Gość: sram na polske widzialem po hoooyu IP: *.hsd1.or.comcast.net 31.03.07, 02:31 film doskonaly, i to dla doroslych, ale czy polskie katopoyeby sa w stanie docenic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grochol Labirynt Fauna ***** IP: *.as.kn.pl 31.03.07, 02:57 Nie wiem czemu ale pod zdjęciem jest bład, bo to nie jest Faun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco Arcydzieło IP: 217.96.36.* 31.03.07, 08:20 Powiem krótko: film, który przywraca wiarę w magię kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Labirynt Fauna ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 08:24 Faktycznie baśniowy świat świetnie przenika się z tym rzeczywistym, jest stworzony świetnie i na długo zostanie w pamięci. Natomiast świat rzeczywisty jest zupełnie bezsensowny, działania partyzantów i kapitana wraz z ludźmi są naiwne i bezcelowe. Do tego zbyt duża dawka okropności i krwawych scen, zupełnie nie wiem po co. No i nie bardzo wiem co z tego filmu wynika.. Cała opowieść nie broni się. Film jakoś to się dzieje ale zakończenie okazuje się zbyt banalne. Utwierdziło mnie w przekonaniu, że całości brakuje przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derti Labirynt Fauna ***** IP: 61.141.156.* 31.03.07, 08:35 Nastepna produkcja europejska o psychicznie chorych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 09:34 co za *** podpisywal zdjecie!! przeciez ten stwor to NIE jest faun!! co do filmu, to jak na basn zbyt brutalny, ale ogolnie podobal mi sie i nie sadze zeby byl bardzo schematyczny, gdyz odbiega od lukrowanych hollywood'zkich bajeczek i wlasnie to sprawia, ze jest taki interesujacy ;] takze zachecam do obejrzenia (ale bez dzieci! oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Labirynt Fauna ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 10:15 SMUTNY FILM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azzurra3 zły podpis pod zdjeciem? IP: *.sds.uw.edu.pl 31.03.07, 11:17 z tego co pamietam zdjecie wcale nie pokazuje Fauna tylko potwora z alternatywnej rzeczywistości, do ktorej dziewczynka wchodzi przez drzwi narysowane w podłodze. Błąd redakcji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szympek Przereklamowana marnizna IP: *.chello.pl 31.03.07, 11:49 Niestety. Film bardzo zawodzi, jest przereklamowany. Tytulem usystematyzowania, to nie jest zadna basn tylko bardzo ciezki film o okrucienstwach wojny. Meczy jak Zanussi, a nawet gorzej bo ekran epatuje tania fizyczna przemoca a'la 'Hostel'. Historia tak przejrzysta, ze po 10 minutach widac jak sie wszystko skonczy - film bez zadnych zakretow i punktow kulminacyjnych, bez chwili zaskoczenia zmierza tam gdzie mial zmierzac, do smutnego konca. Postacie papierowe, tak czarno-biale ze az groteskowe, zupelnie bezwymiarowe, bez zadnej glebi. Aktorstwo bez rewelacji. Zdjecia - bez rewelacji. Muzyka - bez rewelacji. Na plus TYLKO efekty specjalne (jesli ktos lubi), co prawda wykonane w przyciezkawej latynoskiej estetyce, ale z pewnoscia warte zobaczenia. Wystarczy do tego trailer. Odpowiedz Link Zgłoś
nocardia błedny podpis 31.03.07, 14:52 faktycznie ktoś się nieco pomylił, faun przypomina mitologicznego Pana, a istota na rysunku, mimo że efektowna, jest zupełnie inną, z resztą drugoplanową postacią Odpowiedz Link Zgłoś
olgicz Labirynt Fauna ***** 31.03.07, 20:06 obrzydliwy ten film. i do tego nudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoinka Labirynt Fauna ***** IP: *.centertel.pl 31.03.07, 20:11 szkoda, ze GW nie zauwaza faktu, iz "Labirynt Fauna" zdobyl rowniez Złotą Żabę na Camerimage 2007.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brandenbury Labirynt Fauna ***** IP: *.bulldogdsl.com 31.03.07, 20:56 PODPIS POD ZDJECIEM WPROWADZA W BLAD.WIDOCZNE NA NIM STWORZENIE NIE JEST TYTULOWYM FAUNEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Theu Labirynt Fauna ***** IP: *.mos.gov.pl 02.04.07, 11:50 echh, "inwencja tfurcza", byle cos pod zdjeciem napisac! głowa fauna jest akurat bardzo kształtna i ma oczy we właściwym miejscu, na zdjeciu jest inny stworek z filmu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabela obrzydliwy!!!!!!!!!!!!!!!1!!! IP: *.crowley.pl 02.04.07, 12:27 Obrzydliwy!!!! To NIE jest FANTASY! Mam 25 lat, nie jestem mala dziewczynka, ale nazywanie tej szmiry fantasy to oberaza gatunku! ODRADZAM. Szkoda czasu i pieniedzy, w polowie seansu chcialam wyjsc z kina. NIC nie jest takie, jak w swiecie fantasy. Faun nie wyglada jak faun, tylko jak jakis brzydliwy skorupiak. Wrozki wygladaja jak ulepione z sinej gliny. Film jest okrutny, zeby nie powiedziec bestialski, i ZDECYDOWANIE nie jest dla dzieci. Krew sie leje strumieniami, sceny okrutnych zabojstw i tortur sa co chwile i jeszcze to dobijajace zakonczenie. Kupa cierpienia bez absolutnie najmniejszego przeslania. Zero aluzji, zero niedopowiedzen, litry krwi i flaki na wierzchu. Trzeba byc p...tym zeby nakrecic taki film i jeszcze sprzedawac go pod marka fantasy (na horrory juz chyba ludzie nie chodza, perfidny chwyt marketingowy!). OKRPNOSC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwo Labirynt Fauna ***** IP: *.dialog.net.pl 03.04.07, 06:03 Faun jest rewelacyjny, strasznie wredne stworzenie! (nie ten na zdjęciu..) Ale któż chciałby być zawieszonym pomiędzy koźlim i ludzkim światem ;) Bardzo dobry film, tylko więcej o nim hałasu niż filmu w filmie. Jest zachwycająco nieholywoodzki, to jedna z głównych jego zalet. Tak bardzo, że Akademia Filmowa prawie uznała go za swój obsypując zaszczytami. Ale nie dajcie się zwieść! :) Odpowiedz Link Zgłoś