ale tu z kolei ja nie chciałbym odbierać tego co mi sie nie należy,
                ja tylko siedzę sobie w mojej jaskini w ekologicznym futrze i wcinam kotlety
                sojowe, miast z maczugą za zwierzem po lesie ganiać co też w dużej części komuś
                zawdzięczam;)
                pozdrawiam
                :-)
          • neandertalski Re: Jednak nieporozumienie 24.04.03, 12:52
            ja też niestety mh2 nie rozumiem, może dlatego, że on jest pewnie z natury
            szlachetny, bohaterski i nigdy nie miał sobie nic do zarzucenia, ja nie jestem
            idealny i może dlatego nie potrafię widzieć pewnych historii tak jak on, stąd
            nasza różnica w postrzeganiu świata
            • tuhanka Re: Jednak nieporozumienie 24.04.03, 13:10
              Dajcie spokój mh2, to krystalicznie uczciwy człowiek, może dlatego tak
              krytycznie odnosi się do dawniejszych przejawów koniunkturalizmu u Pana Marka.
              A one niestety były, wystarczy poczytać wywiady sprzed roku. Myślę jednak, że
              to zaczęło się zmieniać. Zresztą - każdy człowiek ma prawo do błędów.
              Oczywiście, Niedźwiedź mógł w tak napiętej sytuacji zaprzestać obracania
              wszystkiego, choćby zwolnień jego współpracowników, w żart. Może jednak liczył
              na to, że choć trochę uda mu się ocalić? Tak czy owak, z okazji 21-lecia listy
              życzę Panu Markowi wszystkiego dobrego!
              • neandertalski Re: Jednak nieporozumienie 24.04.03, 13:30
                Tuhanko a może by też tak w końcu dać spokój Niedźwiedziowi za ten wywiad, od
                tamtej pory pewnie powiedział też dużo różnych rzeczy, puścił dużo różnej
                muzyki, wcześniej zresztą też. Może czas pewne rzeczy puścić w niepamięć a
                skupić się na czymś innym. Ileż można się jarać tym wywiadem, czy czatem czy
                czymś tam innym. Czy Tobie nigdy nie zdarzyło się palnąć po prostu czegoś?
                • tuhanka Re: Jednak nieporozumienie 24.04.03, 13:34
                  Mnie zdarzyło się wielokrotnie palnąć niejedną rzecz, której potem żałowałam.
                  Dlatego wyraźnie napisałam - każdy człowiek ma prawo do błędów, Niedźwiedź też.
                  Chyba tego nie doczytałeś w mojej nieco pogmatwanej wypowiedzi.
                  • neandertalski Re: Jednak nieporozumienie 24.04.03, 14:02
                    doczytałem, choć z Twojej wypowiedzi można wyciąć różne fragmenty i będą sobie
                    wzajemnie zaprzeczały ale tu nie o to chodzi aby łapać się za słówka. I właśnie
                    dlatego zły jestem na mh2, bo on właśnie zabrał się za łapanie mnie za słówka
                    jakby nie zrozumiał o co mi chodziło. Po prostu nie lubię gdy ktoś mnie
                    traktuje w ten sposób.
                    • mh2 Re: ... przepraszam 24.04.03, 15:31
                      Jeżeli Neandertalski odebrał moje wpisy jako łapanie za słówka, to ja
                      przepraszam. Nie chciałem pyskówek.
                  • Gość: jarek Re: Jednak nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 15:27
                    tuhanka napisała:

> Dlatego wyraźnie napisałam - każdy człowiek ma prawo do błędów, Niedźwiedź
                    też.
                    >

...też Banach, Laskowski, itd.- jak sprawiedliwie to sprawiedliwie!!!:-)
                    j.
                    • tuhanka Re: Jednak nieporozumienie 24.04.03, 15:43

> tuhanka napisała:
                      >
                      > > Dlatego wyraźnie napisałam - każdy człowiek ma prawo do błędów, Niedźwiedź
                      >
                      > też.
                      > >
                      >
                      > ...też Banach, Laskowski, itd.- jak sprawiedliwie to sprawiedliwie!!!:-)
                      > j.

Przed chwilą było o łapaniu za słówka... A swoją drogą, czy to Ty napisałeś
                      takie śliczne życzenia, które czytał w sobotę Kosiak (podpisane Jarek z
                      Wrocławia)?
                      • Gość: Jarek Re: Jednak nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 18:35
                        Może jednak nie chciałem za słówka łapać, ale uwagę zwrócić na selektywność
                        wybaczania ..., ale jak wspomniałem - Niedźwiedzia za całokształt LP3 bardzo
                        cenię, za "coś tam innego" wręcz przeciwnie, ale to "odświętny" wątek i nie
                        tutaj pisać o tym!
                        Pozdrawiam, Jarek
                        PS
                        Życzenia...były moje, dziękuję, że się podobały (zarumieniłem się;-)), były dla
                        Kosiaka i Słuchaczy - więc również -okazało się- i dla Ciebie!
                        j.
                        • Gość: mSZ Re: Jednak nieporozumienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 15:54
                          Tak czytam te wszystkie wypowiedzi znawców "Trójki" i Niedźwieckiego, i
                          dochodzę do wniosku, że tutaj niejeden mógłby bez zająknięcia napisać biografię
                          Pana Marka (i jeszcze opatrzyć zdjęciami). Tak obeznani, tak wszystkowiedzący,
                          takie wyrocznie! Ludzie, włączajcie sobie w piątkowy wieczór co tydzień LP3 i
                          cieszcie się, że taka audycja jest tak długo i że nie jesteśmy skazani na
                          szukanie innych list przebojów w jakichś komercjach, tylko mamy coś
                          fantastyczego w radiu publicznym od 21 lat!
                          • Gość: jarek Re: Jednak nieporozumienie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 19:01
                            Gość portalu: mSZ napisał(a):

> Tak czytam ...
                            > ... cieszcie się, że taka audycja jest tak długo i że nie jesteśmy skazani na
                            > szukanie innych list przebojów w jakichś komercjach, tylko mamy coś
                            > fantastyczego w radiu publicznym od 21 lat!

czytaj dokładniej!!! Właśnie z tego większość się cieszy!!!
                            j.
    • Gość: Janusz Re: okrągłe 21 lat minęło IP: 217.153.90.* 25.04.03, 19:10
      Pan Marek powiedział: "to jest lista słuchaczy trójki, to jest lista słuchaczy
      programu trzeciego". Miło.
      • Gość: Janusz Re: okrągłe 21 lat minęło IP: 217.153.90.* 25.04.03, 19:18
        dErekcja przemówiła, czar prysł :((
        • Gość: jarek Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 19:31
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> dErekcja przemówiła, czar prysł :((

A skąd ono wiedziało o jakimś "oczkowym" jubileuszu??? Ono takie w tej materii
          zwykle niedoinformowane bywało, nawet przy bardziej okrągłych rocznicach....
          j.
          • Gość: Janusz Re: okrągłe 21 lat minęło IP: 217.153.90.* 25.04.03, 19:38

> A skąd ono wiedziało o jakimś "oczkowym" jubileuszu??? Ono takie w tej
            materii
            > zwykle niedoinformowane bywało, nawet przy bardziej okrągłych rocznicach....

Prawda ? Swoją drogą, ciekawe kto "załatwiał" sponsora co by ten Perfect mógł
            zagrać ? Dobra, dość złośliwości. Dla Pana Marka, za listę ukłony.
          • Gość: astat Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 19:39

> Gość portalu: Janusz napisał(a):
            >
            > > dErekcja przemówiła, czar prysł :((
            >
            > A skąd ono wiedziało o jakimś "oczkowym" jubileuszu??? Ono takie w tej
            materii
            > zwykle niedoinformowane bywało, nawet przy bardziej okrągłych rocznicach....
            > j.

Hej, nie dzis, Jarku, prosze.
            Pan Marek rzeczywiscie duzymi literami zapowiedzial Liste Przebojow Programu
            Trzeciego (tak, Tuhanko:)).
            A i dyrekcja z tym tekstem 'Markowi Niedzwieckiemu - narod' akurat wykazala sie.

Ze to straszliwie kontrastuje z pominieciem Kaczorowej rocznicy? Kontrastuje...
            Ale dzis to oddzielmy. To rocznica naszej Listy.
            • tuhanka Re: okrągłe 21 lat minęło 25.04.03, 19:54
              Gość portalu: astat napisał(a):

> Gość portalu: jarek napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Janusz napisał(a):
              > >
              > > > dErekcja przemówiła, czar prysł :((
              > >
              > > A skąd ono wiedziało o jakimś "oczkowym" jubileuszu??? Ono takie w tej
              > materii
              > > zwykle niedoinformowane bywało, nawet przy bardziej okrągłych rocznicach..
              > ..
              > > j.
              >
              >
              > Hej, nie dzis, Jarku, prosze.
              > Pan Marek rzeczywiscie duzymi literami zapowiedzial Liste Przebojow Programu
              > Trzeciego (tak, Tuhanko:)).
              > A i dyrekcja z tym tekstem 'Markowi Niedzwieckiemu - narod' akurat wykazala
              sie
              > .
              >
              > Ze to straszliwie kontrastuje z pominieciem Kaczorowej rocznicy?
              Kontrastuje...
              >
              > Ale dzis to oddzielmy. To rocznica naszej Listy.

Jarek pisze o niedoinformowaniu dErekcji :)) O tym, że nawet nie wiedzieli,
              kiedy jest CZTERDZIESTOLECIE PROGRAMU III. A Lista Przebojów niestety trUjki -
              zerknij na ten link, proszę:
              www.radio.com.pl/trojka/lp3/
              Co tam jest napisane? Natomiast miło, że Niedźwiedź użył nazwy Programu III -
              podejrzewam, że dErekcja od święta pozwoliła na użycie zakazanej na co dzień
              nazwy. Potem jednak Pan Marek znów powiedział - lista trUjki...
              Abstrahując od tego wszystkiego, 21 lat temu rzeczywiście powstała Nasza Lista
              i to jest jej rocznica. A więc Panie Marku i ekipo listy, wszystkiego
              najlepszego!
              • Gość: Janusz Re: okrągłe 21 lat minęło IP: 217.153.90.* 25.04.03, 20:42
                o, Sito
    • Gość: P-77 Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 21:32
      Mam pytanie, bo uciekła mi jedna piosenka - co było na 11 miejscu?
      Przy okazji - czy zakaz wstępu dla Miecugowa przestał obowiązywać, czy to tylko
      dzisiejsza amnestia?
      • Gość: martka Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.duna.pl 25.04.03, 21:34
        GM coś wspomniał o doklejonej brodzie i wąsach, więc się pewnie chyłkiem
        przedarł...
    • Gość: P-77 Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.03, 21:33
      ...to znaczy dyspensa, rzecz jasna?
      • Gość: Paweł Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 21:47
        Tak bym chciał by był to
        powót do normalności-tzn.to,że
        Miecugow przyszoł.Ale nie właśnie Niedzwiedź mówi
        coś o jakimś świecie na czymś tam.Chyba pójdę na TV.
    • Gość: P-77 Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 11:00
      A w ogóle to Trójka wyznaje dziwną zasadę zgodnie z którą okrągłe rocznice
      kończą się na 1 a nie na zero.
      Ale a propos listy - macie jeszcze archiwalne nagrania. W piątek Niedxwiedź
      czasem puszcał siebie sprzed 20 lat i było to ciekawe wrażenie.
      To były czasy, że Niedżwiedż tłumaczył wszystkie anglojęzyczne tytuły, czasem
      żartobliwie (np. "It's A Sin" Pet Shop Boysów jako "to jest syn"
      albo "Butterfly" jako "latające masło) i wielu dzięki temu uczyło się
      angielskiego. Teraz już tego nie robi, może dlatego, że angielski dawno
      przestał być tajemniczym językiem.
      Pamiętam, że moje pierwsze dwa słowa angielskie to były oczywiście "Love" (w co
      drugiej piosence) no i "Christmas".
      Pamiętam jak kiedyś p. MArek przetłumaczył "Paoa Don't Preach" MAdonny
      jako "nie truj, stary" a potem zastępujący go Rogowiecki złagodził to
      na "tatusiu, nie praw kazań" (czy jakoś tak).
      MAcie jakieś wspomnienia z dawną listą (np. teksty z kąciku MAriii itp.)?
      • Gość: mSZ Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.03, 13:09
        Pamiętam jak Niedźwiedź po raz pierwszy przeczytał moją kartkę na antenie,
        dreszcz mnie przeszedł. Byłem wtedy w VIII klasie, MN często mówił o kimś "Nasz
        stały słuchacz...", no to się zapytałem grzecznie "Panie Marku! Co trzeba
        zrobić, żeby zostać STAŁYM SŁUCHACZEM?" Komentarz MN był taki: "To jest kartka
        tygodnia!" Ale byłem szczęśliwy!
        I drugie radosne wspomnienie: był kiedyś na LPPT przebój Tears for Fears "WOMAN
        IN CHAINS". Nie znałem angielskiego, a chciałem na to zagłosować, a że
        MN "przetłumaczył" to jako "kobieta załańcuszona" tak też na kartce to
        napisałem, myślę, że zaliczyli.
        A pamiętacie taką broszurkę "Lista"? - mam wszystkie numery!
        • neandertalski Re: okrągłe 21 lat minęło 05.05.03, 10:25
          broszurki nie pamiętam ale pamiętam, że było kiedyś coś takiego jak GAZETA
          MŁODYCH i tam były drukowane kolejne notowania, stare dzieje....
          • Gość: mSZ Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.03, 07:01
            neandertalski napisał:

> broszurki nie pamiętam ale pamiętam, że było kiedyś coś takiego jak GAZETA
            > MŁODYCH i tam były drukowane kolejne notowania, stare dzieje....

Tak, tak, tam drukowali LPPT, a oprócz tego w "Sztandarze Młodych", potem
            w "Kulisach", a teraz....?????? Gdzie jest drukowana LPPT - w jakiej gazecie?
            P.S. A-HA, i jeszcze był taki twór jak "Topy i typy" bądź na odwrót...
            Prehistoria...
            • Gość: koliber Re: okrągłe 21 lat minęło IP: 149.156.12.* 07.05.03, 00:31

> neandertalski napisał:
              >
              > > broszurki nie pamiętam ale pamiętam, że było kiedyś coś takiego jak GAZETA
              >
              > > MŁODYCH i tam były drukowane kolejne notowania, stare dzieje....
              >
              > Tak, tak, tam drukowali LPPT, a oprócz tego w "Sztandarze Młodych", potem
              > w "Kulisach", a teraz....?????? Gdzie jest drukowana LPPT - w jakiej gazecie?
              > P.S. A-HA, i jeszcze był taki twór jak "Topy i typy" bądź na odwrót...
              > Prehistoria...
              Tam pisywał Jerzy Konar (vel Roman ROgowiecki) Gazeta Młodych (trochę rocka w
              organie ZSMP)
            • Gość: P-77 Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.03, 15:50

> neandertalski napisał:
              >
              > > broszurki nie pamiętam ale pamiętam, że było kiedyś coś takiego jak GAZETA
              >
              > > MŁODYCH i tam były drukowane kolejne notowania, stare dzieje....
              >
              > Tak, tak, tam drukowali LPPT, a oprócz tego w "Sztandarze Młodych", potem
              > w "Kulisach", a teraz....?????? Gdzie jest drukowana LPPT - w jakiej gazecie?
              Teraz już chyba tylko w internecie na stronach Trójki. Za to są wszystkie
              notowania od 1 włącznie z informacjami o prowadzących. Co prawda nie brakuje
              błędów, ale dla "listomaniaków" może być ciekawa rozrywka.
              Szczególnie polecam notowanie 413 (13.01.1990), które z jakichś powodów (może
              wiecie dlaczego) nie jest liczone w oficjalnym podsumowaniu.
              Była jeszcze książka p. MArka o LP3, ale już chyba dawno wyszedł nakład (trochę
              szkoda).
              • Gość: mSZ Re: okrągłe 21 lat minęło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.03, 17:01
                Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Gość portalu: mSZ napisał(a):
                >
                > > neandertalski napisał:
                > >
                > > > broszurki nie pamiętam ale pamiętam, że było kiedyś coś takiego jak G
                > AZETA
                > >
                > > > MŁODYCH i tam były drukowane kolejne notowania, stare dzieje....
                > >
                > > Tak, tak, tam drukowali LPPT, a oprócz tego w "Sztandarze Młodych", potem
                > > w "Kulisach", a teraz....?????? Gdzie jest drukowana LPPT - w jakiej gazec
                > ie?
                > Teraz już chyba tylko w internecie na stronach Trójki. Za to są wszystkie
                > notowania od 1 włącznie z informacjami o prowadzących. Co prawda nie brakuje
                > błędów, ale dla "listomaniaków" może być ciekawa rozrywka.
                > Szczególnie polecam notowanie 413 (13.01.1990), które z jakichś powodów (może
                > wiecie dlaczego) nie jest liczone w oficjalnym podsumowaniu.
                > Była jeszcze książka p. MArka o LP3, ale już chyba dawno wyszedł nakład
                (trochę
                >
                > szkoda).

Z tym notowaniem 413 to było wieeeelkie zamieszanie, bo Niedźwiedź sobie
                wymyślił, że LPPT będzie "codwutygodniowa": raz jego "notowanie" piosenek, a
                raz normalne z głosów. I dlatego po 413 pojawiło się 413a. Ile było wrzasku,
                ile telefonów, ile hałasu... Ale potem zaraz wszystko wróciło do normy.
                Pamietam, że w tym 413 na 1. miejscy była chyba Tracy Chapman, która awansowała
                na nie z...28 miejsca. To taki rodzynek w długiej i pięknej historii LPPT.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka