Dodaj do ulubionych

Labirynt Fauna *****

• Gość: sram na polske widzialem po hoooyu IP: *.hsd1.or.comcast.net 31.03.07, 02:31
      film doskonaly, i to dla doroslych, ale czy polskie katopoyeby sa w stanie docenic?
    • Gość: Grochol Labirynt Fauna ***** IP: *.as.kn.pl 31.03.07, 02:57
      Nie wiem czemu ale pod zdjęciem jest bład, bo to nie jest Faun.
    • Gość: Agulka Labirynt Fauna ***** IP: 195.170.181.* 31.03.07, 06:28
      Wow
    • Gość: rocco Arcydzieło IP: 217.96.36.* 31.03.07, 08:20
      Powiem krótko: film, który przywraca wiarę w magię kina.
    • Gość: a. Labirynt Fauna ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 08:24
      Faktycznie baśniowy świat świetnie przenika się z tym rzeczywistym, jest
      stworzony świetnie i na długo zostanie w pamięci. Natomiast świat rzeczywisty
      jest zupełnie bezsensowny, działania partyzantów i kapitana wraz z ludźmi są
      naiwne i bezcelowe. Do tego zbyt duża dawka okropności i krwawych scen, zupełnie
      nie wiem po co. No i nie bardzo wiem co z tego filmu wynika.. Cała opowieść nie
      broni się. Film jakoś to się dzieje ale zakończenie okazuje się zbyt banalne.
      Utwierdziło mnie w przekonaniu, że całości brakuje przekazu.
    • Gość: Derti Labirynt Fauna ***** IP: 61.141.156.* 31.03.07, 08:35
      Nastepna produkcja europejska o psychicznie chorych...
    • Gość: ona ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 09:34
      co za *** podpisywal zdjecie!! przeciez ten stwor to NIE jest faun!!

co do filmu, to jak na basn zbyt brutalny, ale ogolnie podobal mi sie i nie
      sadze zeby byl bardzo schematyczny, gdyz odbiega od lukrowanych hollywood'zkich
      bajeczek i wlasnie to sprawia, ze jest taki interesujacy ;]
      takze zachecam do obejrzenia (ale bez dzieci! oczywiscie)
    • Gość: go Labirynt Fauna ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 10:15
      SMUTNY FILM
    • Gość: azzurra3 zły podpis pod zdjeciem? IP: *.sds.uw.edu.pl 31.03.07, 11:17
      z tego co pamietam zdjecie wcale nie pokazuje Fauna tylko potwora z alternatywnej rzeczywistości, do ktorej dziewczynka wchodzi przez drzwi narysowane w podłodze. Błąd redakcji??
    • Gość: szympek Przereklamowana marnizna IP: *.chello.pl 31.03.07, 11:49
      Niestety. Film bardzo zawodzi, jest przereklamowany.

Tytulem usystematyzowania, to nie jest zadna basn tylko bardzo ciezki film o
      okrucienstwach wojny. Meczy jak Zanussi, a nawet gorzej bo ekran epatuje tania
      fizyczna przemoca a'la 'Hostel'. Historia tak przejrzysta, ze po 10 minutach
      widac jak sie wszystko skonczy - film bez zadnych zakretow i punktow
      kulminacyjnych, bez chwili zaskoczenia zmierza tam gdzie mial zmierzac, do
      smutnego konca. Postacie papierowe, tak czarno-biale ze az groteskowe, zupelnie
      bezwymiarowe, bez zadnej glebi. Aktorstwo bez rewelacji. Zdjecia - bez
      rewelacji. Muzyka - bez rewelacji. Na plus TYLKO efekty specjalne (jesli ktos
      lubi), co prawda wykonane w przyciezkawej latynoskiej estetyce, ale z pewnoscia
      warte zobaczenia. Wystarczy do tego trailer.
    • nocardia błedny podpis 31.03.07, 14:52
      faktycznie ktoś się nieco pomylił, faun przypomina mitologicznego Pana, a istota
      na rysunku, mimo że efektowna, jest zupełnie inną, z resztą drugoplanową postacią
    • olgicz Labirynt Fauna ***** 31.03.07, 20:06
      obrzydliwy ten film. i do tego nudny
    • Gość: spoinka Labirynt Fauna ***** IP: *.centertel.pl 31.03.07, 20:11
      szkoda, ze GW nie zauwaza faktu, iz "Labirynt Fauna" zdobyl rowniez Złotą Żabę
      na Camerimage 2007....
    • Gość: brandenbury Labirynt Fauna ***** IP: *.bulldogdsl.com 31.03.07, 20:56
      PODPIS POD ZDJECIEM WPROWADZA W BLAD.WIDOCZNE NA NIM STWORZENIE NIE JEST
      TYTULOWYM FAUNEM
    • Gość: Theu Labirynt Fauna ***** IP: *.mos.gov.pl 02.04.07, 11:50
      echh, "inwencja tfurcza", byle cos pod zdjeciem napisac! głowa fauna jest akurat
      bardzo kształtna i ma oczy we właściwym miejscu, na zdjeciu jest inny stworek z
      filmu ;)
    • Gość: Izabela obrzydliwy!!!!!!!!!!!!!!!1!!! IP: *.crowley.pl 02.04.07, 12:27
      Obrzydliwy!!!! To NIE jest FANTASY! Mam 25 lat, nie jestem mala dziewczynka,
      ale nazywanie tej szmiry fantasy to oberaza gatunku! ODRADZAM. Szkoda czasu i
      pieniedzy, w polowie seansu chcialam wyjsc z kina. NIC nie jest takie, jak w
      swiecie fantasy. Faun nie wyglada jak faun, tylko jak jakis brzydliwy
      skorupiak. Wrozki wygladaja jak ulepione z sinej gliny. Film jest okrutny, zeby
      nie powiedziec bestialski, i ZDECYDOWANIE nie jest dla dzieci. Krew sie leje
      strumieniami, sceny okrutnych zabojstw i tortur sa co chwile i jeszcze to
      dobijajace zakonczenie. Kupa cierpienia bez absolutnie najmniejszego
      przeslania. Zero aluzji, zero niedopowiedzen, litry krwi i flaki na wierzchu.
      Trzeba byc p...tym zeby nakrecic taki film i jeszcze sprzedawac go pod marka
      fantasy (na horrory juz chyba ludzie nie chodza, perfidny chwyt marketingowy!).
      OKRPNOSC!!!
    • Gość: Gwo Labirynt Fauna ***** IP: *.dialog.net.pl 03.04.07, 06:03
      Faun jest rewelacyjny, strasznie wredne stworzenie! (nie ten na zdjęciu..) Ale któż chciałby być zawieszonym pomiędzy koźlim i ludzkim światem ;)
      Bardzo dobry film, tylko więcej o nim hałasu niż filmu w filmie.
      Jest zachwycająco nieholywoodzki, to jedna z głównych jego zalet. Tak bardzo, że Akademia Filmowa prawie uznała go za swój obsypując zaszczytami. Ale nie dajcie się zwieść! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka