Dodaj do ulubionych

Lato z Radiem - smutne

25.06.07, 11:19
Słucham z żalem i tęsknotą za głosami "lata z radiem" i nie mogę już dłużej słuchać..
Ustawiłem sobie radio na jedynkę (na wakacje) - bo wakacje zawsze mi się kojarzyły z wypoczynkiem, wyjazdem, ale i z audycją jedynki przy śniadaniu.
I to co pozostało z charakteru audycji, to "Polka Dziadka". Z żalem słucham prowadzących i ze smutkiem stwierdzam, że audycja przypomina raczej programy komercyjnych stacji. A tęsknota za dawnymi głosami "lata z radiem" miesza się z nienawiścią do politncznych rozgrywek i nadzieją, że po kolejnych wyborach PiS polegnie i nowa partia przywróci mi charakter "lata z radiem" - dlatego też choćby to mobilizuje mnie do udziału w przyszłych wyborach..
Polityczne rozgrywki w radiu są na bieżąco opisywane tu: pl.wikipedia.org/wiki/Lato_z_Radiem
Obserwuj wątek
    • astat5577 Re: Lato z Radiem - smutne 25.06.07, 15:25
      Wybieraj, wybieraj! Od tego nasze losy zależą. Inaczej będziesz mial prezydenta
      Leppera. I nie wiem kto Ci co przywróci.
      Uf, uwolnić media publiczne, chyba sobie taką koszulkę wyprodukuję...

A za link dziękuję, wzruszyłam się, bo przypomniałam sobie, jak w dzieciństwie
      na wczasach nadmorskich z rodzicami nauczyłam się Chmielewskiej. Cała plaża
      miała nastawione radyjka na lato z radiem i śmiała się w głos.
      Akurat mało jestem jedynkowa, ale widać, co media potrafią... A raczej _co mogą_
    • airborell Re: Lato z Radiem - smutne 26.06.07, 11:22
      iaceq napisał:

> Słucham z żalem i tęsknotą za głosami "lata z radiem" i nie mogę już dłużej
      słuchać..
      > Ustawiłem sobie radio na jedynkę (na wakacje) - bo wakacje zawsze mi się kojarz
      > yły z wypoczynkiem, wyjazdem, ale i z audycją jedynki przy śniadaniu.
      > I to co pozostało z charakteru audycji, to "Polka Dziadka". Z żalem słucham
      prowadzących i ze smutkiem stwierdzam, że audycja przypomina raczej programy
      komercyjnych stacji.

A to kiedyś nie przypominała?
    • panibabciasasiadka Re: Lato z Radiem - smutne 26.06.07, 13:14
      Dla wszystkich biorących udział w tej dyskusji mam kubeczki, czapeczki i
      oczywiście długopisiki Lata z Radiem.
      Jest super. Tak trzymać.
      Ja osobiście marzę o moherku z logo LzR.
      • astat5577 Re: Lato z Radiem - smutne 26.06.07, 13:31
        panibabciasasiadka napisała:

> Dla wszystkich biorących udział w tej dyskusji mam kubeczki, czapeczki i
        > oczywiście długopisiki Lata z Radiem.
        > Jest super. Tak trzymać.
        > Ja osobiście marzę o moherku z logo LzR.

Ja osobiście poproszę długopisik, wtedy przestanę wreszcie stukać w te
        klawisze. I zapadnie święty spokój.
        • prezes_joanna Re: Lato z Radiem - smutne 26.06.07, 21:33
          Niestety audycja jest kiepska, nudna i jakas taka ....mdła. Ciagle słysze
          zachwalanie gwiazd jakie maja wystepowac na koncertach. jak by brakowało innych
          tematów. osoby prowadzace prowadza tak jak by rozmawiali sobie sami ze soba,
          jak by nie było słuchaczy z 2 strony radioodbiornika. takie pogaduszki nie sa w
          stanie zainteresowac mnie. Niestety nie spełnia to moich oczekiwań.
          Zreszta "wilekia ilosc" wpisów na forum LzR swiadczy ze nie jestem osamotniona,
          w latach ubiegłych było po kilkanascie wpisów dziennie, juz od początku
          czerwca. teraz sa chyba 2-3 wpisy z tego co widziałam.
          Gratuluje szefa polskiego Radia swietynych decyzji.
          Klapa panowie, klapa
          • imagistyk Re: Lato z Radiem - smutne 27.06.07, 09:46
            Najważniejsze,że jest trzymany właściwy pion ideologiczny.Słuchacze są
            nieważni,gdyz radio publiczne jest pasem transmisyjnym przekazu WIELKICH BRACI
            do pospólstwa.
            • wielki_wuj Re: Lato z Radiem - smutne 27.06.07, 17:05
              No i Jan Pietrzak jak "gwiazda" trasy koncertowej...
    • august.bw Przepraszam, myliłem się... 27.06.07, 19:32
      Tak ze dwa, trzy lata temu ostro krytykowałem Lato z Radiem za całokształt.
      Pamiętałem bowiem dawne lata i myślałem, że gorzej już być nie może. I myliłem
      się. Przepraszam. Wtedy przynajmniej audycję robili dziennikarze, a teraz
      amatorzy. Właściwie to poza sygnałem i porą nadawania nic nie ocalało z
      właściwego Lata z Radiem. Tandeta zupełna. Radzę Autorom, aby posłuchali w
      całości jakiejkolwiek bieżącego wydania Lata i porównali to co usłyszą z
      nagraniami archiwalnymi, jeżeli takie się zachowały. Myślę, że po takiej
      konfrontacji zmienią pracę...
    • panibabciasasiadka Re: Lato z Radiem - smutne 28.06.07, 11:45
      Tym razem prezes_joanna "oczywiście otrzymuje od nas smyczkę, ale taką nie dla
      psa cha, cha..." a imagistyk "oczywiście czapeczkę".
      • magkot3 Re: Lato z Radiem - smutne 29.06.07, 12:51
        to baaardzo smutne :(((((((((((((
        słuchać się nie da
    • tusiailena Re: Lato z Radiem - smutne 03.07.07, 10:27
      Wywiad z Romanem Czejarkiem byłym szefem Lata z Radiem
      Link:
      www.wiadomosci24.pl/artykul/dlaczego_odszedlem_z_polskiego_radia_mowi_roman_czejarek_32295.html
      Zapraszam do komentowania!!! :)
      • tusiailena Wywiad z Romanem Czejarkiem 03.07.07, 10:33
        tusiailena napisała:

> Wywiad z Romanem Czejarkiem byłym szefem Lata z Radiem
        > Link:
        > <a
        href="www.wiadomosci24.pl/artykul/dlaczego_odszedlem_z_polskiego_radia_mowi_roman_czejarek_32295.html"
        target="_blank">www.wiadomosci24.pl/artykul/dlaczego_odszedlem_z_polskiego_radia_mowi_roman_czejarek_32295.html</a>
        > Zapraszam do komentowania!!! :)

www.wiadomosci24.pl/artykul/dlaczego_odszedlem_z_polskiego_radia_mowi_roman_czejarek_32295.html
        • iaceq Re: Wywiad z Romanem Czejarkiem 03.07.07, 12:45
          Każdy kiedyś odejdzie.. w sposób naturalny.. po prostu rodzimy się i umieramy.
          Wielką umiejętnością jest i szczęściem być w towarzystwie ludzi światłych i
          wielkich, a wielką porażką i głupotą jest świadome usunięcie tych ludzi z
          drogi, którą nas prowadzili. Wielką mądrością jest "wykorzystanie" tych ludzi
          do kształcenia ludzi młodych i wykorzystywania ich doświadczenia do tworzenia
          własnego, a marnotrastwem i hańbą jest przekreślenie ich dorobku.
          Nadzieją natomiast są słowa: "Zmieniają się władze w PR.. Wraca Pan?
          - Tak.." - może da się jeszcze wszystko odwrócić?
    • poziomk Re: Lato z Radiem - smutne 05.07.07, 09:30
      Słucham Lata z Radiem .... ale w trochę innym radio . Radio VOX FM, ten sam głos
      Czejarka , prawie ta sama muzyka, a że radio inne? to od tego jest gałka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka